Do-it-yourself ανακαίνιση δωματίων: στυλ και τελικές ιδέες

Η αίθουσα θεωρείται το κύριο δωμάτιο στο σπίτι. Για να απολαύσετε τα υπόλοιπα, για να γιορτάσετε πλήρως διακοπές ή ένα σημαντικό γεγονός, αυτό το δωμάτιο πρέπει να είναι όχι μόνο ευρύχωρο και κομψό, αλλά και πολυλειτουργικό. Επομένως, προτού εκτελέσετε την επόμενη επισκευή στην αίθουσα, είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά τις αποχρώσεις της διάταξης, να επιλέξετε μοντέρνα υλικά φινιρίσματος.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ένα μοντέρνο σαλόνι είναι ένα δωμάτιο που μπορεί να συνδυάσει αρκετές ζώνες στο εσωτερικό του. Η σχεδίασή του εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας, καθώς και από την παρουσία άλλων οικιστικών χώρων στο σπίτι και γενικότερα από τον ελεύθερο χώρο. Αφού έχετε ορίσει τον σκοπό της αίθουσας και τι λειτουργίες του περιβάλλοντος θα εκτελέσει, μπορείτε να προχωρήσετε στην επισκευή.Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συμμετέχει ολόκληρος ο χώρος της αίθουσας. Παραδοσιακά, ένα σαλόνι μπορεί να αποτελείται από μια περιοχή αναψυχής και μια γωνία εργασίας, μερικές φορές συνδυάζεται με μια κουζίνα.

Πριν αρχίσετε τις επισκευές στην αίθουσα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε το ποσό της εργασίας, ανάλογα με το αν προγραμματίζεται απλή αποκατάσταση του δωματίου ή προγραμματίζεται μεγάλη αναδόμηση και ολοκλήρωση. Εάν σχεδιάζετε να κάνετε μόνο καλλυντικές επισκευές, τότε θα γίνει η αντικατάσταση των οροφών, των επενδύσεων τοίχων και δαπέδων και θα ενημερωθεί το εσωτερικό του δωματίου: θα αγοραστούν νέα έπιπλα, κουρτίνες και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα. Όσον αφορά την επισκευή του καθιστικού, θα χρειαστεί να σπάσετε τους τοίχους ή να εγκαταστήσετε χωρίσματα, να αντικαταστήσετε τα παράθυρα και τις πόρτες, να εγκαταστήσετε νέες ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Ανεξάρτητα από τον επιλεγμένο τύπο επισκευής, είναι απαραίτητο να σχεδιάσετε σωστά το χώρο στην αίθουσα. Αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό όλων των εργασιών.

Δεδομένου ότι το δωμάτιο θα αποτελείται από πολλές ζώνες, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η μέγιστη πρόσβαση στο φως, για το οποίο συνιστάται να αυξηθεί το μέγεθος των παραθύρων, να χρησιμοποιηθούν ελαφριές αποχρώσεις στο σχέδιο. Για να αυξήσετε την περιοχή του δωματίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους αναδιαμόρφωσης: για παράδειγμα, για να σχίσει τον τοίχο στην κουζίνα, για να επισυνάψετε ένα μπαλκόνι.

Πού να ξεκινήσετε;

Σε ένα τυποποιημένο διαμέρισμα, μπορείτε να επισκευάσετε την αίθουσα μόνοι σας, αλλά εάν η κατοικία βρίσκεται σε ένα σπίτι ή ένα παλιό κτίριο, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνετε αυτό, έτσι μερικές από τις κατασκευές είναι καλύτερα να αφήνονται σε επαγγελματίες τεχνίτες.

Η επισκευή του καθιστικού θα πρέπει να προγραμματιστεί εκ των προτέρων και τα ακόλουθα μέτρα θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο σχέδιο δράσης:

 • Καθαρισμός όλων των τύπων επιφανειών από το παλιό φινίρισμα.
 • τοίχωμα τοίχου?
 • οροφή διακόσμηση?
 • εγκατάσταση δαπέδων
 • διακόσμηση τοίχων.

Ο σχεδιασμός του έργου, στην οποία φέρονται όλες οι μετρήσεις και τα σχέδια του δωματίου. Συνεπώς, επιλέγεται ένα κατάλληλο δομικό υλικό. Πρώτα απ 'όλα, πραγματοποιούνται σκονισμένες εργασίες: αφαιρούνται τα παλιά ταπετσαρία και ο γύψος. Οι τοίχοι θα πρέπει να έχουν μια καθαρή και λεία επιφάνεια προετοιμασμένη για τις επόμενες εργασίες. Για να ισιώσετε τους τοίχους, εφαρμόστε γύψο ή στερεώστε φύλλα γυψοσανίδας. Αφού απομακρυνθούν όλες οι ανωμαλίες και τα ελαττώματα από την επιφάνεια, η βάση επεξεργάζεται επιπροσθέτως με ένα αστάρι - όχι μόνο θα προστατεύσει την μελλοντική επίστρωση από το σχηματισμό μούχλας και περονόσπορου αλλά θα αυξήσει επίσης την πρόσφυση για βαφή, ασβέστη ή ταπετσαρία.

Το ίδιο ισχύει και για το ανώτατο όριο: καθαρίζεται και ισοπέδωσε.Για να φινίρετε την επιφάνεια αυτού του τύπου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά υλικά, ενώ για την πρώτη αυτο-επισκευή δεν συνιστάται η αγορά ακριβών στοιχείων φινιρίσματος, καθώς η συνεργασία με αυτά απαιτεί ειδικές δεξιότητες και εμπειρία. Αφού ολοκληρωθεί η αποσυναρμολόγηση των παλαιών επιστρώσεων, εγκαθίσταται ένα νέο πάτωμα. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η λειτουργία πρέπει να γίνει πριν διακοσμηθούν οι τοίχοι.

Κατ 'αρχάς, κάντε μια ισχυρή γραβάτα, ισοπέδωσε την επιφάνεια και, στη συνέχεια, καλύψτε το προηγουμένως επιλεγμένο υλικό. Για την αίθουσα πάρτε συνήθως παρκέ, λινέλαιο ή laminate.

Επιλογή στυλ

Οι σύγχρονες επιλογές σχεδίασης της αίθουσας εντυπωσιάζουν με μια ποικιλία υφών και χρωμάτων, ενώ πρόσφατα για το εσωτερικό αυτής της αίθουσας προτιμούν να επιλέξουν ένα σχέδιο που αποτελείται από ένα συνδυασμό διαφόρων στυλ, μεταξύ των οποίων η πατάρι, ο μινιμαλισμός και η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.

 • Για μεγάλα και ευρύχωρα δωμάτια τέλεια Σκανδιναβικό φινίρισμα, χάρη στην οποία η αίθουσα θα έχει μια κομψή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση.
 • Σοφίτα καταλαμβάνει την κύρια θέση στο μοντέρνο στυλ, και αν το επιλέξετε για το σαλόνι, το εσωτερικό θα αποδειχθεί ένα ζεστό και όχι υπερφορτωμένο ντεκόρ.Σε αυτή την περίπτωση, το δάπεδο είναι από ξύλινες σανίδες, ένας από τους τοίχους στο δωμάτιο είναι διακοσμημένο με τούβλα. Όσον αφορά την ταπετσαρία, η χρήση τους στο εσωτερικό δεν παρέχεται.
 • Πιο πρόσφατα, ο σχεδιασμός των αίθουσων εμφανίστηκε και κατεύθυνση υψηλής τεχνολογίας. Έχει πολλά πλεονεκτήματα και συχνά προτιμάται για μικρούς χώρους. Η υψηλή τεχνολογία χαρακτηρίζεται από τις σωστές γραμμές, και στο ντεκόρ, κατά κανόνα, μέταλλο, κυριαρχούν τα γυάλινα στοιχεία.
 • Ιδιαίτερη προσοχή αξίζει μινιμαλισμό. Επιλέγεται από τους ιδιοκτήτες σπιτιού που αγαπούν την αφθονία του ελεύθερου χώρου στο δωμάτιο. Ο μινιμαλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικροσκοπικά σαλόνια και σε πολυτελή δωμάτια. Ο σχεδιασμός του προσφέρει ένα ελάχιστο φινίρισμα, αυστηρή διακόσμηση, έλλειψη φωτεινών διακοσμητικών αντικειμένων και ζωγραφικής στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, οι τοίχοι τελειώνουν με φυσικά υλικά από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις, τα καλύμματα δαπέδου είναι από φυσικό ξύλο και η οροφή είναι διακοσμημένη τόσο με αρθρωτές κατασκευές όσο και με διακοσμητικό γύψο.

Χρώμα διάλυμα και διακόσμηση

Ο σχεδιασμός καθιστικού δωματίου δεν θα φανεί όμορφος αν τα χρώματα της παλέτας χρωμάτων είναι λάθος γι 'αυτό.Χρησιμοποιώντας το παιχνίδι του χρώματος, μπορείτε αρχικά να διαιρέσετε το δωμάτιο σε ξεχωριστές ζώνες.

Ο συνδυασμός του σκοτεινού δαπέδου και των ελαφρών τοίχων θα κάνει το δωμάτιο ευρύτερο, και ο σχεδιασμός των τοίχων, οροφής και δαπέδου σε λευκές ή μπεζ αποχρώσεις θα δώσει τον όγκο του δωματίου. Τα χρώματα παστέλ είναι ιδανικά για ένα μικρό δωμάτιο, και αν η περιοχή του δωματίου είναι μεγάλη, τότε τα φωτεινά και κορεσμένα χρώματα είναι κατάλληλα για αυτό. Όσο για το σχεδιασμό των τοίχων, στα σαλόνια βλέπουν μεγάλες επιφάνειες από λινό και βελούδο, που χρησιμοποιούνται συχνά και ταπετσαρίες μεταξιού.

Ασυνήθιστα στην αίθουσα φαίνονται τελειώματα. Δεν έχει μόνο μια αισθητικά ελκυστική εμφάνιση, αλλά επίσης εκτελεί τις λειτουργίες της θερμομόνωσης στο δωμάτιο, προστατεύει το χώρο από την ακτινοβολία των οικιακών συσκευών.

Η επιλογή της χρωματικής παλέτας για την αίθουσα εξαρτάται από το στυλ του δωματίου. Αν σχεδιάζετε να κάνετε το δωμάτιο κλασικό, τότε χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση τα φυσικά χρώματα και οι λάτρεις του κάτι ασυνήθιστου μπορούν να μετατρέψουν διάφορες ιδέες σε πραγματικότητα - για παράδειγμα, κάνουν τους τοίχους σκοτεινές και λευκό και το πάτωμα και το ανώτατο όριο. Ο μοντέρνος σχεδιασμός των καθιστικών καλωσορίζει τη χρήση φυσικών υλικών, ώστε να διακοσμήσετε το χώρο με ξύλο, δέρμα, γυαλί και μέταλλο.

Επιλογές φινιρίσματος

Όταν πραγματοποιείτε επισκευές στην αίθουσα, είναι απαραίτητο να εξετάσετε προσεκτικά τη μελλοντική της εμφάνιση, να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα για το δωμάτιο, να αγοράσετε τα κατάλληλα έπιπλα και να εξασφαλίσετε καλό φωτισμό. Θα πρέπει επίσης να ελευθερώνει χώρο από περιττά αντικείμενα, καθώς η κομψότητα και η απλότητα είναι τα κύρια συστατικά ενός σύγχρονου εσωτερικού χώρου. Για το σχεδιασμό όλων των επιφανειών στο δωμάτιο συνιστάται η χρήση υψηλής ποιότητας, μοντέρνων υλικών. Δεν θα υπηρετούν μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά θα ευχαριστήσουν τους άλλους με την ελκυστική εμφάνιση τους.

Τείχη

Αυτός ο τύπος επιφανειών μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα υλικά. Ο απλούστερος και πιο προσπελάσιμος τρόπος για ανεξάρτητη εργασία είναι η ζωγραφική στους τοίχους. Είναι πολύ κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου επιλέγεται ένας προϋπολογισμός ή τακτική επισκευή, καθώς η διαδικασία εφαρμογής του χρώματος δεν απαιτεί πολύ χρόνο και δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και το νέο χρώμα στην επιφάνεια θα επιτρέψει να αλλάξει ριζικά το βλέμμα του δωματίου. Η βαφή αγοράζεται για εσωτερική διακόσμηση. Δεν είναι κακό στο εσωτερικό του σαλόνι φαίνεται και διακοσμητικό γύψο.

Είναι χωρισμένο σε:

 • υφή?
 • πυριτικό ·
 • λατέξ.
 • Βενετσιάνικο.

Συχνά οι τοίχοι στο καθιστικό καλύπτονται με ειδικά πάνελ. Μπορούν να στερεωθούν στη βάση, η οποία είναι επίπεδη με γυψοσανίδες, ή στην επιφάνεια με το παλιό φινίρισμα.

Τα πάνελ είναι:

 • φυλλώδη;
 • ράφι και γρανάζι.
 • πλακάκια.

Όσο για το σχεδιασμό της διακοσμητικής τεχνητής πέτρας, θεωρείται ο πιο πρωτότυπος τρόπος για να διακοσμήσετε τις επιφάνειες. Συχνά χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό, όταν θέλουν να σχηματοποιήσουν την επιφάνεια ως τούβλο, για να διακοσμήσουν τις καμάρες. Η πέτρα συνδυάζεται καλά με ταπετσαρίες βινυλίου: χάρη σε αυτή τη σύνθεση, αποκτάται ασυνήθιστη ανακούφιση, η αρμονία των χρωμάτων. Πολλοί σχεδιαστές προτιμούν επίσης να χρησιμοποιούν ξύλο ή clapboard στην αίθουσα. Τις περισσότερες φορές, για το ντεκόρ, επιλέξτε ένα πάνελ από φελλό ή πολυστρωματικό, επίσης, να το σπίτι δαπέδου.

Μια ασυνήθιστη επιλογή είναι η χρήση του δέρματος. Για να γίνει αυτό, αποκτήστε πολύχρωμα δερμάτινα πλακίδια, τα οποία μπορούν να έχουν τόσο γυαλιστερή όσο και ανακουφιστική βάση.

Paul

Το δάπεδο στο σαλόνι παίζει τεράστιο ρόλο, καθώς η μελλοντική όψη του δωματίου εξαρτάται από την επιλογή του. Παραδοσιακά για τις αίθουσες αποκτούν laminate δάπεδο, χαλί, ή linoleum.Κάθε ένα από τα παραπάνω υλικά είναι μοναδικό με τον δικό του τρόπο, έχει θετικά χαρακτηριστικά, αλλά διαφέρει στην τιμή και την ποιότητα. Για παράδειγμα, το χαλί φαίνεται υπέροχο, αλλά οι ιδιότητες απόδοσής του είναι κατώτερες από το έλασμα. Το παρκέ έχει εξαιρετική ηχομόνωση και θερμομόνωση, αλλά είναι ακριβότερο από το λινέλαιο.

Ως εκ τούτου, επιλέγοντας ένα κάλυμμα δαπέδου για την αίθουσα, είναι απαραίτητο να καθοδηγείται όχι μόνο από αισθητικούς δείκτες, αλλά και από τη δύναμη και την ανθεκτικότητα του προϊόντος. Εάν το σπίτι σχεδιάζει μια απλή ανακατασκευή, τότε η τοποθέτηση λινοτάπητα είναι κατάλληλο. Σε αυτή την περίπτωση, όταν τα οικογενειακά οικονομικά επιτρέπουν την πραγματοποίηση επισκευών κεφαλαίου, θα πρέπει να προτιμάτε ένα φυλλόμορφο ή παρκέ.

Παράθυρο ανοίγματος

Τα παράθυρα στο σαλόνι πρέπει να είναι μεγάλου μεγέθους, ειδικά εάν σχεδιάζετε να συνδυάσετε αρκετές ζώνες στο δωμάτιο, επομένως συνιστάται η αντικατάσταση του ανοίγματος και η τοποθέτηση νέας υάλου. Στο σχεδιασμό της αίθουσας είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιούνται κουρτίνες από παχιά υφάσματα ως διακόσμηση. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τις ημιδιαφανείς και ελαφριές κουρτίνες.

Οροφή

Σήμερα, οι συνδυασμένες οροφές είναι πολύ δημοφιλείς.Για να γίνει αυτό, αρχικά ορίστε τα επίπεδα του γυψοσανίδας, και στη συνέχεια ανέστειλε τις δομές. Μετά το τέντωμα του καμβά, εκτελείται ένα σύστημα φωτισμού. Αν το δωμάτιο δεν είναι υψηλό, τότε μπορείτε απλά να κάνετε όμορφες συνθέσεις από γυψοσανίδα, να τις διακοσμήσετε με ταπετσαρία ή γύψο, ενώ για κάθε ζώνη στο δωμάτιο επιλέγεται διαφορετική σκιά και υφή.

Πώς να διαχωρίσετε από το διάδρομο;

Το εσωτερικό της αίθουσας θα φαίνεται πιο ενδιαφέρον εάν η ίδια η αίθουσα είναι χωρισμένη από το διάδρομο. Έτσι, το δωμάτιο θα είναι πιο ευρύχωρο και πιο άνετο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να κάνετε μια διάκριση. Για παράδειγμα, ένας μικρός τοίχος από γυψοσανίδες ή ελαφρά ράφια είναι κατάλληλος ως διαμέρισμα. Η οπτική χωριστή αίθουσα θα βοηθήσει και πολυεπίπεδο κάλυμμα δαπέδου. Για να γίνει αυτό, μια μικρή διαφορά στα επίπεδα του δαπέδου.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετός χώρος κοντά στην πόρτα εισόδου και υπάρχει έντονη επιθυμία να γίνει διάκριση μεταξύ των ζωνών, τότε θα ήταν καλή επιλογή να χρησιμοποιήσετε ένα κινητό διαμέρισμα υπό μορφή ντουλαπιού ή μικρού ραφιού. Αυτή η τεχνική σχεδιασμού είναι ιδανική για μικρά δωμάτια διακοσμημένα με στυλ μινιμαλισμού. Για ευρύχωρους περαστικούς και καθιστικούς χώρους, η στήλη στήριξης μπορεί να εκτελέσει τη λειτουργία διαχωρισμού.

Τακτοποιούμε τα έπιπλα

Ο εξοπλισμός του χώρου θα πρέπει να τηρεί την αρχή του ελεύθερου χώρου. Σε ένα μικρό τετράγωνο δωμάτιο θα ήταν ακατάλληλο να τοποθετήσετε μαζικά έπιπλα: για μικρά δωμάτια είναι καλύτερο να αγοράσετε μικρές μονάδες. Για το σαλόνι έκταση 18 τετραγωνικών μέτρων. m. κατάλληλα έπιπλα, που αποτελούνται από έναν άνετο καναπέ, τραπεζάκι καφέ και μερικές καρέκλες. Εάν το δωμάτιο είναι προγραμματισμένο για εορταστικά δείπνα, τότε θα χρειαστείτε επίσης ένα τραπέζι.

Τα ταπετσαρισμένα έπιπλα πρέπει να εγκαθίστανται κοντά στους τοίχους.και στο εσωτερικό, που παρέχει το χώρο εργασίας, ένα γραφείο τοποθετείται δίπλα στο παράθυρο. Σε ένα ιδιωτικό ξύλινο σπίτι, είναι πολύ ευκολότερο να εξοπλιστεί ένα δωμάτιο, δεδομένου ότι κατά το σχεδιασμό, το σαλόνι είναι συχνά μεγάλο. Σχεδιασμός με δοκούς οροφής θα συμπληρώσει όμορφα τα έπιπλα από φυσικό ξύλο. Σε αυτά τα σαλόνια θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα αρθρωτό τοίχο, στις πλευρές του οποίου μπορείτε να κρεμάστε ράφια για βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα.

Φωτισμός

Αφού επιλεγεί ο σχεδιασμός του δωματίου, καθώς και το φινίρισμα όλων των επιφανειών, θα πρέπει να ανησυχείτε για το σύστημα φωτισμού. Η έλλειψη φωτός στο δωμάτιο μπορεί να χαλάσει τη συνολική εμφάνιση του χώρου και όλα τα στοιχεία του ντεκόρ θα φαίνονται θαμπό και θαμπό. Τις περισσότερες φορές, οι μεγάλοι πολυέλαιοι και οι λαμπτήρες δαπέδου επιλέγονται για σαλόνια.

Εάν, μετά από επισκευές στο δωμάτιο, έχει τοποθετηθεί μια οροφή τέντωμα, οι προβολείς θα παρέχουν φωτισμό πολλαπλών επιπέδων, χάρη στον οποίο ο χώρος θα γεμίσει με ρομαντισμό και άνεση.

Ενδιαφέρουσες ιδέες στο εσωτερικό

Ο ιδανικός σχεδιασμός στο σαλόνι μπορεί να δημιουργηθεί διαιρώντας το δωμάτιο σε διάφορες ζώνες και μια όμορφη διάταξη επίπλων θα γεμίσει τον χώρο με άνεση και νοστιμιά. Για ένα μικρό δωμάτιο, ένα σύνολο από μια μαλακή "γωνιά" που αποτελείται από μεμονωμένες μονάδες, ένα τραπέζι από γυάλινο καφέ και ένα τραπέζι μετασχηματιστών θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή.

Για να επεκτείνετε το δωμάτιο θα πρέπει να καθορίσετε τα διακοσμητικά σύνορα σε ολόκληρο τον τοίχο και το έδαφος της κουζίνας και του καθιστικού διαιρούμενο από το μπαρ. Ταυτόχρονα, στην οροφή τοποθετείται οροφή πολλαπλών επιπέδων με φωτεινή σκιά, τοποθετούνται μεγάλοι πολυελαίοι κατά μήκος του κέντρου και ένας πολύχρωμος οπίσθιος φωτισμός τοποθετείται γύρω από την περίμετρο. Σε αυτό το πλαίσιο, το φύλλο από φύλλα καρυδιάς θα φανεί κερδοφόρο.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να επισκευάσετε την αίθουσα με τα δικά σας χέρια, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο