Πώς να επιλέξετε έπιπλα για το σαλόνι;

 Πώς να επιλέξετε έπιπλα για το σαλόνι;

Το σαλόνι ήταν πάντα διατεθειμένο για την υποδοχή των επισκεπτών, οικογενειακές συγκεντρώσεις, δείπνα. Είναι εδώ ότι είναι συνηθισμένο να βλέπετε ταινίες με φίλους ή να ορίζετε το τραπέζι για μια οικογενειακή γιορτή. Για το λόγο αυτό, η σωστή επιλογή των επίπλων για το σαλόνι είναι μία από τις σημαντικότερες απαιτήσεις για το διαμέρισμα ως σύνολο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Για να είναι το κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού άνετο και να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών, πρέπει πρώτα απ 'όλα να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα για αυτό. Επιπλέον, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση των επίπλων στον διαθέσιμο χώρο.

Όταν επιλέγετε αξίζει να το θυμάστε αυτό τα έπιπλα για αυτόν τον τύπο χώρου δεν θα πρέπει να είναι μόνο όμορφα και αρμονικά χωράνε στη διακόσμηση, αλλά και αρκετά πρακτικά, δεδομένου ότι βρίσκεται στο σαλόνι είναι συνήθως η υψηλότερη διαβατικότητα στο διαμέρισμα, επειδή όλα τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται εδώ και οι επισκέπτες λαμβάνουν επίσης.

Τόσο τα διαμορφωμένα όσο και τα επικαλυμμένα έπιπλα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο γενικό εσωτερικό του δωματίου, θα πρέπει να αντιστοιχούν στο χρωματικό σχέδιο του δωματίου. Είναι ακατάλληλο να χρησιμοποιήσετε έπιπλα που θα μοιάζουν με αγκάθι στο γενικό εσωτερικό σχεδιασμό του καθιστικού.

Και για να δημιουργηθεί ένα πρακτικό εσωτερικό στο οποίο το δωμάτιο θα χρησιμοποιηθεί πλήρως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε κομμάτια έπιπλα με τα πιο κατάλληλα μεγέθη.

Τα μοντέρνα έπιπλα καθιστικού σχεδιάζονται για να καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις του καταναλωτή. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

 • Κινητικότητα. Τα σύγχρονα έπιπλα γραφείου μπορούν συχνά να μετασχηματιστούν. Η δυνατότητα αγοράς μονάδων παρέχει ευκολία όχι μόνο στη λειτουργία, αλλά και στη μεταφορά, ενώ τα έπιπλα μπορούν πάντα να μετακινούνται και να συναρμολογούνται με νέο τρόπο. Αυτή η ιδιότητα θα σας βοηθήσει αν θέλετε να αλλάξετε - θα είναι εύκολο να αλλάξετε το σχεδιασμό του δωματίου χωρίς να ξοδέψετε νέα έπιπλα.Επιπλέον, αυτή η λύση είναι πολύ βολική για μικρά δωμάτια, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ολόκληρο τοίχο, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας σε διάφορες ενότητες και να δημιουργήσετε ένα αρμονικό και πρακτικό εσωτερικό για την αίθουσα.
 • Σήμερα είναι εύκολο να βρείτε έπιπλα σε μεμονωμένα μεγέθη για διαφορετικά δωμάτια. Ως εκ τούτου, να επιλέξετε εσωτερικά αντικείμενα δεν είναι δύσκολο, ακόμη και για τις πιο μη τυποποιημένες εγκαταστάσεις. Το κόστος τέτοιων επιλογών, φυσικά, είναι υψηλό, αλλά η αποπληρωμή τέτοιων αποκλειστικών στοιχείων συνήθως αποδεικνύεται αρκετά γρήγορα.
 • Εκτός από το μέγεθος και το σχήμα, υπάρχει ένα άλλο χαρακτηριστικό των μοντέρνων επίπλων. Σήμερα στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε έπιπλα για σχεδόν οποιαδήποτε απόφαση στυλ. Μοντέρνα, country, provence, classic - για κάθε επιλογή, μπορείτε να βρείτε κάτι δικό σας, το οποίο εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.
 • Πολλά υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή, επίσης ανοιχτό χώρο για επιλογή. Μπορείτε να σταματήσετε την επιλογή σε ξύλινα έπιπλα γραφείου ή να επιλέξετε τις προσόψεις με MDF, ακόμη και πλαστικό χρησιμοποιείται στην παραγωγή. Για τους κατασκευαστές ταπετσαρισμένων επίπλων προσφέρεται μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικές ταπετσαρίες διαφορετικών υφασμάτων.Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σήμερα είναι το οικολογικό δέρμα, είναι πιο βολικό για το σαλόνι, καθώς είναι εύκολο να καθαριστεί και έχει υψηλό βαθμό αντίστασης στη φθορά.
 • Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η ευελιξία των επίπλων, μπορεί να χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική επιλογή όχι μόνο στο σαλόνι, αλλά και σε δωμάτια που εκτελούν τις λειτουργίες αρκετών δωματίων ταυτόχρονα. Έτσι, το σαλόνι μπορεί να είναι στο ίδιο δωμάτιο με την τραπεζαρία, να συνδυαστεί με την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο.

Είδη

Για να απλοποιήσετε την επιλογή των επίπλων για το σαλόνι, πρέπει πρώτα να θυμηθείτε εκείνους τους τύπους στους οποίους χωρίζονται όλα τα έπιπλα.

Έτσι ξεχωρίζει:

 • Γραφείο?
 • Modular;
 • Επικαλυμμένα έπιπλα.

Επιλέγοντας οποιοδήποτε από αυτά τα υποείδη, πρέπει να θυμάστε ότι το κύριο κριτήριο επιλογής είναι, φυσικά, η ποιότητα, επειδή όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το σαλόνι είναι το πιο επισκέφθηκε δωμάτιο, επομένως, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, πρέπει να επιλέξετε τα σωστά και υψηλής ποιότητας έπιπλα.

Η πιο εκτεταμένη σειρά έχει διαμορφωμένα έπιπλα, μπορείτε επίσης να τα ονομάσετε "στοιχειοθεσία". Πρόκειται για ένα σύνολο διαφορετικών μονάδων επίπλων που μπορούν να μετακινηθούν εάν είναι απαραίτητο.Κατά κανόνα, τέτοια κιτ είναι κατασκευασμένα με το ίδιο στυλ, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε τα απαραίτητα στοιχεία επίπλων. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο τα ακουστικά και τους τοίχους, τα οποία σήμερα αντιπροσωπεύονται από διάφορες ενότητες, αλλά και άλλα σημαντικά στοιχεία του καθιστικού.

Συχνότερα, τα αρθρωτά κιτ περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Καθρέπτες.
 • Διάφορα γραφεία. Μπορούν να είναι είτε ντουλάπα ή για άλλους σκοπούς, μπορούν να έχουν μια άμεση θέση, και μπορούν να είναι γωνιακές?
 • Ντουλάπες;
 • Κομοδίνο;
 • Τραπέζια καφέ και τραπεζαρίας.
 • Ράφια;
 • Ράφια.
 • Ακόμη και οι απλίκες ή οι λαμπτήρες δαπέδου μπορούν να τροφοδοτηθούν με αρθρωτά έπιπλα.

Εάν ένα άτομο έχει επιλέξει δομοστοιχειωτά έπιπλα, αυτός κατά κανόνα λαμβάνει είτε έναν κατάλογο με πλήρη σειρά εντύπων είτε θα τα εξοικειώσει άμεσα με έκθεση σε κατάστημα. Στη συνέχεια υπάρχει μια ανεξάρτητη επιλογή των απαραίτητων τμημάτων του κιτ.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτής της επιλογής είναι η κινητικότητά της. Η σύνθεση των μονάδων μετατρέπεται γρήγορα σε μετασχηματιστή και μπορεί εύκολα να αλλάξει τη διαμόρφωση, τη θέση και την τοποθέτηση επιλεγμένων αντικειμένων.

Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του δωματίου, που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις σωστές μονάδες και να μην υπερφορτώσετε το χώρο.Μεταξύ των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται τα διαμορφωμένα έπιπλα, εκπέμπουν ξύλο, μοριοσανίδες, MDF και άλλα στοιχεία που μιμούνται ξύλο. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται συχνά και πρόσθετα υλικά για τη διακόσμηση - γυαλί, πλαστικό? Η δομή μερικές φορές στεφανώνεται με μεταλλικά εξαρτήματα.

Έπιπλα γραφείου είναι, κατά κανόνα, σταθερά στοιχεία του εσωτερικού σχεδιασμού. Αυτό περιλαμβάνει διάφορα ντουλάπια, ράφια και τοίχους που έχουν κοινή άκαμπτη βάση και δεν μπορούν εύκολα να αποσυνδεθούν ως αρθρωτές παραλλαγές. Ενσωματωμένα έπιπλα μπορούν επίσης να αναφέρονται στο περίβλημα.

Τα πιο δημοφιλή στοιχεία των μοντέλων περιπτώσεων είναι διάφορα είδη ντουλαπιών. Οι περισσότερες φορές τοποθετούνται σε μεγάλα σαλόνια, μπορούν να αποθηκεύουν ρούχα ή άλλα αντικείμενα. Τις περισσότερες φορές οι θήκες των γραφείων πραγματοποιούνται στο ύψος του δωματίου και στηρίζονται σε μια οροφή. Επιπλέον, στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να αναφέρετε ως παράδειγμα το φαινόμενο της ενσωματωμένης κατασκευής. Τέτοια γραφεία συνήθως έχουν μάλλον μεγάλες διαστάσεις, αλλά ταυτόχρονα επωφελούνται από την ευρυχωρία τους.

Ένα στοιχείο όπως ένα κρεμαστό ράφι ή ράφια είναι επίσης κοινό. Σε αυτούς, κατά κανόνα, υπάρχουν διάφορα στοιχεία διακόσμησης, βιβλίων, λαμπτήρων, και αν το ράφι είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να τοποθετηθεί ένα ηχοσύστημα ή μια τηλεόραση.Ο αρθρωτός σχεδιασμός είναι βολικός τόσο για μικρούς χώρους όσο και για χώρους διαστάσεων.

Υπάρχουν τοίχοι κύτους. Σε αυτό το θέμα πολλά στοιχεία συνδυάζονται ταυτόχρονα. Μπορεί να υπάρχει ντουλάπα, ράφια και ράφι - όλα αυτά είναι ένα ενιαίο σχέδιο.

Ο τελευταίος τύπος επίπλων που χρησιμοποιούνται σε κάθε σαλόνι είναι τα επικαλυμμένα έπιπλα. Αυτό περιλαμβάνει διάφορους καναπέδες, πολυθρόνες, μπουφέδες. Και αν το γραφείο και τα σπονδυλωτά έπιπλα έχουν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν το πιο πρακτικό εσωτερικό που θα φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό αποθηκευτικών χώρων, τότε το μαλακό στοιχείο εξυπηρετεί ακριβώς για να εξασφαλίσει άνεση.

Ο μαλακός και άνετος καναπές, ο οποίος θα εναρμονιστεί αρμονικά με το εσωτερικό, θα προσφέρει τη μέγιστη άνεση στους κατοίκους του διαμερίσματος και στους καλεσμένους του. Ο βασικός κανόνας για την επιλογή επικαλυμμένων επίπλων είναι η ποιότητα του υλικού ταπετσαρίας, δεδομένου ότι πρέπει να είναι ανθεκτικό και εύκολο να καθαριστεί.

Τάσεις της μόδας

Η μόδα αλλάζει τακτικά και αυτές οι αλλαγές, κατά κανόνα, αφορούν όλες τις σφαίρες της ζωής, είτε πρόκειται για μουσικά στυλ, ρούχα, εκδηλώσεις, συναυλίες, τρόφιμα, τουρισμό ή εσωτερικό σχεδιασμό. Ομοίως, στο σχεδιασμό του καθιστικού - από εποχή σε εποχή, αναδύονται νέες τάσεις της μόδας, τις οποίες ακολουθούν αυστηρά πολλοί σύγχρονοι σχεδιαστές και γνώστες όμορφων επίπλων.

Οι αλλαγές στις τάσεις σχεδιασμού συνήθως συνδέονται με τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Κάθε μέρα όλο και περισσότερα νέα υλικά για επισκευή εμφανίζονται στην αγορά κατασκευών.
 • Τα νέα χρώματα μπαίνουν στη μόδα.
 • Υπάρχουν νέα ενδιαφέροντα εσωτερικά στοιχεία που υπαγορεύουν αλλαγές στο συνολικό σχεδιασμό του δωματίου.
 • Επιπλέον, ο καθοριστικός παράγοντας μπορεί να είναι η συνολική οικονομική κατάσταση στη χώρα. Μια κρίση μπορεί να φέρει φτηνότερα έπιπλα στη μόδα, και η σταθερότητα μπορεί να αυξήσει την τιμολογιακή πολιτική στις τάσεις του εσωτερικού σχεδιασμού.

Ωστόσο, οι αλλαγές στις τάσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό δεν αλλάζουν τόσο γρήγορα όσο στον κόσμο της σχεδίασης ενδυμάτων. Συνήθως, λόγω της ανθεκτικότητας της επισκευής, οι τάσεις παραμένουν για αρκετά χρόνια, αλλάζοντας μόνο με εξαρτήματα και τόνους.

Έτσι, επισημάνετε την τάση του σχεδιασμού σαλόνι σήμερα είναι η παρουσία του φωτός στο δωμάτιο. Σήμερα, τα πιο δημοφιλή είναι τα φωτεινά ευρύχωρα δωμάτια με ένα μεγάλο, ιδανικό πανοραμικό παράθυρο. Πολλές πηγές φως της ημέρας και ελάχιστη ακαταστασία χώρου είναι απαραίτητα.

Για το λόγο αυτό, οι σχεδιαστές συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες των μικρών δωματίων να κάνουν ανακατασκευή και να συνδυάσουν διάφορους χώρους για να δημιουργήσουν ένα πιο λειτουργικό και φωτεινό δωμάτιο.

Σε σχέση με την προηγούμενη τάση Ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ αυτής της εποχής είναι ο μινιμαλισμός. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον πιο ανοιχτό χώρο, όπου θα υπάρχει πολύ φως και αέρας. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά έπιπλα και άλλα στοιχεία, επιπλέον, θα πρέπει να έχουν άμεση και συνοπτική εμφάνιση.

Κάποια ανάμειξη διαφορετικών στυλ είναι επίσης ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητο να παρασυρθούμε, για να μην μετατρέψουμε το δωμάτιο σε αντιπαράθεση διαφορετικών κατευθύνσεων.

Κάθε στοιχείο στο δωμάτιο πρέπει να έχει δικό του λειτουργικό σκοπό, διαφορετικά η παρουσία του είναι ανεπαρκής και αντίκειται στις σύγχρονες τάσεις σχεδίασης.

Πολύ δημοφιλές φαινόμενο δεν είναι η πρώτη σεζόν είναι η χρήση των χρησιμοποιημένων υλικών για την κατασκευή επίπλων. Έτσι, για παράδειγμα, τα έπιπλα από παλέτες είναι πολύ δημοφιλή, συχνά χρησιμοποιούν επίσης συνηθισμένα κυματοειδές κουτιά από χαρτόνι ή χαρτόνι για τη δημιουργία επίπλων.

Η επόμενη τάση εξαρτάται από την καθολική επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν μόνο φιλικά προς το περιβάλλον και υποαλλεργικά υλικά που δεν βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Από τις αναφερόμενες τάσεις ακολουθεί ένα ακόμη.Αυτό είναι σίγουρα η επιλογή των χρωμάτων του καθιστικού. Τα χρώματα παστέλ και οι φυσικές αποχρώσεις είναι δημοφιλείς. Μπεζ, καφέ, πράσινο, ροδάκινο και άλλα κατάλληλα χρώματα δημιουργούν ένα καλό χρώμα για σχεδόν κάθε γούστο.

Το εσωτερικό της τάσης είναι το πιο άνετο εσωτερικό, το κόστος του οποίου είναι αρκετά προσιτό για ένα συνηθισμένο άτομο.

Επίστρωση

Όλες οι εσωτερικές επενδύσεις του ντουλαπιού και των διαμορφωμένων επίπλων μπορούν να χωριστούν σε γυαλιστερά και ματ επιφάνειες. Η συνολική εμφάνιση του δωματίου θα εξαρτηθεί από την επιλογή μιας επιφάνειας, επιπλέον, μια κατάλληλα επιλεγμένη επίστρωση μπορεί να προσφέρει μια δέσμευση σε μία ή άλλη απόφαση στυλ.

Η γυαλιστερή επιφάνεια είναι κατάλληλη για μικρούς χώρους, διότι αντανακλά τέλεια το φως και έτσι αυξάνει οπτικά το χώρο. Ωστόσο, αυτή η ικανότητα έχει μόνο γυαλάδα υψηλής ποιότητας. Το κόστος μιας τέτοιας κάλυψης είναι υψηλό, αλλά χάριν της επέκτασης, μπορείτε να ξοδέψετε χρήματα Επιπλέον, η στιλπνότητα υψηλής ποιότητας είναι πολύ πρακτική - ακόμα και αν σχηματιστούν γρατζουνιές στην επιφάνεια και συσσωρεύεται σκόνη, λόγω της αντανάκλασης του φωτός μπορεί να κρύψει ελαττώματα.

Για να δημιουργήσετε μια γυαλιστερή επιφάνεια χρησιμοποιώντας υλικά διαφορετικών ιδιοτήτων και διαφορετικό κόστος. Για παράδειγμα, μία από τις πιο κοινές επιλογές είναι μια γυαλιστερή μεμβράνη από PVC. Εφαρμόζεται στις προσόψεις MDF χρησιμοποιώντας τεχνολογία κενού. Η ταινία είναι εύκολο να καθαριστεί, μπορεί να έχει διάφορα σχέδια, το φρεζάρισμα είναι συχνά παρόν στις προσόψεις με μια ταινία. Ωστόσο, η κάλυψη αυτή έχει το δικό της σημαντικό μειονέκτημα - Με αιφνίδιες αλλαγές θερμοκρασίας, η μεμβράνη ενδέχεται να αποκολληθεί από τη βάση.

Τα έπιπλα από ακρυλικό πλαστικό έχουν επίσης γυαλιστερή επιφάνεια. Η στιλπνότητα αυτής της επίστρωσης είναι ελαφρώς υψηλότερη από αυτή της μεμβράνης PVC, το χρώμα της επικάλυψης ξεθωριάζει και οι γρατζουνιές δεν είναι ορατές, αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αποκαταστήσετε την επιφάνεια με τη βοήθεια γυαλίσματος. Εντούτοις, η υγρασία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στις προσόψεις, καθώς η ήδη ορατή σύνδεση μεταξύ του εσωτερικού υλικού και της εξωτερικής επιφάνειας θα αποφλοιωθεί ακόμη περισσότερο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ένα μεταλλικό πλαίσιο για να πλαισιώνουν προσόψεις και να κρύβουν τις αρθρώσεις.

Επιπλέον, οι λακαρισμένες βαμμένες προσόψεις μπορούν να υποσχεθούν μια σχεδόν τέλεια γυαλιστερή επιφάνεια.Η επιφάνεια αρχίζει, τοποθετείται το κύριο χρώμα και έπειτα σε μερικές στρώσεις επικαλυμμένες με γυαλιστερό βερνίκι. Μετά από πλήρη ξήρανση, η επιφάνεια είναι αλεσμένη και γυαλισμένη σε λάμψη. Για περισσότερη στιλπνότητα, οι κατασκευαστές καλύπτουν τις προσόψεις με κερί.

Η περίπλοκη διαδικασία κατασκευής τέτοιων προσόψεων αντικατοπτρίζεται στο κόστος του τελικού προϊόντος, αλλά τα πλεονεκτήματα της επικάλυψης πληρώνουν πλήρως το κόστος. Έτσι, τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν καλή γυαλάδα, μπορείτε να κάνετε προσόψεις σχεδόν οποιουδήποτε χρώματος, επιπλέον, πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν μεμονωμένες επιλογές χρωμάτων. Επιπλέον, οι προσόψεις είναι ασφαλείς για το περιβάλλον και δεν φοβούνται τις αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα - ζωγραφισμένες προσόψεις διατηρούν εκτυπώσεις χεριών όταν αγγίζετε.

Δημοφιλής και ματ επιφάνεια της πρόσοψης. Η σωστή επιλογή χρώματος θα σας βοηθήσει να εναρμονίσετε αρμονικά τα ματ έπιπλα τόσο σε μικρό όσο και σε μεγάλο χώρο. Οι ματ επιφάνειες είναι συνήθως κατασκευασμένες από πλαστικό ή MDF.

Τα έπιπλα από ματ πλαστικό δεν φοβούνται την υγρασία και διατηρούν το αρχικό τους χρώμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι επίσης πολύ ανθεκτικά σε διάφορες μηχανικές βλάβες.Ωστόσο, έχει επίσης ένα απτό μειονέκτημα - τέτοια έπιπλα είναι γρήγορα μολυσμένα και ο καθαρισμός γίνεται μόνο με τη βοήθεια ειδικών καθαριστικών.

Τα αντικείμενα επίπλων από θαμπό MDF δεν φοβούνται επίσης την υγρασία, είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ασφαλή.

Ωστόσο, το MDF φοβάται τη μηχανική βλάβη, έτσι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας είναι απαραίτητο να προστατεύονται οι προσόψεις από τα χτυπήματα και τις γρατζουνιές.

Υλικά

Ωστόσο, πρώτα απ 'όλα, η πρακτικότητα και η διάρκεια ζωής των επίπλων στο σαλόνι δεν θα εξαρτηθεί από την επίστρωση, αλλά από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται.

Υπάρχει ένας κατάλογος βασικών απαιτήσεων για τα υλικά:

 • Πρέπει να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Ανεξάρτητα από το στυλ και τις εσωτερικές λύσεις, το φυσικό ξύλο ή MDF θα είναι μια εξαιρετική επιλογή, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσετε και τα πλαστικά. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, μπορεί να είναι ασφαλής, αλλά πρέπει να απαιτήσετε ειδικά πιστοποιητικά από τον πωλητή, επιβεβαιώνοντας την ασφάλειά του.
 • Τα έπιπλα θα πρέπει να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, επειδή οι επισκευές σπάνια γίνονται για ένα ή δύο χρόνια, οπότε πρέπει να επιλέξετε ισχυρά και ανθεκτικά υλικά που θα διαρκέσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια.
 • Τα κατάλληλα έπιπλα πρέπει να έχουν υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας. Η μηχανική βλάβη, η βρωμιά, οι γρατζουνιές πρέπει είτε να αφαιρεθούν εύκολα είτε να μην είναι ορατές.
 • Τα ιδανικά υλικά θα πρέπει να καθαρίζονται εύκολα, ακόμη και χωρίς τη χρήση ειδικών προϊόντων καθαρισμού.

Αυτές οι απαιτήσεις ισχύουν για όλα τα έπιπλα που είναι κατάλληλα για την επίπλωση των χώρων για οποιονδήποτε σκοπό. Μιλώντας ειδικά για τα έπιπλα στο σαλόνι, μπορεί να σημειωθεί ότι δεν έχουν τόσο σοβαρές απαιτήσεις όπως, για παράδειγμα, η επίπλωση για ένα βρεφονηπιακό σταθμό ή μια κουζίνα. Είναι κατάλληλο και γυαλί, ξύλο και πλαστικά έπιπλα. Συχνά χρησιμοποιείται μέταλλο. Επίσης τα έπιπλα από ένα διάστημα μεταξύ γραμμών είναι δημοφιλή. Η επιλογή του απαραίτητου υλικού εξαρτάται άμεσα από τις προσωπικές προτιμήσεις, καθώς και από το ύφος του δωματίου.

Στα περισσότερα στυλ που χρησιμοποιούνται στο μοντέρνο σχεδιασμό, το ευπροσάρμοστο υλικό είναι μια σειρά από ξύλο. Μπορείτε να βρείτε ντουλάπια, καρέκλες, ράφια και άλλα είδη από δρυς, ελάτη, πεύκο.

Το πλαστικό χρησιμοποιείται συνήθως στα στυλ. υψηλής τεχνολογίας, και το μέταλλο - με στυλ πατάρι. Επιπλέον, συχνά χρησιμοποιείται γυαλί μέτρησης σε αυτά τα στυλ.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε και υψηλής ποιότητας πρακτικό υλικό για ταπετσαρίες καναπέδων και καρέκλες, καθώς και για καρέκλες. Ιδανικό για σεντόνια, ταπετσαρίες, σενίλλια.

Χρώμα διαλύματα

Ένας βασικός ρόλος στη δημιουργία ενός αρμονικού και άνετου εσωτερικού καθιστικού παίζει μια χρωματική απόφαση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εκλεπτυσμένο αριστοκρατικό εσωτερικό, ελαφρύ και ευάερο, χαλαρωτικό ή αυστηρό.

Η επιλογή θα επηρεαστεί κυρίως από τις προσωπικές προτιμήσεις. Επιπλέον, πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθες αποχρώσεις:

 • Ο καθοριστικός παράγοντας θα είναι η στυλ απόφαση του μελλοντικού καθιστικού. Κάθε ένα από τα μοντέρνα στυλ έχει το δικό του αρκετά περιορισμένο φάσμα χρωμάτων. Για παράδειγμα, το κλασικό των παστέλ τόνων, θα φανεί καλό καφέ, πράσινο. Μπαρόκ και σύγχρονο θα αναδείξει μπορντό, σμαράγδι και μπλε. Στο στυλ σοφίτας - λευκό, τούβλο και μαύρο, με μινιμαλισμό και υψηλής τεχνολογίας μαύρο, λευκό, καθώς και διάφορες φωτεινές αποχρώσεις όπως κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
 • Το μέγεθος του δωματίου είναι επίσης σημαντικό όταν επιλέγετε μια λύση χρώματος. Για παράδειγμα, για πολύ μικρούς χώρους, αποκλείεται η χρήση πολύ σκούρων χρωμάτων, τα οποία θα περιορίσουν περαιτέρω το χώρο.αλλά οι ελαφριές, απαλές αποχρώσεις και μεγάλη ποσότητα φωτός, αντίθετα, θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για σαλόνια μικρού μεγέθους.
 • Τα σκούρα έπιπλα και τα πολύ φωτεινά χρώματα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε χώρους με ουδέτερο κάλυμμα τοίχου. Εάν οι τοίχοι είναι πλούσιοι σε διακόσμηση, είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε τη χρήση διακοσμητικών καναπέδων και καναπέδων. Είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την ισορροπία των χρωμάτων. Τα μαύρα έπιπλα θα ταιριάζουν καλά στο ύφος του μινιμαλισμού με λευκή ή κρέμα ταπετσαρία.
 • Το απλούστερο δωμάτιο για την επιλογή των σχεδιαστών χρωμάτων θεωρούν σαλόνια με μεγάλα παράθυρα που βλέπουν την ηλιόλουστη πλευρά. Υπό αυτή την προϋπόθεση μπορείτε να επιλέξετε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα της κατάστασης.

Οι ασπρόμαυρες θεωρούνται τα βασικά χρώματα για το σαλόνι. Με τη βοήθεια μόνο αυτών των δύο χρωμάτων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό, επιπλέον, αυτά τα χρώματα είναι πιο εύκολο να συμπληρώσετε με φωτεινούς τόνους.

Το λευκό χρώμα είναι μια εξαιρετική βάση για τη δημιουργία του πρωτότυπου εσωτερικού του σαλόνι, είναι μόνο απαραίτητο να το συμπληρώσετε με φωτεινούς τόνους και διακοσμήσεις που ταιριάζουν στη συνολική απόφαση στυλ του δωματίου. Επιπλέον, το λευκό είναι ένας από τους καλύτερους τόνους για την οπτική επέκταση του χώρου.Όσο για το μαύρο χρώμα, τότε φοβάται να μην χρησιμοποιούν μόνο τους απλούς ανθρώπους στο εσωτερικό, αλλά και επιφανείς σχεδιαστές.

Ωστόσο, δεν πρέπει να φοβάστε αυτό το χρώμα, με την σωστή τοποθέτηση των τόνων και την επιλογή των συνεργατικών χρωμάτων, μπορείτε να πάρετε ένα πραγματικά κομψό εσωτερικό που θα ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του και όλους τους επισκέπτες του για πολλά χρόνια.

Αν υπάρχει φόβος να παρακαμφθεί ή να δημιουργηθεί ένα βαρετό λευκό δωμάτιο, μια φωτεινή ουδέτερη χρωματική παλέτα θα έρθει πάντα στη διάσωση. Οι μπεζ και γκρι αποχρώσεις είναι πιο ελκυστικοί στη δημιουργία ενός απλού χαλαρωτικού εσωτερικού χώρου. Αυτές οι λύσεις είναι σε θέση να παρέχουν την πιο άνετη και αρμονική ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, όταν δημιουργείτε ένα τέτοιο εσωτερικό, δεν πρέπει να περιορίζεται σε ένα μόνο χρώμα, διαφορετικά μπορείτε να πάρετε ένα θαμπό και ζοφερό εσωτερικό. Για παράδειγμα, το μπεζ θα φαίνεται αρμονικά με τη σοκολάτα, και το γκρι είναι πολύ καλά αραιωμένο με ροζ ή ροδάκινο.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη ρύθμιση και τα φωτεινότερα χρώματα. Και τα ζεστά και κρύα χρώματα μπορούν να είναι μια καλή επιλογή για ένα καθιστικό.

Μεταξύ των θερμών αποχρώσεων, το καφέ, το κόκκινο, το κίτρινο και το πορτοκαλί είναι τα πιο δημοφιλή.Αυτές οι αποχρώσεις δημιουργούν ένα θετικό και αρμονικό εσωτερικό.

Όσο για τη συμβατότητα με τις αποχρώσεις των επίπλων, τα έπιπλα σε χρώμα wenge θα ταιριάζουν τέλεια στο κίτρινο σαλόνι και για ένα καφέ εσωτερικό το χρώμα λευκασμένο δρυός θα είναι μια ιδανική λύση.

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλείς οι κρύες αποχρώσεις - πράσινο, μπλε, μπλε. Αυτά τα χρώματα πρέπει να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν, γι 'αυτό είναι ιδανικό για άτομα με το πιο ενεργό πρόγραμμα ζωής.

Στυλ

Τα μοντέρνα σαλόνια κατασκευάζονται με τα πιο κοινά στυλ. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Hi-tech?
 • Art Deco.
 • Μοντέρνο.
 • Μινιμαλισμός;
 • Provence;
 • Χώρα μουσικής.
 • Κλασικό

Είναι απαραίτητο να εστιάσετε στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Κλασικό στυλ με τα χρόνια, δεν χάνει τη σημασία της, πολλοί άνθρωποι έχουν εξοπλίσει τα σαλόνια τους σε αυτό το ύφος πριν και συνεχίζουν να το κάνουν σήμερα. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του στυλ είναι τα πλούσια έπιπλα από φυσικό ξύλο. Για παράδειγμα, το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μαόνι ή βελανιδιά. Επιπλέον, εγκαθίστανται τζάκια ή απομίμηση.

Χάλκινα διακοσμητικά, περίτεχνα ράφια, βαριές γωνιές με κουρτίνες και πίνακες σε μαζικές μπαγκέτες κοσμούν και συμπληρώνουν το κλασικό στυλ.

Για στυλ υψηλής τεχνολογίας και μινιμαλισμού, σε αντίθεση με τα κλασικά, η ευκολία και το ελάχιστο των επίπλων και του ντεκόρ είναι σχετικές. Ασυνήθιστα μοντέλα πλαστικών επίπλων με μεταλλική διακόσμηση - η πιο κατάλληλη επιλογή για το δωμάτιο, που γίνεται σε αυτά τα στυλ.

Στο μεγάλο σαλόνι φαίνεται αρμονικό στυλ μπαρόκ. Η μέγιστη χρήση φυσικών υλικών: ξύλο, μετάξι, βελούδο, καθώς και η αφθονία του χρυσού στο σχεδιασμό διακρίνει αυτό το στυλ από άλλες μορφές τελετουργίας. Μόνο ακριβά, πλούσια διακοσμημένα έπιπλα, μαρμάρινες κίονες, μεγάλοι καθρέφτες, τοιχογραφίες και χύτευση γύψου είναι αποδεκτές εδώ.

Σαλόνι στυλ σύγχρονη γεμάτο φυσικά στολίδια. Κυριαρχείται από απαλά παστέλ χρώματα και υπάρχει επίσης ένα μεγάλο πανοραμικό παράθυρο και ένα τζάκι στο οποίο συνήθως τοποθετούνται διάφορα ενδιαφέροντα ειδώλια και άλλες διακοσμήσεις, που αντιστοιχούν στην απόφαση στυλ.

Τα μοντέρνα σχέδια συχνά χρησιμοποιούν στυλ. χώρα και σύγχρονο. Μπορείτε επίσης να βρείτε ρουστίκ στυλ. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται σε σαλόνια, τα οποία έχουν συνδυασμένη διάταξη με τραπεζαρία ή κουζίνα. Κυριαρχείται από ανοιχτά χρώματα, φυσικά υφάσματα, γηρασμένα στοιχεία και φυτικές εκτυπώσεις.

Πώς να τοποθετήσετε;

Η αίθουσα, κατά κανόνα, έχει ένα τυποποιημένο σύνολο αντικειμένων που πρέπει να τοποθετηθούν. Αυτό το σετ περιλαμβάνει τραπέζι, ντουλάπα, καναπέ και τηλεόραση. Ανάλογα με το σκοπό της αίθουσας, το σετ μπορεί να διαφέρει. Για παράδειγμα, εάν συνδυάζεται με ένα υπνοδωμάτιο, τότε θα πρέπει να προσθέσετε ένα κρεβάτι, εάν έχετε τραπέζι και καρέκλες με τραπεζαρία, εάν χρειάζεται να εξοπλίσετε ένα μέρος για να εργαστείτε, τότε εμφανίζεται γραπτό ή ηλεκτρονικό γραφείο και επιπλέον ράφια ή ράφια για βιβλία.

Για να κανονίσετε σωστά όλα τα απαραίτητα αντικείμενα σε ένα μικρό δωμάτιο, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να συντάξετε ένα λεπτομερές σχέδιο με πλήρη σήμανση όλων των εισόδων, εξόδων, παραθύρων και πριζών. Αυτό θα σας βοηθήσει να οργανώσετε σωστά τα έπιπλα χωρίς να αποκλείσετε τις εξόδους, χωρίς να εμποδίζετε το φυσικό φως και χωρίς να καλύπτετε υπερβολικά το δωμάτιο με υπερβολικά μεγάλο αριθμό επίπλων.

Η διάταξη τόσο στο σχέδιο όσο και στον πραγματικό χώρο θα πρέπει να προγραμματιστεί, ξεκινώντας από το κεντρικό κομμάτι των επίπλων. Τις περισσότερες φορές ο καναπές λειτουργεί ως τέτοιο αντικείμενο, είναι αυτός που κεντράρει το δωμάτιο και είναι το κύριο στοιχείο του καθιστικού.

Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να καθορίσετε πόσα έπιπλα αυξάνεται με τη χρήση - πόσο μακριά επεκτείνεται η ομάδα καναπέδων, πόσο ανοίγει η ντουλάπα.Είναι απαραίτητο να υπολογιστεί ο χώρος για την ελεύθερη κυκλοφορία και τη λειτουργία των επίπλων.

Επιπλέον, πρέπει να ακολουθήσετε τη σύνθεση.

Δεν πρέπει να αναγκάζετε ένα μικρό δωμάτιο με μεγάλο αριθμό αντικειμένων, όπως δεν πρέπει να τοποθετήσετε ένα τραπέζι σε μια μεγάλη αίθουσα.

Αν νωρίτερα χρησιμοποιήθηκε η αντικατοπτριστική διάταξη αντικειμένων, τότε το κύριο κόλπο είναι ασυμμετρία. Είναι με αυτή την τεχνική που μπορείτε να πάρετε το πιο αρμονικό εσωτερικό, ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο.

Μια δημοφιλής τεχνική για τα μικρά διαμερίσματα είναι η δημιουργία πρόσθετου εναέριου χώρου με τη χρήση χαμηλής επίπλωσης, ακόμη και οι ντουλάπες σήμερα προσπαθούν να μην κάνουν κάτω από το ανώτατο όριο, γεγονός που αφήνει επιπλέον χώρο. Ακόμη και αν χρησιμοποιούνται αρκετά διαστασιολογημένες ντουλάπες, η τοποθέτησή τους συνήθως πραγματοποιείται σε μία από τις πιο σκοτεινές γωνίες, όπου η ντουλάπα δεν θα είναι πολύ ορατή και αποσπά την προσοχή.

Σήμερα, είναι απολύτως σκόπιμο να αφήσετε έναν από τους τοίχους δωρεάν ή να γεμίσετε μόνο ένα μέρος του - έτσι ο χώρος θα επεκταθεί περαιτέρω, θα εμφανιστεί περισσότερο φως και αέρας.

Για πληροφορίες σχετικά με τον σωστό τρόπο διαμόρφωσης των επίπλων στο σαλόνι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σαλόνι-τραπεζαρία

Τα μοντέρνα διαμερίσματα συνήθως δεν έχουν μεγάλες διαστάσεις που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ξεχωριστές εσωτερικές μονάδες, έτσι ώστε το σαλόνι συνδυάζεται με άλλα σημαντικά για καθιστικό. Μπορεί να υπάρχει υπνοδωμάτιο, γραφείο, κουζίνα, αλλά συχνότερα υπάρχει ένας συνδυασμός αίθουσας-τραπεζαρίας.

Ο βασικός κανόνας κάθε συνδυασμού διαφορετικών λειτουργικών περιοχών είναι φυσικά αυτό και οι δύο ζώνες πρέπει να έχουν το ίδιο στυλ. Έτσι, για παράδειγμα, αν μια ζώνη εκτελείται σε κλασικό ύφος και η δεύτερη είναι σε στυλ σοφίτας, η γενική άποψη θα είναι πολύ γελοία.

Η διαίρεση σε ζώνες μπορεί να πραγματοποιηθεί σε βάρος της λύσης χρώματος, αλλά εδώ αξίζει επίσης να θυμηθούμε για την αρμονία και τη συμβατότητα των λύσεων χρώματος. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε να διαχωρίσετε τα στοιχεία των επίπλων. Για παράδειγμα, ένας καναπές μπορεί να γίνει στοιχείο διαίρεσης μεταξύ δύο ζωνών, επίσης για το σκοπό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά κιβώτια συρταριών και χαμηλά ράφια.

Η επικράτεια μπορεί επίσης να τεθεί σε ζώνες λόγω ασύμμετρης οροφής, για παράδειγμα, πάνω από την τραπεζαρία,ή μπορείτε να φτιάξετε μια ελαφρώς χαμηλότερη οροφή με προβολείς ενσωματωμένους πάνω από την επιφάνεια εργασίας και τραπεζαρία με ψηλότερες οροφές και ένα μεγάλο πολυέλαιο.

Πρέπει να επαληθευτεί η θέση των λειτουργικών στοιχείων και των δύο ζωνών του χώρου, να αφεθεί κενός χώρος και όλα τα μέλη της οικογένειας να τοποθετηθούν εύκολα στη διαθέσιμη επίπλωση.

Ακόμη και αν η τραπεζαρία και το σαλόνι έχουν μικρές συνολικές διαστάσεις, μπορείτε να καταφύγετε μερικά τεχνάσματα σχεδιασμού που θα σας βοηθήσουν να προμηθευτείτε σωστά το δωμάτιο και να πάρετε ένα αρμονικό και άνετο εσωτερικό για όλους:

 • Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ανοιχτά χρώματα - αυτό θα βοηθήσει στην επέκταση του χώρου.
 • Ανυψώστε χαμηλά ταβάνια θα είναι σε θέση να ταπετσαρία με κάθετες ρίγες ή ένα κατακόρυφο πρότυπο, μπορούν να συνδυαστούν με απλά μοντέλα, καθώς και με κατάλληλες εκτυπωμένες επιφάνειες.
 • Οι γυάλινες επιφάνειες αντικατοπτρίζουν το φως καλά, οπότε η χρήση οροφών και επίπλων με τέτοιες προσόψεις είναι μια άλλη επιλογή επέκτασης του χώρου.
 • Επιπλέον, ο καθαρός χώρος φαίνεται a priori περισσότερο,Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να περιοριστεί μόνο στα μέγιστα απαραίτητα έπιπλα.
 • Επιπλέον, η χρήση κάτοπτρων θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος ενός μικρού χώρου.

Υπνοδωμάτιο-σαλόνι

Ο δεύτερος πιο δημοφιλής σύλλογος είναι ο συνδυασμός ενός υπνοδωματίου με καθιστικό. Φαίνεται δύσκολο να συνδεθούν αυτές οι δύο ζώνες, αλλά αυτό το καθήκον είναι ένα από τα πιο απλά στο σύγχρονο εσωτερικό σχεδιασμό.

Για να δημιουργήσετε τον σωστό συνδυασμό των δύο παραπάνω ζωνών, χρειάζεστε μόνο ένα άνετο μέρος για ύπνο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συρόμενο καναπέ-κρεβάτι, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μαλακό κάθισμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα μετατραπεί σε άνετο υπνοδωμάτιο το βράδυ.

Επίσης, μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα μετασχηματιστικό κρεβάτι, το οποίο, αν είναι απαραίτητο, αφαιρείται σε μια θέση στον τοίχο και μιμείται μια ντουλάπα.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό πρότυπο κρεβάτι, μόνο για να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ζώνες, χωρίζοντας το κρεβάτι με μια οθόνη ή ένα τεχνητό διαμέρισμα. Μπορείτε επίσης να διαχωρίσετε διαφορετικά ρούχα ή ράφια.

Μπορείτε να βάλετε ένα κρεβάτι σε μια ειδική πασαρέλα - αυτή είναι μια ανύψωση του δαπέδου, η οποία, στην πραγματικότητα, λειτουργεί σαν ένα ράφι για το κρεβάτι και χωρίζει το δωμάτιο σε ζώνες.

Όταν συνδυάζετε ζώνες, αξίζει να το θυμάστε αυτό το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι υπερβολικά γεμάτο, διαφορετικά θα δημιουργηθεί μια δυσάρεστη εντύπωση. Η τοποθέτηση των επίπλων σε ένα τέτοιο δωμάτιο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη. Επιπλέον, τα έπιπλα είναι καλύτερα να διατηρηθεί με το ίδιο στυλ, έτσι ώστε να μην δημιουργήσει μια κατάρρευση της σύνθεσης και dissonance στο δωμάτιο. Αν δεν θέλετε να επιλέξετε τα κατάλληλα έπιπλα, μπορείτε να επιλέξετε αμέσως ένα σετ. Σε αυτή την περίπτωση, η επιλογή θα γίνει ήδη από ειδικευμένους σχεδιαστές και ο χρήστης θα πρέπει μόνο να οργανώσει σωστά τα έπιπλα στο δωμάτιο.

Οι λύσεις χρώματος σε αυτή την περίπτωση μπορεί επίσης να είναι διαφορετικές, αλλά για την περιοχή του υπνοδωματίου είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείτε πολύ φωτεινά χρώματα. Η επικοινωνία με τον φωτεινό χώρο καθιστικού μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας λαμπερά χρώματα μαξιλαριού ή κατάλληλη κουβέρτα.

Για να επεκτείνετε το χώρο, είναι επίσης σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε ελαφριά χρώματα που αντανακλούν καλά τα φώτα, τις γυαλιστερά επιφάνειες και τους καθρέφτες.

Η χρήση ασυμμετρίας είναι μια πιθανή επιλογή όχι μόνο για το πάτωμα στην περίπτωση του βάθρου, αλλά και για την οροφή. Διαφορετικά επίπεδα θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε την ένταση του φωτισμού και να αλλάξετε οπτικά τις διαστάσεις του δωματίου.

Δημιουργήστε ένα σχέδιο σχεδιασμού

Για να δημιουργήσετε το τέλειο εσωτερικό θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα σχέδιο σχεδιασμού του δωματίου. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα σύνολο σχεδίων και σχεδίων που δείχνουν όλα τα μεγέθη, ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών, τα οποία θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του επιλεγμένου εσωτερικού σχεδιασμού.

Φυσικά, ο σχεδιασμός των μεγάλων δωματίων θα είναι διαφορετικός από το σχεδιασμό των μικρών. 20 τετραγωνικά μέτρα m, βέβαια, σε θέση να φιλοξενήσει περισσότερα αντικείμενα από τα 18 μέτρα. Όταν σχεδιάζεται ένα κενό δωμάτιο, είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί η θέση των επίπλων με αναφορά σε πρίζες, διακόπτες και άλλα λειτουργικά στοιχεία.

Μετά από την κατάρτιση ενός σχετικού σχεδίου, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε ένα διάγραμμα όπου όλα τα στοιχεία του μελλοντικού δωματίου θα τοποθετηθούν σε διαφορετικές κλίμακες και από διαφορετικές πλευρές.

Αυτό το σχέδιο θα γίνει ένα απαραίτητο εργαλείο στη διαδικασία επισκευής. Εάν δεν μπορείτε να το συντάξετε μόνοι σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το στούντιο που παρέχει υπηρεσίες εσωτερικού σχεδιασμού · θα δημιουργήσουν ένα σχέδιο σχεδιασμού οποιουδήποτε δωματίου σύμφωνα με τα σκίτσα και τα απαιτούμενα μεγέθη, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σχόλια και προτάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επισκευές αργότερα.

Κατασκευαστές

Σήμερα, η αγορά αντιπροσωπεύεται από πολλούς ρώσους και ξένους κατασκευαστές επίπλων για σαλόνια για κάθε γούστο και πορτοφόλι, κατάλληλο για οποιοδήποτε στυλ και διάφορα μεγέθη.

Μεταξύ των πιο δημοφιλών είναι:

 • Εργοστάσιο επίπλων "Lazurite". Η παραγωγή είναι στο Καλίνινγκραντ και τα προϊόντα υψηλής ποιότητας σχεδιάζονται σε σχεδόν κάθε γωνιά της Ρωσίας. Η σειρά των επίπλων εδώ είναι αρκετά μεγάλη, μπορείτε να επιλέξετε και υπουργικό συμβούλιο, και σπονδυλωτή, και τα επικαλυμμένα έπιπλα, επιπλέον, ικανό πωλητές μπορούν να κάνουν ένα σχέδιο σχεδιασμού που θα βοηθήσει όχι μόνο οπτικά φανταστείτε το μέλλον εσωτερικό, αλλά και σωστή διάταξη των στοιχείων στο δωμάτιο.
 • Λευκορωσικά έπιπλα Pinskdrev επίσης πωλεί στη Ρωσία. Εδώ είναι όλα τα είδη των επίπλων σε λογικές τιμές και πολύ καλή ποιότητα.
 • Τα έπιπλα που κατασκευάζονται στην Πολωνία είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Για παράδειγμα, μια πολωνική εταιρεία "Mikolajchik" έτοιμη να παράσχει στον αγοραστή όχι μόνο μεμονωμένα μοντέλα καθισμάτων, αλλά και πλήρη σύνολα απαραίτητων επίπλων για να δημιουργήσει το τέλειο σχέδιο.
 • Η γερμανική ποιότητα ήταν πάντα γνωστή για την αποκλειστικότητα της σε όλες τις πτυχές.Η εταιρεία λειτουργεί ως παράδειγμα εξαιρετικής ποιότητας. Gwinner Μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά όλους τους τύπους επίπλων καθώς και πολύπλοκες επιλογές από αυτόν τον κατασκευαστή.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Δημιουργώντας ένα όμορφο εσωτερικό σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα δεν είναι εύκολο, αλλά όταν αποδειχθεί, θαυμάσιες ματιές είναι εγγυημένες.

Ένα κομψό σαλόνι μπαρόκ ελίτ θα σας ευχαριστήσει για πολύ καιρό, το σχέδιο δεν θα χάσει ποτέ τη συνάφεια του.

Αρχικές λύσεις σε σύγχρονα στυλ - μινιμαλισμό, hi-tech και σοφίτα, αξίζουν επίσης την προσοχή.

Ένα σαλόνι με κλασικό στυλ, με τζάκι, όπου οι καναπέδες θα είναι σωστά τοποθετημένες, θα αποτελέσει εξαιρετική λύση για ένα μεγάλο και άνετο σαλόνι.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο