Μπουφέδες για πιάτα στο καθιστικό: κομψές λύσεις για το εσωτερικό

Τα πρώτα ντουλάπια και ντουλάπια για πιάτα κατασκευάστηκαν στη Γαλλία στα τέλη του 18ου αιώνα. Αυτά τα έπιπλα έλαβαν ευρεία κυκλοφορία σε κύκλους ευγενών και πλούσιους πολίτες. Εκείνη την εποχή ήταν μοντέρνα να παρελαύνουν ακριβά κεραμικά πιάτα και όλα τα είδη διακοσμητικών στοιχείων από πορσελάνη. Έκτοτε, η μόδα για αυτά τα έπιπλα στους υψηλότερους κύκλους της κοινωνίας παρέμεινε αμετάβλητη. Και σήμερα σχεδόν ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα καλό και όχι πολύ ακριβό μπουφέ στο καθιστικό.

Είδη

Κατά κανόνα, οι μπουφέδες αγοράζονται μόνο για το σαλόνι, οπότε οι κατασκευαστές προσφέρουν μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικές κατευθύνσεις στυλ αυτού του έπιπλα στην αγορά, έτσι ώστε ο αγοραστής να μπορεί εύκολα να επιλέξει έπιπλα κατάλληλα για οποιοδήποτε στυλ σχεδιασμού. Με τη διαμόρφωση της συσκευής, οι πλευρικοί πίνακες χωρίζονται στους εξής τύπους:

 • πρότυπα μοντέλα, διαμορφωμένα σαν συνηθισμένα ντουλάπια.
 • ντουλάπες χαμηλού τοίχου.
 • πλήρη και χαμηλά μοντέλα τοίχων.
 • ντουλάπα με γυάλινη πόρτα.
 • ενσωματωμένα μοντέλα.
 • γωνιακές παραλλαγές, απαραίτητες σε χώρους όπου είναι απαραίτητο να εξοικονομηθεί ελεύθερος χώρος.
 • αρθρωτά και διατομεακά σχέδια.
7 φωτογραφία

Οι πιο κοινές και δημοφιλείς λύσεις στυλ στο σχεδιασμό αυτού του τύπου επίπλων περιλαμβάνουν τις ακόλουθες επιλογές:

 • εθνοτικού στυλ ή Οικολογικό ύφος. Για την κατασκευή μοντέλων επίπλων σε αυτή την κατηγορία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικά υλικά της υψηλότερης ποιότητας. Κατά κανόνα, πρόκειται για ακριβά είδη ξύλου, συχνά διακοσμημένα με όμορφα γλυπτά ή ζωγραφισμένα μέτωπα.
 • καλό παλιό "Classic". Τα έπιπλα αυτού του στυλ διακρίνονται από την αυστηρότητα των μορφών και των γραμμών του, γεγονός που καθιστά δυνατή την επιτυχή τοποθέτησή του σε πολλά στυλ στο εσωτερικό. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται επίσης μόνο φυσικό ξύλο. Πιο συχνά, τα μοντέλα έχουν εντυπωσιακές διαστάσεις και είναι κατάλληλα για ευρύχωρα δωμάτια. Ιδιαίτερα όμορφο στο εσωτερικό του σαλόνι εμφάνιση κλασικά λευκά μπουφέδες?
 • έπιπλα με στυλ "Σύγχρονη". Τα μοντέλα έχουν μια πιο σύγχρονη εκδοχή εκτέλεσης, χαρακτηρίζονται από την απλότητα των μορφών και την απουσία ενός περίπλοκου ντεκόρ. Στην παραγωγή αυτών των επίπλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο φυσικά, αλλά και τεχνητά υλικά, τα οποία μειώνουν σημαντικά το κόστος του τελικού προϊόντος και τα καθιστούν διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα αγοραστών.

Πώς να επιλέξετε;

Πριν πάτε στο σαλόνι έπιπλα για να πάρετε ένα πολυτελές ντουλάπι στο σαλόνι, θα ήταν ωραίο να σκεφτείτε για ποιο σκοπό πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτό το έπιπλο. Αν η κύρια λειτουργία του θα μειωθεί στην αποθήκευση ακριβών σερβιετών από πορσελάνη, γυαλί ή κρύσταλλο Βοημίας, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ντουλάπια, παράθυρα με ενσωματωμένο φωτισμό ή μοντέλα με μεγάλες τζάμια.

Η λειτουργικότητα του ντουλαπιού ή του μπουφέ, που αγοράζεται για την αποθήκευση σκευών, είναι επίσης πολύ σημαντική.

Έτσι, τα σύγχρονα μοντέλα υπαλλήλων μπορούν να χωριστούν στους ακόλουθους τύπους ανάλογα με τη χρησιμότητά τους:

 • παγοπέδιλα διαφάνειεςΑυτές οι τροποποιήσεις, εκτός από πολλά βολικά ράφια και τμήματα, έχουν στο σχεδιασμό τους μια ειδική θέση για την εγκατάσταση οικιακών συσκευών, όπως η τηλεόραση ή το σπίτι θέατρο.Αυτά τα μοντέλα είναι ιδανικά για μοντέρνα σαλόνια σε διαμερίσματα, όπου συχνά επιθυμούν να συγκεντρωθούν σε έναν ζεστό οικιακό κύκλο με όλη την οικογένεια.
 • γωνιακά μοντέλα, εκδίδονται τόσο για ευρύχωρα δωμάτια όσο και για μικρά δωμάτια. Διάφορες τροποποιήσεις μπορούν να έχουν ένα ή περισσότερα τμήματα και να διαφέρουν σημαντικά στις διαστάσεις τους.
 • παραδοσιακό οι μπουφέδες είναι ένα κλασικό είδος για την αποθήκευση δαπανηρών επιτραπέζιων σκευών και προϊόντων πορσελάνης. Τα μοντέλα μπουφέ είναι επίσης διαθέσιμα για διάφορα στυλ εσωτερικού χώρου από κλασικό έως μοντέρνο.
 • μπουφέ - ένα κομψό κατακόρυφο μοντέλο, σε εμφάνιση που μοιάζει με ένα στενό περίβλημα, το κύριο σκοπό του οποίου είναι να χρησιμεύσει ως βιτρίνα για ακριβά αντικείμενα. Τα μοντέλα παράγονται συχνά με ενσωματωμένο εσωτερικό φωτισμό, το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία μιας ζεστής ρομαντικής ατμόσφαιρας στο καθιστικό το βράδυ.

Εάν, πέρα ​​από τα πιάτα, σκοπεύετε να αποθηκεύσετε στο μπουφέ και άλλα πράγματα που χρειάζεστε στην καθημερινή ζωή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε μοντέλα με αψιδωτές πόρτες στο κάτω μέρος του προϊόντος, με ενσωματωμένους πλευρικούς πίνακες και κωφά συρτάρια. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές πλατών προσφέρουν πολλά μοντέλα που διαφέρουν ως προς τη λειτουργικότητά τους. Αυτά μπορεί να είναι:

 • μοντέλα με διαφορετικό αριθμό τμημάτων, με δύο πόρτες, καθώς και μοντέλα τριών ή τεσσάρων θυρών.
 • προϊόντα με κλειστό ή ανοικτό πυθμένα.
 • μοντέλα με καθρέφτη ή παγωμένους πίσω τοίχους.
 • προϊόντα με ακριβή κομψή διακόσμηση ή χωρίς επιπλέον διακόσμηση.
 • πλήρως γυάλινα μοντέλα ή με ξύλινα κουφώματα, συρτάρια, ράφια και πόρτες.

Επιλογή για εσωτερική διακόσμηση

Η επιλογή οποιουδήποτε έπιπλα εξαρτάται άμεσα από το στυλ, στο οποίο γίνεται η εσωτερική διακόσμηση. Για παράδειγμα, εάν το σαλόνι σας είναι διακοσμημένο με στυλ "Προβηγκία" ή "Chebbi-chic"τότε κατά την επιλογή των επίπλων είναι προτιμότερο να προτιμάτε το φως ή τους λευκούς τόνους. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, ένα άσπρο μπουφέ θα φανεί τέλειο. Αν σταματήσετε την επιλογή σας στο λευκό μοντέλο, είναι πολύ σημαντικό να δώσετε προσοχή στις διαστάσεις του. Τα ευρύχωρα υπνοδωμάτια και τα ντουλάπια με πολλά άνετα ράφια και συρτάρια θα είναι κατάλληλα σε ευρύχωρα δωμάτια και μεγάλα σαλόνια, όπου δίνουν έμφαση στην εκλεπτυσμένη πολυτέλεια και την κομψότητα του εσωτερικού χώρου. Αλλά σε μια πολύ μικρή αίθουσα, είναι καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας σε ένα μίνι μοντέλο με μια πόρτα.

Το ντουλάπι για πιάτα, κατασκευασμένο σε κλασικό σχεδιασμό, μπορεί να χωρέσει σε σχεδόν οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Στην εμφάνιση, αυτά τα μοντέλα μοιάζουν παραδοσιακούς μπουφέδες, η μόνη διαφορά είναι τα πρόσθετα διαμερίσματα αποθήκευσης. Οι κάτω πόρτες, σε αντίθεση με τις ανώτερες πόρτες, σε τέτοια μοντέλα δεν είναι τζάμια - αυτή η υποχρεωτική απαίτηση ισχύει για όλα τα κλασικά μοντέλα πλατών. Αγοράζοντας ένα τέτοιο μοντέλο στο σαλόνι σας, μπορείτε εύκολα να χωρέσετε όλα τα απαραίτητα σκεύη κουζίνας στο κάτω μέρος του μπουφέ, αφήνοντας το πάνω μέρος για όμορφες σειρές δειγμάτων, βάζα, γυαλιά και άλλα κομψά αντικείμενα από πορσελάνη.

Οι μπουφές που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από φυσικό ξύλο, δεν είναι φθηνοί, αλλά φαίνονται πιο πολυτελείς και θα εξυπηρετούν την οικογένειά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε ένα μεγάλο αριθμό από χρωματικές παραλλαγές των κλασσικών μοντέλων: από εκθαμβωτικά λευκά έως εντελώς μαύρα ντουλάπια για πιάτα. Ειδικά πλούσια εμφάνιση μοντέλα εξοπλισμένα με εσωτερικό φωτισμό.

Οι ιδιοκτήτες των μικρών διαμερισμάτων, που σίγουρα θέλουν να διακοσμήσουν το σαλόνι τους με ένα κομψό ντουλάπι για πιάτα, είναι καλύτερο να επιλέξουν το γωνιακό μοντέλο,που θεωρείται μία από τις πιο βολικές τροποποιήσεις αυτού του προϊόντος, επειδή έχει ειδικά πλεονεκτήματα στο σχεδιασμό του. Μεταξύ των κύριων χαρακτηριστικών αυτού του τύπου είναι τα ακόλουθα σημεία:

 • ο σχεδιασμός αυτού του μοντέλου ταιριάζει εύκολα σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού χώρου, είναι ιδανικό τόσο για ευρύχωρα όσο και για πολύ μικρά δωμάτια, εξοικονομώντας στους ιδιοκτήτες του σπιτιού αρκετό ελεύθερο χώρο.
 • εάν μια πλήρως βερνικωμένη βιτρίνα έχει επιλεγεί, τότε δεν μπορεί να μιλήσουμε για την αποθήκευση ειδών οικιακής χρήσης σε ένα τέτοιο περίβλημα. Η βιτρίνα μοντέλου προορίζεται αποκλειστικά για εμφάνιση στη γενική αναθεώρηση των ακριβών συνόλων και αντικειμένων τέχνης.
 • Κατά κανόνα, τα γωνιακά μοντέλα σχεδιάζονται κατά κύριο λόγο για να επιδείξουν όμορφα πιάτα, οπότε αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε μερικά οικιακά αντικείμενα, πρέπει να επιλέξετε μοντέλα, συμπληρωμένα με ειδικά ντουλάπια και αψιδωτές πόρτες στο κάτω μέρος των επίπλων.

Όποια επιλογή επιλέγετε, το μοντέλο πρέπει να ταιριάζει καλά στη συνολική γραμμή σχεδιασμού του δωματίου. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έπιπλα του κατάλληλου στυλ και σε συνδυασμό με όλα τα άλλα εσωτερικά αντικείμενα.

Χρήσιμες συμβουλές

Σήμερα, η αγορά επίπλων προσφέρει μια ποικιλία ντουλαπιών για την αποθήκευση των πιάτων θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αγοραστή. Αλλά προτού αποφασίσετε τελικά για την επιλογή του μοντέλου που σας αρέσει, Συνιστάται να λαμβάνονται υπόψη όλες οι σημαντικές αποχρώσεις:

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα μπουφέ για πιάτα είναι το μέγεθος των επίπλων. Ένας μεγάλος και ευρύχωρος μπουφές είναι, φυσικά, μια καλή απόκτηση για το σπίτι, αλλά αξίζει τον κόπο να εκτιμήσετε εύλογα τις δυνατότητες τοποθέτησης ενός τόσο συμπαγούς έπιπλα στο σαλόνι σας. Εάν είστε περιορισμένοι σε ελεύθερο χώρο, είναι προτιμότερο να αρνηθείτε μια τέτοια αγορά, προτιμώντας λιγότερο ογκώδη μοντέλα. Και αντίθετα, εάν είστε ευτυχισμένος ιδιοκτήτης ενός πολύ ευρύχωρου σαλόνι, δεν θα πρέπει να το διακοσμήσετε με μίνι μπουφέ και επίδειξη. Πόσο όμορφη δεν θα φαινόταν σε σας στο κατάστημα - σε ένα μεγάλο δωμάτιο τέτοια έπιπλα θα χάσετε οπτικά?
 • το δεύτερο πράγμα που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε ένα ντουλάπι για πιάτα είναι η ποιότητα των δομών και η αξιοπιστία των ράφια, τα οποία πρέπει να αντέχουν σε μεγάλο φορτίο.
 • τότε θα πρέπει να βεβαιωθείτε για τη δύναμη και την απόλυτη διαφάνεια του μπροστινού γυαλιού.Δεδομένου ότι κάθε μπουρνούζι προορίζεται κυρίως για την επίδειξη αντικειμένων μέσα, η διαφάνεια του γυαλιού, πίσω από την οποία θα βρίσκονται, θα πρέπει να είναι ιδανική.
 • τα εξαρτήματα του προϊόντος θα πρέπει επίσης να ελεγχθούν προσεκτικά, όλες οι λαβές στο μπουφέ θα πρέπει να είναι άνετες και αξιόπιστες και το χρώμα των επίπλων θα πρέπει ασφαλώς να εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα έπιπλα στο σαλόνι σας.

Ένα άνετο και όμορφο πινακίδα είναι ένα απαραίτητο πράγμα σε κάθε σπίτι. Και αν, κατά την επιλογή του, θα λάβετε υπόψη τόσο σημαντικές παραμέτρους όπως: σωστές διαστάσεις, καλό συνδυασμό με το σχεδιασμό του δωματίου, ευκολία και ασφάλεια κατά τη λειτουργία και φιλικότητα προς το περιβάλλον του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το μοντέλο, τότε μαζί με το μπουφέ θα έχετε μέγιστη άνεση και διακοσμήσετε το σαλόνι σας με ένα μικρό αριστούργημα επίπλων τέχνη.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να αποκαταστήσετε ανεξάρτητα ένα παλιό μπουφέ στην τεχνική decoupage, που θα είναι μια ιδανική προσθήκη στο σαλόνι Provence, δείτε παρακάτω.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο