Χαρακτηριστικά της διάταξης του καθιστικού

Ένα ζεστό, ζεστό, φωτεινό και ευρύχωρο σπίτι δίνει ευχαρίστηση όχι μόνο στον ιδιοκτήτη, αλλά και στους επισκέπτες. Το πιο δημοφιλές δωμάτιο γίνεται συχνά το σαλόνι. Στο κάτω-κάτω, είναι εδώ ότι είναι συνηθισμένο να παίρνετε φίλους, να έχετε μαζί με όλη την οικογένεια ή απλά να χαλαρώνετε ενώ παρακολουθείτε μια ταινία. Ως εκ τούτου, αξίζει να σκεφτούμε τον προγραμματισμό της.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Πολλά εξαρτάται από το μέγεθος του σαλόνι, καθώς και από τον αριθμό που ζουν στο σπίτι. Είναι σημαντικό να καταλάβετε αν το σαλόνι θα είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή αν θα πρέπει να συνδυάσει διάφορες λειτουργίες.

Η διάταξη του καθιστικού είναι μικρή

Εάν η αίθουσα στο σπίτι σας είναι ένα ξεχωριστό αλλά μικρό δωμάτιο (όχι περισσότερο από 18 τετραγωνικά μέτρα), είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό επίπλων και να τοποθετήσετε τόνους ώστε να διατηρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο.

Όταν σχεδιάζετε ένα μέγεθος καθιστικού 16 τετραγωνικών μέτρων. m οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν ενσωματωμένα έπιπλα ή έπιπλα μετασχηματιστών. Αντί του συνηθισμένου "τοίχου" συνιστάται η εγκατάσταση δομής ανοιχτού τύπου. Αυτό θα επεκτείνει οπτικά το δωμάτιο. Τα καθίσματα ή τα καθρέφτη σε έπιπλα, τοίχους και διακοσμητικά στοιχεία ταιριάζουν απόλυτα με αυτό το έργο.

Αποφύγετε τα ογκώδη αντικείμενα: βαριές κουρτίνες, τεράστια διακοσμητικά αντικείμενα. Είναι καλύτερο να ασχοληθούμε με ένα μικρό αριθμό πράξεων που εκφράζουν την ατομικότητά σας.

Οι φωτεινές ενδείξεις (μαξιλάρια, κουρτίνες) είναι απαραίτητες όταν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο μικρού μεγέθους. Ένα φωτεινό, αντιπαραβαλλόμενο τοίχο με ελάχιστο αριθμό διακοσμητικών στοιχείων, όπως βιβλιοθήκη ή αφίσα, θα φανεί εξαιρετικό.

Για όσους προτιμούν το ύφος του μινιμαλισμού, οι ειδικοί συμβουλεύουν να εξετάσουν την επιλογή αναδιάρθρωσης ενός τυπικού δωματίου στην περιοχή "Χρουστσόφ" των 17,9 τετραγωνικών μέτρων. m

Το πλάτος του δωματίου είναι μόνο 2,2 μ. Παρά το μικρό του μέγεθος, οι σχεδιαστές ακολουθούσαν πολλούς στόχους: να απαλλαγούν από την αίσθηση της "στενότητας", να διατηρούν την αίσθηση της ευρυχωρίας, αλλά ταυτόχρονα να παρέχουν στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων τα απαραίτητα αντικείμενα.Η σωστή χρήση των κόγχων αποθήκευσης, τα ανοιχτά χρώματα κατά το σχεδιασμό, η αντικατάσταση των ογκωδών επίπλων με πιο άνετα, η προσθήκη καθρεφτών - όλα αυτά βοήθησαν στην επίτευξη του επιθυμητού.

Εκείνοι που αποφασίζουν να κανονίσουν τις επισκευές σε ένα τυπικό διαμέρισμα "Brezhnevka" θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για να συνδυάσετε το σαλόνι και την κουζίνα. Μια ομαλή μετάβαση από το ένα μέρος του δωματίου στην άλλη παρέχεται με τη χρήση οθονών, κολώνες, χωρίσματα, κουρτίνες, κλωστές.

Διάταξη σαλόνι άνω των 20 m2

Πολλοί πιστεύουν ότι η διάταξη ενός μεγάλου καθιστικού δίνεται στον ιδιοκτήτη πολύ ευκολότερη, αλλά αυτή η γνώμη είναι λάθος. Για να κάνετε ένα δωμάτιο άνετο είναι ένα δύσκολο έργο με οποιοδήποτε αριθμό τετραγωνικών μέτρων. Για την εφαρμογή του, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα σημεία. Για τη σωστή οργάνωση του χώρου στο σαλόνι χρειάζεστε έναν κεντρικό πυρήνα - ένα αντικείμενο που προσελκύει την περισσότερη προσοχή στον εαυτό του, για παράδειγμα, τηλεόραση.

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς να παρακολουθούν τηλεοπτικές εκπομπές ή μια ταινία, η επιλογή της τηλεόρασης και η θέση της πρέπει να λαμβάνονται με μεγάλη προσοχή:

  • Πρώτον, το μέγεθος της οθόνης. Θα πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος του καθιστικού και στην απόσταση από τον καναπέ έως την οθόνη.
  • Δεύτερον, το χρώμα και το σχήμα.Στα σύγχρονα καταστήματα, μπορείτε να επιλέξετε μια τηλεόραση που όχι μόνο θα σας ψυχαγωγεί, αλλά και θα τονίσει σωστά τη δημιουργημένη εικόνα του καθιστικού σας.
  • Τρίτον, η θέση της οθόνης πρέπει να επιλεγεί, δεδομένης της θέσης των παραθύρων, καθώς και άλλων λεπτομερειών του δωματίου, ιδιαίτερα προσελκύοντας την προσοχή, όπως ένα τζάκι. Και τα δύο αντικείμενα μπορούν να είναι κεντρικά στην αίθουσα, οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τοποθετούνται σωστά τα στοιχεία.

Η φωτογραφία που παρουσιάζεται δείχνει την ασυνέπεια αυτού του στοιχείου. Και τα δύο αντικείμενα, ένα τζάκι και μια τηλεόραση, είναι μαύρα ορθογώνια και είναι επόμενα. Διασπορά την προσοχή και δεν δίνει την εντύπωση της ενότητας του χώρου.

Στην παρακάτω εικόνα, οι σχεδιαστές χώρισαν το δωμάτιο σε ζεστές ζώνες, το καθένα από τα οποία είναι κατάλληλο και ταιριάζει σοφά στο συνολικό εσωτερικό.

Για να επιτευχθεί το πιο φιλόξενο περιβάλλον κατά την επιλογή ταπετσαρίας επίπλων, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε υφάσματα που δίνουν θερμότητα (δέρμα, βελούδο, σουέτ, κοπάδι). Εάν αποφασίσετε να διακοσμήσετε τους τοίχους με έργα ζωγραφικής, θα ήταν καταλληλότερο να τους κρεμάσετε στο επίπεδο των ματιών. Αυτή είναι η πιο άνετη τοποθεσία προβολής.

Η διακόσμηση ενός μεγάλου δωματίου πρέπει να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και τα χόμπι του ιδιοκτήτη.Εάν προγραμματίζονται συχνές εκδηλώσεις, είναι προτιμότερο να τακτοποιήσετε τα έπιπλα γύρω από την περίμετρο του δωματίου, ελευθερώνοντας χώρο για δράση.

Αυτή η επιλογή δεν ταιριάζει στους λάτρεις της παρακολούθησης ταινιών και των ήσυχων οικιακών συγκεντρώσεων - η μεγάλη απόσταση μεταξύ των αντικειμένων στο δωμάτιο δημιουργεί την εντύπωση της απόστασης και δεν συμβάλλει στη συζήτηση.

Αν θέλετε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες των ανθρώπων με διαφορετικές προτιμήσεις και συνήθειες, μια μεγάλη λύση θα ήταν να χωρίσετε ένα μεγάλο σαλόνι σε ζώνες.

Ζώνη

Μια καλά σχεδιασμένη χωροθέτηση του χώρου θα βοηθήσει στη μεγιστοποίηση της χρήσης ολόκληρης της περιοχής του δωματίου.

Δημοφιλείς χώροι καθισμάτων:

  • Χώρος αναψυχής. Ξεχωριστό τμήμα του δωματίου με έναν γωνιακό καναπέ ή πολυθρόνες, θα πάρετε ένα άνετο μέρος για να συνομιλήσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας.
  • Χώρος εργασίας. Αν σχεδιάζετε έναν προσωπικό χώρο για να εργάζεστε σε έναν υπολογιστή ή βιβλία, αξίζει να εξεταστεί το μέρος που είναι πιο μακριά από τον θόρυβο.
  • Παιδική γωνιά. Οι ειδικοί συστήνουν ευτυχισμένους γονείς να οργανώσουν μια περιοχή για τα παιδιά με ένα φωτεινό, απαλό χαλί και παιχνίδια.
  • Ανοιχτός χώρος Είναι απαραίτητο για όλους όσους δεν βλέπουν τη ζωή του χωρίς χορό και θορυβώδη μέρη.
  • Περιοχή ύπνου. Αξίζει να εξετάσετε εάν χρειάζεστε επιπλέον χώρο για ύπνο.
7 φωτογραφία

Η τοποθέτηση ζωνών θα είναι αρμονική αν, κατά το διαχωρισμό ενός δωματίου, χρησιμοποιούνται χωρίσματα, οθόνες, προϊόντα από ύφασμα, κολώνες, ράφια. Φαίνεται επίσης πολύ επωφελής ο διαχωρισμός της ζώνης με ενυδρείο ή ζώντα φυτά.

Πρόσφατα, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές να συνδυάσετε ένα καθιστικό με άλλα δωμάτια.

Μην ξεχάσετε να τηρείτε ένα ενιαίο στυλ κατά την εγγραφή. Είναι δυνατόν να συνδυάσετε πολλά δωμάτια κατά το σχεδιασμό του καθιστικού.

Συνδυάζοντας το σαλόνι και την κουζίνα, έχουμε ένα δωμάτιο που εκτελεί διάφορες λειτουργίες ταυτόχρονα: ένα μέρος για το μαγείρεμα, μια τραπεζαρία και ένα καθιστικό. Όχι μόνο τα προηγουμένως αναφερθέντα χωρίσματα, οθόνες, στήλες, ράφια, αλλά και διάφορες συσκευές φωτισμού θα βοηθήσουν στην οριοθέτηση του χώρου. Ο φωτισμός είναι κατάλληλος για την κουζίνα, αλλά το υπόλοιπο δωμάτιο θα φαίνεται καλύτερα σε σιωπηρά χρώματα.

Κατά την ανακατασκευή των δωματίων Είναι σημαντικό να θυμάστε σχετικά με τον καλό εξαερισμό.

Σε διαμερίσματα με μικρή έκταση, οι ιδιοκτήτες συχνά αποφασίζουν να συνδυάσουν το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει εάν το δωμάτιο δεν είναι μεγαλύτερο από 20 m2. Για την τοποθέτηση ζωνών σε μικρά δωμάτια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίθεση χρώματα στο σχεδιασμό των τοίχων και του δαπέδου.

Τα ράφια τοίχου και οι κρέμες θα εξοικονομήσουν χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο καναπέ-κρεβάτι είναι ιδανικός για μικρά δωμάτια, εκτελώντας δύο λειτουργίες ταυτόχρονα - έπιπλα για χαλάρωση με φίλους και εγκαταστάσεις ύπνου.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Οι ιδιοκτήτες αυτού του καθιστικού είχαν ένα τετράγωνο δωμάτιο με ένα μεγάλο παράθυρο. Για τον διαχωρισμό των ζωνών χρησιμοποιείται ένα γυάλινο διακοσμητικό διαχωριστικό, μια οροφή πολλαπλών επιπέδων, καθώς και μεταβάσεις στον φωτισμό.

Η ελάχιστη ποσότητα επίπλων βοηθά στη διατήρηση του ελεύθερου χώρου και η παρουσία διακοσμητικών στοιχείων (αγγεία, σφαίρες) δεν δίνει το αίσθημα του "κενού".

Ένα τέλειο παράδειγμα σύνδεσης μιας κρεβατοκάμαρας και ενός καθιστικού μπορεί να είναι το ακόλουθο δείγμα. Η χρήση διακοσμητικών κουρτινών από διαφορετικές υφές, αφενός, καθιστά ασυνήθιστο το σχεδιασμό του δωματίου και, εάν είναι επιθυμητό, ​​περιβάλλει τον χώρο ύπνου από την περιοχή του χώρου. Η παρουσία δύο τύπων παροχής φωτός, που βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο, παρέχει άνετη χρήση σε κάθε ζώνη.

Σε αυτή τη φωτογραφία, βλέπουμε ότι οι ιδιοκτήτες έχουν συνδυάσει καθιστικό και κουζίνα. Η χάραξη έγινε με κουρτίνα, τα οποία δημιουργούν μόνο το αποτέλεσμα ενός τοίχου, αλλά δεν παρεμβαίνουν στην κίνηση.Διαφορετικοί τύποι δαπέδων δεν είναι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία, αλλά και πρακτική. Η χρήση ανοιχτόχρωμων χρωμάτων στο εσωτερικό βοηθά στην αντιστάθμιση της έλλειψης χώρου. Με τον ίδιο σκοπό βρίσκεται ο απαραίτητος καναπές-μετασχηματιστής, ο οποίος, αν είναι επιθυμητός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλο κρεβάτι.

Σημαντικές αποχρώσεις

Ένα τετράγωνο, ένα ορθογώνιο ή ένα τραπεζοειδές - ένα σαλόνι μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές στο σχέδιο. Και αυτή η στιγμή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον προγραμματισμό. Το πιο αγαπημένο μεταξύ των σχεδιαστών είναι η πλατεία. Η ιδανική μορφή σας επιτρέπει να επιλέξετε απολύτως οποιοδήποτε σχέδιο. Για καλύτερα αποτελέσματα, προσπαθήστε να τακτοποιήσετε αντικείμενα ισαπέδων μεταξύ τους. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθεί μια αίσθηση του χώρου αρμονίας.

Για τα στενά ορθογώνια δωμάτια, συνιστάται η τοποθέτηση επίπλων στον τοίχο, ελευθερώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στο κέντρο.

Ένα εμπόδιο μπορεί να είναι η παρουσία παραθύρων ή εσωτερικών θυρών σε μακρινούς τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη θέση των επίπλων.

Η οπτική επέκταση του χώρου θα σας βοηθήσει κατάλληλη επιλογή επίπλων και διακόσμησης. Για παράδειγμα, αντίθετα χρώματα για απέναντι τοίχους θα σας βοηθήσουν να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο.

Μια άλλη εξαιρετική λύση θα ήταν μια ευρεία πόρτα.Θα δώσει μια αίσθηση ευρυχωρίας σε ένα τέτοιο μη τυποποιημένο δωμάτιο.

Μην φοβάστε αν στην κατοχή σας υπήρχε δωμάτιο με σχήμα τραπέζης. Όσο πιο ασυνήθιστο είναι τα αρχικά χαρακτηριστικά, τόσο πιο πρωτότυπο μπορεί να είναι η εσωτερική λύση. Χρησιμοποιήστε πάτωμα ή οροφή πολλαπλών επιπέδων - με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ορίσετε διαφορετικές ζώνες στο διάστημα, καθώς και να ισορροπήσετε την αίσθηση του "λάθους" χώρου. Το τραπεζοειδές σχήμα υποδηλώνει την παρουσία μιας ή δύο άτυπων γωνιών. Επίτευξη ενός πιο κανονικού αριθμού ορθών γωνιών θα βοηθήσει τη χρήση των επίπλων και των ράφια ενσωματωμένα στην εξειδικευμένη θέση.

Τα παράθυρα δεν είναι μόνο μια πηγή φωτός. Όποια και αν είναι η μορφή του σαλόνι σας, δεν πρέπει να χάσετε από τον αριθμό και τη θέση των παραθύρων. Τις περισσότερες φορές είναι οργανωμένες ως εξής:

  • Δύο παράλληλα παράθυρα. Όταν συνδυάζεται η κουζίνα και το σαλόνι, μια τέτοια ρύθμιση είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη. Μια πηγή φυσικού φωτός θα βρεθεί σε κάθε μέρος του δωματίου.
  • Τα παράθυρα βρίσκονται σε γειτονικούς τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο χώρος μεταξύ των παραθύρων θεωρείται κεντρικός και θα προσελκύσει την προσοχή όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Η διαβίωση σε ένα ιδιωτικό σπίτι μπορεί να αποτελέσει το επίκεντρο του σπιτιού σας. Κατά την οικοδόμηση του σπιτιού ή του εξοχικού σπιτιού σας από τη στιγμή που το θεμέλιο έχει τοποθετηθεί, αξίζει να εξεταστεί εκ των προτέρων όχι μόνο η θέση των δωματίων, αλλά και η διάταξη καθενός από αυτά. Αυτό θα βοηθήσει στο μέλλον να υλοποιήσει όλες τις ιδέες σας.

Έχοντας μια σκάλα ανάμεσα σε δύο ορόφους σε μια ιδιωτική κατοικία δεν θα είναι πρόβλημα.

Χρησιμοποιήστε το χώρο κάτω από αυτό ως χώρο εργασίας, γωνιά για παιδιά ή ένα μέρος όπου, άνετα κάθεται, μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Ένα σαλόνι που δημιουργήθηκε με την άμεση συμμετοχή σας είναι ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο να πείτε στους άλλους για τον εαυτό σας, αλλά και να δοκιμάσετε τον εαυτό σας ως σχεδιαστή. Το σχέδιο του κεντρικού χώρου που εκπονήθηκε εκ των προτέρων θα σας βοηθήσει να μεταφράσετε τις ιδέες σας.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουζίνα, καθιστικό και τραπεζαρία σε ένα κοινό χώρο, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο