Καναπέδες καθιστικού: εκπληκτικές εσωτερικές λύσεις

Τα έπιπλα στο σαλόνι επιλέγονται πάντα με ιδιαίτερη προσοχή. Το στυλ και ο σχεδιασμός αυτού του δωματίου είναι το σήμα κατατεθέν των ιδιοκτητών διαμερισμάτων. Αυτό είναι όπου οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα γεύματα δείπνου γίνονται με τους φίλους και την οικογένεια. Ένα από τα κλασικά έπιπλα στο σαλόνι είναι ένας μπουφές. Πρόκειται για αυτό το έπιπλο και θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα ερμάρια για τα πιάτα ήταν ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της κατάστασης στα σπίτια της αριστοκρατίας και της ευγενείας από τους αρχαίους χρόνους. Οι πρώτοι μπουφέδες και μπουφέδες εμφανίστηκαν στη χώρα μας τον 18ο αιώνα. Εκείνη την εποχή, τα έπιπλα αυτά γίνονταν στην τάξη και κάθε ιδιοκτήτης προσπάθησε να τονίσει και να δείξει στους φιλοξενούμενους τις γευστικές και αισθητικές του ιδιότητες.

Ένα τέτοιο θαυμάσιο έπιπλο σαν μπουφέ είναι ευρέως δημοφιλές στις μέρες μας. Συνδυάζει τη λειτουργία της αποθήκευσης πιάτων, καθώς και τη λειτουργία της αισθητικής πλήρωσης του δωματίου και του ντεκόρ. Πιο συχνά το ντουλάπι για είδη υγιεινής εγκαθίσταται σε σαλόνια ή τραπεζαρίες. Εδώ ο μπουφές είναι πολύ ευπρόσδεκτος, εξαιτίας αυτού, τα σετ τσαγιού και τα πιάτα για τους φιλοξενούμενους τίθενται στο τραπέζι. Και η εμφάνιση του μπουφέ θα συμπληρώσει το εσωτερικό του καθιστικού και θα δείξει τη γεύση του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος.

Κατασκευή

Με τον σχεδιασμό, οι μπουφέδες του σαλόνι είναι πολύ παρόμοια με κάθε ντουλάπια. Είδη ντουλαπιών σχεδιασμού για πιάτα:

 • Κλασικό Πρόκειται για ένα τυπικό ντουλάπι σχεδιασμού, που περιλαμβάνει μια θήκη από γυαλί για πιάτα και ένα ξύλινο ντουλάπι ή συρτάρια για την αποθήκευση αντικειμένων. Συνήθως η βιτρίνα βρίσκεται στο πάνω μέρος του ντουλαπιού και το κλειστό ξύλινο τμήμα με ράφια ή συρτάρια στο κάτω μέρος.
 • Πλήρης θήκη οθόνης. Αυτός ο τύπος ντουλάπι έχει μια πλήρως τζάμια πρόσοψη. Αυτές μπορεί να είναι μεγάλες γυάλινες πόρτες, αρκετές πόρτες ταλάντευσης ή συρόμενες θύρες υαλοπινάκων. Το τελευταίο χρησιμοποιείται συχνά σε λύσεις σύγχρονου στυλ.
 • Σχεδιασμός γωνιακού τύπου. Από το όνομα είναι σαφές ότι ένα τέτοιο ντουλάπι προορίζεται για τοποθέτηση σε ένα γωνιακό χώρο, αφού ο οπίσθιος τοίχος του είναι κατασκευασμένος σε σχήμα γωνίας. Αυτή είναι μια βολική επιλογή για μη υπερβολικά ευρύχωρα δωμάτια.

Αυτός ο μπουφές φαίνεται σύντομος και καθαρός και ο γωνιακός σχεδιασμός βοηθάει στην εξοικονόμηση χώρου στο σαλόνι.

 • Τοποθετημένες επιλογές σχεδίασης. Αυτοί είναι ελαφρύς μπουφέδες που δεν έχουν πόδια για τη στήριξη του δαπέδου, αλλά είναι τοποθετημένοι στον τοίχο. Συνήθως τέτοιες κατασκευές είναι μικρές, μερικές φορές μπορεί να είναι ένα μικρό κρεμαστό με μια βιτρίνα. Αυτός ο τύπος είναι κατάλληλος για την αποθήκευση μικρής ποσότητας πιάτων, βοηθά στην εξοικονόμηση ελεύθερου χώρου στο δωμάτιο.
 • Μπουφέ με μια θέση για την τηλεόραση. Αυτό το σχέδιο ονομάζεται "διαφάνεια". Στο κέντρο του ντουλαπιού υπάρχει μια αρκετά μεγάλη θέση για την εγκατάσταση της τηλεόρασης. Πρόκειται για μια πολύ βολική και οικονομία χώρου για το σαλόνι, καθώς δεν χρειάζεται να καταλαμβάνει χώρο στο δωμάτιο ως βάθρο για την τηλεόραση. Ωστόσο, ένα τέτοιο τραπέζι θα είναι συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής των καλεσμένων σας, οπότε θα πρέπει να προσεγγίσετε σοβαρά και λεπτομερώς τον σχεδιασμό στυλ του ίδιου του υπουργικού συμβουλίου και το ντύσιμο παραθύρων.
 • Επιτραπέζια συρτάρια. Πρόκειται για ένα πλήρως κλειστό σχέδιο χωρίς βιτρίνες και γυάλινα στοιχεία. Αυτά τα μοντέλα είναι συνήθως μικρού μεγέθους, καθώς ένα κλειστό μεγάλο ντουλάπι φαίνεται υπερβολικά ογκώδες.

Υλικά

Όπως και κάθε άλλο έπιπλο, οι σύγχρονοι μπουφέδες μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά:

 • Κλασικά ξύλινα σανίδες. Το πιο κοινό υλικό για την κατασκευή επίπλων είναι το φυσικό ξύλο. Αυτά τα μοντέλα έχουν υψηλότερο κόστος. Η τιμή ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο ξύλου και το φινίρισμα του προϊόντος.
 • Χάλυβες και μεταλλικές κατασκευές. Αυτά τα μοντέλα φαίνονται ασυνήθιστα, ιδανικά ταιριάζουν σε μοντέρνο στυλ ή υψηλής τεχνολογίας. Ο συνδυασμός γυαλιού και μετάλλου δίνει ένα ιδιαίτερο στυλ στο ντουλάπι.
 • Πλαστικά έπιπλα. Πλαίσια από πλαστικό μπορεί να μιμηθεί σε εμφάνιση φυσικά υλικά, και μπορεί να γίνει σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Τέτοια σχέδια είναι πολύ πιο εύκολα, είναι πιο βολικά για τη μεταφορά ή τη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της μετάθεσης.
 • Ακρυλικοί μπουφέδες. Στην εμφάνιση, από πολλές απόψεις, παρόμοια με τα έπιπλα από πλαστικό. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
 • Ερμάρια για πιάτα από μοριοσανίδες. Φθηνή και πρακτική επιλογή. Στην εμφάνιση, τα μπουφέδες από μοριοσανίδες μπορούν να μιμηθούν φυσικά ξύλινα μοντέλα. Είναι ελαφρύτερα από τα μοντέλα από μασίφ ξύλο.

Επιλογές στο εσωτερικό

Όντας αφοσιωμένοι στη διάταξη και στο ντεκόρ του καθιστικού, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα κομμάτια των επίπλων και του ντεκόρ θα πρέπει να επιλέγονται με την ίδια κατεύθυνση. Ανάρμοστα στοιχεία θα είναι άμεσα εμφανή στους επισκέπτες, ξεχωρίζουν από την στυλιστική απόφαση. Ένα τόσο μεγάλο αντικείμενο, όπως ένα μπουφέ, δεν είναι μόνο μια λεπτομέρεια, αλλά ένα από τα κύρια και κεντρικά στοιχεία του ντεκόρ.

Εάν το ύφος της Προβηγκίας έχει επιλεχθεί για το σαλόνι, τότε αξίζει να σταματήσετε την επιλογή στο μπουφέ που γίνεται σε λευκό. Μπορεί να περιέχει τέτοια διακοσμητικά στοιχεία, όπως γλυπτική, φυτικά μοτίβα στην υπόθεση. Για το στιλ της Προβηγκίας, η απομίμηση της αρχαιότητας και η τρίψιμο αντικειμένων είναι χαρακτηριστική, στην πρόσοψη ενός ντουλαπιού μπορεί να υπάρχουν περιοχές με απομίμηση κολλημένου χρώματος.

Μια άλλη επιλογή για το στιλ της Προβηγκίας μπορεί να είναι ένας απλούστερος σχεδιασμός του μπουφέ σε κλασικό στιλ χωρίς διακοσμητικά στοιχεία. Σε αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλαϊνά με διαφάνειες, δηλαδή με μια θέση για την τηλεόραση. Το χρωματικό σχήμα κυριαρχείται από τα φυσικά χρώματα του φυσικού ξύλου. Τα έπιπλα σε σφυρήλατα πόδια ή καρέκλες λυγαριάς θα συμπληρώσουν το γενικό εσωτερικό.

Ο κλασικός μπουφές, φτιαγμένος από ξύλο και με γυάλινη επίδειξη, θα χωρέσει καλά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.Ανάλογα με τη διακόσμηση και τη διακόσμηση, το μπουρνούζι μπορεί να φαίνεται καλό σε απλό στυλ και σε πιο ελεύθερο στυλ διακόσμησης. Οι μαζικοί μπουφέδες από σκούρο ξύλο μπορούν να αποτελέσουν ένα καλό συμπλήρωμα του γοτθικού σχεδιασμού.

Διατίθενται κλασικά πιάτα και διακοσμητικά αντικείμενα από κρύσταλλο ή χαλκό. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε ένα όμορφο χαλί ως κάλυψη δαπέδου, αλλά μην ξεχνάτε την επιλογή των χρωμάτων για κάθε στοιχείο διακόσμησης. Για το κλασικό στυλ του εσωτερικού χαρακτηρίζεται από συμμετρία στη διάταξη επίπλων, συνοπτικότητα, μετριοπάθεια στα διακοσμητικά στοιχεία.

Τα πλακάκια από χάλυβα ή μέταλλο φαίνονται κομψά και ασυνήθιστα. Συμπληρωμένα με γυάλινα στοιχεία, τα μοντέλα αυτά είναι καλά υπογραμμισμένα λύση υψηλής τεχνολογίας στυλ.

Τα μικρά βάθρα ή οι τοίχοι κλειστού τύπου είναι κατάλληλα για στυλ μινιμαλισμού. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε μοντέλα κατασκευασμένα από ελαφρύ υλικό: ακρυλικό ή πλαστικό. Ένα ευρύ φάσμα φάσματος χρωμάτων θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την επιλογή που είναι κατάλληλη για το συνολικό χρώμα του δωματίου. Για τον μινιμαλισμό, ο όγκος των αντικειμένων δεν είναι χαρακτηριστικός, οπότε ο μπουφές θα πρέπει να επιλέγεται σε μικρό μέγεθος, με ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία και ελαφριά χρώματα.

Ένας ασυνήθιστος συνδυασμός στο εσωτερικό θα είναι η συγχώνευση μινιμαλιστικού στυλ μπουφέ με μπαρόκ έπιπλα. Η αντίθεση του πολυτελή μπαρόκ στυλ με μέτρια διακόσμηση δίνει ένα ασυνήθιστο συνολικό σχέδιο του καθιστικού. Ταυτόχρονα, ο μπουφές δεν θα κοιτάξει καθόλου, αν η περιοχή χρώματος έχει επιλεγεί σωστά.

Ο κλασικός μεγάλος ξύλινος μπουφές είναι κατάλληλος για το στυλ art deco. Αυτό το ύφος υποτίθεται ότι ακολουθείται στο σχεδιασμό του δωματίου στα γαλλικά κίνητρα των αρχών του 19ου αιώνα. Σε αυτό το στυλ, ο μπουφές πρέπει να είναι μια βιτρίνα. Ασημένια σύνολα, κλασσικά πορσελάνινα σκεύη μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά στοιχεία.

Μπουφέ στο σαλόνι μπορεί να περιέχει για να επιδείξει όχι μόνο διακοσμητικά αντικείμενα posudy.V μερικές υλοποιήσεις διακοσμημένο σαλόνι μπορούν να τοποθετηθούν στα ράφια των οικογενειακές φωτογραφίες, ζωγραφιές των παιδιών, αθλητικά βραβεία, είδη χειροτεχνίας και όλα τα είδη των πραγμάτων ή κοσμήματα που θα θέλατε να δείξει στους επισκέπτες.

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα τέτοιο έπιπλο σαν ντουλάπι δεν ξεχνιέται καθόλου. Αν και πιστεύεται ότι αυτό το «έπιπλα και παππούδες,» παίρνει επίσης την πρώτη θέση σε ένα μοντέρνο εσωτερικό.Για τη διακόσμηση και το ύφος του καθιστικού ή της τραπεζαρίας, το τραπέζι ταιριάζει απόλυτα και, ανάλογα με το μοντέλο και τον διακοσμητικό σχεδιασμό, μπορεί να χωρέσει σε πολλά στυλ σχεδιασμού δωματίου.

Πώς να μαζέψετε μπουφέ, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο