Πώς να δημιουργήσετε ένα αρμονικό εσωτερικό ενός μικρού καθιστικού;

Το καθιστικό είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο στο σπίτι, το οποίο μπορεί να πει πολλά για τους ιδιοκτήτες του, τα χόμπι και τον τρόπο ζωής του. Στην περίπτωση ενός επιτυχημένου σχεδιασμού, αυτό το δωμάτιο γίνεται υπερηφάνεια και οι άνθρωποι το δείχνουν με χαρά στους καλεσμένους τους. Επομένως, όλα πρέπει να μελετηθούν προσεκτικά όχι μόνο από την άποψη της αισθητικής, αλλά και της πρακτικότητας. Σε μικρά διαμερίσματα κάθε εκατοστό του χώρου είναι για λογαριασμό, επομένως η περιοχή θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο μέγιστο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Μικρό σαλόνι - δεν είναι λόγος απογοήτευσης. Ακόμη και αν έχετε ένα δωμάτιο με πολύ μικρή επιφάνεια 12 ή 15 τετραγωνικών μέτρων, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια όαση άνεσης και οικεία θερμότητα σε αυτό, το οποίο θα είναι άνετο τόσο για εσάς όσο και για τους καλεσμένους σας.Για να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στην κατάλληλη διακόσμηση και έπιπλα.

Στεν

Το εσωτερικό του δωματίου εξαρτάται από το σχήμα του. Αν πρόκειται για έναν στενό επιμήκη χώρο, το πιο λογικό στην προκειμένη περίπτωση είναι να κανονίσετε μια μαλακή γωνιά με έναν καναπέ και μια πολυθρόνα κατά μήκος ενός από τους μακρινούς τοίχους. Εάν το επιτρέπει το μήκος, μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα μικρό τραπέζι που σερβίρει, όπου είναι ευχάριστο να κουτσομποτάς με τον καλύτερο φίλο σου με ένα φλιτζάνι καφέ.

Θα ήταν λογικό να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό στον απέναντι τοίχο. - τηλεόραση, στερεοφωνικό, οικιακό κιτ και άλλες παρόμοιες συσκευές. Ταυτόχρονα, είναι καλύτερο να κάνετε χωρίς ογκώδεις νυχτερίδες και μνημειώδεις τοίχους. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε ανοικτά ράφια σε διάφορα επίπεδα. Ως πρόσθετη διακόσμηση στους τοίχους είναι δυνατή η χρήση πλακιδίων καθρέφτη και απλίκων τοίχου. Το φως που αντανακλάται στους καθρέφτες θα κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό.

Για να μην παραβιάσετε την ακεραιότητα του τοίχου, μπορείτε να το διακοσμήσετε με γυψοσανίδες, στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία, φωτογραφίες, μικρά αγγεία και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Το κύριο πράγμα που δεν ήταν πάρα πολύ.

Παραδοσιακά για μικρά δωμάτια, οι σχεδιαστές δεν συνιστούν να χρησιμοποιείτε πολύ σκούρα ή πολύ φωτεινά χρώματα. Δεν είναι κατάλληλο εδώ και πολύ μεγάλο σχέδιο στην ταπετσαρία.Είναι καλύτερα να κάνετε τους τοίχους ενός χρώματος σε χαλαρωτικά χρώματα και η φωτεινότητα θα προσθέσει τόνους.

Τα διακοσμητικά σοβά είναι ιδανικά για τη διακόσμηση των τοίχων ενός μικρού καθιστικού., ευρεία ή υγρή ταπετσαρία ή μπορείτε να βάψετε μόνο τους τοίχους με χρώμα. Η κύρια αρχή - στους τοίχους δεν πρέπει να είναι ορατοί εγκάρσιοι αρμοί - μειώνουν οπτικά την περιοχή. Το σχέδιο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και σαφές - αφήστε τα περίπλοκα σχέδια για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Γεωμετρικές γραμμές, απομιμήσεις τοιχοποιίας, καθώς και ταπετσαρία σε 3D θα είναι κατάλληλες.

Paul

Ως δάπεδο στο σαλόνι θα ήταν πολύ κατάλληλο φυσικό παρκέ ή αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο. Εάν τα χρήματα επιτρέπουν, μπορείτε να προσθέσετε υπερβολή στο εσωτερικό χρησιμοποιώντας μια κεραμική πλάκα γρανίτη με μια γυαλιστερή επιφάνεια - θα προσθέσει οπτικά μερικά εκατοστά στο δωμάτιο. Ένα άλλο πράγμα είναι όταν πρόκειται για μια μικρή περιοχή, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι πρόκειται για κατοικία οικονομικής θέσης. Και για να κάνετε ακριβές επισκευές σε ένα μικρό διαμέρισμα, πολλοί το θεωρούν ακατάλληλο, επομένως ένα laminate μπορεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για το παρκέ. Αξίζει μερικές φορές φθηνότερα, αλλά δεν φαίνεται χειρότερα.

Εάν έχετε μικρά παιδιά ή δροσερά δάπεδα, μπορείτε να βάλετε χαλί πάνω τους. Είναι καλύτερα να στερεωθεί με σανίδες γύρω από την περίμετρο του δωματίου. Επιλέγοντας ένα χαλί για το σαλόνι, προτιμάτε τα προϊόντα με ένα διακριτικό στολίδι. Το μέγεθός του εξαρτάται από το σχήμα του δωματίου. Στις επιμήκεις ορθογώνιες περιοχές, το μονοπάτι χαλιών θα φαίνεται καλό, και σε μια τετράγωνη αίθουσα θα πρέπει να τοποθετήσετε ένα μικρό ωοειδές ή στρογγυλό χαλί.

Οροφή

Εάν το ύψος της οροφής επιτρέπει, για το σχεδιασμό του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον σχεδιασμό πολλαπλών επιπέδων έντασης. Ταυτόχρονα, η κάτω οροφή θα πρέπει να βρίσκεται γύρω από την περίμετρο των τοίχων και ο υψηλότερος χώρος θα πρέπει να παραμείνει στο κέντρο του δωματίου.

Σε ένα δωμάτιο με χαμηλά ταβάνια, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια επιλογή έντασης. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε γυαλιστερή ή καθρέφτη υφή. Αλλά για να κρεμάσει σε ένα μικρό σαλόνι μαζική βαρύ πολυέλαιοι δεν αξίζει τον κόπο. Αφήστε το να είναι ενσωματωμένο φώτα οροφής, τοίχου ή πάτωμα sconces λαμπερό μέταλλο. Το λευκό χρώμιο είναι ιδανικό για υψηλής τεχνολογίας και το χρυσό χρώμα είναι καθολικό και κατάλληλο για σχεδόν οποιοδήποτε στυλ.

Μπορείτε να διακοσμήσετε την οροφή με τη βοήθεια γυψοσανίδας. Αυτή είναι μια οικονομικότερη επιλογή από έναν καμβά εντάσεως, αλλά από αυτό δεν αποκτούνται λιγότερο ενδιαφέρουσες συνθέσεις. Επιτρέπεται να χρωματίσετε το χρώμα των τοίχων ή να βάψετε σε μια αντίθετη απόχρωση. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρύψει όλες τις υπάρχουσες παρατυπίες ή επικοινωνίες. Αν έχετε ανήσυχους γείτονες - γυψοσανίδας θα μειώσει σημαντικά το επίπεδο θορύβου.

Ήταν μοντέρνα για να κολλήσει πλαστικά πάνελ PFH στην οροφή, αλλά σήμερα υπάρχουν όλο και λιγότεροι οπαδοί αυτού του τύπου φινιρίσματος, και εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φελλό. Ταυτόχρονα, διαχωρίστε το έλασμα και το πλαστικό πώμα. Ο πρώτος τύπος είναι πιο κατάλληλος για μικρές περιοχές - αφήνει ελάχιστες αρθρώσεις. Αλλά το κεραμίδι είναι πιο εύκολο να κολληθεί και με κόστος είναι φθηνότερο.

Αυτό το υλικό έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

  • Όπως και στην περίπτωση των γυψοσανίδων, ο φελλός απορροφά τέλεια όλο το θόρυβο. Όπου, αν δεν υπάρχει στο σαλόνι, διασκεδάστε με πάρτι και η οροφή από φελλό θα σας σώσει από την ευγενή οργή των γειτόνων σας.
  • Αυτό είναι ένα εντελώς φυσικό υλικό που δεν προκαλεί αλλεργίες.
  • Το πώμα διατηρεί τέλεια τη θερμότητα και μπορεί να αποθηκευτεί σε πρόσθετη θέρμανση.

Αυτό το υλικό είναι ιδιαίτερα καλό για ένα υγρό κλίμα, καθώς διατηρεί τέλεια την υγρασία. Το Cork δεν απαιτεί προκαταρκτικές εργασίες και είναι όμορφα διακοσμημένο - το ανώτατο όριο του μπορεί να βαφτεί πολλές φορές. Ωστόσο, παρά τα προφανή πλεονεκτήματα, αυτός ο τύπος διακόσμησης δεν είναι ιδιαίτερα κοινός για μαζική κατανάλωση λόγω του υψηλού κόστους του.

Χρώματα και διακόσμηση

Δεν είναι μυστικό ότι για ένα μικρό σαλόνι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα στερεό ντεκόρ. Αλλά αν αυτή η επιλογή σας φαίνεται πολύ βαρετή, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να τελειώσετε με ένα μικρό και όχι πολύ συνηθισμένο μοτίβο. Στον περιορισμένο χώρο ενός μικρού δωματίου, δεν επιτρέπονται περισσότερα από 2-3 χρώματα. Την ίδια στιγμή κυριαρχεί ένα από αυτά και τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται ως επιπρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία.

Μπορεί να είναι υφάσματα - κουρτίνες στα παράθυρα, ένα ακρωτήριο και μαξιλάρια στον καναπέ, μοκέτες, κορνίζες φωτογραφιών. Εξετάστε τα συνιστώμενα χρώματα που θεωρούνται τα πιο κατάλληλα για να δημιουργήσετε ένα άνετο εσωτερικό ενός μικρού καθιστικού.

Λευκό

Είναι ένα από τα αγαπημένα μεταξύ όλων των χρωμάτων, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως βασικό υπόβαθρο όσο και ως βοηθητική σκιά.Είναι τέλεια συνδυασμένο με όλα τα άλλα χρώματα, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε κάθετες όσο και σε οριζόντιες επιφάνειες. Το λευκό χρώμα είναι ιδανικό για σκανδιναβικό στιλ σχεδίασης.

Γκρι

Αυτή η ουδέτερη σκιά δεν είναι τόσο εύκολα λερωμένη όσο το λευκό, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με δόση σε διακοσμητικά στοιχεία ή ως βάση. Ταυτόχρονα, επιτρέπει τους πιο τολμηρούς συνδυασμούς, μαλάκωμα και μούχλα πολύ φωτεινά και avant-garde χρώματα. Για ένα κλασικό εσωτερικό, μπορείτε να πάρετε μερικές αποχρώσεις του γκρι - από σχεδόν άσπρη σε σκοτεινή άσφαλτο.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κομψό και ενδιαφέρον εσωτερικό, μπορείτε να τακτοποιήσετε τους τοίχους σε ασημί χρώμα και πάνω από το καθιστικό με έναν γωνιακό καναπέ και πολυθρόνα, κρεμάστε τους περιστρεφόμενους λαμπτήρες με απαλό ροζ φως.

Μπεζ

Αυτό το χρώμα είναι ιδανικό για τη βασική διακόσμηση ενός μικρού καθιστικού σε κλασικό στιλ. Με αυτόν ένα καλό μίγμα των επίπλων και των υφασμάτων σε καφέ τόνους. Για το μπεζ, οι λαμπτήρες με διάχυτη ζεστή λάμψη δεν είναι κακοί.

Brown

Οι αποχρώσεις αυτού του χρώματος είναι πολλές, από την υγρή άμμο μέχρι τη μαύρη σοκολάτα. Χρησιμοποιήστε τέτοια χρώματα σε μικρά δωμάτια πρέπει να είστε προσεκτικοί.Εάν θέλετε να κολλήσετε καφέ ταπετσαρίες στον τοίχο, καλύτερα να το κάνετε μόνο σε μία επιφάνεια. Υλικά με διακοσμητικό φινίρισμα με υφή φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Το αρχικό καφέ χρώμα σε διάφορες απομιμήσεις - κάτω από το δέρμα, κάτω από το παλιό σοβά ή κάτω από την άμμο.

Μπλε

Οι ψυχολόγοι λένε ότι ανακουφίζει την ψυχολογική κατάσταση ενός ατόμου. Στο σαλόνι, διακοσμημένο σε τέτοιους τόνους, είναι ευχάριστο να επιστρέψετε σπίτι μετά από μια εργάσιμη ημέρα και, τεντώνοντας τα πόδια σας, κάθονται άνετα στην αγαπημένη σας καρέκλα με τηλεχειριστήριο ή με ένα βιβλίο. Το μπλε χρώμα δροσίζει, επομένως όλα τα παράγωγά του συνιστώνται για ζεστά κλίματα. Λειτουργεί καλά με λευκό, μπεζ και καφέ. Φαίνεται καλό ζευγάρι "μπλε με κίτρινο". Θυμηθείτε πώς πριν από αρκετά χρόνια όλοι πήγαν τρελοί πάνω από τη διάσημη ταπετσαρία με αστέρια - κίτρινο σε μπλε και μπλε σε κίτρινο.

Πράσινο

Το χρώμα της άνοιξης, η ελπίδα και η αρχή μιας νέας ζωής - έχει θετική επίδραση στη γενική ευημερία του νοικοκυριού. Φαίνεται πιο συμφέρουσα σε συνδυασμό με ξύλινα έπιπλα, φυτά εσωτερικού χώρου και έναν καταρράκτη - ναι, ακόμη και σε ένα μικρό σαλόνι μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας καταρράκτη, τουλάχιστον τη μίμηση του. Παρόμοιες ιδέες μπορούν να συμπληρωθούν με έργα ζωγραφικής με φως και με την εικόνα του νερού.Μια μικρή επιτραπέζια λάμπα με ένα ενσωματωμένο μίνι βρύση θα ταιριάζει καλά.

Λιλά

Όλες οι αποχρώσεις λεβάντας και μοβ είναι κατάλληλες για ένα μικρό άνετο σαλόνι όπου ζουν μερικοί εραστές. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται από αυτό το χρώμα θέτει μια ρομαντική διάθεση. Οι λιλά σκιές φαίνονται πιο πλεονεκτικές σε αντίθεση με το λευκό, ανοιχτό μπλε ή ανοιχτό ροζ.

Συμβουλές εμπειρογνωμόνων

Οι σχεδιαστές προτείνουν να συνδυαστούν είτε ζεστές είτε δροσερές αποχρώσεις. Μαζί δε δουλεύουν. Όσον αφορά το στυλ του σχεδιασμού των μικρών δωματίων, παραδοσιακά οι ειδικοί συμβουλεύουν να επιλέξουν ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό. Σε ένα μικρό χώρο, τα πάντα πρέπει να είναι λειτουργικά και να μελετηθούν. Μη περιττά και περιττά στοιχεία. Αλλά αυτό δεν είναι ένας λόγος για να αρνηθεί τα χαριτωμένα αντικείμενα διακόσμησης που δίνουν την ατομικότητα στο χώρο σας και την ολοκληρώνουν.

Εάν θέλετε, ακόμη και σε περιορισμένες συνθήκες, μπορείτε να εξοπλίσετε ένα σύγχρονο home theater - το πλάσμα θα πρέπει να κρεμαστεί στον τοίχο, τα ηχεία τοποθετημένα στις γωνίες, μερικά από αυτά να κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες, ενώ μερικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λουλούδια. Για τους καθυστερημένους επισκέπτες μπορεί να προσφέρει πτυσσόμενο καναπέ.Εάν ο χώρος είναι πολύ μικροσκοπικός - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρώμα αέρα και τσάντες μαλακών φασολιών. Επίσης, όλα τα μετασχηματιστά έπιπλα θα είναι κατάλληλα εδώ: αναδιπλούμενες καρέκλες, τραπέζι στους τροχούς, που ολισθαίνει κάτω από ένα ερμάριο για εξοπλισμό, έναν πτυσσόμενο καναπέ ή ένα κρεβάτι που συνδέεται με τον τοίχο.

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συμβουλεύουν το διαχωρισμό του χώρου με διάφορες τεχνικές. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε όλες τις διαθέσιμες επιφάνειες. Αν το δωμάτιο έχει ευρύτατα περβάζια παραθύρων - μην το κλείνετε με μακριές κουρτίνες, αλλά χρησιμοποιήστε ως τραπέζι για δεξιώσεις. Ταυτόχρονα, το γείσο θα πρέπει να κρεμαστεί όσο το δυνατόν ψηλότερα και κατά προτίμηση στον ίδιο τον καμβά. Ο σχεδιασμός των κουρτινών είναι καλύτερα να επιλέξετε απλά (χωρίς πολύπλοκες πτυχές). Αν προορίζεται ένα λαμπρέκι, θα πρέπει επίσης να είναι καθαρά υπό όρους, χωρίς να κρεμάσει στοιχεία.

Εάν είστε χαρούμενος ιδιοκτήτης των ψηλών πανοραμικών παραθύρων, μπορείτε να οργανώσετε έναν επιπλέον καναπέκάθονται πάνω στο οποίο θα παρακολουθεί το δρόμο. Επιτρέπεται να το τοποθετήσετε στο βάθρο, κάτω από το οποίο πρέπει να δημιουργήσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Με τη βοήθεια του φωτός, είναι επίσης δυνατή η υποδιαίρεση ενός δωματίου σε ζώνες. Το κυριότερο είναι ότι πρέπει να υπάρχουν πολλά και πρέπει να είναι πολλαπλά επίπεδα.

Σε ένα σαλόνι νέων με θορυβώδη μέρη στο ανώτατο όριο, θα ήταν σκόπιμη μια γυρισμένη μπάλα ντίσκο και για μια οικογένεια με αρκετά μέλη θα ήταν ωραίο να χωρίσετε το δωμάτιο σε ζώνες χρησιμοποιώντας μια κουρτίνα ή μια διακοσμητική γυψοσανίδα. Για όσους προτιμούν ένα πιο συντηρητικό εσωτερικό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε έπιπλα με ψηλές πλάτες - ώστε το σαλόνι να φαίνεται υψηλότερο. Έπιπλα με ριγέ οριζόντια ταπετσαρίες και κουρτίνες για να ταιριάζει με τον καναπέ θα σας βοηθήσει να διαδώσετε τους τοίχους πλατιά.

Όμορφα παραδείγματα σχεδίασης

Με τη βοήθεια ενδιαφέρουσας ταπετσαρίας φωτογραφιών με 3D εφέ, μπορείτε να επεκτείνετε οπτικά το πιο σημαντικό δωμάτιο στο διαμέρισμα. Για ένα κλασικό εσωτερικό κατάλληλα φυσικά θέματα - η θάλασσα, το δάσος, το λουλούδι, οι καταρράκτες, οι ευαίσθητες ανθοδέσμες και άλλες παρόμοιες εικόνες. Στη διακόσμηση της αίθουσας σε μοντέρνο στυλ χρησιμοποιούν συχνά την εικόνα της νυχτερινής μητρόπολης.

Το ασυνήθιστο θα εξετάσει τα θέματα του χώρου των τοίχων, όπως οι δακτύλιοι του Κρόνου, ο αστερισμός του ζωδιακού κύκλου, το ηλιακό σύστημα ή μόνο ο νυχτερινός ουρανός με την επίδραση του φωτισμού, που παρέχεται από τους ενσωματωμένους προβολείς τοίχου. Μπορείτε να τραβήξετε μια εικόνα στο Internet, να παραγγείλετε μια εκτύπωση μεγάλου σχήματος και να εγκαταστήσετε την ίδια την LED ή να την εμπιστευθείτε σε ειδικούς.

Συχνά το σαλόνι είναι επίσης ένα υπνοδωμάτιο την ίδια στιγμή, και στο στούντιο διαμέρισμα είναι επίσης μια κουζίνα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σκόπιμο να εγκαταστήσετε έναν μετρητή μπαρ, ο οποίος θα διαδραματίσει ρόλο τραπεζαρίας, αλλά και να χωρίσει την κουζίνα από τον χώρο ανάπαυσης. Ταυτόχρονα, ανάλογα με το σχήμα του δωματίου, μπορεί να γίνει τόσο κατά μήκος όσο και κατά μήκος του δωματίου.

Πολύ συχνά, τα παρακείμενα δωμάτια χρησιμοποιούνται για την επέκταση των ορίων του χώρου. Έτσι, αν υπάρχει μια πλατφόρμα δίπλα στο σαλόνι, ο τοίχος κατεδαφίζεται και η ίδια η κλειστή γέφυρα θερμαίνεται και λαμβάνουν πολύτιμα επιπλέον μέτρα χρήσιμου χώρου. Ωστόσο, εάν το τείχος που θέλετε να κατεδαφίσετε φέρει, τότε πρέπει να κάνετε ένα έργο για την ενίσχυση του εσωτερικού χώρου, το οποίο πρέπει να συντονίζεται σε ειδικούς φορείς. Να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μπορεί να μην επιτρέψετε να κατεδαφίσετε αυτό το τείχος, επειδή μπορεί να απειλήσει την ακεραιότητα ολόκληρου του σπιτιού.

Αλλά για να επεκτείνει το σαλόνι σε βάρος του διαδρόμου μπορεί να είναι αρκετά ανώδυνη για το σπίτι. Εάν σας αρέσει να πηγαίνετε στο διαμέρισμα, αμέσως πέφτουν στην καρδιά της - στο σαλόνι, τότε αυτή είναι η επιλογή σας. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να εγκαταστήσετε κοντά στο διαμέρισμα ντουλάπας εισόδου με καθρέφτες πόρτες σε όλο το ύψος του δωματίου.Είναι δυνατή η απόκρυψη όλων των εξωτερικών ενδυμάτων και η παραγγελία στο δωμάτιο δεν θα διαταραχθεί και οι καθρέφτες σε ολόκληρο τον τοίχο θα επεκτείνουν τον ήδη υπάρχοντα χώρο.

Λίγα μέτρα από το πάτωμα κοντά στο κατώφλι λογικά θα τοποθετηθούν με κεραμικά πλακίδια, και στην υπόλοιπη επιφάνεια θα τοποθετηθούν πολυστρωματικά υλικά για να ταιριάζουν με τα κεραμίδια. Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα μεγάλα χαλιά και χαλιά, διότι ακόμη και με καθημερινή καθαριότητα η σκόνη από το δρόμο θα εισέλθει στο δωμάτιο και ο καθαρισμός του χαλιού είναι πολύ πιο δύσκολος από τον καθαρισμό των δαπέδων. Αν θέλετε ακόμα να βάζετε κάτι στο πάτωμα, ρίξτε ένα μικρό διακοσμητικό χαλί στη μέση του δωματίου. Προαιρετικά, δεν μπορείτε να κατεδαφίσετε ολόκληρο το τείχος, αλλά μόνο να επεκτείνετε την πόρτα, διακοσμώντας τις πόρτες με πλακάκια καθρέφτη. Με μια τέτοια μη τυπική προσέγγιση, το ίδιο το άνοιγμα θα είναι πρακτικά αόρατο, αλλά το σαλόνι θα φαίνεται πρωτότυπο.

Συμβουλές για το πώς μπορείτε να μεγεθύνετε οπτικά ένα μικρό δωμάτιο μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο