Κάνουμε σαλόνι σε κλασικό ύφος

Το κλασικό στο εσωτερικό φαίνεται υπέροχο σε ιδιωτικά σπίτια και διαμερίσματα πόλης. Ειδικά οργανικό κλασικό σχέδιο μπορεί να κοιτάξει στο σαλόνι. Δεδομένου ότι κυρίως οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί σε φωτεινά χρώματα, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια κλασική ατμόσφαιρα σε ένα ευρύχωρο και σε ένα πολύ μικρό σαλόνι. Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη ότι οι κλασικοί εσωτερικοί χώροι είναι πολύ ακριβοί, αλλά μπορείτε πάντα να βρείτε πιο προσιτές ομολόγους με υψηλές τιμές. Προκειμένου το εσωτερικό να είναι αρμονικό και οικονομικό, είναι σημαντικό να σκεφτείτε όλες τις λεπτομέρειες εκ των προτέρων, από το φινίρισμα στα έπιπλα και τα αξεσουάρ.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ένα σαλόνι σε κλασικό στιλ είναι ένα δύσκολο έργο σχεδίασης. Η κατάσταση θα πρέπει να μετριάζεται συγκρατημένη, εκλεπτυσμένη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι βαρετή.Εάν σχεδιάζετε το δικό σας σχέδιο της αίθουσας και παρασυρθείτε από ένα κλασικό, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα. Κατ 'αρχάς, συχνά πολύ συγκρατημένοι εσωτερικοί χώροι φαίνονται άβολα, το σαλόνι μπορεί να φαίνεται άδειο και ακατοίκητο. Δεύτερον, προσπαθώντας να κάνετε το εσωτερικό πιο ενδιαφέρον, μπορείτε να επιλέξετε πολύ διαφορετικά στοιχεία που δεν ταιριάζουν καλά.

Για να σχεδιάσετε ένα επιτυχημένο και κομψό, σκεφτείτε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κλασσικού στυλ στο εσωτερικό:

 • Οι κλασικοί εσωτερικοί χώροι είναι σχεδόν πάντα φωτεινές. Τα φωτεινά και σκούρα χρώματα είναι τυπικά εκτός από τον νεοκλασικισμό, αλλά βρίσκονται σε έπιπλα και αξεσουάρ, αλλά όχι σε διακόσμηση. Τα φωτεινά χρώματα επεκτείνονται οπτικά στον χώρο και θα φαίνονται υπέροχα στο σαλόνι με οποιαδήποτε διάταξη. Ταυτόχρονα, υπάρχει ο κίνδυνος ότι ένα τέτοιο εσωτερικό θα γίνει θαμπό και απρόσωπο: για να αποφευχθεί αυτό, οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να ελαχιστοποιούν το καθαρό λευκό χρώμα και να χρησιμοποιούν πιο σύνθετα παστέλ χρώματα.
 • Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για ένα τέτοιο σχέδιο, ο τραχύς τελειωμένος χώρος ενός διαμερίσματος πρέπει να είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Αν οι ανώμαλοι τοίχοι και οι οροφές σε ένα μοντέρνο εσωτερικό μπορούν να γίνουν αόρατοι χάρη στην υφή της ταπετσαρίας και των σκούρων αποχρώσεων, στις λεπτές επιφάνειες του φωτός που χαρακτηρίζουν τους κλασικούς εσωτερικούς χώρους,όλα τα ελαττώματα θα είναι αισθητά.
 • Είναι απαραίτητο να διακρίνουμε το μπαρόκ, το κλασικό και το νεοκλασικό στο εσωτερικό σχεδιασμό - το μίγμα αυτών των μορφών δεν θα φαίνεται οργανικά. Τα κλασικά στο εσωτερικό χαρακτηρίζονται από διακριτική πολυτέλεια, και οποιαδήποτε διακοσμητικά στοιχεία και διακοσμητικά στοιχεία πρέπει να είναι διακριτικά. Το μπαρόκ, αντίθετα, χαρακτηρίζεται από πληθώρα διακοσμητικών αξεσουάρ, κυρτωμένα σχέδια σε έπιπλα και επιχρύσωση. Ο νεοκλασικισμός είναι ένας συνδυασμός στοιχείων κλασσικού και μοντέρνου στυλ - τέτοιοι εσωτερικοί χώροι φαίνονται απλούστεροι και πιο διαφορετικοί στο σχεδιασμό τους.
 • Αν και αρχικά ήταν σύνηθες να σχεδιάζονται ευρύχωρα δωμάτια σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους, είναι ιδανικά για μια μικρή αίθουσα. Το κλασικό στυλ υποδηλώνει ένα ελαφρύ χρωματικό σχέδιο και ένα αρκετά μινιμαλιστικό διακριτικό σχέδιο - χάρη σε αυτό το μικρό σαλόνι θα φανεί καλό. Εάν βγείτε σε ένα κλασικό ευρύχωρο δωμάτιο 17 τετραγωνικών μέτρων. m, θα πρέπει να φροντίσετε τα αξεσουάρ, ώστε αυτό το εσωτερικό ήταν ενδιαφέρον και άνετο.

Υλικά φινιρίσματος

Το τελείωμα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αρχίσετε να εφαρμόζετε το σχέδιο σχεδίου σαλόνι σας.Εάν σε πολλά στυλ το φινίρισμα μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, τότε για τη διακόσμηση του κλασικού εσωτερικού είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες των επαγγελματιών: η ποιότητα του φινιρίσματος για τα κλασικά είναι πρωταρχικής σημασίας, αφού τυχόν ελαττώματα θα είναι σαφώς ορατά.

Προηγουμένως, αξίζει να εξεταστεί το φινίρισμα του δαπέδου, της οροφής και των τοίχων έτσι ώστε να εναρμονίζονται μεταξύ τους.

Paul

Το φινίρισμα του δαπέδου είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την ομορφιά αλλά και για την άνεση.

Εξετάστε τις ακόλουθες καλές επιλογές δαπέδων για σαλόνι σε κλασικό στυλ:

 • Η καλύτερη επιλογή είναι, φυσικά, το παρκέ. Συχνά επιλέγουν σανίδες βελανιδιάς ή κερασιών. Το καλλιτεχνικό στυλ ενός τέτοιου παρκέ μπορεί να φαίνεται πολύ κομψό - μπορείτε να δημιουργήσετε τα πιο ασυνήθιστα σχέδια. Ένα τέτοιο πάτωμα όχι μόνο θα φαίνεται πολύ ωραίο, θα είναι επίσης ευχάριστο να περπατά πάνω του - το παρκέ θεωρείται μια αρκετά ζεστή επιφάνεια. Από τα μείγματα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η υψηλή τιμή του παρκέ, καθώς και το γεγονός ότι το ξύλινο δάπεδο απαιτεί φροντίδα και φροντίδα.
 • Συχνά σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους και χρήση χαλιών. Μπορεί να είναι κόκκινο, πράσινο, μπεζ ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα, συνήθως μονοφωνικό.Πρόκειται για μια ευχάριστη επίστρωση που φαίνεται υπέροχη και μπορεί να είναι το επίκεντρο ολόκληρου του εσωτερικού. Ταυτόχρονα, χωρίς τη σωστή φροντίδα, το χαλί μπορεί γρήγορα να καταστεί άχρηστο - ειδικά αν έχετε επιλέξει αποχρώσεις.
 • Πλακάκια είναι μια άλλη έκδοση του δαπέδου για το εσωτερικό σε ένα κλασικό ύφος, μπορεί να είναι μονοφωνική, πολύχρωμη και ακόμη και σε ένα μωσαϊκό. Το κύριο μειονέκτημα του είναι ένα κρύο δάπεδο. Εάν θέλετε να περπατήσετε γύρω από το σπίτι ξυπόλητος ακόμη και το χειμώνα και μην σχεδιάζετε να κάνετε θέρμανση δαπέδου, αυτή η επιλογή είναι απίθανο να σας ταιριάζει.

Τείχη

Η διακόσμηση τοίχων στο εσωτερικό είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι στους τοίχους που η προσοχή μας τραβιέται όταν μπαίνουμε στην αίθουσα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να εξετάσει το χρώμα, υφή και διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και να εξασφαλίσει ότι συνδυάζονται με το ανώτατο όριο, το δάπεδο και τους τοίχους. Για μια ρύθμιση στο νεοκλασικό στυλ, οι έγχρωμες ή σκοτεινές εκδόσεις μπορεί να είναι κατάλληλες, αλλά αν θέλετε να κάνετε τη ρύθμιση όσο το δυνατόν πιο παραδοσιακή, θα πρέπει να επιλέξετε μόνο παστέλ χρώματα.

Ο χρωματισμός των τοίχων είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους τελειώματος σε ένα κλασικό εσωτερικό. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να είναι απόλυτα ομαλή.Δεν πρέπει να επιλέξετε ένα καθαρό λευκό χρώμα - μπορείτε πάντα να το αντικαταστήσετε με μια γαλακτώδη ή ελεφαντόδοντο απόχρωση. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το μπεζ, το ροζ, το μπλε και τους διάφορους συνδυασμούς τους.

Μπορείτε να αγοράσετε ταπετσαρία σε φωτεινά χρώματα, τα οποία επίσης θα ταιριάζουν τέλεια σε ένα κλασικό ή νεοκλασικό σαλόνι. Μονόχρωμες ταπετσαρίες ή με διακριτικές διακοσμητικές εκτυπώσεις είναι κατάλληλες για μια αυστηρή κατάσταση.

Εάν σας αρέσει η σύγχρονη ερμηνεία των κλασικών, μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρία σε πιο κορεσμένα χρώματα με floral μοτίβα ή ριγέ ταπετσαρία.

Μεταξύ των μοντέρνων καινοτομιών στη διακόσμηση των τειχών αξίζει να σημειωθεί η υφαντική ταπετσαρία. Πρόκειται για μια φυσική επίστρωση που περιέχει ίνες μεταξιού, λινό ή μπαμπού. Αυτές οι ταπετσαρίες μπορεί να φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες - μοιάζουν με ένα πραγματικό ύφασμα. Μπορείτε να βρείτε επιλογές με διαφορετικά σχέδια ή κεντημένες ταπετσαρίες σε διάφορα χρώματα. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτές οι ταπετσαρίες χρειάζονται προσεκτική φροντίδα και έχουν αρκετά υψηλή τιμή.

Στο κλασικό εσωτερικό είναι συχνά τοποθετείται στους τοίχους και επιπλέον διακόσμηση.

Τα παρακάτω στοιχεία μπορεί να σας ταιριάζουν:

 • Το καλούπι είναι ένα ανάγλυφο έμπλαστρο στον τοίχο, το οποίο μπορεί να κατασκευαστεί από γυψοσανίδα ή πλαστικό. Συνήθως είναι λευκά, με τη μορφή πλαισίων ή μοτίβων. Τα διαφορετικά καλούπια μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα μοναδικό σχέδιο. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι μια επιλογή για ζωγραφισμένους τοίχους στο σαλόνι.
 • Αν θέλετε να τοποθετήσετε τις τοιχογραφίες στο διαμέρισμα, το σαλόνι είναι το καλύτερο για αυτό. Η διακοσμητική τοιχογραφία στον τοίχο μπορεί να γίνει το σημασιολογικό κέντρο του δωματίου και να προσθέσει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στο ντεκόρ σας.
 • Συχνά, οι τοίχοι των κλασικών εσωτερικών χώρων είναι διακοσμημένοι με γυψομάρμαρο. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι εικόνες γύψου ανθρώπινων μορφών ή αντικειμένων που συνδέονται με τους τοίχους. Με τη βοήθεια τέτοιων μορφών μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ ενδιαφέρουσες συνθέσεις - η διακόσμηση του δωματίου θα μοιάζει πραγματικά με ένα πραγματικό ανάκτορο.

Οροφή

Ο σχεδιασμός των οροφών συνήθως δεν διαφέρει ποικιλία. Θεωρητικά, μπορείτε να το κάνετε έγχρωμο ή ακόμα και να τοποθετήσετε κάποια εικόνα εκεί. Ωστόσο, οι πιο συχνά αυτές οι αποφάσεις είναι ακατάλληλες, ειδικά αν μιλάμε για κλασικούς εσωτερικούς χώρους. Ως εκ τούτου, τα ανώτατα όρια συνήθως γίνονται λευκά και όσο πιο διασκεδαστικά γίνεται.

Εξετάστε τις ακόλουθες επιλογές φινιρίσματος:

 • Ο απλός χρωματισμός είναι κατάλληλος για το σχεδιασμό οροφών με τέλειο τραχύ τελείωμα. Σε μια επίπεδη επιφάνεια, φαίνεται πάντα κομψή και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια.
 • Εάν πρέπει να κρύψετε μικρές παρατυπίες ή ρωγμές, δοκιμάστε να τοποθετήσετε την οροφή με πλάκες αφρού. Πρόκειται για μια οικονομικά προσιτή επιλογή οικονομικής θέσης που θα φανεί εξαιρετική και θα δώσει κάθε οροφή μια όμορφη εμφάνιση.
 • Ψευδοροφές - αντίθετα, αρκετά ακριβό φινίρισμα. Επιπλέον, αυτή η λύση είναι κατάλληλη μόνο για ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με ψηλά ταβάνια. Ταυτόχρονα, η αρθρωτή οροφή μπορεί να κατασκευαστεί ιδανικά ακόμη και χωρίς τις παραμικρές ατέλειες.

Έπιπλα

Τα έπιπλα σε κλασικό στυλ θα πρέπει να συγκρατούνται, αλλά πολύ εκλεπτυσμένα. Συχνά χρησιμοποιούνται υλικά όπως το δέρμα, το μετάξι, το ξύλο και η πέτρα. Αυτά είναι αρκετά δαπανηρά καλύμματα, αλλά εγγυώνται την ανθεκτικότητα των προϊόντων και τα έπιπλα σε κλασικό στιλ δεν ξεφεύγουν ποτέ από τη μόδα. Ωστόσο, εάν ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος, είναι δυνατό να αντικαταστήσετε ακριβό πράγματα με φθηνότερα αντίγραφα - συνθετικά υφάσματα, τεχνητό δέρμα, μοριοσανίδες και πλαστικό. Αν επιλέξετε υψηλής ποιότητας έπιπλα, δεν θα φαίνονται λιγότερο καλά.

Ο καναπές είναι το αναπόσπαστο θέμα ενός εσωτερικού χώρου σχεδόν κάθε σαλόνι. Μπορεί να είναι μεγάλη ή petite, ίσια ή υπό γωνία - αυτό θα εξαρτηθεί από τη διαρρύθμιση του δωματίου σας και το μέγεθός του: είναι προφανές για ένα μικρό δωμάτιο, δεν θα πρέπει να επιλέξει πολύ μεγάλο μοντέλο. Όσον αφορά το φινίρισμα, ο καναπές μπορεί να είναι απόλυτα υφαντός ή να έχει ξύλινη βάση. Φυσικό χρώμα ξύλου είναι κατάλληλο για τη νεο-κλασική και παραδοσιακή διακόσμηση εσωτερικών για το καλύτερο για να επιλέξετε ένα δέντρο, βαμμένα σε λευκό - ίσως και επιχρυσωμένα ή βαμμένα. Όσο για το υλικό, φαίνεται εξαιρετικά ελαφρύ δέρμα και μεταξωτό με ενδιαφέρον κέντημα.

Οι πολυθρόνες πρέπει να τοποθετούνται σε ένα ευρύχωρο σαλόνι, αν έχετε μεγάλη οικογένεια ή θέλετε να συγκεντρωθείτε σε αυτό το δωμάτιο με φίλους. Συχνά επιλέγονται κάτω από τον καναπέ, μερικές φορές κατασκευάζονται από το ίδιο υλικό και με το ίδιο στυλ. Ταυτόχρονα, μια ενδιαφέρουσα λύση μπορεί να είναι ριζικά ανόμοια και την τοποθέτηση στον καναπέ καρέκλες - αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση, αν θέλετε να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ζώνες.

Ο συνδυασμός διαφορετικών υλικών, χρωμάτων και λύσεων σχεδίασης μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα στην εμφάνιση - ώστε να μπορείτε να φέρετε ένα προβάδισμα ακόμα και σε ένα αυστηρό κλασικό εσωτερικό.

Τα ιδιωτικά σπίτια συχνά τοποθετούν ένα τζάκι - μπορεί να γίνει το σημασιολογικό κέντρο ενός δωματίου σε κλασικό στυλ και θα φαίνονται πολύ βιολογικά σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Ακόμη και αν διαθέτετε ένα δωμάτιο σε ένα διαμέρισμα, είναι πολύ πιθανό να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι. Τώρα μπορείτε να βρείτε ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένου του κλασικού στυλ. Αυτή η λεπτομέρεια σίγουρα θα κάνει το δωμάτιο πιο άνετο.

Ένα τραπεζάκι του καφέ είναι ένα άλλο απαραίτητο πράγμα στο σαλόνι. Συχνά αυτοί οι πίνακες είναι ακόμη μερικοί, αν υπάρχει παρόμοια ανάγκη. Για ένα εσωτερικό σε κλασικό στιλ, μπορείτε να αγοράσετε πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα από μάρμαρο, τεχνητή πέτρα ή ξύλο - συνήθως είναι λευκά μοντέλα, με εξαίρεση τους νεοκλασικούς εσωτερικούς χώρους. Ενδιαφέρουσες και οργανικές μπορούν να δουν μοντέλα με καμπύλα πόδια, με στολίδια μπαρόκ και με ενσωματωμένες θυρίδες. Στον νεοκλασικισμό μπορείτε να δοκιμάσετε να πάρετε ένα τραπέζι από χυτοσίδηρο και βιτρό.

Σχεδόν σε κάθε σαλόνι χρειάζεστε βιβλιοθήκη ή ράφι με ανοιχτά ράφια, συρτάρια και ερμάρια. Στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους είναι συχνά μικρογραφίες και χαμηλά γραφεία - αν χρειαστεί να αποθηκεύσετε πολλά πράγματα, είναι καλύτερα να βάλετε πολλά τέτοια μοντέλα. Η επιλογή του χρώματος και του σχεδιασμού θα εξαρτηθεί από το είδος του φινιρίσματος που θα επιλέξετε.Μπορείτε να κρατήσετε βιβλία, περιοδικά, άλμπουμ φωτογραφιών, CD, παιδικά παιχνίδια, βάζα, πιάτα και διάφορα διακοσμητικά αξεσουάρ σε τέτοια γραφεία.

Φωτισμός

Στο κλασικό εσωτερικό είναι πολύ σημαντικό να είναι ικανός φωτισμός. Πολλοί δεν δίνουν προσοχή στην επιλογή των πολυελαίων, αλλά είναι το σωστό φως που καθορίζει την αντίληψή μας για το εσωτερικό, μας επιτρέπει να τοποθετούμε τις προθέσεις και δημιουργεί ένα αίσθημα άνεσης στο δωμάτιο. Για ένα μικρό δωμάτιο και ένα μεσαίου μεγέθους σαλόνι, ένας πολυέλαιος θα κάνει, και για ένα ευρύχωρο δωμάτιο μπορείτε να επιλέξετε διάφορες πηγές φωτός.

Οι πολυτελείς πολυέλαιοι με εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και αρκετές φωτεινές λάμπες θα φαίνονται καλύτερα σε ένα κλασικό εσωτερικό. Συνήθως αυτά είναι μοντέλα που μιμούνται παραδοσιακά κηροπήγια, στα οποία οι λαμπτήρες είναι εγκατεστημένοι σε σχήμα κεριών. Επίσης, αυτοί οι πολυέλαιοι μπορούν να διακοσμηθούν με κρύσταλλα, στολίδια, αναφερόμενα στο μπαρόκ και επιχρύσωση.

Μια άλλη επίκαιρη επιλογή είναι ο κλασικός πολυέλαιος με αποχρώσεις. Εάν η απομίμηση ενός πολυέλαιου με κεριά εισάγει επίσημες και αυστηρές σημειώσεις στο εσωτερικό, κάνοντας το δωμάτιο να μοιάζει με παλάτι, τα φωτιστικά φαίνονται πιο απλά και άνετα, δημιουργώντας διάχυτο φως και ατμόσφαιρα στο θάλαμο.Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός ενός τέτοιου πολυελαίου με αποχρώσεις μπορεί να είναι διαφορετικός - από μια μάλλον αυστηρή λακωνική έκδοση σε μοντέλα με πληθώρα λεπτομερειών και διακοσμητικά στοιχεία.

Ως πρόσθετος φωτισμός, μπορεί να σας αρέσουν τα φώτα τοίχου - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χωρίσετε το χώρο σε διάφορες ζώνες ή απλά να προσθέσετε φωτεινότητα στον κύριο φωτισμό. Ο σχεδιασμός τέτοιων λαμπτήρων πρέπει να συνδυαστεί με τον πολυέλαιο. Μπορείτε να βρείτε ενδιαφέρουσες επιλογές με αποχρώσεις, καθώς και κομψά εκλεπτυσμένα μοντέλα που μιμούνται κεριά.

Ένας επιτραπέζιος λαμπτήρας ή ένας λαμπτήρας δαπέδου είναι κάτι που συχνά τοποθετείται στο σαλόνι. Αυτός ο φωτισμός μπορεί να είναι χρήσιμος εάν θέλετε να διαβάσετε ή να το κάνετε το βράδυ. Τα μοντέλα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά. Θα είναι καλό αν ο φωτισμός δαπέδου συμπίπτει με τον πολυέλαιο με στυλ, ειδικά σε μικρούς χώρους.

Αν έχετε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, μπορείτε να αντέξετε οικονομικά περισσότερα στοιχεία.

Χρώματα και διακόσμηση

Τα χρώματα στο παραδοσιακό κλασσικό στυλ είναι κάπως περιορισμένα. Παρόλα αυτά, ακόμη και για ένα τέτοιο περιβάλλον, μπορείτε να πάρετε ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα συνδυασμούς χρωμάτων.Αν σας αρέσουν οι φωτεινότεροι και ποικίλοι εσωτερικοί χώροι, προσπαθήστε να διακοσμήσετε το σαλόνι σε νεοκλασικό στυλ - επιτρέπει περισσότερη ελευθερία στην επιλογή χρωμάτων.

Ένα σαλόνι σε κλασικό στιλ σε μπεζ χρώματα είναι μια από τις πιο επιτυχημένες επιλογές. Η ζεστή χρωματική σειρά έρχεται σε αντίθεση με τη σοβαρότητα ενός τέτοιου εσωτερικού χώρου και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε άνεση στο δωμάτιο. Μπορείτε να συνδυάσετε μπεζ με ελεφαντόδοντο, με γκρι ή ελιές. Επιπλέον, η επιχρύσωση και το ξύλο φαίνονται ιδιαίτερα καλά σε ένα τέτοιο εσωτερικό.

Η διαβίωση σε σκιά μαύρου λιλά είναι μια κομψή επιλογή για ρομαντικές φύσεις. Εάν οι παστέλ αποχρώσεις του ροζ συχνά φαίνονται άσκοπα απλές, οι ελαφριές αποχρώσεις του μοβ θα φαίνονται πολύ πιο ενδιαφέρουσες και κομψές. Οι συνδυασμοί χρωμάτων μπορούν να προσδώσουν μια ένδειξη στο εσωτερικό: εάν ο συνδυασμός λιλά με μπλε ή λευκό φαίνεται οικείος, ο συνδυασμός με ζεστό γκρι και παστέλ κίτρινο μπορεί να είναι πολύ πρωτότυπο και να ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε κλασικό εσωτερικό.

Το καθιστικό σε γκρι και μπλε αποχρώσεις μπορεί επίσης να φαίνεται πολύ κομψό.Ταυτόχρονα, σε συνδυασμό με τον κλασικό σχεδιασμό, τα ίδια χρώματα για την αίθουσα μπορεί να αποδειχθούν άσκοπα κρύα, οπότε πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις φωτεινές εντυπώσεις στο εσωτερικό.

Συχνά στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους υπάρχουν επίσης σβηστές αποχρώσεις του πράσινου, αλλά συχνά εμφανίζονται ως συμπληρωματικές σε συνδυασμό με άλλα χρώματα. Για παράδειγμα, το πράσινο μπορεί να συνδυαστεί άψογα με μια γαλακτώδη απόχρωση λευκού χρώματος και με απαλές αποχρώσεις κερασιού ή τούβλου.

Ο νεοκλασικισμός χαρακτηρίζεται από φωτεινότερα χρώματα.

Μπορείτε να επιλέξετε πλούσιο μπορντό, σκούρο μπλε, καφέ ή σμαράγδι. Πρέπει επίσης να συνδυάζονται με πλούσια χρώματα για να κάνουν το εσωτερικό αρμονικό. Σε αντίθεση με τις ελαφριές αποχρώσεις, αξίζει να τονίσουμε ίσως τα μεμονωμένα στοιχεία του ντεκόρ που θέλετε να τονίσετε.

Ιδιαίτερα αξίζει να σκεφτόμαστε τη χρωματική σειρά διακοσμητικών στοιχείων και αξεσουάρ - η διακόσμηση και τα έπιπλα σε κλασικούς εσωτερικούς χώρους είναι συνήθως συγκρατημένα και δεν είναι πολύ φωτεινά, οπότε χάρη σε μικρά διακοσμητικά στοιχεία μπορείτε να εκφραστείτε και να ανανεώσετε ένα αυστηρό εσωτερικό.

Σε μια κλασική ρύθμιση, τα παρακάτω στοιχεία μπορεί να φαίνονται καλά:

 • Το χαλί θα ταιριάζει τέλεια σε οποιοδήποτε κλασικό εσωτερικό και θα γίνει η κομψή προσθήκη του. Μπορεί να είναι αρκετά φωτεινό - μονοφωνικό ή με παραδοσιακά στολίδια.
 • Ερωτήματα, γλυπτά και αγάλματα - αυτά είναι στοιχεία που δεν έχουν καμία πρακτική αίσθηση στο εσωτερικό, αλλά θα βοηθήσουν στην περαιτέρω έμφαση στην πολυτέλεια ενός κλασικού σκηνικού. Αξίζει να τα τοποθετήσετε σε αίθουσες συνεδριάσεων μέσου μεγέθους και σε ευρύχωρα δωμάτια. Εάν έχετε ένα μικρό δωμάτιο, είναι καλύτερα να περιορίσετε τον εαυτό σας σε αποκλειστικά λειτουργικά πράγματα.
 • Τα φωτογραφικά άλμπουμ και οι κορνίζες φωτογραφιών μπορούν να πάρουν μια ιδιαίτερη θέση στο εσωτερικό. Εάν έχετε ονειρευτεί εδώ και καιρό μια συλλογή φωτογραφιών στο σαλόνι, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε ένα από τα τραπεζάκια ή στα ράφια. Μπορείτε να κρεμάσετε τις εικόνες στους τοίχους - θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε ένα αυστηρό εσωτερικό.
 • Επίσης σε αυτούς τους εσωτερικούς χώρους φαίνεται καλή και κλασική ζωγραφική. Εάν οι τοίχοι φαίνονται υπερβολικά άδειοι για σας, μπορείτε να πάρετε μερικές ζωγραφιές για το σαλόνι σας - συνήθως τοποθετούνται τοπία, οι νεκροί είναι λιγότερο συνηθισμένοι. Επίσης τώρα μπορείτε να κάνετε ένα οικογενειακό πορτρέτο για παραγγελία - μπορεί να είναι μια μεγάλη διακόσμηση του καθιστικού.
 • Αν έχετε ελεύθερο χώρο, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μικρό ηλεκτρικό σιντριβάνι στο σαλόνι - θα φανεί κομψό και θα κάνει το εσωτερικό ιδιαίτερα κομψό.
 • Τα ρολόγια είναι ένα σημαντικό πράγμα σε ένα κλασικό εσωτερικό. Μπορούν να είναι τοίχοι ή επιφάνεια εργασίας. Εάν πρόκειται να κρεμάσετε ένα ρολόι στον τοίχο, είναι καλύτερο να επιλέξετε επιλογές από πολύτιμα ξύλα. Το ρολόι γραφείου μπορεί να είναι από μέταλλο ή πέτρα.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Όποια και αν είναι η λεπτομέρεια που επιλέγετε για το κλασικό εσωτερικό σας, είναι σημαντικό να ταιριάζει στη διακόσμηση ολόκληρου του δωματίου.

Εξετάστε μερικές καλές αποφάσεις σχεδιασμού που μπορείτε να λάβετε υπόψη:

 • Προσδιορίστε το σημασιολογικό κέντρο του δωματίου - μπορεί να είναι τζάκι, πίνακας ζωγραφικής, τραπέζι ή τηλεόραση. Η σύνθεση θα πρέπει να χτιστεί γύρω από αυτό το κέντρο.
 • Τα ευρύχωρα δωμάτια θα δίνουν μια καλή σειρά φωτεινών τόνων - πιάτα, αγγεία, ασυνήθιστες λαβές ντουλαπιών, μικρό κόσμημα σε επικαλυμμένα έπιπλα και ταπετσαρίες. Εάν έχετε ένα μικρό σαλόνι, αντίθετα, τα φωτεινά σημεία θα πρέπει να είναι μονότονα και μεγάλα - για παράδειγμα, ένα χαλί ή μια μεγάλη ζωγραφιά στον τοίχο.
 • Αν έχετε ένα μεγάλο, ευρύχωρο σαλόνι, μπορείτε να διαιρέσετε τον χώρο σε πολλές ζώνες - δεν χρειάζεται να είναι τετράγωνο, μπορεί να είναι ενδιαφέρον να τα διαχωρίσετε και διαγώνια.Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές ζώνες μόνο με τη βοήθεια του φωτός και μπορείτε να προσθέσετε μια διαφορά στο χρωματικό σχήμα. Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τόξο ή στήλη που θα σας βοηθήσει να οριοθετήσετε τον χώρο πιο καθαρά.

Συμβουλές σχεδιαστής για το σχεδιασμό του σαλόνι σε ένα κλασικό στυλ, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο