Ο σχεδιασμός του καθιστικού με τζάκι στο στιλ της Προβηγκίας

Προβηγκία - ρουστίκ ύφος της νότιας Γαλλίας. Είναι δύσκολο για τους κατοίκους της πόλης να φανταστούν έναν κόσμο χωρίς αναστάτωση ανάμεσα στα λιβάδια λουλουδιών που λούζονται στον ήλιο.

Οι εσωτερικοί χώροι των καθιστικών στο στιλ της Προβηγκίας είναι ελαφρύι, είναι ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα.

Εξετάστε τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του καθιστικού με τζάκι.

Χαρακτηριστικά στυλ

Η Προβηγκία υπονοεί την αίσθηση της άνεσης και της απλότητας, την επιείκεια και την ακριβή διακόσμηση είναι απαράδεκτα εδώ. Η απλότητα αυτού του στυλ είναι αγενής, φαίνεται ρουστίκ, αλλά προς τα έξω διαφέρει από την ξηρή κατεύθυνση του στυλ μινιμαλισμού. Το εσωτερικό του στιλ της Προβηγκίας επιτρέπει ένα γκρεμό του χώρου με έπιπλα, διακοσμητικά ντεκολτέ και λουλουδιακά υφάσματα ελαφρών παστέλ χρωμάτων. Μερικές φορές η Προβηγκία συγχέεται με την κατεύθυνση της χώρας, η οποία έχει απορροφήσει τα επαρχιακά στοιχεία πολλών χωρών του κόσμου.Έχουν ένα κοινό αγροτικό θέμα, αλλά η Προβηγκία είναι ένα πεδίο λουλουδιών με ήρεμες και ανοιχτές αποχρώσεις, το στυλ προτιμά τα ημίτονα σε ένα συγκεκριμένο χρώμα.

Το εσωτερικό του σαλόνι στο στυλ της Προβηγκίας ενσαρκώνει το φως και την ειρήνη. Το τζάκι στο σαλόνι μπορεί να είναι ηλεκτρονικό ή διακοσμητικό. Θα προσθέσει στο χώρο ένα αίσθημα άνεσης στο σπίτι. Η ζωντανή πυρκαγιά θα γίνει μια φωτεινότερη έμφαση στο εσωτερικό, αλλά μόνο οι ιδιοκτήτες βιλών και ιδιωτικών κατοικιών μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

Για να δημιουργήσετε μια εσωτερική Provence, θα πρέπει να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά της:

 • Η απλότητα είναι η έννοια του στυλ. Η όλη κατάσταση είναι απλή, αξίζει να χρησιμοποιείτε όμορφα έπιπλα και αξεσουάρ.
 • Τα έπιπλα πρέπει να είναι είτε παλαιά είτε τεχνητά ωριμασμένα.
 • Το τζάκι γίνεται μια ειδική διακόσμηση του εσωτερικού.
 • Το φυτικό χρώμα των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων προτιμάται.
 • Τα πιάτα που κοσμούν το ντουλάπι του καθιστικού πρέπει να είναι πολύχρωμα.
 • Απαιτούμενα φρέσκα λουλούδια σε γλάστρες ή βάζα.
 • Το στυλ δεν αρέσει σαφή γεωμετρία, δημιουργείται από λείες γραμμές, ελεύθερες άκρες υφασμάτων. Το φαινομενικό χάος και η τελειότητα συνδυάζονται σε ένα εσωτερικό.
 • Χειροποίητα πράγματα προτιμώνται για διακόσμηση.

Η Προβηγκία είναι ένα πεδίο λεβάντας, μια ελιά και μια ρουστίκ ηλίανθος. Αν το Διαδίκτυο αισθάνεται άνεση και άνεση, τότε είναι σωστά τοποθετημένο.

Τελειώστε

Όλα τα υλικά που εμπλέκονται στη διακόσμηση των χώρων πρέπει να είναι φυσικά. Τα λινέλαιο, οι ταπετσαρίες και οι ψευδοροφές σε αυτό το στυλ είναι ακατάλληλες. Η απλότητα της γαλλικής υπαίθρου χαρακτηρίζεται από σοβάτισμα ή ζωγραφική τοίχων σε χρώματα παστέλ αποχρώσεις. Η αμέλεια της εργασίας σε αυτό το θέμα είναι ακόμη ευπρόσδεκτη. Ένας από τους τοίχους μπορεί να είναι επενδυμένος με ξύλο, έπειτα ζωγραφισμένος στο χρώμα του περιβάλλοντος. Το φινίρισμα μπορεί να γίνει αόρατο για να επισημάνει τα έπιπλα και τη διακόσμηση. Οι πόρτες μπορούν να γίνουν τεχνητά με τη χρήση ειδικής τεχνικής ζωγραφικής ή διακοσμημένες με φυτικά ένθετα.

Έπιπλα

Στη διάταξη του στυλ σαλόνι Provence δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ντουλάπες. Τα ντουλάπια, τα ντουλάπια, τα μολύβια, τα οποία δεν θα φαίνονται πιο αρμονικά σε αυτό. Θα ήταν καλό να βρείτε παλιά έπιπλα, να τα αποκαταστήσετε, να τα βάψετε, δημιουργώντας το αποτέλεσμα της τρίψιμο. Τα ψηλά πόδια των κατασκευών, η παρουσία σφυρηλασίας στο ντεκόρ των πολυθρόνων, οι πολυέλαιοι θα τονίσουν και θα εμβαθύνουν το επιλεγμένο στυλ. Επικαλυμμένα έπιπλα, καλυμμένα με καλύμματα από λινό ή βαμβακερό ύφασμα, θα πρέπει να είναι ελαφρώς τραχιά.Δεν πρέπει να τοποθετείται κατά μήκος των τειχών: μπορείτε να επιλέξετε μια ελαφρώς χαοτική ομάδα. Θήκες και ράφια γεμάτα με πολύχρωμα κουτιά, ψάθινα καλάθια και συρτάρια.

Διακόσμηση

Τα αντικείμενα που γίνονται χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage, ρολόγια vintage, ασπρόμαυρες φωτογραφίες, γλάστρες με φρέσκα λουλούδια θα διακοσμήσουν το εσωτερικό σε ρουστίκ ύφος. Χειροτεχνία σε οποιαδήποτε εκδήλωση είναι ευπρόσδεκτη: χειροτεχνία, πλέξιμο, κεντήματα.

Η διακόσμηση επιλέγεται με το στυλ της γεύσης της γαλλικής χώρας:

 • καλάθια από λυγαριά.
 • ειδώλια από πορσελάνη.
 • ξύλινα σκεύη?
 • καθρέφτες σε ένα τεράστιο λευκό πλαίσιο?
 • ζωγραφική της χλωρίδας.

Το τζάκι μπορεί να διακοσμηθεί με απομιμήσεις τούβλων, φτιαγμένο σε ανοιχτό γκρι χρώμα ή σε σκιά από ελεφαντόδοντο. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ρυθμίσετε την πρόσοψη της προβολής του τζακιού ή μέρος αυτού.

Υφάσματα

Φυσικά υφάσματα δεν πρέπει να είναι φωτεινά, η προτεραιότητα είναι απαλή χρώματα: λεβάντα, ροδάκινο, μέντα. Μπορούν να περιέχουν μεγάλο αριθμό μικρών λουλουδιών ή ευθειών γραμμών. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για τη διακόσμηση του παραθύρου φαίνονται καλά με βολάν. Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα διακόσμησης τζάκι δεν είναι επιθυμητά. Το μέγιστο που επιτρέπεται είναι μια διακοσμητική σερβιέτα σε ένα ράφι που βρίσκεται πάνω από το ίδιο το τζάκι.

Τζάκι στο σαλόνι

Το εσωτερικό στο προβηγκικό στυλ είναι διαπερασμένο με ζεστασιά. Η συσκευή ενός τζακιού θα γίνει λογικό τέλος μιας άνετης κατάστασης. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς πρέπει να είναι. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να διατηρήσει το συνολικό χρωματικό σχέδιο του εσωτερικού, να είναι μια προσεκτική προφορά, οργανικά ενσωματωμένη στην κατάσταση. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη ζωγραφική με στοιχεία τριβής, ακανόνιστες άκρες, σαν να επηρεάζεται το τζάκι από μια στιγμή του χρόνου.

Υπάρχουν ειδικές τεχνικές με τις οποίες μπορείτε να ηλικιωθείτε αντικείμενα:

 • Μια ειδική λάκα εφαρμόζεται στην βαμμένη και αποξηραμένη επιφάνεια, το στρώμα της οποίας σπάει όταν στεγνώσει. Μέσω της αράχνης ρωγμές peeps χρώμα.
 • Χρησιμοποιώντας σκληρή στεγνή βούρτσα, η βαφή εφαρμόζεται άνισα στα προεξέχοντα μέρη της διακόσμησης.
 • Το τζάκι είναι βαμμένο με σκοτεινό στρώμα, μετά από ξήρανση εφαρμόζεται φως, τότε η επιφάνεια λειαίνεται έτσι ώστε το σκοτεινό χρώμα να είναι ορατό σε μέρη.
 • Τα παλιά μεταλλικά στοιχεία μπορούν να δίνουν μια τρύπα στο τζάκι. Υποβάλλονται σε επεξεργασία με διάλυμα υδροχλωρικού οξέος για την οξείδωση του μετάλλου.

Στις παλιές εποχές, ο γύψος χρησιμοποιείται ενεργά για να δημιουργήσει ένα ντεκόρ, έτσι ένα τζάκι της Προβηγκίας μπορεί να διακοσμηθεί με γυψομάρμαρο.Δεν χρειάζεται να είναι πλούσια και περίπλοκα σχέδια, όπως στις ιστορικές κατευθύνσεις του σχεδιασμού. Οι πιο ενδιαφέρουσες εμφάνισες απλές και ξεκάθαρες μοντελοποιήσεις, υποστηριζόμενες από την περιβάλλουσα εσωτερική διακόσμηση Μόνο φυσικά υλικά εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του τζακιού: πέτρα, τούβλα, κεραμικά, και μερικές φορές ακριβά είδη ξύλου.

Η διακόσμηση της εστίας μοιάζει με σχάρα από σφυρήλατο σίδερο.

Είναι επιθυμητό η πύλη του φούρνου της τεχνητής εστίας να φαίνεται ρεαλιστική (σφυρηλατημένη σχάρα, κούτσουρα). Μερικές φορές τέτοια τζάκια μιμούνται την πυρκαγιά, και ακόμη και το τράβηγμα καυσόξυλων. Το χρώμα του τζακιού πρέπει να είναι αρμονικό με την επένδυση του καθιστικού. Συνήθως επιλέγονται γαλακτοί λευκοί, γαλαζωποί, ανοιχτο ροζ, ματ κίτρινοι τόνοι. Το λευκό χρώμα είναι εύκολο στην ηλικία. Το σαλόνι Provence στυλ θα είναι το μέρος όπου το νοικοκυριό μπορεί να επικοινωνήσει μεταξύ τους, καθισμένος άνετα δίπλα στο τζάκι.

Πώς να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό σχέδιο στο στυλ της Προβηγκίας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο