Διακόσμηση τοίχου από τούβλα στο εσωτερικό του καθιστικού

 Διακόσμηση τοίχου από τούβλα στο εσωτερικό του καθιστικού

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αποφάσεις που κάνουν το εσωτερικό του καθιστικού όσο το δυνατόν πιο πρωτότυπο είναι η χρήση τούβλων.

Η διακόσμηση των τοίχων με αυτό το υλικό, που γίνεται με επιδέξιο τρόπο, δίνει τον μοναδικό χαρακτήρα του, διακοσμώντας αποτελεσματικά το εσωτερικό του δωματίου.

Όλοι μπορούν να επιτύχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα: αρκεί να ακολουθήσετε απλές συστάσεις, οι οποίες θα περιγραφούν λεπτομερώς παρακάτω.

Επιλογή υλικού

Μέχρι σήμερα, είναι γνωστός ένας σημαντικός αριθμός λύσεων, που επιτρέπουν τη διακόσμηση ενός τοίχου από τούβλα στο σαλόνι. Εάν επιλέξετε αυτά τα υλικά που είναι σε θέση να λύσουν τέλεια αυτό το πρόβλημα, η λίστα τους θα μοιάζει με αυτό:

Πραγματικό τούβλο

Σε μια κατάσταση όπου η δομή είναι νέα, το εν λόγω υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έχει, μετά από καθαρισμό του από μικρές ακαθαρσίες. Όσο για τα παλαιά κτίρια, η εκτεθειμένη επίστρωσή τους πρέπει να απαλλαγεί από τα υπολείμματα σοβά και άλλων επιστρώσεων. Στο μέλλον, η επιφάνεια πρέπει να εμποτιστεί πλήρως με προστατευτική ένωση που παρατείνει σημαντικά την διάρκεια ζωής της.

Αντιμετωπίζοντας τούβλο

Αυτό το υλικό έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων είναι η σαφήνεια των γραμμών και ένας μεγάλος αριθμός μορφών, καθώς και πολλές υφές και επιλογές χρώματος. Δεδομένης αυτής της περίστασης, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο τούβλο για να διακοσμήσετε τζάκια, κολώνες, κόγχες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία του εσωτερικού χώρου.

Πλακάκι

Η προτεινόμενη επιλογή μπορεί να "καυχηθεί" με τέτοια πλεονεκτήματα όπως πρακτικότητα, προσβασιμότητα και ευκολία χρήσης. Ένα άλλο προφανές πλεονέκτημα ενός τέτοιου τούβλου είναι η ελαφρότητα του, η οποία είναι πρωταρχικά σημαντική για τη διακόσμηση των τοίχων από γυψοσανίδες.

Ταπετσαρίες

Η χρήση αυτού του υλικού δικαιολογείται σε καταστάσεις όπου οι ιδιοκτήτες του καθιστικού έχουν ελάχιστο χρόνο για να το μετατρέψουν. Πρόκειται για απομίμηση πλινθοδομών, χαρακτηριστικό του οποίου είναι ο πλούτος των προτεινόμενων επιλογών σχεδίασης.

Θα πρέπει να προστεθεί ξεχωριστά ότι με τη βοήθεια της ταπετσαρίας "κάτω από το τούβλο" είναι πραγματικά δυνατό να πάρει τόσο μια λεία και υφή επιφάνεια.

Η δεύτερη λύση περιλαμβάνει τη χρήση ανάγλυφων ταπετσαριών - ένα υλικό που μπορεί να αντικαταστήσει το φυσικό τούβλο με τον καλύτερο τρόπο.

Κατάλληλα στυλ

Η πρακτική δείχνει ότι η χρήση τούβλων στο εσωτερικό του σαλόνι δεν είναι πάντα δικαιολογημένη. Αυτό οφείλεται στις ιδιαιτερότητες αυτού του "βιομηχανικού" υλικού, αγνοώντας το οποίο μπορεί να χαλάσει απελπιστικά το εσωτερικό του δωματίου.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι πιο κατάλληλες περιοχές για τούβλα είναι:

 • Σοφίτα Σε τέτοιες καταστάσεις, η διακόσμηση τοίχων από τούβλα είναι ένας αναγνωρισμένος κανόνας, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1940. Το στυλ σοφίτας χαρακτηρίζεται από ακατέργαστες και κακώς επεξεργασμένες επιφάνειες και ως εκ τούτου συνηθέστερα περιλαμβάνει τη χρήση απλών τούβλων ή την απομίμηση υψηλής ποιότητας.
 • Σκανδιναβικό στυλ. Ένα βασικό χαρακτηριστικό αυτής της κατεύθυνσης είναι η φυσικότητα, καθιστώντας τη χρήση διακοσμητικών τούβλων μία από τις καλύτερες λύσεις. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, τέτοια υλικά μπορούν να φέρουν μια ποικιλία χαρακτηριστικών στο εσωτερικό του καθιστικού - από την απλότητα στην ευγένεια.
 • Pop Art. Αυτό το στυλ είναι ενδιαφέρον για την πρωτοτυπία του, που περιλαμβάνει συνδυασμό φωτεινών χρωμάτων και αυθεντικών αξεσουάρ. Σε ένα τέτοιο σχέδιο, ένας τοίχος από τούβλα μπορεί να γίνει ένα από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία, ειδικά αν είναι λευκό, παίζοντας το ρόλο ενός φόντου για μια αποτελεσματική διακοσμητική σύνθεση.
 • Art Deco. Η παρουσιαζόμενη κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από ένα παράξενο μίγμα στο οποίο συνδυάζονται οργανικά οι αυστηρές περιγραφές, τα εύρωστα υλικά και τα εθνοτικά στοιχεία. Σε τέτοιους εσωτερικούς χώρους, το τούβλο είναι επίσης πολύ κατάλληλο: προαιρετικά, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο της επιφάνειας του λίθου.
 • Μεσογειακό στυλ. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες της αίθουσας πρέπει να βασίζονται στην άνεση και κάποια αμέλεια, η οποία είναι σε αρμονία με τα πολυτελή διακοσμητικά στοιχεία.Χρησιμοποιώντας ένα τούβλο σε ένα τέτοιο καθιστικό, μπορείτε όχι μόνο να επιτυγχάνετε ισορροπία των χρησιμοποιούμενων τόνων, αλλά και να έχετε ένα εξαιρετικό υπόβαθρο για αξεσουάρ.
 • Εκλεκτικισμός Αυτό το στυλ είναι αξιοσημείωτο για έναν επιδέξιο συνδυασμό πολλών άλλων τάσεων, που συχνά ανήκουν σε διαφορετικές χώρες και εποχές. Υπό την προϋπόθεση ότι τα χρησιμοποιούμενα διακοσμητικά στοιχεία συνδυάζονται οργανικά μεταξύ τους, το εκλεκτικό εσωτερικό του καθιστικού θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση του διαμερίσματος. Για να επιτευχθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα επιτρέπει τον τοίχο από τούβλα, συμπληρώνοντας την εσωτερική διακόσμηση των μετασχηματισμένων χώρων.

Επιπλέον, ο σχεδιασμός του σαλόνι περιγράφεται υλικό είναι σημαντικό για πολλά άλλα δημοφιλή στυλ. Συγκεκριμένα, η χρήση τούβλων υποδηλώνει περιοχές όπως η Provence, η χώρα και το Kitsch, καθώς και η σύντηξη, συνδυάζοντας αποτελεσματικά τα χαρακτηριστικά οποιουδήποτε, ακόμη και πολύ διαφορετικού στυλ.

Ενδιαφέρουσες ιδέες σχεδίασης

Για να γίνει ο τούβλο τοίχος όσο το δυνατόν πιο βιολογικά, φέρνοντας ομορφιά και πρωτοτυπία στο εσωτερικό του σαλόνι, οι ιδιοκτήτες των χώρων θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό του.

Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορεί να είναι χρήσιμο να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες χρήσιμες συστάσεις:

 • Σε καταστάσεις με τούβλα ζωγραφικής, η απλούστερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν τόνο που συμπίπτει με μια απόχρωση άλλων τοίχων ή μίξερ απρόσκοπτα με αυτό. Η δημιουργία αντίθεσης μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση σε αυτή τη λύση.
 • Μια από τις πιο πρωτότυπες επιλογές σχεδίασης για έναν τοίχο από τούβλα θεωρείται απομίμηση μιας γηρασμένης επιφάνειας. Για να φέρετε μια τέτοια ιδέα στη ζωή, μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια με ένα μόνο στρώμα χρώματος και στη συνέχεια να την επεξεργαστείτε προσεκτικά με γυαλόχαρτο. Μια άλλη λύση είναι η ρωγμή - μια τεχνική τεχνητής γήρανσης, η οποία συνεπάγεται τη δημιουργία πολλών ρωγμών στην υφή.
 • Με την εφαρμογή του διακοσμητικού γύψου μπορεί να επιτευχθεί πολύ αρχική ανακούφιση - με την προϋπόθεση ότι μόνο τα τούβλα θα υποβληθούν σε επεξεργασία. Οι ραφές σε τέτοιες περιπτώσεις αφήνονται καλύτερα αμετάβλητες, διατηρώντας την αρχική υφή της τοιχοποιίας.
 • Έτσι ώστε το τούβλο τοίχο κοίταξε πλεονεκτική, μπορεί να είναι βερνικωμένο. Αυτή η τεχνική σάς επιτρέπει να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα σε καταστάσεις όπου το φως πέφτει πάνω σε μια γυαλιστερή επιφάνεια. Είναι αλήθεια ότι αυτή η λύση δεν είναι κατάλληλη για κάθε εσωτερικό χώρο.
 • Εάν ο ιδιοκτήτης του σαλόνι είναι υποστηρικτής των τολμηρών αντιθέσεων, είναι λογικό να βασιστεί στην επιλογή των βελονιών. Όσον αφορά τα χρώματα του ενέματος, που χρησιμοποιούνται συνήθως για την επίλυση αυτού του προβλήματος, αυτά είναι ασπρόμαυρα.
 • Για να τονίσει την ομορφιά του τοίχου διακοσμημένα με τούβλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικό φωτισμό ή να διακοσμήσετε την επιφάνεια με μια πρωτότυπη εικόνα.

Η εμπειρία δείχνει ότι με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η πραγματική μετατροπή οποιουδήποτε τείχους του καθιστικού - μεγαλύτερο ή μικρότερο, εν όλω ή εν μέρει. Αξίζει να αναφερθεί και μια τέτοια κομψή λύση, όπως ο σχεδιασμός ενός τούβλου μια από τις γωνίες του δωματίου.

Αν αυξηθεί η προσοχή θα επικεντρωθεί στην μετασχηματισμένη επιφάνεια, τότε είναι επιθυμητό να επιλέξετε το τοίχο που είναι απέναντι από την πηγή του φυσικού φωτός.

Επιπλέον, δεν πρέπει να κλείσετε υπερβολικά έναν τοίχο από τούβλα με έπιπλα, αξεσουάρ και άλλα στοιχεία του εσωτερικού χώρου. Αγνοώντας αυτή τη σύσταση, οι ιδιοκτήτες των χώρων κινδυνεύουν να μειώσουν το αποτέλεσμα της διακοσμητικής επιφάνειας που έχουν δημιουργήσει.

Πώς να χρησιμοποιήσετε;

Εκτός από την αισθητική, ο τοίχος από τούβλα στο σαλόνι παίζει άλλο ρόλο - λειτουργικό, η σημασία του οποίου δεν είναι λιγότερο.

Μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στις ακόλουθες ιδιότητες:

 • Ιστορικό για τηλεόραση, home cinema και άλλη τεχνολογία πολυμέσων. Το τούβλο αντιπαραβάλλεται πολύ αποτελεσματικά με τις σύγχρονες συσκευές και ως εκ τούτου η τεχνική αυτή απολαμβάνει μια αυξανόμενη και άξιζε δημοτικότητα.
 • Το διαμέρισμα που χωρίζει μια ζώνη του δωματίου από το άλλο. Ιδιαίτερα πλεονεκτική σε σχέση με το φόντο ενός τέτοιου στοιχείου φαίνεται καθιστικό, που προορίζεται για αναψυχή.
 • Η βάση για διακοσμητικές συνθέσεις. Εναλλακτικά, έργα τέχνης ή πρωτότυπα αξεσουάρ μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο από τούβλα.
 • Θέση Η θεωρούμενη διακοσμητική εμβάθυνση, με επένδυση από τούβλο, δικαιολογείται να δημιουργείται σε σαλόνια, που διαφέρουν σε επαρκή έκταση. Μέσα από την εξειδίκευση μπορείτε να έχετε αρκετά ράφια ή ένα ολόκληρο ντουλάπι που χωράει καλά στο εσωτερικό του δωματίου.

Μια άλλη κομψή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε έναν τοίχο από τούβλα ως βάση για ένα τζάκι, καθιστώντας το σαλόνι ακόμα πιο άνετο. Επιπλέον, αυτή η επιφάνεια μπορεί να παίξει το ρόλο του φόντου για ένα ή περισσότερα ράφια με σουβενίρ που βρίσκονται επάνω τους.

Έχοντας στηριχθεί στο σχεδιασμό του τζακιού τοίχου σαλόνι, οι ιδιοκτήτες σπιτιού μπορούν να συνειδητοποιήσουν πολλές από τις φαντασιώσεις τους - από τις στοιχειώδεις σε αυτές που χαρακτηρίζονται από αυξημένη πολυπλοκότητα.Για να γίνει αυτό, αρκεί η τήρηση των κανόνων που αναφέρονται παραπάνω, ο καθένας από τους οποίους επιβεβαιώνει τακτικά τη βιωσιμότητά του στην πράξη.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε έναν τοίχο από τούβλα στο εσωτερικό με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο