Πόσο όμορφα διακοσμεί το εσωτερικό του σαλόνι με δύο παράθυρα;

Το καθιστικό ορθώς θεωρείται η καρδιά οποιουδήποτε σπιτιού. Ανάλογα με την ποσότητα του φυσικού φωτός που εισέρχεται στο δωμάτιο, επιλέξτε τις αποχρώσεις της εσωτερικής σύνθεσης και καθορίζονται με τη διάταξη των επίπλων. Εάν η διάταξη του δωματίου παρέχει δύο παράθυρα, τότε δίνει πολλές ευκαιρίες για μη τυποποιημένες λύσεις στυλ. Κάνουμε ένα όμορφο εσωτερικό σαλόνι με δύο παράθυρα: καταλαβαίνουμε τις περιπλοκές της κατάστασης.

Παροχές δωματίων

Κάθε χώρος που διατίθεται για το σαλόνι είναι ατομικός και υπόκειται σε μια συγκεκριμένη διάταξη. Μπορεί να είναι ανοιχτό, ευρύχωρο ή να αποτελεί μέρος του "Χρουστσιόφ". Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό μέρος για όλα τα νοικοκυριά, στα οποία συγκεντρώνονται για χαρούμενες συναντήσεις με τους καλεσμένους, για τη διεξαγωγή οικογενειακών εορτασμών, την παρακολούθηση μιας αγαπημένης ταινίας με την οικογένεια.

Αυτό το δωμάτιο στις περισσότερες περιπτώσεις έχει πόρτες, πόρτες, παράθυρα. Έχει συχνά μια σπασμένη προοπτική: μπορεί να έχει προβολές, χωρίσματα, κόγχες, στήλες, πίνακες. Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη κατά την εκτέλεση της διακόσμησης και της τοποθέτησης επίπλων: είναι σημαντικό να γεμίσετε το χώρο με κομψά και μοντέρνα πράγματα, ενώ προσέχετε την ατμόσφαιρα της άνεσης στο σπίτι.

Αυτό είναι συνήθως ένα δωμάτιο με ψηλά ταβάνια και μεγάλα παράθυρα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πανοραμικά. Λιγότερο συχνά, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αίθουσας είναι η παρουσία μιας περιοχής κόλπων, η οποία οριοθετεί το χώρο σε ξεχωριστές λειτουργικές περιοχές. Το παράθυρο του κόλπου είναι το πλεονέκτημα ενός τέτοιου δωματίου, ενώ η καμπυλότητα των τοίχων, οι στενές πόρτες και η περιορισμένη χρήσιμη επιφάνεια αποτελούν μειονεκτήματα του καθιστικού. Κάνουν το δωμάτιο απαρατήρητο, αλλά με επιδέξια προσέγγιση στην επιλογή των υλικών θα είναι αόρατο.

Όσον αφορά τα παράθυρα, μπορούν να τοποθετηθούν σε παράλληλους, παρακείμενους τοίχους της αίθουσας ή στη μία πλευρά του αεροπλάνου. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα για κάθε μέλος της οικογένειας που είναι στην αίθουσα ήταν ευχάριστη για όλους.

Λόγω των δύο παραθύρων το σαλόνι φαίνεται ευρύχωρο και είναι ευκολότερο να χωριστεί σε ξεχωριστές λειτουργικές περιοχές, παρά το γεγονός ότι είναι τετράγωνο, ορθογώνιο ή λοξοτομημένο. Συχνά για τη σύνθεση του φωτισμού είναι αρκετό ένας κεντρικός πολυέλαιος, με το φως στο δωμάτιο να είναι αρκετό για κάθε γωνιά.

Ωστόσο, είναι τα παράθυρα που μπορούν να προκαλέσουν ρεύματα, έτσι πρέπει να φροντίσετε τη μόνωση τους. Μπορεί να είναι τα ίδια ή διαφορετικά σε μέγεθος. Χάρη σε αυτά, η κατανάλωση υλικών για επενδύσεις τοίχων θα είναι σημαντικά μικρότερη, πράγμα που θα σώσει τον οικογενειακό προϋπολογισμό και θα πραγματοποιήσει την επεξεργασία των επιφανειών εργασίας με ελάχιστα υπολείμματα.

Βασικές αρχές

Σχεδιάζοντας μια εσωτερική σύνθεση του χώρου σαλόνι με δύο παράθυρα έχει αρκετούς βασικούς κανόνες, είναι σημαντικό:

 • επιλέξτε την παλέτα χρωμάτων των κυρίαρχων αποχρώσεων και τον συνδυασμό τους σωστά, χωρίς να κρύβετε την ένταση του διαθέσιμου φωτισμού.
 • επιλέξτε ένα στυλ σχεδιασμού που ταιριάζει με τις προτιμήσεις ιδιοσυγκρασίας και γεύσης του σπιτιού, χωρίς να τεντώνει τα μάτια με μια πληθώρα φωτεινότητας και ποικιλομορφίας.
 • επιλέξτε ελαφρά υλικά για το φινίρισμα των παραθύρων που δεν περιορίζουν το χώρο της αίθουσας, δεν δημιουργούν ένα αίσθημα βαρύτητας της κατάστασης?
 • να χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία της κατάστασης των πρώτων υλών που είναι εγγενείς σε ένα συγκεκριμένο στυλ σχεδιασμού, δεν υπερβολική κορεσμό του εσωτερικού με μια πληθώρα αξεσουάρ και μικρές λεπτομέρειες?
 • να μην επιτρέπει την ανάμειξη δύο στυλ στον ίδιο χώρο, η οποία μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε ιδέα της κατάστασης και να προκαλέσει ερεθισμό με τη γενική εμφάνιση του σαλόνι?
 • επιλέξτε το μέγεθος των επίπλων, ανάλογα με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του δωματίου, εξαλείφοντας την αίσθηση της ακαταστασίας, αφήνοντας χώρο για ελεύθερη κίνηση.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την πρακτικότητα: το σαλόνι είναι ένα μέρος με μεγάλο σταυρό, η διανομή των χρωμάτων στα υλικά και τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα στοιχεία των επίπλων να είναι λιγότερο βρώμικα. Έχει νόημα να συνδυάσετε τον τόνο της κατάστασης, να αγοράσετε προϊόντα που απαιτούν την πιο απλή φροντίδα.

Μια από τις προϋποθέσεις για μια αρμονική και επιδέξια προσέγγιση για τη δημιουργία ενός κομψού εσωτερικού χώρου με δύο παράθυρα είναι η χρήση αποσπώμενων καλύψεων, καλύμματα και χαλιά στη διακόσμηση του δωματίου. Εκτός από τη διακοσμητική λειτουργία, εξοικονομούν έπιπλα και δάπεδα από την έκθεση στο ηλιακό φως.

Αυτή η τεχνική κοσμεί το χώρο του δωματίου, το κάνει άνετο και φιλόξενο, αλλάζοντας την αισθητική αντίληψη της αίθουσας προς το καλύτερο.

Χρώματα και εκτυπώσεις

Σύμφωνα με τους κανόνες συνδυασμών χρωμάτων κατά τη δημιουργία οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου, είναι σύνηθες να χρησιμοποιούνται όχι περισσότερες από 4 αποχρώσεις. Από αυτές, η κυρίαρχη είναι 1. Κατά κανόνα, είναι μια επένδυση τοίχων που θέτει το υπόβαθρο για τη γενική εμφάνιση του δωματίου και συγκρίνει όλα τα έπιπλα μεταξύ τους με το χρώμα.

Στους τοίχους του δωματίου ήταν όμορφα, κομψά, ενώ δεν ενοχλούνται από την αφθονία της ποικιλομορφίας και της φωτεινότητας της εικόνας, μπορούμε να λάβουμε σαν βάση πολλές μοντέρνες μεθόδους αντιμετώπισης:

 • Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ακριβά υλικά περιποίησης σε ήρεμες, ελαφριές και μαλακές αποχρώσεις (η προτεραιότητα είναι μη υφασμένα, υφαντικά, βινύλιο, υγρά και ίνες από γυαλί).
 • είναι καλύτερα να συνδυάσετε ταπετσαρία μεταξύ τους, επιλέγοντας ζευγαρωμένες ποικιλίες με το ίδιο υπόβαθρο ή άλλα υλικά (πλαστικοποιημένο, κεραμίδι, τούβλο, πέτρα, γύψο, στόκος): αυτό θα προσθέσει ατομικότητα στο εσωτερικό του σαλόνι.
 • τα καλύτερα χρώματα εσωτερικού χώρου είναι κρέμα, μπεζ, καφέ, χρυσός, κεχριμπαρένιος και λευκός, αν υπάρχει πολύς χώρος, μπορείτε να διακοσμήσετε το εσωτερικό με σοκολάτα, μέντα, σκιά κοραλλιών.
 • η επιλογή των αποχρώσεων υπακούει στον κανόνα της εκφραστικότητας: οι ελαφριές αποχρώσεις της παλέτας φαίνονται πιο φωτεινές αν υπογραμμιστούν με σκούρες φινιριστικές πινελιές σε μέτριες ποσότητες.
 • στην επιλογή του σχεδιασμού κουζίνας, τα αφηρημένα θέματα και το ερωτικό είναι απαράδεκτα: το σαλόνι είναι ένα κοινό μέρος, η εκτύπωση πρέπει να αντιστοιχεί στο σκοπό της?
 • Οι καλύτερες λύσεις για το ντεκόρ είναι οι ανάγλυφες επιλογές: με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να δώσετε τη θέση στην διακόσμηση, να ρυθμίσετε τη σωστή διάθεση, να υποδείξετε την ευγένεια των ιδιοκτητών σπιτιού.

Τα καλύτερα σχέδια στους τοίχους, στο σχεδιασμό των κατάλληλων ζουν διαφορετικά στυλ, είναι μεσαίου μεγέθους κάθετη λωρίδα με ανάγλυφο μονόγραμμα σε ένα ήρεμο τόνο, δαντέλες και φυτικά μοτίβα, κλαδιά, καθώς και απλό κάλυμμα, εάν οι τοίχοι έμφαση διακοσμημένα με φωτογραφία wallpapers φωτεινό είτε επένδυση ή laminate. Η αφθονία της ποικιλομορφίας, ο σχεδιασμός των τοίχων με ταπετσαρία σε πόλκα κουκίδες, κλουβί ή χαλάκι είναι απαράδεκτο: οι εικόνες αυτές βαριούνται γρήγορα, δημιουργούν κυματισμό στα μάτια.

Εάν θέλετε να τονίσετε τον τοίχο, είναι καλύτερο να το κάνετε κοντά στην περιοχή του επίπλου ή του συστήματος βίντεο.

7 φωτογραφία

Έπιπλα

Σύμφωνα με τους κανόνες του καλού τόνος, το βασικό στοιχείο του σαλόνι με δύο παράθυρα είναι ένα σύνολο επίπλων για την περιοχή φιλοξενουμένων. Αυτό είναι αναγκαστικά ένας καναπές και ένα τραπέζι του καφέ. Αν ο χώρος στο δωμάτιο πολύ, το ελάχιστο που είναι απαραίτητο για να αντικαταστήσει ένα πολυτελές σύνολο: είναι δυνατόν να διακοσμήσετε το χώρο για την ψυχαγωγία μεγάλων τύπου γωνιακό καναπέ, προσθέτοντας μερικές καρέκλες, ένα τραπέζι του καφέ,δύο συνημμένα αξεσουάρ για επιτραπέζιους λαμπτήρες, τα οποία σήμερα αποτελούν το επίκεντρο της στυλιστικής.

Για να έχετε μια καλή ατμόσφαιρα, μπορείτε να βάλετε ένα μικρό διακοσμητικό αξεσουάρ στον πάγκο.

Εάν υπάρχει μικρός χώρος, για παράδειγμα, αυτή είναι μια αίθουσα 18-25 τετραγωνικών μέτρων. m, αξίζει να προσέξετε ότι τα έπιπλα που είναι εγκατεστημένα είναι συμπαγή: θα υπάρχει αρκετός χώρος για όλους και το δωμάτιο δεν θα φαίνεται γεμάτο. Τα έπιπλα στο σαλόνι μπορούν να είναι εκλεκτικά, αλλά επιδέξια επιλεγμένα. Έτσι ώστε να μην φαίνεται χωριστά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τεχνικές συνδυασμού χρωμάτων, επιλέγοντας κάθε κομμάτι έπιπλα στις αποχρώσεις μιας παλέτας χρωμάτων που αντανακλάται μεταξύ τους.

Η προτεραιότητα είναι το φυσικό ξύλο, για το τραπέζι, το ενισχυμένο γυαλί ταιριάζει: τα γυάλινα μοντέλα με βαμμένες επιφάνειες φέρνουν ελαφρότητα και ευελιξία στο εσωτερικό της αίθουσας. Αξίζει να δίνετε προσοχή στη μεταλλική και ακριβή ταπετσαρία επίπλων.

Στυλ

Μπορείτε να διακοσμήσετε το σαλόνι με δύο παράθυρα σε σχεδόν οποιοδήποτε στυλ σχεδιασμού. Εδώ είναι κατάλληλα τα σύγχρονα, κλασικά και εθνικά στυλ. Η επιλογή της κατεύθυνσης εξαρτάται από τις προτιμήσεις των περισσότερων νοικοκυριών.Συχνά, αυτά τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με το πνεύμα του παλατιού, διακοσμώντας το δωμάτιο με στοιχεία της αρχαιότητας, έναν μαζικό πολυέλαιο με κρύσταλλα και κεριά και διακοσμώντας το εσωτερικό με στοιχεία επιχρύσμησης και σφυρηλάτησης κάτω από χαλκό. Είναι εγγενές στις κλασσικές κατευθύνσεις, που περιλαμβάνουν κλασικό, κλασικισμό, νεοκλασικό και ιταλικό στυλ.

Ο σύγχρονος σχεδιασμός του χώρου καθιστικού δίνει την έμφαση στη λειτουργικότητα.: τα πρακτικά και ελαφριά υλικά επίπλων και διακόσμησης είναι σε μεγάλη εκτίμηση, το μέταλλο, το γυαλί και τα προϊόντα από ίνες βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Η ταπετσαρία επίπλων πρέπει να είναι εύκολη στη συντήρηση, ανθεκτική στην τριβή και στις μηχανικές βλάβες. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα μεταλλικά στοιχεία της διακόσμησης ή του σώματος επίπλων, τα οποία συνδυάζονται τέλεια με τον σύγχρονο εξοπλισμό ήχου και εικόνας, τη διακόσμηση του κεντρικού και του πρόσθετου φωτισμού.

Όσο για τις εθνοτικές περιοχές του σχεδιασμού, είναι ως επί το πλείστον κατάλληλες εκεί όπου δεν υπάρχουν μικρά παιδιά: αυτό το στυλ είναι συγκεκριμένο και μπορεί να αλλάξει τη διάθεση του δωματίου όχι προς το καλύτερο. Αν και, για παράδειγμα, το σκανδιναβικό στυλ είναι αρκετά αποδεκτό για τη διακόσμηση ενός ειδικού δωματίου στο σπίτι.

Εκτός από τις κλασσικές τάσεις σχεδίασης, οι πιο επιτυχημένες και δημοφιλείς λύσεις για μια σύνθεση εσωτερικού χώρου σαλόνι με δύο παράθυρα είναι:

 • σύγχρονη?
 • μινιμαλισμός;
 • art deco;
 • bauhaus;
 • Biedermeier;
 • βιονική;
 • βαρβαρότητα;
 • grunge;
 • πατάρι;
 • βιομηχανικό στυλ.

Σε κάθε ένα από αυτά, υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για τη διευθέτηση επίπλων, τη διαίρεση ενός δωματίου σε ζώνες, παίζοντας με τα χαρακτηριστικά του χώρου και τη θέση των παραθύρων. Η καλύτερη εσωτερική λύση σε διαφορετικά στυλ είναι η διαρρύθμιση των παραθύρων στις παρακείμενες πλευρές: οι χώροι αυτοί πλημμυρίζουν πάντα με ηλιακό φως.

Οι δημιουργικές ιδέες μέχρι την τραχιά επεξεργασία των τοίχων (για παράδειγμα, το τούβλο ή η τοιχοποιία) είναι σημαντικές εδώ.

7 φωτογραφία

Συμβουλές στιλίστα

Για να σχεδιάσετε ένα σαλόνι με δύο παράθυρα ήταν αρμονικό και κομψό, μπορείτε να σημειώσετε μερικές συστάσεις έμπειρων σχεδιαστών:

 • Σε ένα μικρό ή στενό σαλόνι, είναι λογικό να προσθέσετε καθρέπτες στα μέτωπα της ντουλάπας ή του τείχους: αυτό θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Για να αντικατοπτρίζουν το φυσικό φως, είναι προτιμότερο να τα κανονίσετε μπροστά στα παράθυρα. Οι σκούρες αποχρώσεις και τα πολυστρωματικά καλούπια οροφής αποκλείονται εδώ: προτιμώνται οι τύποι γυαλιστερού επιφανείας που αυξάνουν το χώρο.
 • Σε ένα μικρό δωμάτιο 17-18 τετραγωνικών μέτρων. m με τα μικρά παράθυρα θα πρέπει να συμπληρωθεί με κεντρικό φωτισμό υπό μορφή απλίκων τοίχου, επιτραπέζιες λάμπες με φωτιστικά δαπέδου ή λαμπτήρες σημειακών δειγμάτων που βρίσκονται στα σωστά σημεία των επιμέρους λειτουργικών περιοχών και φωτίζουν τα ράφια των ραφιών, του χώρου επισκεπτών ή της τραπεζαρίας. Εδώ οι αποχρώσεις πρέπει να είναι ελαφριές και ήρεμες: έτσι μπορείτε να αυξήσετε οπτικά την περιοχή και να τη σώσετε από την αίσθηση του περιορισμού.
 • Επιλέγοντας ένα μοτίβο διακόσμησης τοίχου, προσέξτε το μέγεθός του: μια μεγάλη εικόνα είναι κατάλληλη σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο διαμέρισμα με ένα μέτρο των 40 τετραγωνικών μέτρων. m. Αφαιρέστε από τη λίστα επιλογής μια μεγάλη λωρίδα με έντονες γραμμές αντίθεσης: είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την υφή της ανακούφισης των μονοχρωματικών επιστρώσεων από το να συνθλίψετε τους τοίχους σε μια προσπάθεια να αυξήσετε οπτικά το ύψος τους.
 • Για να είναι κάθε κομμάτι επίπλων εκφραστικό, σκεφτείτε τον κανόνα του χώρου: όσο μικρότερος είναι, τόσο μικρότερος είναι ο αριθμός των αξεσουάρ και των διακοσμητικών στοιχείων. Εάν, για παράδειγμα, η περιοχή της αίθουσας είναι μικρή, η αφθονία των πρόσθετων θα φανεί ένα χάος, ακόμα κι αν κάθε εξάρτημα είναι ακριβό και όμορφο.
7 φωτογραφία

Όμορφα παραδείγματα

Για να κατανοήσετε πώς να προμηθευτείτε ένα όμορφο εσωτερικό σαλόνι σε ένα διαμέρισμα ή σε μια εξοχική κατοικία, μπορείτε να ανατρέξετε σε παραδείγματα έμπειρων σχεδιαστών:

 • Με ελάχιστο χώρο, μπορείτε να κανονίσετε ένα μπεζ-γκρι περιοχή επισκεπτών στη γωνία, διακοσμώντας το με ένα μικρό γωνιακό καναπέ, πολυθρόνες, ένα στρογγυλό σχήμα, προσθέτοντας ένα ζωντανό περιβάλλον με πράσινο και επιπλέον φωτισμός, παράθυρα λευκό.
 • Στο δωμάτιο με μικρά παράθυρα μπορεί να ληφθεί ως βάση για το λευκό και το μαύρο με το άσπρο χρώμα των λαμπτήρων οροφή, τοίχοι, παράθυρα, ρολά, τα έπιπλα και το τραπέζι, μια ποικιλία από πληθώρα φωτεινά σημεία από το μαύρο χρώμα του τάπητα, διακοσμητικά μαξιλάρια, αφού έφερε στον αυστηρό εσωτερικό τιρκουάζ χρώμα και καφέ χρώμα.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σχεδιασμό της ζεστή άμμο και καφέ-μοβ χρώμα: Εξοπλισμός video wall μπορεί να εκδοθεί σε αντίθεση ταπετσαρία με τη μετάβαση στο ταβάνι, επιλέξτε ταπετσαρία με floral μοτίβο, μαλακώνουν την έντονη αντίθεση μονότονο φόντο στο χρώμα της άμμου, το μεταφράσει στο χρώμα της οροφής, υφή ταπετσαρία, λευκασμένα ταπετσαρία . Η οριζόντια οροφή μπορεί να διακοσμηθεί με προβολείς, υποστηρίζοντας τον φωτισμό με απλούς τοίχους.
9 φωτογραφία

Θα μάθετε περισσότερα για το πώς να διακοσμήσετε το σαλόνι με δύο παράθυρα όμορφα στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς.Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο