Το χρώμα των τοίχων στο σαλόνι: καλές επιλογές για το σπίτι και το διαμέρισμα

Το πιο σημαντικό δωμάτιο στο σπίτι είναι το σαλόνι, στο οποίο η οικογένεια ξοδεύει τον ελεύθερο χρόνο και λαμβάνει τους επισκέπτες. Θα πρέπει να σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ζεστή και ζεστή. Το πρώτο πράγμα που αγγίζει το μάτι σας όταν εισέρχεστε σε ένα δωμάτιο είναι οι τοίχοι. Ο μελλοντικός σχεδιασμός του δωματίου, η διάθεση και το ύφος του εξαρτώνται από αυτά. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα σωστά φινιρίσματα και χρώματα γι 'αυτούς.

Παροχές δωματίων

Το σαλόνι είναι το πρόσωπο του διαμερίσματος. Σε αυτό, δεν περνούν μόνο τον ελεύθερο χρόνο τους και λαμβάνουν τους επισκέπτες, αλλά μερικές φορές εργάζονται και ζουν. Ο σχεδιασμός και η επίπλωση αυτού του δωματίου θα πρέπει να γίνεται με μεγάλη ευθύνη και φροντίδα για να γεμίσει με μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και άνεσης.

Συχνά, οι κάτοικοι του σπιτιού θέλουν να κάνουν το καθιστικό ξεχωριστό.ως εκ τούτου, καταφεύγουν σε τρόπους αλλαγής της λειτουργικότητάς τους. Έτσι, μπορεί να χωριστεί σε διάφορες ζώνες, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν ορισμένες λειτουργίες. Έτσι, ο χώρος διαβίωσης μπορεί να χρησιμεύσει ως κουζίνα, μια μελέτη, ένα υπνοδωμάτιο και μια παιδική χαρά. Ανάλογα με το μέγεθος του διαμερίσματος, ο αριθμός των ζωνών μπορεί να κυμαίνεται από 2 έως 4, αλλά ορισμένοι ενοικιαστές καταφέρνουν να αυξήσουν αυτόν τον αριθμό.

Για να διαιρέσετε το δωμάτιο χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους. Μπορούν να είναι χωρίσματα, οθόνες και έπιπλα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον και απλό είναι η χωροθέτηση με το χρώμα.

Έχοντας σχεδιάσει κάθε ζώνη σε ένα συγκεκριμένο εύρος χρωμάτων, μπορείτε να διαιρέσετε οπτικά το χώρο χωρίς να δημιουργήσετε φυσικά εμπόδια.

Διαφορετικά στυλ

Σήμερα, το σαλόνι μπορεί να διακοσμηθεί σε οποιοδήποτε στυλ σας αρέσει. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της επιλεγμένης κατεύθυνσης για να μην κάνουμε σοβαρά λάθη.

  • Κλασικό - Πρόκειται για έπιπλα από μαόνι, αφθονία φυσικών χρωμάτων και απουσία τεχνητών υλικών. Πιο συχνά για το σχεδιασμό του φιλοξενούμενου χώρου χρησιμοποιούν σύγχρονο κλασικό ύφος, το οποίο εκτιμά την φυσικότητα.Πίνακες σε ογκώδη ξύλινα κουφώματα, χύτευση γυψοσανίδας και χάλκινα στολίδια είναι ευπρόσδεκτα ως διακοσμητικά. Οι τοίχοι πρέπει να έχουν ζεστές αποχρώσεις παστέλ. Μπορεί να είναι γαλακτώδες, μπεζ ή ανοιχτό κίτρινο.
  • Υψηλής τεχνολογίας στυλ συνεπάγεται χιονισμένη ζωγραφική των τοίχων σε συνδυασμό με φωτεινά εσωτερικά αντικείμενα. Μεταλλική γυαλάδα, κουρτίνες με lurex και ασημένιες διακοσμήσεις βοηθούν στη συμπλήρωση του στυλ.
  • Μπαρόκ που προορίζονται για τον στιλιστικό σχεδιασμό μεγάλων καθιστικών. Τα τείχη εδώ συχνά έχουν τρισδιάστατα σχέδια που ρέουν ομαλά στην οροφή, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της εξαπάτησης. Όσον αφορά το χρώμα, το μπαρόκ συνδυάζει λευκές και χρυσές αποχρώσεις. Αντί του λευκού, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί μπεζ ή ροδακινί, αλλά στην περίπτωση αυτή το κρατισμό του δωματίου θα αλλάξει.
  • Για τη νεωτερικότητα που χαρακτηρίζεται από απαλά παστέλ χρώματα. Η διακόσμησή του συνδυάζει τη μονοτονία των επιφανειών τοίχων με διακοσμητικά λουλουδιών. Οι τοίχοι αποτελούνται συνήθως από σκυρόδεμα, γυαλί ή μέταλλο, το οποίο μπορεί να αραιωθεί με ασύμμετρα μοτίβα.
  • Αν το σαλόνι έχει επιλεγεί country μουσική, ο σχεδιασμός των επενδύσεων τοίχων πρέπει να αποτελείται από φυσικές αποχρώσεις. Συχνά για τη διακόσμηση των τοίχων καταφεύγει σε παλαιωμένο διακοσμητικό γύψο, συμπληρώνοντας τα ποικίλα στοιχεία του.
  • Μινιμαλισμός εκτιμά το χώρο και επομένως το πρωτεύον χρώμα για το σχεδιασμό των επιφανειών θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ελαφρότερο. Η χρήση επιχρισμάτων καθρέπτη που επεκτείνουν οπτικά το χώρο ενθαρρύνεται.
  • Οι λιλά επιφάνειες είναι χαρακτηριστικές για ρομαντική προέλευση. Για αυτόν, μπορείτε να πάρετε τις λεπτές αποχρώσεις του ροζ ή μπλε, που θα βοηθήσει να αραιώσει τα ηλικιωμένα έπιπλα.

Σκιάσεις

Ο χρωματικός σχεδιασμός των τοίχων σας επιτρέπει να ρυθμίσετε οπτικά τις παραμέτρους του καθιστικού. Οι ζεστοί τόνοι θα φέρουν τις επιφάνειες των τοίχων πιο κοντά και οι κρύοι θα τις απομακρύνουν. Κορεσμένες αποχρώσεις μπορούν να μειώσουν το δωμάτιο, και το φως, αντίθετα, να επεκταθεί.

Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα των τειχών, εστιάζοντας στην κατεύθυνση του κόσμου, στην οποία φαίνονται τα παράθυρα του δωματίου. Εάν τα παράθυρα βρίσκονται στη βόρεια πλευρά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ζεστά χρώματα, και αν στη νότια πλευρά, τότε είναι καλύτερα να δώσετε προτίμηση στις αποχρώσεις του κρύου φωτός. Οι επιφάνειες τοίχων που βλέπουν προς ανατολάς πρέπει να βαφτούν σε σκούρες παστέλ αποχρώσεις.Δυτικά δωμάτια είναι προτιμότερο να κανονίσει σε κρύα χρώματα.

Τα τοιχώματα ζωγραφισμένα σε συνηθισμένα χρώματα θα σας βοηθήσουν να προσθέσετε στο δωμάτιο της πολυπλοκότητας. Σε συνδυασμό με έναν λαμπρό πολυέλαιο ή με ποικίλα αξεσουάρ, οι απλές μονοχρωματικές επιφάνειες θα γεμίσουν με τη ζωή. Σε αυτή την περίπτωση, οι τοίχοι μπορούν να είναι μπλε, φιστίκι, μπλε, ροζ και ούτω καθεξής.

Οι ήχοι πορτοκαλί ανανεώνουν το χώρο, ενώ οι πράσινοι ήχοι προσθέτουν φρεσκάδα. Αλλά είναι επιθυμητό να ζωγραφίζετε μόνο ένα τοίχο με φωτεινά χρώματα έτσι ώστε να μην δημιουργούν μια ανισορροπία στο εσωτερικό. Για παράδειγμα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε μια μαύρη επιφάνεια σε συνδυασμό με ένα σκοτεινό δάπεδο και ελαφρούς τοίχους.

Οι επιφάνειες σοκολάτας φαίνονται αρκετά εντυπωσιακές. Τυρκουάζ έπιπλα και λευκά αξεσουάρ μπορούν να τα διακοσμήσουν.

Πράσινο, κίτρινο, καφέ, ελαιόλαδο, κόκκινο, λεβάντα, μπορντό και μέντα θα σας βοηθήσει να αραιώσετε το εσωτερικό του χιονιού. Το λευκό χρώμα είναι αρμονικό με όλες τις αποχρώσεις, ώστε να μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και με το χακί ή το ελεφαντόδοντο.

Όταν επιλέγετε μια παλέτα χρωμάτων για κάθε σαλόνι, πρέπει να θυμάστε τον κανόνα των πέντε χρωμάτων:

  • τα σκούρα κομμάτια των επίπλων πρέπει να είναι σε ανοιχτόχρωμο φόντο.
  • μέσα στον ίδιο χώρο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερα από πέντε χρώματα.

Πριν ζωγραφίζετε τους τοίχους πρέπει να κάνετε έλεγχο και να βεβαιωθείτε ότι τα επιλεγμένα χρώματα θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο εσωτερικό του δωματίου. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων το σχεδιασμό του δωματίου και να λάβετε υπόψη το χρωματικό σχέδιο όλων των εξαρτημάτων του.

Πώς να ζωγραφίζω;

Η επισκευή της αίθουσας πρέπει να ξεκινήσει με την προετοιμασία όλων των επιφανειών για βαφή ή επικόλληση. Συχνά για διακοσμητικές διακοσμήσεις χρησιμοποιώντας βαφή με βάση το νερό ή λάδι, η οποία απαιτεί προσεκτική προετοιμασία των τοίχων. Ακόμα και ορατά ελαττώματα των μη κατεργασμένων επιφανειών μετά τη βαφή θα είναι πολύ ορατά.

Για να προετοιμάσετε τους τοίχους για χρώση, πρέπει να περάσετε από διάφορα στάδια. Πρώτα πρέπει να αφαιρέσετε την παλιά επίστρωση και στη συνέχεια να περπατήσετε μέσα από το γύψο. Μόνο μετά από αυτά τα χωρίσματα τοίχου είναι έτοιμα για ζωγραφική με σμάλτο ή βαφή. Το τελικό στάδιο συνίσταται στον καθαρισμό του δωματίου.

Η επιλογή του βασικού χρώματος των τοίχων θα πρέπει να αρχίζει λαμβάνοντας υπόψη την ένταση του φυσικού φωτός, το μέγεθος των ανοιγμάτων των παραθύρων, το στυλ και τις διαστάσεις του καθιστικού. Το χρώμα θα πρέπει να ταιριάζει σε όλους τους κατοίκους, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό χρωμάτων.Για παράδειγμα, διαιρέστε τον τοίχο σε δύο ίσα μέρη χρησιμοποιώντας αντίθεση χρώματα.

Σε ένα μεγάλο δωμάτιο

Τα μεγάλα και ευρύχωρα σαλόνια δεν χρειάζονται μια οπτική αύξηση, οπότε για το σχεδιασμό τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τόνο. Μπορεί να είναι αποχρώσεις του μπλε, του χρυσού, του κίτρινου, του γκρι ή του πράσινου.

Σε ένα μικρό δωμάτιο

Εδώ είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τα ανοιχτά χρώματα που θα επεκτείνουν την περιοχή.

Μεγάλο μέρος της ζωγραφικής των τειχών εξαρτάται από τη χωροθέτηση του δωματίου. Έτσι, η υπόλοιπη περιοχή είναι καλύτερα αντιληπτή σε χαλαρωτικά χρώματα, και η περιοχή παιχνιδιού μπορεί να εκτυφλωθεί με φωτεινά χρώματα. Οι μονότονες επιφάνειες μπορούν να αραιωθούν με έγχρωμα στοιχεία. Αυτά μπορεί να είναι πίνακες ή ασυνήθιστοι λαμπτήρες.

Η μελέτη θα πρέπει να λειτουργήσει, οπότε η σχεδίασή της πρέπει να αποτελείται από απαλύνουσες μπεζ, καφέ ή γκρίζες αποχρώσεις. Η τραπεζαρία φαίνεται καλή σε ελαφρώς πράσινους τόνους, καθώς το πράσινο χρώμα συμβάλλει στον έλεγχο της όρεξης. Κόκκινα και πορτοκαλί τοίχους, αντίθετα, σας κάνουν να θέλετε να φάτε.

Ένας γαλαζωπός ή πρασινωπός τόνος μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση δροσιάς και να μεγεθύνει οπτικά το χώρο. Και για να γίνει το επιλεγμένο χρώμα πολύ κορεσμένο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα για την αραίωση της βαφής.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες λύσεις για την απόκτηση του αρχικού εσωτερικού της αίθουσας.

Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές είναι να δημιουργήσετε έναν τοίχο προφοράς. Πάντα ξεχωρίζει στο χρώμα και την υφή, καθώς το κύριο καθήκον της είναι να προσελκύσει την προσοχή. Η εστίαση είναι μόνο στην επιφάνεια απέναντι από την είσοδο του δωματίου. Ταυτόχρονα, το χρώμα του τμήματος προφοράς της αίθουσας αντικατοπτρίζει πάντα το χρωματικό σχέδιο άλλων εσωτερικών στοιχείων.

Ως έμφαση, εφαρμόστε ταπετσαρία, ζωγραφική, αρχικό σχέδιο ή μοτίβο. Αν ταπετσαρία χρησιμοποιείται για τοποθέτηση τοίχων, τότε θα τηρούν την ενότητα της ποιότητας τους.

Οι λωρίδες φαίνονται όμορφα στο εσωτερικό της αίθουσας - οι οριζόντιες γραμμές συμβάλλουν στην επέκταση της περιοχής και οι κάθετες γραμμές αυξάνουν οπτικά τις οροφές.

Η διακόσμηση τοίχων πάνω από το τζάκι μπορεί να μιμηθεί τούβλο ή τοιχοποιία. Αν το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο σε μοντέρνο στυλ, τότε η απομίμηση του μετάλλου φαίνεται κατάλληλη.

Είναι δυνατόν να διακοσμήσετε κλασικές επιφάνειες τοίχων με φυτικά υφάσματα ή χρυσαφένιες κορνίζες. Για τη χώρα και την προέλευση είναι σκόπιμο να χρησιμοποιείτε προϊόντα από μπαστούνι ή ξύλινα ρολόγια τοίχου.

Ο κύριος τοίχος μπορεί να προσθέσει στο δωμάτιο της μοναδικότητας, αν παρουσιάζει ένα οικογενειακό δέντρο ή ένα μεγάλο οικογενειακό πορτρέτο.

Διακοσμητικό γύψο στην αίθουσα σας επιτρέπει να εξομαλύνετε όλες τις παρατυπίες, εκτός από αυτό φαίνεται εντυπωσιακό. Μπορείτε να προσθέσετε μοτίβα διακοσμητικών στοιχείων που δημιουργούνται με σπάτουλα.

Οποιοδήποτε χρώμα επιλέγεται για τους τοίχους στο καθιστικό, είναι σημαντικό να ταιριάζει σε όλους τους κατοίκους του σπιτιού. Οι επιτυχημένες λύσεις λαμβάνουν υπόψη τις προσωπικές προτιμήσεις και συμβουλές από έμπειρους σχεδιαστές.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού χρώματος βαφής για τοίχους, ανατρέξτε στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο