Τι ταπετσαρία pokleit στην αίθουσα: όμορφες λύσεις

Όταν βλέπουμε τους τοίχους στο καθιστικό, όλοι θα ήθελαν να καταλήξουν σε ένα δωμάτιο που φαινόταν καλαίσθητο και σε αρμονία με την κατάσταση. Σήμερα, η επιλογή της ταπετσαρίας είναι μεγάλη, ώστε να μπορείτε να μπερδεύεστε και να αγοράσετε δεν είναι αυτό που χρειάζεστε. Για να καταλάβετε τι είδους ταπετσαρία pokleit στην αίθουσα, αξίζει να εξετάσετε μια σειρά από αποχρώσεις.

Παροχές δωματίων

Καθιστικό - ένα ιδιαίτερο δωμάτιο οποιουδήποτε σπιτιού. Η ατμόσφαιρα μέσα σε αυτό πρέπει να είναι καλή: το σπίτι πρέπει να είναι άνετο και άνετο να περάσει χρόνο μαζί βλέποντας μια ταινία, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, ένα οικογενειακό δείπνο ή απλά να χαλαρώσετε στην περιοχή φιλοξενουμένων. Αυτός ο τοίχος θέτει το κύριο φόντο και τη διάθεση, τα οποία επηρεάζουν το καθένα. Η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι εύκολη, ακόμη και αν ο χώρος του δωματίου είναι γεμάτος με πλάνα.

Ανάλογα με τον τύπο της διαρρύθμισης του διαμερίσματος ("Khrushchev", "Stalinka", "Brezhnevka", σύγχρονο, βελτιωμένο, πρότυπο) επιλέξτε το είδος του υλικού φινιρίσματος. Εάν το δωμάτιο έχει άμεση προοπτική, η επιλογή είναι πιο εκτεταμένη. Με την έλλειψη τετραγωνισμού, πρέπει να χρησιμοποιηθούν ειδικές τεχνικές που δίνουν το οπτικό αποτέλεσμα της αλλαγής του χώρου.

Συχνά στα σπίτια της παλιάς διάταξης σε τέτοια δωμάτια υπάρχουν προεξοχές, κολώνες, κόγχες, καμάρες, οι οποίες αλλάζουν οπτικά η αισθητική αντίληψη δεν είναι προς το καλύτερο. Ιδιαίτερα κακό όταν οι τοίχοι είναι κεκλιμένες, οι πόρτες είναι ανεπαρκείς σε πλάτος και ύψος και το μέγεθος των παραθύρων είναι ελάχιστο. Ένα άλλο πρόβλημα είναι το χαμηλό ύψος των τοίχων. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση βαρύτητας στην αίθουσα.

Τι είναι σημαντικό;

Αγοράζοντας ταπετσαρία σήμερα σύγκριση τέχνης. Με δικά τους έξοδα, μπορείτε να διορθώσετε οπτικά τα ελαττώματα της διάταξης, να τα μετατρέψετε στην αξιοπρέπεια του εσωτερικού, να επιδείξετε μια λεπτή αίσθηση στυλ, σε συνδυασμό με τις τάσεις της μόδας. Είναι σημαντικό:

 • οπτική επέκταση της οροφής ·
 • δίνουν το μέγιστο φωτισμό στο διάστημα.
 • να σβήσουν τα όρια των τοίχων.
 • ορατότητα του χώρου.
 • λαμβάνουν υπόψη την πρακτικότητα του υλικού ·
 • παραλαβή ποιοτικού υλικού.
 • επιλέξτε τη σωστή σκιά και την εκτύπωση.
 • πραγματοποιούν διαχωρισμό ζωνών.
 • επιλέξτε τι θα ευχαριστήσει όλα τα νοικοκυριά.

Πρέπει να αποφευχθεί:

 • επίδειξη δημιουργικότητας, εάν η οικογένεια ζει στο σπίτι.
 • χρήση της τρισδιάστατης επίδρασης.
 • Χρησιμοποιήστε φθηνά τελειώματα με μια απλή υφή.
 • επιλέγοντας μια μη πρακτική επιλογή.

Πιθανές επιλογές

Υπάρχουν πολλοί τύποι ταπετσαριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση των τειχών του καθιστικού ενός σπιτιού ή διαμερίσματος. Τα υλικά διαφέρουν με τη μορφή απελευθέρωσης και τυλίγονται και συσκευάζονται. Από την πρώτη, πρέπει να προτιμώνται οι ποικιλίες με πλάτος τουλάχιστον 1 m (έως 1,3 m). Οι τελευταίες πωλούν με τη μορφή ξηρής σκόνης ή τελικού υγρού μείγματος, για το οποίο ονομάζονται "υγρό". Αυτή η ταπετσαρία προσφέρει απρόσκοπτη τεχνολογία εφαρμογής.

Αξίζει να σημειωθεί:

 • χαρτί - ποικιλίες προϋπολογισμού τύπου μονής και διπλής στρώσης, που συχνά έχουν ομαλοποιημένη επιφάνεια.
 • Βινύλιο - ακριβές ποικιλίες βινυλίου και μη υφασμένης βάσης, μία από τις πιο ανθεκτικές, υψηλής ποιότητας, όμορφη, διαφορετική πρακτικότητα και επικόλληση απλότητας.
 • μη υφασμένα - μερικές από τις καλύτερες ταπετσαρίες τους σήμερα, φιλικές προς το περιβάλλον, μπορούν να διακοσμήσουν την επιφάνεια των τοίχων μέχρι 15 χρόνια?
 • Υφασμάτινη ταπετσαρία υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένη από υφαντικές ίνες κολλημένες πάνω σε ένα υπόστρωμα χαρτιού, χαρακτηρίζεται από ιδιοσυγκρασία στην επικόλληση και ανθεκτικότητα.
 • εκτύπωση φωτογραφιών - φωτογραφικό χαρτί με διαφορετική εικόνα, που παρουσιάζεται με τη μορφή ενός μόνο φύλλου ή εξαρτημάτων (με μεγάλη εικόνα).
 • γυαλί ταπετσαρία - ανθεκτικό υλικό τοίχου (λειτουργία για 20-30 χρόνια) από γυάλινες ίνες, το οποίο είναι υφασμένο και επεξεργάζεται με ειδικές εμποτισμό για να καθορίσει μια σαφή μορφή?
 • υγρή συσκευασία ταπετσαρία, η οποία εφαρμόζεται με ένα ρολό, πιστόλι ψεκασμού, σπάτουλα, που κατανέμονται ομοιόμορφα στην επιφάνεια των τοίχων.

Κάθε κατηγορία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ορισμένες από τις περιγραφόμενες ποικιλίες προβλέπουν μια επανειλημμένη βαφή της επιφάνειας με έναν κύλινδρο με βαφή, που σας επιτρέπει να ενημερώνετε το εσωτερικό του δωματίου κατά βούληση.

Δεν είναι επιθυμητό να κολλήσετε στο τζάκι τρισδιάστατη ταπετσαρία που αλλάζει οπτικά το χώρο: αν το μήκος της αίθουσας είναι περιορισμένο, ο τοίχος θα φαίνεται να κινείται συνεχώς. Αυτό θα δημιουργήσει δυσφορία στο δωμάτιο.

Για συμβουλές σχετικά με την επιλογή ταπετσαρίας, ανατρέξτε στο επόμενο βίντεο.

Δημοφιλή στυλ και σχέδια

Η επιλογή του υλικού εξαρτάται από το σχεδιασμένο εσωτερικό στυλ.Αυτό που έχει σημασία είναι ο αριθμός των νοικοκυριών, η ηλικία τους, τα χόμπι και η ιδιοσυγκρασία τους. Το επιλεγμένο σχέδιο θα πρέπει να ευχαριστεί όλους - είναι μια υπόσχεση της άνεσης στο σπίτι. Εάν επιθυμείτε, σε κάθε σαλόνι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα στυλ στις κλασικές, μοντέρνες, εθνοτικές και vintage σχεδιαστικές κατευθύνσεις.

Εάν η περιοχή του δωματίου είναι απεριόριστη και διαθέτει τζάκι (ψεύτικο τζάκι), μπορείτε να επιλέξετε κλασική γραμμή, που περιλαμβάνει κλασσικό, νεοκλασικό, κλασικισμό και ιταλικό στυλ. Παρόμοια με αυτά και το αγγλικό σχέδιο. Όλες οι κατευθύνσεις είναι εγγενή στοιχεία της τελετής του παλατιού. Πρόκειται για ένα τεράστιο ξύλινο έπιπλο με σκαλιστά πόδια και δερμάτινη ταπετσαρία, ένα αρκετά συμπαγές τραπέζι του καφέ, μαρμάρινα τζάμια, ντουλάπια, πολυεπίπεδες πολυεπίπεδες με σφυρηλάτηση, κρύσταλλο και μάζα αμπαζούρ.

Γύψος γύψος στην οροφή και αφθονία της επιχρύσωση είναι μια must-have τεχνική αυτού του στυλ. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, μπορείτε να επιλέξετε μεμονωμένα στοιχεία κλασικού σχεδιασμού.

Αντί κουρτίνες, μπορείτε να διακοσμήσετε τις κουρτίνες με ελαφριές αλλά ακριβές κουρτίνες, αφήστε το επιχρύσωση στη διακόσμηση του πολυελαίου και το πλαίσιο του καθρέφτη, σηκώστε τα συμπαγή έπιπλα. Αντί για μια ντουλάπα, μπορείτε να προσθέσετε ένα στενό συρτάρι με ή χωρίς καθρέφτη στο χώρο.

Αν παίρνετε το ρεύμα σύγχρονες τάσεις (για παράδειγμα, μοντέρνα, βαρβαρότητα, hi-tech, βιονική, σοφίτα, grunge), θα πρέπει να προσέξετε τη διαθεσιμότητα σύγχρονων επίπλων με μετασχηματισμό από τεχνολογικές πρώτες ύλες. Είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τη διακόσμηση με γυάλινο τραπέζι, σύγχρονο εξοπλισμό ήχου και εικόνας, ένα ράφι που είναι προσαρτημένο στα τραπέζια.

Με μια ανοιχτή διάταξη και χώρο στο χώρο για την τραπεζαρία, θα πρέπει σίγουρα να αγοράσετε ένα μπαρ με παρόμοιες καρέκλες. Μην ξεχνάτε το κομψό σχέδιο προβολέων LED, τοποθετώντας τα γύρω από την περίμετρο της οροφής ή των τοίχων, ανάλογα με τη σχεδιαζόμενη σύνθεση του φωτισμού.

Τρέχουσα θέμα χώρας (χώρα, πρόοδος) προσκολλάται σε ένα συγκεκριμένο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν: σε ένα περιβάλλον, δίνεται μεγάλη προσοχή στο είδος του υλικού των κουρτινών, των καλυμμάτων επίπλων και των μαξιλαριών. Εδώ είναι ιδιαίτερα σημαντικά τα ανοιχτά χρώματα των επίπλων και η εκτύπωση του υφάσματος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την country music. Διαφέρει από το λαμπερό και μαλακό boho, το οποίο συνδυάζει επιδέξια την ταπετσαρία και τα καπέλα με διάφορα έπιπλα.

Εάν υπάρχει ένα παράθυρο κόλπο στο σαλόνι, θα διακοσμήσει όλα τα στυλ, για παράδειγμα, ως χώρος αναψυχής, επισκέπτης, τραπεζαρία, χώρο παιχνιδιού.

Ρετρό, vintage βυθισμένο σε μια συγκεκριμένη ιστορική εποχή. Αυτές οι οδηγίες είναι ενδιαφέρουσες, αλλά δεν ισχύουν όταν η οικογένεια ζει. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για την avant-garde και την κατεύθυνση του kitsch. Το τελευταίο είναι το αντίθετο της τάξης, είναι ένα είδος ανισορροπίας που δεν θα γίνει αποδεκτό από όλα τα νοικοκυριά. Χαρακτηρίζονται από εικόνες σύνθετης αντίληψης, πληθώρα αντιθέσεων στη διακόσμηση των τειχών, το μερίδιο της δημιουργικότητας με τη μορφή επίπλων και την επιλογή των λεπτομερειών, διακόπτοντας το ένα το άλλο σε σχήμα και χρώμα.

Επιλογές συνδυασμού

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας είναι μια στιλιστική συσκευή με την οποία μπορείτε να νικήσετε οποιαδήποτε έλλειψη χρήσιμου χώρου. Αυτός είναι ένας από τους κλάδους διαχωρισμού μέσω των οποίων η διακριτική οργάνωση συνδέεται με το διάστημα. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι ανάμειξης, εξοικονομεί την κατάσταση από την πλήξη και την καθημερινή ζωή.

Θα πρέπει σίγουρα να επιλέξετε δύο υλικά αντίθετα: θα σας επιτρέψουν να μεταφέρετε την ευελιξία και το βάθος του εσωτερικού, να αποδείξετε την ομορφιά των λεπτομερειών επίπλωσης.

Οι βασικές τεχνικές περιλαμβάνουν:

 • ο συνδυασμός δύο ζευγαρωμένων ταπετσαριών (το ίδιο χρώμα φόντου, ένας σύντροφος είναι μονοφωνικός, ο άλλος έχει μια εκτύπωση), που σας επιτρέπει να κάνετε οπτικά το ανώτατο όριο και η περιοχή να είναι μεγαλύτερη.
 • επιλογή μονοχρωματικών καμβάδων και φωτογραφιών ταπετσαριών (επισημαίνοντας μια προεξοχή έμφασης στον τοίχο ή την κλασική επικόλληση φωτογραφιών ταπετσαρίας στον τοίχο, στη θέση ενός επισκέπτη, τραπεζαρία ή οικόπεδο εξοπλισμού βίντεο).
 • αγοράζοντας αντίθεση ταπετσαρία για συνονθύλευμα ή λήψη ενός "πίνακα" (στην πρώτη περίπτωση, τετράγωνα ή ορθογώνια θραύσματα διαφορετικών ταπετσαριών θα πρέπει να επικολληθούν σε έναν τοίχο ή σε ένα μέρος του, στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να γίνει μια εικόνα σε ένα καλούπι, πλαισιώνοντάς τον σε μια χύτευση καλουπιού ή οροφής).
 • παρέχοντας ανακούφιση στον τοίχο (αν υπάρχει χώρος στο δωμάτιο) για να τονίσει την περιοχή του επισκέπτη μέσω ενός συνδυασμού ταπετσαρίας και υλικού επένδυσης (για παράδειγμα, πλαστικοποιημένα, πλαστικά τοιχώματα).

Ο συνδυασμός μπορεί να είναι κλασικός κάθετος ή οριζόντιος. Απρόσμενη απλή εναλλαγή των ζωνών διαφόρων τύπων και του ίδιου πλάτους. Αυτό θα συνθλίψει οπτικά τον τοίχο. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ταινία, είναι προτιμότερο να κολλήσετε ανάγλυφες ταπετσαρίες στους τοίχους: με αυτόν τον τρόπο το δωμάτιο θα φαίνεται κομψό, χωρίς βαρύτητα. Όσον αφορά την κατακόρυφη λήψη, είναι προτιμότερο να κολλήσετε σε ένα μέρος του τοίχου δύο ή τρεις λωρίδες ταπετσαρίας με μια εκτύπωση ή να ολοκληρώσετε τελείως ένα τοίχο με πάνελ με σχέδιο.

Υφή

Η υφή της ταπετσαρίας είναι ομαλή και ανάγλυφη. Ανά τύπο οπτικών και απτικών αισθήσεων μπορεί να είναι:

 • γυαλιστερό?
 • ματ?
 • τραχύ?
 • βελούδινα?
 • βελούδινη?
 • ανάγλυφο.

Ο τύπος ανακούφισης είναι η καλύτερη επιλογή για τη διακόσμηση των τειχών του καθιστικού.

Σήμερα, η υφή του υλικού μπορεί να μιμηθεί πέτρα και τούβλα τοιχοποιία, σοβά γυψοσανίδας, διακοσμητικό σοβά, ξύλο, μάρμαρο και πολλά άλλα. Τέτοιες επιφάνειες ταπετσαρίας ξεχωρίζουν στο φόντο των ομαλών αναλόγων, οι οποίες πρέπει να προσαρμοστούν στην επιθυμητή κατάσταση μέσω του αρχικού σχεδίου.

Χρώμα και μοτίβο

Οι καλύτερες αποχρώσεις για το σαλόνι είναι μπεζ, γαλακτώδεις, αποχρώσεις του καφέ, σκιά ελαφριάς βελανιδιάς, ελεφαντόδοντο, ασήμι και φυσικά λευκό. Κορεσμένα κόκκινα, μπλε αποχρώσεις, καθώς και αφθονία μαύρου είναι απαράδεκτα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπογραμμίσει ελαφρά εγκεφαλικά επεισόδια, αλλά όχι περισσότερα. Οι καλές αντιθέσεις σε ελάχιστη ποσότητα είναι καφέ και καφέ-μοβ.

Τα καλύτερα σχέδια είναι αυτά που κατασκευάζονται με μεταξοτυπία, τούβλα και τοιχοποιία ή εκτύπωση φωτογραφιών. Είναι μοντέρνα να κολλήσετε τον καμβά με την εικόνα των δαντέλες μπούκλες, μονογράμματα, αφηρημένες ραβδώσεις και βλάστηση (κλαδιά, τα φύλλα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή).Η λωρίδα είναι καλή που δεν εκφράζεται καλά, οι φωτεινές γραμμές καταπιέζουν οπτικά, ενοχλούν το ματ και το μικρό κελί.

Μια καλή εκτύπωση φωτογραφιών είναι αυτή που απεικονίζει τοπία, θέματα πόλης ή κάτι ανατολίτικο με πέταλα sakura.

Το σχέδιο δεν πρέπει να είναι μεγάλο. Αυτή είναι μια υπόσχεση πανέμορφου σχεδιασμού. Εάν η διακόσμηση βρίσκεται σε όλους τους τοίχους, θα χάσει εκφραστικότητα. Στην ιδανική περίπτωση, δύο ή τρία χρώματα στον καμβά είναι καλά: μπορεί να είναι ανάγλυφα ή ανακούφιση λόγω διαφορετικών αποχρώσεων του ίδιου χρώματος.

Όμορφες ιδέες

Για να βρείτε ένα κατάλληλο δείγμα της μελλοντικής κατάστασης, μπορείτε να δείτε παραδείγματα όμορφα σχεδιασμού. Αυτό θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε τον καλύτερο τρόπο εξοπλισμού της αίθουσας. Τοίχωμα ακρίβειας με οριζόντιες ρίγες κάτω από την σανίδα σε αρμονία με την προεξοχή σε ένα μονόχρωμο σχέδιο.

Ταπετσαρία με ανακούφιση και φωτογραφία εκτύπωσης διακρίνουν τον βίαιο καναπέ και ταιριάζουν στο στυλ της σοφίτας.

Ο καμβάς με την εικόνα των ηπείρων είναι κατάλληλος κοντά στην περιοχή του τζακιού σε ένα χρωματικό σχήμα.

Το τοίχο τοίχου τέλεια κρύβει το σπασμένο αεροπλάνο τοίχου, δίνοντάς του πρωτοτυπία.

Η τυποποίηση κάτω από τις ηπείρους στο φόντο των μονοφωνικών έργων ζωγραφικής φαίνεται κομψή και μοντέρνα.

Οι ταπετσαρίες σε μεταξοτυπία φαίνονται ευγενείς, επισημαίνοντας μια ζώνη με πλάσμα και ένα στενό βάθρο για εξοπλισμό.

Σε ένα δημιουργικό σχέδιο photowall-χαρτί με ένα μεγάλο κομμάτι εικόνας, που ταιριάζουν με τα έπιπλα, είναι κατάλληλο.

Η ρεαλιστική εκτύπωση φωτογραφιών σε ολόκληρο τον τοίχο με θέα στην πόλη θα κάνει μεγαλύτερο χώρο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο