Διακοσμητική πέτρα στο εσωτερικό του καθιστικού

Η διακοσμητική πέτρα είναι πολύ δημοφιλής στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, καθώς το υλικό αυτό γεμίζει το δωμάτιο με μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα άνεσης και οικεία ζεστασιά. Τις περισσότερες φορές, τεχνητή πέτρα χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό του καθιστικού.

Σε αυτή την περίπτωση, διακόσμηση πέτρινου τοίχου συνιστάται για ευρύχωρα δωμάτια, σε μικρά διαμερίσματα δεν θα είναι κατάλληλη, επειδή οι συνθέσεις χύμα μπορούν να μειώσουν οπτικά το χώρο. Εάν το σαλόνι στο σπίτι είναι μικρό, τότε μπορεί να διακοσμηθεί με ξεχωριστά κομμάτια πέτρας, συνδυάζοντάς τα με άλλα φυσικά υλικά.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Το σαλόνι έχει μια ξεχωριστή θέση στη διαρρύθμιση του σπιτιού, έτσι ώστε αυτό το δωμάτιο να έχει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής στο διαμέρισμα και στο σχεδιασμό του εσωτερικού του χρησιμοποιώντας το πιο μοντέρνο και δημιουργικό ντεκόρ.Προκειμένου να ζωντανεύουν στο σαλόνι με πρωτότυπο τρόπο, οι σχεδιαστές συστήνουν τη χρήση τεχνητής πέτρας. Μπορούν να περιστρέψουν και τους δύο τοίχους και να βάλουν το υλικό με τη μορφή χωριστών θραυσμάτων κοντά στο τζάκι, ράφια.

Φαινομενικά το τελείωμα πίσω από τον καναπέ σε συνδυασμό με την ταπετσαρία.

Πριν να διακοσμήσετε το σαλόνι με ένα μοναδικό είδος διακόσμησης, πρέπει πρώτα να επιλέξετε μια πέτρα. Για την αίθουσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο φυσικό υλικό όσο και τεχνητό. Ταυτόχρονα, η φυσική πέτρα χαρακτηρίζεται από καλή αντοχή, ανθεκτικότητα, αλλά είναι πολύ ακριβή, επομένως η απόκτηση της δεν είναι διαθέσιμη σε όλους.

Όσο για το διακοσμητικό προϊόν, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα φυσικά υλικά και Έχει πολλά θετικά οφέλη, μεταξύ των οποίων υπάρχουν:

  • Χαμηλό βάρος.
  • Προσιτή τιμή?
  • Εύκολη λειτουργία.
  • Τεράστια επιλογή υφής και χρωμάτων.
  • Δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.
  • Αισθητική εμφάνιση.

Έτσι ώστε η διακόσμηση να μην μειώνει τον φωτισμό στο δωμάτιο, είναι προτιμότερο να επιλέγετε αποχρώσεις του υλικού. Ασυνήθιστα μοιάζει με λευκή πέτρα στο σαλόνι. Μπορείτε επίσης να εναλλάσσετε στα εσωτερικά σκοτεινά στοιχεία με μπεζ ταπετσαρία ή γύψο.

Ο σχεδιασμός του καθιστικού με τηλεόραση θα ταιριάζει στις επιλογές διακόσμησης με πέτρινες πλάκες.Τέτοιες συνθέσεις θα εκτελούν όχι μόνο αισθητικές αλλά και πρακτικές λειτουργίες, προστατεύοντας τη διακόσμηση τοίχων και τις γωνίες από ζημιές.

Στο εσωτερικό του δωματίου αποκτηθεί απαλή πινελιές, συνιστάται να τοποθετήσετε τα ζωντανά φυτά στο διαμέρισμα.

Πού να χρησιμοποιήσετε;

Η τεχνητή πέτρα είναι τόσο ευπροσάρμοστη ώστε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση όλων των ειδών επιφάνειες στο σαλόνι. Σήμερα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων προτιμούν να διακοσμούν καμάρες και πόρτες με αυτό το υλικό. Για το κλασικό στυλ είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση κολώνες με πέτρα. Συχνά στο μοντέρνο σχεδιασμό των καθιστικών μπορείτε να βρείτε μικρές βρύσες ή καταρράκτες. Τέτοια σχέδια θα είναι κερδοφόρα σε συνδυασμό με προϊόντα που μιμούνται φυσικό υλικό.

Η ξεχωριστή προσοχή αξίζει επίσης τη σύνθεση πέτρινων τοίχων και κιγκλιδωμάτων από σφυρήλατο σίδηρο. Σε αυτή την περίπτωση, οι τοίχοι μπορούν να διακοσμηθούν με τεχνητά στοιχεία με τη μορφή λωρίδων ή πλαισίων. Το κύριο θέμα στο εσωτερικό των περισσότερων καθιστικών είναι ένα τζάκι. Αντιμετωπίζοντας το με μια πέτρα θα επιτρέψει να τονίσει την ομορφιά του σχεδίου ενάντια στο γενικό υπόβαθρο του δωματίου, και τα δάπεδα, με επένδυση με τέτοιο υλικό, θα κάνουν την αίθουσα κομψή και κομψή.

Σε μικρά σαλόνια μπορείτε να διακοσμήσετε την πέτρα στο μπαρ. Αυτή η μέθοδος σχεδιασμού θα σας επιτρέψει να διαφοροποιήσετε οπτικά το χώρο και να κάνετε το δωμάτιο άνετο.

Προκειμένου το δωμάτιο να αποκτήσει μια ασυνήθιστη και ζεστή εμφάνιση, ο αυστηρός σχεδιασμός του συνιστάται να συμπληρώνεται με στοιχεία από φυσικό ξύλο.

Δημοφιλείς ιδέες

Με την εμφάνιση της διακοσμητικής πέτρας, δημιουργήθηκαν τεράστιες ευκαιρίες για τους σχεδιαστές, χάρη στις οποίες πολλές δημιουργικές ιδέες μπορούν να μεταφραστούν στην πραγματικότητα. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για τη διακόσμηση των καθιστικών, καθώς εγκαθίσταται γρήγορα και εύκολα, είναι φθηνό και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όμορφους εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, η αίθουσα θεωρείται το ιδανικό μέρος για την τοποθέτηση ενός τεχνητού προϊόντος. Η διακόσμηση που θα κάνει θα συμπληρώσει τα αρχικά κλασικά μοντέλα επίπλων και θα διακοσμήσει την απλότητα του σχεδιασμού.

Ένας ασυνήθιστος συνδυασμός σκληρού και μαλακού υλικού στην επιφάνεια θα δώσει στο δωμάτιο μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.

Για το εσωτερικό του καθιστικού είναι καλύτερο να επιλέξετε ελαφρές αποχρώσεις του υλικού. Αν στο σχεδιασμό του δωματίου για να εφαρμόσει ένα έλασμα του χρώματος του καφέ, μπεζ γύψο στους τοίχους και να βάλει ένα ξεχωριστό κομμάτι της πέτρας, ο σχεδιασμός θα είναι κομψό και μοντέρνο.

Εάν η επιφάνεια είναι κατασκευασμένη με υλικό μέχρι την οροφή, τότε συνιστάται να ενισχύσετε το αποτέλεσμα με ξύλινα τεμάχια.

Η υφή του προϊόντος, ζωγραφισμένη σε μια φωτεινή λευκή σκιά, φαίνεται επίσης καλή, θα συνδυάζεται καλά με έπιπλα και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.

Το πέτρινο περίβλημα ταιριάζει σε κάθε εσωτερικό στυλ, αλλά το υλικό πρέπει να επιλεγεί σωστά. Για παράδειγμα, για ένα σαλόνι διακοσμημένο σε μοντέρνο στυλ, η καλύτερη λύση θα ήταν να διακοσμήσετε έναν τοίχο με τη μορφή ενός τούβλου.

Μια επιφάνεια κατασκευασμένη από ακανόνιστο υλικό, αντίθετα, θα χαλάσει την συμμετρία του δωματίου.

Κατά κανόνα, για ευρύχωρες αίθουσες είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μεγάλα τεμάχια που είναι σε θέση να διακοσμήσουν την ογκομετρική επιφάνεια του τοίχου. Η επιφάνεια, γεμάτη με μεγάλες πλάκες σχιστόλιθου, όχι μόνο θα δώσει στο δωμάτιο μια αίσθηση άνεσης, αλλά και θα τονίσει το φυσικό χρώμα της πέτρας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον φωτισμό στο δωμάτιο.

Χωρίς καλό φωτισμό, το υλικό θα χάσει την ελκυστική του εμφάνιση και το χρώμα και η υφή του θα φανεί θαμπό.

Ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό του καθιστικού αξίζει ένα πέτρινο τζάκι. Αυτός ο τύπος ντεκόρ κάνει το δωμάτιο πιο μοντέρνο και εκφραστικό.Η "γειτονιά" της εστίας και της φυσικής πέτρας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξουμε την ενότητα της φύσης σε εσωτερικούς χώρους. Για να συνεχιστεί η αρμονία της παλέτας, στο σαλόνι συνιστάται να επιπλέουν επιπλέον τους τοίχους κάτω από το τούβλο. Απόχρωση καφέ και κόκκινο θα γεμίσει το δωμάτιο με ζεστασιά στο σπίτι.

Οι τοίχοι στην αίθουσα, διακοσμημένοι με πέτρα ποταμών, φαίνονται επίσης ασυνήθιστοι και το φινίρισμα πρέπει να γίνει σε όλο το πλάτος του τοίχου και τουλάχιστον 1,5 μ. Ύψος. Η χαμηλή και μεγάλη διακόσμηση θα είναι μια μοναδική προσθήκη στο σαλόνι. Μερικές φορές στο εσωτερικό αυτών των δωματίων χρησιμοποιήθηκαν τοίχοι επένδυσης από λιθόστρωτα. Κατά κανόνα, επιλέγεται για χώρα και παραδοσιακό ύφος. Εάν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού θέλουν να κάνουν το σαλόνι ειδικό, τότε στον χώρο του μπορείτε να βάλετε μια προεξοχή από μια πολύχρωμη πέτρα, η οποία θα τοποθετηθεί από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Ένα πάτωμα από ένα φυσικό δέντρο και τα ακριβά έπιπλα θα υπογραμμιστεί όμορφα με το φινίρισμα από σκούρο γκρι σχιστόλιθο. Εάν το εσωτερικό του καθιστικού περιέχει τραχιά βράχια, τότε "ζεστό" η ατμόσφαιρα θα βοηθήσει χαλιά, μαξιλάρια και ταπετσαρίες επίπλων από μαλακά υφάσματα. Επιπλέον, οι αυστηρές μορφές διακόσμησης μπορούν να "μαλακώσουν" με ζεστές αποχρώσεις τοίχων, σκαλισμένα ράφια και καναπέδες.

Έτσι ώστε το δωμάτιο να μην καταστεί ζοφερή, θα πρέπει να γεμίσει στο μέγιστο με το φωτισμό, έτσι ώστε η αίσθηση όλων των χρωμάτων στο σαλόνι θα παραμείνει.

Ένα μοντέρνο σαλόνι είναι ένα δωμάτιο που θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι κατάλληλο τόσο για οικογενειακές διακοπές όσο και για διασκέδαση με φίλους, οπότε το εσωτερικό του θα πρέπει να είναι διακοσμημένο εξαιρετικά και εκλεπτυσμένο. Στο σχέδιο πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο λευκό και ελαφρύ. Το πρωτότυπο σε μεγάλα δωμάτια μοιάζει με επένδυση λευκών ασβεστολιθικών τοίχων ή χωριστών συνθέσεων υπό μορφή πέτρινων ράφια.

Όσο για τη διακόσμηση με τη μορφή τούβλων, στο σαλόνι χρησιμοποιείται συνήθως για την πλαισίωση κόγχες.

Μην ξεχνάτε επίσης τον σχεδιασμό του δαπέδου στην αίθουσα. Σε αυτή την περίπτωση, διακοσμητικό σχιστόλιθος θεωρείται μια μοντέρνα επιλογή, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στη διακόσμηση των τοίχων.

Χρησιμοποιώντας διάφορες παραλλαγές αυτού του υλικού, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κομψό πάτωμα και ο αρμονικός συνδυασμός των σκούρων και ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων θα δώσει στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη πινελιά βελτίωσης.

Δυστυχώς, δεν μπορεί κανείς να καυχηθεί με ένα ευρύχωρο σαλόνι, αλλά ακόμη και σε μικρά δωμάτια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέτρινο περιθώριο.Για να μην περιορίσετε οπτικά το χώρο, συνιστάται να διακοσμείτε μόνο ένα μέρος των τοίχων. Η μερική διακόσμηση όχι μόνο μετατρέπει το δωμάτιο, αλλά και συμπληρώνει με όμορφα χρώματα και υφή. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το φινίρισμα με τη μορφή ενός πίνακα, θα έχετε μια καλή εξοικονόμηση για την επισκευή.

Κάντε το δωμάτιο ενδιαφέρον και ασυνήθιστο θα βοηθήσει τα φωτεινά χρώματα στους τοίχους.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τα πέτρινα ένθετα στους τοίχους συνδυάζονται με τη γενική εμφάνιση του σαλόνι και είναι ένα είδος συνέχιση των αποχρώσεων των επίπλων και κουρτίνες. Συνθέσεις από διαφορετικούς τύπους πέτρων φαίνονται εξαιρετικά, για παράδειγμα, στο κέντρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό με λεία επιφάνεια, και το πλαίσιο μπορεί να γίνει από ογκομετρικές και τραχύ στοιχεία.

Μπορείτε να βάλετε μόνοι σας μια διακοσμητική πέτρα. Λεπτομερείς οδηγίες μπορείτε να δείτε στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο