Οι λεπτές αποχρώσεις της επισκευής ενός μικρού δωματίου 18 τετραγωνικών μέτρων. m

 Οι λεπτές αποχρώσεις της επισκευής ενός μικρού δωματίου 18 τετραγωνικών μέτρων. m

Αρμόδιος και κομψός σχεδιασμός των δωματίων των χώρων - δεν είναι εύκολο. Για να επιτύχετε μια άνετη ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να συνδυάσετε αρμονικά όλα τα διακοσμητικά στοιχεία και την παλέτα χρωμάτων. Με βάση τις μικρές εγκαταστάσεις υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες που σχετίζονται με το μέγεθος του δωματίου. Πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επισκευή και διακόσμηση.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές σχεδιασμού που χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσετε ένα μικροσκοπικό σαλόνι ή αίθουσα 18 τετραγωνικών μέτρων. m

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού

Τα μεγέθη δωματίων 18-20 τετραγωνικών μέτρων βρίσκονται με βάση τα κτίρια πρότυπο διαμερίσματα, για παράδειγμα, στο "Khrushchev". Η τυπική μορφή του δωματίου είναι ορθογώνια.Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι η λειτουργικότητα του δωματίου. Είτε πρόκειται για ένα ξεχωριστό δωμάτιο ή ένα δωμάτιο σε συνδυασμό με μια μελέτη, κρεβατοκάμαρα και ούτω καθεξής.

Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε αρκετές ζώνες στην ίδια περιοχή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την τεχνική χωροταξίας. Με αυτό, μπορείτε να διαχωρίσετε ένα μέρος της τοποθεσίας από το άλλο, εξασφαλίζοντας άνετη χρήση του καθενός.

Κάνουμε το εσωτερικό

Οι επαγγελματίες από το σχεδιασμό σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν κάνει μια σειρά από συστάσεις, οι οποίες συνιστώνται να ακούσουν για μια επιτυχημένη επισκευή των χώρων. Με βάση τα συμπαγή δωμάτια, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν τεχνικές που αυξάνουν οπτικά το χώρο. Θα κάνουν την κατάσταση πιο άνετη.

Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε καθρέφτες, φωτεινή παλέτα χρωμάτων, φυσικό φωτισμό και άλλες τεχνικές. Σκεφτείτε αυτό στη διαδικασία επισκευής. Μην μπλοκάρετε τα παράθυρα με χοντρές κουρτίνες.

Πρέπει επίσης να εγκαταλείψετε τα ογκώδη έπιπλα, τα οποία καταλαμβάνουν σχεδόν όλο το χώρο στο δωμάτιο. Δώστε προσοχή στα συμπαγή και πολυλειτουργικά προϊόντα. Μην εγκαταστήσετε πολλά έπιπλα στην αίθουσα, μόνο τα πιο απαραίτητα.Το δωμάτιο είναι γεμάτο με αγγεία, αγάλματα, παλιά πιάτα και άλλα πράγματα που παρέμειναν από τη σοβιετική περίοδο.

Τελειώστε

Όταν επιλέγετε ένα υλικό τελικής επεξεργασίας για τοίχους, οροφή και δάπεδο, πρέπει να προτιμάτε τις επιλογές φωτός και ζεστών χρωμάτων, για παράδειγμα, παστέλ. Δεν τεντώνουν τα μάτια και έχουν χαλαρωτικό αποτέλεσμα στην ψυχική κατάσταση ενός ατόμου. Μην επιλέγετε σκοτεινούς και φωτεινούς τόνους ως κύριους. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με τη μορφή προσθηκών και προσθηκών.

Με τη βοήθεια των σκούρων και παχιών χρωμάτων μπορείτε να επιλέξετε μία από τις ζώνες στο δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα, πραγματοποιήστε οπτική ζωνοποίηση. Στο φόντο της κύριας χρωματικής παλέτας ελαφρών τόνων, οι σκούρες αποχρώσεις αντιτίθενται, δηλώνοντας μια συγκεκριμένη περιοχή.

Όσον αφορά το σχεδιασμό κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, κάντε μια επιλογή υπέρ των ελαφριών, διαφανών και ημιδιαφανών υφασμάτων. Αυτό ισχύει για κουρτίνες, καλύμματα και άλλα προϊόντα. Ιδανικές μονόχρωμες κουρτίνες ή προϊόντα με μικρό σχέδιο.

Φωτισμός

Ο φωτισμός spot είναι μια πρακτική και βολική επιλογή αν το δωμάτιο χωρίζεται σε διάφορες ζώνες. Επιλέξτε συμπαγή εξαρτήματα που δεν θα τραβήξουν το βλέμμα.Αξιοσημείωτο βλέμμα και κάνουν τις δουλειές τους λαμπτήρες LED. Ο φωτισμός του καμβά αυξάνει οπτικά την ένταση του δωματίου. Ο επαρκής φωτισμός είναι απαραίτητο, ειδικά αν υπάρχει έλλειψη φυσικού φωτός στο δωμάτιο.

Έπιπλα

Πρότυπο σύνολο επίπλων για την αίθουσα:

 • Καναπές (είναι επιθυμητό να κάνετε μια επιλογή υπέρ των πτυσσόμενων μοντέλων).
 • Τραπέζι σαλονιού.
 • Ένα ζευγάρι καρέκλες.

Εάν υπάρχει χώρος, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ψηλή και στενή ντουλάπα, καθώς και ένα συμπαγές και ευρύχωρο κομοδίνο. Συνιστάται η τηλεόραση να τοποθετηθεί στον τοίχο.

Στυλ

Ο επιτυχημένος σχεδιασμός είναι η σωστή επιλογή στυλ. Με αυτή την ερώτηση πρέπει να αποφασίσετε πριν αρχίσετε τις επισκευές. Από την διακοσμητική κατεύθυνση θα εξαρτηθεί από το υλικό και τον τύπο του φινιρίσματος, την εμφάνιση των επίπλων, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων αξεσουάρ, χρώματα και πολλά άλλα. Οι ειδικοί προσδιορίζουν μια σειρά από στυλίσματα που είναι τέλεια για τη διακόσμηση της αίθουσας με μια έκταση 18 τετραγώνων.

Κλασικισμός

Ο κλασικισμός είναι μια από τις κλασικές τάσεις. Αυτό το ύφος είναι πάντα σχετικό και δεν ξεφεύγει από τη μόδα, ανεξάρτητα από τις τρέχουσες τάσεις.Αυτή η κατεύθυνση είναι πιο συγκρατημένη σε σύγκριση με το μπαρόκ, το ροκοκό ή την αυτοκρατορία, και επομένως είναι πιο κατάλληλη για συμπαγή δωμάτια. Για να κάνετε το σχέδιο επιτυχημένο και ευτυχισμένο μέρα με τη μέρα, θα πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Χρώμα. Προτιμά τα φωτεινά χρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενεργά τα χρυσά στοιχεία. Δίνουν την εσωτερική δυναμική και την εκφραστικότητα, και το παιχνίδι του φωτός έχει θετική επίδραση στον οπτικό όγκο του χώρου. Οι ουδέτεροι ήχοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κύρια χρώματα.
 • Φωτισμός. Ένας πολυέλαιος τοποθετημένος στο κέντρο του δωματίου είναι ένας τυποποιημένος σχεδιασμός για κλασικά στυλ. Συνιστάται να επιλέξετε ένα μοντέλο με διαφανή στοιχεία, εφόσον δεν είναι ογκώδες. Εάν δεν είναι αρκετός ένας πολυέλαιος, τοποθετήστε πρόσθετους μικροσκοπικούς λαμπτήρες.
 • Έπιπλα. Τα έπιπλα τοποθετούνται καλύτερα στις άκρες της αίθουσας. Τα περισσότερα αντικείμενα από κλασικά έπιπλα είναι διακοσμημένα με τρισδιάστατα στοιχεία και έχουν μεγάλο μέγεθος. Για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, τα κλασικά μοντέλα αναπτύχθηκαν με πιο συνοπτική, σύγχρονη μορφή.

Hi-tech και μινιμαλισμός

Οι δύο προαναφερθείσες σύγχρονες κατευθύνσεις είναι ιδανικές για τη διακόσμηση ενός συμπαγούς δωματίου. Τα στυλ είναι πολύ παρόμοια μεταξύ τους, καθώς η υψηλή τεχνολογία δημιουργήθηκε με βάση τον μινιμαλισμό.

Χαρακτηριστικά του μινιμαλισμού:

 • Συγκράτηση, συντομία και ελεύθερος χώρος.
 • Ουδέτερη παλέτα χρωμάτων: λευκό, γκρι, μπεζ.
 • Ελάχιστα έπιπλα.
 • Έλλειψη διακοσμητικών στοιχείων (επιτρέπεται η τοποθέτηση μιας φωτογραφίας ή δύο φωτογραφιών στο δωμάτιο).
 • Η προτίμηση δίνεται σε τεχνητά υλικά (πλαστικό, γυαλί).

Όσον αφορά το στυλ υψηλής τεχνολογίας, όλες οι παραπάνω αρχές ισχύουν γι 'αυτό. Η κύρια διαφορά αυτής της κατεύθυνσης είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών: το σύστημα "έξυπνης κατοικίας", η σύγχρονη τεχνολογία και πολλά άλλα. Επίσης, ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί στοιχεία χρωμίου, καθρέφτες και γυαλιστερά επιφάνειες.

Ιαπωνικά

Εκλεπτυσμένη και εκλεπτυσμένη διακόσμηση. Κατά την καταχώριση χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά (ξύλο, υφάσματα, χαρτί).

Χαρακτηριστικά:

 • Το ελάχιστο ποσό επίπλων και διακοσμητικών αντικειμένων.
 • Ασιατικά μοτίβα ως τόνους: μπαμπού, ανεμιστήρες, ιερογλυφικά.
 • Φυσική παλέτα χρωμάτων: πράσινη, μπεζ, άσπρη.Ως πρόσθετο χρώμα χρησιμοποιείται κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα.
 • Ευρύχωρη, φωτεινή και γαλήνια ατμόσφαιρα. Αρμονία με τη φύση.

Eco

Η τάση αυτή επιλέγεται από γνώστες της φυσικότητας και της φυσικότητας. Η κύρια σειρά χρωμάτων αποτελείται από πράσινους, λευκούς, καφέ και μπεζ τόνους. Το εσωτερικό δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ελαφριάς και φρεσκάδας, η οποία είναι ιδανική για μικρά δωμάτια.

Για επισκευή χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά. Αυτό ισχύει για διακόσμηση, έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε τον φωτισμό. Το περιβάλλον σε οικολογικό στυλ διαπνέεται από απαλό φως. Το πάτωμα μπορεί να διακοσμηθεί με πράσινα χαλιά με μαλακό υπνάκο, που μιμείται γρασίδι.

Σκανδιναβική

Κατά τη διακόσμηση χρησιμοποιημένων ανοιχτών χρωμάτων. Οι κύριες αποχρώσεις είναι λευκό, ανοιχτό γκρι ή ανοιχτό μπεζ. Συνήθως χρησιμοποιούμενα φυσικά υλικά. Για διακόσμηση παραθύρων χρησιμοποιώντας διαφανή ή διαφανή υφάσματα. Για να κάνετε το εσωτερικό πιο εκφραστικό, χρησιμοποιήστε φωτεινά στοιχεία: χαλιά, διακοσμητικά στοιχεία, σκαμπό με επένδυση.

Διαμέρισμα στούντιο

Με βάση κατοικίες αυτού του τύπου σε ένα δωμάτιο συνδυάζονται μερικές ζώνες ταυτόχρονα.Αν νομίζετε ότι όλα μέσα από σωστά, καταλήγετε σε ένα κομψό και άνετο εσωτερικό. Για να επιτευχθούν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν επισκευές σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 • Επιλέξτε σημεία προσαρμογής τύπου κηλίδας.
 • Χρησιμοποιήστε συμπαγή και άνετα διαμερίσματα. Υπέροχα μοντέλα από γυαλί ή λεπτό κόντρα πλακέ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λήψη ζωνών χρησιμοποιώντας κουρτίνες.
 • Για την επίπλωση ιδανικού πολυλειτουργικού μετασχηματιστή επίπλων. Έχει ένα συμπαγές μέγεθος και χωρητικότητα.

Όμορφες επιλογές

Πρακτική και κομψή διακόσμηση με στιλ υψηλής τεχνολογίας. Τα κύρια χρώματα είναι λευκά και ανοιχτό γκρι. Το κίτρινο χρησιμοποιήθηκε ως λαμπρή προφορά.

Περιμετρική αίθουσα στο στυλ του μινιμαλισμού. Αυστηρές μορφές, ακρίβεια, ελάχιστα έπιπλα. Χρησιμοποιείται πρότυπο για αυτήν την παλέτα στυλ με την προσθήκη κόκκινου ως προφορά.

Αίθουσα σε συνδυασμό με κουζίνα σε διαμέρισμα στούντιο. Μια ξύλινη κατασκευή χρησιμοποιείται ως διαμέρισμα, το οποίο επίσης χρησιμεύει ως βάση για λουλούδια.

Σχεδιάστε στο στυλ του κλασικισμού. Τα απαλά και "ζεστά" χρώματα δημιουργούν μια άνετη ατμόσφαιρα. Το δωμάτιο έχει μόνο τα πιο απαραίτητα έπιπλα.Ένας κομψός πολυέλαιος στο κέντρο είναι η καλύτερη επιλογή για τοποθέτηση φωτιστικού σε αυτό το εσωτερικό.

Φωτεινό και ευρύχωρο δωμάτιο σε σκανδιναβικό στιλ. Το δωμάτιο είναι γεμάτο με φυσικό φως. Η λευκή παλέτα αυξάνει το μέγεθος του δωματίου. Σε αυτό το δωμάτιο θα είναι ωραίο να περάσετε πολύ καιρό.

Στο επόμενο βίντεο θα βρείτε ένα σαλόνι σχεδιασμένο με 18 τετραγωνικά μέτρα. m με ένα ψεύτικο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο