Διακοσμίζουμε τον τοίχο στο καθιστικό: κομψές διακοσμητικές επιλογές στο εσωτερικό

Καθιστικό - μια επαγγελματική κάρτα οποιασδήποτε κατοικίας. Εδώ οι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους, επικοινωνούν σε έναν ήσυχο οικογενειακό κύκλο, λαμβάνουν τους επισκέπτες. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό της αίθουσας: έπιπλα, χρώμα ταπετσαρίας, δάπεδο, οροφή και διάφορα αξεσουάρ. Μπορείτε να δημιουργήσετε το επιθυμητό εσωτερικό σε ένα δωμάτιο και να το κτυπήσετε με διάφορους τρόπους, και η διακόσμηση τοίχων παίζει σημαντικό ρόλο εδώ.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Οι τοίχοι στο σαλόνι μπορούν να έχουν το ίδιο χρώμα και υφή, αλλά μερικές φορές θέλετε να εστιάσετε σε ένα από αυτά.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τον τρόπο επιλογής του τοίχου προφοράς, απλώς ακολουθήστε μερικές γενικές συστάσεις:

 • Είναι καλύτερο να διακοσμήσετε τον τοίχο που θα είναι ο πρώτος που θα χτυπήσει το μάτι κατά την είσοδό του στο δωμάτιο.
 • Συνήθως διακοσμούν τον κενό χώρο πάνω από τον καναπέ ή την τηλεόραση. Εάν το σπίτι διαθέτει τζάκι, μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από αυτό.
 • Το χρώμα του τοίχου προφορά μπορεί να συνδυαστεί ή σε αντίθεση με το χρώμα των άλλων τοίχων, αλλά είναι απαραίτητο να επικαλύπτονται με άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο ή τα έπιπλα.
 • Οι οριζόντιες ρίγες διευρύνουν οπτικά το δωμάτιο και οι κάθετες δημιουργούν το αποτέλεσμα των ψηλών οροφών.
 • Οι μεγάλες διακοσμήσεις είναι κατάλληλες για μεγάλα δωμάτια, ενώ για τα μικρά δωμάτια είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε μικρές διακοσμήσεις.

Το μέγεθος και η θέση του δωματίου παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Τα ανοιχτά χρώματα είναι κατάλληλα για μικρά δωμάτια, θα σας βοηθήσουν να τα κάνετε πιο οπτικά. Εάν τα παράθυρα βλέπουν προς βορρά, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ζεστά χρώματα στο ντεκόρ του καθιστικού, θα το γεμίσουν με εσωτερικό φως. Εάν το δωμάτιο είναι μεγάλο σε μέγεθος, τότε στο σχεδιασμό του είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τόσο τα ελαφρά όσο και τα σκούρα χρώματα. Εάν το δωμάτιο αντιμετωπίζει τη νότια πλευρά, τότε κρύοι ήχοι είναι πιο κατάλληλοι για αυτό.

Υλικά φινιρίσματος

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση ενός τείχους σε μια αίθουσα:

 • Ο ευκολότερος, αλλά αποτελεσματικός τρόπος είναι ταπετσαρία: χαρτί, ακρυλικό, βινύλιο, μη υφασμένα, υφάσματα, υγρά, ταπετσαρίες όλων των πιθανών χρωμάτων και αποχρώσεων.Όλοι σε αυτήν την ποικιλία είναι σε θέση να βρουν αυτό που χρειάζεται. Για να εστιάσετε σε έναν τοίχο, μπορείτε να το επικολλήσετε με ταπετσαρία διαφορετικού χρώματος και εμφάνισης.
 • Άλλες, όχι λιγότερο δημοφιλείς μέθοδοι φινιρίσματος - βαφή και γύψος τέχνης. Τα σύγχρονα χρώματα στεγνώνουν γρήγορα και σχεδόν δεν μυρίζουν. Το μόνο μειονέκτημα τους είναι ότι υπογραμμίζουν όλες τις παρατυπίες στον τοίχο. Λόγω της υφής του, ο καλλιτεχνικός σοβάς, αντίθετα, θα βοηθήσει να κρύψει τις επιφανειακές ατέλειες.
 • Για όσους προτιμούν το κλασικό στυλ, με το σχεδιασμό του τοίχου προφορά κατάλληλα υλικά όπως φυσική ή διακοσμητική πέτρα. Ο χώρος πάνω από το τζάκι ή πίσω από την τηλεόραση, με επένδυση από πέτρα ή τούβλο, φαίνεται όμορφο και πρωτότυπο.
 • Τα ξύλινα πλαίσια θα φαίνονται σχεδόν σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα καλά σε δωμάτια διακοσμημένα σε ρουστίκ στιλ. Επιπλέον, το δέντρο θα σας βοηθήσει να κρατήσετε ζεστό και να δημιουργήσετε θόρυβο.
 • Η χρήση μεταλλικών επιφανειών, επιφανειών καθρεφτών, πλαστικών, δερμάτινων ή υφασμάτινων πάνελ θα σας βοηθήσει να κάνετε το σαλόνι πιο λαμπερό. Τέτοια υλικά παραμένουν πάντα στη μόδα.
 • Γυψοσανίδας κατάλληλοι εραστές όλων των μορφών.Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να δείτε φαντασία. Οι φίλοι του μινιμαλισμού μπορούν να κάνουν μια ποικιλία ράφια και κόγχες για την αποθήκευση σουβενίρ, κορνίζες φωτογραφιών ή άλλα μικρά πράγματα. Εκείνοι που προτιμούν το κλασικό στυλ μπορούν να κατασκευάσουν ένα ανάγλυφο από το υλικό, μέσα στο οποίο είναι ενσωματωμένος ο οπίσθιος φωτισμός. Αυτό θα δημιουργήσει μια ιδιαίτερη ζεστασιά και άνεση στο δωμάτιο.

Πώς να διακοσμήσετε;

Η διακόσμηση του τείχους στο σαλόνι είναι θέμα ευθύνης και όχι τόσο απλό όσο μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά. Τα διακοσμητικά στοιχεία στον τοίχο μπορούν να συνδυαστούν με το χρώμα των επίπλων και το υπόλοιπο ντεκόρ στο δωμάτιο και μπορούν να αντιπαραβληθούν με αυτά και να ξεχωρίζουν από το εσωτερικό.

Ο τοίχος στο σαλόνι μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορους τρόπους:

 • ταβάνι?
 • ζωγραφιές?
 • γενεαλογικό δέντρο?
 • κεραμικά πάνελ ή ξύλο.
 • διάφορα χειροποίητα πράγματα.
 • τοιχογραφία;
 • στολίδια ·
 • αρθρωτή εικόνα.
 • Κορνίζες φωτογραφιών και κολάζ φωτογραφιών.
 • αυτοκόλλητα και άλλα εξαρτήματα.
 • παιδικά σχέδια.

Με πολλούς τρόπους, οι διακοσμήσεις εξαρτώνται από το στυλ που κοσμεί η αίθουσα:

 • Εάν το εσωτερικό του δωματίου είναι κλασικό και υπάρχει τζάκι τότε ο χώρος πάνω από αυτό μπορεί να διακοσμηθεί με τάπητα ή χαλί. Ο κενός χώρος πάνω από τον καναπέ ή την τηλεόραση είναι διακοσμημένος με έργα ζωγραφικής από διάσημους καλλιτέχνες ή με έναν καθρέφτη σε ένα παλιό πλαίσιο.Για διακοσμήσεις τοίχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλούπια και πάνελ από πολύτιμο ξύλο. Μια καλή ιδέα θα ήταν να τοποθετήσετε ένα γενεαλογικό οικογενειακό δέντρο στον τοίχο.
 • Για να διακοσμήσετε ένα δωμάτιο σε ρουστίκ στυλ, κατάλληλα πάνελ από ξύλο ή κεραμικά, καθώς και τα πράγματα που γίνονται με τα χέρια σας. Θα κάνουν το εσωτερικό πιο οικείο και ζεστό.
 • Η Προβηγκία είναι ενδιαφέρουσα επειδή συνδυάζει στοιχεία αγροτικού και αστικού στιλ, επομένως είναι καθολική και κατάλληλη για διαφορετικά δωμάτια. Ο σχεδιασμός του καθιστικού χρησιμοποιεί φυσικά υλικά, όπως το ξύλο. Θα φανεί καλή ταπετσαρία με ογκομετρικό μοτίβο ή οριζόντιες μεγάλες λωρίδες. Ο τοίχος θα διακοσμηθεί με κεραμικά πάνελ με στολίδια και τοιχογραφίες.
 • Το Eclectic περιλαμβάνει την ανάμειξη διαφόρων στυλ και είναι κατάλληλο για ένα μικρό σαλόνι που οι ιδιοκτήτες θέλουν να μετατραπούν σε σαλόνι. Για να διακοσμήσετε τον τοίχο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία, 3D πίνακες και αρθρωτά έργα ζωγραφικής. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του τελευταίου είναι ότι πολλοί πίνακες, τοποθετημένοι σε κάποια απόσταση ο ένας από τον άλλο, συνδυάζονται σε μια ενιαία σύνθεση. Το στυλ του καθιστικού μπορεί να χτυπηθεί με κορνίζες φωτογραφιών και κολάζ φωτογραφιών.
 • Εάν το σαλόνι είναι διακοσμημένο σε στυλ ρετρό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα πράγματα που σχετίζονται με την παιδική ηλικία και το παρελθόν για να διακοσμήσετε τον τοίχο: κρεμάστε αφίσες με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες ή κινηματογραφικούς ηθοποιούς, δημιουργήστε ετικέτες, επισυνάψτε αυτοκόλλητα και άλλα αξεσουάρ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό των παιδικών φωτογραφιών.
 • Το ιαπωνικό στυλ είναι διακριτικό και περιλαμβάνει ελάχιστες λεπτομέρειες. Για τη διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρθρωτά έργα ζωγραφικής που απεικονίζουν πτηνά και δέντρα ή να τα τραβήξετε με τα χέρια σας.
 • Όπως και για το ιαπωνικό στυλ, ένα μεγάλο αριθμό επίπλων και ντεκόρ δεν είναι χαρακτηριστικό του μινιμαλισμού. Εδώ είναι ιδανικές κόγχες και ράφια από γυψοσανίδες κατασκευασμένα στον τοίχο.
 • Το λαμπερό στιλ είναι κατάλληλο για γενναίους και σύγχρονους ανθρώπους. Συνδυάζει αφθονία φωτεινών χρωμάτων, γυαλάδας και ασυνήθιστων εσωτερικών αντικειμένων. Οι επιφάνειες καθρέφτη και οι συνθέσεις των καθρεπτών χρησιμοποιούνται συχνά για διακόσμηση τοίχων.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Όταν καθιστάτε ένα καθιστικό, όλοι καθοδηγούνται από τα δικά τους γούστα και προτιμήσεις. Ανεξάρτητα από το στυλ, κάθε δωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί όμορφα και αποτελεσματικά και η διακόσμηση τοίχων παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.Παρακάτω είναι μερικά καλά παραδείγματα του σχεδιασμού των τειχών σαλόνι σε διάφορα στυλ:

Στην παρακάτω φωτογραφία - ένα παράδειγμα διακόσμησης των τειχών σε ένα λαμπερό στιλ. Δεν υπάρχουν φωτεινά, κραυγαλέα χρώματα εδώ, αλλά μια αφθονία των καθρεπτών δίνει στην αίθουσα μια χροιά γοητείας και νεωτερικότητας. Επιπλέον, η επιφάνεια του καθρέφτη αυξάνει οπτικά τον χώρο του δωματίου.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα του εσωτερικού του σαλόνι στο ιαπωνικό στυλ. Ελάχιστη επίπλωση, όλα είναι αρκετά απλά και συνοπτικά. Ο τοίχος είναι διακοσμημένος με αρθρωτή εικόνα ενός λουλουδιού, το λευκό φόντο του οποίου αντηχεί το χρώμα του καναπέ και του δαπέδου.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε μινιμαλιστικό ύφος. Ελάχιστα στοιχεία και έπιπλα. Διακοσμητικά στοιχεία - ξύλινα πλαίσια και ράφια. Τρεις λευκοί πίνακες πλαισιώνονται με τα έπιπλα.

Η πρώτη φωτογραφία δείχνει ένα σαλόνι σε κλασικό στιλ. Ένα τζάκι με πέτρα δημιουργεί μια ατμόσφαιρα αριστοκρατίας. Το χρώμα της επένδυσης αντανακλά τα έπιπλα, τα οποία επίσης κατασκευάζονται σε κλασικό ύφος. Οι κόγχες, διακοσμημένες σε γυψοσανίδα, και σουβενίρ, τοποθετημένα στα ράφια, βοηθούν στην ολοκλήρωση της δημιουργούμενης εικόνας και δημιουργούν άνεση στο δωμάτιο.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε ένα άλλο παράδειγμα του κλασσικού στυλ. Το τζάκι που είναι επενδεδυμένο με πέτρα είναι και πάλι ορατό. Στους τοίχους κρέμασαν τα κέρατα των ζώων. Κάτω από το τραπέζι απλώστε το δέρμα. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες δημιουργούν στο μικρό σαλόνι την αρχική ατμόσφαιρα του κάστρου του ιππότη. Το κόκκινο χρώμα των τοίχων και των κουρτινών δίνει στο εσωτερικό μια σκιά κομψότητας και επίσημης γοητείας.

Αυτή η φωτογραφία δείχνει ένα σαλόνι σε στυλ της Προβηγκίας. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτού του στυλ είναι η ανάμιξη σε ένα δωμάτιο των στοιχείων του αστικού και αγροτικού χώρου. Για την Προβηγκία χαρακτηρίζεται από την παρουσία λυγαριάς, κεραμικών πάνελ και πολύχρωμων μαξιλαριών, τα χρώματα των οποίων συνδυάζονται μεταξύ τους. Όλα αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άνεσης και άνεσης στο σαλόνι.

Εδώ μπορείτε επίσης να δείτε ένα δωμάτιο σε στιλ της Προβηγκίας, αλλά σε αυτό το παράδειγμα κυριαρχούν στοιχεία του αστικού εσωτερικού. Ένας αντίκας μπουφές, κουρτίνες, ένα τραπέζι από γυάλινο καρέκλα, έπιπλα με φωτεινά αλλά κομψά χρώματα - τα πάντα ταιριάζουν και δημιουργούν τη σωστή ατμόσφαιρα. Ο τοίχος είναι διακοσμημένος με στρογγυλό καθρέφτη και λάμπες, οι οποίες μαζί συμπληρώνουν τη δημιουργημένη εικόνα.

Η φωτογραφία δείχνει το σαλόνι, φτιαγμένο σε ρουστίκ ύφος.Η αφθονία παλαιών ξύλινων στοιχείων, ρουστίκ οικιακά αντικείμενα, οροφές - όλα αυτά μιμούνται το σπίτι ενός χωρικού. Ο τοίχος είναι διακοσμημένος με τζάκι, φτιαγμένος "κάτω από το φούρνο" και επενδεδυμένος με τούβλο, και μια εικόνα σε ένα πλαίσιο, που απεικονίζει ένα τοπίο.

Το ακόλουθο παράδειγμα παρουσιάζει ένα εκλεκτικό σαλόνι. Αυτή η κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από την ανάμιξη σε ένα εσωτερικό αντικειμένων και λεπτομερειών πολλών στυλ. Χάρη στο ενυδρείο, ένα μικρό δωμάτιο μετατρέπεται σε ένα είδος χώρου αναψυχής. Ο τοίχος στον οποίο κρέμεται η τηλεόραση είναι διακοσμημένος με ξύλινα πλαίσια, γεγονός που καθιστά την αίθουσα κομψή και μοντέρνα.

Τα αξεσουάρ που τοποθετούνται στα ράφια δημιουργούν άνεση στο δωμάτιο. Δημιουργήστε μια επιθυμητή εικόνα στο εσωτερικό σας βοηθά να λάμπει εικόνα στον τοίχο.

Αυτή η φωτογραφία δείχνει το καθιστικό σε στυλ ρετρό. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό αυτής της τάσης είναι η παρουσία στο εσωτερικό των αντικειμένων του παρελθόντος. Η απλή και διακριτική ατμόσφαιρα του δωματίου μας φέρνει πίσω πριν από μερικά χρόνια. Στους τοίχους μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από διάσημους ανθρώπους του ΧΧ αιώνα. Κόκκινη καρέκλα, φωτιστικό δαπέδου, ξύλινο πάτωμα - όλα αυτά βοηθούν στην ολοκλήρωση της δημιουργούμενης εικόνας.

Πώς να διακοσμήσετε τον αρχικό τοίχο στο σαλόνι, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο