Γωνιακά έπιπλα για το σαλόνι: χαρακτηριστικά επιλογής

Καθιστικό - ένα δωμάτιο που προορίζεται για αναψυχή. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί η μέγιστη άνεση και ηρεμία σε αυτό, ώστε όλη η οικογένεια, που συγκεντρώνει τα βράδια μετά την εργασία, να μπορεί να απολαμβάνει ηρεμία και κοινωνία μεταξύ τους. Στα μικρά διαμερίσματα της πόλης, το σαλόνι είναι συχνά αρκετά μικρό. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα που δεν καλύπτουν όλο τον ελεύθερο χώρο και δημιουργούν ταυτόχρονα μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η καλύτερη επιλογή για αυτό το δωμάτιο είναι η γωνιακή επίπλωση, η οποία ξεχωρίζει στο φόντο των γραμμικών αναλόγων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα έπιπλα γωνίας δεν είναι κατώτερα από τα συνήθη σε λειτουργικές και αισθητικές ιδιότητες. Λόγω του σχήματος, σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο ακόμα και σε μικρούς χώρους, ενώ καταλαμβάνετε χώρο στη γωνία, η οποία συνήθως παραμένει κενή, χωρίς να συμμετέχετε στη ρύθμιση.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει διάφορες ατέλειες στις διασταυρώσεις των τοίχων και του καλύμματος δαπέδου (σχισμένη ταπετσαρία, κατεστραμμένο πάτωμα, ανωμαλίες τοίχων).
 • η αγορά τέτοιων επίπλων είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους μικρούς χώρους, δεδομένου ότι απελευθερώνει πολύ χώρο.
 • οι γωνιακοί τοίχοι είναι πολύ συμπαγής, αλλά ταυτόχρονα λειτουργικοί: έχουν πολλά συρτάρια και ράφια, χώρο για τηλεόραση, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ειδικό ντουλάπι γι 'αυτό.
 • Σε τέτοια έπιπλα υπάρχει συνήθως αρκετός χώρος για να αποθηκεύσετε διάφορα πράγματα, είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε.

Οι γωνιακές δομές είναι κατάλληλες όχι μόνο για τον εξοπλισμό μικρών χώρων. Ένα μεγάλο σαλόνι μπορεί επίσης να είναι επιπλωμένο με τέτοια έπιπλα. Θα είναι δυνατόν να απελευθερωθούν άλλα δωμάτια (για παράδειγμα, ένα υπνοδωμάτιο) με την αγορά γωνιακής ντουλάπας και την τοποθέτησή του στο σαλόνι.

Το μόνο μειονέκτημα αυτών των μοντέλων είναι το σχετικά υψηλό κόστος λόγω της πολυπλοκότητας του σχεδιασμού και της χρονοβόρας, δαπανηρής παραγωγής.

Είδη

Υπάρχουν διάφοροι τύποι γωνιακών επίπλων για το σαλόνι, που διαφέρουν ανάλογα με διάφορα κριτήρια:

 • υλικό ·
 • μεγέθη ·
 • κατασκευές ·
 • κόστος.

Αρθρωτός τύπος

Αυτή η ποικιλία είναι η πιο δημοφιλής, καθώς συνδυάζει ευκολία, λειτουργικότητα και μεγάλη ποικιλία πιθανών σχεδίων.

Τα έπιπλα αυτά χαρακτηρίζονται από την παρουσία πολλών πρόσθετων στοιχείων, μπορεί να είναι:

 • μεγάλα υποβραχιόνια σε καρέκλες και καναπέδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για φαγητό ή άλλα αντικείμενα.
 • διάφορα ράφια, τα οποία συχνά μπορούν να εμφανίζονται και να χρησιμεύουν ως μικρό τραπέζι.
 • γωνίες αέρα με την παρουσία κυλίνδρων.

Για την παραγωγή τέτοιων μοντέλων χρησιμοποιώντας μια ποικιλία ενοτήτων που συνδυάζουν το ίδιο σχέδιο χρωμάτων και σχεδίου. Ανάλογα με τον αριθμό τους, προσδιορίζεται η λειτουργικότητα των επίπλων (τόσο περισσότερο, τόσο καλύτερα). Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και ευκολία χρήσης: οι μονάδες μπορούν να αντικατασταθούν όπως απαιτείται χωρίς την αγορά νέων επίπλων.

Αυτό σας επιτρέπει να ενημερώσετε το εσωτερικό ή να αντικαταστήσετε τα μέρη που έχουν καταστεί άχρηστα, ενώ εξοικονομούν σημαντικά χρήματα.

Τύπος περίπτωσης

Έπιπλα γραφείου είναι αρκετά δημοφιλές, στην πώληση μπορείτε να βρείτε μια ευρεία επιλογή των μοντέλων και των χρωμάτων.

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά αυτού του είδους περιλαμβάνουν:

 • διαθεσιμότητα άνετων και ευρύχωρων συρταριών που κινούνται σε κυλίνδρους.
 • ράφια διαφόρων μεγεθών και μορφών για οποιεσδήποτε ανάγκες νοικοκυριού.
 • αρθρωτά ράφια που είναι ιδανικά για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων.

Γωνιακό τοίχο - το πιο κοινό μοντέλο επίπλων. Στη γωνία του δωματίου βρίσκεται συνήθως ντουλάπα. Αν είναι αρκετά ευρύχωρο και υπάρχει πολύ περισσότερο αποθηκευτικός χώρος στον τοίχο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντουλάπα.

Το συγκρότημα των επίπλων γραφείου για το σαλόνι περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά έπιπλα που αποτελούν μια ενιαία σύνθεση. Είναι κατασκευασμένα σε ένα παρόμοιο χρωματικό σχέδιο και ένα στυλ, έτσι ώστε το εσωτερικό του δωματίου να φαίνεται πλήρες και αρμονικό.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου περιλαμβάνουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • ένα ευρύ φάσμα μοντέλων, σχεδίων και χρωμάτων.
 • σχετικά χαμηλή τιμή λόγω της χρήσης φθηνών υλικών στην παραγωγή.
 • Συμβατότητα με οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού χώρου.

Μαλακός τύπος

Ο γωνιακός καναπές θα ταιριάζει τέλεια σε μια κατάσταση ενός μικρού καθιστικού. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε κατάλληλο σχήμα και μέγεθος της κατασκευής επίπλων (με τη μορφή γωνίας, το γράμμα "P" ή άλλο ασυνήθιστο σχήμα).Κατά την αγορά, θα πρέπει να υπολογίσει σωστά το μέγεθος των επίπλων, να λάβει υπόψη τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού του δωματίου, επιλέγοντας το χρώμα, την εμφάνιση του καναπέ ή άλλο κομμάτι των επίπλων.

Η καλύτερη επιλογή για τα περισσότερα σαλόνια θα είναι ένα κλασικό γωνιακό μοντέλο παστέλ αποχρώσεις - ένας τέτοιος καναπές θα εναρμονιστεί αρμονικά στη διακόσμηση, τονίζουν τη ζεστασιά και την άνεση του δωματίου. Είναι δυνατόν να συμπληρώσετε έναν τέτοιο καναπέ με επιπλέον χρήσιμα αντικείμενα επίπλων που ταιριάζουν (για παράδειγμα, οθωμανούς με συρτάρια για αποθήκευση των πραγμάτων).

Συμβουλές για την επιλογή

Δίνουμε στην προσοχή σας τα κύρια σημεία που πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε γωνιακά έπιπλα:

 • οι διαστάσεις της δομής του επίπλου πρέπει να αντιστοιχούν ακριβώς στη γωνία στην οποία θα τοποθετηθεί.
 • όλα τα υλικά και συνδετήρες που συνθέτουν το αντικείμενο πρέπει να συμμορφώνονται με τα υγειονομικά και περιβαλλοντικά πρότυπα και να είναι ασφαλή για την υγεία των ατόμων που ζουν στο διαμέρισμα.
 • είναι επιθυμητό να επιλέξετε έπιπλα με το ίδιο χρώμα και ενιαίο στυλ, έτσι ώστε το εσωτερικό να φαίνεται αρμονική?
 • Δεν πρέπει να εγκαταστήσετε αυτό το είδος επίπλων σε κάθε γωνιά του δωματίου: οριοθετεί οπτικά το χώρο, είναι καλύτερα να αφήσετε τουλάχιστον μία γωνία ελεύθερη.
 • για μικρά δωμάτια, πρέπει να επιλέξετε τα πιο απαραίτητα και λειτουργικά αντικείμενα με μεγάλο αριθμό αποθηκευτικών χώρων, που θα επεκτείνουν την ελεύθερη περιοχή του δωματίου.

Το αντικείμενο που πρέπει να αγοραστεί για το σαλόνι στην πρώτη θέση - είναι ο γωνιακός τοίχος. Εάν έχετε μια ημικυκλική αίθουσα, αυτό το έπιπλο είναι κατάλληλο μόνο για τη γωνιακή πλευρά. Είναι καλύτερα να δώσετε προσοχή στον αρθρωτό τύπο σχεδιασμού, καθώς τα έπιπλα τείνουν να φθαρούν και οι προτιμήσεις των κατοίκων μπορεί να διαφέρουν.

Σε αυτόν τον τύπο επίπλων μπορείτε εύκολα να αντικαταστήσετε ένα σπασμένο στοιχείο ή να αναβαθμίσετε μονάδες.

Ο καναπές γωνίας είναι η καλύτερη επιλογή για το σαλόνι. Μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο εξοπλισμένο με επιπλέον βολικές λεπτομέρειες (μικρό τραπέζι, πλάγια υποβραχιόνια ή άλλα λειτουργικά στοιχεία). Σε αυτόν τον καναπέ μπορείτε να καθίσετε με ένα φλιτζάνι καφέ και μπισκότα ή δείπνο.

Ευρύχωρη ντουλάπα γωνιών θα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την ντουλάπα, ενώ η ανάγκη για μια ντουλάπα στην κρεβατοκάμαρα θα εξαφανιστεί, επεκτείνοντας την περιοχή του δωματίου. Σε ένα τέτοιο ντουλάπι μπορεί να χωρέσει τα ρούχα της ολόκληρης οικογένειας, το οποίο είναι βολικό: όλα τα πράγματα θα είναι σε ένα μέρος, δεν θα πρέπει να τα αναζητήσετε σε διαφορετικά μέρη.Μπορεί να περιέχει ένα μεσαίου μεγέθους καθρέφτη, το οποίο θα επιτρέψει την άρνηση αγοράς επιπλέον καθρεφτών ή γυαλιού. Ναι, και κάπου θα είναι πολύ πιο βολικό.

Αν ο τοίχος δεν παρέχει ένα ειδικό μέρος για την εγκατάσταση της τηλεόρασης, για αυτό μπορείτε να αγοράσετε ένα γωνιακό ερμάριο. Έτσι, η τηλεόραση θα είναι ορατή από όλες σχεδόν τις γωνίες του δωματίου. Το ντουλάπι μπορεί να έχει ράφια ή συρτάρια για την αποθήκευση διαφόρων μικρών αντικειμένων.

Πώς να τοποθετήσετε;

Όταν τοποθετείτε αγορασμένα έπιπλα, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε το κύριο στοιχείο. Το κεντρικό στοιχείο είναι ένας τοίχος ή καναπές, αλλά εξαρτάται από το σύνολο που αγοράσατε και από τη γεύση του ιδιοκτήτη.

Πριν πάτε για ψώνια, συνιστάται να εκτελέσετε μερικά απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν με τη σωστή επιλογή:

 • Μπορείτε να περιγράψετε ή να σχεδιάσετε ένα σχηματικό σχέδιο του δωματίου με έπιπλα που είναι τοποθετημένα πάνω του.
 • Επιλέξτε έναν τόπο που θα χρησιμεύσει ως το κέντρο της σύνθεσης.
 • επιλέξτε τα πιο απαραίτητα στοιχεία, ενώ στο δωμάτιο δεν θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλοι κενές θέσεις (διαφορετικά το εσωτερικό θα φαίνεται ατελές).

Για τα μεγάλα σαλόνια, μια έξυπνη λύση θα ήταν να διαιρέσετε το εσωτερικό σε αρκετές ζώνες (για παράδειγμα, για ανάγνωση με έναν γωνιακό καναπέ και ένα ράφι ή για να παρακολουθήσετε τηλεόραση). Τα έπιπλα γωνιών (αν υποτεθεί η σωστή επιλογή αντικειμένων και η σωστή τοποθέτηση) θα σας βοηθήσουν να διακοσμήσετε ένα μεγάλο και μικρό δωμάτιο.

Η λειτουργικότητα αυτού του τύπου επίπλων θα παρέχει επαρκή αριθμό αποθηκευτικών χώρων ακόμη και σε μικρά σαλόνια ή διαμερίσματα ενός δωματίου. Μια ευρεία επιλογή χρωμάτων και στυλ τελειωμένων επίπλων ή η κατασκευή μιας εξατομικευμένης έκδοσης για παραγγελία θα συμβάλει στη δημιουργία ενός ζεστού, κομψού και μοντέρνου εσωτερικού χώρου.

Πώς τα γωνιακά έπιπλα στο εσωτερικό του σαλόνι, μπορείτε να δείτε στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο