Κλασσικά έπιπλα σαλόνι: παραδείγματα όμορφου σχεδίου

Τα έπιπλα σε κλασικό στυλ δεν εξέρχονται από τη μόδα για πολλά χρόνια. Τα κλασικά είναι μια καθιερωμένη υποδειγματική τέχνη που δεν έχει χάσει την αξία της στον παγκόσμιο πολιτισμό. Ως εκ τούτου, οι λάτρεις της τέχνης επιλέγουν ένα κλασικό στυλ στο εσωτερικό. Μετά από όλα, δεν θα χάσει ποτέ τη σημασία και την ελκυστικότητά του, ακόμη και στο πλαίσιο των μοντέρνων εσωτερικών χώρων.

Χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Το κλασσικό στυλ συμβολίζει την πολυτέλεια, την ακρίβεια, την πολυπλοκότητα. Όλες αυτές οι ιδιότητες είναι ιδανικές τόσο για μικρά όσο και για μεγάλα σαλόνια.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός έχει διακριτικά χαρακτηριστικά:

 • Χρησιμοποιείτε μόνο φυσικά υλικά.
 • Η αρμονία μεταξύ των τεμαχίων επίπλων αποτελεί υποχρεωτικό κανόνα για τον εσωτερικό σχεδιασμό.
 • Ένα τεράστιο ποσό ειδών πολυτελείας. Η οροφή είναι κατασκευασμένη από χυτά διακοσμητικά, τα έπιπλα έχουν γλυπτά γλυπτά, και τα υφάσματα είναι διακοσμημένα με χειροποίητα κεντήματα.
 • Η μαζικότητα κυριαρχεί τόσο στα έπιπλα όσο και στα διακοσμητικά αντικείμενα.
 • Δημιουργία μιας σύνθεσης γύρω από το κύριο θέμα στο εσωτερικό (τραπέζι, τζάκι).
 • Η χρήση των χρωμάτων είναι ακατάλληλη στο κλασικό στυλ · για την αντοχή του ξύλου εφαρμόζεται ένα λεπτό στρώμα από καθαρό βερνίκι. Η ειδική κόλλα που εφαρμόζεται σε ξύλινες επικαλύψεις παρέχει αξιόπιστη προστασία του ξύλου από εξωτερικές επιδράσεις.
 • Ο τέλειος συνδυασμός ορθογωνίων, τετράγωνων, στρογγυλών σχημάτων. Μια σφαίρα χωράει χωρίς αποτυχία. Στήλες, καμάρες εισήλθαν σθεναρά στην ιδέα του κλασσικού στυλ.
 • Οι τοίχοι είναι ζωγραφισμένοι σε ένα τόνο ή τελειωμένοι με ταπετσαρία. Καλωσορίζονται με φυτικά μοτίβα. Υφάσματα - αποκλειστικά από φυσικά υλικά (φλιτζελίν, χαρτί, υφάσματα).
 • Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς το στυλ χωρίς ένα μεγάλο χαλί στο κέντρο του δωματίου (χαλί).
 • Ένας μεγάλος αριθμός επικαλυμμένων επίπλων. Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να αγοράσετε διακοσμητικά μαξιλάρια με διάφορες διακοσμήσεις.
 • Τα μεταχειρισμένα εξαρτήματα προσαρμοσμένα σε χειροποίητα σχήματα.
 • Σημαντικό ρόλο παίζουν τα παράθυρα και οι πόρτες.Τα ανοίγματα κατασκευάζονται από καμάρες και οι χειρολαβές στις πόρτες είναι εγκατεστημένες κυρίως από επιχρυσωμένο μέταλλο ασυνήθιστου σχήματος. Τα σύγχρονα τεχνητά υλικά απαγορεύονται αυστηρά (παράθυρα με διπλά τζάμια).
 • Για φωτισμό χρησιμοποιήστε διάφορες επιλογές φωτισμού. Το κύριο πράγμα είναι να υπάρχει ένας μεγάλος αιωρούμενος μαζικός κρυσταλλικός πολυέλαιος. Για την τοποθέτηση ζωνών των επιτραπέζιων χώρων εγκαθίστανται λαμπτήρες. Τα κηροπήγια με κεριά προσθέτουν επιπλέον μια σφικτή ρύθμιση στο σαλόνι.
 • Χρήση μεγάλων κατόπτρων και ζωγραφιών που τοποθετούνται σε ξύλινα κουφώματα.
 • Για να διακοσμήσετε το σαλόνι είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε αντίκες (παλιά βιβλία με χρυσά δεσμά, σύνολα πορσελάνης, αντίκες). Αυτό θα δημιουργήσει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα και ομοιότητα με μια ή την άλλη εποχή.

Είδη

Το στυλ του εσωτερικού ποικίλει ανάλογα με τα έπιπλα, τα πολυτελή αντικείμενα και τις διακοσμήσεις. Έχοντας προχωρήσει πολύ, τα κλασικά στοιχεία του εσωτερικού χώρου πήραν κάτι νέο σε κάθε εποχή και βελτιώνονταν διαρκώς.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κλασική στυλ:

 • Το σκοτεινό φυσικό ξύλο χρησιμοποιείται σε δάπεδα, τοίχους και έπιπλα. Κατάλληλο ξύλο καρυδιά, κεράσι, βελανιδιά.
 • Το μάρμαρο προορίζεται για τη δημιουργία κολώνων, τόξων, ειδωλίων.
 • Crystal - για φωτισμό και πιάτα.
 • Φυσικά υφάσματα: μετάξι, σατέν, μπροκάρ, βελούδο, σουέτ, δέρμα, organz, ζακάρ - για την κατασκευή κουρτινών με λαμπρεκίνες.
 • Φυσική πέτρα, κεραμικά πλακάκια είναι ιδανικά για διακόσμηση δαπέδων.
 • Διακοσμητικός σοβάς - για διακόσμηση τοίχου.
 • Ζήστε φυτά για να δημιουργήσετε άνεση στο σπίτι.

Εκτός από τις λευκές και μαύρες αποχρώσεις, χρησιμοποιούνται ελαφρά παστέλ χρώματα, τα οποία αποτελούν τη βάση ολόκληρου του εσωτερικού. Από ζεστές αποχρώσεις ταιριάζουν με μπεζ, καφέ, αποχρώσεις σοκολάτας.

Δεν είναι απαραίτητο να κανονίσετε το σαλόνι με λουλούδια αντίθετα μεταξύ τους, για παράδειγμα, κόκκινο και πράσινο, κίτρινο και μπλε. Τα διακοσμητικά και πολυτελή αντικείμενα είναι διακοσμημένα σε χρυσά χρώματα.

Με την πάροδο του χρόνου, το κλασικό ύφος απορρόφησε κάτι νέο, μετασχηματισμένο, αλλά κάθε κλάδος του διαφέρει από την προηγούμενη εποχή.

Νεοκλασικό

Ειδικά η κλασική εικόνα του εσωτερικού ξεχωρίζει στο μοντέρνο νεοκλασικό στιλ. Στην καρδιά αυτού του εσωτερικού χώρου υπάρχουν κλασικά μοτίβα με την προσθήκη σύγχρονων αντικειμένων, πειραματικών και μη τυποποιημένων λύσεων. Ο νεοκλασικισμός απαιτεί απλότητα, μέτρια ποσότητα επίπλων, αρμονική παλέτα αποχρώσεων.

Αυτός ο συνδυασμός θα απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν τις λεπτομέρειες. Αυτό το εσωτερικό χρησιμοποιείται σε κατοικημένες εγκαταστάσεις με μεγάλα παράθυρα και ψηλά ταβάνια και απαιτεί πολύ χώρο. Αυτή είναι μια άλλη διαφορά αυτού του στυλ από τους άλλους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι ελαφριές αποχρώσεις, είναι θετική η ιδέα να ληφθεί το χιονόχρωμο χρώμα ως βάση. Επιπλέον έπιπλα και ντεκόρ δεν πρέπει να είναι, ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Η χρήση ενός τζακιού αποτελεί υποχρεωτικό χαρακτηριστικό του σύγχρονου νεοκλασικού στυλ.

Μπαρόκ

Η μπαρόκ αρχιτεκτονική συμβολίζεται με μεγάλο αριθμό διακοσμήσεων, ογκωδών μορφών, πομπών. Το μεγαλύτερο μέρος των εντύπων σχηματίζεται με τη βοήθεια περίπλοκων διακοσμητικών αντικειμένων. Οι εικόνες εισάγονται σε τεράστια ξύλινα πλαίσια. Οι τοίχοι και η οροφή είναι διακοσμημένοι με τοιχογραφίες.

Τα ακριβά υφάσματα είναι διακοσμημένα με χρυσό. Χάρη στα ακριβά υλικά, αποτυπώνεται ένας πλούτος στυλ. Είναι κατάλληλο για ευρύχωρα δωμάτια.

Ροκοκό

Το ροκοκό στιλ εμφανίστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα, αντικατοπτρίζοντας με επιτυχία τις εποχές του Μεσαίωνα. Χαρακτηριστικά ροκοκό - μυθικά σχέδια, σύνθετες γραμμές, μεγάλος αριθμός γυψοσανίδας. Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο εσωτερικό απαιτεί πολλά μαξιλάρια, οθόνες και ειδώλια.Κυρίαρχα χρώματα: λευκό, ροζ, μπλε, πράσινο. Ιδανικό για μικρά διαμερίσματα. Να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή του ύψους της διακόσμησης, διαφορετικά το σπίτι θα μετατραπεί σε μουσείο.

Αυτοκρατορία

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του στυλ - κομψό και πολυτελές. Η συμμετρική αυστηρότητα εναρμονίζεται με τις φωτεινές αποχρώσεις και τα πολύπλοκα στολίδια. Τα αντικείμενα επίπλων είναι μεγάλα, αλλά πρέπει να είναι χαμηλά, γεγονός που τονίζει την ογκώδη έκταση του εσωτερικού.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του στυλ είναι τα κερδίζοντας τρόπαια, λογότυπα, λάμπες, ampels, τριαντάφυλλα. Αυτοκρατορία - η εποχή της εμφάνισης συμβουλών για γείσα. Γίνονται σαν πινακίδα για την εκδήλωση ακριβών θεμάτων. Η αφθονία των χρωμάτων λεμονιού και άμμου είναι ευπρόσδεκτη, και η ατμόσφαιρα του εορτασμού είναι σε αρμονία με το μπλε και το κόκκινο.

Αναγέννηση

Η Renaissance είναι ένα κλασικό στιλ που γεμίζει το σπίτι με γαλήνη και γαλήνη. Αυτή η κατεύθυνση δίνει την έννοια της ομορφιάς, η οποία εκφράζεται σε έπιπλα, στρογγυλεμένες καμάρες. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με έργα ζωγραφικής και όμορφο γυψομάρμαρο. Τα ακουστικά έχουν τελειώσει με νήμα.

Το δωμάτιο είναι διακοσμημένο με γιρλάντες, σχέδια, σχέδια, κεφάλια των ζώων. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται σε έργα ζωγραφικής.Σχετικά χρώματα: καφέ, μπλε-γκρι, χρυσό και πλούσιο πράσινο.

Αγγλικά

Ενδεικτικά χαρακτηριστικά του αγγλικού στιλ είναι μετριοπάθεια και πολυτέλεια. Αυτό αντανακλάται στα έπιπλα. Κυριαρχείται από μαζική πλάτη, πολυτελή ταπετσαρία.

Είδη διακόσμησης: πολυελαίους κρύσταλλο, οροφή από γυψομάρμαρο, ζωγραφική. Σημαντικό μέρος καταλαμβάνουν τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα - κουρτίνες από χοντρό ύφασμα, αμπαζούρ, δερμάτινα καλύμματα σε έπιπλα.

Σύγχρονη

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κλασικής τάσης είναι ότι υπάρχει μια ομαλή μετάβαση από ένα έπιπλο σε άλλο. Εξαιρούνται οι ευθείες γραμμές. Το κύριο υλικό που χρησιμοποιείται είναι το ξύλο. Ο χρωματισμός είναι παρόμοιος με τα χρώματα της φύσης (ανοιχτό πράσινο και γκρι τόνοι).

Κατασκευαστές

 • Τα ισπανικά σαλόνια, που παράγονται από γνωστούς κατασκευαστές, διακρίνονται από κομψότητα, ποιότητα πρώτης κατηγορίας. Για μια αρκετά χαμηλή τιμή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα "ακριβό" εσωτερικό.
 • Τα ρωσικά σαλόνια κατασκευάζονται με σύγχρονες τεχνολογίες. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των κατασκευαστών επίπλων από τη Ρωσία είναι το χαμηλό κόστος λόγω της χρήσης εγχώριων υλικών.
 • Οι κατασκευαστές της Λευκορωσίας κατασκευάζουν ενότητες για καθιστικά. Όλα τα είδη διακόσμησης βρίσκονται σε άριστη αρμονία μεταξύ τους. Τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο πεύκου, βελανιδιάς, τέφρας.

Λόγω των φυσικών ιδιοτήτων των υλικών δεν εκτίθενται σε εξωτερικές επιδράσεις και προστατεύονται από το ξεθώριασμα, την παραμόρφωση του ξύλου.

 • Οι κατασκευαστές κινεζικών και ιταλικών επίπλων έχουν ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες των πελατών, καθιστώντας τα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Εντυπωσιάζει με την ασφάλεια και την αντοχή του. Από γενιά σε γενιά πέρασε την εμπειρία της κατασκευής επίπλων. Οι κατασκευαστές από την Κίνα κατακτούν την μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων και τύπων εσωτερικών αντικειμένων, επιτρέποντάς σας έτσι να επιλέξετε ένα ή άλλο σετ σε κάθε εσωτερικό.

Πώς να επιλέξετε;

Το Classic έχει απαιτήσεις που πρέπει να τηρούνται όταν επιλέγετε τα επικαλυμμένα έπιπλα. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές εσωτερικών ειδών για το καθιστικό καθιστούν δυνατή την αγορά έτοιμων επίπλων στο σαλόνι, καθώς και μεμονωμένες ενότητες.

Ένας σημαντικός ρόλος στην απόκτηση επίπλων είναι το μέγεθος του δωματίου.

Ογκώδη πράγματα εκτός τόπου σε ένα μικρό διαμέρισμα, μόνο χαλάσει ολόκληρο το εσωτερικό.Για τέτοιες αίθουσες είναι καλύτερο να αγοράζετε αντικείμενα με κομψή διακόσμηση και έπιπλα.

Είναι σημαντικό το εσωτερικό να περιέχει μαλακά περιγράμματα που σας επιτρέπουν να αποκρύψετε τις αυστηρές μορφές του ακουστικού. Στο φόντο της απλής ταπετσαρίας, χειροποίητα στοιχεία φαίνονται εξαιρετικά (κεντήματα, δαντέλες, ψάθινα προϊόντα). Ανάλογα με το βασικό χρώμα του σχεδίου, τα έπιπλα επιλέγονται για να ταιριάζουν.

Για να δημιουργήσετε ένα παραδοσιακό στυλ, πρέπει να επιλέξετε έπιπλα από ξύλο. Μετά από όλα, η ποιότητα της διαμονής σας θα εξαρτηθεί από την ποιότητα, την εμφάνιση και την άνεση. Τα είδη επίπλωσης από ξύλο βελανιδιάς, σφενδάμου και μαονιού προτιμούνται. Για έπιπλα οικονομικής θέσης είναι φτιαγμένα από φθηνότερο υλικό - πεύκο.

Τα ακριβά υλικά μπορούν να αντικατασταθούν με φθηνότερα, αλλά όχι κατώτερα από αυτά σε εμφάνιση. Αυτό είναι δυνατό χάρη στους σύγχρονους τύπους φινιρίσματος που μπορούν να μιμηθούν πλήρως τις ακριβές επιστρώσεις. Αντικατάσταση παρκέ παρκέ είναι ευπρόσδεκτη. Οι στήλες και η φυσική πέτρα αντικαθίστανται με υλικά από γυψοσανίδες. Αντί των εικόνων, επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από έναν επαγγελματία, αλλά αναγκαστικά εισήχθη σε τεράστια πλαίσια.

Μόνο τα έπιπλα δεν μπορούν να αντικατασταθούν από ανάλογα, πρέπει να είναι ακριβά και υψηλής ποιότητας. Επιλέγεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζεται με τη γενική χρωματική γκάμα. Όταν αγοράζετε τα επικαλυμμένα έπιπλα για το σαλόνι, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στο τι είναι κατασκευασμένο και ποιοι μηχανισμοί χρησιμοποιούνται σε αυτό. Τα ταπετσαρία πρέπει να είναι κατασκευασμένα από γνήσιο δέρμα ή χοντρό ύφασμα.

Για να αυξήσετε τον φωτισμό του δωματίου, είναι καλύτερο να κρεμάτε ημιδιαφανείς κουρτίνες στα παράθυρα. Πυκνές βαριές κουρτίνες χρησιμοποιούνται για να μειώσουν την ποσότητα φωτός στο δωμάτιο και να δημιουργήσουν ένα οικείο λυκόφως.

Όταν επιλέγετε έναν καναπέ και μια καρέκλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι πλάτες και τα μπράτσα είναι άνετα. Ένα αναντικατάστατο αντικείμενο στη διακόσμηση είναι ένα τραπεζάκι του καφέ, το οποίο είναι τοποθετημένο στο κέντρο της αίθουσας. Θα πρέπει να συνδυαστεί με έναν καναπέ και πολυθρόνες.

Όταν επιλέγετε έναν τοίχο, προσέξτε το μέγεθός του.

Τα ογκώδη έπιπλα είναι απλά αδύνατον να εγκατασταθούν σε ένα μικρό σαλόνι. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε έναν τοίχο που αποτελείται από 2-3 ντουλάπια.

Όχι μόνο η εμφάνιση των επίπλων θέματα, αλλά και η εσωτερική σχεδίαση. Όλα τα στοιχεία ελέγχονται πριν από την πληρωμή των αγαθών, έτσι ώστε στο μέλλον να μην υπάρχουν προβλήματα με τη χρήση τους.Οπτικά, θα πρέπει να φανταστείτε πώς και πού αποθηκεύονται τα αντικείμενα.

Το Classic δεν είναι φιλικό με τη σύγχρονη τεχνολογία. Εάν δεν είστε συνηθισμένοι να κάνετε χωρίς σύγχρονα gadgets, πρέπει να επιλέξετε ένα ακουστικό με τη δυνατότητα να αποκρύψετε σύγχρονο εξοπλισμό.

Οι ειδήμονες του νεοκλασικισμού μπορούν να επιλέξουν κομψότητα στο ντεκόρ και τα έπιπλα. Τα υλικά της οικονομικής κατηγορίας δεν είναι κατάλληλα για αυτό το στυλ. Εξάλλου, ο νεοκλασικισμός βασίζεται στον πλούτο. Το ακουστικό επιθυμητά στοιχεία διακόσμησης σε χρυσό και ασήμι.

Τα κύρια έπιπλα στο σαλόνι με το νεοκλασικό στυλ:

 • Πολυθρόνες σε ξύλινα πόδια.
 • Καρέκλες (2-3τ.μ.)?
 • Καφετιέρα ή τραπεζάκι του καφέ.
 • Ο καναπές.

Επιλογές στο εσωτερικό

Επιλογές για να δημιουργήσετε ένα μεμονωμένο στυλ ενός κλασικού καθιστικού ένα μεγάλο αριθμό. Ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος του δωματίου, χρησιμοποιούνται μεγάλα ή συμπαγή έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Εάν το επιτρέπει η περιοχή, μπορείτε να εγκαταστήσετε μουσικά όργανα. Ο σχεδιασμός τέτοιων αντικειμένων πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με το γενικό εσωτερικό. Τα έπιπλα είναι διατεταγμένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ελεύθερος χώρος για μετακίνηση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το τζάκι - το κύριο χαρακτηριστικό του κλασσικού στυλ. Προηγουμένως, χρησιμοποιήθηκε ως πηγή θερμότητας, αλλά τώρα είναι το θέμα της διακόσμησης. Ο σχεδιασμός του χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ενός σπιτιού, αυτό δεν είναι εφικτό, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν επικοινωνίες για αυτό σε κτίρια πολυκατοικιών, τότε είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει τζάκι.

Το ανάλογο της ζωντανής φωτιάς με τη μορφή ηλεκτρικής φλόγας της φλόγας θα ταιριάζει τέλεια για να διακοσμήσει το καθιστικό σε κλασικό στυλ. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να εκδώσετε σωστά ένα ψεύτικο τζάκι. Η πύλη μπορεί να τελειώσει με γυψοσανίδες και να διακοσμηθεί με σοβάδες, για να τοποθετήσετε κηροπήγια ή επιχρυσωμένα κηροπήγια πάνω στο ράφι. Ένα τέτοιο σύνολο αξεσουάρ θα συμπληρώσει το στυλ και θα τονίσει την πολυπλοκότητα και τη λεπτή γεύση των ιδιοκτητών του.

Συμβουλές σχεδιαστής για να δημιουργήσετε ένα κλασικό ύφος στο σαλόνι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο