Παραδείγματα επισκευής του καθιστικού σε ιδιωτικό σπίτι

 Παραδείγματα επισκευής του καθιστικού σε ιδιωτικό σπίτι

Τα σαλόνια σε ιδιωτικές κατοικίες διακρίνονται από διάφορα μεγέθη και σχήματα. Συχνά υπάρχουν δωμάτια με εμβαδόν περίπου 20 τετραγώνων. Αυτό το έδαφος είναι αρκετό για να ενσωματώσει την πρόθεση κάθε σχεδιαστή. Υπάρχουν όμως και μικρά δωμάτια ή, αντίθετα, μεγάλα δωμάτια με παράθυρο κόλπων ή με δύο παράθυρα. Σε κάθε περίπτωση, η αίθουσα είναι ο κύριος χώρος του σπιτιού, φέρει ένα ειδικό αισθητικό φορτίο, οπότε η επισκευή του πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας.

Προπαρασκευαστικές εργασίες

Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε την επισκευή με το σκίτσο του δωματίου και τον καθορισμό των ακριβών μεγεθών του. Στη συνέχεια, καταρτίζεται ένα σχέδιο σχεδιασμού, το οποίο προβλέπει κάθε λεπτομέρεια. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε το στυλ του μελλοντικού εσωτερικού χώρου, να σκεφτείτε τι θα κάνει το νοικοκυριό στο ανακαινισμένο δωμάτιο. Σε αυτό εξαρτάται η χωροθέτηση του δωματίου.

Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί εκ των προτέρων τα έπιπλα, οι συσκευές και οι συσκευές φωτισμού. Μια σαφής ιδέα για το μελλοντικό εσωτερικό θα επιτρέψει την σωστή τοποθέτηση καλωδίων, πρίζες και διακόπτες, επισημάνετε ζώνες, υπολογίστε τον προϋπολογισμό.

Το δωμάτιο δεν διαθέτει έπιπλα και συσκευές. Είναι απαραίτητο να καθοριστεί εκ των προτέρων ποια θα είναι τα κατασκευαστικά έργα. Εάν είναι μόνο καλλυντικά, αρκεί να απαλλαγείτε από την παλιά ταπετσαρία και να τα κολλήσετε μόνοι σας και αν υπάρχει σημαντική ανακαίνιση, μπορεί να χρειαστεί να προσκαλέσετε ειδικούς.

Για σοβαρές επισκευές, αφαιρούν το παλιό φινίρισμα, αποσυναρμολογούν την καλωδίωση, τα παράθυρα, τις πόρτες. Μερικές φορές σε ιδιωτικά σπίτια από το σαλόνι υπάρχει μια σκάλα στα σαλόνια του δεύτερου ορόφου. Εάν απαιτείται αντικατάσταση, η σκάλα πρέπει επίσης να αποσυναρμολογηθεί.

Παράθυρα, πόρτες

Όταν αγοράζετε πόρτες και παράθυρα με διπλά τζάμια, θα πρέπει να έχετε μια ιδέα για το στυλ που θα είναι στο τέλος. Τέτοιες μορφές όπως το οικολογικό, το σκανδιναβικό, το ρουστίκ, η χώρα, το μπαρόκ και άλλες που απαιτούν φινίρισμα από φυσικά υλικά, δεν θα ταιριάζουν με πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με ξύλο. Μέχρι σήμερα, παράγονται σε καλής ποιότητας και ποικίλα χρώματα.Οι ίδιες απαιτήσεις ισχύουν για το φύλλο πόρτας.

Οι πόρτες μπορούν να είναι αρθρωτές, συρόμενες, πτυσσόμενες, ξύλινες, πλαστικές, MDF, συνδυασμένες, με καθρέφτη ή γυαλί. Μπορούν να αντικατασταθούν από ένα τόξο.

Καλοριφέρ

Οι μπαταρίες στο σαλόνι δεν πρέπει να δίνουν τη θερμότητά τους σε ένα μεγάλο δωμάτιο όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά έχουν και μια εμφανή εμφάνιση.

Υπάρχουν πολλοί τύποι:

 • Ψυκτικά σώματα - τον συνήθη κλασικό τύπο. Φαίνονται δυσκίνητα και δεν είναι αισθητικά ευχάριστα, αλλά αλλιώς, κάνουν εξαιρετική δουλειά με τα καθήκοντά τους, έχουν καλή μεταφορά θερμότητας και χαμηλή τιμή.
 • Χάλυβα - απλή, όχι ακριβή, αλλά με χαμηλή απόδοση.
 • Αλουμίνιο - με υψηλή μεταφορά θερμότητας, αλλά μαζί τους είναι δυνατή η χρήση νερού υψηλής ποιότητας, το οποίο είναι απαράδεκτο στις συνθήκες ενός διαμερίσματος. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, μπορείτε να ρυθμίσετε το σύστημα θέρμανσης με καθαρό νερό.
 • Διμεταλλικές μπαταρίες - απλά τέλειο: όμορφο, κομψό, ελαφρύ και αποτελεσματικό.

Τείχη

Πριν ξεκινήσετε τις διακοσμητικές εργασίες φινιρίσματος, πρέπει να προετοιμάσετε τους τοίχους καλά. Πρώτον, ισοπεδώνονται με το αρχικό στόκο και έπειτα φινίρισμα. Εάν οι τοίχοι είναι σοβαρά παραμορφωμένοι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε γυψοσανίδα.Με αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε κόγχες, στήλες και άλλα γεωμετρικά σχέδια για την απόλαυση των σχεδιαστών. Το γυψοσανίδα είναι τοποθετημένο σε μεταλλικό σκελετό, στη συνέχεια καλυμμένο με τελειωτικό στόκο και διακοσμητικό περιθώριο.

Οι προετοιμασμένοι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ταπετσαρία, είναι φθηνό και άνετο. Με τη βοήθεια της εικόνας τους μπορείτε να "παίξετε" με το χώρο: το οριζόντιο μοτίβο το επεκτείνει, το κάθετο βγάζει έξω.

Το χρώμα του φωτός αυξάνει οπτικά το έδαφος, το σκοτεινό τοίχωμα δίνει βάθος.

Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με υδατοδιαλυτά, ακρυλικά ή υδατοδιαλυτά χρώματα. Αυτή είναι η επιλογή του προϋπολογισμού για την ολοκλήρωση των εργασιών. Δεν είναι απαραίτητο να βάψετε όλες τις επιφάνειες σε ένα χρώμα, μπορείτε να παίξετε με την έμφαση ή την αντίθεση των αποχρώσεων.

Διακοσμητικό γύψο είναι σε μεγάλη ζήτηση. Κρύβει τις παρατυπίες των τοίχων και δεν έχει περιορισμούς στο χρώμα. Για τις οικογένειες με μικρά παιδιά υπάρχει μια καλή ευκαιρία να κρατηθούν οι τοίχοι - για να οργανώσουν τα πάνελ τους στο επίπεδο προσέγγισης των παιδικών λαβών. Το υλικό αυτό είναι κατασκευασμένο από ξύλο, πλαστικό, φελλό, MDF, καθώς και από πολυστρωματικό υλικό και γυαλί.

Σε ιδιωτικά σπίτια, ένα από τα τείχη της αίθουσας μπορεί να καθαριστεί στο έδαφος.Το τούβλο θα είναι μια εξαιρετική υποστήριξη για το στυλ πατάρι. Η αρχική λύση φινιρίσματος είναι μια φυσική ή τεχνητή πέτρα.

Το μόνο μειονέκτημα αυτού του τύπου φινιρίσματος είναι η υψηλή τιμή.

Οροφή

Σε ιδιωτικές κατοικίες, τα ανώτατα όρια είναι συνήθως υψηλά και δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται πραγματικές διαστάσεις πίσω από γυαλιστερά ή καθρέφτη επιφάνειες. Για την οροφή τέντωμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ματ φινίρισμα. Με τη βοήθεια του γυψοσανίδας πάρει σγουρά και πολυ-επίπεδο σχεδιασμό, είναι καλά σε συνδυασμό με τα στοιχεία του stretch ύφασμα. Η ευκολότερη και φθηνότερη επιλογή σχεδιασμού είναι ταπετσαρία, επιλέγονται για να ταιριάζουν με τους τοίχους. Μεταξύ των ελλείψεων αυτού του υλικού μπορεί να παρατηρηθεί αστάθεια στην υγρασία. Φαίνεται καλό και μόλις ζωγραφισμένο ανώτατο όριο.

Φωτισμός

Στην εποχή μας, είναι δύσκολο να κάνουμε με έναν μόνο πολυελαίμονα για το φωτισμό του δωματίου. Ένα μεγάλο δωμάτιο, χωρισμένο σε τμήματα, απαιτεί ένα ζωντανό φωτισμό. Μπορούν να είναι μικρές πρόσθετοι πολυέλαιοι, προβολείς, φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζια λάμπα.

Φωτεινό φωτεινά τη λωρίδα LED του δωματίου, κρυμμένη στο πλαίσιο οροφής. Με τη βοήθειά του, μπορείτε επίσης να επιλέξετε εικόνες, καθρέφτη ή ράφια με συλλογές.Όλη αυτή η αφθονία φωτός ελέγχεται από την κονσόλα, αλλάζοντας τη χρωματική γκάμα, τη φωτεινότητα, αλλάζοντας τις διάφορες ζώνες σε στάδια.

Paul

Η αίθουσα είναι ο πιο επισκέψιμος χώρος στο σπίτι, οπότε το δάπεδο θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Η αφθονία του υλικού στην αγορά κατασκευών σας επιτρέπει να επιλέξετε το δάπεδο για οποιοδήποτε εσωτερικό και πορτοφόλι:

 • Δάπεδα από πλαστικό - το πιο δημοφιλές υλικό φινιρίσματος, μιμείται τέλεια διαφορετικούς τύπους ξύλου, είναι εύκολο να συναρμολογηθεί και αρκετά ανθεκτικό στη λειτουργία. Δεν πρέπει να τοποθετείται σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, αλλά το σαλόνι δεν είναι ένα από αυτά. Κάτω από το laminate πρέπει να φτιάξετε μια επίπεδη επίστρωση και να τοποθετήσετε το υπόστρωμα.
 • Παρκέ δάπεδα Είναι ένα υλικό από διάφορα είδη ξύλου. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και φαίνεται εξαιρετικό, αλλά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία και προσεκτική συντήρηση.
 • Χαλί χρησιμοποιείται σε κρύες αίθουσες, είναι μαλακό στην αφή, ευχάριστο. Το μειονέκτημα είναι η περίπλοκη φροντίδα.
 • Λινοτάπητα - για φθηνές επισκευές. Αυτό είναι ένα είδος κλασικό του είδους, είναι απλό σε στιλ, αδιάβροχο και εύκολο να καθαριστεί.
 • Κορκ αναφέρεται σε φυσικά υλικά, είναι ευχάριστο στην αφή, τοποθετείται σε παιδικά δωμάτια.Στη φροντίδα του δεν πρέπει να χρησιμοποιούν επιθετική χημεία.
 • Αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο - μοντέρνα όμορφη χωρίς ραφή επίστρωση. Ιδιαίτερα έκπληξη είναι το πάτωμα με τυπωμένο τρισδιάστατο σχέδιο. Η τοποθέτηση της αυτοεπιπεδούμενης επιφάνειας είναι πολύ περίπλοκη, είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε ειδικούς.

Εσωτερικό

Όταν τελειώσει η επισκευή, έρχεται η πιο ευχάριστη στιγμή - γεμίζοντας το χώρο με άνετα έπιπλα, διακοσμώντας τα παράθυρα, τοποθετώντας φωτιστικά και ευχάριστα μικρά.

Όντας αφοσιωμένοι στο εσωτερικό, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη διαμόρφωση του καθιστικού σας. Σε ορθογώνιο δωμάτιο τοποθετούνται έπιπλα κατά μήκος των τειχών. Σε ένα τετράγωνο δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κέντρο για την οργάνωση οποιασδήποτε περιοχής. Συχνότερα υπάρχει καθιστικό με μαλακά έπιπλα και μικρό κομψό τραπέζι.

Τα ντουλάπια, τα ντουλάπια, τα ράφια, τα ντουλάπια, τα ράφια πρέπει να μοιάζουν με το στυλ που υπαγορεύει. Μερικές φορές χρειάζεστε κρυφά έπιπλα με απομιμήσεις ελεύθερων τοίχων ή, αντιθέτως, περίπλοκα.

Σε ένα μικρό δωμάτιο, τα ελαφρά έπιπλα δημιουργούν οπτικά χώρο, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να είναι πολλά. Στο φόντο των φωτεινών τοίχων τα σκούρα έπιπλα φαίνονται καλά.

Στυλ

Η επιλογή του στυλ είναι ένα κρίσιμο στάδιο στο σχηματισμό του εσωτερικού, πρέπει να συμπίπτει με τις αισθητικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν σε αυτό, αλλιώς θα είναι δυσάρεστο να είσαι στο σαλόνι. Το στυλ προσδιορίζεται πριν από την έναρξη των εργασιών επισκευής.

 • Κλασικό ο σχεδιασμός είναι δοκιμασμένος στο χρόνο, οπότε μην ενοχλείτε ποτέ. Δεν προτείνει κάτι απροσδόκητο ή ουρλιάζοντας. Στερεά έπιπλα, φυσικό ξύλο στο τελειωτικό υλικό, παχιά μαλακές κουρτίνες, πολλά ακριβά μικρά πράγματα, στόκος - όλα αυτά έχουν μια γεύση και ένα ιδιαίτερο κομψό.
 • Προβηγκία Μας έφτασε από τη νότια Γαλλία. Το εσωτερικό σε αυτό το στυλ είναι πολύ ωραίο, γεμάτο με ευχάριστα στολίδια, τραπεζομάντιλα, κουρτίνες, βολάν, λουλούδια. Ταυτόχρονα, είναι φυσικό και απλό, τα συνθετικά υλικά στην συνιστώσα του είναι απαράδεκτα.
 • Το ακριβώς αντίθετο της Προβηγκίας - νεανικό hi-tech ύφος. Τα κυριότερα στοιχεία είναι το μέταλλο και το γυαλί, η διακόσμηση, η ψυχρή απλότητα.
 • Μινιμαλισμός μιλάει για τον εαυτό του - πολύ λίγα από όλα. Αυτό είναι ένα λακωνικό στυλ με ένα μικρό αριθμό επίπλων, με την απλότητα να φτάνει στο σημείο του παραλογισμού.
 • Σοφίτα Ήρθε σε μας από τη Δύση, όταν στις ημέρες της Μεγάλης Ύφεσης, στέγαζε τα εργοστάσια.Αυτό το στυλ αντιπροσωπεύεται από ακατέργαστα έπιπλα, τοίχο με ανοιχτό πλινθόκτιστο, χρήση σκελετών σε εσωτερικό χώρο.
 • Στυλ σύντηξη αγαπάει γυαλί σε οποιαδήποτε μορφή.
 • Μπαρόκ - κραυγή λαμπρότητα, που συνορεύει με μικροαστική. Είναι κατάλληλες αντίκες, έπιπλα αντίκες, κρύσταλλα και πολύ χρυσάφι.
 • Χώρα μουσικής - ρουστίκ στυλ, προτιμά τα φυσικά υλικά, τα ωραία κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα ελαφρά έπιπλα, τις απλές διακοσμήσεις.
 • Εθνοτικό στυλ συνδέονται με τις παραδόσεις μιας συγκεκριμένης χώρας, για παράδειγμα, την Ιαπωνία ή τη Γαλλία, και προσπαθούν να συμμορφωθούν με αυτές. Αυτό το εσωτερικό είναι για να δοκιμάσετε τους λάτρεις των ταξιδιών.

Επιλέγοντας ένα ύφος για το σαλόνι, δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε την πλήρη απόδοσή του, είναι καλύτερο να στεγνώσει στα γούστα και τα συναισθήματά σας. Σε οποιοδήποτε εσωτερικό δεν συνιστούμε τη συμμετοχή περισσότερων από τρία χρώματα. Η συμφόρηση των επίπλων και ο υπερκορεσμός με μικροσκοπικά φαίνεται κακή.

Οποιοδήποτε ύφος στο σαλόνι ενός ιδιωτικού σπιτιού θα είναι καλό αν βάλεις ένα κομμάτι από τον εαυτό σου σε αυτό και κάνεις τον εαυτό σου επισκευές.

Ελέγξτε το σαλόνι επισκευής σε ιδιωτικό σπίτι, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο