Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού της οροφής στο σαλόνι

Ο σχεδιασμός ενός σύγχρονου σαλόνι θα πρέπει να είναι τέλεια, καθώς αυτό το δωμάτιο θεωρείται το "πρόσωπο" του σπιτιού. Ως εκ τούτου, στο σχεδιασμό του, μεγάλη προσοχή δεν δίνεται μόνο στο τελείωμα των τοίχων και του δαπέδου, αλλά και στην οροφή, η οποία είναι η κύρια λεπτομέρεια κάθε διακόσμησης. Η σωστά επιλεγμένη μορφή και το χρώμα του θα κάνουν το σαλόνι κομψό και άνετο, γεμίζουν το χώρο με ζεστασιά και θα τονίζουν ευνοϊκά την ομορφιά των υπόλοιπων εσωτερικών στοιχείων. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλές επιλογές για το τελείωμα της οροφής με τη χρήση διαφόρων δομικών υλικών και δομών, χάρη σε αυτό, είναι εύκολο να επιλέξετε το σωστό θέμα και να δώσετε στο δωμάτιο μια πλήρη εμφάνιση.

Τύποι και σχέδια

Ο σχεδιασμός της οροφής στο σαλόνι μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους.Ανάλογα με το μέγεθος και το ύψος του δωματίου, εφαρμόζουν τόσο την εφαρμογή ενός διακοσμητικού στρώματος απευθείας πάνω στην ίδια τη βάση όσο και την εγκατάσταση ανασταλτικών συνθέσεων με γυψοσανίδα και καμβά. Οι απλοί τύποι τελειωμάτων περιλαμβάνουν:

 • Whitewash Παρόλο που αυτή η μέθοδος θεωρείται "παλιά" και σταδιακά χάνει τη συνάφεια της, παραμένει σε ζήτηση μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και σπιτιών, επειδή η λεύκανση δεν απαιτεί ιδιαίτερο οικονομικό κόστος και γίνεται γρήγορα. Για να το εκτελέσετε, αρκεί να εφαρμόσετε μια κιμωλία ή διάλυμα ασβέστη στην οροφή με ένα πιστόλι ψεκασμού. Προκειμένου η επιφάνεια να αποκτήσει την επιθυμητή απόχρωση, στο διάλυμα προστίθενται ειδικές χρωστικές ουσίες. Το κύριο μειονέκτημα του λευκαντικού είναι η ανάγκη για χρονοβόρο καθαρισμό του χώρου μετά την εργασία και η προσεκτική εξάλειψη των επιφανειακών ελαττωμάτων πριν από την έναρξη της διαδικασίας εργασίας.
 • Βαφή. Συχνά προτιμάται στη συνήθη επισκευή στην αίθουσα. Καθώς η επικάλυψη επιλέγει τη διασπορά νερού και τις βαφές με βάση το νερό διαφορετικών χρωμάτων. Η βαφή μπορεί να γίνει τόσο ακριβές όσο και φθηνές βαφές. Για να κάνετε την οροφή όμορφη, όχι μόνο πρέπει να προετοιμάσετε προσεκτικά τη βάση της, αλλά και να εφαρμόσετε το χρώμα σε διάφορα στρώματα.
 • Επικόλληση με τοίχο χαρτί. Χαρακτηρίζεται από την καθαριότητα της εργασίας, σας επιτρέπει να κρύψετε μικρές αρθρώσεις και ρωγμές στην επιφάνεια της οροφής. Η αισθητική εμφάνιση αυτού του φινιρίσματος διατηρείται για μέχρι 5 χρόνια, τότε θα πρέπει να εκτελέσετε την αποκατάσταση. Για την επικόλληση ταπετσαριών αποκτήστε καμβά χαρτιού ποιότητας, αποτελούμενο από διάφορα στρώματα. Συνήθως για αυτούς τους σκοπούς επιλέξτε ταπετσαρία σε βάση βινυλίου με ανάγλυφη δομή, είναι ανθεκτικά και δεν φοβούνται τον υγρό καθαρισμό.
 • Τοποθέτηση πλακιδίων. Τα προϊόντα είναι ένα διακοσμητικό υλικό διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυστυρένιο με τη μορφή τετραγώνων ή ορθογωνίων. Στην επιφάνεια των πλακών μπορούν να εφαρμοστούν επιπλέον αρχικά σχέδια και σχέδια. Σήμερα, στην πώληση μπορείτε να βρείτε ομαλές, ακατέργαστες επιφάνειες του υλικού, πλακάκια με απομίμηση ξύλου και διακοσμήσεις στόκος είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Αυτά τα φθηνά και εύχρηστα προϊόντα μπορούν να βαφτούν με βαφή με βάση το νερό.

Οι σύγχρονες οροφές στο σαλόνι σχεδιάζονται επίσης με τη μορφή πολύπλοκων κατασκευών, οι οποίες είναι:

 • Αρθρωμένο. Ιδανική για επιφάνειες στις οποίες πρέπει να κρύψετε διάφορα ελαττώματα και να τοποθετήσετε επικοινωνίες.Τα πάνελ της αιωρούμενης σύνθεσης μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα, υφή και χρώμα. Ταυτόχρονα, συμπληρώνονται απαραιτήτως από τον όμορφο φωτισμό που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα ασυνήθιστο σχέδιο.
 • Από γυψοσανίδες. Τέτοια φινίρισμα απαιτεί εμπειρία και δεξιότητα στην εκτέλεση των εργασιών. Οι οροφές δύο επιπέδων, οι οποίες συχνά είναι καμπυλόγραμμες, φαίνονται αρχικά στο σαλόνι. Έχουν εξαιρετική ηχομόνωση και θερμομόνωση, εξυπηρετούν αξιόπιστα για πολλά χρόνια.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι το πλαίσιο δύο επιπέδων είναι κατάλληλο μόνο για ψηλά δωμάτια. Στην αίθουσα με χαμηλή οροφή είναι καλύτερο να μην το εγκαταστήσετε, επειδή το ύψος του χώρου θα μειωθεί κατά 15-20 εκ. Η ελαστικότητα της γυψοσανίδας επιτρέπει σε αυτή να λάβει διαφορετικά σχήματα. Οι σχεδιαστές προτείνουν να δημιουργηθούν όχι μόνο απλά σχέδια, αλλά και πολυεπίπεδη διακοσμήσεις με θόλους και καμάρες. Οι γυψοσανίδες και οι τεντωμένες οροφές συνδυάζονται με έναν πρωτότυπο τρόπο, που αντιπροσωπεύει ασυνήθιστες επιλογές σχεδίασης.

 • Κασέτα. Εγκαθίστανται σε ένα προκατασκευασμένο πλαίσιο. Το υλικό έχει τη μορφή λεπτών πλακών ψευδαργύρου και αλουμινίου, στην εμπρόσθια πλευρά του οποίου εφαρμόζεται ένα στρώμα σκόνης πολύχρωμης βαφής.Κάνοντας οροφές με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε μια πλάκα με μια τραχιά ή λεία επιφάνεια. Εγκαθίστανται γρήγορα, είναι εύκολο να καθαριστούν, μπορούν να κρύψουν το σύστημα εξαερισμού, αλλά χαρακτηρίζονται από χαμηλή ηχομόνωση.
 • Καθρέπτης. Είναι ένας τύπος οροφής κασέτας, αλλά χρησιμοποιούν διακοσμητικούς καθρέπτες αντί για μεταλλικές πλάκες. Τέτοιες διακοσμήσεις συμβάλλουν στην αύξηση του ύψους της αίθουσας και προσδίδουν όγκο στο δωμάτιο. Επιπλέον, είναι απολύτως φιλικές προς το περιβάλλον και ασφαλείς στη χρήση.
 • Podshivny. Πρόκειται για καμπύλες επιφάνειες πολύπλοκων σχημάτων, τα οποία είναι κατασκευασμένα από μεταλλικό σκελετό, φύλλα γυψοσανίδας και διακοσμητικά πάνελ. Μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή, οι ανωμαλίες των οποίων δεν υπερβαίνουν τα 1-2 εκατοστά. Εάν σχεδιάζεται η εγκατάσταση καλωδίων για επικοινωνίες και ενσωματωμένους λαμπτήρες, αυτό το μοντέλο οροφής δεν θα λειτουργήσει.
 • Rack. Αρχικά μοιάζει με το σχεδιασμό ξύλινων σπιτιών, και διαμερίσματα πόλης. Λόγω του ότι τα πηχάκια είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικά χρώματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν οποιοδήποτε στυλ στο σαλόνι. Μια ασυνήθιστη επιλογή είναι ένα υλικό επικαλυμμένο με χρυσό ή ασήμι, οι λαβές χρωμίου φαίνονται επίσης πολύ.Για να διακοσμήσετε την οροφή με αυτόν τον τρόπο, επιλέξτε το υλικό με ράφια με γυαλιστερή ή ματ επιφάνεια.
 • Τεντώστε. Έχετε την εμφάνιση ενός στερεού καμβά, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά πολυμερή βινυλίου. Κατ 'αρχάς, γύρω από την περίμετρο της αίθουσας, τοποθετείται ένα πλαίσιο από πηχάκια και στη συνέχεια τεντώνεται το υλικό. Σε ένα τέτοιο πλωτό οροφή, μπορείτε να εφαρμόσετε το αρχικό σχέδιο ή σχέδιο. Η σύνθεση, κατά κανόνα, εκτελείται από διαφορετικά χρώματα και υφές.

Υλικά φινιρίσματος

Ο σχεδιασμός της οροφής στο σαλόνι είναι κατασκευασμένος από διάφορα υλικά, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του. Είναι σημαντικό να εξετάσετε τη σωστή τοποθέτηση πηγών φωτός και να αποκρύψετε τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Ταυτόχρονα, κάθε είδους διακόσμηση πρέπει να πραγματοποιείται με οικολογικά προϊόντα που όχι μόνο θα ενσαρκώνουν αρμονικά το γενικό εσωτερικό της αίθουσας αλλά και θα πληρούν τις προϋποθέσεις για ασφαλή λειτουργία. Έτσι, επιλέγοντας μια "επίπεδη" οροφή επιλογή για το σχεδιασμό θα απαιτήσει ξύλο, γύψο, χρώμα ή ταπετσαρία. Όσο για τις δομές πολλαπλών επιπέδων, μπορούν να έχουν καθρέφτη, γυαλιστερή ή ματ εμφάνιση, η οποία συνήθως δημιουργείται με τη βοήθεια γυψοσανίδας, πλακών PVC και πλαστικών πλακών.

Πρόσφατα, ο συνδυασμός της οροφής είναι επίσης πολύ δημοφιλής, όπου κάνουν μια αναρτημένη δομή και το διακοσμούν με ξύλινα δοκάρια και τεντωμένο καμβά. Η τελική αφή σε αυτή τη διακόσμηση είναι καλούπια και γυψομάρμαρο.

Για πολλούς, οι οροφές ενός επιπέδου μπορεί να φαίνονται απροσδιόριστες και απλές, αλλά αν επιλέξετε το σωστό φινίρισμα, θα έχετε μια εντελώς πρωτότυπη εικόνα. Για παράδειγμα, το ανώτατο όριο, που επικολλάται με συνηθισμένη ταπετσαρία, θα φαίνεται ξεθωριασμένο, αλλά αν εφαρμόσετε όμορφο καμβά με βάση μη υφασμένα υφάσματα ή υφάσματα, η εμφάνισή του θα αλλάξει.

Ανεξάρτητα από τον τύπο οροφής που θα επιλεγεί για το εσωτερικό της αίθουσας, για το σχεδιασμό της είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ποιοτικά υλικά, είναι επιθυμητό να δίνεται προτίμηση στα φυσικά προϊόντα. Θα πρέπει επίσης να δοθεί μεγάλη προσοχή στην υφή και το χρώμα τους.

Στυλ

Το σαλόνι αποτελεί συνέχεια του συνολικού σχεδιασμού του σπιτιού. Επομένως, για να το ξεχωρίσετε με πρωτότυπο τρόπο σε σχέση με τα άλλα δωμάτια και να το γεμίσετε με μια ασυνήθιστη ατμόσφαιρα, συνιστάται να εφαρμόσετε κάποια στυλιστική κατεύθυνση στη διακόσμηση της οροφής.Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλά στυλ για τη διακόσμηση οροφών, αλλά τα πιο σημαντικά από αυτά είναι:

 • Ροκοκό Χαρακτηρίζεται από μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια από μπεζ, μπλε ή άσπρο. Ταυτόχρονα, το ανώτατο όριο θα πρέπει να πάει ομαλά στους τοίχους. Συχνά, οι τοιχογραφίες ή τα γλυπτά χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά αντικείμενα και προσπαθούν επίσης να γεμίσουν το φόντο με μπρούτζινη και χρυσή απόχρωση. Ο πολυέλαιος βρίσκεται συνήθως στο κέντρο της οροφής και είναι ένα τεράστιο στοιχείο διακοσμημένο με κρυστάλλινες μπάλες και μενταγιόν.
 • Αιγυπτιακές σημειώσεις. Χαρακτηρίζονται από ανάγλυφους πίνακες με παλαιά θέματα. Η οροφή είναι απλή, η μόνη της διακόσμηση μπορεί να είναι ένα πολυμορφικό ανάγλυφο ή ένα γείσο. Επιτρέπεται να ζωγραφίζει την επιφάνεια με λουλούδια στολίδια. Κατά κανόνα, κυανό, κίτρινο, πορφυρό και πράσινο χρώμα επικρατούν στην περιοχή των χρωμάτων.
 • Γοτθικό Η οροφή γίνεται με τη μορφή δαπέδων από ξύλινα δοκάρια ή καμάρες. Για να διακοσμήσετε σωστά, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο φυσικά ξύλα. Ένα όμορφο παράδειγμα είναι το λευκό φόντο των τειχών της αίθουσας, που συμπληρώνεται από μια μαύρη οροφή.
 • Χώρα Όσο το δυνατόν πιο κοντά στη φύση και δεν ανέχεται τις υπερβολές. Χρησιμοποιούνται επίσης οροφές από ξύλινα δοκάρια, από τα οποία απλώνονται ασυνήθιστα σχήματα. Το χρωματικό σχήμα επιλέγεται χωρικά και κυριαρχείται από κίτρινη, μπεζ, καφέ και ελαφριά χρωματική σοκολάτα.
 • Κλασικισμός Οι τοίχοι χωρίζονται από το ανώτατο όριο από όμορφους γείζους ή ζωφόρους. Συχνά η επιφάνεια είναι διακοσμημένη με επιχρυσωμένα στολίδια και γυψομάρμαρο. Τα χρώματα επιλέγονται ελαφριά, φωτεινά χρώματα αποκλείονται τελείως.
 • Αναγέννηση. Το χαρακτηριστικό της χαρακτηριστικό είναι η σαφήνεια και η απλότητα, έτσι δεν επιτρέπονται οι αντιθέσεις συνθέσεις. Ως φως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους προβολείς και τους μέτριους πολυελαίους. Η οροφή είναι εγκατεστημένη σε διαφορετικά επίπεδα, αλλά σε κάθε ένα από αυτά πρέπει να υπάρχουν ομαλές γραμμές. Η επιλογή χρώματος επιλέγεται ανάλογα με το γενικό υπόβαθρο του καθιστικού.
 • Kitsch Είναι μια φωτεινή και εξωτική επιλογή για το ανώτατο όριο. Παρέχει τη χρήση διαφορετικών χρωμάτων, τα οποία μπορεί να μην συνδυάζονται μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η βάση γίνεται φωτεινό μπλε και πλαισιώνεται από τα γείσα της, διακοσμημένα με λάμψη ή αστέρια.Το Kitsch επιλέγεται συχνά για σαλόνια διακοσμημένα με παράθυρα.
 • Εκλεκτικισμός Μια ενδιαφέρουσα κατεύθυνση που συνδυάζει δυτικά και ανατολικά μοτίβα. Ασυνήθιστη εμφάνιση τέτοιων οροφών που συνδυάζουν ταυτόχρονα μοντέρνα, μπαρόκ και υψηλής τεχνολογίας. Στην περίπτωση αυτή, η οροφή μπορεί να είναι μονότονη ή να περιλαμβάνει μεμονωμένα έγχρωμα χρώματα. Η αρχική προσθήκη στο σχέδιο σε αυτή την περίπτωση θα είναι ένας σφυρηλατημένος πολυέλαιος και ανάγλυφες μπαγκέτες.
 • Κλασικό που χαρακτηρίζεται από ένα τέτοιο φινίρισμα, στο οποίο οι οροφές πάντοτε φαίνονται ξεχωριστά και μοναδικές. Σε μια κλασική διακόσμηση, κατά κανόνα, επικρατούν φωτεινές και παστέλ αποχρώσεις. Τα σχέδια μπορούν να είναι μονής στάθμης και να κλιμακώνονται. Οι όμορφοι πολυέλαιοι χρησιμοποιούνται ως φωτισμός και συμπληρώνονται με φωτισμό από προβολείς. Ιδανικά τέτοιες οροφές, διακοσμημένες με τεντωμένο καμβά, καλυμμένες με ταπετσαρία ή καλυμμένες με διακοσμητικό γύψο.
 • Σύγχρονη Κατάλληλο για ιδιοκτήτες σπιτιού που αγαπούν τα πάντα καινούρια και μοντέρνα. Σε αυτή τη διακόσμηση, ευπρόσδεκτες συνθέσεις, ένθετα από επιφάνειες καθρεπτών και εκτύπωση φωτογραφιών. Τα τρισδιάστατα ανώτατα όρια που δημιουργούν ένα ασυνήθιστο αίσθημα ελαφρότητας και έλλειψης βαρύτητας είναι κατάλληλα για σαλόνι προς αυτή την κατεύθυνση.

Φωτισμός

Παραδοσιακά, ένας μεγάλος πολυέλαιος είναι εγκατεστημένος στα σαλόνια στο κέντρο της οροφής, αλλά αυτή η επιλογή είναι συνήθως κατάλληλη για απλή διακόσμηση. Όσο για τις πολύπλοκες και πολυεπίπεδες κατασκευές, για τον φωτισμό τους είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν και άλλες πιο κομψές μέθοδοι οργάνωσης του φωτισμού. Για παράδειγμα, μια καλή επιλογή θα ήταν προβολείς, οι οποίοι μπορούν να συμπληρώσουν μια μεγάλη οροφή με ένα πρωτότυπο σχέδιο. Ένας τεράστιος ρόλος στην επιλογή των πηγών φωτός παίζει και στην περιοχή του δωματίου. Οι τακτικοί πολυέλαιοι είναι κατάλληλοι για μικρά δωμάτια και είναι καλύτερο να διακοσμήσετε σαλόνια με χαμηλή οροφή με αρκετούς λαμπτήρες και να τοποθετήσετε ένα φωτιστικό δαπέδου στο δωμάτιο.

Πρόσφατα, οι ιδιοκτήτες σπιτιού προτιμούν να κάνουν οροφές, που αποτελείται από πολλά επίπεδα. Αυτή η αρχιτεκτονική σύνθεση φαίνεται ευδιάκριτη, αλλά αν δεν ανησυχείτε για τον φωτισμό της, η διακόσμηση θα χαλάσει, ειδικά αν επιλεχθεί καφέ για την οροφή. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται η τοποθέτηση αρκετών τύπων φωτισμού στο καθιστικό.

Μια καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα εσωτερικό φως, το οποίο σας επιτρέπει να επισημάνετε ασυνήθιστες λεπτομέρειες στο ανώτατο όριο.Η αρχική συμπληρωματική κομψή γυάλινη λάμπα, ενώ για τη διακόσμηση τέτοιου οροφή είναι καλύτερο να επιλέξουν προβολείς, θα πρωτότυπο λάμψη με διαφορετικές αποχρώσεις και να δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Οι ψεύτικες συσκευές είναι επίσης πολύ δημοφιλείς, παρουσιάζονται σε διάφορους κορεσμούς και χρώματα.

Συμβουλές για την επιλογή

Πριν σχεδιάσετε την οροφή στο σαλόνι, συνιστάται πρώτα να κάνετε καλή επισκευή και να επεκτείνετε το χώρο. Εάν πρόκειται για ιδιωτική κατοικία με ψηλά ταβάνια, τότε το εσωτερικό της μπορεί να διαφοροποιηθεί με πολυεπίπεδες κατασκευές. Στο "Khrushchev" ρύθμιση, όπου το δωμάτιο είναι μικρό και η έκτασή του δεν υπερβαίνει τα 18 τετραγωνικά μέτρα. m, θα χρειαστεί να εφαρμόσετε διαφορετικές ιδέες σχεδίασης και να αυξήσετε οπτικά το χώρο.

Για να κάνετε την οροφή κομψή και μοναδική, πρέπει να τηρείτε τις παρακάτω συμβουλές:

 • Επιλέξτε για φινίρισμα φυσικών υλικών. Δεν θεωρούνται μόνο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά επίσης φαίνονται εξαιρετικά ενάντια στο γενικό πλαίσιο του εσωτερικού. Τόσο οι ξύλινες κατασκευές όσο και τα προϊόντα απομίμησης πέτρας είναι κατάλληλα.
 • Εξετάστε τη γεωμετρία.Πρόσφατα στη σαφή γραμμή της μόδας με αναλογικά σχήματα. Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια μπορεί να διακοσμηθεί με σχέδια ή σχέδια με ασυνήθιστα γεωμετρικά σχήματα. Αρχικές συνθέσεις σε μορφή τετραγώνων, τριγώνων και οβάλ.
 • Δώστε προσοχή στο σχέδιο χρώματος. Μέχρι σήμερα, τεντωμένος καμβάς από σατέν, που μιμείται μέταλλο είναι πολύ δημοφιλής. Τα ανώτατα όρια με μια ένδειξη κασσίτερου, χαλκού ή ορείχαλκου μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή.
 • Χρησιμοποιήστε τη διακόσμηση του μινιμαλισμού. Η απλότητα και η σεμνότητα είναι πάντα στην μόδα. Για να διαφοροποιήσουμε ένα μονοφωνικό υπόβαθρο, είναι δυνατή η εφαρμογή μιας λίστας με λαϊκά κίνητρα με βάση ένα ανώτατο όριο.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

 • Το πιο όμορφο ανώτατο όριο για το σαλόνι είναι η αναρτημένη δομή, διακοσμημένη με καμβά, φαίνεται φρέσκια και κομψή. Επιπλέον, η τοποθέτησή του είναι γρήγορη και σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τέλεια την επιφάνεια και μια μεγάλη ποικιλία υλικών και χρωμάτων που είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε στυλ σχεδιασμού.
 • Οι αναρτημένες οροφές με εκτύπωση φωτογραφιών αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή, ο αρχικός σχεδιασμός τους μπορεί να εκπροσωπείται από διάφορα σχέδια και συνθέσεις.Για το σαλόνι είναι κατάλληλες επιλογές με εικόνες του ουρανού, λόγω του όγκου τους αποτέλεσμα, το καθιστικό γίνεται ευρύχωρο και ανοιχτό, το αποτέλεσμα του άπειρου δημιουργείται στο δωμάτιο.
 • Ενδιαφέρουσες ιδέες με τρισδιάστατες ζωγραφιές με τη μορφή σταγόνων. Διευρύνει το χώρο με ιδιαίτερο τρόπο και γεμίζει την αίθουσα με μια ασυνήθιστη ατμόσφαιρα. Για σχέδια, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά μεγέθη. Τέτοιες οροφές είναι κατάλληλες για σαλόνια διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ, καθώς και για ιδιοκτήτες σπιτιού, που προτιμούν τα πάντα ασυνήθιστα στο σχεδιασμό.
 • Συχνά ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό τεντωμένου υφάσματος με γυψοσανίδα. Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια μονόχρωμη επιφάνεια με γυαλάδα. Φαίνεται ευγενής και βοηθά στην περαιτέρω έμφαση στο εσωτερικό του δωματίου.
 • Με ιδιαίτερο τρόπο, τόσο στο διαμέρισμα όσο και στο εξοχικό σπίτι, φαίνονται οι οροφές με δοκούς. Το φυσικό ξύλο προσφέρει άνεση στο σαλόνι και αίσθηση φυσικής ζεστασιάς. Ταυτόχρονα, για τις διακοσμητικές δοκίδες των σκούρων αποχρώσεων συνιστώνται, οι οποίες θα ταιριάζουν όμορφα στη συνολική διακόσμηση του δωματίου.

Αυτά τα σχέδια θεωρούνται εξαιρετική επιλογή για όλους τους τύπους στυλ, δεν χρειάζονται επιπλέον φινίρισμα, μπορούν να εφαρμοστούν σε οροφές ενός επιπέδου ή βήμα.Προκειμένου να τονιστεί η ομορφιά τους, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε laminate ή παρκέ στο δωμάτιο, και τοποθετήστε τα έπιπλα από φυσικό ξύλο.

Πώς να επιλέξετε ένα σχέδιο για το σαλόνι σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο