Κρεβάτι στο εσωτερικό σχεδιασμό σαλόνι

Για πολλά νοικοκυριά είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα ξεχωριστό υπνοδωμάτιο ή ένα κρεβάτι στο σαλόνι. Αυτό το ερώτημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν δεν υπάρχει επιπλέον χώρος στο διαμέρισμα για τη διευθέτηση ενός πλήρους ύπνου. Επιπλέον, η διαμονή σε ένα μικρό διαμέρισμα στούντιο περιορίζει επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας ξεχωριστού υπνοδωματίου, με αποτέλεσμα να πρέπει να το οργανώσετε στο αποκαλούμενο κοινό δωμάτιο. Πώς φαίνεται το κρεβάτι στον εσωτερικό σχεδιασμό του σαλόνι, ποια είναι τα χαρακτηριστικά της επιλογής ενός τέτοιου κρεβατιού, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εγκατάστασης ενός κρεβατιού σε έναν κοινό χώρο θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Κρεβάτι στο σαλόνι

Σήμερα, μερικές φορές σε μικρά διαμερίσματα μπορεί να μην υπάρχει αρκετός χώρος για πλήρεις χώρους, με αποτέλεσμα να πρέπει να συνδυαστούν με κάποιο τρόπο.Από τη μια πλευρά, ο συνδυασμός του υπνοδωματίου και του καθιστικού σε ένα είναι μια καλή και ενδιαφέρουσα ιδέα και από την άλλη μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για να μεταφραστεί αυτή η ιδέα στην πραγματικότητα.

Κάνοντας ένα καναπέ μετασχηματισμού στο σαλόνι είναι μόνο η μισή μάχη, γιατί δεν σημαίνει ότι έχετε δημιουργήσει έναν άνετο χώρο ύπνου.

Προκειμένου να αποφευχθούν περιττά προβλήματα, είναι καλύτερο να εξεταστεί μια προκαταρκτική πορεία δράσης σε χαρτί και να δημιουργηθεί ένα λεγόμενο έργο. Σε ένα ιδανικό σενάριο, οι επαγγελματίες ασχολούνται με την ανάπτυξή του, αλλά μια κατά προσέγγιση έκδοση μπορεί να δημιουργηθεί ανεξάρτητα στο σπίτι.

Σε αντίθεση με τις διάφορες πεποιθήσεις ότι θα είναι δύσκολο να κοιμηθείς αρκετά στο κοινό δωμάτιο, πολλοί εμπειρογνώμονες και νοικοκυριά δεν θα συμφωνήσουν με αυτό. Εάν κανονίσετε σωστά το δωμάτιο, τότε σε κάθε ζώνη του θα είναι ευχάριστο και άνετο να είστε και να χαλαρώσετε.

Για να βρείτε μια πρακτική λύση και να δημιουργήσετε μια προσωπική ζώνη άνεσης για χαλάρωση στο κοινό καθιστικό, καλύτερα να δώσετε προσοχή στα πολυλειτουργικά και συμπαγή έπιπλαπου δεν θα πάρει πάρα πολύ χώρο. Έτσι, για παράδειγμα, σαν κρεβάτι, αναδιπλούμενους καναπέδες, οθωμανούς ή ένας μικρός καναπές μπορεί να είναι ιδανικές επιλογές για αγορά σε ένα μικρό σαλόνι.Σε αυτούς τους καναπέδες, όχι μόνο να χαλαρώσετε και να περάσετε χρόνο, αλλά και να κοιμηθείτε.

Αν θέλετε ακόμα να εγκαταστήσετε ένα πραγματικό και πλήρη κρεβάτι στο σαλόνι, εδώ θα πρέπει να φροντίσετε ένα κατάλληλο εσωτερικό σε μεγαλύτερο βαθμό, επειδή δεν είναι συνηθισμένο να τοποθετείτε κρεβάτια σε καθιστικά.

Ωστόσο, εάν το εσωτερικό είναι επιλεγμένο από και προς, τότε γιατί να μην τοποθετήσετε σε αυτό ένα μικρό κρεβάτι, κατάλληλο για το σχεδιασμό και τη διάταξη. Σήμερα, πολλοί σχεδιαστές ασκούν αυτή την τολμηρή επιλογή αν ο τόπος λείπει πάρα πολύ, και οι ενοικιαστές θέλουν ένα πραγματικό μαλακό και άνετο κρεβάτι.

Χαρακτηριστικά ζωνών

Ο συνδυασμός ενός υπνοδωματίου και ενός καθιστικού 2 σε 1 θεωρείται μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές χωρισμού που χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Τις περισσότερες φορές, αυτή η επιλογή είναι σε ζήτηση για μικρές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

 • Με σωστά επιλεγμένα διακοσμητικά χωρίσματα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή περιοχή προσωπικής αναψυχής στην οποία κανείς δεν θα σας ενοχλήσει. Διαμερίσματα χώρου διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα, μπορούν να κατασκευαστούν από μια ποικιλία υλικών.Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεχάσουν τους κινητούς τοίχους, καθώς οι διακοσμητικές επιλογές δεν απαιτούν σοβαρή εγκατάσταση. Συχνά μπορείτε να τα εγκαταστήσετε μόνοι σας. Εάν το χώρο το επιτρέπει, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό κομοδίνο ή ντουλάπα δίπλα στο κρεβάτι. Έτσι, έχετε ένα μικροσκοπικό υπνοδωμάτιο.
 • Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, σε πολύ μικρά δωμάτια με έκταση 18 έως 25 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές είναι αρκετά δύσκολο να γίνει μια πλήρη ζώνη και να μεταφράσει το επιθυμητό εσωτερικό σε πραγματικότητα. Πιθανότατα, είναι απαραίτητο να περιοριστεί σε ένα μικρό πτυσσόμενο καναπέ. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η χωροθέτηση σε τέτοια δωμάτια θα είναι αναποτελεσματική από κάθε είδους θορύβους και συνομιλίες, διότι ακόμη και με τη βοήθεια διακοσμητικών χωρισμάτων είναι απίθανο να προστατεύσετε πλήρως τη γωνία ύπνου σας. Ωστόσο, ένα μικρό σετ οθόνης εξακολουθεί να λειτουργεί.

Ιδέες για ασυνήθιστο και πρακτικό χωρισμό των χώρων σήμερα, υπάρχει ένα τεράστιο ποσό. Τα χωρίσματα μπορούν να κατασκευαστούν από γυαλί, γυψοσανίδες ή υφάσματα. Οι έτοιμες οθόνες και ακόμη και τα μικρά ερμάρια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χωρίσματα και αποθηκευτικός χώρος για οικιακό εξοπλισμό, θεωρούνται πολύ δημοφιλείς επιλογές.Οι οπαδοί όλων των ασυνήθιστων μπορούν να δώσουν προσοχή στα χωρίσματα από πράσινο, τα οποία μπορούν εύκολα να ζωντανέψουν οποιοδήποτε εσωτερικό του καθιστικού.

Χρήσιμες συστάσεις

Πολλοί εμπειρογνώμονες τελικά ανέπτυξαν περισσότερο ασυνήθιστες και πρακτικές επιλογές ζωνών για μικρά δωμάτια που μπορεί να σας βοηθήσουν:

 • Χωρίς να επηρεάζετε τις δομές στήριξης των τοίχων του δωματίου, τοποθετήστε ένα διαμέρισμα στη μέση του δωματίου. Από τη μία πλευρά, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πλήρες κρεβάτι, και από την άλλη, μια τηλεόραση, και εκεί μπορείτε να εξοπλίσετε μια περιοχή αναψυχής για τους επισκέπτες.
 • Οι ντουλάπες αντικαθίστανται καλύτερα με κινητά ή μικροσκοπικά μοντέλα που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
 • Η επιτυχής χωροθέτηση μπορεί να γίνει όχι μόνο με ένα διαμέρισμα ή μια οθόνη, αλλά και με το διαχωρισμό του φωτισμού. Επιπλέον, ο διαχωρισμός των λειτουργικών περιοχών με τη χρήση διαφορετικών επενδύσεων δαπέδων και τοίχων δίνει επίσης το αποτέλεσμα ενός είδους ζωνισμού στο δωμάτιο. Εδώ, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντίθεση χρώματα ταπετσαρίας.
 • Φροντίστε να δώσετε προσοχή στο μοντέρνο ντιζάιν κρεβάτι, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί επωφελώς στην αίθουσα ή στο σαλόνι.Δεν θα είναι μόνο μια εξαιρετική προσθήκη στο μοντέρνο εσωτερικό, αλλά επίσης θα σας εξοικονομήσει χώρο, και, επιπλέον, θα αφήσει ολόκληρο το εσωτερικό σε αρμονία.
 • Κατά την αγορά ενός καναπέ ή ενός κρεβατιού, δοκιμάστε έτσι ώστε να μην έρχονται σε αντίθεση με το συνολικό εσωτερικό σχέδιο, αλλά, αντίθετα, να το συμπληρώσετε ευνοϊκά.
 • Τοποθετήστε το κρεβάτι όσο το δυνατόν περισσότερο από την πόρτα. Επιπλέον, δεν είναι κακό εάν το κρεβάτι θα βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο.

Είδη

Στη συνέχεια, εξετάζουμε τους κύριους τύπους κλινών που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

 • Μετασχηματισμός κρεβατιών Εξοικονόμηση χώρου, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να διπλώνουν και να διατίθενται τακτικά, γεγονός που σε πολλά νοικοκυριά προκαλεί ενόχληση και άρνηση αγοράς τέτοιων μοντέλων. Επιπλέον, τα έπιπλα γραφείων μπορούν να τοποθετηθούν μόνο σε ορισμένα σημεία, γεγονός που δημιουργεί επίσης κάποιες δυσκολίες και ερωτήσεις.
 • Μεταμορφώνοντας τα κρεβάτια υποψήφια από το ειδικό βάθρο, θεωρούνται πολύ μοντέρνα μοντέλα, αλλά για αυτούς πρέπει να σκεφτείτε από το σωστό μέρος για εγκατάσταση.
 • Κρεβατοκάμαρα είναι ένα πολύ ασυνήθιστο κρεβάτι. Αλλά δεν είναι όλοι οι ενοικιαστές θα συμφωνήσουν σε αυτό λόγω του ύψους,όπου θα βρίσκεται το ίδιο το κρεβάτι. Συχνά τέτοια σχέδια χρησιμοποιούνται στα παιδικά δωμάτια ως ασυνήθιστο παχνί. Παρ 'όλα αυτά, πρόσφατα σχεδιαστές έχουν εγκατασταθεί σε μικρά διαμερίσματα. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου κρεβατιού δεν θα απευθύνεται σε όλους, αν και από την άποψη της ασφάλειας και της σωστής εγκατάστασης, δεν έχει νόημα να φοβόμαστε ότι θα πέσετε.
 • Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι απλό, άνετο και συμπαγές, τότε καναπέ θα έρθει πάντα στη διάθεσή σας. Τα έπιπλα αυτού του τύπου κατασκευάζονται σε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων και σχεδίων, μεταξύ των οποίων σίγουρα θα βρείτε το μοντέλο που χρειάζεστε.

Όποιο κρεβάτι επιλέγετε, προσπαθήστε να το καταστήσετε όσο το δυνατόν διακριτικό με τη σωστή τοποθέτηση.

Ενδιαφέρουσες λύσεις στο εσωτερικό

 • Υπάρχουν πολλά διαφορετικά και ενδιαφέροντα σχεδιαστικά σχέδια για σαλόνια και υπνοδωμάτια στο ίδιο δωμάτιο.
 • Για παράδειγμα, το σαλόνι, διακοσμημένο σε φωτεινά χρώματα, όπου το κρεβάτι χωρίζεται με τη βοήθεια των εναέριων υφασμάτων, φαίνεται πολύ ασυνήθιστο. Πολύ θυμίζει μια ανατολίτικη ιστορία. Επιπλέον, οι εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι κυριαρχούνται από ευαίσθητες γυμνές αποχρώσεις, είναι πολύ σημαντικό να τονιστούν με τη βοήθεια του σωστού κεντρικού και πρόσθετου φωτισμού.
 • Ένα μικρό διαμέρισμα υψηλής τεχνολογίας στούντιο μπορεί να διαφοροποιηθεί με έναν σύγχρονο μετασχηματιστικό καναπέ αντί για τεράστια κατασκευή που μπορεί να μετατραπεί σε ένα άνετο κρεβάτι. Ταυτόχρονα, ο καναπές θα είναι επωφελής για την εξοικονόμηση χώρου στο δωμάτιο.

Ωστόσο, όποιες ιδέες θέλετε να φέρετε στη ζωή, αν νομίζετε ότι μπορεί να μην είστε σε θέση να το κάνετε, χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες των ειδικών.

Στο επόμενο βίντεο, οι σχεδιαστές έχουν συνειδητοποιήσει μία από τις επιλογές για το συνδυασμό ενός υπνοδωματίου με ένα σαλόνι.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο