Πώς να επιλέξετε μια κονσόλα στο σαλόνι;

Η κονσόλα στο εσωτερικό χρησιμοποιείται συνήθως για διακόσμηση. Αλλά μόνο μία διακοσμητική λειτουργία δεν περιορίζεται στη χρήση της. Η κονσόλα μπορεί να μεταφέρει και λειτουργικό φορτίο. Φωτισμοί τοποθετούνται σε αυτό, παραμένουν μικρά αντικείμενα: ένα βιβλίο, κλειδιά ή κινητά τηλέφωνα.

Παρά το μικρό βάθος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για ένα τηλεοπτικό σύστημα ή για ένα άνετο εργασιακό περιβάλλον.

Ποικιλία σχεδιασμού

Στο κλασσικό σχεδιασμό, η κονσόλα συνήθως κατασκευάζεται με το στυλ του μινιμαλισμού. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι συχνά εξοπλισμένα με συρτάρια, μπορντούρες και μπορούν ακόμη και να εμφανιστούν, μετατρέποντάς τα σε τραπέζι. Το μπαρόκ στυλ διαφέρει ασυμμετρικά.

Τα κλασικά μοντέλα κατασκευάζονται από μια ποικιλία υλικών. Αυτό τους καθιστά ένα καθολικό στοιχείο διακόσμησης για διαφορετικά δωμάτια.Τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από ξύλο, πέτρα, γυαλί και ακόμη και ημιπολύτιμα υλικά. Είναι όμορφα και καταλαμβάνουν λίγο χώρο - αυτά τα έπιπλα μπορούν να εγκατασταθούν τόσο σε μια μικρή αίθουσα όσο και στο σαλόνι ενός διαμερίσματος στούντιο.

Οι κονσόλες ποικίλουν σημαντικά στο σχεδιασμό. Πρώτα απ 'όλα εξαρτάται από τον τόπο όπου θα εγκατασταθεί. Για το διάδρομο ταιριάζει ένα γεωμετρικά σωστό σχέδιο και προϊόν μικρού μεγέθους. Για το καθιστικό, αυτό το έπιπλο μπορεί να έχει διάφορες μορφές με πρόσθετα στοιχεία διακόσμησης.

Χρήση στο εσωτερικό

Εάν ο χώρος διαμονής στο διαμέρισμα είναι μικρός, ένας άνετος χώρος εργασίας μπορεί να εξοπλιστεί με την κονσόλα. Το κύριο πράγμα - να επιλέξετε τα έπιπλα αυτού του μεγέθους, πάνω στο οποίο ένα φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή θα βολική τοποθεσία.

Το αξεσουάρ μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε μέρος του καθιστικού. Για παράδειγμα, βάλτε πίσω από τον καναπέ, αν βρίσκεται στη μέση του δωματίου. Έτσι, η πλάτη του είναι κλειστή και ο κενός χώρος γεμίζεται οπτικά. Μπορείτε να βάλετε βιβλία σε αυτό, ένα τηλεχειριστήριο τηλεόρασης ή ένα μπολ φρούτων - απλά πρέπει να φτάσετε έξω και να πάρετε τα απαραίτητα πράγματα χωρίς να σηκωθείτε από τον καναπέ.

Ο κενός χώρος μπροστά από τα μεγάλα παράθυρα είναι επίσης απόλυτα καμουφλαρισμένος με αυτό το διακοσμητικό στοιχείο. Και το μικρό μέγεθος δεν εμποδίζει την πρόσβαση στο παράθυρο.

Μπορεί εύκολα να διαιρέσει το σαλόνι σε ζώνες - να χωρίσει τον τόπο υποδοχής των επισκεπτών από τον τόπο ανάπαυσης. Αν το τζάκι είναι εγκατεστημένο στο σαλόνι, δύο κονσόλες στις πλευρές θα προσθέσουν άνεση στο συνολικό σχέδιο. Πίσω από τα έπιπλα, τα οποία είναι εγκατεστημένα στον τοίχο, ένας μεγάλος καθρέφτης θα φαίνεται πολύ καλός. Και στο ίδιο το tabletop θα είναι δυνατόν να τοποθετήσετε αναμνηστικά από ταξίδια ή καλλυντικά με αρωματοποιία.

Αν το σαλόνι είναι διώροφα, η κονσόλα, που έχει εγκατασταθεί από το τέλος των σκαλοπατιών, θα κρύψει τον κενό χώρο. Αν και αυτή η διάταξη δεν είναι απολύτως επιτυχημένη - η σκόνη από τις σκάλες θα εγκατασταθεί στην επιφάνεια.

Αντί για άλλα έπιπλα

Η κονσόλα χρησιμοποιείται όχι μόνο ως ξεχωριστό στοιχείο της διακόσμησης. Μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα έπιπλα που δεν ταιριάζουν στο σχεδιασμό του καθιστικού σε μέγεθος ή στυλ.

Το γυαλί του προβλήτα αντικαθίσταται εύκολα από μια σύγχρονη κονσόλα. Και δεδομένης της ποικιλίας των μοντέλων, μπορεί να επιλεγεί για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Αυτά τα έπιπλα μπορούν να γίνουν πολύ λειτουργικά αν επιλέξετε ένα μοντέλο με επιπλέον ράφια και συρτάρια.Οι μαλακοί οθωμανοί συμπληρώνουν τέλεια τη σύνθεση.

Η κονσόλα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως βάση για μια τηλεόραση πλάσματος. Αλλά δεδομένου του μικρού μεγέθους της, θα πρέπει να επιλέξετε μια τηλεόραση με ενσωματωμένο σύστημα ηχείων.

Η ευρεία κατανομή και η επιθυμία να μεγιστοποιηθεί η χρήση του καθιστικού οδήγησε στο γεγονός ότι μερικά μοντέλα κονσολών αντικαθιστούν ακόμη και ένα ντουλάπι τοίχου. Τα πόδια σε αυτή την περίπτωση διαδραματίζουν έναν διακοσμητικό ρόλο, καθώς το ίδιο το προϊόν στερεώνεται στον τοίχο. Ο αληθινός χώρος σε αυτή την περίπτωση θα είναι πολύ μικρότερος από ό, τι σε ένα πλήρες ντουλάπι τοίχου.

Η κονσόλα με επιτυχία θα αντικαταστήσει ένα τραπέζι του καφέ, ένα μίνι μπαρ ή ένα κανονικό ράφι, στο οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε διάφορα μπιχλιμπίδια, διακοσμητικά στοιχεία ή να βάλετε ένα βάζο με λουλούδια.

Χρώματα και στυλ

Ο κύριος στόχος της επιλογής πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι συνδυάζεται αρμονικά με το στυλ του δωματίου. Δεν έχει σημασία τι χρώμα θα είναι η κονσόλα. Αλλά το προϊόν των μαλακών αποχρώσεων θα προσθέσει φως στο δωμάτιο και θα το κάνει πιο οπτικά.

Μια κονσόλα φωτεινών χρωμάτων είναι καλύτερα κατάλληλη για τη διαίρεση ενός δωματίου σε ζώνες. Οι σκούρες αποχρώσεις φαίνονται καλές στο χώρο του καθιστικού που προορίζεται για τον χώρο εργασίας,και τα μη τυποποιημένα χρώματα προσελκύουν την προσοχή στον εαυτό τους, καλύπτοντας καλά τον κενό χώρο κάτω από τις σκάλες και από το παράθυρο.

Είναι πιο δύσκολο να επιλέξετε το σχέδιο της κονσόλας. Όταν επιλέγετε μια φόρμα και ένα στυλ απόδοσης, πρέπει να ξεκινήσετε όχι μόνο από το εσωτερικό σχέδιο. Είναι σημαντικό να εξεταστεί για ποιους σκοπούς θα εγκατασταθεί.

Εάν η κονσόλα θα αντικαταστήσει μια βάση τηλεόρασης, θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν αυστηρής μορφής και μινιμαλιστικού σχεδιασμού. Η κονσόλα, η οποία σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί για τη διευθέτηση του χώρου εργασίας, θα πρέπει να έχει αρκετό βάθος για βολική τοποθέτηση ενός φορητού υπολογιστή, υπολογιστή ή υλικού γραφής. Σε αυτή την περίπτωση, οποιοδήποτε σχέδιο θα ταιριάζει - τόσο κλασικό όσο και μοντέρνο.

Έπιπλα με μεγάλο αριθμό συρταριών θα αντικαταστήσουν ένα τραπεζάκι του καφέ και ένα ντουλάπι τοίχου. Αυτή η κονσόλα θα φαίνεται καλύτερα σε ένα κλασικό ύφος.

Από ποιο υλικό μπορείτε να επιλέξετε;

Η απλότητα του σχεδιασμού της κονσόλας και ο κύριος σκοπός της - εσωτερική διακόσμηση, επιτρέπουν στους κατασκευαστές να κάνουν αυτό το αξεσουάρ από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να δώσετε προσοχή στο υλικό από το οποίο κατασκευάζεται.Η υφή του πρέπει να ταιριάζει με το σχέδιο του δωματίου.

Κονσόλες από ξύλο ή φυσική πέτρα συνδυάζονται καλά με τον κλασικό σχεδιασμό του καθιστικού. Δεν ξεχωρίζουν από το γενικό υπόβαθρο, αρμονικά ταιριάζουν στο εσωτερικό και συμπληρώνουν το στυλ της αίθουσας. Τα έπιπλα από τέτοια υλικά είναι ανθεκτικά και καθαρά. Επιπλέον, τα προϊόντα που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά φαίνονται πάντα "ακριβότερα" και υπογραμμίζουν την καλή γεύση του ιδιοκτήτη.

Κονσόλες από μέταλλο ή γυαλί θα είναι μια καλή σχεδίαση. στο σαλόνι του μοντέρνου ντιζάιν. Τέτοια υλικά υπογραμμίζουν τα μινιμαλιστικά και τα υψηλής τεχνολογίας στυλ. Η κονσόλα τέτοιων υλικών θα διαρκέσει πολύ καιρό, είναι εύκολο να καθαριστεί και δεν θα χάσει την εμφάνισή της όταν η υγρασία στο δωμάτιο είναι υψηλή. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι σε ένα προϊόν με γυάλινη επιφάνεια δεν πρέπει να τοποθετείτε βαριά αντικείμενα.

Ανατρέξτε στον μετασχηματιστή κονσόλας, από τον οποίο είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα τραπέζι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο