Μικρά έπιπλα σαλονιού: βελτιστοποίηση του χώρου

 Μικρά έπιπλα σαλονιού: βελτιστοποίηση του χώρου

Το σαλόνι είναι το κύριο δωμάτιο στο οποίο συγκεντρώνονται όλα τα μέλη της οικογένειας, επομένως το σχέδιό του θα πρέπει να κατανεμηθεί σε ξεχωριστό κάθισμα. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, θα πρέπει να οργανώσετε το εσωτερικό έτσι ώστε να μην δημιουργήσετε ένα αίσθημα στεγανότητας, το οποίο προκαλεί κάποιες δυσκολίες. Η επισκευή ενός σπιτιού μικρού μεγέθους απαιτεί λιγότερο χρόνο από την εργασία σε μια ευρύχωρη αίθουσα και μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά υλικών. Η χρήση απλών τεχνικών θα βοηθήσει να μετατραπεί ένα στενό δωμάτιο σε ένα ζεστό και κομψό.

Επιλέξτε ένα συνδυασμό χρωμάτων

Οι αποχρώσεις του φωτός είναι ιδανικές για μικρούς χώρους.Και τα τελευταία χρόνια, η μόδα για εσωτερικούς χώρους με κυρίαρχο λευκό χρώμα έχει εμφανιστεί. Σε λευκό φόντο μπορείτε να τοποθετήσετε διαφορετικούς τόνους χρώματος. Δεν κουράζει την ψυχή και κάνει το δωμάτιο ελαφρύτερο. Προκειμένου να διευρυνθεί οπτικά η περιοχή και να φέρει σε χρώμα, εικόνες, κολάζ, τοποθετούνται πίνακες στους τοίχους. Απαιτείται μόνο μία έγχρωμη προφορά, διαφορετικά το δωμάτιο θα φαίνεται υπερφορτωμένο με λεπτομέρειες.

Δημοφιλής συνδυασμός λευκού με υφή φυσικού ξύλου ή κάποια σκιά καφέ. Εάν τα παράθυρα βλέπουν προς τη βόρεια πλευρά, προσθέστε κόκκινο ή κίτρινο. Οι υποστηρικτές του σκανδιναβικού στυλ πρέπει να δίνουν προσοχή στα μπλε και μπλε χρώματα. Δεν πρέπει να επιλέξετε έπιπλα με καθαρό μαύρο χρώμα ή να συνδυάσετε περισσότερες από τρεις διαφορετικές αποχρώσεις.

7 φωτογραφία

Στυλ

Ένα καθολικό στυλ που ταιριάζει σε κάθε μικρό σαλόνι είναι μινιμαλισμός. Αυτή η κατεύθυνση περιλαμβάνει τη χρήση απλών γεωμετρικών σχημάτων, τον ελάχιστο αριθμό διακόσμησης, βασικά χρώματα. Τα βιβλία, τα πιάτα, τα διακοσμητικά αντικείμενα και άλλα μικροσκοπικά αντικείμενα πρέπει να φυλάσσονται σε κλειστά ερμάρια · δεν πρέπει να υπάρχουν ανοικτά ράφια. Στη συνέχεια θα δημιουργηθεί η αίσθηση του χώρου και του φωτός, μια ατμόσφαιρα άνεσης και φιλοξενίας.

Άλλα στυλ ισχύουν επίσης αν ληφθούν υπόψη ορισμένες αποχρώσεις κατά τη διακόσμηση:

  • Προβηγκία - παστέλ χρώματα, έπιπλα γαλακτώδεις αποχρώσεις με την επίδραση της γήρανσης. Οι υποστηρικτές αυτής της κατεύθυνσης είναι επιθυμητοί για να αποφεύγονται οι υπερβολικές εκτυπώσεις λουλουδιών.
  • Κλασικό - παραδοσιακά έπιπλα από μασίφ ξύλο, ακριβά υλικά στο φινίρισμα, συχνά σκούρα χρώματα. Κουρτίνες με λουλούδια και πουλιά, κρυστάλλινα ή χάλκινα πολυέλαια.
  • Εκλεκτικισμός - ένα μείγμα διαφορετικών στυλ, για παράδειγμα, σύγχρονα αρθρωτά έπιπλα σε συνδυασμό με μπαρόκ πολυελαίους και πλαστικές καρέκλες.
  • Αφρικής - Μινιμαλισμός με την προσθήκη εθνοτικών στοιχείων, ζεστά χρώματα. Οι τοίχοι γίνονται λευκοί ή αντίστροφα, σκοτεινός, αλλά είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται μαύρο ως κύριο χρώμα. Μερικές μάσκες στον τοίχο, το δέρμα ενός ζέβρα, λευκών ή ώριμων τοίχων κάτω από τον πηλό θα φέρει την ατμόσφαιρα μιας μακρινής ηπείρου.
  • Υψηλή τεχνολογία - μεταλλικές επιφάνειες, αυστηρές μορφές, στυλ κοντά στον μινιμαλισμό. Συχνά χρησιμοποιούνται αποχρώσεις του γκρι και του αργύρου. Αυτό το ύφος είναι αρκετά αυστηρό για το σαλόνι, αλλά μπορείτε να προσθέσετε έγχρωμες προφορές. Για παράδειγμα, σήμερα κρεμάστε μια φωτογραφία στον τοίχο, αύριο ένα άλλο ή βάλτε ένα avant-garde γλυπτό.

Πώς να επιλέξετε;

Στα μικρά διαμερίσματα τα συμπαγή έπιπλα φαίνονται καλά, τα οποία δεν γεμίζουν το χώρο. Είναι απαραίτητο να αποφευχθούν μαζικά γραφεία, σε σύγκριση με τα οποία ένα μικρό δωμάτιο φαίνεται να είναι μικροσκοπικά καθόλου. Το αίσθημα της ελαφρότητας θα δημιουργηθεί από τοποθετημένα ράφια, με τα οποία μπορείτε επίσης να διορθώσετε τα μειονεκτήματα του δωματίου. Οι μεγάλες οριζόντιες τροποποιήσεις διευρύνουν οπτικά το χώρο και οι κάθετες κάνουν την οροφή ψηλότερη. Τώρα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στερεώσετε ράφια στους τοίχους, εκτός από τα συνηθισμένα παρένθεση. Υπάρχουν σχέδια που δημιουργούν την αίσθηση ότι τα ράφια απλώς επιπλέουν στον αέρα.

Για να αποθηκεύσετε πολλά πράγματα καλύτερα να αγοράσετε μια ντουλάπα. Τότε όλα τα πράγματα θα διπλωθούν και θα κρύβονται πίσω από την πόρτα, ενώνονται με τον τοίχο. Ένα τέτοιο ντουλάπι είναι πάντα εξοπλισμένο με συρόμενες πόρτες, οι οποίες, όταν ανοίγουν, δεν καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο.

Ωστόσο, αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερο να μετακινήσετε το τμήμα αποθήκευσης στον διάδρομο και στο σαλόνι ο κύριος χώρος θα ληφθεί από τον καναπέ. Αν θέλετε να επιλέξετε μια περιοχή αναψυχής, μπορείτε να επιλέξετε τα επικαλυμμένα έπιπλα με φωτεινό μονόχρωμο ταπετσαρία. Για να φιλοξενήσει όλους τους επισκέπτες, είναι βολικό να θέσει έναν γωνιακό καναπέ, το οποίο στη νέα σεζόν στο ύψος της μόδας.

Τα έπιπλα στο πάτωμα τρώνε τον ελεύθερο χώρο και σκουραίνουν το δωμάτιο. Ως εκ τούτου, η πιο κατάλληλη επιλογή για ένα μικρό σαλόνι - έπιπλα, που σηκώνεται πάνω από το πάτωμα. Αυτά μπορεί να είναι κρεμάστρες τοίχου ή ντουλάπια με πόδια. Έτσι ώστε το τραπέζι και οι καρέκλες να μην χωρίζουν τον ήδη στενό χώρο σε κομμάτια, θα πρέπει να δούμε τα μοντέλα διαφανή γυαλί ή πλαστικό.

Αν είναι απαραίτητο οι χώροι να μην έχουν αιχμηρές μεταβάσεις από τη μία ζώνη στην άλλη, ο τετραγωνικός πίνακας πρέπει να αντικατασταθεί με ένα γύρο. Αν το σπίτι έχει μικρά παιδιά, τα έπιπλα με στρογγυλεμένες άκρες είναι απλά αναντικατάστατα.

Μετασχηματιστής επίπλων

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδυάζουν σε ένα δωμάτιο σαλόνι με τραπεζαρία ή υπνοδωμάτιο. Αλλά σε ένα μικρό δωμάτιο για όλα τα τραπέζια, καρέκλες και άλλα πράγματα χώρο δεν είναι αρκετό. Ως εκ τούτου, αξίζει να αγοράσετε μετασχηματισμένα έπιπλα, τα οποία στην πτυσσόμενη κατάσταση ουσιαστικά δεν παίρνουν μέρος και συγχρόνως αντιμετωπίζουν τις λειτουργίες που τους ανατίθενται.

Αυτές περιλαμβάνουν πτυσσόμενα γραφεία υπολογιστών με καρέκλες που συμπεριλαμβάνονται και κρυφά ράφια για βιβλία που είναι ενσωματωμένα στα πλαίσια των θυρών.

Εάν το δωμάτιο ετοιμάζει φαγητό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ειδικό τμήμα για σκεύη κουζίνας.Πρόκειται για ένα ενιαίο σύνολο κουζίνας που δεν μπορεί να διακριθεί από μια κανονική ντουλάπα στην κλειστή κατάσταση.

Όταν το σαλόνι χρησιμεύει και ως δωμάτιο για ύπνο, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο καναπέ-κρεβάτι και να επιλέξετε ένα πτυσσόμενο τραπέζι με τροχούς. Τα συμπαγή έπιπλα μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα και ο κατάλληλος χρόνος για επέκταση.

Υφάσματα και αξεσουάρ

Για να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα προσαρμόστε χρωματιστά μαξιλάρια, κουβέρτες, καλύμματα. Μπορούν να διακοσμήσουν καναπέδες, καρέκλες. Είναι καλύτερο να αγοράσετε κουρτίνες που είναι απλές, χωρίς γούρνες και βολάν, οι οποίες πλεονεκτικά φαίνονται μόνο σε ευρύχωρες αίθουσες. Η ανύψωση της οροφής θα βοηθήσει τις μακριές κουρτίνες, ξεκινώντας από την κορυφή. Δηλαδή, η απόσταση από τις μαρκίζες μέχρι την οροφή θα πρέπει να είναι ελάχιστη.

Χαλί - ένα κλασικό μέσο για τη δημιουργία ζεστασιάς και άνεσης.

Δεν είναι πάντα στα ράφια υπάρχει ένα μέρος για αγγεία και ειδώλια, αλλά όταν οι τοίχοι είναι απλοί και ανοιχτοί, χρειάζονται απλά διακόσμηση. Είναι βολικό να οργανώσετε φωτογραφίες σε αυτά σε πλαίσια ή εικόνες σε αφηρημένο στυλ. Έτσι, ο χώρος φαίνεται πιο ευρύχωρος.

Εάν υπάρχει μια συλλογή πιάτων - μπορείτε να αγοράσετε ένα ντουλάπι και να εμφανίσετε τη συλλογή σας για μόνιμη προβολή.

Εσωτερικές λεπτομέρειες

Για να τονίσουμε την ομορφιά των επίπλων και των επικαλυμμένων επίπλων, το υπόλοιπο εσωτερικό πρέπει να συνδυαστεί. Οι δοκοί και άλλες διακοσμητικές κατασκευές τρώνε τον χώρο, γιατί ένα μικρό σαλόνι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Κανονική λευκή οροφή - η καλύτερη διέξοδος. Επιπλέον, η λευκή οροφή είναι κατάλληλη για κάθε έπιπλα.

Η απόφαση στυλ του άνω μέρους του δωματίου θα πρέπει να υπόκειται στη γενική ιδέα. Αν το δωμάτιο είναι σε μινιμαλιστικό ύφος ή, αντίθετα, είναι υπερφορτωμένο με λεπτομέρειες, είναι καλύτερο να κάνετε το χρώμα της οροφής ουδέτερο.

Κατάλληλο για ζωγραφική με απλή ακρυλική βαφή. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε την έκδοση εισαγωγής. Το χρώμα αυτό θα διαρκέσει πολύ καιρό, θα είναι δυνατό να το πλύνετε, σε περίπτωση που χυθεί το ανώτατο όριο από πάνω, θα είναι δυνατό απλά να διαγράψετε αυτά τα σημάδια ή να αγγίξετε την προβληματική περιοχή. Τι είδους χρώμα - ματ ή γυαλιστερό - επιλέξτε, με βάση την πρόθεση. Το γυαλιστερό θα αντικατοπτρίζει καλύτερα το φως και το ματ φαίνεται πιο χαλαρό και φυσικό.

Stretch οροφή θα είναι πιο δαπανηρή ζωγραφική, αλλά δίνει μεγαλύτερη ηχομόνωση. Κρύβει ανωμαλίες, αν δεν μπορείτε να σοβάσετε ή να επισκευάσετε την οροφή. Εάν το μίνι καθιστικό είναι κατασκευασμένο σε κλασικό στιλ - μπορείτε να παραγγείλετε μια ταπετσαρία τεντωμένο σε καμβά με αντικείμενα αντικειμένων.Με βαριά σκαλισμένα έπιπλα κάτω από δρυς, η εικόνα στην οροφή με το ύφος των παλατιών ζωγραφικής θα φανεί εξαιρετική.

Όσον αφορά το πάτωμα - ελαφρύ πολυστρωματικό ή χαλί προτιμώνται. Η αφθονία του φωτός, αντανακλώντας τη φωτεινή ροή, τις επιφάνειες, θα δημιουργήσει την επίδραση ενός πιο ευρύχωρου και γεμάτου αέρα χώρου. Τα χρώματα του πεύκου, του κερασιού, της λευκασμένης βελανιδιάς όχι μόνο θα δημιουργούν έναν άνετο χώρο, αλλά θα τονίζουν και τον σκοπό του δωματίου - άνεση, ζεστασιά και διάθεση επικοινωνίας. Ο κατάλληλα επιλεγμένος όροφος θα τονίσει την καλή επιλογή των επίπλων.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο - ηχομόνωση. Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε καραόκε ή οικιακό κινηματογράφο στο σαλόνι, τοποθετήστε πάνελ αντανάκλασης ήχου ή απορρόφησης ήχου στην οροφή, στους τοίχους ή στο πάτωμα. Επικαλυμμένα έπιπλα με ογκώδη καθίσματα είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέσο απορρόφησης θορύβου.

Ο σχεδιασμός φωτισμού πρέπει να συμμορφώνεται με τη γενική ιδέα. Το Sharp κατευθυντικό φως θα ενισχύσει την αίσθηση της στεγανότητας, γι αυτό συνιστάται να μην χρησιμοποιείτε ένα ισχυρό λαμπτήρα. Το φως πρέπει να είναι διάσπαρτα και να μην συγκεντρώνεται σε ένα σημείο, δημιουργώντας σκοτεινές γωνίες. Ως εκ τούτου, μια από τις πιο βολικές και οικονομικά αποδοτικές επιλογές - προβολείς, οι οποίες μπορούν να διανεμηθούν πάνω στην επιφάνεια της οροφής και να χρησιμοποιηθούν για να φωτίζουν τα ράφια.

Ένας λαμπτήρας δαπέδου σε ένα μακρύ πόδι αυξάνει οπτικά το ύψος των οροφών, ιδιαίτερα αποτελεσματικά, αυτές οι συσκευές φωτισμού φαίνονται όταν τοποθετούνται παράλληλα μεταξύ τους. Ο λαμπτήρας δαπέδου θα πρέπει να συνδυαστεί με τα υπόλοιπα έπιπλα.

Οπτικά εφέ

Η μέθοδος της οπτικής αύξησης σε ένα δωμάτιο που δοκιμάζεται από χρόνια είναι η τοποθέτηση των καθρεπτών. Αν είναι δυνατόν, ένας μεγάλος καθρέφτης είναι κρεμασμένος στον τοίχο, κοντά στον οποίο δεν υπάρχουν έπιπλα.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, τα ψεύτικα παράθυρα φαίνονται καλά. Γυαλί με ένα τοπίο ζωγραφισμένο πάνω του, πίσω από το οποίο βρίσκεται η λάμπα, θα μεγεθύνει οπτικά το χώρο.

Μεταμορφώστε γρήγορα το σαλόνι θα βοηθήσει τα αντανακλαστικά αυτοκόλλητα που είναι προσαρτημένα στις πόρτες των ντουλαπιών. Συχνά περιλαμβάνουν γυαλιστερή επιφάνειες - μπροστινά έπιπλα με λάκα και στοιχεία από γυαλί.

Το Zoning σας επιτρέπει να κάνετε το δωμάτιο πιο άνετο, αλλά μην γεμίζετε το δωμάτιο με κωφά χωρίσματα. Η καλύτερη επιλογή είναι να επισημάνετε μια συγκεκριμένη περιοχή με ταπετσαρία αντιπαραβολής ή να τοποθετήσετε τους καναπέδες πίσω ο ένας στον άλλο.

Μην αφήνετε άδειες περιοχές, μπορείτε να αποθηκεύσετε καλάθια χαρτιού κάτω από το τραπέζι και να βάζετε βιβλία στο περβάζι.

Δημιουργώντας ένα άνετο και κοινωνικά άνετο σαλόνι στο Χρουστσόφ δεν είναι τόσο δύσκολο.Το κύριο πράγμα δεν είναι να υπερφορτώσετε τον χώρο με έπιπλα και φωτεινά χρώματα, να χρησιμοποιήσετε τα πλεονεκτήματα ενός συγκεκριμένου δωματίου και να δείτε τα κατάλληλα δείγματα.

Τα μεγάλα παράθυρα μπορούν να διακοσμηθούν με αποκλειστικές κουρτίνες, σε ένα ψηλό δωμάτιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την επιφάνεια του τείχους για να φιλοξενήσετε πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες. Εξοικονόμηση χώρου θα επιτρέψει την αναδίπλωση επίπλων, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν ή να μετατραπούν.

Αναθεώρηση ενός πολύ μικρού διαμερίσματος στο Παρίσι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο