Λευκό σαλόνι: όμορφες ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού

Καθιστικό - ένα από τα κύρια δωμάτια του κάθε διαμερίσματος, οπότε θα πρέπει προσεκτικά να προσεγγίσετε το σχεδιασμό του. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν για αυτό το δωμάτιο τα ανοιχτά χρώματα ως τα κυριότερα. Το λευκό χρώμα είναι μια πολύ τολμηρή απόφαση και θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά πολλούς παράγοντες πριν κάνετε μια αίθουσα σε παρόμοια σκιά. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ανάμεσα στον τεράστιο αριθμό επιλογών για επιχρίσματα και έπιπλα πρέπει να επιλέξετε τέτοιες ποικιλίες που ταιριάζουν απόλυτα στην ατμόσφαιρα του σαλόνι σας. Μόνο με όλα τα χαρακτηριστικά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κομψό δωμάτιο σε φωτεινά χρώματα για να δεχτείτε τους επισκέπτες.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Το έργο ενός σαλόνι σε λευκό χρώμα διαθέτει μια σειρά από χαρακτηριστικά. Ανάμεσά τους είναι θετικές και αρνητικές αποχρώσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Τα θετικά χαρακτηριστικά της αίθουσας λευκού φωτός περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

 • Λόγω των ελαφρών τοίχων και οροφής το καθιστικό αυξάνεται οπτικά. Οι τοίχοι αντανακλούν πιο έντονα το φως, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση του μεγέθους του δωματίου.
 • Οι φωτεινές αποχρώσεις δεν βαριούνται τόσο γρήγορα όσο οι κορεσμένες αποχρώσεις ή τα σχέδια. Δεν κοιτάζουν και δεν κουράζουν τα μάτια.
 • Η λευκή επιφάνεια των τοίχων, της οροφής και των επίπλων συνδυάζεται τέλεια με διάφορες αποχρώσεις. Με τη βοήθεια διακόσμησης και άλλων εσωτερικών αντικειμένων, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορους συνδυασμούς ήχων.
 • Η αφθονία του λευκού χρώματος δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ψυχικής ηρεμίας στο διαμέρισμα, η οποία θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή μετά από μια δύσκολη δουλειά και θα συμβάλει στην συναισθηματική ισορροπία.
 • Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων είναι ο συνδυασμός τους με κάθε εσωτερικό στυλ. Τόσο σε κλασικές όσο και σε σύγχρονες κατευθύνσεις, ένας καθαρός, ευγενής τόνος θα φανεί αισθητικά και σχετικώς.
 • Η ελαφριά επιφάνεια συχνά χρησιμεύει ως "καμβάς" για έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων. Συχνά χρησιμεύει ως βάση για τη δημιουργία δημιουργικών σχεδίων στο επίπεδο ή για την ενσωμάτωση εσωτερικών αντικειμένων σε ασυνήθιστα σχήματα και χρώματα.
 • Για τους λευκούς τοίχους και την οροφή είναι πολύ εύκολο να επιλέξετε ένα υλικό φινιρίσματος, επειδή σε ένα παρόμοιο χρώμα είναι μια σειρά διαφορετικών επιστρώσεων.
 • Ένα τέτοιο σχέδιο στο σαλόνι είναι ιδανικό για όσους αγαπούν την περιοδική αλλαγή του σκηνικού. Αποφεύγοντας το υψηλό κόστος, μπορείτε να αλλάξετε μόνο τα εξαρτήματα, ενώ το δωμάτιο θα πάρει μια ενημερωμένη εμφάνιση.
 • Τα φωτεινά χρώματα είναι κατάλληλα για δωμάτια χωρισμένα σε ζώνες. Ακόμη και με την παρουσία μεγάλου αριθμού επίπλων, παρόμοιος χρωματισμός εσωτερικών αντικειμένων θα αποτρέψει την ακαταστασία του καθιστικού.
 • Το λευκό χρώμα είναι ευπροσάρμοστο από την άποψη της μόδας. Θεωρείται κλασικό, ώστε για πολλά χρόνια μπορείτε να θαυμάσετε το δωμάτιό σας και να συμμορφώνεστε πάντα με τις τάσεις της μόδας.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά αυτού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν τις ακόλουθες αποχρώσεις:

 • Υπάρχει ανάγκη να "αραιωθεί" η χρωματική δομή του δωματίου. Χωρίς φωτεινές ενδείξεις, το λευκό χρώμα δεν θα δημιουργήσει την κατάλληλη άνεση.
 • Τα έπιπλα και άλλες επιφάνειες ελαφρού τόνου είναι πολύ ασταθή σε βρωμιά. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό για να διατηρούν πάντοτε μια εμφανή εμφάνιση.
 • Δεν επιτρέπονται λευκά χρώματα σε περιοχές όπου υπάρχουν κατοικίδια ζώα ή μικρά ενεργά παιδιά. Η κάλυψη στο σαλόνι είναι ακατάλληλη για να κάνει το φως,γιατί πάσχουν πάρα πολύ γρήγορα από τη λέπρα των παιδιών και των ζώων και χάνουν την αρχική τους εμφάνιση.

Ένα υποχρεωτικό εσωτερικό κομμάτι σε οποιοδήποτε στυλ είναι ένα ελαφρύ χαλί. Βρίσκεται κοντά στα επικαλυμμένα έπιπλα, έχει μια μάλλον ευχάριστη μαλακή υφή ή ακόμα και μακρύ υπνάκο.

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε στους τοίχους του καμβά, πλαισιωμένο σε ασήμι ή μια σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών.

Είναι σημαντικό να κάνετε μια έγχρωμη προφορά στο σαλόνι στις κουρτίνες.

Εκτός από αυτά, πρέπει να επισημάνετε και άλλα δύο στοιχεία που προσελκύουν την προσοχή.

Προσέξτε προσεκτικά την επιλογή του φωτισμού. Το ανοιχτό χρώμα των τοίχων δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε λιγότερες τεχνητές πηγές φωτός στο δωμάτιο. Αντίθετα, θα πρέπει να επιλέγουμε προσεκτικά το σχεδιασμό των λαμπτήρων, επειδή στο φωτεινό εσωτερικό τα χαρακτηριστικά της μορφής τους είναι ιδιαίτερα αισθητά.

Διακόσμηση

Το σαλόνι αποτελείται από βασικά στοιχεία, καθένα από τα οποία μπορεί να διευθετηθεί επωφελώς σε λευκό φως και να επιλέξετε την κατάλληλη διακόσμηση.

Η επιφάνεια των τοίχων στο σαλόνι μπορεί να είναι διαφορετική.

Η ελαφριά επίστρωση δημιουργείται χρησιμοποιώντας τα παρακάτω εργαλεία:

 • Ειδικοί πίνακες.Μπορούν να κατασκευαστούν από γυψοσανίδα και άλλα υλικά. Τα πάνελ πλαισίων των ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων αυξάνουν τέλεια το χώρο. Τα πλαίσια ανακούφισης χρησιμοποιούνται για να τονίσουν ορισμένα μέρη του δωματίου. Για παράδειγμα, κόβουν το χώρο κοντά στο τζάκι.
 • Μερικές φορές η επιφάνεια των τοίχων καλύπτεται με γύψο. Μπορεί να είναι είτε ένα συνηθισμένο λευκό μείγμα είτε μια διακοσμητική παραλλαγή της επικάλυψης.
 • Συχνά η επιφάνεια είναι βαμμένη. Ένα ενδιαφέρον τέχνασμα είναι ένα τούβλο ζωγραφισμένο σε ανοιχτόχρωμο χρώμα, το οποίο θα δουλεύει με επιτυχία όχι μόνο με τους χαρακτηριστικούς εσωτερικούς του στυλ, αλλά και με οποιεσδήποτε άλλες έννοιες.
 • Το πέτρινο υλικό χρησιμοποιείται ως φινίρισμα των μεμονωμένων τμημάτων. Φαίνεται ιδιαίτερα αισθητικά στους λευκούς τοίχους, δίνει την εσωτερική ευγένεια και πρωτοτυπία.

Η επιφάνεια της οροφής είναι συχνά ενσωματωμένη σε λευκές αποχρώσεις. Ένας τρόπος επικάλυψης είναι το χρώμα, αλλά γι 'αυτό η επιφάνεια πρέπει να είναι τελείως επίπεδη.

Για να δοθεί έμφαση στο κλασικό στην ατμόσφαιρα του καθιστικού, μπορούν να δημιουργηθούν στο ταβάνι μοτίβα ανακούφισης και στοιχεία με γκάμα από γυψομάρμαρο.

Το γυαλί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για να συμπληρώσει τις έννοιες του εσωτερικού.Στις περισσότερες περιοχές, έχει ένα ελαφρύ τόνο. Για να κρύψετε τις ατέλειες της επιφάνειας, η οροφή συχνά σχεδιάζεται με πάνελ έντασης και ανάρτησης. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες στο σχεδιασμό. Όχι η επιφάνεια, εκτός από το βασικό λευκό χρώμα, μπορεί να υπάρχουν σχέδια ή συνθέσεις των ενσωματωμένων φώτων.

Η αρχική έκδοση θα είναι ξύλινες δοκοί. Ταιριάζουν σε διάφορα εσωτερικά στυλ - Country, Provence, Loft. Για περισσότερη πρωτοτυπία, το φυσικό ξύλο μπορεί να βαφτεί σε ανοιχτόχρωμο χρώμα.

Το κύριο δάπεδο στο λευκό σαλόνι μπορεί να βασίζεται τόσο σε φωτεινές όσο και σε αντίθεση αποχρώσεις με τοίχους και οροφή. Σε αντίθεση, η προσθήκη ενός κρέμας κρέμας ή μιας γαλακτικής σκιάς με ένα μακρύ χαμόγελο φαίνεται θεαματικό.

Η στερεότητα του δωματίου δίνει μια επίστρωση από ξύλο και παράγωγα υλικά. Οι σανίδες παρκέ ή η ανάγλυφη επίστρωση δίνουν μια πολυτέλεια στο ντεκόρ. Μερικές φορές το πάτωμα της αίθουσας καλύπτεται με κεραμίδια. Συνήθως πρόκειται για μικρές λευκές λεπτομέρειες που γίνονται με γυαλάδα. Η απόχρωση μιας τέτοιας επίστρωσης - είναι ο βαθμός της μαρσίμης.

Σε υλικά με γυαλιστερή υφή, συσσωρεύσεις σκόνης και διάφορες εκτυπώσεις είναι πιο αισθητές.

Στυλ

Το λευκό σαλόνι μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορες περιοχές του εσωτερικού.

Σκανδιναβική είναι ένα από τα πιο "ελαφριά" στυλ. Τα τείχη της αίθουσας θα είναι σίγουρα βαμμένα λευκά, καθώς και το ανώτατο όριο. Ένας ανοιχτόχρωμος, όχι πολύ μεγάλος ορθογώνιος καναπέ συμπληρώνεται με χρωματιστά μαξιλάρια και ένα χαλί με παρόμοιο στολίδι. Συχνά το χαλί έχει ένα αρχικό γεωμετρικό μοτίβο. Εκτός από τις τετράγωνες μορφές, είναι συχνά δυνατό να βρεθούν στρογγυλά σχήματα - με τη μορφή τζακιού, αμπαζούρας ή τραπεζίου σαλονιού.

Εσωτερική διακόσμηση του σαλόνι του σπιτιού και τα μεγάλα διαμερίσματα συχνά ενσωματώνονται country style. Είναι γι 'αυτόν ότι τα πιο δημοφιλή κούτσουρα στο σχεδιασμό της οροφής. Στα περισσότερα μέρη του εσωτερικού μπορείτε να ανιχνεύσετε την αντίθεση - το πλαίσιο των επικαλυμμένων επίπλων μπορεί να κατασκευαστεί από σκούρο ξύλο, ενώ η ταπετσαρία είναι ελαφριά. Κουρτίνες από μπεζ σκιάσεις ή ξύλινες περσίδες θα ταιριάζουν τέλεια σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Δημοφιλή φωτεινά τραπεζάκια σαλονιού τετράγωνου σχήματος, συχνά το τραπέζι είναι κατασκευασμένο από γυαλί.

Μινιμαλιστικό σαλόνι ποτέ δεν έχει υπερφορτωθεί με έπιπλα. Η έννοια στοχεύει να τονίσει τον ανοιχτό χώρο.Συνήθως επιλέγουν καναπέδες χαμηλού φωτισμού, οι τοίχοι έχουν καθαρή λευκή σκιά. Φωτά στοιχεία μπορεί να υπάρχουν σε εσωτερικά στοιχεία όπως ράφια, υφάσματα, βάζα, πίνακες ζωγραφικής. Πολύ συχνά, προκειμένου να τονισθεί η συμπαγία ως κύρια στρατηγική στυλ, μια τηλεόραση ή ένα τζάκι μπορεί να χτιστεί σε ειδικές θέσεις στην επιφάνεια του τοίχου.

Οι παστέλ αποχρώσεις ενσωματώνονται τέλεια σε α provence. Στο σχεδιασμό της αίθουσας μπορεί να βρεθεί ως ένα καθαρό λευκό χρώμα, αραιωμένο με μπεζ και γκρι τόνους, και θερμότερες παραλλαγές του φωτός που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό των ξύλινων επίπλων. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η ομαλότητα των γραμμών - στην κατεύθυνση της Προβηγκίας είναι δύσκολο να βρεθούν αιχμηρά χαρακτηριστικά. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, διακοσμημένα σε παστέλ χρώματα και συχνά με floral print, αναλαμβάνουν έναν από τους κύριους ρόλους για να κάνουν το σαλόνι πιο άνετο.

Μπαρόκ - Είναι ένα στυλ που συνδυάζει τις αποχρώσεις του λευκού και κοντά του. Οι τοίχοι και η οροφή είναι κοντά στο ζεστό χρώμα, ενώ τα έπιπλα έχουν μια πιο ζεστή σκιά στην ταπετσαρία. Σε συνδυασμό με το φως, χρησιμοποιείται διακόσμηση επίπλων και αξεσουάρ με χρυσά ένθετα, γεγονός που δίνει έμφαση σε όλη την πολυτέλεια και την αίσθηση της ιδέας αυτής.Έπιπλα από φυσικό ξύλο, συχνά εξοπλισμένα με γλυπτά και filigree μοτίβα, ένα σημαντικό στοιχείο των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων είναι κουρτίνες. Σε αυτό το στυλ, δεν επιτρέπεται ο συνδυασμός λευκού χρώματος με φωτεινούς τόνους ή τόνους αντίθεσης.

Art Deco επιτρέπει ένα συνδυασμό στην αίθουσα λευκών και έγχρωμων επίπλων. Ο συνδυασμός καρέκλες και ενός καναπέ χρώματος συμπληρώνεται τέλεια με κουρτίνες της ίδιας σκιάς. Μια επιτυχημένη παλέτα θα είναι ένας συνδυασμός λευκού και γκρι. Στο art deco επιτρέπεται να έχουν διαμάντια, τετράγωνα ή ριγωτά σχέδια, τα οποία συνδυάζουν ταυτόχρονα δύο αντίθεση χρώματα.

Η τηλεόραση βρίσκεται συχνά στην εξειδικευμένη τοίχο στον τοίχο προφοράς.

Όμορφη και μοντέρνα κατεύθυνση είναι στυλ σοφίτας. Χρειάζεται ένα μεγάλο χώρο, δίνει στο σαλόνι ένα πρωτότυπο και ζεστό βλέμμα. Τα φωτεινά τοιχώματα συνδυάζονται συχνά με ένα σκοτεινό δάπεδο, ο ρόλος προφοράς υποτίθεται από έναν τοίχο με υφή τούβλο. Τα έπιπλα σε αυτό το ύφος μπορεί να έχουν διαφορετικές, όχι πολύ αυστηρές φόρμες και να είναι διακοσμημένες σε λευκό, μπεζ ή γκρι τόνο. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των διατάξεων φωτισμού, οι οποίες παρουσιάζονται με τη μορφή λαμπτήρων με πλαστικές ή διαφανείς αποχρώσεις.

Συνδυασμοί χρωμάτων

Όταν κάνετε καθιστικό, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια ισορροπία μεταξύ του λευκού χρώματος και των αποχρώσεων που είναι σε συνδυασμό με αυτό.

Πολύ συχνά μπορείτε να δείτε την αίθουσα, διακοσμημένη σε μαύρο και άσπρο. Το κυριότερο είναι να αποφασίσει ποια απόχρωση κυριαρχεί σε αντίθεση, και ποια συμπληρώνει το συνδυασμό. Μερικοί προσπαθούν να εξισορροπήσουν την ποσότητα του ασπρόμαυρου.

Μπορείτε να βρείτε ένα τέτοιο σχέδιο στο σαλόνι, στο οποίο ο λευκός τόνος αραιώνεται με πλούσιες αποχρώσεις. Οι φωτεινές ενδείξεις είναι όπως τα εσωτερικά αντικείμενα όπως το τραπέζι του καφέ, η ταπετσαρία καναπέδων, τα μαξιλάρια, τα έργα ζωγραφικής ή τα πάνελ. Τα κλασσικά στοιχεία μπορούν να διακοσμηθούν με χρυσό, μερικές φορές χρησιμοποιείται μια ελαφριά μαρμάρινη πέτρα ως εναλλακτική λύση. Λευκό-καφέ σαλόνι φαίνεται ευγενής, ανοιχτόχρωμο φόντο μπορεί να συμπληρώσει τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα σε ιώδες τόνους.

Οι πιο σύγχρονες έννοιες επιτρέπουν στα άσπρα εξαρτήματα όπως το νυχτικό παλτό, ένα συνδυασμό ελαφρών και τυρκουάζ μαξιλαριών. Ένας ζεστός τόνος μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα μοτίβο πορτοκαλί χαλί.

Το λευκό και κόκκινο σαλόνι υποδηλώνει την παρουσία ξεχωριστών κόκκινων περιοχών στην οροφή ή στα έπιπλα.

Το λευκό-πράσινο δωμάτιο φαίνεται όμορφο αν το πράσινο χρώμα χρησιμοποιείται στη συνδυασμένη ταπετσαρία για να τονίσει ένα από τα τείχη, καθώς και στο χαλί και τα μικρά αξεσουάρ.

Ένα μπλε-άσπρο ή λευκό-μπλε δωμάτιο μπορεί να περιλαμβάνει έγχρωμες προειδοποιήσεις σε στοιχεία όπως ένα τραπέζι ή καρέκλα που δεν ανήκουν στην ίδια σειρά με έναν καναπέ. Ο συνδυασμός λευκού, μπλε και κόκκινου τόνου μπορεί να ενσωματωθεί επιτυχώς σε ναυτικό ύφος.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι ασυνήθιστες λύσεις ενσωματώνονται τόσο στον μοντέρνο όσο και στον κλασικό σχεδιασμό του καθιστικού, καθιστώντας την αίθουσα πραγματικά δημιουργική.

 • Μια ασυνήθιστη λύση θα ήταν να εξοπλιστεί το έπιπλο σε ένα φωτεινό δωμάτιο με έγχρωμο φωτισμό. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να τονίσει τη συγκεκριμένη διάταξη του δωματίου ή απλά να διακοσμήσει το δωμάτιο, καθιστώντας την ατμόσφαιρα ακόμα πιο άνετη.
 • Μια κουβέρτα ζέβρας θα ταιριάζει σε διαφορετικά στυλ. Συνδυάζοντας λευκές και μαύρες λωρίδες, θα πάρει μια ουδέτερη θέση στο εσωτερικό και θα συνδυάσει την απλότητα και την κομψότητα.
 • Εάν θέλετε να αλλάξετε την εμφάνιση του φωτεινού σαλόνι σας, τότε μια εξαιρετική λύση θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα κάλυμμα σαν αξεσουάρ. Τοποθετώντας ένα ανοιχτόχρωμο κάλυμμα σε ένα καναπέ χρώματος, εξοικονομείτε τον εαυτό σας από το να αγοράσετε νέα έπιπλα. Τοποθετώντας μια φωτεινή κουβέρτα, δημιουργείτε μια πρόσθετη χρωματική έμφαση στο σχεδιασμό του δωματίου.
 • Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αποχρώσεις και τα χαρακτηριστικά, μπορείτε εύκολα να διακοσμήσετε το λευκό σαλόνι σας έτσι ώστε να γίνει μια πηγή καλής διάθεσης για εσάς και όλους τους επισκέπτες στο σπίτι σας.

Για να μάθετε πώς να σχεδιάσετε ένα σαλόνι, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο