Πώς να επιλέξετε έναν μεγάλο καναπέ για το σαλόνι;

Ένας καναπές είναι ένα από τα κύρια έπιπλα σε κάθε σαλόνι. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό όταν επιλέγετε να λάβετε υπόψη πολλά διαφορετικά κριτήρια και αποχρώσεις για να επιλέξετε το πιο βέλτιστο μοντέλο που είναι ιδανικό για κάθε συγκεκριμένη παραλλαγή του εσωτερικού.

Οι μεγάλοι καναπέδες συνήθως αγοράζονται για μεγάλο χώρο καθιστικού. Τέτοια έπιπλα είναι πολύ ευρύχωρα, άνετα και άνετα. Οι μεγάλοι καναπέδες είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά, μπορεί να έχουν διαφορετικό σχήμα, σχέδιο και εμφάνιση.

Κριτήρια επιλογής

Η επιλογή ενός καναπέ για ένα ευρύχωρο καθιστικό δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο είναι για ένα μικρό. Οι τεράστιοι καναπέδες στο σαλόνι είναι απαραίτητοι σε περιπτώσεις όπου έχετε μια πολύ μεγάλη οικογένεια ή μεγάλες εταιρείες που συχνά συγκεντρώνονται στο σπίτι.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα μεγάλων καναπέδων.

Κατά την επιλογή τους, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα κριτήρια:

 • τα επικαλυμμένα έπιπλα πρέπει να έχουν μια επίστρωση, φροντίδα για την οποία θα είναι αρκετά απλή?
 • η ευκολία είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια.
 • λειτουργικότητα - είναι καλό αν στο επιλεγμένο μοντέλο του καναπέ θα υπάρχει ένα μέρος για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων ή άλλων προσωπικών αντικειμένων.
 • τον αριθμό των καθισμάτων και το μέγεθος του κρεβατιού ·
 • το σχήμα του καναπέ - στην πώληση μπορείτε να βρείτε ευθείες και γωνιακά μοντέλα, ωοειδές και σε σχήμα U, καθώς και αρθρωτά προϊόντα?
 • τύπους και υλικά για την κατασκευή ταπετσαριών, πλαισίου και ελατηρίων - η ποιότητα αυτών των στοιχείων θα επηρεάσει άμεσα τη ζωή των επίπλων.

Σχέδια και μεγέθη

Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο επικαλυμμένων επίπλων, πρέπει να λάβετε υπόψη πόσα καθίσματα έχει σχεδιαστεί. Σκεφτείτε πόσα νοικοκυριά και επισκέπτες θα θέλατε να τοποθετήσετε στον καναπέ στο σαλόνι, είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να ξεκινήσετε.

Οι ευθείες καναπέδες μήκους 3 μέτρων παρέχουν πέντε ή έξι καθίσματα.

Εάν χρειάζεστε έναν καναπέ με μεγαλύτερη χωρητικότητα, δώστε προσοχή στα γωνιακά μοντέλα, καθώς και στους οθωμανικούς καναπέδες, καθώς παρέχουν επιπλέον δύο καθίσματα.Με αυτό το μοντέλο επικαλυμμένων επίπλων, δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε καρέκλες ή καρέκλες.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα γωνιακών επίπλων είναι ένα ευρύχωρο μέρος για ύπνο.

Μια άλλη σύγχρονη εκδοχή των επικαλυμμένων επίπλων είναι ένας καναπές τύπου σπιτιού. Σήμερα είναι επίσης πολύ δημοφιλές. Η ευκολία της έγκειται στο γεγονός ότι οι μεμονωμένες ενότητες του προϊόντος μπορούν να αντικατασταθούν σε μέρη και να διευθετηθούν όπως είναι βολικό αυτή τη στιγμή. Οι διαμορφωμένοι καναπέδες μπορούν να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως οθωμανοί, καρέκλες, καναπέδες και ακόμα και ξαπλώστρες.

Τα πλεονεκτήματα των αρθρωτών μοντέλων περιλαμβάνουν:

 • τη δυνατότητα να χωρίσει το δωμάτιο σε ξεχωριστές ζώνες.
 • η δυνατότητα να αλλάζει περιοδικά η εμφάνιση του εσωτερικού λόγω της αναδιάταξης των επιμέρους ενοτήτων του καναπέ.
 • την άνεση και την άνεση της ανάπαυσης.

Ο καναπές στο σαλόνι μπορεί να λειτουργήσει ως συνάρτηση των καθισμάτων στην περιοχή αναψυχής και της λειτουργίας μιας πλήρους προβλήτας.

Οι πτυσσόμενοι καναπέδες με μια κουκέτα μπορούν να έχουν διάφορους μηχανισμούς μετασχηματισμού:

 • Καναπές βιβλίο - εκτυλίσσεται με ανύψωση του οριζόντιου τμήματος, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να χαμηλώσει το κλικ. Τα πλεονεκτήματα αυτού του μηχανισμού περιλαμβάνουν ευκολία αποσύνθεσης.Ωστόσο, αυτός ο καναπές δεν μπορεί να εγκατασταθεί κοντά στον τοίχο.
 • Eurobook - για να πάρετε ένα κρεβάτι, το κάθισμα πρέπει να σηκωθεί και η πλάτη να τοποθετηθεί στη θέση του. Τέτοια μοντέλα είναι πολύ αξιόπιστα, εύκολο να ξεδιπλώσουν, να έχουν μια επίπεδη επιφάνεια και είναι πολύ άνετα για ύπνο?
 • Γωνιακό μοντέλο "δελφίνι" - το δεύτερο μέρος του κρεβατιού πρέπει να τραβηχτεί για έναν ειδικό βρόχο. Η τοποθέτηση ενός τέτοιου καναπέ είναι εύκολη και βολική, αλλά δεν παρέχει χώρο για την αποθήκευση κλινοσκεπασμάτων.
 • "Ακορντεόν" - για να αποσυντεθούν τα έπιπλα, το κάθισμα πρέπει να σηκωθεί και η θέση να μετακινηθεί προς τα εμπρός. Το πλεονέκτημα αυτού του καναπέ-κρεβάτι είναι μια ευρύχωρη θέση, αλλά η αναδίπλωση αυτού του σχεδίου είναι λίγο πιο περίπλοκη από άλλα μοντέλα.
 • Μοντέλο Clamshell - έχει σχεδίαση σε τροχούς, για την αποσύνθεση των οποίων το κάτω μέρος πρέπει να τραβηχτεί προς τα εμπρός. Το κρεβάτι είναι επίσης αρκετά ευρύχωρο και πολύ άνετο, ο αποσπώμενος μηχανισμός είναι αξιόπιστος και θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια. Αλλά σημειώστε ότι οι τροχοί μπορούν να αφήσουν σημάδια στο πάτωμα.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τα επικαλυμμένα έπιπλα είναι το βάθος του καθίσματος. Η βέλτιστη περιοχή κυμαίνεται από 55 έως 90 εκατοστά.Λάβετε υπόψη ότι για κάθε άτομο ένα διαφορετικό βάθος του καθίσματος θα είναι άνετο, οπότε αγοράζοντας έναν καναπέ με μαξιλάρια που ταιριάζουν κάτω από την πλάτη σας και σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε αυτή την παράμετρο είναι μια πολύ καλή απόφαση.

Επιλογές σχεδίασης

Όταν επιλέγετε το βλέμμα του καναπέ, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι το προϊόν πρέπει να ταιριάζει στο γενικό στυλ του εσωτερικού χώρου του καθιστικού.

Στην καφετέρια μπορείτε να βρείτε καναπέδες, που γίνονται με τα ακόλουθα στυλ:

 • Τα κλασσικά προϊόντα διακρίνονται από τις ομαλές μορφές τους και την παρουσία ποικιλίας κουρτίνων.
 • τα μοντέρνα - ταπετσαρισμένα έπιπλα σε μοντέρνο στιλ είναι πολύ άνετα και λειτουργικά, δεν περιέχουν πιασάρικα στοιχεία, έχουν ένα εντελώς ουδέτερο σχέδιο που θα εναρμονιστεί αρμονικά σε κάθε εσωτερικό χώρο.
 • μινιμαλιστική - τα προϊόντα κατασκευάζονται σε αυστηρά ορθογώνια σχήματα, ο σχεδιασμός είναι πολύ λακωνικός, συχνά τα μοντέλα δεν είναι εξοπλισμένα με υποβραχιόνια.
 • Μπαρόκ - τα έπιπλα είναι διακοσμημένα με πολλά σχέδια, έχουν σκαλισμένα πόδια και υποβραχιόνια. Το ύψος των ποδιών είναι περίπου τριάντα εκατοστά.

Αν σας αρέσουν τα αρχικά και ασυνήθιστα έπιπλα, μπορείτε να επιλέξετε έναν ημικυκλικό καναπέ.Ένα τέτοιο σχεδιασμό του προϊόντος δεν θα περάσει απαρατήρητο, θα φανεί πολύ κομψό και μοντέρνο.

Με τη βοήθεια ημικυκλικών και καναπέδων σχήματος U, είναι δυνατό να διαφοροποιηθεί η περιοχή χαλάρωσης από την τραπεζαρία και το διάδρομο - αυτό είναι πολύ σημαντικό για το σαλόνι-στούντιο.

Τα πτυσσόμενα μοντέλα επικαλυμμένων επίπλων για ύπνο θα πρέπει σίγουρα να είναι αξιόπιστα, άνετα και βολικά. Επομένως, εάν σχεδιάζετε να κοιμάστε στον καναπέ που αγοράσατε σε τακτική βάση, μη διστάσετε να ξαπλώσετε πριν την αγοράσετε για να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι άνετο.

Αποφασίζοντας για το χρώμα των επικαλυμμένων επίπλων, θα πρέπει αρχικά να αποφασίσετε αν θα είναι μια φωτεινή προφορά στο σαλόνι ή αν θα πρέπει να μοιάζει με το συνολικό εσωτερικό. Ανάλογα με αυτό και θα πρέπει να επιλέξετε το χρώμα του προϊόντος.

Επίσης, όταν επιλέγετε ένα σχεδιασμό καναπέ, μπορείτε να ακολουθήσετε τους ακόλουθους κανόνες σχεδίασης:

 • η σκιά του καναπέ πρέπει να είναι τουλάχιστον μερικές αποχρώσεις ελαφρύτερες από τους τοίχους?
 • Τα επικαλυμμένα έπιπλα μπορούν να είναι σε έντονα χρώματα που πρέπει να διαφέρουν σαφώς από το υπόλοιπο εσωτερικό.
 • Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα στο εσωτερικό πολλά πλούσια στοιχεία - μια φωτεινή διακόσμηση των τειχών σε συνδυασμό με έναν φωτεινό καναπέ δεν θα φαίνονται πολύ καλά, η έμφαση είναι καλύτερα να κάνουμε σε ένα πράγμα.

Υλικό πλήρωσης και ταπετσαρίας

Η ταπετσαρία του καναπέ πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, με καθαρά και ραμμένα ραφή. Το ύφασμα ταπετσαρίας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό, εφ 'όσον είναι πρακτικό, εύκολο στη συντήρηση και ανθεκτικό.

Το δέρμα θεωρείται ένα από τα πιο ανθεκτικά υλικά για ταπετσαρίες. Τα δερμάτινα προϊόντα, κατασκευασμένα σε σκούρα χρώματα, φαίνονται κομψά και κομψά, θα σας εξυπηρετούν για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα δεν αλλάζουν την εμφάνισή τους. Ωστόσο, δεν είναι όλοι άνετοι που κάθονται σε δερμάτινους καναπέδες. Το μειονέκτημα αυτού του υλικού είναι το γεγονός ότι τυχόν γρατζουνιές σε αυτό θα είναι πολύ αισθητό, και θα είναι αδύνατο να τις εξαλείψουμε. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το υψηλό κόστος των δερμάτινων επίπλων.

Άλλα καλά υλικά για καναπέδες ταπετσαρίας είναι βελούδο, ταβάνι, σενίλ, ζακάρ, καθώς και τεχνητό δέρμα και υφάσματα από σουέτ. Τα πιο δημοφιλή είναι το σενίλ και το ζακάρ, καθώς η φροντίδα γι 'αυτά είναι τόσο απλή και βολική όσο το δυνατόν, αυτά τα υλικά είναι πολύ ανθεκτικά και είναι επίσης ανθεκτικά στη εξασθένιση.

Από το πληρωτικό του καναπέ εξαρτάται από την ελαστικότητα του καθίσματος. Εάν το κάθισμα είναι πολύ μαλακό, μετά από λίγο μπορεί να πιεστεί σταδιακά και το προϊόν θα χάσει την ελκυστική του εμφάνιση.Με ένα μαλακό κάθισμα δεν είναι επίσης πολύ άνετο για να σηκωθεί, ειδικά για άτομα σε ηλικία. Για αυτούς τους λόγους, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα μοντέλο καναπέ με ένα μάλλον ελαστικό κάθισμα.

Και για το πτυσσόμενο μοντέλο είναι πολύ σημαντικό ότι ήταν άνετο όχι μόνο να καθίσετε, αλλά και να κοιμηθείτε.

Με βάση αυτό, δεν πρέπει να αγοράσετε επικαλυμμένα έπιπλα με φτηνές αφρολέτες πολυουρεθάνης, οι οποίες θα αρχίσουν γρήγορα να πιέζονται. Η καλύτερη λύση θα ήταν καναπέδες με ελατήρια, με θερμικό στρώμα ή ίνες καρύδας. Ένα τέτοιο μοντέλο καναπέ θα είναι ισοδύναμο με ένα ορθοπεδικό στρώμα όσον αφορά την άνεση και την ευκολία όχι μόνο της ανάπαυσης αλλά και του ύπνου.

Η αγορά ενός μεγάλου καναπέ στο σαλόνι απαιτεί προσεκτική προσέγγιση. Ωστόσο, αν σκεφτείτε τα πάντα και επιλέξετε σωστά το σχήμα, το μέγεθος, το σχέδιο, τα υλικά και την εμφάνιση του προϊόντος - τα αποκτηθέντα έπιπλα θα σας ευχαριστήσουν για σας και όλη την οικογένειά σας για πολλά χρόνια.

Πώς να επιλέξετε έναν καναπέ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο