Χαρακτηριστικά του καθιστικού με τζάκι

Τώρα τα τζάκια γίνονται δημοφιλή είδη εσωτερικού χώρου σε παραδοσιακά και μοντέρνα σαλόνια. Δίνουν στο εσωτερικό μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεσης, αλλά και βοηθούν να διαφοροποιήσουν τα ενδιαφέροντά τους ακόμα και μια απλή και βαρετή ατμόσφαιρα. Οι σύγχρονες εκδοχές των τζακιών έχουν πολλές ποικιλίες, ώστε να μπορούν να χωρέσουν σε σχεδόν οποιοδήποτε σαλόνι σχεδίου σχεδίου.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Εάν σχεδιάζετε να φτιάξετε ένα σαλόνι με τζάκι, για έναν αρμόδιο σχεδιασμό είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του δωματίου σας. Αυτό που έχει σημασία είναι η διάταξη, το μέγεθος, καθώς και το επιθυμητό τελείωμα και ακόμη και η τοποθέτηση των επίπλων. Κατά την ανάπτυξη ενός σχεδίου σχεδιασμού, θα συναντήσετε πολλά χαρακτηριστικά αυτού του περιβάλλοντος.

Ο χώρος για το τζάκι πρέπει να επιλεγεί έτσι ώστε να ταιριάζει οργανικά στη συνολική διάταξη του δωματίου. Δεν συνιστάται να τοποθετήσετε ένα τζάκι στο διάδρομο, καθώς θα είναι απλά ενοχλητικό: γύρω από το τζάκι συνήθως εξοπλίζεται ένας χώρος αναψυχής και εάν άλλα μέλη της οικογένειας περνούν συνεχώς, θα είναι άβολα να ξεκουραστούν. Επιπλέον, δεν είναι συνηθισμένο να τοποθετήσετε το τζάκι κοντά στις πόρτες ή στα παράθυρα.

Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε την πρακτικότητα εκ των προτέρων, επειδή η κύρια λειτουργία του τζακιού είναι να θερμάνει το δωμάτιο. Το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας θα δώσει τζάκια που θερμαίνονται με καυσόξυλα, καθώς και απομιμήσεις πυρκαγιών, που εργάζονται στον ηλεκτρισμό. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι τα σύγχρονα μοντέρνα μοντέλα, τζάμια από δύο ή τρεις πλευρές, ουσιαστικά χάνουν τις παραδοσιακές παραλλαγές στην πρακτικότητα.

Εάν είναι δυνατόν να αγοράσετε μια πύλη τζάκι με ένα κουτί κάτω, αυτό σίγουρα αξίζει να το κάνετε. Σε ένα μικρό ντουλάπι κάτω από το τζάκι θα είναι πολύ βολικό να αποθηκεύσετε καυσόξυλα για την εστία ή απλά οποιεσδήποτε αντικείμενα χρειάζεστε στην καθημερινή ζωή - για παράδειγμα, μια βούρτσα καθαρισμού τζάκι. Συχνά, τα τζάκια έχουν επίσης ένα μικρό ανοικτό ράφι στην κορυφή. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν έχετε ένα ευρύχωρο σαλόνι και στο εσωτερικό σας αρέσει μια πληθώρα μικρών λεπτομερειών. Σε ένα παρόμοιο ράφι πάνω από την πύλη τζάκι μπορείτε να βάλετε ένα ρολόι, κομψή κεραμική ή φωτογραφίες - τέτοιες φωτεινές λεπτομέρειες θα συμβάλουν στην περαιτέρω προβολή του τζακιού.

Πολλοί φοβούνται ότι το τζάκι θα είναι πολύ εμφανές στο εσωτερικό και δεν θα είναι σε θέση να εναρμονιστούν αρμονικά στο σχέδιο - αυτό είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό των περιπτώσεων όπου το κέντρο με το παραδοσιακό σχέδιο τοποθετείται σε ένα μοντέρνο εσωτερικό. Για να αποφευχθεί αυτό, τραπέζια ή χαμηλά ντουλάπια στο πλάι συχνά συνδέονται με την πύλη του τζακιού. Μπορούν να διακοσμηθούν με το ίδιο κεραμίδι ή χρώμα με την πύλη του τζακιού. Έτσι μπορείτε να στηρίξετε την εστία στο εσωτερικό, οργανικά το τοποθετήσετε στο ντεκόρ του δωματίου σας.

Τύποι τζάκια

Τα σύγχρονα τζάκια είναι πολύ διαφορετικά - μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία, το απαιτούμενο καύσιμο, την ακτινοβολία θερμότητας και στυλ. Παρ 'όλα αυτά, όλα τα τζάκια έχουν μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά. Το κύριο μέρος της ορατής κατασκευής καταλαμβάνεται από την πύλη τζάκι - είναι μια πρόσοψη που μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία: πλακάκια, πλακάκια, ξύλο και ζωγραφική. Επίσης στο σχέδιο περιλαμβάνει ένα θάλαμο για την καύση του ξύλου, που ονομάζεται πυρκαγιά, καπνοδόχο και καμινάδα, που βλέπει στο δρόμο.

Μερικές φορές ένα μικρό ντουλάπι τζάκι για την αποθήκευση καυσόξυλων είναι τοποθετημένο στο μπροστινό μέρος της εστίας, από πάνω ή κάτω, και ένα μικρό τραπέζι, συχνά διακοσμημένο με το ίδιο στυλ όπως το τζάκι, βρίσκεται συχνά στο πλάι.

Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός όλων των πραγματικών τζάκια είναι πολύ παρόμοια, υπάρχουν ορισμένες διαφορές.Πρώτα απ 'όλα, τζάκια διακρίνονται από τη θέση στο σπίτι, το οποίο μπορούν να καταλάβουν.

Υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές για τις εστίες:

 • τοίχο?
 • γωνία;
 • ενσωματωμένο;
 • νησί

Η πιο δημοφιλής επιλογή είναι τζάκι τοίχου. Ταυτόχρονα, αυτή η επιλογή είναι αρκετά μεγάλη και καταλαμβάνει πολύ χώρο, επομένως συνιστάται να εξεταστεί ένα παρόμοιο μοντέλο για ευρύχωρα σπίτια. Το προφανές πλεονέκτημα είναι ότι ένα τέτοιο τζάκι ταιριάζει στον τοίχο, πράγμα που σημαίνει ότι φαίνεται οργανικά στο εσωτερικό. Αυτοί οι τύποι τζακιών διακρίνονται συνήθως με πλακάκια, τούβλα ή πέτρα.

Γωνιακό τζάκι Έχει ένα ειδικό σχέδιο και μπορεί να φανεί πολύ όμορφο σε κάθε τύπο εσωτερικού χώρου. Αυτά τα μοντέλα θα είναι η ιδανική επιλογή για τους ιδιοκτήτες μικρών διαμερισμάτων. Η διακόσμηση ενός τέτοιου τζακιού μπορεί να είναι σχεδόν οτιδήποτε, και γύρω του μπορείτε εύκολα να οργανώσετε άνετες καρέκλες ή ακόμα και έναν γωνιακό καναπέ για χαλάρωση.

Εντοιχιζόμενο τζάκι έχει μια καμινάδα ενσωματωμένη στον τοίχο - να φροντίσει για την παρουσία ενός τέτοιου τζακιού είναι ακόμα στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σπιτιού. Αυτή η επιλογή φαίνεται υπέροχη και καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο στο σαλόνι.Ταυτόχρονα, για να είναι αισθητή, είναι σίγουρα σημαντικό να βρούμε ένα ελκυστικό και ενδιαφέρον τελείωμα για την πύλη.

Τζάκι νησιού όχι πολύ συνηθισμένο, αλλά φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Κυρίως παρόμοιες επιλογές είναι κατάλληλες για ευρύχωρα σαλόνια, διαφορετικά απλά δεν θα έχετε πουθενά να βρείτε το νησί. Ταυτόχρονα, τέτοιες επιλογές έχουν μια αναρτημένη καμινάδα, και η απόδοση θερμότητας από αυτές θα είναι μικρότερη από ό, τι από άλλα μοντέλα. Τα τζάκια στο νησί είναι κυρίως διακοσμητικά. Η εστία μπορεί να προβληθεί από όλες τις πλευρές και μπορείτε να εντοπίσετε τέτοια μοντέλα οπουδήποτε στο δωμάτιό σας, συμπληρώνοντας έναν καναπέ και πολυθρόνες.

Εκτός από τη θέση στο σπίτι, Είναι σημαντικό να τονίσουμε τις διαφορές των τζακιών ανά τύπο καυσίμου που απαιτείται για την εστία:

 • Ένα τζάκι καύσης ξύλου είναι μια παραδοσιακή επιλογή, απαιτεί προσεκτική τοποθέτηση και δεν εκπέμπει πάρα πολύ θερμότητα. Ωστόσο, το είδος των αρμάτων καταγραφής στην πύλη συναρπάζει και δημιουργεί μια ξεχωριστή, ασύγκριτη ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.
 • Εάν θέλετε μια πιο πρακτική επιλογή, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα εύχρηστο τζάκι αερίου.
 • Ηλεκτρονικά τζάκια - αυτό είναι μια απομίμηση της πραγματικής φωτιάς, είναι κατάλληλα για το διαμέρισμα, και για το σπίτι, καθώς και θα είναι βολικό για τη χρήση.
 • Τέλος, τα βιοκαύσιμα είναι καινοτόμα μοντέλα αλκοόλ που έχουν κυρίως διακοσμητική λειτουργία.

Σύμφωνα με τη μέθοδο της ακτινοβολίας της θερμότητας, οι σύγχρονες εστίες μπορούν επίσης να χωριστούν σε διάφορους τύπους:

 • Η πρώτη επιλογή είναι ένα κέντρο με μονομερή ακτινοβολία θερμότητας, το πιο δημοφιλές σε ιδιωτικές κατοικίες, είναι ο απλούστερος σχεδιασμός και έχει τη μέγιστη μεταφορά θερμότητας.
 • Φώτη με διπλής όψης ακτινοβολία θα είναι η αρχική σχεδίαση στρίψιμο στο εσωτερικό, αλλά χάνουν στη μεταφορά θερμότητας και την πρακτικότητα.
 • Υπάρχουν επίσης επιλογές με τριπλή ακτινοβολία, είναι σπάνιες και η κύρια λειτουργία τους είναι διακοσμητική.

Στυλ

  Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε το σχεδιασμό της πύλης τζάκι για το στυλ σας στο εσωτερικό. Η εστία μπορεί να χωρέσει οργανικά στη διακόσμηση οποιουδήποτε καθιστικού, αλλά πρέπει να βρείτε κατάλληλες επιλογές για διακόσμηση.

  Στο διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, το τζάκι θα πρέπει να γίνει ένα οργανικό μέρος του χώρου διαβίωσης.

  Πολύ συχνά, τα τζάκια επιλέγονται για εσωτερικούς χώρους. country style σε εξοχικές κατοικίες. Συχνά η παραδοσιακή πρόσοψη ενός τζακιού με τούβλο ή πέτρα μοιάζει πολύ σε τέτοια σαλόνια.Ταυτόχρονα, αν θέλετε να διαφοροποιήσετε την κατάσταση με λαϊκά μοτίβα, μπορείτε να επιλέξετε κεραμικά πλακάκια για να διακοσμήσετε το τζάκι. Οι ξύλινες σκαλισμένες καπλαμάδες μπορούν επίσης να φαίνονται πολύ βιολογικές. Τέλος, οι απλές μεταλλικές προσόψεις θα ταιριάζουν επίσης στο στυλ της χώρας και θα γίνουν το επίκεντρο του εσωτερικού σας.

  Σαλόνι στυλ σαλέ - Αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλλαγές του στυλ της χώρας, όπως εσωτερικοί χώροι μοιάζουν με τη διακόσμηση των σπιτιών στις Ελβετικές Άλπεις. Συνήθως, αυτά τα σαλόνια έχουν ξύλινους τοίχους, δοκάρια στην οροφή, μεγάλα πανοραμικά παράθυρα και οι τοίχοι και το δάπεδο είναι διακοσμημένα με φυσικά δέρματα ζώων. Η επένδυση από πέτρα είναι ιδανική για τέτοια τζάκια - οι μπεζ και καφέ αποχρώσεις πρέπει να επιλέγονται έτσι ώστε να μην έρχονται σε αντίθεση με τα ξύλινα στοιχεία στο εσωτερικό. Επίσης, μερικές φορές μπορείτε να βρείτε μινιμαλιστικές εκδόσεις μεταλλικών πυλών τζάκι - θα κάνουν εάν θέλετε να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην εστία.

  Τώρα γίνεται μοντέρνα και πρακτική Σκανδιναβικό στυλ στο εσωτερικό. Για να παράσχει το σαλόνι με τέτοιο τρόπο μπορεί να είναι φθηνή, κυριαρχείται από κομψή σχεδίαση, φωτεινά χρώματα και οικολογικά υλικά.Ο φούρνος είναι πιο συχνά διακοσμημένος με ελαφριά κεραμικά πλακάκια ή πέτρα - αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για ένα μικρό δωμάτιο. Εάν έχετε ένα ευρύχωρο σαλόνι σε σκανδιναβικό στιλ, μπορείτε να επισημάνετε την εστία με τη βοήθεια πιο σκουρόχρωμων αποχρώσεων από πέτρα ή κεραμίδι.

  Μεταξύ άλλων, μια δημοφιλής λύση είναι η λευκή χύτευση, η οποία συνήθως συνδυάζεται με την κύρια επένδυση.

  Για ένα μοντέρνο σαλόνι hi-tech ύφος που χαρακτηρίζεται από γυαλιστερή επιφάνεια για το τζάκι. Διάφορες μεταλλικές επιλογές μπορεί να φαίνονται πολύ ενδιαφέρουσες - ο χάλυβας ή ο χαλκός θα φαίνονται εξαιρετικά στο φόντο ενός σκοτεινού εσωτερικού. Αν προτιμάτε παστέλ αποχρώσεις, αξίζει να εξεταστεί το πλαστικό γυαλιστερό προσόψεις που θα γίνει μια μοντέρνα και ευέλικτη λύση για το μοντέρνο σχεδιασμό. Τέλος, θα πρέπει να εξετάσετε ασυνήθιστες εκδόσεις τζακιών, που καλύπτονται με γυαλί σε δύο ή τρεις πλευρές - τέτοια τζάκια δεν είναι πολύ πρακτικά για τη θέρμανση του δωματίου, αλλά φαίνονται πολύ ασυνήθιστα και κομψά.

  Συχνά τα σπίτια κάνουν έξω σε κλασικό ύφοςΝεοκλασικά και μπαρόκ είναι επίσης δημοφιλή - ένα τέτοιο εσωτερικό φαίνεται πολυτελές και κομψό.Τζάκι σε τέτοιες ρυθμίσεις είναι συνήθως διακοσμημένα με μικρές διακοσμητικές στήλες και γυψομάρμαρο. Αντιμετωπίζοντας μια πρόσοψη από μια ενιαία πέτρα, για παράδειγμα, από μάρμαρο είναι επίσης δημοφιλής. Ωστόσο, μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτήν την επιλογή με ένα φθηνότερο ισοδύναμο - ένα κατάλληλο κεραμικό πλακίδιο. Επιπλέον, μερικές φορές μπορεί να είναι ενδιαφέρον να δούμε ομαλή λευκή πρόσοψη γύψου ή πλαστικού, καθώς και το δημοφιλές πλέον φως κεραμίδι, στυλιζαρισμένο τούβλο ή τοιχοποιία.

  Για σαλόνι σε μοντέρνο στιλ η τοιχοποιία στην πρόσοψη του τζακιού ή η απομίμηση με τη βοήθεια ενός κεραμιδιού θα είναι η πιο απλή και αρμονική επιλογή. Ταυτόχρονα, αν θέλετε να διαφοροποιήσετε ένα τέτοιο σχέδιο, τώρα μπορείτε να βρείτε πολύ ενδιαφέροντα σύγχρονα τελειώματα από μαύρο, γκρι ή σκούρο καφέ πέτρα.

  Τέτοιες προσόψεις συμπληρώνουν τέλεια το εσωτερικό με μοντέρνο στυλ και θα αποτελέσουν ένα ενδιαφέρον σημείο για το σαλόνι σας.

  Για σαλόνι σε αγγλικό ύφος που χαρακτηρίζεται από περιορισμένη διακόσμηση, παστέλ χρώματα διακόσμησης, απλά ξύλινα έπιπλα, ριγέ και φυτικές εκτυπώσεις υφασμάτων. Τα Foci στην Αγγλία είναι συνήθως διακοσμημένα με ροζ ή λευκό τούβλο - παρόμοιες προσόψεις των πύλων φαίνονται περιορισμένες και κομψές.Συχνά η τοιχοποιία συνδυάζεται με χύτευση ή ξύλινα στοιχεία. Τέτοιες προσόψεις καμινάδων χαρακτηρίζονται από ανοικτά ράφια στην κορυφή και θυρίδες στο κάτω μέρος.

  Σαλόνι σαλόνι υποδηλώνει τον πιο ανοιχτό χώρο με ένα κομψό σχεδιασμό. Πολύ συχνά σε σοφίτες ένας ή περισσότεροι τοίχοι τελειώνουν με τούβλα. Η αντιμετώπιση της πύλης τζάκι με τούβλο σε αυτή την περίπτωση θα φανεί επίσης πολύ αρμονική αν βρίσκεται σε έναν από αυτούς τους τοίχους. Ταυτόχρονα, εάν το τζάκι βρίσκεται στον τοίχο με ελαφρύ φινίρισμα, μπορείτε να βάψετε την πύλη του στο χρώμα των τειχών - θα φανεί επίσης πολύ κομψό και βιολογικό.

  Αν σκοπεύετε να προμηθευτείτε το σαλόνι σας εκλεκτικό στυλ, είναι σημαντικό ότι ο σχεδιασμός του τζακιού δεν είναι πολύ συγκρατημένος και δεν είναι πολύ πιασάρικος - θα πρέπει να ταιριάζει βιολογικά στη διακόσμηση του δωματίου. Μια ποικιλία σύγχρονων μοντέλων τζακιών μπορεί να φανεί εξαιρετική - νησιώτικες εστίες, πύλες τζάμια από διάφορες πλευρές, καθώς και μοντέλα ασυνήθιστου σχήματος από μέταλλο. Ωστόσο, ακόμα και το πιο συνηθισμένο παραδοσιακό τζάκι που είναι ενσωματωμένο στον τοίχο με επένδυση από τούβλα μπορεί να φανεί ενδιαφέρον - απλώς διακοσμήστε τον τοίχο γύρω από τη χύτευση της εστίας ή τοποθετήστε ένα ζευγάρι φωτεινά αξεσουάρ στο τζάκι.

  Χρωματικό εύρος

  Το χρώμα της πρόσοψης της εστίας σας είναι πολύ σημαντικό στο εσωτερικό - φυσικά, η πύλη τζάκι θα πρέπει να ξεχωρίζει, αλλά να μην είναι πολύ πιασάρικα.

  Παραλλαγές ενός καλού σχεδίου χρωμάτων για το σχεδιασμό του τζακιού, λαμβάνοντας υπόψη τις αποχρώσεις του φινιρίσματος:

  • Εάν έχετε εσωτερικό σε λευκές ή παστέλ αποχρώσεις και το μέγεθος του καθιστικού είναι μικρό, το φινίρισμα της πύλης του τζακιού θα πρέπει επίσης να επιλέγεται κυρίως σε ανοιχτόχρωμο χρώμα. Ένα φωτεινό λευκό πλακίδιο, πλαστικό, υπόλευκη πέτρα ή τούβλο μπορεί να είναι κατάλληλο. Η πρόσοψη του ελαφρού μετάλλου θα φανεί αρκετά κατάλληλη. Μια ασυνήθιστη σχεδίαση μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μη τυποποιημένους συνδυασμούς χρωμάτων - για παράδειγμα, οι αποχρώσεις από παστέλ με ελιά ή μπεζ με ανοιχτό γκρι μπορούν να φαίνονται εξαιρετικά.
  • Εάν έχετε τελειώσει το δωμάτιο σε φωτεινά χρώματα, αλλά το δωμάτιο είναι αρκετά ευρύχωρο, το τζάκι μπορεί να είναι μια φωτεινή ενδιαφέρουσα προφορά. Ταυτόχρονα, συνιστάται η αποφυγή καθαρών χρωμάτων - φωτεινό μπλε, κίτρινο, κόκκινο ή κορεσμένο πράσινο. Είναι καλύτερα να τα αντικαταστήσετε με περίπλοκες σύνθετες αποχρώσεις - για παράδειγμα, αντιμετωπίζοντας ένα τζάκι με κρασί, σμαράγδι, μουστάρδα και γκρίζο-μπλε αποχρώσεις μπορεί να γίνει μια πραγματική λύση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βαθιά σκοτεινά χρώματα - μαύρα, καφέ, μπορντό ή σκούρο μπλε.
   • Για ένα σκοτεινό καθιστικό δεν θα πρέπει να επιλέξετε μια πύλη τζάκι που να ταιριάζει με τον τόνο με το φινίρισμα - ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να αποδειχθεί πολύ βαρετό και ζοφερό. Είναι καλύτερο εάν η πρόσοψη της εστίας είναι ελαφρώς ελαφρύτερη ή φωτεινότερη από το κύριο χρώμα του φινιρίσματος: ο βαθμός διαφοράς μεταξύ αυτών των χρωμάτων εξαρτάται από το πόσο θέλετε να επισημάνετε το τζάκι στο εσωτερικό. Εάν έχετε το μπορντό φινίρισμα των τειχών, τα κεραμίδια μπορεί να είναι κατάλληλα, γιατί οι τοίχοι σε λευκές προσόψεις τζάκι συχνά επιλέγονται και για σκούρο γκρι τοίχους μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή σε αποχρώσεις χαλκού.
    • Εάν έχετε ένα σαλόνι σε συνδυασμό με ένα διάδρομο ή κουζίνα, που έχουν διαφορετικούς τόνους, με τη βοήθεια μιας πύλης τζάκι του σωστού χρώματος, μπορείτε να κάνετε το εσωτερικό πιο όμορφο και στερεό. Η εστία, που βρίσκεται στην κουζίνα, μπορεί να τελειώσει στο χρώμα του φινιρίσματος του καθιστικού και αντίστροφα. Ωστόσο, με οποιοδήποτε φινίρισμα που συνδυάζει δύο χρώματα σε διαφορετικές ζώνες, οι επιλογές με λευκή επένδυση, που αντιμετωπίζουν με κόκκινο τούβλο ή μέταλλο θα είναι κερδοφόρες επιλογές.

    Πού να τοποθετήσετε;

    Εξετάστε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά ενός σχεδιασμού σαλόνι με τζάκι, ανάλογα με τη διάταξη:

    • Εάν το τζάκι βρίσκεται στο κέντρο ενός μικρού καθιστικού σε μια ιδιωτική κατοικία, είναι καλύτερο εάν ο σχεδιασμός είναι επαρκώς συνοπτικός.Παρ 'όλα αυτά, το τζάκι θα είναι το σημασιολογικό κέντρο, οπότε πρέπει να επισημανθεί οπτικά. Μπορείτε να φτιάξετε ένα φωτεινό φινίρισμα για ένα τέτοιο τζάκι, να διακοσμήσετε τους τοίχους γύρω από το καλούπι ή να το βάψετε σε διαφορετικό χρώμα. Τα έπιπλα βρίσκονται συνήθως γύρω από το σημασιολογικό κέντρο του δωματίου. Σε ένα μικρό σαλόνι με τζάκι, αυτό γίνεται καλύτερα σε έναν κύκλο, αφήνοντας ένα ευρύ κλίτος.
    • Εάν η σόμπα βρίσκεται στο κέντρο της ευρύχωρης αίθουσας και δεν θέλετε να χωρίσετε το χώρο του χώρου σε ζώνες, ο σχεδιασμός θα πρέπει να είναι πλούσιος και ποικίλος - δεν θα πρέπει να περιορίζεστε στην επιλογή μικρών αξεσουάρ και φωτεινών τόνων. Ταυτόχρονα, για να οργανώσει όλα τα διακοσμητικά στοιχεία θα πρέπει να είναι έτσι ώστε το τζάκι ξεχωρίζει. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Μπορείτε να δώσετε το σαλόνι αρκετά συνοπτικά και να το διακοσμήσετε γύρω από το τζάκι με μικρά στοιχεία. Μπορείτε, αντίθετα, να τοποθετήσετε φωτεινά εσωτερικά αντικείμενα σε όλο το δωμάτιο και να αφήσετε την περιοχή κοντά στο τζάκι με ένα μινιμαλιστικό σχέδιο - αυτή η επιλογή σας επιτρέπει επίσης να επισημάνετε το τζάκι σας ως το σημαντικό κέντρο του δωματίου.
    • Εάν πρόκειται να διαιρέσετε το σαλόνι σας σε διάφορες ζώνες, η θέση του τζακιού δεν έχει σημασία.Πιθανότατα, το τζάκι θα βρίσκεται σε μία από τις δύο ή τρεις ζώνες, οι οποίες με τη σειρά τους θα πρέπει να διακρίνονται από φωτισμό, τελειώματα χρώματος ή καμάρες και στήλες. Για να φτιάξετε ένα τέτοιο σαλόνι καλό, φροντίστε να δημιουργήσετε αρκετά κέντρα αισθητικής στο δωμάτιο - ένα σε κάθε ζώνη. Το κέντρο, μαζί με το τζάκι, μπορεί να γίνει μια τηλεόραση, ένα τραπέζι, ένα πανοραμικό παράθυρο, μια γωνιά με λουλούδια ή ένα ενυδρείο.
    • Σήμερα, τα σχέδια που αφορούν ένα ενιαίο σαλόνι και κουζίνα είναι πολύ δημοφιλή - αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική των ιδιωτικών κατοικιών. Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε τις επιλογές στις οποίες βρίσκεται η σόμπα στον τόπο διαχωρισμού μεταξύ της κουζίνας και των χώρων διαβίωσης. Σε αυτή την περίπτωση, το τζάκι είναι συχνά συμπληρωμένο με ένα μπαρ ή επιτραπέζια κουζίνα. Η εστίαση συνήθως κατευθύνεται στον χώρο του καθιστικού. Για έναν αρμονικό σχεδιασμό, πρέπει να σκεφτείτε την κατάσταση, ώστε το τζάκι σας να μπορεί να προβληθεί από όλα τα σημεία του δωματίου.
    • Σε σπίτια με παράθυρο, το τζάκι τοποθετείται συνήθως στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά του. Κατά μήκος των παραθύρων, οι καρέκλες τοποθετούνται συνήθως ή τοποθετείται ένας καναπές - ειδικά αυτή η κατάσταση είναι χαρακτηριστική των κλασικών και νεοκλασικών εσωτερικών χώρων.Αν φοβάστε ότι η εστίαση σε αυτή την περίπτωση θα γίνει δευτερεύουσα στο εσωτερικό, μπορείτε να την επιλέξετε επιπρόσθετα - για παράδειγμα, κρεμάστε μια τηλεόραση πάνω από αυτή ή μια μεγάλη εικόνα.
    • Συνδυασμένα σαλόνια, οι διάδρομοι είναι επίσης πολύ συνηθισμένοι στις σύγχρονες εξοχικές κατοικίες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το τζάκι βρίσκεται συχνά κατά μήκος του τείχους κάτω από τις σκάλες. Για πολλούς, αυτή η θέση φαίνεται ατυχής, αλλά μπορεί να είναι πολύ ενδιαφέρουσα για νίκη. Με ένα καλά σχεδιασμένο σκηνικό, μια τέτοια διάταξη θα αποτελέσει το επίκεντρο του εσωτερικού σας, γι 'αυτό είναι σημαντικό το τζάκι κάτω από τις σκάλες να είναι όσο το δυνατόν πιο αισθητό - σκεφτείτε ένα ενδιαφέρον κομμάτι.

    Συμβουλές

    Στο τζάκι στο εσωτερικό του σαλόνι κοίταξε οργανικά, είναι καλύτερα να τον βρει ένα μέρος στο δωμάτιο στο στάδιο των μεγάλων επισκευών. Αν έχετε έτοιμο καθιστικό με διακόσμηση και έπιπλα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να εισέλθετε στην εστία σε ένα ήδη καθιερωμένο σχέδιο σχεδίασης.

    Η σόμπα είναι ένα στοιχείο του εσωτερικού χώρου, το οποίο σίγουρα ξεχωρίζει στο δωμάτιο, έτσι ώστε η τοποθέτηση των επικαλυμμένων επίπλων και των απαραίτητων φωτεινών τόνων θα εξαρτηθεί από τη θέση της πύλης του τζακιού.

    Εάν η εστία αποφασίσει να τοποθετηθεί στο σαλόνι με ένα ήδη τελειωμένο φινίρισμα και έπιπλα, γίνεται συχνά όσο πιο διασκεδαστικό γίνεται. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τζάκι κατά μήκος ενός τείχους ή σε μια από τις γωνίες του δωματίου, και είναι καλύτερο να καπλαμάτε την πύλη με το ίδιο χρώμα που έχουν οι τοίχοι. Είναι δυνατό να ξεχωρίσετε την εστία σε ένα τέτοιο εσωτερικό, αλλά με διακριτικό τρόπο - για παράδειγμα, δημιουργήστε ένα λεπτό λευκό πλαίσιο γύρω με ένα καλούπι ή παιχνίδι με γυαλιστερή και ματ υφή όταν τελειώσετε την πύλη του τζακιού.

    Για τους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους αξίζει να εξεταστούν διάφορες απομιμήσεις τζακιών.με ηλεκτρική ενέργεια. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα τους θα είναι ένα ενδιαφέρον σχέδιο - μπορείτε να βρείτε επιλογές που είναι υαλοπίνακες από όλες τις πλευρές, αιωρούνται και κόβονται από το πάτωμα ή έχουν το πιο ασυνήθιστο σχήμα. Αυτό το τζάκι δεν μπορεί να ρυθμιστεί με αυτόν τον τρόπο. Επιπλέον, η απομίμηση της εστίας είναι η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα της πόλης στην οποία να εγκαταστήσετε ένα πραγματικό φούρνο είναι σχεδόν αδύνατο.

    Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

    Για να επιλέξετε το σωστό σχέδιο για το σαλόνι σας, αξίζει να εξετάσετε μια ποικιλία πιθανών επιλογών για την τοποθέτηση της εστίας σε ένα δωμάτιο.Η εμφάνιση του εσωτερικού θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες: για παράδειγμα, φωτισμός, χρώμα της διακόσμησης και πύλη τζάκι, διάταξη δωματίου και το μέγεθός της, ρύθμιση επίπλων. Δύο ταυτόσημα εσωτερικά έργα δεν μπορούν να είναι, αλλά μπορείτε πάντα να δανειστείτε μεμονωμένες ιδέες, δημιουργώντας κάτι μοναδικό με βάση αυτά.

    Αν δεν γνωρίζετε ποια επιλογή αντιμετωπίζετε για να επιλέξετε μια πύλη καμινάδας σε μια ιδιωτική κατοικία, στις περισσότερες περιπτώσεις η τοιχοποιία θα είναι η πιο επιτυχημένη και οργανική επιλογή. Ειδικά καλό τούβλο και πέτρα ταιριάζει στο στυλ της χώρας - αν οι τοίχοι στο σπίτι σας είναι διακοσμημένα με ξύλο, πέτρα σε αποχρώσεις του καφέ θα δούμε μεγάλη στην πύλη τζάκι.

    Για να διαφοροποιήσετε το σχέδιο, μπορείτε να τοποθετήσετε ανοιχτά ράφια κάτω από την εστία και πάνω από αυτό - τοποθετήστε αγγεία, κηροπήγια ή αγγεία με λουλούδια σε αυτά τα ράφια.

    Αν εκτιμάτε το αγγλικό στυλ χαμηλού κλειδιού, ο ευκολότερος τρόπος είναι να επιλέξετε το σχέδιο για μια πύλη τζάκι από γύψο - μπορεί να είναι λευκό ή βαμμένο σε οποιοδήποτε χρώμα. Αξίζει να επιλέξετε παστέλ χρώμα κλίμακα, διάφορες μπεζ και χρυσές αποχρώσεις μπορεί να φανεί ενδιαφέρον. Τυπικά, ο σχεδιασμός ενός τέτοιου τζακιού είναι διακριτικός, αλλά ενδιαφέρον: για παράδειγμα, το φινίρισμα μπορεί να συνδυάσει πολλά χρώματα και ασυνήθιστα ανάγλυφα στολίδια.

    Για τους σύγχρονους μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους, πολλοί προτιμούν απομιμήσεις της εστίας, που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Ιδιαίτερα σχετικές είναι τώρα οι επιλογές τζαμιών από δύο ή τρεις πλευρές. Ένας τέτοιος σχεδιασμός υψηλής τεχνολογίας ταιριάζει απόλυτα στα λακωνικά έπιπλα ενός σύγχρονου σπιτιού, αλλά ταυτόχρονα μια τέτοια εστία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα άνεσης. Με ένα τζάκι, ένα μοντέρνο εσωτερικό δεν θα φανεί ποτέ κρύο και βαρετό, ακόμα και αν επικρατούν υποτονικές μορφές και ανοιχτά χρώματα.

    Για πληροφορίες σχετικά με το τζάκι που θα επιλέξετε, ανατρέξτε στο επόμενο βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο