Πώς να κανονίσετε ένα σαλόνι σε Σκανδιναβικό στιλ;

Βελτίωση, ευκολία και ευρυχωρία στο σαλόνι - ό, τι όλοι οι ιδιοκτήτες ονειρεύονται. Όλες αυτές οι επιθυμίες είναι πλήρως συνεπείς σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ. Αυτό το στυλ καταδεικνύει καλύτερα την φυσικότητα και την οικολογική καθαρότητα.

Μια τέτοια εκτίμηση του στυλ αξίζει καλά. Αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται πολύ απλή, μπορεί να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σαλόνι. Επιπλέον, αυτό το εσωτερικό είναι ιδιαίτερα πρακτικό και άνετο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, οι σκανδιναβικές χώρες διακρίνονται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Από αυτή την άποψη, η κατασκευή του δωματίου υπό το σκανδιναβικό στυλ, η προσέγγιση σχεδιασμού περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας καθαρότητας και ελευθερίας στο δωμάτιο, γεμάτη με φως και φρεσκάδα.

Καθώς το κύριο χρώμα χρησιμοποιείται λευκό. Ταυτόχρονα, το επιλεγμένο στυλ χαρακτηρίζεται από τη θερμότητα σε μεγάλες ποσότητες και τα ανοιχτά χρώματα, καθώς και από την τάξη των λεπτομερειών και την άνετη ατμόσφαιρα. Οι λαοί της Νορβηγίας, της Φινλανδίας και της Σουηδίας, διακεκριμένοι με επινοητικότητα, επιδίωξαν να δημιουργήσουν ζεστασιά και άνεση στα σπίτια τους, γι 'αυτό επέλεξαν το λευκό ως βάση και τις αποχρώσεις τους. Και αυτή η επιλογή έχει προσφέρει άνεση στο σπίτι, παρόλο που οι ακτίνες του ήλιου λόγω του σκληρού κλίματος σχεδόν δεν εμπίπτουν σε αυτό.

Η σωστή επιλογή των χρωμάτων στο σαλόνι βασίζεται στην παροχή ελευθερίας και ευρυχωρίας στο δωμάτιο. Για αυτό, το σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ δεν αναγκάζεται από κομμάτια επίπλων και μεγάλο αριθμό διακοσμητικών λεπτομερειών. Για παράδειγμα, τα παράθυρα σπάνια κρέμονται κουρτίνες. Ακόμα κι αν το κρεμάσουν, οι κουρτίνες συνήθως ωθούνται στην άκρη, έτσι ώστε να μην υπάρχει εμπόδιο στη ροή του καθαρού αέρα και των ακτίνων του ήλιου.

Η διακόσμηση του σπιτιού σε σκανδιναβικό στιλ, που ικανοποιεί τις απαιτήσεις της νεωτερικότητας, είναι πολύ κοντά στον λειτουργικό μινιμαλισμό, ο οποίος παρέχει εκδήλωση συγκεκριμένων εθνοτικών χαρακτηριστικών και αντλεί ένα είδος αναλογίας στην αισθητική με τα σουηδικά σπίτια και το σχεδιασμό τους.Η προαναφερθείσα προσέγγιση στο εσωτερικό είναι αρκετά δημοφιλής στην Ευρώπη και χρησιμοποιείται για το φινίρισμα και τη διακόσμηση αστικών κατοικιών και ιδιωτικών κατοικιών.

Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός των καθιστικών κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου διακρίνεται από ιδιαίτερη άνεση, ζεστασιά και πληθώρα φωτός. Το καλοκαίρι, όμως, γίνονται ένα καταφύγιο φρεσκάδας και δροσιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το στυλ είναι πολύ εύκολο. Είναι απλό και ευπροσάρμοστο, οπότε η επισκευή στο σαλόνι δεν είναι τόσο δύσκολη. Είναι σημαντικό μόνο να μάθετε και να συνειδητοποιήσετε τη βάση του τι κάνει το επιλεγμένο στυλ. Θα αποτελείται από μια αφθονία του φωτός και του λευκού στο δωμάτιο, την ευρυχωρία, την απουσία ακαταστασίας και περιττών λεπτομερειών, μόνο το φυσικό υλικό, την αφθονία της ελαφρότητας, την ευελιξία των κλωστοϋφαντουργικών στοιχείων. Η αίθουσα για ένα κορίτσι με οργανωμένο χώρο εργασίας μπορεί να είναι πλήρως οργανωμένη σε ένα τέτοιο ύφος.

Είναι σημαντικό να προσθέσετε πολλούς λαμπτήρες και ένα μικρό τζάκι (κατά προτίμηση όχι τεχνητό). Θα πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τα υλικά για το τελείωμα ενός τέτοιου δωματίου πρέπει να είναι απλά και οι λεπτομέρειες όσο το δυνατόν πιο σύντομες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διακόσμηση του σαλόνι στο στυλ των σκανδιναβικών χωρών είναι επίσης μια επιλογή του προϋπολογισμού.

Παλέτα χρωμάτων

Ο βορράς χαρακτηρίζεται από δροσιά, ομορφιά και τη χρήση ελαφρών αποχρώσεων. Χάρη σε αυτό το συνδυασμό χρωμάτων, αυξάνεται οπτικά ο όγκος του ελεύθερου χώρου στο σαλόνι. Γίνεται πιο ευρύχωρο. Τα σύνορά του επεκτείνονται.

Είναι απίθανο ότι κάποιος θα ήθελε ένα σπίτι στο οποίο η Βασίλισσα Χιονιού θα αισθάνεται υπέροχη.

Ως εκ τούτου, με την αφθονία των κρύων αποχρώσεων θα πρέπει να προσθέσετε ένα ζευγάρι από ζεστά χρώματα:

  • κίτρινο.
  • μαλακή κρέμα?
  • ελαφρύ ξύλο?
  • κορεσμένο πράσινο.

Ωστόσο, η υπερβολική φωτεινότητα και η αντίθεση είναι ξένες στο επιλεγμένο στυλ, διότι φαίνεται ότι οι βόρειοι είναι παράλογοι.

Η παρουσία σκιών είναι αποδεκτή για τους Σκανδιναβούς:

  • ασήμι;
  • μαλακό μπλε?
  • cool μπλε?
  • ελαφριά λιλά;
  • κρεμ μπεζ;
  • νωπού γάλακτος.

Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιηθούν αποχρώσεις καραμέλας, μετάλλου, σίτου, κοβαλτίου και τυρκουάζ.

Υλικά

Για τη διακόσμηση της οροφής με το στυλ των σκανδιναβικών χωρών, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών σχεδιασμού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ασβέστιο ή λευκό χρώμα. Για να δημιουργήσετε ποικιλία, μπορείτε να προσθέσετε ξύλινα στοιχεία, όπως δοκάρια. Όσο για τους τοίχους του καθιστικού στο επιλεγμένο στυλ,εδώ είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείται η επένδυση με τη μορφή λακαρισμένων πάνελ από ανοιχτόχρωμο χρώμα ή σανίδες από ξύλο.

Αυτό το φινίρισμα πηγαίνει καλά με μια ποικιλία λεπτομερειών. Για παράδειγμα, τέτοιου είδους τοίχοι συμπληρώνονται οργανικά από μια πέτρα γκρίζου προσανατολισμού στο τζάκι. Μια καλή προσθήκη θα είναι επίσης γκρι πίσω τοίχους του ράφι.

Είναι καλύτερα να καλύψετε τα δάπεδα με ματ σφενδάμι, δρυς ή σημύδα παρκέ. Επίσης μια καλή επιλογή για τα λευκασμένα σανίδες δαπέδου. Μέσω ενός συνδυασμού τέτοιων στοιχείων, αποκτάται μια πολυτελή εμφάνιση, παρουσιάζοντας σημειώσεις περί πολυπλοκότητας και αξιοπρέπειας. Το βιολογικό για σκανδιναβικό εσωτερικό θα είναι ξύλινο δάπεδο από καβούρι σε αμμώδεις ή γαλακτώδεις αποχρώσεις.

Ένα τέτοιο παρκέ θα δημιουργήσει μια μικρή αντίθεση με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία, ενώ θα τα συμπληρώνει με μια περίεργη σκιά. Ωστόσο, όπως συνιστάται από τους ειδικούς, μία από τις καλύτερες επιλογές που συνδυάζουν την προσβασιμότητα και την υψηλή ποιότητα είναι ένα πολυστρωματικό υλικό χρώματος λευκού, κίτρινου και καφέ. Όταν επιλέγετε μια επίστρωση, λάβετε υπόψη την περιοχή των χρωμάτων των τοίχων έτσι ώστε οι αποχρώσεις να μετακινούνται ομαλά και ομαλά από τους τοίχους προς το πάτωμα.

Για να δημιουργήσετε αυτό το αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ πλέγμα που ταιριάζει καλά με το εσωτερικό.Αν μιλάμε για τα παράθυρα, αξίζει να θυμόμαστε ότι στις σκανδιναβικές χώρες εκτελούν τη λειτουργία της αναθεώρησης. Ο χρωματισμός για τα παράθυρα και τις πόρτες είναι καλύτερο να επιλέξει ένα φως, άριστα λευκό, αφού οι τόνοι αυτοί θα εξασφαλίσουν το συνδυασμό τους με το σχέδιο του δωματίου ως συνόλου.

Έπιπλα

Το σκανδιναβικό στυλ πρέπει να διακρίνεται από τη συνοπτικότητα και την εγγύτητα προς τον μινιμαλισμό, που δεν συνεπάγεται να γεμίσει το σαλόνι με περιττά στοιχεία και έπιπλα. Θα αρκεί να τοποθετήσετε σε αυτό μόνο τα πιο απαραίτητα. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε με την εγκατάσταση ενός καναπέ, πολυθρόνα, μικρό ντουλάπι, τραπέζι και καρέκλες. Η καλύτερη πρώτη ύλη από την οποία μπορούν να κατασκευαστούν έπιπλα είναι το φυσικό ξύλο ελαφριάς μορφής (πεύκα, σημύδα, λευκασμένη δρυς).

Το στυλ μπορεί επίσης να είναι λυγαριά, για παράδειγμα, μπορούν να είναι καρέκλα ή τραπέζι. Τέτοιου είδους έπιπλα θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο εσωτερικό. Πρέπει να σημειωθεί ότι το ξύλο θα πρέπει να επεξεργάζεται ελάχιστα, έτσι ώστε το φυσικό μοτίβο να είναι ορατό.

Ο καναπές δεν πρέπει να έχει σύνθετη δομή, πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ευκολίας, της απλότητας, μπορεί να κοσμείται με δέρμα, σουέτ, λινά ή γούνα. Είναι δυνατόν να προσθέσετε έναν καναπέ και μια πολυθρόνα με ένα μικρό οθωμανικό.Για να προσφέρει άνεση στο σαλόνι αυτού του στυλ, η βέλτιστη παρουσία ενός συρταριού, ενός ράφι, μικρά ράφια. Όλα αυτά συνιστάται να αγοράσετε από ένα δέντρο.

Φωτισμός και διακόσμηση

Το στυλ των σκανδιναβικών χωρών συνεπάγεται πολύ φως, για το οποίο πρέπει να τοποθετείται πολύς φωτισμός στο σαλόνι. Έτσι, στο κέντρο της οροφής μπορεί να τοποθετηθεί ένας μεταλλικός πολυέλαιος με θόλο από διαφανές κρύσταλλο, πολυέλαιοι-μπρούντζος μπορούν να κρεμαστούν στους τοίχους, οι λαμπτήρες δαπέδου μπορούν να τοποθετηθούν στο πάτωμα. Ως πρόσθετη πηγή φωτός μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα όμορφο πολυέλαιος τζάκι.

Όσον αφορά τα διακοσμητικά στοιχεία, το κύριο θέμα εδώ δεν είναι να το παρακάνουμε. Ωστόσο, για να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στις σκανδιναβικές χώρες στο σαλόνι, πρέπει να τοποθετήσετε πολλές κουβέρτες, κουτιά κοσμημάτων, γυάλινα αγγεία, γλυπτά, μουσικά όργανα φυσικών αποχρώσεων. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε τους δροσερούς τόνους με τα φωτεινά ζευγαρωμένα στοιχεία, τα οποία θα δώσουν στο σαλόνι ένα είδος ενθουσιασμού. Τέτοιες λεπτομέρειες μπορεί να είναι ένα σκανδιναβικό μοτίβο στο χαλί, τις κουρτίνες και τα καλύμματα. Αυτό το σχέδιο θα δώσει στο σαλόνι την ειρήνη και την άνεση.

Το μονόχρωμο του εσωτερικού μπορεί να γίνει βαρετό, αν δεν το αραιώνετε με διάφορα μπιχλιμπίδια και φωτεινά διακοσμητικά.Το έργο μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια χαλιών, σουβέρ, χρωματιστά μαξιλάρια και γλάστρες. Επίσης, μην παρεμβαίνετε στα μεταλλικά τμήματα πορσελάνης στους τοίχους, εκτός από αυτά, μπορείτε να τοποθετήσετε μια οικογενειακή φωτογραφία σε έναν από τους τοίχους.

Είναι καλύτερο να διακοσμήσετε το σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ με τη χρήση υφασμάτων με υφή. Εδώ δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς βελούδο και βελούδο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ταπετσαρία των καναπέδων, πολυθρόνες, οι οποίες μπορούν επίσης να καλυφθούν με μια κουβέρτα γούνινο ή σκωτσέζικο καρό. Drapery μπορεί να χρησιμοποιηθεί από λινάρι και παρόμοια φυσικά υλικά σε μια φυσική σκιά.

Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε το παράθυρο, για παράδειγμα, κρεμάστε διακοσμητικές κλασικές κουρτίνες ή ρωμαϊκές κουρτίνες, και μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ιαπωνικές οθόνες για να διακοσμήσετε τα παράθυρα. Το ύφασμα πρέπει να είναι ελαφρύ και χωρίς βαρύτητα. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ αποτέλεσμα αφήνοντας το παράθυρο ανοιχτό.

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του σκανδιναβικού στυλ είναι ότι δεν μπορεί να βαρεθεί, ένα τέτοιο εσωτερικό θα είναι πάντα διαφορετικό μοντέρνο και μοντέρνο. Και ορισμένες λεπτομέρειες θα προσθέσουν μόνο στη συνολική ατμόσφαιρα άνεσης και θετικής, παρά τη γενική συγκράτηση και συνοπτικότητα.Επιπλέον, ένα τέτοιο εσωτερικό θα παραμένει πάντα πρωτότυπο και πολυτελές, αν και δεν περιέχει πολλά είδη πολυτελείας ή ιδιαίτερα πρωτότυπα στοιχεία.

Το ύφος περιλαμβάνει έναν συνδυασμό λεπτότητας και απλότητας. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μια δέσμη κορμών κοντά στο τζάκι, και να τοποθετήσετε καλάθια ψάθινα στο περβάζι. Μια λεπτομέρεια που δεν ταιριάζει καθόλου σε αυτή την κατοικία είναι ένα ζωντανό λουλούδι, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε γλάστρες με φυτά.

Μπορείτε να συμπληρώσετε το βόρειο στυλ με ειδώλια γύψου, επίσης φτιαγμένα σε λευκό. Αλλά είναι καλύτερο να μην το παρακάνετε και να αφήσετε περισσότερο ελεύθερο χώρο. Το τελευταίο είναι ένα από τα πιο συγκεκριμένα και θετικά χαρακτηριστικά του στυλ των σκανδιναβικών λαών. Για να τονίσουμε την απλότητα του στυλ, μπορείτε να αφήσετε τα καλώδια στο προσκήνιο, οι βόρειοι είναι ευπρόσδεκτοι. Με τον σωστό συνδυασμό κρύου και θερμότητας σε αποχρώσεις, η σωστή επιλογή των επίπλων, με ευκολία και ελάχιστο σε λεπτομέρειες, μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα που θα προκαλέσουν θαυμασμό όχι μόνο στα νοικοκυριά αλλά και στους επισκέπτες.

Ένα άλλο από τα αποδεκτά χρώματα είναι μια ταινία ή ένα κελί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπλε, ροζ ή πράσινα χρώματα.Το κύριο πράγμα - να θυμάστε ότι το στυλ της Σκανδιναβίας δεν περιλαμβάνει φανταχτερά στοιχεία. Η πρακτικότητα και η άνεση, η ευκολία καθαρισμού και η καθημερινή χρήση θα πρέπει να επικρατούν σε όλα.

Πώς να επισκευάσετε και να προμηθευτείτε ένα διαμέρισμα σε σκανδιναβικό στιλ από το μηδέν, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο