Πώς να επιλέξετε ένα συρταριέρα στο σαλόνι;

Το καθιστικό είναι ένα ειδικό δωμάτιο οποιασδήποτε κατοικίας, που διαφέρει ως προς τη λειτουργικότητα και τη φιλοξενία, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επίπλωση. Συχνά μέρος του καθιστικού είναι ένα συρταριέρα, το οποίο επιτρέπει στο δωμάτιο να έχει μια ευρύχωρη θέα λόγω της απαλλαγής από πολλά πράγματα. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε ένα συρταριέρα για το σαλόνι, πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά αυτού του έπιπλα και να λαμβάνετε υπόψη τη σημασία του σε ένα συγκεκριμένο στυλ.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η έννοια του "ταμιευτηρίου" σήμερα είναι αρκετά διαφορετική. Μετάφραση από το γαλλικό dresser σημαίνει "άνετο". Πρόκειται για ένα κομψό αξεσουάρ του καθιστικού, το οποίο είναι διαφορετικό ως προς το σχεδιασμό, τις διαστάσεις, την ευρυχωρία και τη λειτουργικότητα. Αυτοί οι παράγοντες καθορίζουν τη συνάφεια ενός συγκεκριμένου προϊόντος στην αίθουσα.Αυτά είναι διάφορα έπιπλα που συνδυάζονται σε ένα: ένα συρταριέρα μπορεί να μοιάζει με ένα τυπικό ντουλάπι με συρτάρια, ένα ντουλάπι ή μέρος ενός τοίχου με γυάλινη πρόσοψη.

Ανάλογα με αυτό, αυτό το εξάρτημα έχει διάφορες ποικιλίες:

 • τοίχου - μια επιλογή που τοποθετείται απευθείας στον τοίχο, η οποία είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για δωμάτια με ελάχιστο ελεύθερο χώρο (κυρίως μικρά μοντέλα που δεν δημιουργούν μεγάλο φορτίο στον τοίχο),
 • πρόσθεσε - ένα κομμάτι στο σαλόνι, το οποίο αποτελεί μέρος του συγκροτήματος επίπλων (πωλείται με καναπέ ή τραπέζι, αυτό είναι ένα λειτουργικό και ευρύχωρο έπιπλο σε ένα ενιαίο στυλ και χρώμα).
 • νησί - Ένα κομψό και εξωτερικά ελκυστικό κομμάτι έπιπλα που είναι εγκατεστημένο στο κέντρο του δωματίου (μια φωτεινή λειτουργική προφορά, για παράδειγμα, ένα είδος μπαρ).
 • πρότυπο - εκδοχή για τοποθέτηση κατά μήκος του τοίχου, που σχεδόν πάντα αποτελεί μέρος του δομοστοιχειωτού σχεδιασμού στενού πλάτους και σημαντικού ύψους.

Ταυτόχρονα, η τοποθέτηση του σεντονιού μπορεί να είναι διαφορετική: μερικά σχέδια μοιάζουν με ζεύγη στενών ντουλαπιών, μεταξύ των οποίων υπάρχει ένα χαμηλό κλειστό βάθρο ή μια επιλογή με μια μικρή βιτρίνα που δείχνει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών του σπιτιού (π.χ. ειδώλια, πιάτα, νεροχύτες).Άλλα προϊόντα είναι μέτρια τοποθετημένα στη γωνία, δίνοντας το ρόλο ενός σπιτιού έμφαση σε ένα σύνολο από επικαλυμμένα έπιπλα στην περιοχή φιλοξενουμένων.

Είδη

Οι ποικιλίες συρταριών στο σαλόνι εξαρτώνται άμεσα από το σκοπό αυτού του έπιπλα. Εκτός από την ευκολία και την όμορφη εμφάνιση, είναι διαφορετικές δυνατότητες αποθήκευσης των απαραίτητων πραγμάτων. Το στήθος των συρταριών δεν είναι ένα ντουλάπι: έχει οριζόντια συρτάρια. Είναι λάθος να το ονομάζουμε ράφι: το προϊόν αυτό είναι κλειστός τύπος επίπλων, αν και έχει ράφια.

Ανάλογα με τον προορισμό, ένα κομμάτι στο σαλόνι μπορεί να είναι:

 • γωνιακό.
 • μακρύ
 • σύντομο.
 • κανονικό μήκος.
 • με καθρέφτη.

Ταυτόχρονα, επιλέγεται οποιοδήποτε προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη το διαθέσιμο χώρο της αίθουσας ή παραγγέλλεται με μεμονωμένες μετρήσεις και ένα σκίτσο, επιλέγοντας το σχέδιο σε ένα μονόχρωμο σχέδιο και σχεδιάζοντας με τη διαθέσιμη επίπλωση.

Τα γωνιακά μοντέλα είναι βολικά, διότι, λόγω της θέσης τους, επιτρέπουν την αποθήκευση της χρήσιμης περιοχής του δωματίου καταλαμβάνοντας τη γωνία του δωματίου. Δεν επιβαρύνουν τον χώρο, κατάλληλο για μικρά σαλόνια. Τα προϊόντα αυτά έχουν συρτάρια για την αποθήκευση αντικειμένων και το πάνω αεροπλάνο, το οποίο συνήθως χρησιμεύει ως βάση για διάφορα διακοσμητικά αξεσουάρ (για παράδειγμα, αγγεία, ειδώλια, φυτά σε γλάστρες).

Οι μεγάλες εκδόσεις είναι πιο ευρύχωρες, έχουν πολλά συρτάρια και ένα μακρύ αεροπλάνο, μερικές φορές οι κατασκευαστές τους εξοπλίζουν με την αρχική πλατφόρμα εξόδου για τηλεόραση πλάσματος. Χάρη στο ράφι για την τηλεόραση, ο χώρος αποθηκεύεται στο χώρο των επισκεπτών της αίθουσας. Οι μεγάλες τουαλέτες είναι μια εναλλακτική λύση για μια πλήρη ντουλάπα. Αυτά τα μοντέλα είναι διαφορετικά (για παράδειγμα, αρθρωτά, με βιτρίνα).

Συχνά στο εσωτερικό του καθιστικού μπορεί να βρεθεί ένα συρταριέρα για την αποθήκευση πιάτων (μπουφέ). Κατά κανόνα, σε τέτοια προϊόντα υπάρχει ένας κλειστός χώρος και μια βιτρίνα στην οποία είναι τοποθετημένη μια υπηρεσία. Σε αυτή την περίπτωση, η πρόσοψη έχει πόρτες για άνοιγμα και το κύριο κλειστό τμήμα είναι τυλιγμένο με κυλίνδρους. Παραλλαγές με γυαλί αποδεικνύουν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών του σπιτιού: αντιπροσωπεύουν το περιεχόμενο των ράφια σε όλη τη δόξα τους.

Οι ποικιλίες Mirror είναι αξιοσημείωτες επειδή είναι σε θέση να αλλάξουν οπτικά το χώρο οποιουδήποτε δωματίου, είτε πρόκειται για ένα μικρό σαλόνι είτε για μια ευρύχωρη αίθουσα. Μπορούν να έχουν έναν κρεμαστό καθρέπτη ή να αντικατοπτρίζουν τις επιφάνειες της πρόσοψης και ακόμη και τα πόδια.

Συχνά, για να δώσει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, τα στήθη είναι διακοσμημένα με φωτισμό: αυτό κάνει αυτά τα κομμάτια επίπλων κομψές προφορές του δωματίου.

Μορφές και διαστάσεις

Το κλασικό σχήμα του ταμιευτήρα είναι ένα ορθογώνιο. Ωστόσο, μπορεί να είναι το πιο ποικίλο: στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε ποικιλίες υψηλής, στενής, ευρείας, χαμηλής ακτίνας (στρογγυλεμένες πρόσοψης).

Συμβατικά, μπορούν να χωριστούν σε ίσια (γραμμική) και γωνιακή.

Μπορούν να είναι συμπαγή μικρά, τυποποιημένα σχέδια και μεγάλα, ενώ διαφέρουν στην εμφάνιση: κάποια είναι σαν κιβώτιο, άλλα έχουν ένα ανώτερο ράφι, το τρίτο - το κάτω ράφι, το τέταρτο - κυρτό στην πρόσοψη και τις πλευρές.

Επιπλέον, μπορεί να είναι στοιχεία του ράφι, ή ράφια κονσόλα. Οι αναρτημένες εκδόσεις είναι περισσότερο σαν κιβώτια. Οι διαστάσεις του σαλονιού είναι διαφορετικές και υπόκεινται σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι τα 90x46x85, 84x48x80, 87x48x88, 67x48x112, 88x48x87, 90x50x90, 90x45x100 cm (μήκος x πλάτος x ύψος).

Υλικά

Στην παραγωγή σύγχρονων κομμωτηρίων χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές πρώτες ύλες. Το καλύτερο υλικό είναι το ξύλο: σήμερα, οι κατασκευαστές έχουν μάθει να κάνουν κομμάτια από το κομψό, έτσι τα προϊόντα ξύλου δεν είναι περίπλοκα. Η συστοιχία είναι επικαλυμμένη με βερνίκι, αναζωογονώντας την υφή του δέντρου: με αυτό τον τρόπο μπορείτε να εγκαταστήσετε στο εσωτερικό του τοίχους γυαλιστερά αεροπλάνα που αυξάνουν οπτικά το χώρο διαβίωσης της αίθουσας.

Σήμερα, η τουαλέτα είναι διακοσμημένη με γυαλί: είναι σε θέση να γεμίσει οποιοδήποτε μοντέλο με ελαφρότητα και ευελιξία, ακόμη και αν έχει βαμμένη, καθρέφτη επιφάνεια, εκτύπωση φωτογραφιών και μοτίβο αμμοβολής δαντέλας. Ιδιαίτερα ευγενής, φαίνεται σε σκούρες σοκολάτες με ημιδιαφανείς αποχρώσεις, είτε πρόκειται για μοντέλα με καθρέφτη είτε για προϊόντα με γυάλινες πόρτες.

Εκτός από τα βασικά υλικά, ινοσανίδες (MDF), μέταλλο και πλαστικό εμπλέκονται στην παραγωγή σύγχρονων επίπλων. Το χρώμιο είναι ένα συστατικό του πλαισίου των μοντέλων της σύγχρονης τεχνολογίας, οι πλάκες είναι ελαφρύτερες από το ξύλο, ωστόσο, η διάρκεια ζωής τους είναι μικρότερη, είναι λιγότερο ανθεκτικές με μηχανικές βλάβες.

Το πλαστικό ως το κύριο υλικό είναι πολύ αναξιόπιστο, σαν οι κατασκευαστές να μην αποδείξουν το αντίθετο: είναι επιβλαβές για το σώμα (εάν εγκατασταθεί κοντά σε συσκευή θέρμανσης, αρχίζει να απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες στον αέρα).

Επιλογή στυλ

Οι σύγχρονες εκδοχές του μαρμάρου μπορούν να εισαχθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού χώρου, εκτός από εκείνες όπου είναι ακατάλληλες.

Χρησιμοποιώντας τις τεχνικές σχεδιασμού, μπορείτε να τακτοποιήσετε τα κιβώτια έτσι ώστε να τραβήξουν το μάτι, ή το αντίστροφο, να συγχωνευθούν με τη διακόσμηση και το χρώμα των τοίχων, που είναι εγγενές σε ορισμένα μοντέρνα σχέδια.

Η χρήση μιας εικόνας στην πρόσοψη του προϊόντος θα είναι επιτυχής: μπορείτε να νικήσετε την επιθυμητή ιδέα σχεδιασμού και να γεμίσετε οπτικά τον χώρο με μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και διάθεση.

Τα πόδια του συρταριού με σκαλιστές γραμμές ή επιχρυσωμένα θα είναι κατάλληλα στις κλασσικές κατευθύνσεις της στυλιστικής (κλασσικό, κλασσικό, νεοκλασικό, αγγλικό και ιταλικό), που χαρακτηρίζεται από συμμετρία, αναλογικότητα και παλαίωση.

Εάν χρειάζεστε ένα μοντέλο για μοντέρνο στυλ, μινιμαλισμό, βαρβαρότητα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο προϊόν χωρίς υπερβολές, οι οποίες χαρακτηρίζονται από αυστηρές ευθείες γραμμές, ελάχιστο άνοιγμα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη λειτουργικότητα.

Εάν θέλετε να διακοσμήσετε ένα σαλόνι σε κινεζικό, ινδικό στυλ με συρταριέρα, επιδεικνύετε διαφορετικό μη τυποποιημένο σχεδιασμό, θα πρέπει να εστιάσετε σε προϊόντα με εκτύπωση φωτογραφιών, επιλέγοντας την επιλογή με συγκεκριμένη εκτύπωση και χρώμα που είναι εγγενές σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Τα μοντέλα των ελαφρών αποχρώσεων (για παράδειγμα, λευκοί ή ελεφαντόδοντοι) με σκαλιστά διακόσμηση, καθρέφτη και καμπύλα πόδια θα ταιριάζουν στο ρουστίκ χρώμα στο πνεύμα της χώρας και της Προβηγκίας. Τα μοντέλα ακτίνων είναι επίσης καλά. Για ένα τέτοιο δημιουργικό στυλ, όπως μια σοφίτα ή grunge, η θέα δεν έχει σημασία: το πιο σημαντικό, τα έπιπλα πρέπει να είναι ξύλινα και πάντα μάρκα.Όσον αφορά τα προϊόντα για παιδιά, είναι προτιμότερο να επιλέγετε κιβώτια συρταριών, στηριζόμενοι στην ευκολία και όχι στην προθυμία: πρέπει να είναι απλά, διότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όχι μόνο από έναν ενήλικα αλλά και από ένα παιδί.

Χρώμα διαλύματα

Αυτό το έπιπλο έχει διαφορετικές αποχρώσεις, αλλά είναι περιορισμένο στην επιλογή των φωτεινών τόνων. Συχνά, τα συρτάρια είναι κατασκευασμένα σε μια φυσική φυσική περιοχή, η οποία χαρακτηρίζεται από ελαφριά μπεζ, καφέ και αποχρώσεις από τούβλα. Εάν αυτό υπαγορεύει το στυλ, τα μοντέλα εμφανίζονται με λευκό χρώμα. Εκτός από αυτό, σήμερα το επίκεντρο της προσοχής είναι η σκιά του ελαφρού βελανιδιάς βελανιδιάς, τόνος sonoma, τρούφας, βελανιδιάς γάλακτος, μαύρου wenge, μήλου και καρυδιάς. Από τους δυνατούς τόνους που αξίζει τον κόπο να σημειώσετε πορτοκαλί, τόνους τούβλου.

Λιγότερο συχνά, τα έπιπλα έχουν ένα αντιληπτό τελείωμα με τη μορφή μαύρων εγκεφαλικών επεισοδίων (κάνουν τις γραμμές εκφραστικές, δίνουν στο προϊόν την πρωτοτυπία και την κομψότητα). Σπάνιες αποχρώσεις, σε αντίθεση με τον βασικό λευκό τόνο, είναι πράσινες και ελιές. Τέτοια έπιπλα φαίνεται ισχυρή, επιλέγεται στο ίδιο χρώμα με τα κυριότερα έπιπλα, διαφορετικά φαίνεται ξεχωριστό.

Διακοσμήσεις συρταριών είναι εκτυπώσεις, με τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε το χώρο καθιστικού με το σωστό χρώμα.Τα είδη με επιφανειακή διακόσμηση με τη μορφή φυτικών διακοσμήσεων είναι ιδιαίτερα ελκυστικά: ταιριάζουν απόλυτα στο θέμα των εθνοτικών τάσεων σχεδιασμού.

Πώς να τοποθετήσετε;

Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα σίδερο στο καθιστικό με τέτοιο τρόπο ώστε η προσέγγιση σε αυτό να είναι ελεύθερη. Συνήθως τοποθετείται στον τοίχο έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει σε κανέναν και ταυτόχρονα να είναι το κέντρο της προσοχής.

Μπορείτε να το τοποθετήσετε:

 • απέναντι από τον κύριο καναπέ της ζώνης φιλοξενουμένων (χώρος αναψυχής), τοποθετώντας ένα πλάσμα σε ένα μακρύ κατακόρυφο επίπεδο.
 • τοποθέτηση κάτω από ένα πρόβολο στον τοίχο (ή άλλη προεξοχή), διακοσμώντας την επιφάνεια του άνω επιπέδου με ένα ζευγάρι φωτογραφιών μέσα ή με φυτά σε αγγεία.
 • κάτω από τον καθρέφτη του τοίχου, ορίζοντας συμμετρικά σε σχέση με κάθε πλευρική όψη του φύλλου καθρέφτη σε σχέση με το πλαίσιο του.
 • στη θέση της εικόνας, είτε σε πίνακα είτε σε μικρή γκαλερί τέχνης, αν το ύψος του στήθους είναι χαμηλότερο (δεν πρέπει να παρεμποδίζει τη διακόσμηση των τοίχων).
 • για την τραπεζαρία, εάν ο χώρος διαβίωσης είναι μεγαλύτερος και φιλοξενεί αυτή τη λειτουργική περιοχή.
 • πίσω από τον καναπέ ή από οποιαδήποτε πλευρά του, αν το μοντέλο είναι μικρό και δεν κλείνει την πρόσβαση στο παράθυρο ή στο ίδιο το σερβίτσιο.

Κατασκευαστές

Στη σύγχρονη αγορά επίπλων υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κομμωτηρίων που μπορούν να ικανοποιήσουν διαφορετικές προτιμήσεις των πελατών. Μεταξύ αυτών, ένας ιδιαίτερος χώρος καταλαμβάνεται από εταιρείες από την Πορτογαλία και τους Ιταλούς κατασκευαστές.

Στην αξιολόγηση των προϊόντων υψηλής ποιότητας ήταν:

 • Vental;
 • "Πυραμίδα".
 • Hoff;
 • "Εναλλακτική"
 • Ariva;
 • "ThreeYa";
 • "Aquaton"
 • Ιδέα.
 • "Δάσκαλος".

Κάθε κατασκευαστής, αν το επιθυμεί, μπορεί να βρει μια επιλογή που αξίζει να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του καθιστικού. Οι αγοραστές που συμμετέχουν στην ψηφοφορία επισημαίνουν την ευκολία και την αντοχή των μοντέλων αυτών των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις: σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χρήστες σημειώνουν ότι μαζί με μια ελκυστική εμφάνιση, ορισμένα μοντέλα δεν έχουν επαρκή αξιοπιστία. Αυτό ισχύει για τα προϊόντα πλάκας (LSDP): δεν υπάρχουν παράπονα σχετικά με τα κομμωτήρια από τον ξύλινο ορεινό όγκο.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

 • Ένα συμπαγές σε σχήμα σάκου συρταριέρα με αρχική πρόσοψη, φτιαγμένο με floral εκτύπωση, φαίνεται ιδιαίτερα κομψό: συνδυάζει αρμονικά με το λευκό χρώμα του διακοσμητικού τοίχου, δεν διακόπτει το εσωτερικό και έχει στήριξη υπό μορφή ασυνήθιστου σχήματος αγγείου με λουλούδια.
 • Λευκό συρτάρι με καθρέφτη και γυάλινα παράθυρα,συρτάρια και πλευρικές πόρτες με επιχρυσωμένη επένδυση είναι ένα εξαιρετικό μίνι-μπαρ του δωματίου, διακοσμημένο με φρέσκα λουλούδια και μια λυχνία γραφείου με έναν λαμπτήρα δαπέδου σε ένα ενιαίο στυλ.
 • Ένα κομψό ξύλινο κομμωτήριο με ένα επιπλέον ανοιχτό ράφι στο βάθος, σκαλισμένα πόδια και διακοσμητικά λουλουδιών κοσμούν το σαλόνι: προσθέτοντας δύο βαλίτσες, επιτραπέζιο φωτιστικό, βιβλία και πρωτότυπα ρολόγια σε αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.
 • Ο μπουφές ντυμένος με σκάλισμα και επιχρύσωση μπορεί να υποστηρίξει το στυλ της τραπεζαρίας στο φιλόξενο σαλόνι.
 • Ένα κομμάτι με καθρέφτη πρόσοψη και μεταλλική διακόσμηση των προσώπων θα είναι η διακόσμηση του μοντέρνου σχεδιασμού: φαίνεται κομψή και προσθέτει χώρο στο εσωτερικό.

Πώς να πάρει ένα κομμάτι σε ένα δωμάτιο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο