Εσωτερικό σαλόνι: σύγχρονες ιδέες σχεδίασης

Η βελτίωση στο σπίτι είναι αδύνατη χωρίς τη σωστή δημιουργία του εσωτερικού του καθιστικού. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε όλα τα στοιχεία σχεδιασμού, που κυμαίνονται από την κυρίαρχη σκιά του δωματίου, τον φωτισμό και τελειώνουν με την επιλογή των μικρών αξεσουάρ στα σωστά υλικά. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άνετο να είναι μέσα του. Δημιουργούμε το εσωτερικό του καθιστικού: θεωρούμε τις σύγχρονες ιδέες σχεδίασης.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η δημιουργία μιας εσωτερικής σύνθεσης του σαλόνι ξεκινά με μια μελέτη των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών του δωματίου και λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή του. Συχνά, η διάταξη του δωματίου έχει μια σπασμένη προοπτική, η οποία περιπλέκει τη διαδικασία του φινιρίσματος, τη θέση των επίπλων και των αξεσουάρ.Είναι σημαντικό να σκεφτούμε πώς να ξεφορτωθούμε οπτικά την καμπυλότητα των τοίχων, ένα μικρό ύψος οροφής, να αλλάξουμε την αντίληψη των κολώνων, των προεξοχών και των κόγχων, να κάνουμε την διακόσμηση άνετη και χωρίς περιορισμούς.

Πολλά εξαρτώνται από το μέγεθος των παραθύρων, των θυρών, της πλευράς του ανοίγματος της πόρτας. Εάν η περιοχή του χώρου είναι μικρή, αλλάζουν οι δυνατότητες της παλέτας χρωμάτων, ο αριθμός των κομψών αξεσουάρ, η εμφάνιση και το μέγεθος των αντικειμένων επίπλων.

Μετά την επιθεώρηση και την εκτίμηση των δυνατοτήτων της στυλιστικής, επιλέγεται ένα συγκεκριμένο λειτουργικό στυλ σχεδίασης, το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε μια άνετη ατμόσφαιρα με άνεση στο σπίτι. Το σαλόνι είναι ένα κοινό μέρος, έτσι όλα τα νοικοκυριά θα πρέπει να προτιμούν το ύφος. Είναι ένα άλλο πράγμα, αν υπάρχει μόνο ένας ιδιοκτήτης που ζει στο διαμέρισμα: στην περίπτωση αυτή, υπάρχουν περισσότερες στιλιστικές δυνατότητες, μπορείτε να σχεδιάσετε για ένα δημιουργικό στούντιο ή μια αφαίρεση.

Σε κάθε περίπτωση, το εσωτερικό του σαλόνι θα πρέπει να είναι όπως, αλλιώς θα είναι δυσάρεστο να είναι στο δωμάτιο. Η αντιγραφή ιδεών από έναν κατάλογο φωτογραφιών χωρίς προσαρμογή στις δικές σας προτιμήσεις και χόμπι είναι απαράδεκτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κομψή και μοντέρνα ιδέα, αλλά θα πρέπει να το προσαρμόσετε στα δικά σας συμφέροντα.

Οι ιδιαιτερότητες της σύνταξης του εσωτερικού της αίθουσας που αντιστοιχούν στις σύγχρονες και μοντέρνες τάσεις περιλαμβάνουν:

 • η αντιστοιχία των αποχρώσεων του σχεδιασμού του χρώματος με την ιδιοσυγκρασία και την ηλικία του νοικοκυριού ·
 • τη χρήση του "σωστού" επίπλου που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο στυλ σχεδιασμού που επιλέχθηκε.
 • να χρησιμοποιήσει στη σύνθεση της κατάστασης όχι περισσότερο από 4 βασικές αποχρώσεις με την κυρίαρχη ενός από αυτούς?
 • η παρουσία της λειτουργικότητας των περισσότερων εσωτερικών αντικειμένων.
 • την απλότητα και την ευκολία της φροντίδας για εσωτερικά αντικείμενα, την αντοχή τους σε τυχαίες μηχανικές βλάβες και υγρασία,
 • επαρκές επίπεδο φωτισμού του δωματίου, όσο το δυνατόν πλησιέστερο στο φυσικό φως της ημέρας.
 • η σωστή διάταξη των επίπλων, δεν εμποδίζει τον ελεύθερο χώρο του δωματίου.
 • ορθή χωροθέτηση ξεχωριστών λειτουργικών ζωνών, μέσω των οποίων δημιουργείται στο εσωτερικό η διακριτική οργάνωση κάθε τμήματος του χώρου.
 • η επιλογή των τόνων για διακόσμηση, δεν ενοχλεί την ψυχή και δεν είναι σε θέση να αναπτύξει μια καταθλιπτική κατάσταση (η επίδραση του χρώματος είναι ένα επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός)?
 • χρήση στη διακόσμηση και επίπλωση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών που είναι αβλαβή για την ανθρώπινη υγεία και δεν εκπέμπουν τοξικές ουσίες στον αέρα ·
 • συμμετοχή στην παροχή αντικειμένων που αντιστοιχούν στο ίδιο στυλ: είναι απαράδεκτο να αναμειγνύονται στυλ σε ένα χώρο.
 • μετριοπαθής εκλεκτικισμός: η σωστή εφαρμογή στο εσωτερικό των σύγχρονων υλικών φινιρίσματος υπό το πρόσχημα του επιθυμητού στυλ?
 • δείχνοντας τη λεπτή γεύση των ιδιοκτητών του σπιτιού, το απαράδεκτο της έντονης έμφασης στην πολυτέλεια.

Ταινίες μόδας και νέα αντικείμενα

Η σύγχρονη προσέγγιση στο σχεδιασμό του καθιστικού δεν περιορίζεται στην επιλογή του στυλ και του χρώματος.

Υπό την επιφύλαξη των ειδικών χαρακτηριστικών της προοπτικής του σχεδιασμού, έχει πολλές μοντέρνες αποχρώσεις:

 • η προτεραιότητα είναι να δοθεί έμφαση σε κόγχες, στήλες, προεξοχές, πίνακες: με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να νικήσετε τα ελαττώματα και να τα απομακρύνετε ως αξιοπρέπεια δωματίου.
 • οι σύγχρονοι κανόνες υπαγορεύουν μια σαφή διαίρεση του χώρου, ειδικά σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, όπου συχνά δεν είναι αρκετό.
 • το σχέδιο δεν παρέχει αντικείμενα που γεμίζουν το δωμάτιο: ο αριθμός των επίπλων και των εξαρτημάτων θα πρέπει να είναι μέτριος και ακόμη και ελάχιστος, έτσι ώστε η επίπλωση να αποκτά σημασία και εκφραστικότητα.
 • η φυσικότητα και η πρακτικότητα των υλικών τελικής επεξεργασίας: εκφράζεται σε σύνθεση και σκιά, χάρη στα οποία τα υλικά δεν ενοχλούν τα μάτια και εξαλείφουν την ανάγκη να επιδιορθώσουν ή να προσαρμόσουν τις προβληματικές περιοχές του φινιρίσματος.
 • η έμφαση της αίθουσας εξαρτάται από την ευκολία της θέσης των αντικειμένων: δεν πρέπει να παρεμβάλλονται στις κινήσεις γύρω από το δωμάτιο και έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν μια σπιτική ατμόσφαιρα.
 • Δίνεται μεγάλη προσοχή στην οπτική προσαρμογή της προοπτικής: το ανώτατο όριο της αίθουσας θα πρέπει να είναι υψηλό, όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος, τόσο πιο ενδιαφέρουσα θα είναι η σύνθεσή της που αποτελείται από αρκετά επίπεδα.

Η έμφαση δίνεται στον συνδυασμό τελικών υλικών. Στη διακόσμηση, μπορείτε να αναμείξετε την ταπετσαρία μεταξύ τους και άλλα υλικά φινιρίσματος, χρησιμοποιήστε διακοσμητικές τεχνικές, συνδυάζοντας διαφορετικά υλικά του καπλαμά με χρώμα, σχέδιο ή υφή.

Ένας συνδυασμός διαφορετικών μεθόδων επέκτασης των ατελειών του χώρου επιτρέπεται, από την εναλλαγή ταπετσαριών μέχρι την κατασκευή πρωτότυπων γκαλερί τέχνης, πλαισίων ή ζωνών έκθεσης με τη βοήθειά τους.

Ταυτόχρονα, μπορείτε πάντα να βρείτε μια πρακτική πρώτη ύλη που θα χρησιμεύει για περισσότερο από 15 χρόνια όταν χρησιμοποιείται προσεκτικά, χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση.

Στυλ

Οι περίοδοι που το σαλόνι ήταν ένα πομπώδες δωμάτιο είναι ένα πράγμα του παρελθόντος. Σήμερα, ακόμη και το κλασικό στυλ, βασισμένο στην επίδειξη υψηλής κατάστασης, είναι κάπως τροποποιημένο,αν και τα βασικά στοιχεία των κλασικών παραμένουν τα ίδια: ένας μαζικός πολυέλαιος διακοσμημένος με κρύσταλλα και κεριά, πλούσια ξύλινα έπιπλα, καθρέπτες και διακόσμηση με φύλλα χρυσού.

Οι κλασσικές τάσεις, που περιλαμβάνουν το ιταλικό στυλ, τον νεοκλασικισμό και τον κλασικισμό, υπογραμμίζουν τώρα τη λειτουργικότητα και την ελευθερία του χώρου: ο αριθμός των επίπλων μειώνεται, οι τόνοι επιλέγονται έτσι ώστε να μην δημιουργείται περιττή βαρύτητα και να μην υπενθυμίζεται η κατάσταση του παρελθόντος. Οι σύγχρονες προσθήκες στα κλασσικά στοιχεία της αισθητικής του παλατιού, προτιμώντας τη συμμετρία και την αυστηρή γεωμετρία των μορφών, προστίθενται, για παράδειγμα, με τη μορφή λακωνικής εικόνας ή φωτογραφίας σε ένα απλό πλαίσιο, εξομαλύνοντας αντίκες λεπτομέρειες της κατάστασης.

Ενδιαφέρουσες και μοντέρνες τάσεις στο εσωτερικό του σαλόνι είναι σήμερα:

 • Πρωτοπορία - μια καινοτόμο λύση με την επιδέξια χρήση των πολύχρωμων μερών, τη χρήση των πιο σύγχρονων υλικών και οικιακών συσκευών, δημιουργικών επίπλων, τονίζοντας τις κόγχες, τα εκθεσιακά ράφια και τα έπιπλα σύμφωνα με ένα σχεδιαζόμενο σχέδιο.
 • Αγγλικά - ένας συνδυασμός συντηρητισμού, οικειότητας και ορισμένης πολυπλοκότητας, η χρήση στο εσωτερικό εξαιρετικά δαπανηρών αντικειμένων και αντικειμένωντα υλικά (ξύλινα έπιπλα και ψάθινα καρέκλες, λιθοτεχνίες, αντικείμενα αντίκες, φινίρισμα από μπρούντζο, πρωτότυπα τραπέζια τσαγιού και η απουσία κενών ράφια και επιφάνειες αποτελούν προτεραιότητα: είναι ωραίο αν έχουν ωραίο ντεκολτέ).
 • Αντίκες - μια εξαιρετική επιλογή χώρων στους οποίους υπάρχουν πόρτες ή κάτοπτρα με κίονες ή θόλους: τα ανάγλυφα, οι εξειδικευμένες κατασκευές, τα γυψοσανίδα, η ζωγραφική και η λεία επένδυση δαπέδου, τα έπιπλα από σκαλισμένα και χαραγμένα πόδια, τα αυθεντικά ντουλάπια και τα στήθη με ένθετα. ψηφιδωτά, κουρτίνες κουρτίνες?
 • Σύγχρονη - η κομψή επιλογή αυτών που ενδιαφέρονται για την αισθητική αισθησιασμό, το στυλ προωθεί τη χρήση ακριβών, οπτικά διακεκριμένων υλικών (ξύλο των καλύτερων ειδών) και του ντεκόρ: χρήση γυψοσανίδας στη διακόσμηση της οροφής, βιτρό, σφυρηλάτηση, διακοσμητικά, αξεσουάρ με αντίκες, έπιπλα με αρχική σκάλισμα και λείες φόρμες?
 • Μινιμαλισμός - την επιλογή εκείνων που είναι εξαιρετικά σημαντική απλότητα και τη δημιουργία χώρου: οι τρέχουσες τάσεις υπαγορεύουν την έλλειψη διακόσμησης,ελάχιστο σετ λακωνικών επίπλων χωρίς ανακούφιση και εκτύπωση ταπετσαρίας, καθαρό διαχωρισμό σε λειτουργικούς χώρους, ουδέτερα χρώματα, φωτισμό πολλαπλών επιπέδων, παρουσία γυαλιού και ξύλινων επίπλων.
 • Μεταμοντερνισμός - διαρρύθμιση χώρου σπιτιού με πνεύμα δημιουργικής ελευθερίας με ποικιλία νέων μορφών, συμμετρία και ασυμμετρία, χρησιμοποιώντας τόνους με φθορισμό και διαφορετικές αποχρώσεις στο περιβάλλον: η επίπλωση αυτού του εσωτερικού χώρου είναι φουτουριστική, κάπως υπερβολική, μπορεί να έχει αυστηρές και βελτιστοποιημένες περιγραφές, στο εσωτερικό υπάρχουν διάφορες κόγχες, , προσθήκες από μέταλλο και πλαστικό,
 • Σκανδιναβική - κατάλληλη υποδοχή της διακόσμησης του χώρου με μεγάλα πανοραμικά παράθυρα, όπου γίνεται ευπρόσδεκτη η χρήση φυσικών οικολογικών υλικών στη διακόσμηση τοίχων, η κατασκευή συμπαγών λειτουργικών επίπλων και διαφανών κουρτινών.

Χρώμα διαλύματα

Η παλέτα χρωμάτων του στυλ σχεδιασμού είναι πολύπλευρη. Μερικές φορές το εσωτερικό δείχνει ένα τόνο διαφορετικών βαθμών κορεσμού, δείχνοντας την ομορφιά του χρώματος και το βάθος του χώρου.

Οι κύριοι κανόνες της μόδας για τη λύση χρώματος του εσωτερικού της αίθουσας είναι:

 • ήρεμες και σιωπηρές αποχρώσεις της παλέτας.
 • την εξάλειψη της αμφιλεγόμενης αντιπαλότητας (μετριοπάθεια της φωτεινής προφοράς) ·
 • υπογραμμίζοντας τον έντονο αντίθετο τόνο.
 • συμμετέχοντας σε ένα περιβάλλον φυσικών αποχρώσεων αραιωμένων με λευκό.
 • τη μέγιστη χρήση ζεστών χρωμάτων στο εσωτερικό, ή την αντίθεση τους με 1 νέα σκιά?
 • αποκλεισμός από την κατάσταση της αφθονίας της φωτεινότητας, από την οποία τα μάτια κουράζονται.

Μοντέρνοι τόνοι του εσωτερικού χώρου του καθιστικού είναι συνδυασμοί:

 • λευκό + απαλό κίτρινο + τούβλο + ελαφρύ wenge?
 • μονόχρωμο γάμμα + βέγγας και μπλε?
 • ζεστό μπεζ + πορτοκαλί + λευκό και καφέ?
 • λευκό + γκρι + τυρκουάζ + καφέ?
 • λευκό + μπεζ + καφέ + ανοιχτό γκρι.
 • μπεζ + χρυσό + καφέ + κοράλλι?
 • λευκό + μαύρο + ανοικτό καφέ + τερακότα.

Υλικά

Στο σχεδιασμό της αίθουσας χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά, η σύνθεση των οποίων εξαρτάται από το συγκεκριμένο θέμα του σχεδιασμού και του επιλεγμένου στυλ. Πρόκειται για υφάσματα για κουρτίνες, διακοσμητικά στοιχεία επίπλων, χαλιά.

Βασικά, για να διατηρηθεί η επιθυμητή ατμόσφαιρα διάθεσης, χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά στο σχεδιασμό: βαμβάκι, μαλλί, μετάξι, και μερικές φορές υφάσματα από λινάρι, ζακάρ και υφάσματα.Μαζί με αυτά, τα υψηλής ποιότητας συνθετικά υλικά (για παράδειγμα, πολυεστέρες) τα οποία σχετίζονται με τα μοντέρνα στυλ σχεδιασμού είναι κοινά σήμερα.

Συχνά, για τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, οι κατασκευαστές αναμιγνύουν υφασμάτινες ίνες, επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα δυνατά πρακτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά. Έτσι κουβέρτες, ταπετσαρίες, καλύμματα επίπλων και χαλιά διαρκούν περισσότερο, ενώ δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο και είναι ευκολότερο να ανέχονται τον καθαρισμό, χωρίς να αλλάζουν τις εξωτερικές ιδιότητες.

Οι κουρτίνες σήμερα θα πρέπει να είναι ελαφρές, ανακουφίζοντας το δωμάτιο από σαφή όρια και ένα αίσθημα βαρύτητας. Οι μαζικές κουρτίνες με λαμπρεκίνες συχνά αντικαθίστανται από ελαφρές κουρτίνες ή διαφανές πέπλο.

Σε μερικές τεχνοτροπίες, η ποσότητα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στο χώρο είναι ελαχιστοποιημένη: τα παράθυρα μπορεί να μην το έχουν καθόλου, ενώ στην ταπετσαρία των επίπλων πρέπει να είναι μονότονα και ακριβά (για παράδειγμα, μπορεί να είναι γνήσιο δέρμα).

Τελειώστε

Τα υλικά προσόψεων της αίθουσας, τα οποία χρησιμοποιούνται για το φινίρισμα των τοίχων και των δαπέδων, πρέπει να τονίζουν τις κύριες ζώνες προφορά, ενώ διακρίνονται από υψηλής ποιότητας και πρακτικά χαρακτηριστικά. Για το πάτωμα αγοράστε σανίδα δαπέδου, παρκέ, πολυστρωματικό και υψηλής ποιότητας λινέλαιο, σχεδιασμένο για χώρους με υψηλή κίνηση.

Στην αντιμετώπιση, χρησιμοποιούνται διαφορετικές μέθοδοι συνδυασμού, για παράδειγμα, επισημαίνοντας ζώνες διαφορετικές στην πρακτικότητα και την ευελιξία, παίζοντας έτσι με την έλλειψη χώρου ή δείχνοντας ότι η επίπλωση μιας συγκεκριμένης ζώνης ανήκει ξεκάθαρα σε μια συγκεκριμένη ζώνη. Σήμερα είναι μοντέρνο να συνδυάσετε το laminate και το πλακάκι, το παρκέ και το laminate, για να διαδώσετε το δάπεδο με πλακάκι από λινέλαιο: αυτές οι τεχνικές σας επιτρέπουν να διαφοροποιήσετε κάθε χώρο, δημιουργώντας μερικές φορές μοναδικά σχέδια με τη μορφή απομιμήσεων χαλιών, αφηρημένων συνθέσεων.

Ως διακόσμηση τοίχων, οι σύγχρονες μέθοδοι αντιμετωπίζουν τις αντιθέσεις ταπετσαρίας και άλλων υλικών φινιρίσματος: είναι συχνά δυνατό να δημιουργηθεί ένα μοναδικό ύφος, να τονιστεί η ατομικότητα του σχεδίου, να νικήσει τα μειονεκτήματα του χώρου και του φωτός.

Η καθολική λήξη της λήψης, διαθέσιμη σε όλους, είναι ταπετσαρίες. Σήμερα παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα: οι καλύτερες ποιότητες τυλιγμένων και συσκευασμένων προϊόντων είναι κατάλληλα για τη διακόσμηση των τοίχων του καθιστικού. Η προτεραιότητα είναι ο μη υφασμένος, υφαντικός, υγρός και γυάλινος τοίχος. Αυτά τα υλικά διατηρούνται στα κατακόρυφα επίπεδα και την οροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απλά στην αντιμετώπιση, φαίνονται όμορφα και ακριβά,(π.χ. αντοχή στη φωτιά, αντιβακτηριακός εμποτισμός, προστασία από την υγρασία, ζωγραφική), επιτρέπουν την επιθυμητή ατμόσφαιρα και διάθεση να μεταφέρονται μέσω ενός σχεδίου.

Έπιπλα

Τα μοντέρνα έπιπλα σαλονιού υπόκεινται στα χαρακτηριστικά της διάταξης και του διαθέσιμου χώρου. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, αγοράστε μετασχηματιστές προϊόντων που φαίνονται συμπαγείς όταν διπλωθούν, αν είναι απαραίτητο, μετατρέπονται σε ένα άνετο κρεβάτι.

Σε ένα μεγάλο δωμάτιο φαίνεται μεγάλη ξύλινα έπιπλα χωρίς διακοσμητικά. Στα τραπέζια της μόδας, με ένα ελάχιστο μέγεθος για να φιλοξενήσει τα πιο απαραίτητα για εργασία ή θεραπεία φιλοξενουμένων. Ταυτόχρονα, οι καφές και τα τραπέζια καφέ αποκτούν επιπλέον λειτουργικότητα, φαίνονται χωρίς βαρύτητα, έχουν βαμμένη επιφάνεια ή εκτύπωση φωτογραφιών.

Συχνά τα στοιχεία των επίπλων είναι ντουλάπια και ράφια, επιτρέποντας να δίνουν την πρωτοτυπία του δωματίου μέσα από γυαλί ή προσόψεις καθρέφτη.

Είδη διακόσμησης

Τα σύγχρονα διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να φέρουν την επιθυμητή διάθεση στο χώρο του καθιστικού είναι:

 • φωτιστικά τοίχου και οροφής με διαφορετική στυλ και σχεδίαση (συνδυασμός πολυέλαιου μεσηματοδοτών).
 • καλλιτεχνική ζωγραφική και αφηρημένες ζωγραφιές σε απλά πλαίσια.
 • πρωτότυπα ειδώλια και αγγεία, με έμφαση στην ιδέα του σχεδιασμού.
 • ζώνες τζάκι, που επισημαίνονται με το αντίθεση φινιρίσματος υλικό?
 • διακοσμητικά μαξιλάρια διαφόρων σχημάτων και υφασμάτων.
 • υφή του ανάγλυφου της ταπετσαρίας, ανάγλυφη εκτύπωση, χρησιμοποιώντας μονογράμματα, κάθετες λωρίδες και επιχρύσωση στο σχέδιο.
 • η πολυεπίπεδη οροφή διακοσμημένη με καλούπια και γυψομάρμαρο.
 • πρωτότυπα μίνι-κουβέρτες ασυνήθιστο σχήμα από τη σιλουέτα ενός ζώου στο σχήμα ενός γιγαντιαίου εντόμου?
 • επισήμανση των ράφια, του κόλπου και των χώρων φιλοξενίας.
 • διακόσμηση επιφανειών και άλλων επιφανειών με φρέσκα λουλούδια.
 • ο συνδυασμός τραχιών επιφανειών (τούβλο, τοιχοποιία) με μίμηση επικοινωνίας (δοκοί, σωλήνες), που δίνουν χώρο σε μια βιομηχανική εγκατάσταση.
 • η επιλογή ενός τραπεζίου σαλονιού λόγω του ασυνήθιστου σχήματος και της υποστήριξής του με τη μορφή εκλεκτικών αξεσουάρ πανομοιότυπου χρώματος.

Φωτισμός

Σήμερα, μεγάλη προσοχή δίνεται στον φωτισμό της αίθουσας. Ανεξάρτητα από το ύφος, θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές πηγές φωτός στον χώρο του καθιστικού και διαφορετικές σε διάσταση και μέγεθος.

Το κύριο πράγμα είναι ο κεντρικός φωτισμός, ο οποίος γεμίζει το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου με το φως. Ταυτόχρονα θα πρέπει να περιέχει γυαλί, κρύσταλλο, μέταλλο. Για να φωτίσετε τους τοίχους ή την περιοχή φιλοξενουμένων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίκες αντίκες ή λάμπες με κλειστές πλαστικές αποχρώσεις που απορροφούν απαλά τη ροή φωτός.

Η χρήση των αφύσικων αποχρώσεων της δέσμης φωτός (κόκκινο, πράσινο, μπλε, ιώδες) είναι απαράδεκτη: εμποδίζουν την ψυχή, επιτρέπεται μια φυσική μαλακή και ζεστή σκιά φωτός.

Σύγχρονες ιδέες

Οι πρωτότυπες ιδέες της τεχνοτροπίας, που σχετίζονται με διάφορες περιπτώσεις σχεδίασης, περιλαμβάνουν:

 • η χρήση οθονών και χωρισμάτων γυαλιού σε περίπτωση που η διάταξη του δωματίου είναι ανοιχτή, αλλά είναι απαραίτητο να οριοθετηθεί ο χώρος.
 • η επιλογή προεξοχών ή κολώνων με υφή ταπετσαρίας με απομίμηση τοιχοποιίας ή, εάν υπάρχουν δύο προεξοχές, με φωτογραφικές ταπετσαρίες όμοιου σχεδίου που περιορίζουν τη ζώνη προφοράς μεταξύ των προεξοχών.
 • καθορίζοντας τον τόνο ενός δωματίου επιλέγοντας μια ταπετσαρία αποχρώσεων με ανάγλυφη υφή, αναμειγνύοντας πάνελ ταπετσαρίας με πλαστικοποιημένα φύλλα,
 • δημιουργώντας ένα σαλόνι δύο ορόφων παρουσία ενός μεγάλου χώρου, εξοπλίζοντας μεγάλες λειτουργικές περιοχές με μια ομαλή μετάβαση από χώρους από φιλοξενούμενο σε κουζίνα ή τραπεζαρία.
 • ενεργοποίηση στο χώρο του επισκέπτη ενός μεγάλου συνόλου επίπλων με την παρουσία χώρου (καναπές, πολυθρόνες, καναπέδες, τραπέζι του καφέ, δύο συνημμένα τραπέζια με φωτισμό επιτραπέζιων, δύο μη καθιερωμένα σκαμπό ή καναπέδες).

Όμορφα παραδείγματα εσωτερικού σχεδιασμού

Για να δείτε πώς μοιάζει ο σύγχρονος σχεδιασμός ενός καθιστικού σε μια εξοχική κατοικία ή ένα κανονικό διαμέρισμα, μπορείτε να ανατρέξετε σε παραδείγματα στυλίστας φωτογραφιών, λαμβάνοντας μια ιδέα από αυτές, διορθώνοντάς την για συγκεκριμένες ενδιαφέρουσες και οικονομικές δυνατότητες:

 • Το σαλόνι σε συνδυασμό με την τραπεζαρία φαίνεται κομψό και όμορφο, αν παίρνετε τον ήλιο και τις σκιάσεις παγωμένων λιλά ως βάση για τα στυλίσματα, προσθέτετε ελιά και καστανά χρώματα στα έπιπλα: χρησιμοποιώντας χωρίσματα μπορείτε να διαιρέσετε το χώρο χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά σε διαφορετικές ζώνες , το δέρμα των ζώων, διακοσμητικά βελούδινα μαξιλάρια, στην τραπεζαρία - ξύλινα και πλαστικά έπιπλα)?
 • Εάν υπάρχει πολύς χώρος στο δωμάτιο, μπορείτε να εξοπλίσετε τον χώρο του επισκέπτη με έναν μεγάλο γωνιακό καναπέ, μια πολυθρόνα και δύο τραπέζια σε αντίθεση με άμμο, γκρι και τυρκουάζ αποχρώσεις, που συνδέουν τις εσωτερικές λεπτομέρειες με διακοσμητικά μαξιλάρια και χαλιά,δημιουργώντας αποχρώσεις εκφραστικές λόγω του καφέ χρώματος του δαπέδου και των λεπτομερειών επίπλωσης.
 • Σε ένα δωμάτιο 12-17 τετραγωνικών μέτρων. m για αρμονική διάταξη αρκεί να οργανώσουμε ελαφριά έπιπλα (γραμμικός καναπές, απλό τραπέζι με γυάλινη επιφάνεια και ντουλάπι), με έμφαση στον χώρο φιλοξενίας με ένα μακρύ χαλί μεσαίου μεγέθους χαλιών, προσθέτοντας λευκές κουρτίνες με καφέ κουρτίνες στη διακόσμηση, διαιρώντας τον τοίχο της έντασης με αντίθεση αποχρώσεις ταπετσαρίας.

Ο σχεδιαστής στο επόμενο βίντεο θα σας πει για τις σύγχρονες ιδέες σχεδίασης του καθιστικού.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο