Όμορφες ιδέες σχεδίου σαλόνι

Όντας η καρδιά οποιουδήποτε σπιτιού, το σαλόνι χρειάζεται μια ειδική προσέγγιση για τη δημιουργία μιας εσωτερικής σύνθεσης. Αυτό είναι ένα κοινό μέρος, η ατμόσφαιρα της αίθουσας θα πρέπει να είναι άνετη για κάθε μέλος της οικογένειας. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να καταλάβετε τις περιπλοκές της δημιουργίας όμορφων ιδεών σαλόνι.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Κάθε σαλόνι είναι ατομικό. Ανάλογα με τη διαθέσιμη διάταξη, μπορεί να είναι ίσια, στενή, πλατιά, τετράγωνη, ορθογώνια, με τη μορφή τετραγώνου με ημικύκλιο συνδεδεμένο, ή να έχει μια λοξότμητη ή σπασμένη προοπτική. Συχνά, αυτό το δωμάτιο είναι περιορισμένο στην ευχρηστία περιοχή, έχοντας για τη ρύθμιση όχι περισσότερο από 17-18 τετραγωνικά μέτρα. m. Εκτός από την έλλειψη χώρου, τα σαλόνια μπορούν να έχουν προβολές, κόγχες, πάνελ, πολύ στενές πόρτες και ακατανόητες υπερκατασκευές που δεν φέρουν λειτουργικά φορτία.Άλλες αίθουσες, αντίθετα, διακρίνονται από την ελευθερία και παρέχουν απεριόριστη πρόσβαση στο στυλ σχεδιασμού, μερικές φορές σε συνδυασμό με παρακείμενα δωμάτια ή μπαλκόνι ή λόγιο, σχηματίζοντας μια περίεργη περιοχή με παράθυρο κόλπων.

Οποιοσδήποτε χώρος, στο "Χρουστσιόφ", ένα μικρό διαμέρισμα ή ένα ευρύχωρο εξοχικό ή διαμέρισμα στούντιο, μπορείτε να δημιουργήσετε μια οικεία ατμόσφαιρα, είτε πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα είτε για ένα δωμάτιο με μια μάζα ελεύθερου χώρου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της δημιουργίας της απαραίτητης ατμόσφαιρας διάθεσης του καθιστικού είναι:

 • τον κορεσμό του δωματίου με το φως μέσω της βασικής σκιάς των στιλιστικών (χρήση ελαφρών ήχων από μπεζ, παστέλ).
 • αυξάνοντας οπτικά το χώρο ενεργοποιώντας τις επιφάνειες γυαλιού και καθρεφτών.
 • δίνοντας τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου το σωστό κανάλι, δίνοντας την εμφάνιση πλεονεκτημάτων σε μειονεκτήματα.
 • γεμίζοντας το χώρο με το απαιτούμενο μέγεθος και αριθμό αντικειμένων σύμφωνα με το μέγεθος και το θέμα του στυλ.
 • λογική επιλογή των ιδεών της κατεύθυνσης σχεδιασμού, που αντιστοιχεί στο διαθέσιμο υλικό και ιδιοσυγκρασία κάθε μέλους της οικογένειας.
 • η σωστή χρήση των διατάξεων φωτισμού, η μέγιστη φυσική θερμοκρασία της ροής φωτός,
 • χρήση όχι περισσότερων από 4 βασικά χρώματα στο σχεδιασμό του χώρου (1 δεσπόζουσα θέση, 1 αντίθεση και 2 από τα συνδετικά στοιχεία).
 • αρμονικός συνδυασμός συνδυασμένων δωματίων από άποψη σχεδιασμού στυλ και χρώματος.

Η διαρρύθμιση της αίθουσας εξαρτάται από τις διαθέσιμες οικονομικές δυνατότητες, επομένως σε ορισμένες περιπτώσεις η κατεδάφιση φερόμενων τοίχων είναι επιτρεπτή, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μόνο η επιλογή του προϋπολογισμού είναι αποδεκτή με τεχνικές οπτικού σχεδιασμού.

Σε αυτό το δωμάτιο χρειάζεστε υλικά κατάστασης με υψηλές πρακτικές ιδιότητες που είναι ανθεκτικές στον υγρό καθαρισμό, γι 'αυτό πρέπει να επιλέξετε στοιχεία σχεδιασμού με υψηλή τάξη αντοχής στην τριβή και περιστασιακές μηχανικές βλάβες, χωρίς να ξεχνάτε την αισθητική πλευρά του θέματος.

Στυλ

Η ομορφιά είναι μια ξεχωριστή ιδέα για όλους. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, είτε πρόκειται για κλασικά, μοντέρνα ή εθνοτικά, vintage στυλ, είναι όμορφο να οργανώσει το σαλόνι σε ενδιαφέρουσες τεχνικές σχεδιασμού για όλους, ακόμη και με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Το κύριο πράγμα που πρέπει να ληφθεί υπόψη: όλα τα αντικείμενα της εσωτερικής σύνθεσης πρέπει να υπακούουν το ίδιο ύφος σε μέτριες ποσότητες. Η αφθονία τους θα οδηγήσει σε οπτική ορατότητα της διαταραχής.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα: όσο μεγαλύτερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο δύσκολο ή πιο δημιουργικό θα πρέπει να είναι η τοποθέτησή του. Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούμε στοιχεία του θέματος του παλατιού στο Χρουστσόφ, όπου πρέπει να χρησιμοποιείται η χαμηλή οροφή και τα έπιπλα ενός πτυσσόμενου τύπου.

Επιτυχημένα και περιζήτητα σχέδια σαλόνι που είναι κατάλληλα για τη διακόσμηση ενός ειδικού δωματίου σε μια κατοικία περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στυλ:

 • μινιμαλισμός;
 • σύγχρονη?
 • νεοκλασική?
 • κλασικισμός.
 • vintage;
 • μπαρόκ?
 • art deco;
 • grunge;
 • πατάρι;
 • βιομηχανική

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση υπογραμμίζεται από τη διαθεσιμότητα των υλικών και τελειωμάτων, αντικείμενα διακοσμήσεως του χώρου με επένδυση τοίχου και δαπέδου και συσκευές φωτισμού.

Ζώνη

Κάτω από τη ζώνη, που είναι ένα μοντέρνο στυλιστικό σχέδιο, σημαίνει διακριτικός διαχωρισμός χώρου σε ξεχωριστές λειτουργικές περιοχές (σε αυτή την περίπτωση, επισκέπτης, τραπεζαρία, τζάκι ή χώρος ανάπαυσης) προκειμένου να αυξηθεί η περιοχή και να δοθεί χώρος στον οργανισμό.

Εάν ο χώρος είναι ελάχιστος, είναι το μόνο σαλόνι ενός διαμερίσματος ή σπιτιού, είναι συχνά εξοπλισμένο με χώρο εργασίας.

Η χωροθέτηση πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους:

 • συνδυάζοντας τα φινιρίσματα τοίχων χρησιμοποιώντας το παιχνίδι της αντίθεσης του χρώματος, του σχεδίου, της υφής, της ανάμειξης των αντικειμένων με το ένα το άλλο?
 • χρησιμοποιώντας διάφορα είδη χωρισμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που γίνονται με το χέρι με έναν υπαινιγμό διαίρεσης ενός δωματίου (για παράδειγμα, από γυψοσανίδες, γυαλί, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα).
 • επιλογή λαμπτήρων με χωριστό φωτισμό κάθε λειτουργικής περιοχής, δίνοντας στην περιοχή αυτή την επιθυμητή ατμόσφαιρα και τον βαθμό διασποράς της ροής φωτός.
 • αναδιατάσσοντας κομμάτια επίπλων (καναπέδες, ράφια, στενά ερμάρια), διαχωρίζοντας τον χώρο με την τοποθέτηση σε κάθε ζώνη διαφορετικών εσωτερικών στοιχείων.
 • χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του δωματίου (περβάζια, παράθυρα, βάθρα, κολώνες).

Σε κάθε περίπτωση, η χωροθέτηση των διακανονισμών είναι ατομική και εξαρτάται από τα διαθέσιμα έπιπλα, παρόλο που, εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορεί να ενημερωθεί χωρίς σημαντικές οικονομικές επενδύσεις. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα eurocovers, μέσω των οποίων μπορείτε να βγάλετε μαζί ένα διάσπαρτο καναπέ και καρέκλες, δίνοντάς τους την εμφάνιση του αρχικού συγκροτήματος επίπλων.

Τα καπάκια, τα διακοσμητικά μαξιλάρια, τα χαλιά, τα υφάσματα κουρτίνας είναι εξαιρετικά στοιχεία χωροταξίας, διακριτικά αλλά σαφώς δείχνοντας την οργάνωση του χώρου που προορίζεται για κάθε λειτουργική περιοχή του σπιτιού.

Έπιπλα

Όμορφη σχεδίαση κάθε σαλόνι αποτελείται από πολλούς κύριους παράγοντες:

Τείχη

Στο σχεδιασμό των τειχών είναι η επιλογή μεταξύ διαφόρων υλικών, τα κυριότερα είναι:

 • εκτύπωση ταπετσαριών ή φωτογραφιών.
 • laminate δάπεδο?
 • πλαστικά πάνελ;
 • διακοσμητικό γύψο;
 • τούβλο ή τοιχοποιία.
 • σκυρόδεμα;
 • σπασμένο μωσαϊκό γυαλιού.

Με ένα συγκεκριμένο στυλ, τα υλικά μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ή να αγοράσουν πρώτες ύλες με απομίμηση της απαραίτητης υφής για να διατηρηθεί η ατμόσφαιρα του επιθυμητού στυλ.

Για παράδειγμα, η ταπετσαρία με ένα άσπρο ή καφέ-γκρι πλινθοδομή με ανάγλυφη υφή δείχνει τέλεια το ύφος μιας σοφίτας, ειδικά με την υποστήριξη του υλικού για ζωγραφική ή σε φυσικά χρώματα που ταιριάζουν με το φυσικό μέγεθος του τούβλου. Το Laminate σας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσετε το τζάκι ή την περιοχή φιλοξενίας, αποτελώντας μια πρακτική επένδυση: είναι εύκολο να σβήσετε τη βρωμιά από την επιφάνεια, ενώ δεν χάνεται η φωτεινότητα για πολλά χρόνια.

Φωτισμός

Φωτισμός σχεδίασης της αίθουσας, τα μοντέλα των λαμπτήρων υπακούουν στο μέγεθος του δωματίου και τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της οροφής που συνδέονται με τη διαίρεση του χώρου σε ξεχωριστές λειτουργικές περιοχές. Το ανώτατο όριο μπορεί να είναι πολυεπίπεδο, που αποτελεί μια συγκεκριμένη σύνθεση, στην οποία ο κεντρικός πολυέλαιος είναι ένα βασικό στοιχείο φωτισμού, που συμπληρώνεται με τοίχο, φωτισμό δαπέδου ή μεμονωμένα φωτιστικά φωτιστικά στην περιφέρεια στις απέναντι πλευρές, από την οροφή μέχρι τους τοίχους.

Η ατμόσφαιρα της άνεσης στο σπίτι διατηρείται από μια ζεστή και ουδέτερη σκιά της λάμψης των κανονικών λαμπτήρων, οι οποίες περιλαμβάνουν λαμπτήρες αλογόνου και δίοδος.

Δεν ερεθίζουν τα μάτια και τον αμφιβληστροειδή του οπτικού νεύρου, δεν εκπέμπουν ατμούς υδραργύρου στον αέρα όταν θερμαίνονται, είναι ακίνδυνα για την υγεία και λάμπουν με σκιά κοντά στο φυσικό φως της ημέρας.

Το κεντρικό φωτιστικό μπορεί να είναι αναρτημένο (σε μια αλυσίδα, κορδόνια) ή κοντά στην επιφάνεια (που βρίσκεται κοντά στον τοίχο), ο οπίσθιος φωτισμός με τη μορφή ενός πέλματος θα πρέπει να είναι μικρότερος σε μέγεθος για να τονίσει παρά να διακόψει την ομορφιά του κύριου πολυελαίου. Σε αυτή την περίπτωση επιτρέπεται διαφορετικός σχεδιασμός διαφορετικών λαμπτήρων, αν το απαιτεί η ζωνοποίηση.

Έπιπλα

Η κύρια διακόσμηση οποιουδήποτε καθιστικού είναι ένα σύνολο από επικαλυμμένα έπιπλα και ένα τραπέζι για καφέ (καφέ), χάρη στο οποίο μπορείτε να δεχτείτε τους επισκέπτες.

Για να γίνει το ντεκόρ όμορφο και άνετο, όταν επιλέγετε ένα σύνολο από μια περιοχή φιλοξενουμένων, ξεκινούν από το δωμάτιο και το χώρο που προορίζεται για τη ζώνη φιλοξενίας: τα έπιπλα δεν πρέπει να φαίνονται επαχθή, καταστρέφουν την αρμονία του εσωτερικού.

Σε ένα μικρό δωμάτιο υπάρχει αρκετός ένας γραμμικός καναπές με ένα τραπέζι που είναι προσαρτημένο σε αυτό, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει το ελάχιστο σύνολο απαραίτητων μικρών παιγνιδιών. Στην ευρύχωρη αίθουσα, κάτω από τη ζώνη φιλοξενίας, υπάρχει ένα σετ που αποτελείται από ευρύχωρους γωνιακούς και απευθείας καναπέδες, που συμπληρώνονται από πολυθρόνες. Αυτό το κιτ μπορεί να είναι αρθρωτό, κλασικό ή ελαφρώς εκλεκτικό, κατασκευασμένο από διαφορετικά υλικά, αλλά σε ένα ενιαίο χρωματικό σχήμα.

Να είστε βέβαιος να το κέντρο της σύνθεσης γίνεται το τραπέζι, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις έχει μια ευρύχωρη επιφάνεια γυαλιού. Σήμερα με βαμμένο τρόπο βαμμένο ενισχυμένο γυαλί, ανθεκτικό στις μηχανικές βλάβες. Εκτελείται σε ευγενείς αποχρώσεις σοκολάτας, φέρνει στο εσωτερικό ένα αίσθημα ελαφριάς και ευγενείας, αρμονικά τοποθετημένο σε ένα σύνολο επίπλων, συμπληρωμένο από poufs, συστήματα ήχου και βίντεο.Συχνά το γυαλί έχει ένα σχέδιο λέιζερ με τη μορφή ελαφρών μοτίβων δαντέλα, διακοσμημένα με μεταλλικά πόδια. Λιγότερο συχνά, η υποστήριξη γίνεται με τη μορφή πέτρινων ή γυάλινων κατασκευών.

Εκτός από το κύριο σύνολο των επίπλων, το σαλόνι είναι συχνά εγκατασταθεί τραπεζαρία. Για να το κάνετε αυτό, αγοράστε στενά τραπέζια και καρέκλες με ψηλές πλάτες ή κάντε ένα μπαρ με σκαμπό μπαρ. Εάν υπάρχει αρκετός χώρος στο δωμάτιο ή είναι ένα διαμέρισμα στούντιο, σε εσωτερικούς χώρους τακτοποιούν τη ζώνη μαγειρέματος, η οποία περιλαμβάνει μονάδα κουζίνας, σόμπα, νεροχύτη, ψυγείο και δικό του φωτισμό.

Είναι επιθυμητό η τραπεζαρία και ο τόπος μαγειρέματος να διαφέρουν εξωτερικά από τις αποχρώσεις της διακόσμησης ή από τα υλικά εφαρμογής.

Για να διακοσμήσετε το χώρο του καθιστικού χρειάζεστε διαφορετικά ράφια, τα οποία μπορούν να είναι συνηθισμένα ή ενσωματωμένα, με ράφια από γυαλί και φωτισμό.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα όμορφο εσωτερικό της αίθουσας χρησιμοποιώντας παραδείγματα φρέσκων εσωτερικών συνθέσεων από έναν κατάλογο φωτογραφιών, προσαρμόζοντας τη ρύθμιση του δωματίου ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Ένας μικρός χώρος μπορεί να στραφεί εντελώς στο σαλόνι συμπληρώνοντας τη σύνθεση σε καφέ και μπεζ χρώματα της χρωματικής παλέτας και επιλέγοντας σκούρα έπιπλα στους τοίχους και το δάπεδο.

Μπορείτε να επισημάνετε τη ζώνη βίντεο με τζάκι στις πλευρές του διακοσμητικού απομιμήσεις ενός ερειπωμένου μαρμάρου, προσθέτοντας διακοσμητικά μαξιλάρια, ασυνήθιστα αγγεία και ζωντανό πράσινο στο ντεκόρ.

Σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο με μεγάλο παράθυρο, σε συνδυασμό λευκού, κρέμας και ελιάς, επιτρέπονται σγουρές γραμμές υπό μορφή προβολών τοίχων και οροφών. , γυάλινο τραπέζι, κρυστάλλινο πολυέλαιο και χαλί μακρού πασσάλου).

Οι προβολές μπορούν να μετατραπούν στα πλεονεκτήματα ενός λευκού κρεβατιού με κρέμα λευκού χρώματος, επισημαίνοντας τη ζώνη προφοράς του τοίχου με αντίθεση σε ταπετσαρίες, ντύνοντας τα αεροπλάνα με μικρούς πίνακες σε λακωνικά πλαίσια. Είναι καλύτερο να γεμίζετε το χώρο του δωματίου με λευκά ταπετσαρισμένα έπιπλα, ένα τραπέζι τραπεζαρίας δύο επιπέδων με γυάλινη τραπέζι, δύο συνημμένα τραπέζια με κλασικούς λαμπτήρες και ένα ράφι για διακοσμητικά στοιχεία σχεδιασμού.

Μιμείται το στυλ στο πνεύμα της χώρας, μπορείτε να σχεδιάσετε σε ηλιόλουστα γκρίζα και λευκά χρώματα: οι τοίχοι μπορούν να επενδυθούν με φωτεινούς πίνακες και να διακοσμηθούν με πίνακες σε αυστηρέςτα επιχρυσωμένα πλαίσια, τα έπιπλα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα καλύτερο να συλλέγουν σε χρώματα άμμου με τριαντάφυλλα. Στις πλευρές του καναπέ μπορείτε να οργανώσετε δύο μικροσκοπικά τραπέζια, να διακοσμήσετε τους πάγκους τους με λαμπτήρες με λαμπτήρες δαπέδου σε αποχρώσεις του κύριου στυλ.

Με πειραματισμό στο θέμα του στούντιο, μπορείτε να οργανώσετε την περιοχή του τζακιού με τούβλα με μια εποικοδομητική προβολή, να προσθέσετε ένα ράφι λουλουδιών σε αυτό, να τοποθετήσετε ακριβά ταπετσαρισμένα έπιπλα στο δωμάτιο, να τα διακοσμήσετε με ένα ξύλινο τραπέζι. Μπορείτε να διαχωρίσετε το χώρο σε μια κουζίνα, ένα δωμάτιο επισκεπτών και ένα χώρο ανάπαυσης, συμπληρώνοντας τη σύνθεση σε ομοιόμορφες αποχρώσεις της παλέτας χρωμάτων, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά.

Εάν θέλετε ένα τούρκικο θέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη κρέμα, το λεμόνι κίτρινο και το μωβ ως βάση: διακοσμήστε τους τοίχους με ελαφρύ καπλαμά που τονίζει τον χώρο των επισκεπτών με έναν στρογγυλό καθρέφτη και συμμετρικά διατεταγμένα απλίκες τοίχου με λαμπτήρες κρυστάλλου και δαπέδου, επισημαίνοντας τον καναπέ με μωβ τόνο. Είναι απαραίτητο να παραλάβετε καρέκλες ή καναπέδες που είναι πανομοιότυπες σε αυτό, συμπληρώνοντας τα έπιπλα με διακοσμητικά μαξιλάρια διαφορετικών σχημάτων και χρωμάτων και προσθέτοντας ένα ντουλάπι με γυάλινη πρόσοψη και ένα τραπέζι με το ίδιο τραπέζι στην διακόσμηση.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για συμβουλές και ιδέες για τη διακόσμηση του καθιστικού σας.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο