Έπιπλα Ikea για σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένα από τα κύρια δωμάτια σε κάθε σπίτι. Εδώ περνούν χρόνο με την οικογένεια ενώ παίζουν παιχνίδια και παρακολουθούν τηλεόραση ή με τους επισκέπτες στο τραπέζι των διακοπών. Η ολλανδική εταιρεία Ikea είναι ένας από τους ηγέτες στην πώληση επίπλων και διαφόρων ειδών οικιακής χρήσης, ο οποίος προσφέρει πολλές επιλογές για έναν ικανό και άνετο εξοπλισμό σαλόνι. Στους καταλόγους μάρκας μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από μικρά καλάθια και κουτιά για γέμισμα ράφια σε καναπέδες και γραφεία. Η τεράστια γκάμα επιτρέπει να μεταφράζετε στην πραγματικότητα οποιαδήποτε ιδέα, ανεξάρτητα από το ποιο εσωτερικό σχέδιο επιλέχθηκε.

Οφέλη

Η απόφαση να αγοράσετε έπιπλα γίνεται πάντα ανάλογα με το αν πρέπει να είναι: όμορφο, λειτουργικό ή άνετο. Τα έπιπλα από την Ikea συνδυάζουν όλες αυτές τις ιδιότητες.Επιπλέον, έχει και άλλα πλεονεκτήματα:

  • Modularity Όλα τα έπιπλα που παρουσιάζονται πωλούνται σε ξεχωριστές μονάδες και δεν υπάρχουν προσφορές με τα συναρμολογημένα σύνολα.
  • Ποικιλία. Ο κατάλογος των προϊόντων προσφέρει διάφορα χρώματα, υλικά για την κατασκευή, την τροποποίηση και τους τύπους των επιφανειών.
  • Κινητικότητα. Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μπορούν να μετακινούνται εύκολα, οι μονάδες δεν απαιτούν συγκόλληση μεταξύ τους, τα προστατευτικά μαξιλάρια στα πόδια διευκολύνουν την αναδιάταξη.
  • Περιβαλλοντική φιλικότητα. Όλα τα υλικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα. Για τη μεταποίηση των βασικών πρώτων υλών δεν χρησιμοποιούνται συνθέσεις που περιέχουν τοξικές και χημικά επικίνδυνες ουσίες.
  • Ποιότητα Όλα τα έπιπλα είναι εύκολα συναρμολογημένα και κάθε στοιχείο επεξεργάζεται και ταιριάζει απόλυτα. Είναι ανθεκτικό και άριστο, ανεξάρτητα από την τιμή.
  • Κόστος Το εύρος τιμών είναι διαφορετικό: υπάρχει προϋπολογισμός και ακριβότερες επιλογές, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει κάτι για τον εαυτό του.

Έπιπλα σαλονιού

Το εσωτερικό του καθιστικού αποτελείται από διάφορα έπιπλα. Το δημοφιλές είναι τώρα ο συνδυασμός πολλών λειτουργιών σε αυτό το δωμάτιο και η διαίρεσή του σε ζώνες.Συχνότερα είναι χώρος αναψυχής και τραπεζαρία. Κάποιος προτιμά να δώσει χώρο για μια βιβλιοθήκη ή αίθουσα παιχνιδιών, κάποιον για μια ζεστή γωνιά με τζάκι ή για αποθήκευση. Για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε ιδέας, μπορείτε να πάρετε τα απαραίτητα αντικείμενα και να γεμίσετε ορθολογικά κάθε γωνιά του δωματίου για να αισθανθείτε άνετα.

Η γενική ιδέα της εταιρείας είναι να δημιουργήσει έπιπλα κατάλληλα για όλους. Με ένα μικρό δωμάτιο διαθέσιμο, πρέπει να αγοράσετε λευκά ή ελαφρά έπιπλα, να οργανώσετε χώρους αποθήκευσης κατά μήκος ενός τοίχου και να τοποθετήσετε έναν καναπέ και ένα τραπέζι του καφέ στο κέντρο του δωματίου. Αυτό θα είναι αρκετό για μια ευχάριστη διαμονή. Η εταιρία στον κατάλογό της χωρίζει τις μονάδες σύμφωνα με τις συλλογές και τους σκοπούς, γεγονός που διευκολύνει την αναζήτηση του απαραίτητου στοιχείου. Έχει τα πάντα για πιάτα ή βιβλία, καθώς και για ρούχα ή ωραία μπιχλιμπίδια.

Σύστημα "BESTO"

Αυτό είναι ένα αρθρωτό σύστημα, γι 'αυτό ο κατασκευαστής δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Κάθε τμήμα του είναι ανεξάρτητο, αλλά σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια συνολική εικόνα. Υπάρχουν μεγάλα και χαμηλά γραφεία, ράφια, ερμάρια τηλεόρασης και οι συνδυασμοί τους. Αφού έχετε αποκτήσει πολλά στοιχεία αυτού του συστήματος, μπορείτε να διακοσμήσετε οποιοδήποτε τείχος.Τα ανοίγματα και τα κλειστά ράφια, οι κενές πόρτες ή το γυαλί σάς επιτρέπουν να κρύβετε οικιακά αντικείμενα και να δείχνετε αξέχαστα και όμορφα πράγματα. Κατά κανόνα, επικρατούν ουδέτερα χρώματα - μαύρο, λευκό και μπεζ. Μέντα, μπλε, ροζ χρώματα και χρώματα από φυσικό ξύλο φέρνουν κάποια ποικιλία. Οι επιφάνειες είναι γυαλιστερές ή ματ.

Βιβλιοθήκες

Αν το σπίτι έχει μια μεγάλη συλλογή από βιβλία, τότε η καλύτερη λύση θα ήταν να το δείξουμε σε όλη του τη δόξα. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να αγοράσετε ένα υψηλό ή χαμηλό ράφι με τις πόρτες, χωρίς αυτές, ή ένα συνδυασμό αυτών. Ορισμένα μοντέλα έχουν έναν οπίσθιο κενό τοίχο, ενώ άλλα είναι εντελώς ανοιχτά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το διαχωρισμό χώρου. Η Ikea έχει σκεφτεί μέσα από κάθε λεπτομέρεια και στον κατάλογο μπορείτε να βρείτε όχι μόνο τα πρόσθετα ράφια ή τη στήριξη για γραφεία, αλλά και πόρτες. Δηλαδή, αγοράζοντας ένα κανονικό ράφι, μπορείτε να αυξήσετε το ύψος του στην ίδια την οροφή ή να το κλείσετε, πράγμα που θα αλλάξει την εμφάνιση του ίδιου του δωματίου.

Ράφια

Ίσως η πιο ευπροσάρμοστη προσφορά. Είναι κατάλληλα για την αποθήκευση οποιουδήποτε αντικειμένου (από κορνίζες φωτογραφιών έως εξοπλισμό). Υπάρχουν διάφοροι τρόποι τοποθέτησης - στο πάτωμα, στους τοίχους ή στον κινητό - σε τροχούς.Υπάρχουν μονάδες ραφιού, ντουλάπες με πόρτες και συρτάρια, αρθρωτά ράφια και συνδυασμούς διαφορετικών γραφείων. Στο συνηθισμένο ανοιχτό ντουλάπι υπάρχουν προσθήκες με τη μορφή κιβωτίων, κρεμασμένα τμήματα από ύφασμα για αξεσουάρ, καλώδια σύρματος ή ένθετα με πόρτες ή συρτάρια. Για όσους θέλουν να οργανώσουν τραπεζαρία σε ένα μικρό δωμάτιο, υπάρχει ένα rack με ένα πτυσσόμενο τραπέζι, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα πιάτα και να σερβίρετε αντικείμενα στα ράφια και να πάρετε το τραπέζι την κατάλληλη στιγμή. Παρουσία διαφορετικής συλλογής, διαφορετικά χρώματα και απόδοση.

Η συλλογή Eket είναι φωτεινότητα και άμεσες φόρμες. Το όλο άνοιγμα του ράφι είναι μικρά τετράγωνα λευκού, μπλε, μαύρου, μπλε και πορτοκαλί. Μπορούν να συναρμολογηθούν και να κρεμαστούν όπως θέλετε - σε μια γραμμή ή σε ένα τετράγωνο, ασυμμετρικά ή με βήμα, προσθέτοντας τροχούς. Το αποτέλεσμα είναι πάντα μια μεγάλη ντουλάπα. Τα ελαστικά και τα ράφια των τοίχων είναι ιδανικά για τη δημιουργία συνθέσεων γύρω από μια τηλεόραση ή ένα μικρό χώρο εργασίας. Η συλλογή Callax είναι συνοπτική και μέγιστη λειτουργικότητα. Η συλλογή Svalnas είναι ένας μεγάλος σχεδιαστής. Το πιο ελκυστικό είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε μεμονωμένα εξαρτήματα για να δημιουργήσετε ένα σετ με τη μορφή ενός χώρου εργασίας, dressing room ή βιβλιοθήκη.

Ερμάρια και μπουφέδες

Δεν έχει σημασία αν ψάχνετε για ένα χώρο για να αποθηκεύσετε απλά ρούχα ή μια ακριβή συλλογή - η Ikea έχει τα πάντα μέσα σε αυτήν.

Κλασικό αγγλικό εσωτερικό θα συμπληρώσουν τα ντουλάπια από τις συλλογές "Next", "Brusali" ή "Hamnes". Κατασκευασμένα σε απλό στυλ, με το ανώτερο πέλμα και τα τετράγωνα πόδια, δεν ξεχωρίζουν και εκτελούν απλά τη λειτουργία τους.

Loft ή hi-tech στυλ μπορεί να διακοσμηθεί με μοντέλα από τη γραμμή Ivar. Χαρακτηρίζονται από ομαλές προσόψεις και ματ σκιάσεις. Η συλλογή "Liksgult" και "Ikea PS" είναι έπιπλα για όσους αγαπούν τα ασυνήθιστα και φωτεινά. Ζουμερά χρώματα, συνδυασμοί ντουλαπιών και συρταριών διαφορετικών σχημάτων - αυτό θα προσελκύσει το μάτι και θα γεμίσει την κατοικία με τα συναισθήματα. Ειδικά για τους συλλέκτες υπάρχουν ντουλάπια των συλλογών Fabrikor, Detolf και Klingsbu. Έχοντας σταματήσει την επιλογή σας, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι τα επιλεγμένα πράγματα θα βρίσκονται στο προσκήνιο.

Μπουφέδες και τραπέζια κονσόλας

Αυτοί είναι αποθηκευτικοί χώροι για μικρά δωμάτια. Ανοίξτε τις μονοφωνικές επιλογές για να τις χρησιμοποιήσετε ως βιβλιοθήκη και το κλείσιμο, ως θέσεις για τα σωστά πράγματα, τα οποία δεν πρέπει πάντα να είναι ορατά σε άλλους.

Ράφια τοίχου

Οι άδειοι τοίχοι μπορούν πάντα να είναι διακοσμημένοι και ποικίλοι με ράφια.Επιπλέον, είναι δυνητικά ένας μεγάλος χώρος αποθήκευσης. Προκειμένου να μην υπερφορτωθεί το εσωτερικό, είναι καλύτερο να αγοράσετε ράφια με κρυφά σημεία προσάρτησης. Τέτοιες λεπτομέρειες θα επιπλεύσουν οπτικά στον αέρα.

Μια επιλογή με κονσόλες είναι κατάλληλη αν τα βαριά αντικείμενα ή κιβώτια αποθηκεύονται στο ράφι. Τα κλειστά ράφια και τα μοντέλα με συρτάρια συμπληρώνουν το συνδυασμό ντουλαπιών.

Κάτω από την τηλεόραση

Τηλεόραση στο σαλόνι που συχνά. Έτσι ώστε να μην φαίνεται βαρετό, και πρόσθετος εξοπλισμός σε αυτόν δεν βρίσκεται σε όλες τις γωνίες του δωματίου, αρκεί να αγοράσετε μια στάση τηλεόρασης. Μπορεί να έχει πόδια ή να σταματήσει, αλλά η δεύτερη επιλογή είναι λιγότερο κινητή. Διακρίνονται από το ύψος και την εμφάνιση. Συνδυασμοί με ράφια κρέμονται ή καμπύλες μικρών ντουλαπιών είναι δυνατά.

Τα παράθυρα περιστρέφονται με ανοικτά συντάγματα, με γυαλί και κλειστές πόρτες ή συρτάρια. Για όσους δεν τους αρέσουν περιττά μέρη, παράγουν μικρά τραπέζια με ράφι για την κονσόλα ή τον παίκτη.

Μαλακό

Τα αναδιπλούμενα έπιπλα αντιπροσωπεύονται στον κατάλογο με καναπέδες, πολυθρόνες και μπουφέδες. Ο καναπές είναι το κύριο θέμα που υπάρχει σε κάθε σαλόνι. Θα πρέπει να είναι ανθεκτικό και μαλακό, μη σημάνσιμο και άνετο.Το Ikea είναι ένα μοντέλο με διαφορετική ταπετσαρία, σχήμα, αριθμός καθισμάτων και χρώμα. Τα ταπετσαρία μπορούν να κατασκευαστούν από ύφασμα, τεχνητό ή πραγματικό δέρμα. Τα έντυπα είναι τυποποιημένα ή ελεύθερα, γωνιακά (σχήμα L και σχήμα U). Η ελεύθερη μορφή υποθέτει ότι ο καναπές είναι δομοστοιχειωτός και έχει αρκετά τμήματα που είναι διατεταγμένα στην επιθυμητή μορφή.

Ο αριθμός των θέσεων ποικίλει από 2 έως 6 και οι επιλογές χρωμάτων ποικίλλουν. Κύρια χρώματα 12. Υπάρχουν προϊόντα με μαξιλάρια, με υποβραχιόνια και χωρίς αυτά, με ανυψωτικό κάθισμα και ακόμη και χωρίς πλάτη /

Τραπέζια στο σαλόνι

Οι πίνακες μπορούν να αγοραστούν για ομορφιά ή να χρησιμεύσουν ως χώρος αποθήκευσης. Διαφέρουν ως προς το μέγεθος και την τροποποίηση. Το τραπέζι του καφέ είναι συνήθως το κέντρο του καθιστικού στο σαλόνι και χρησιμεύει επίσης ως χώρος για ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα περιοδικό.

Οι πιο μαζικές επιλογές χρησιμοποιούνται ως τραπέζι για γεύματα. Ο πίνακας κονσόλας μπορεί να διαιρεί τις ζώνες σε ένα δωμάτιο ή να στέκεται σε έναν τοίχο. Φαίνεται εξαιρετικές συνθέσεις λουλουδιών, αγγείων ή φωτογραφιών. Ένα πλευρικό τραπέζι είναι μια επιλογή για ένα μικρό χώρο. Είναι βολικό να τοποθετήσετε ένα βιβλίο ή ένα τηλέφωνο σε αυτό. Μια άλλη ποικιλία - σερβίρει τραπέζι για σνακ και ποτά.

Παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού με έπιπλα Ikea, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο