Κομψή εσωτερική διακόσμηση ιδέες σαλόνι στο ύφος του "σοφίτα"

Ένα από τα πιο κοινά και σύγχρονα στυλ εσωτερικού σχεδιασμού είναι το "σοφίτα". Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση ολόκληρων διαμερισμάτων, στούντιο, σαλόνια, καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ. Η δυνατότητα συνδυασμού ασυνήθιστων στοιχείων διακόσμησης με οικεία πράγματα καθιστά αυτό το ύφος πραγματικά πρωτότυπο και ευπροσάρμοστο.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η εμφάνιση του σχεδίου σοφίτας συνδέθηκε με την απελευθέρωση τεράστιων εδαφών πρώην εργοστασιακών και παραγωγικών εγκαταστάσεων. Αφού μετακόμισε επιχειρήσεις έξω από τις πόλεις, οι άδειες περιοχές έπρεπε κάπως να διαμορφωθούν. Προηγουμένως, αυτός ο σχεδιασμός χρησιμοποιήθηκε μόνο σε δημόσιους χώρους, κατόπιν επιλέχθηκε από εκπροσώπους δημιουργικών επαγγελμάτων.

Σταδιακά, άρχισε να χρησιμοποιείται η "σοφίτα" για τη βελτίωση των απλών διαμερισμάτων, κυρίως στούντιο, όπου υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος.Τώρα αυτό το σχέδιο μπορεί να βρεθεί σε μικρά γραφεία, σαλόνια, γραφεία.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χώρου σχεδιασμού είναι η επιθυμία να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον παρόμοιο με το βιομηχανικό χώρο. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι όμορφο, σπιτικό ζεστό.

Αυτός ο ασυνήθιστος συνδυασμός είναι δυνατός λόγω της παρουσίας ορισμένων χαρακτηριστικών στοιχείων:

 • Ανοιχτές περιοχές που δημιουργούνται συνδυάζοντας ένα σαλόνι με μια αίθουσα ή κουζίνα. Ταυτόχρονα δεν υπάρχουν διαμερίσματα. Επιτρέπεται η οριοθέτηση των εδαφών σε βάρος των εσωτερικών αντικειμένων ή των ιδιοτήτων της κατάστασης μιας συγκεκριμένης περιοχής.
 • Μέγιστα υψηλά ανώτατα όρια.
 • Πανοραμικά παράθυρα ή, αντίθετα, πολύ μικρά, όπως στο υπόγειο?
 • Συγκέντρωση των επίπλων στο κέντρο του δωματίου.
 • Η παρουσία των επιφανειών από τούβλα, καλυμμένα με σύρματα, σωλήνες.

Τα απλά διαμερίσματα δεν έχουν μεγάλους χώρους ή πανοραμικά παράθυρα, αλλά εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοναδικό σχέδιο. Η σωστή τοποθέτηση των επίπλων, η παρουσία των στοιχείων που χρησιμοποιούνται στον βιομηχανικό σχεδιασμό, σας επιτρέπουν να βουτήξετε σε μια ατμόσφαιρα άνεσης, ζεστασιάς, δημιουργικής πρωτοτυπίας.

Στον πυρήνα του εσωτερικού χώρου του σαλόνι, για παράδειγμα, μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων, είναι η ιδέα της δημιουργίας οικιακής άνεσης σε ένα μη τυποποιημένο περιβάλλον.Δίνεται μεγάλη προσοχή στη λειτουργικότητα του δωματίου, στην ικανότητα να αλλάζει κάτι ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χαλάει η συνολική "εικόνα". Ως εκ τούτου, συχνά έβαλε έπιπλα σε τροχούς. Στο στυλ του "σοφίτα" δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες ή περιορισμοί, που δίνουν την ελευθερία να ενσαρκώσουν τις πιο τολμηρές ιδέες.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ο συνδυασμός μοντέρνων επίπλων και ντεμοντέ. Οι αντίκες δεν αποκλείονται. Τα έπιπλα μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά, όπως δέρμα, ξύλο, μέταλλο. Μία προϋπόθεση είναι η μονοτονία των επιφανειών.

Για να αυξηθεί ο χώρος, είναι προτιμότερο να περιορίσετε τον εαυτό σας στα πιο απαραίτητα αντικείμενα, ένα μικρό κομμάτι ντεκόρ με τη μορφή σύγχρονων ζωγραφιών μιας μονόχρωμης παλέτας, μεταλλικών φωτιστικών, περσίδων. Το χρωματικό σχήμα πρέπει να περιέχει περισσότερα ανοιχτά χρώματα.

Στο σχεδιασμό ενός μικρού καθιστικού, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιφανειακή επίστρωση, διακόσμηση. Λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του στυλ "σοφίτα", μπορείτε να πάρετε ένα αποτέλεσμα που ξεπερνά όλες τις προσδοκίες, ακόμη και το πιο άγριο.

Παρά το γεγονός ότι ο βιομηχανικός τύπος σχεδίου χρησιμοποιείται συχνότερα σε μεγάλες εγκαταστάσεις, ο σωστός σχεδιασμός σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε το σωστό περιβάλλον σε σχεδόν οποιοδήποτε έδαφος.

Τελειώστε

Πριν ενσωματώσετε ένα σχέδιο βιομηχανικού τύπου σε ένα μικρό σαλόνι, πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά τα πάντα. Είναι πιο σκόπιμο να αφήνετε πολλές επιφάνειες στην αρχική τους μορφή, ελαφρώς ισοπέδρονες και να τις καλύπτετε με ένα ειδικό βερνίκι. Αυτή η μέθοδος επεξεργασίας χρησιμοποιείται για οροφές, τοίχους και δάπεδα.

Το κλασικό στυλ του "πατάρι" είναι να δημιουργήσει την εντύπωση της ελλιπούς επισκευής. Όσο πιο ρεαλιστικές είναι οι ρωγμές, οι εκδορές, οι ανωμαλίες, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η εικόνα του δωματίου.

Για τελική χρήση φθηνά υλικά. Απαιτούν έναν σχετικά μικρό αριθμό, ο οποίος καθιστά δυνατή την προσαρμογή στο πλαίσιο ακόμη και του ίδιου του προϋπολογισμού έργου. Υπάρχει ένας σαφής μινιμαλισμός στα πάντα. Ωστόσο, αυτό δεν κάνει τη βιομηχανική σχεδίαση κάπως λανθασμένη. Αντίθετα, χάρη στην παρουσία πρωτότυπων αντικειμένων, δημιουργείται μια ατμόσφαιρα ελευθερίας, δημιουργικότητας και άνεσης.

Ένα από τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού είναι η σκάλα. Εάν το ύψος του δωματίου το επιτρέπει, τότε γίνεται πραγματικό. Ωστόσο, τα σαλόνια συχνά δεν έχουν τόσο μεγάλο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση, η σκάλα μιμείται. Είναι κατασκευασμένο σε μια ασυνήθιστη μορφή με στοιχεία vintage, αιχμηρές γωνίες ή απλά γεωμετρικά στοιχεία.

Τείχη

Για τη διακόσμηση των τειχών χρησιμοποιούνται συχνά τούβλο. Έτσι δημιουργείται το μεγαλύτερο αποτέλεσμα της "φυσικότητας" του δωματίου. Μερικές φορές, ειδικά σε μικρά δωμάτια, βάζουν ένα μικρό τμήμα του τείχους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που μιμούνται πλινθοδομή ή ταπετσαρία με μοτίβο τούβλο. Το χρωματικό σχήμα επιλέγεται ξεχωριστά ανάλογα με την επιφάνεια που καλύπτεται από αποσκευές από τούβλα. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια που καλύπτεται, τόσο πιο φωτεινές θα είναι οι αποχρώσεις.

Ορισμένες περιοχές είναι απλά βαμμένες με βαφή. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε απαλά χρώματα, για παράδειγμα, γκρι, καφέ, σκούρο πράσινο. Για να δώσετε πρωτοτυπία, ορισμένες επιφάνειες αντιμετωπίζονται με φωτεινά χρώματα, για παράδειγμα, κόκκινο ή σκούρο μπλε.

Μπορείτε να εφαρμόσετε γύψο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν στοιχεία διαγραφής, αναδιανομής. Ωστόσο, πρέπει να παρατηρήσετε μια αίσθηση μέτρησης και ισορροπίας σε όλα. Εξάλλου, η δημιουργία άνεσης στο σπίτι είναι εξίσου σημαντική με την ενσωμάτωση όλων των δημιουργικών ιδεών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τοίχοι αφήνονται σκυρόδεμα. Καλύπτονται με ένα ειδικό βερνίκι, το οποίο απομακρύνει τις αρνητικές επιπτώσεις του σκυροδέματος.

Μην κολλώνετε την ταπετσαρία, αλλά είναι επιθυμητό να είναι στερεά.

Μερικές φορές χρησιμοποιούν τοιχογραφίες ή φωτογραφίες. Για αυτό, δίνεται ένα συγκεκριμένο τμήμα του τοίχου.

Η επιλογή μιας επικάλυψης εξαρτάται από τη συμβατότητα με άλλα στοιχεία της διακόσμησης. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να παρουσιάσετε το τελικό αποτέλεσμα και να καταλάβετε ότι θα είναι το πιο άνετο για τη ζωή.

Paul

Ξύλο χρησιμοποιείται συχνά για να καλύψει το πάτωμα. Φαίνεται φυσικό και αναζωογονεί το περιβάλλον. Για να αποθηκεύσετε το επιλεγμένο στυλ στο δέντρο, δημιουργούνται θέσεις διαγραφής και ξεθώριασης. Όλα αυτά καλύπτονται με ειδικό αδιάβροχο βερνίκι.

Επιτρέπεται η χρήση σύγχρονων επικαλύψεων όπως παρκέ, πλαστικοποιημένο υλικό ή λινέλαιο.

Αρχικά μοιάζει με επιφάνεια από σκυρόδεμα, κεραμίδι ή πέτρα. Ίσως ένας συνδυασμός διαφορετικών επικαλύψεων, που επιτρέπει τη διαίρεση μιας ζώνης από την άλλη. Για παράδειγμα, για να χωρίσει την κουζίνα, το δάπεδο μπορεί να γίνει από κεραμίδι, και το υπόλοιπο της επιφάνειας του ξύλου.

Κατά την επιλογή ενός υλικού, πρέπει να καθοδηγείται όχι μόνο από το χρώμα και τη συνάφεια του αντικειμένου, αλλά και από την ποιότητα. Ένα καλό φυσικό υλικό θα δώσει όλη την ατμόσφαιρα κομψότητα, αίσθηση ηρεμίας, άνεση στο σπίτι.

Οροφή

Ο σχεδιασμός οροφής θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή.Μετά από όλα, η όλη εικόνα του δωματίου εξαρτάται από την εμφάνισή του. Υπάρχουν διάφορες αρχικές επιλογές στο ύφος του "σοφίτα", επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε τη δική σας μοναδική εικόνα.

Μία από αυτές τις επιλογές είναι η παρουσία μεταλλικών σωλήνων, δοκών, στοιχείων επικοινωνίας, τα οποία μπορούν να συγκρατούνται τόσο οριζόντια γύρω από την περίμετρο της οροφής όσο και κατακόρυφα. Εάν ήταν στην αρχική τους μορφή, δηλαδή, πριν από την επισκευή, τότε μπορούν να μείνουν ως έχουν. Οι σωλήνες μπορούν προαιρετικά να βαφτούν με άσπρο, γκρι ή μαύρο χρώμα. Ελλείψει τέτοιων στοιχείων, μιμούνται από γυψοσανίδα.

Μεγάλες ξύλινες ράβδοι τοποθετημένες σε σειρές κατά μήκος της οροφής δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που είναι εγγενής στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το μέγεθος των δοκών μπορεί να είναι διαφορετικό. Όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή, τόσο μεγαλύτερες είναι οι λεπτομέρειες. Μπαρ, καθώς και το βερνίκι πάτωμα και δημιουργούν τεχνητά τους χώρους φθοράς.

Καλωδίωση που βλέπει στην επιφάνεια του σύρματος, σωλήνες εξαερισμού, οποιαδήποτε εξαρτήματα τονίζουν τέλεια το ύφος του βιομηχανικού σχεδιασμού. Επομένως, δεν είναι ποτέ καλυμμένοι, αλλά αφήνονται όπως είναι. Εάν δεν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία, μπορείτε επίσης να τα δημιουργήσετε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας γυψοσανίδες ή καλώδια παιχνιδιών. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι όλα πρέπει να φαίνονται πολύ φυσικά.

Εάν το σαλόνι έχει μικρές διαστάσεις που δεν επιτρέπουν την "ταλάντευση", τότε για να δημιουργήσετε την επιθυμητή εικόνα, η οροφή μπορεί να γίνει μονόχρωμη και ζωγραφισμένη με βαφή. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε το λευκό χρώμα, καθώς αυξάνει σημαντικά το ύψος του δωματίου.

Η οροφή μπορεί επίσης να γίνει εντελώς ξύλινη και βερνικωμένη. Αυτό βοηθά να δημιουργήσετε μια εικόνα ενός σοφίτας δωμάτιο, το οποίο αναφέρεται επίσης στο "σοφίτα".

Για έναν βιομηχανικό τύπο σχεδιασμού, υπάρχει μεγάλη ποσότητα φωτός. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μεγάλων παραθύρων ή τεχνητού φωτισμού. Ο μεγαλύτερος αριθμός φωτιστικών αναρτώνται από την οροφή. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε απλούς λαμπτήρες απλού γεωμετρικού σχήματος ή συνήθεις λαμπτήρες πυρακτώσεως, αναρτημένοι σε καλώδια. Εάν το ύψος της οροφής το επιτρέπει, οι πολυέλαιοι με απλά σχήματα είναι κρεμασμένοι.

Ένας σημαντικός ρόλος στον φωτισμό παίζει η επιλεγμένη χρωματική σειρά, καθώς και η διακόσμηση. Η έλλειψη κουρτίνων είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της σύγχρονης εικόνας.

Χρώματα και διακόσμηση

Το τελικό στάδιο του σχηματισμού μιας κομψής εικόνας στο βιομηχανικό πνεύμα μπορεί να αποδοθεί στην επιλογή των χρωμάτων και του ντεκόρ.Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του "σοφίτα" θεωρείται ο συνδυασμός ασυμβίβαστων στοιχείων και έτσι η δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας άνεσης και καινοτομίας.

Ως διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ασυνήθιστα αντικείμενα οποτεδήποτε:

 • κούνια, καρέκλα ταλάντευσης ή μικρή αιώρα,
 • επιτραπέζια παιχνίδια?
 • εικόνες μόδας, θέσεις ·
 • κάλυψη δαπέδου με τη μορφή δερμάτων ζώων.
 • γκράφιτι.
 • ειδώλια από πορσελάνη.
 • αφίσες;
 • στήθη?
 • παλαιά ρολόγια?
 • Στο εσωτερικό υπάρχει συχνά τζάκι. Υπάρχουν μοντέλα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, που επιτρέπουν την τοποθέτηση ακόμα και στις μικρές διαστάσεις του καθιστικού.
 • Η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να συνδυαστεί με τον παλιό παίκτη.
 • οποιαδήποτε χειροποίητα αντικείμενα?
 • προβολείς ·
 • ζωντανά δέντρα.
 • μεμονωμένα αντικείμενα οχημάτων.

Ως υλικά για επιφάνειες επίστρωσης επιλέξτε δέρμα, σουέτ, τσόχα, κασμίρ ή γούνα.

Η επιλογή των χρωμάτων περιορίζεται μόνο από προσωπικές προτιμήσεις. Δεν υπάρχουν περιορισμοί εδώ. Ωστόσο, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις χρησιμοποιούνται μεταλλικές και τούβλο αποχρώσεις. Και το τούβλο μπορεί να είναι κόκκινο, λευκό ή γκρι. Αυτά τα χρώματα είναι η κύρια "κάρτα κλήσης" του σχεδίου πατάρι.Εκτός από αυτές τις αποχρώσεις χρησιμοποιούνται ιώδεις αποχρώσεις, σκούρο μπλε, κόκκινο, ασήμι, άμμος, μπορντό.

Τόσο η μονοφωνική εγγραφή όσο και ο συνδυασμός ενός συνόλου λουλουδιών και αποχρώσεων είναι ευπρόσδεκτοι.

Η δυνατότητα συνδυασμού διαφόρων αντικειμένων και εικόνων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα μοναδικό εσωτερικό για σχεδόν κάθε γούστο. Ένα τέτοιο δωμάτιο θα απολαύσει συνεχώς, θα εκπλήσσει με την άνεση, την άνεση, την καινοτομία.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Σχεδιάστε ένα μικρό σαλόνι με το στυλ του "σοφίτα" - ένα δύσκολο αλλά ενδιαφέρον έργο. Χάρη σε ορισμένα αντικείμενα στο σχεδιασμό ή στη διακόσμηση, μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ όμορφη και ζεστή εικόνα.

Έτσι, η χρήση τοιχοποιίας σε συνδυασμό με γκράφιτι και ξύλινα δοκάρια στην οροφή είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σχεδίασης του καθιστικού. Η προσθήκη στην εικόνα μικρών λαμπτήρων και ένας απλός πολυέλαιος σε γεωμετρικό σχήμα καθιστά το εσωτερικό συνοπτικό.

Το παρακάτω παράδειγμα ενός μικρού σχεδίου δωματίου προτιμά την τοιχοποιία. Αλλά έτσι ώστε οι διαστάσεις του δωματίου να μην φαίνονται οπτικά μικρές, χρησιμοποιούνται ανοιχτά χρώματα. Ο λακωνικός σχεδιασμός δίνει απλό φωτισμό στην οροφή.Η "κάρτα επίσκεψης" αυτής της εικόνας είναι ένας μεγάλος καναπές, φυτά σπιτιού και ένα μοντέρνο τραπέζι σχεδιαστή.

Στο ακόλουθο παράδειγμα δημιουργήθηκε ένα μοναδικό ύφος χάρη στο τούβλο από τούβλα διαφορετικού χρώματος. Πολυέλαιος σχεδιαστών και ένα τεράστιο ρολόι δίνουν μυστήριο. Οι δερμάτινοι καναπέδες και τα γλυπτά συμπληρώνουν συνοπτικά τη συλλαμβανόμενη εικόνα.

Το παρακάτω παράδειγμα σχεδίασης είναι ενδιαφέρον επειδή το βιομηχανικό πνεύμα δημιουργήθηκε σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Λόγω του λευκού χρώματος, οι ξύλινες δοκούς στην οροφή και οι σύγχρονες ζωγραφιές στον τοίχο αποτέλεσαν την επιθυμητή εικόνα. Επιπλέον αυτού είναι οι κρεμαστές λάμπες στα καλώδια.

Σε αυτό το παράδειγμα, μπορεί να σημειωθεί ένας ασυνήθιστος πολυέλαιος και ένα τζάκι από χυτοσίδηρο που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου. Ο ευρύχωρος καναπές και το τραπέζι σχεδιαστών συνδυάζονται ιδανικά με τα άλλα στοιχεία του ντεκόρ.

Ο σχεδιασμός αυτός επικεντρώνεται στην τοιχοποιία και τις ζωγραφιές. Πανοραμικό παράθυρο επιτρέπει τη χρήση σκούρων αποχρώσεων. Σε γενικές γραμμές, ο μινιμαλισμός μπορεί να εντοπιστεί παντού, γεγονός που δημιουργεί περισσότερο χώρο και φως.

Πώς να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό στο ύφος του "σοφίτα", δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο