Πώς να επιλέξετε ένα τραπεζάκι για το καθιστικό;

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι προσπάθησαν να δώσουν έπιπλα όχι μόνο μια λειτουργική αξία, αλλά και μια όμορφη εμφάνιση. Η σύγχρονη τεχνολογία και η ανάπτυξη της βιομηχανίας της μόδας έχουν μετατρέψει το εσωτερικό σχέδιο σε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Στο σπίτι όλα πρέπει να είναι σε αρμονία με στυλ, χρώμα και σχήμα. Και ένα τέτοιο έπιπλο, όπως ένα τραπέζι του καφέ, παίζει μερικές φορές αποφασιστικό ρόλο στο σχεδιασμό του καθιστικού.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα τραπέζια καφέ στη Ρωσία κέρδισαν δημοτικότητα στα μέσα του περασμένου αιώνα. Όταν άρχισε η μαζική κατασκευή προϋπολογισμού και μικρού μεγέθους κατοικίες, τα συμπαγή έπιπλα άρχισαν να απολαμβάνουν άνευ προηγουμένου ζήτηση. Τώρα η ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν για κάθε διαμέρισμα ή σπίτι για κάθε γούστο. Το τραπέζι του καφέ είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο στην πρώτη θέση για το μικρό του μέγεθος.

Με βάση το όνομα, προοριζόταν κυρίως για την αποθήκευση περιοδικών και του τύπου.Στο σαλόνι, βρίσκεται στην περιοχή αναψυχής για άνετη ανάγνωση, ένα μικρό πάρτι τσάι ή ένα σνακ μπροστά από την τηλεόραση.

Το ύψος συνήθως δεν υπερβαίνει τα 40-60 εκατοστά. Παρόλο που ορισμένα μοντέλα ανεβαίνουν λίγο πάνω από το πάτωμα. Αυτό είναι εμπνευσμένο από το όλο και πιο δημοφιλές ανατολίτικο ύφος στο σχεδιασμό.

Είδη

Η μορφή και η λειτουργικότητα μπορούν να διακριθούν στους ακόλουθους τύπους πινάκων:

 • Pridivanny. Μπορεί να έχει σχήμα σχήματος "g" ή σχήμα "p" (τοποθετημένο κάθετα στη μέση επιφάνεια). Τέτοια προϊόντα μπορούν να ωθηθούν βολικά κάτω από τον καναπέ ή να μετακινηθούν πολύ κοντά σε αυτό από το άκρο ή μπροστά από το κάθισμα. Κατά βάρος, κατά κανόνα, είναι αρκετά ελαφρύ και κατασκευάζονται από έναν ελάχιστο αριθμό εξαρτημάτων. Ένα τέτοιο τραπέζι χρησιμοποιείται κυρίως ως στάση για μικρά πράγματα.
 • Μίνι-τραπεζαρία. Πολύ παρόμοια σε εμφάνιση με το συνηθισμένο τραπέζι της κουζίνας σε 1 ή 3-4 πόδια. Αυτός ο πίνακας είναι σταθερός, αλλά έχει μικρότερο ύψος. Είναι βολικό να το χρησιμοποιήσετε για κατανάλωση τσαγιού και σνακ, όταν οι επισκέπτες έχουν κατεβεί πάνω σας.
 • Σετ πίνακα. Συνήθως είναι απλή σε μορφή - τετράγωνα ή ορθογώνια προϊόντα διαφόρων μεγεθών, τα οποία μπορούν να συναρμολογηθούν σε μια ενιαία κατασκευή, είτε σε συμπαγή είτε σε κατακόρυφη μορφή.Η ευκολία χρήσης ενός τέτοιου προϊόντος είναι ότι μπορείτε να προσφέρετε ξεχωριστή επιφάνεια για κάθε επισκέπτη ή μέλος της οικογένειας. Και η εμφάνιση ενός τέτοιου πίνακα είναι αρκετά πρωτότυπη.
 • Άμεσα τραπέζι του καφέ. Σε αυτό το κύριο χαρακτηριστικό είναι η παρουσία διαφόρων ράφια για τη θέση του Τύπου και των βιβλίων. Μπορεί να είναι πιο δύσκολη λόγω πρόσθετων στοιχείων. Τα συρτάρια και τα χωρίσματα το διευκολύνουν και σας επιτρέπουν να οργανώνετε τα πράγματα στο δωμάτιό σας.
 • Σταθείτε. Ένα τραπέζι στο ένα πόδι έχει βασικά μια μικρή επιφάνεια με κανονικό σχήμα (κύκλος, τετράγωνο, τρίγωνο). Χρησιμοποιείται κυρίως για την τοποθέτηση ενός ξεχωριστού αντικειμένου, το οποίο είναι βολικό να φυλάσσεται χωριστά, - ένα φωτιστικό δαπέδου, ένα τηλέφωνο ή ένα στοιχείο διακόσμησης.
 • Βιτρίνα. Πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή πίνακα. Η επιφάνεια του τραπεζιού είναι σαν ένα συρτάρι με ένα γυάλινο καπάκι. Μέσα, μπορείτε να επισημάνετε όμορφα στοιχεία διακόσμησης ή σουβενίρ, έτσι ώστε όταν τα χρησιμοποιείτε, να αντιμετωπίζετε τα περιεχόμενα όπως σε μια θήκη επίδειξης.
 • Μετασχηματισμός πίνακα. Το πιο πολυλειτουργικό μοντέλο όλων. Τέτοια τραπέζια μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε τραπεζαρία ή γραφή, ράφι ή βάση, ανάλογα με το σχέδιο.

Υλικά

Για τη βάση επιλέξτε πιο συχνά:

 • ένα δέντρο?
 • ινοσανίδες ·
 • μέταλλο?
 • γυαλί?
 • πλαστικό.

Το φινίρισμα μπορεί να γίνει από τα ίδια υλικά με το ίδιο το τραπέζι, αλλά χρησιμοποιούν επίσης δέρμα και υφάσματα. Πέτρινα countertops φαίνονται πολύ εντυπωσιακά στα περισσότερα στυλ διακόσμησης.

Μπορεί να βρεθεί χρωματισμός. Τα φυσικά υλικά δίνουν φυσικές αποχρώσεις στο προϊόν, το πλαστικό σας επιτρέπει να επιλέξετε φωτεινότερες, πιο λαμπερές, γυαλιστερές και όξινες αποχρώσεις. Συνοπτικά λευκά και διαφανή τραπέζια δείχνουν μεγάλη αγάπη και δημοτικότητα μεταξύ των απαιτητικών αγοραστών.

Στυλ

Όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε το εσωτερικό κάθε δωματίου, και μερικές φορές ολόκληρη την κατοικία, σε ένα ιδιαίτερο ύφος. Και το τραπέζι του καφέ στο σαλόνι μπορεί να είναι ένα επιπλέον στοιχείο που τονίζει την επιλεγμένη κατεύθυνση του σχεδιασμού, καθώς και την κεντρική του έμφαση.

Οι φίλοι των σύγχρονων μορφών υψηλής τεχνολογίας και μινιμαλισμού θα πρέπει να δώσουν προσοχή στα αυστηρά μοντέλα απλών σχημάτων με μεταλλικές, πλαστικές ή γυάλινες επιφάνειες και λεπτομέρειες.

Τα κλασικά εσωτερικά και τα παλάτια του μπαρόκ και του Empire στυλ υποδεικνύουν μια πλούσια διακόσμηση του δωματίου.Και σε αυτή την περίπτωση είναι καταλληλότερο να χρησιμοποιείτε ξύλο και πέτρα ως υλικά για το τραπέζι. Σκαλισμένα σχέδια, πολύχρωμο μάρμαρο ή γρανίτη υπογραμμίζουν την πολυτέλεια του ντεκόρ.

Λευκό ξύλο ή μοριοσανίδα κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους στο στιλ της Προβηγκίας. Τα στρογγυλά σχήματα και η ευκολία του σχεδιασμού υπογραμμίζουν τον ρομαντισμό και την ευελιξία του δωματίου σας.

Οι μοντέρνες τάσεις της φιλικότητας προς το περιβάλλον και της φυσικότητας θα ριζωθούν στο ecostyle με τη βοήθεια τραπέζια από ακατέργαστη πέτρα ή έμφαση δομικά ξύλο των κανονικών και φυσικών μορφών. Σε αυτή την περίπτωση, το ψάθινο δέντρο θα είναι επίσης κατάλληλο, δίνοντας στο εσωτερικό το αποτέλεσμα μιας βεράντας ενός εξοχικού σπιτιού.

Τα στοιχεία από μέταλλο και γυαλί του τραπεζιού σας θα υπογραμμίσουν το βιομηχανικό εσωτερικό του στούντιο σε στυλ σοφίτας.

Πώς να επιλέξετε;

Πρέπει να επιλέξετε έναν πίνακα σύμφωνα με την απαραίτητη λειτουργικότητα και τον προϋπολογισμό σας. Τα προϊόντα από πέτρα και φυσικό ξύλο, καθώς και πίνακες σχεδιαστών μπορούν να έχουν πολύ υψηλή τιμή. Όμως η παραγωγή πλαστικών και μοριοσανίδων είναι αρκετά προσιτή και προσφέρει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων.

Για τους γνώστες των καλών διακοσμητικών τραπεζιών είναι τέλεια.Οι ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων με μικρή κουζίνα και η έλλειψη τραπεζαρίας θα ενδιαφέρονται για μετασχηματιστές που μετατρέπονται σε μεγάλα τραπεζάκια. Αυτό θα εξοικονομήσει χώρο και θα σας επιτρέψει να φιλοξενήσετε άνετα ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Για τους γνώστες των βιβλίων και τους ανθρώπους που αγαπούν να καθίσουν άνετα στον καναπέ διαβάζοντας την αγαπημένη σας έκδοση, θα ταιριάξει ένα παραδοσιακό ξύλινο τραπέζι με ράφια. Και οι υποστηρικτές της πολυτέλειας και της κομψότητας μπορούν να βρουν ξύλινες τραπέζες από πολύτιμα ξύλα, διακοσμημένα με λαβές με επικάλυψη πατίνας ή ένθετες πέτρες.

Θεαματικές ιδέες στο εσωτερικό

Ένα στρογγυλό μαύρο τραπέζι θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις του αυστηρά σχεδιασμού. Θα τονίσει και θα ηρεμήσει τις φωτεινές λεπτομέρειες στο εσωτερικό, και η σωστή μορφή και το χρώμα βάσης θα προσθέσουν εκλέπτυνση και τελειοποίηση.

Ένα ασυνήθιστο τραπέζι με βιολογικό τζάκι θα φανεί εντυπωσιακό. Η λειτουργικότητα και η ομορφιά θα δημιουργήσουν μια μοναδική άνεση στο σαλόνι σας. Και η εμφάνιση της φλόγας θα δώσει μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης. Ένα τέτοιο τραπέζι θα συμπληρώσει τέλεια μια ποικιλία εσωτερικών στυλ.

Το καθιστικό σε ανατολίτικο στυλ είναι συνήθως γεμάτο με φωτεινά χρώματα, πλούσιο κόκκινο, χρυσές διαμορφώσεις και μεγάλα γλυπτά.Ένα χαμηλό ξύλινο τραπέζι με ένα χαραγμένο απλό στολίδι θα ολοκληρώσει την πλούσια και αντίκες Oriental διακόσμηση.

Ένα τραπέζι με πάνελ MDF με λεπτές αποχρώσεις από φυσικό ξύλο και με μαλακά περιγράμματα δίνει έμφαση στην τρυφερότητα των εσωτερικών χώρων της Provence.

Το κύριο πράγμα δεν είναι να το παρακάνετε με το σχέδιο του τραπεζιού, έτσι ώστε να μην υπερφορτώνετε το σχέδιο που έχει ήδη γεμίσει με μικρές λεπτομέρειες και σχέδια.

Ο συνδυασμός λακωνικού γυαλιστερού λευκού πλαστικού, αυστηρών μορφών τετράγωνου και γυαλιού θα μετατρέψει το τραπέζι σε πραγματικό αντικείμενο τέχνης. Οι φίλοι του μινιμαλισμού θα εκτιμήσουν αυτή την απόφαση στο σαλόνι τους. Είναι αλήθεια ότι το γυάλινο πάγκο απαιτεί συνεχή φροντίδα, γιατί στην είσοδο του δωματίου καταγράφει αμέσως το μάτι.

Το χρυσό χρώμα και η μίμηση του γυψομάρμαρου θα συμπληρώσουν πολυτελή το εσωτερικό του παλατιού. Τραπέζι με σχέδια σε τέσσερα πόδια είναι ιδανικό για κοσμικό τσάι.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα τραπεζάκι στο σαλόνι με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο