Επιλέγοντας καρέκλες στο σαλόνι

Καθιστικό - ένα μέρος στο διαμέρισμα, το οποίο προορίζεται για την άνεση των ιδιοκτητών του σπιτιού και έχοντας μια καλή στιγμή με τους επισκέπτες. Τα έπιπλα σαλονιού αντικατοπτρίζουν την αίσθηση της γεύσης και της ποιότητας ζωής των νοικοκυριών. Επομένως, η επιλογή άνετων, απαλών και κομψών καρέκλες για το σαλόνι είναι τόσο σημαντική. Συχνά η καρέκλα συμπεριλαμβάνεται στο σετ επίπλων με έναν καναπέ, αλλά στα μοντέρνα στυλίσματα χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο καρέκλες, οι οποίες αποτελούν ανεξάρτητο τμήμα του εσωτερικού χώρου, το συμπληρώνουν και φέρουν ξεχωριστό λειτουργικό φορτίο.

Υλικά

Η καρέκλα μπορεί να κατασκευαστεί από φυσικά ή τεχνητά υλικά. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές δυνατότητες και τις λειτουργίες που αυτό το κομμάτι των επίπλων θα εκτελέσει στο δωμάτιο.

Πλαίσιο

Όταν πρόκειται για το πλαίσιο, είναι συνήθως κατασκευασμένα από ξύλο ή μέταλλο.Αυτές είναι οι πιο ανθεκτικές επιλογές. Τα μοντέρνα μοντέλα (για παράδειγμα, μοντέρνο στυλ) χαρακτηρίζονται από μεταλλικά πλαίσια και ανθεκτικό πλαστικό. Το υλικό πλαισίου είναι περισσότερο από το ήμισυ του κόστους του προϊόντος, το οποίο καθορίζει την τιμή που πληρώνετε για το έπιπλο.

Για να εξοικονομήσουν χρήματα, οι κατασκευαστές αντικαθιστούν συχνά τα φυσικά υλικά με τεχνητά υλικά, τα οποία είναι ευκολότερα συντηρητικά. Συχνά, αντί για ξύλο, τα μοντέλα χαμηλού κόστους χρησιμοποιούν μοριοσανίδες ή MDF (αν το πλαίσιο είναι κρυφό).

Συνιστάται να αγοράσετε καρέκλες που έχουν ταπετσαρία μόνο στην πλάτη και το κάθισμα. Τα πόδια, τα μπράτσα και τα πλευρικά τοιχώματα μπορούν να είναι χωρίς ταπετσαρία.

Ταπετσαρίες

Τα ταπετσαρία μπορούν να γίνουν από γνήσιο ή τεχνητό δέρμα. Το δέρμα είναι εύκολο να καθαριστεί, είναι εύκολο να καθαριστεί, πιο ανθεκτικό από τεχνητό, αλλά είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερο. Η δερμάτινη ταπετσαρία είναι χαρακτηριστική για τα μοντέρνα έπιπλα, τη σοφίτα, την εθνο και την hi-tech. Ζακάρ, βελούδο, ταπετσαρίες ή ταπετσαρίες υφάσματος μικροϊνών θεωρούνται αρκετά ανθεκτικές και οικονομικές σε σύγκριση με το δέρμα. Ορισμένοι τύποι υφασμάτων (π.χ. σμήνος) έχουν ειδική προστασία από το ξύσιμο κατοικίδιων ζώων. Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα των ραφών, ελαττώματα με τη μορφή των πτυχών και των δακρύων.Μερικοί κατασκευαστές αφήνουν συχνά τα υποβραχιόνια χωρίς ταπετσαρία, σας επιτρέπουν να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του προϊόντος, να μειώσετε τον αριθμό καθαρισμών και τις δαπανηρές επισκευές, να αντικαταστήσετε την παλιά ταπετσαρία με μια νέα.

Είδη

Πριν βρείτε μια κατάλληλη καρέκλα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα χρησιμοποιηθεί. Στο καθιστικό, μπορεί να σχεδιαστεί για άνετη ανάγνωση, παρακολούθηση τηλεόρασης, εργασία, χαλάρωση, χαλάρωση και υποδοχή επισκεπτών. Συχνά, αυτό το στοιχείο επίπλων χρησιμοποιείται ως επιπλέον κρεβάτι ή στοιχείο διακόσμησης.

Ανάλογα με τα αιτήματα και τις ανάγκες σας, μπορείτε να σταματήσετε σε μία από αυτές τις ποικιλίες:

 • Εάν η καρέκλα έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται σε υπολογιστή ή ανάγνωση, μπορείτε να δώσετε προτίμηση σε μια σύγχρονη καρέκλα γραφείου. Έχει μια άνετη πλάτη και μπράτσα. Είναι εύκολο να προσαρμοστεί σε ύψος.
 • Εάν προορίζεται για εύκολη ανάγνωση ή παρακολούθηση τηλεόρασης, είναι κατάλληλη μια κλασική μαλακή πολυθρόνα με σταθερή, ομοιόμορφη πλάτη. Έχει τέσσερα χαμηλά πόδια και ένα μέσο ύψος πλάτης.
 • Εάν χρειάζεστε ένα επιπλέον κρεβάτι, το πτυσσόμενο κρεβάτι (καρέκλα-κρεβάτι) είναι η ιδανική επιλογή.Με το σχεδιασμό, μπορεί να επεκταθεί, να έχει μετασχηματισμό roll-out, να είναι με ή χωρίς υποβραχιόνια. Συχνά, τα προϊόντα αυτά είναι εξοπλισμένα με ευρύχωρα συρτάρια από λινό, τα οποία σας επιτρέπουν να τα αποθηκεύετε σε κλινοσκεπάσματα.
 • Εάν το διαμέρισμα είναι μικρό, πρέπει να επιλέξετε κάτι πολύ συμπαγές, μπορείτε να δώσετε προτίμηση σε μια μικρή γωνιακή καρέκλα. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που εκτιμούν την άνεση και την πρακτικότητα.
 • Οι δημιουργικοί νέοι, οι λάτρεις των ανεπίσημων συγκεντρώσεων συχνά επιλέγουν ασυνήθιστες ανασταλτικές καρέκλες (κατασκευασμένες από ύφασμα, ψάθινο, ξύλινο).
 • Μια κουνιστή καρέκλα γίνεται συχνά το αγαπημένο θέμα του καθιστικού για τους ηλικιωμένους. Υπάρχουν πολλά σύγχρονα μοντέλα αρχαιότητας. Μπορούν να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν, να διαβάσουν σε μια άνετη θέση ή να ακολουθήσουν τη φωτιά στο τζάκι. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο, έχουν επιλεγεί για μια ευρύχωρη αίθουσα ή οικιστική περιοχή ενός εξοχικού σπιτιού.
 • Εκείνοι που εκτιμούν την καινοτομία και τις τολμηρές λύσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό μπορούν να δώσουν προσοχή στις μοντέρνες καρέκλες στο ένα πόδι. Χαρακτηριστικά τους είναι ένα σταθερό πόδι διαφορετικών διαστάσεων και μια απλοποιημένη θέση καθιστικού. Εδώ είναι δυνατές οι πιο θαρραλέες αποφάσεις σχεδίασης και χρώματος.
 • Το σαλόνι σαλόνι θα είναι κατάλληλο για ένα μεγάλο σαλόνι. Προορίζεται για χαλάρωση, ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να έχει μεταλλικό, ξύλινο πλαίσιο.
 • Η τσάντα καρέκλα επιλέγεται συχνά για πάρτι για νέους στο σαλόνι. Αυτός ο τύπος καρέκλας είναι ένα μεγάλο μαλακό μαξιλάρι με κάλυμμα και γέμισμα. Αυτό το μοντέλο είναι ασφαλές: είναι αδύνατο να πέσει από μια τέτοια πολυθρόνα, δεν θα προκαλέσει τραυματισμό, μπορεί να πάρει οποιαδήποτε θέση στο δωμάτιο (μπορεί να τοποθετηθεί στη γωνία ή στο κέντρο του καθιστικού, αν έρθουν οι επισκέπτες).
 • Οι πολυθρόνες είναι όμορφα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας που αλλάζουν θέση σε σχέση με το πάτωμα όταν πατάτε ένα κουμπί. Προορίζονται για ηλικιωμένους χρήστες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό το μοντέλο μπορεί να έχει πτυσσόμενο πίσω (recliner).
 • Μια άλλη παραλλαγή της τεχνολογικής καρέκλας είναι ειδικά μοντέλα μασάζ σχεδιασμένα για χαλάρωση στο σπίτι. Με τη βοήθεια ειδικών κουμπιών μπορείτε να επιλέξετε έναν ή άλλο τρόπο, όπως κραδασμούς ή κτυπήματα, μασάζ του λαιμού, πόδια, πλάτη. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την ένταση του μασάζ.
 • Στο ευρύχωρο σαλόνι ενός εξοχικού σπιτιού, οι εσωτερικοί χώροι σε ρουστίκ στιλ συχνά φαίνονται άνετοι καρέκλες λυγαριάς.Δημοφιλείς επιλογές μπαμπού, μπαμπού, καρυδιού και ζαχαροκάλαμου. Πολλοί προσελκύονται από έπιπλα από φυσικά υλικά. Στην περίπτωση αυτή, αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Η όμορφη αρχική ψάθινη καρέκλα είναι πιο εύκολο να καθαριστεί από το ύφασμα.

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων που μπορεί να είναι ουδέτερα ή φωτεινά χρώματα, μια ποικιλία σχημάτων και σχεδίων που υπονοούν ότι ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ιδέα του στυλ.

Ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου, μπορείτε να επιλέξετε μικρά (μικρά), μεγάλα, τυποποιημένα μεγέθη, τα οποία θα επιτρέψουν στις καρέκλες να κοιτάξουν αρμονικά στην περιοχή φιλοξενίας του καθιστικού, χωρίς να επιβαρύνουν το χώρο.

Στυλ

Σήμερα, μια ποικιλία μοντέλων σας επιτρέπει να διακοσμήσετε το σαλόνι με νέες πολυθρόνες για να ταιριάζει ή να αντικατοπτρίζει την υπάρχουσα επίπλωση. Μπορούν να συμπίπτουν με τον καναπέ σύμφωνα με την υφή, το σχήμα, την ομαλότητα ή την αυστηρότητα των γραμμών, διακόσμηση. Ορισμένες ποικιλίες μπορούν να διακοσμηθούν με μαξιλάρια καναπέδων, μαλακές κουβέρτες ή φωτεινά καλύμματα, άλλα δεν χρειάζονται πρόσθετη διακόσμηση. Ακολουθούν μερικά κοινά στυλ.

Κλασικό στυλ

Η καρέκλα σε κλασικό στιλ διακρίνεται για κομψότητα και διακόσμηση με φύλλα χρυσού.Έχει χαμηλά πόδια, ύψος μέσης πλάτης και υποβραχιόνια. Μπορεί να διακοσμηθεί με μικρά μαξιλάρια για να ταιριάζει με την ταπετσαρία. Οι κλασικές καρέκλες είναι κατάλληλες για όσους θέλουν να διακοσμήσουν το σαλόνι με το πνεύμα της πανηγυρισμούς του παλατιού.

Αγγλικό στυλ

Το όνομα μιλάει για τον εαυτό του. Μια τέτοια καρέκλα φέρει στο εσωτερικό αποτύπωμα της αγγλικής κομψότητας και της αριστοκρατίας. Η ιδιαιτερότητα των πολυθρόνων αγγλικού στιλ είναι τα βραχίονες βραχίονες, βραχίονα μικρής διάρκειας. Τα ταπετσαρία μπορεί να είναι από ύφασμα ή δέρμα. Το ύφασμα ταπετσαρίας χρωματισμού είναι μια λωρίδα ή καφέ κελί. Σε μια τέτοια καρέκλα είναι ωραίο να καθίσετε το βράδυ δίπλα στο τζάκι. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με ένα μονοχρωματικό αντίθετο μαξιλάρι επιμήκους σχήματος.

Ιαπωνικό στυλ

Αρχικές μικρές καρέκλες χωρίς πόδια ή με μικρές μαζικές υποστηρίξεις. Μια τέτοια καρέκλα μπορεί να έχει ένα ξύλινο πλαίσιο ή να είναι χωρίς πλαίσιο. Το κάθισμά του είναι μαλακό, εκτελείται με καλή ελαστική γέμιση.

Σύγχρονη

Καρέκλες με στυλ αρτ νουβό, συνοπτική και απλή στο σχεδιασμό, εργονομική και πρωτότυπη στο σχεδιασμό. Το πλαίσιο μπορεί να είναι μέταλλο, ξύλο, στο σχεδιασμό χρησιμοποιώντας πλαστικό, ύφασμα, δέρμα ή γούνα.Η έμφαση δίνεται στην απλότητα και την ελάχιστη διακόσμηση, με την κατασκευή και την εργονομία των μοντέλων, τις ασυνήθιστες μορφές και το σχεδιασμό τους.

Ethno στυλ

Αυτό το στυλ χαρακτηρίζεται από ψάθινες καρέκλες, ξύλινες επιλογές, σκαμπό και καρέκλες με επένδυση από φυσικά υφάσματα. Οι αποχρώσεις των καρέκλες σε εθνοτικό στυλ ποικίλλουν και εξαρτώνται από την επιλεγμένη κατεύθυνση. Μπορούν να είναι φυσικό ξύλο, ελαφρύ, λευκό.

Έγχρωμο διάλυμα

Το χρώμα των καθισμάτων αποτελεί σημαντικό παράγοντα σε οποιοδήποτε μοντέλο. Με τη βοήθεια του χρώματος μεταφέρεται η σωστή διάθεση, η ιδέα του σχεδιασμού. Hue έχει ιδιαίτερη σημασία αν η καρέκλα αγοράζεται σε ένα ήδη έτοιμο εσωτερικό.

Θα πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά σε αυτό με στυλ και χρώμα, μπορεί να είναι το ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα έπιπλα στο δωμάτιο (τότε επιλέξτε την ταπετσαρία δεν είναι δύσκολη), ή να γίνει μια φωτεινή προφορά, που ξεχωρίζει από άλλα έπιπλα.

Εάν το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο σε κλασικό στιλ, όλα τα έπιπλα έχουν μια ήρεμη, ουδέτερη ταπετσαρία. Αραιώστε το εσωτερικό μπορεί να είναι πιο φωτεινά μαξιλάρια. Καρέκλες καλύτερα να επιλέξει τον τόνο των επίπλων. Εάν το στυλ του εσωτερικού σας χαρακτηρίζεται από μια φωτεινή αντίθετη παλέτα, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο των αντίστοιχων φωτεινών χρωμάτων.Αλλά μην ξεχνάτε ότι η φωτεινή παλέτα μειώνει οπτικά τον χώρο, είναι προτιμότερο να το αποφύγετε σε μικρά σαλόνια. Αν το ύφασμα ταπετσαρίας έχει πολύπλοκη υφή, είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με έντονα χρώματα.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για συμβουλές σχετικά με την επιλογή μιας καρέκλας.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο