Επικαλυμμένα έπιπλα για το καθιστικό: όμορφες επιλογές στο εσωτερικό

Η επιλογή των επικαλυμμένων επίπλων είναι ένα σημαντικό στάδιο στη διευθέτηση του καθιστικού. Οι πολυθρόνες και οι καναπέδες καταλαμβάνουν, κατά κανόνα, κεντρική θέση στην αίθουσα. Δημιουργούν άνεση και ηρεμία. Τα έπιπλα διαθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά που σχετίζονται κυρίως με το λειτουργικό φορτίο. Όταν επιλέγετε καναπέδες και καρέκλες για το σαλόνι, είναι επίσης σημαντικό να δώσετε προσοχή στην ποιότητα του πλαισίου, την πλήρωση και την ταπετσαρία των επίπλων, καθώς και το στυλ του. Πρέπει να συμμορφώνεται με το εσωτερικό σχέδιο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα θα πρέπει να ταιριάζουν στο υπάρχον στυλ του εσωτερικού χώρου του δωματίου, συνδυάζοντας αρμονικά το χρώμα, την υφή και το σχήμα με τα υπόλοιπα στοιχεία σχεδίασης του διαμερίσματος. Το μέγεθος και το σχήμα του ίδιου του δωματίου είναι μεγάλης σημασίας.

Ένας καναπές για ένα ευρύχωρο σαλόνι θα είναι πολύ διαφορετικός από έναν συμπαγές καναπέ σχεδιασμένο για ένα μικρό δωμάτιο.

Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψη οι λειτουργίες που πρέπει να εκτελούνται από τα έπιπλα - για θορυβώδεις συναντήσεις με φίλους, για χαλαρωτικό βράδυ μόνο ή σε στενό οικογενειακό κύκλο, για επαγγελματικές συναντήσεις ή πολυτελείς δεξιώσεις, για μεγάλη ή μικρή οικογένεια κλπ. αρκετές ζώνες και στη συνέχεια χρειάζεστε την επιλογή κατάλληλων ταπετσαρισμένων επίπλων για κάθε ζώνη χωριστά. Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σπάνια (για παράδειγμα, σε εξοχική κατοικία) ή αντίστροφα, να αποτελούν καθημερινό χώρο συγκέντρωσης για οικογένειες.

Επικαλυμμένα έπιπλα στο σαλόνι μπορούν επίσης να λειτουργούν ως διανυκτέρευση για τους επισκέπτες. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε τους κατάλληλους συρόμενους καναπέδες και καρέκλες, μάλλον ευρεία και μακρά μοντέλα.

Το σαλόνι μπορεί να είναι ξεχωριστό δωμάτιο ή σε συνδυασμό με κουζίνα, κρεβατοκάμαρα, γραφείο κλπ. Στην περίπτωση αυτή, τα έπιπλα θα σας επιτρέψουν να χωρίσετε την περιοχή για την υποδοχή των επισκεπτών. Σε αυτή την περίπτωση, ο καναπές δεν πρέπει να στέκεται κοντά στον τοίχο, αλλά στο υπό όρους περίγραμμα του καθιστικού, σαν να το χωρίζει από άλλη ζώνη.

Είναι εξίσου σημαντικό να ληφθεί υπόψη η φροντίδα που χρειάζεται ένα κιτ που αγοράσατε. Μερικές φορές η σωστή συντήρηση των επίπλων εξασφαλίζει την αντοχή του, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο και χρήμα.

Είδη

Ανάλογα με τη λειτουργικότητα και το ύφος, τα επικαλυμμένα έπιπλα στο σαλόνι μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Υπάρχουν έπιπλα με επένδυση από ελίτ για ευρύχωρα μοντέρνα σαλόνια, συμπαγείς καναπέδες μετασχηματιστών για μικρά δωμάτια, γωνιακούς ή σχήματος π σετ, καναπέδες και πολυθρόνες, καθώς και μικρούς άνετους οθωμανούς για τους επισκέπτες.

Ανάλογα με το σκοπό των επικαλυμμένων επίπλων, ο σχεδιασμός του καναπέ μπορεί να είναι διαφορετικός. Για γεμάτες συναθροίσεις και άνετη παρακολούθηση ταινιών τα βράδια, γωνιακοί καναπέδες ταιριάζουν καλύτερα. Επιπλέον, ένας τέτοιος καναπές μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο κρεβάτι. Είναι επίσης σημαντικό η παρουσία ενός εσωτερικού κουτιού κάτω από τη μονάδα για συνεδρίαση. Ο πτυσσόμενος καναπές μετασχηματισμού είναι ιδιαίτερα πρακτικός στην περίπτωση που το σπίτι δεν διαθέτει ξεχωριστό χώρο για τους επισκέπτες. Σε αυτόν τον καναπέ μπορεί να κανονιστεί για τη νύχτα λίγοι άνθρωποι.

Τα αρθρωτά σχέδια σας επιτρέπουν να αλλάξετε το σχήμα και το μέγεθος των επικαλυμμένων επίπλων. ανάλογα με την ανάγκη. Οι χωριστές μονάδες μπορούν να αναδιαμορφωθούν, να συνδυαστούν ή να αποσυνδεθούν.

Αυτό επιτρέπει στους λάτρεις των παραλλαγών να ενημερώσουν την κατάσταση ή να προσαρμόσουν τα επικαλυμμένα έπιπλα σε νέες προκλήσεις.

Υλικά

Τα επικαλυμμένα έπιπλα μπορούν να κατασκευαστούν τόσο από τεχνητά όσο και από φυσικά υλικά. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ταπετσαρίες (για παράδειγμα, βελούδο, λινάρι, τάπητα, σχιστόλιθο, φλοξ και άλλα), δέρμα, συμπεριλαμβανομένων τεχνητών, ή γούνας.

Προηγουμένως, η επιλογή ακριβών φυσικών υλικών δικαιολογείται από το γεγονός ότι δεν φθείρονται τόσο γρήγορα όσο οι τεχνητές. Αλλά σήμερα, όταν οι κατασκευαστές τεχνητών υλικών εγγυώνται την ανθεκτικότητά τους, αυτό δεν είναι πλέον τόσο σοβαρό επιχείρημα κατά την επιλογή επιμετάλλωσης υφασμάτων ή δέρματος. Συχνά, οι κατασκευαστές συνδυάζουν διαφορετικά υλικά.

Όλο και περισσότερο, οι σχεδιαστές σταματούν στην επιλογή του φυσικού δέρματος. Τα έπιπλα από δέρμα είναι, φυσικά, ακριβά. Ωστόσο, το κύριο πλεονέκτημά του είναι η αντίσταση στη φθορά. Επισκευή και καθαρισμός αυτού του έπιπλα θα έχει μόνο περιστασιακά, και δεν θα είναι δύσκολο. Η δερμάτινη ταπετσαρία δίνει στον καναπέ περισσότερη πολυτέλεια και βιαιότητα.

Τα τεχνητά δέρματα ή τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα δικαιολογούνται σε περίπτωση που χρειαστεί μια οικονομική επιλογή ταπετσαρίας και πρέπει επίσης να προστατεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα έπιπλα από ζημιές (για παράδειγμα, νύχια ζώων ή κόλπα μικρών παιδιών).Για να γίνει αυτό, υπάρχουν πολλοί ειδικοί προστατευτικοί εξοπλισμοί για τη φροντίδα των προϊόντων από τεχνητά υλικά. Ωστόσο, από τα κύρια μειονεκτήματα, αξίζει να αναφέρουμε τη χαμηλή αναπνευσιμότητα, γι 'αυτό δεν θέλετε πραγματικά να καθίσετε σε έναν τέτοιο καναπέ σε ζεστό καιρό, καθώς και την ταχεία φθορά των προϊόντων.

Εάν τα επικαλυμμένα έπιπλα παρέχουν ζεστασιά και άνεση στις κρύες μέρες, η ταπετσαρία των υφασμάτων, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί από βελούδο ή κοντή γούνα, είναι τέλεια. Τέτοια έπιπλα απαιτούν συχνό καθαρισμό, τουλάχιστον με ηλεκτρική σκούπα.

Χρώματα

Ο καναπές και οι πολυθρόνες για το σαλόνι πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο στυλ του δωματίου. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η χρωματική γκάμα. Κατά την επιλογή του χρώματος των επίπλων, είναι σημαντικό να εξεταστεί όχι μόνο ο σχεδιασμός του σαλόνι, αλλά το μέγεθός του. Έπιπλα με τον τόνο των τειχών είναι καλύτερα να επιλέξουν για ένα μικρό δωμάτιο. Αντίθετα χρώματα μόνο μειώνουν οπτικά το δωμάτιο.

Τα έπιπλα ουδέτερων αποχρώσεων, για παράδειγμα, γκρι ή μπεζ, εναρμονίζονται τέλεια με οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Σε αντίθεση με τα επικαλυμμένα έπιπλα με έντονες αντιθέσεις αποχρώσεις, δεν θα κουραστεί και δεν θα βγει από τη μόδα. Επιλέγοντας γκρι ή φως μπεζ έπιπλα, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για να αλλάξετε τα έπιπλα με την ακόλουθη επισκευή.

Αυτός ο καναπές πηγαίνει καλά με κάθε παλέτα και ταιριάζει ευκολότερα σε οποιοδήποτε στυλ.

Τα έπιπλα του λευκού χρώματος ήταν μοντέρνα ανά πάσα στιγμή. Δεν θα κάνει το δωμάτιο στενότητα, θα χωρέσει εύκολα τόσο στο σύγχρονο όσο και στο κλασικό εσωτερικό, θα δημιουργήσει μια αίσθηση καθαριότητας και ελαφρότητας. Καναπέδες και πολυθρόνες από χαλαρωτικά χρώματα, όπως είναι, ρέουν στο εσωτερικό του καθιστικού, επιτρέποντάς σας να επιτύχετε αρμονία και συγκράτηση στο σχεδιασμό.

Απολύτως το αντίθετο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί επιλέγοντας ακουστικά φωτεινών αποχρώσεων. Έπιπλα γίνεται μια φωτεινή αφή, το κέντρο του εσωτερικού, που εργάζονται σε μια καλή διάθεση και την άνεση, βάζει τα σημεία τόνων δεξιά και γίνεται ένα ορισμένο σημείο, μια φωτεινή αφή. Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι ένας συνδυασμός κρύων αποχρώσεων των τοίχων με ζεστά χρώματα από επικαλυμμένα έπιπλα. Στη συνέχεια το σαλόνι φαίνεται κομψό και μοντέρνο.

Φωτιστικά έπιπλα - ιδανικά για μεγάλα δωμάτια με φωτεινή ταπετσαρία. Τυρκουάζ έπιπλα θα αναβιώσει το σχέδιο, κάνουν το δωμάτιο ενδιαφέρον και φωτεινό. Οι σκοτεινές αποχρώσεις των επίπλων θα δώσουν έκφραση στο συνολικό εσωτερικό του καθιστικού με ελαφρούς τοίχους.

Στυλ

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η επιλογή των επίπλων πάντα λαμβάνει υπόψη το συνολικό ύφος του δωματίου.

Ο καθιστικό με τα επικαλυμμένα έπιπλα θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το υπόλοιπο εσωτερικό. Μπορεί να γίνει με τον τόνο της γενικής διακόσμησης του δωματίου ή να αντιπαραβληθεί με αυτό. Ένα μοντέρνο σαλόνι στο σημερινό στιλ υψηλής τεχνολογίας απαιτεί περίπλοκο σχεδιασμό επίπλων που είναι όσο το δυνατόν λειτουργικότερος. Ένας καναπές, καθώς και καρέκλες, μπορεί να έχει ενσωματωμένο φωτισμό ή σχεδιαστή λαμπτήρα, συρόμενα ράφια και μπράτσα. Τα έπιπλα συνήθως έχουν δερμάτινες ταπετσαρίες.

Επικαλυμμένα έπιπλα στο σαλόνι σε κλασικό στυλ συμπληρώνεται από έναν λαμπτήρα δαπέδου, όμορφα μαλακά μαξιλάρια. Το Classic σας επιτρέπει να συνδυάσετε συνδυασμούς υφασμάτων και δέρματος, μονόχρωμων και αντίθετων. Τα κλασικά έπιπλα μπορούν να έχουν πλούσιο μπαρόκ ντεκόρ (καμπύλα πόδια, κυματιστές και καμπύλες πλάτες καναπέδων, περιθώρια).

Το μινιμαλιστικό ύφος χαρακτηρίζεται από αυστηρές απλές μορφές επίπλων, μονοχρωματικές αποχρώσεις, απλοποιημένο σχεδιασμό καναπέδων και πολυθρόνων χωρίς περιττό ντεκόρ.

Για το εσωτερικό σε στυλ Προβηγκίας, είναι χαρακτηριστικοί συνδυασμοί αποχρώσεων λευκού, μπεζ ή ελαφρού λιλά, καθώς και ροζ και μπλε χρώματα. Τα ταπετσαρίες συχνά κατασκευάζονται από υφάσματα, συνήθως φυσικά υφάσματα, όπως βελούδο, βελούδο, μετάξι με μοτίβα λουλουδιών ως μοτίβο.

Το σκανδιναβικό στυλ προϋποθέτει την παρουσία απλών επίπλων ενός χρώματος (χωρίς σχέδια και με απλή υφή), που παρέχουν άνεση και δεν ξεχωρίζουν από το συνολικό σχέδιο.

Φωτεινού χαρακτήρα - μαξιλάρια, πίνακες ζωγραφικής, κιβώτια.

Στυλ σοφίτας - μοντέρνο, δυναμικό. Ο άνετος μαλακός καναπές γωνίας από το δέρμα των σκούρων αποχρώσεων αντικατοπτρίζει αυτή την κατεύθυνση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πώς να επιλέξετε;

Φυσικά, η επιλογή ενός μαλακού καναπέ για το σαλόνι - ένα θέμα γούστου και των αναγκών των κατοίκων. Για τα μεγάλα σαλόνια συνήθως επιλέγεται ένα σύνολο καναπέδων και καρέκλες. Μπορεί επίσης να είναι ένα σετ που περιλαμβάνει έναν μεγάλο καναπέ, έναν καναπέ για δύο και μια πολυθρόνα. Μια εξαιρετική λύση - όταν καναπέδες και καρέκλες περιβάλλουν ένα τραπέζι του καφέ. Αυτή είναι μια ιδανική επιλογή για μια μεγάλη αίθουσα συσκέψεων με φίλους, κοινωνικοποίηση.

Για ένα μικρό δωμάτιο 18 τετραγωνικών μέτρων. m πιο κατάλληλο γωνιακό καναπέ ή άλλα συμπαγή έπιπλα. Είναι καλύτερα να τοποθετήσετε τον καναπέ στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, το δωμάτιο θα είναι λίγο περισσότερο χώρο για άλλα στοιχεία του εσωτερικού. Και για τα μεγάλα και τα μικρά σαλόνια, μπορείτε να επιλέξετε μια ενότητα. Εάν είναι απαραίτητο, οι μονάδες ανταλλάσσονται ή τοποθετούνται γύρω από το δωμάτιο, εάν οι επισκέπτες βρίσκονται στο σπίτι.

Classic - ένα σύνολο καναπέδων, μπουκαλιών και καρέκλες με το ίδιο ύφος. Αυτό το σετ επίπλων είναι κατάλληλο για το σαλόνι, το οποίο συχνά φιλοξενεί συναντήσεις με φίλους. Είναι εύκολο να χωρέσει στο εσωτερικό, είναι αρκετά λειτουργικό. Εάν έχετε αποφασίσει για το τι ακριβώς χρειάζεστε, μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση κατάλληλων επιλογών.

Έτσι, είναι σημαντικό να καθορίσετε από ποιο υλικό χρειάζεστε ένα σετ (ξύλινο πλαίσιο ή μοριοσανίδα, δερμάτινη ή υφασμάτινη ταπετσαρία). Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πλαίσιο της μοριοσανίδας οικονομικό, αλλά δεν είναι η πιο ανθεκτική επιλογή. Είναι καλύτερα ότι τουλάχιστον το πλαίσιο ήταν κατασκευασμένο από ξύλο. Τέτοια έπιπλα θα διαρκέσουν τουλάχιστον 10 χρόνια.

Το πληρωτικό μπορεί να είναι λατέξ ή φθηνότερος αφρός πολυουρεθάνης (PUF), το οποίο προτιμάται έναντι του παλιομοδίτικου πλαισίου στο ελατήριο. Μία αρκετά δαπανηρή επιλογή πλήρωσης είναι το λατέξ από το χυμό ενός καουτσούκ. Το λατέξ είναι ανθεκτικό, λιγότερο πιθανό να προκαλέσει αλλεργίες, είναι ένα φυσικό υλικό και θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 χρόνια.

Είναι σημαντικό όταν επιλέγετε ένα σύνολο από επικαλυμμένα έπιπλα ώστε να μην υπερβαίνετε το στυλ και το χρώμα του καθιστικού.

Θα πρέπει να συμπληρώσει το εσωτερικό, όχι μόνο να παρέχει άνεση, αλλά και να ενσωματωθεί αρμονικά στο συνολικό σχεδιασμό του καθιστικού.

Όμορφα παραδείγματα και επιλογές

Κομψό μοντέρνο καθιστικό, σοφίτα. Λευκός δερμάτινος γωνιακός καναπές με μαύρες επιφάνειες φαίνεται υπέροχος σε μαύρο και άσπρο εσωτερικό καθιστικό.

Όμορφα επικαλυμμένα έπιπλα ταιριάζουν τέλεια στο εσωτερικό του καθιστικού σε κλασικό στυλ. Η μπαρόκ διακόσμηση του καναπέ, πολυθρόνες και τραπεζάκι με καμπυλωτά πόδια, μοτίβα στην ταπετσαρία και σκαλιστό εξωτερικό σκελετό στο σαλόνι με μπεζ-ροζ τοίχους δημιουργούν μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες.

Μοντέρνος καναπές σπιτιού στο σαλόνι με στιλ υψηλής τεχνολογίας. Ήρεμοι ουδέτεροι ήχοι, ακρίβεια και λειτουργικότητα έρχονται στο προσκήνιο.

Εσωτερικές λεπτές αποχρώσεις στο στυλ της Προβηγκίας. Ένας μαλακός, άνετος καναπές με ένα ξεχωριστό floral μοτίβο διαχωρίζει τον χώρο καθιστικού από την τραπεζαρία και την κουζίνα.

Για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να κάνετε επισκευές και να τραβήξετε τον καναπέ τον εαυτό σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο