Ιδέες για σαλόνι με χώρο εργασίας

Συνδυάζοντας ένα σαλόνι με χώρο εργασίας θα σας βοηθήσει σε μια κατάσταση όπου δεν είναι δυνατό να εξοπλιστείτε το δικό σας γραφείο. Σε αυτή την περίπτωση, το δωμάτιο αποκτά δύο λειτουργίες ταυτόχρονα: συνδυάζει τη δυνατότητα ξεκούρασης και εργασίας.

Καθιστικό με χώρο εργασίας: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αυτή η απόφαση σχεδιασμού έχει τις θετικές και αρνητικές της ιδιότητες. Η καλή πλευρά είναι ότι ένας τέτοιος συνδυασμός, εκτός από την εξοικονόμηση χώρου, κάνει το εσωτερικό πιο πρωτότυπο. Επιπλέον, συνήθως στο καθιστικό υπάρχει καλός φωτισμός, ο οποίος δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για εργασία.

Υπάρχουν όμως παγίδες. Για παράδειγμα, οι ξένοι ήχοι από την περιοχή αναψυχής μπορεί να αποσπούν την προσοχή από την εργασία και το νοικοκυριό, που δεν επιθυμεί να παρεμβαίνει στον εργαζόμενο, απλά δεν μπορεί να έχει καλή ξεκούραση.

Πριν αποφασίσετε για αυτή τη σχεδίαση, αξίζει να σταθμίσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Πού να εντοπίσετε τον χώρο εργασίας;

Εάν αποφασίσετε να συνδυάσετε την περιοχή εργασίας με μια περιοχή ανάπαυσης, θα πρέπει πρώτα να καθορίσετε τη θέση της. Το γραφείο πρέπει να βρίσκεται στο πλάι του δωματίου, για παράδειγμα, στη γωνία. Εάν βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, το νοικοκυριό δεν θα μπορεί να ξεκουραστεί.

Ιδιαίτερα κατάλληλος χώρος εργασίας θα βρίσκεται κοντά στο παράθυρο, το οποίο θα παρέχει φυσικό φωτισμό.

Μια πλήρως απομονωμένη περιοχή εργασίας μπορεί να γίνει αν είναι τοποθετημένη σε μπαλκόνι ή λότζια. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίσουμε για την παλαίωση αυτού του χώρου, ώστε να μην παγώσουμε την κρύα εποχή. Εάν το μπαλκόνι είναι μικρό, μπορείτε να καταστρέψετε το διαμέρισμα για να ταιριάξετε ό, τι χρειάζεστε σε αυτόν τον τομέα. Αλλά στη θέση του χώρου εργασίας σε αυτό το μέρος, αξίζει να εξεταστούν τα μειονεκτήματα, για παράδειγμα, ο θόρυβος από το δρόμο μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την εργασία, και η σκόνη στη ζεστή εποχή μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εξοπλισμό.

Ζώνη

Η αίθουσα θα γίνει μια ζώνη, και η δεύτερη - το γραφείο. Ο διαχωρισμός πρέπει να είναι σαφής. Ιδέες μπορείτε να εφαρμόσετε το δικό σας ή να δανειστείτε από διάσημους σχεδιαστές.Για ένα πενταγωνικό δωμάτιο δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές. Το πιάνο θα χωρέσει καλά στην πέμπτη γωνία.

Ζώνη χώρου εργασίας παρέχει άνεση τόσο στον εργαζόμενο όσο και στο σπίτι του. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε διαμερίσματα διαφορετικών τύπων. Για παράδειγμα, τα χωρίσματα κεφαλαίου παρέχουν πλήρη μόνωση. Οι οθόνες και οι κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ελαφρά χωρίσματα, τα οποία επιπλέον θα δημιουργήσουν την αίσθηση της άνεσης στο δωμάτιο. Μπορείτε επίσης να διαχωρίσετε την περιοχή εργασίας με έπιπλα, εάν βάζετε τα ντουλάπια έτσι ώστε να κρύβουν ολόκληρο το χώρο εργασίας.

Διακοσμητικά πάνελ δεν θα είναι μόνο μια οθόνη, αλλά και διακόσμηση. Τα Aquapanels ή τα πάνελ 3D θα φαίνονται πολύ όμορφα και κομψά. Οι πλαστικές οθόνες που συνδέονται με την ηλεκτρική ενέργεια, εκτός από τις παραπάνω λειτουργίες, θα είναι μια πρόσθετη πηγή φωτός, επιπλέον, στο σκοτάδι όλα φαίνονται όσο πιο εντυπωσιακά γίνεται.

Ως χώρισμα μπορείτε να βάλετε ένα μεγάλο ενυδρείο: είναι αρκετά ακριβό, αλλά το αποτέλεσμα αντισταθμίζει το κόστος. Με αυτό τον τρόπο θα ευχαριστηθούν οι επισκέπτες με την πρωτοτυπία και την ομορφιά τους.

Η περιοχή εργασίας μπορεί να διακριθεί χρησιμοποιώντας το χρώμα. Εάν το εσωτερικό του σαλόνι είναι φωτεινό και εντυπωσιακό, συνιστάται να γίνουν ουδέτερα χρώματα για να εξασφαλιστεί η μέγιστη συγκέντρωση στην εργασία.

Αλλά μην ξεχνάτε τον κύριο κανόνα: ο χώρος για εργασία, πέρα ​​από την άνεση και το συγκρατημένο στυλ, δεν πρέπει να ξεχωρίζει πάρα πολύ στο σαλόνι. Σε αυτή την περίπτωση, το δωμάτιο δεν θα φαίνεται αρμονικό.

Εκτός από αυτές τις τεχνικές, μπορείτε επίσης να μετατρέψετε το χώρο, για παράδειγμα, για να δημιουργήσετε μια θέση στον τοίχο. Αυτή η λύση θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη για τον εργαζόμενο. Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε το χώρο εργασίας σε ένα μικρό βάθρο, αυτό θα ξεχωρίσει ποιοτικά την περιοχή για να εργάζεται μεταξύ άλλων αντικειμένων, αλλά δεν θα είναι πολύ βολικό και πρακτικό.

Η ζώνη εργασίας συνιστάται να έχει πίσω στο κύριο μέρος του σαλόνι, έτσι ώστε ο εργαζόμενος δεν αποσπάται από την προσοχή. Ωστόσο, η θέση του γραφείου που αντιμετωπίζει η περιοχή αναψυχής μπορεί επίσης να παίξει στα χέρια αν υπάρχουν μικρά παιδιά που πρέπει να φροντιστούν.

Τοποθέτηση επίπλων

Το πιο σημαντικό σημείο σε αυτό το θέμα είναι η άνετη και όμορφη τοποθέτηση των επίπλων εργασίας στο δωμάτιο. Τα πάντα είναι απλά με το χώρο για την υποδοχή των επισκεπτών: θα πρέπει να βάλετε μια τηλεόραση, ένα τραπέζι του καφέ, έναν καναπέ ή δύο καρέκλες. Το τραπέζι του καφέ μπορεί να είναι ένα κλασικό ή "μετασχηματιστή", το οποίο μπορεί να επεκταθεί εάν είναι επιθυμητό, ​​κάνοντας το να μοιάζει με ένα πλήρες τραπέζι.

Μια βολική λύση για την περιοχή εργασίας είναι τα έπιπλα σε τροχούς, τα οποία μπορούν εύκολα να πραγματοποιηθούν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια των διακοπών, όταν η οικογένεια αναμένει μια μεγάλη επιχείρηση.

Φυσικά, η εταιρεία θα είναι πιο άνετα να χαλαρώσουν στον ελεύθερο χώρο.

Για να τοποθετήσετε με επιτυχία τα απαραίτητα έπιπλα χωρίς την επίδραση της ακαταστασίας του δωματίου, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε από το δωμάτιο τι μπορείτε να κάνετε χωρίς. Τα πρόσθετα έπιπλα και τα αντικείμενα θα γεμίσουν το χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο και θα επηρεάσουν την ελεύθερη κίνηση. Τα ογκώδη έπιπλα φαίνεται επίσης άσχετα · είναι προτιμότερο να αντικατασταθούν με πολυλειτουργικά αντικείμενα.

Μετά από αυτό, θα πρέπει να τοποθετήσετε την επιφάνεια εργασίας - το πιο σημαντικό στοιχείο του εσωτερικού, στο οποίο το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας γίνεται. Μπορεί να τοποθετηθεί διαγώνια σε σχέση με το ίδιο το δωμάτιο. Έτσι, όλη η γωνία του δωματίου θα είναι απασχολημένη, γεγονός που θα κάνει την περιοχή εργασίας ιδιαίτερα άνετη. Ο ίδιος ο πίνακας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλος, το πλεονέκτημα είναι η παρουσία κιβωτίων και διαμερισμάτων για την τοποθέτηση του εξοπλισμού (υπολογιστής, εκτυπωτής και ούτω καθεξής).

Εάν το μέγεθος του πίνακα επιτρέπει την περίσσεια, μπορείτε να βάλετε σε αυτό φωτογραφίες όμορφη στην καρδιά, διακοσμητικά κεριά ή ειδώλια.

Το κύριο πράγμα σε αυτήν την επιχείρηση δεν είναι να το παρακάνετε έτσι ώστε τα αξεσουάρ να μην αποσπούν την προσοχή από τη σημαντική δουλειά.

Τα συρόμενα τραπέζια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ιδιαίτερα μικρούς χώρους. - όταν συναρμολογηθούν, ουσιαστικά δεν καταλαμβάνουν χώρο. Στα μπαλκόνια ή τις λότζες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το περβάζι παραθύρου ως τραπέζι, αν το αυξήσετε με τη βοήθεια γυψοσανίδας. Συχνά σε μικρά σαλόνια, ο χώρος εργασίας είναι κρυμμένος από τα αδιάκριτα μάτια, για παράδειγμα, το κρύβουν σε μια ντουλάπα.

Η καρέκλα πρέπει να είναι μαλακή και άνετη, συνιστάται η χρήση καρέκλας με τροχούς, το ύψος των οποίων μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις.

Η επιλογή της καρέκλας είναι πολύ σημαντική: η ευκολία κατά τη λειτουργία επηρεάζει την απόδοση και δεν βλάπτει το κινητικό σύστημα.

Το διαφανές τραπέζι και η καρέκλα θα είναι σε αρμονία με οποιοδήποτε εσωτερικό, χωρίς να προσελκύει υπερβολική προσοχή. Είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε μια έξοδο κοντά στο τραπέζι, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τεντώσετε τα καλώδια και τα καλώδια επέκτασης σε όλο το δωμάτιο, αυτό θα φέρει δυσφορία στους κατοίκους και θα φαίνεται μαλακό.

Για να αποθηκεύσετε τα πράγματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ράφια, τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως οθόνη. Μην ξεχνάτε τα ράφια τοίχου, τα οποία πρακτικά δεν καταλαμβάνουν χώρο.Μπορούν να γεμιστούν με τη λογοτεχνία, τους φακέλους και ούτω καθεξής.

Η τοποθέτηση ενός καναπέ στη ζώνη εργασίας δεν είναι η καλύτερη λύση., καθώς μειώνει την παραγωγικότητα. Και τοποθέτηση στον τοίχο του φελλού, αντίθετα, είναι πολύ βολικό. Μπορείτε να επισυνάψετε σημειώσεις, υπενθυμίσεις, σχετικά έγγραφα, αυτό θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε σημαντικά φύλλα που τα νοικοκυριά μπορούν να πετάξουν κατά λάθος ή απλά να χαθούν στο σωρό άλλων εγγράφων. Εκτός από την πρακτική χρήση, το στοιχείο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στολίδι που προσελκύει την προσοχή.

Παρά όλες τις επιλογές, η πιο βολική είναι η παραγωγή επίπλων κατά παραγγελία. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει στη ζωή σας.

Χρώματα

Γνωστά τα χρώματα επηρεάζουν την απόδοση και τη συνολική ψυχο-συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου:

  • Οι δροσερές αποχρώσεις αυξάνουν τη συγκέντρωση στην εργασία.
  • Τα φωτεινά χρώματα (κίτρινο, πράσινο, μπλε) επηρεάζουν τη δημιουργική διάθεση, είναι μια ιδανική επιλογή για ανθρώπους των οποίων η δουλειά συνδέεται με τη δημιουργικότητα και την ανάγκη δημιουργικής σκέψης. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα χρώματα ξεχωριστά, καθώς θα αποσπούν την προσοχή από την κύρια εργασία.
  • Το μπλε χρώμα έχει ένα καταπραϋντικό αποτέλεσμα και βοηθά να συγκεντρωθεί, ενώ το μπλε είναι πολύ χαλαρωτικό και αποσπά την προσοχή από τις λεπτομέρειες.
  • Το κόκκινο χρώμα σε μια μικρή ποσότητα δίνει ένα απόθεμα ενέργειας και αυτοπεποίθησης.
  • Οι ζεστές αποχρώσεις θα αποσπούν μόνο την προσοχή από την εργασία, αυτή είναι η πιο ατυχής επιλογή για τους λογιστές και εκείνους των οποίων η εργασία περιλαμβάνει ακριβείς υπολογισμούς και σε βάθος ανάλυση.

Σχεδιασμός

Συχνά προτιμούν κλασικό ή αποικιακό στυλ. Ιδανικό διακριτικό στυλ - hi-tech, μινιμαλισμός, σοφίτα. Αυτό το στυλ δεν θα αποσπά την προσοχή από την εργασία, και δεν θα επιτρέψει πάρα πολύ χαλάρωση. Χρησιμοποιήστε επίσης το αποικιακό στυλ σε αραιωμένη μορφή.

Οι κυρίες, ιδιαίτερα οι λάτρεις των κεντημάτων, προτιμούν να διακοσμούν το χώρο εργασίας τους με το στυλ της Προβηγκίας ή της Chebbi-chic.

Για τους δημιουργικούς ανθρώπους, το σκανδιναβικό στυλ, η μοντερνιστική, η μεταμοντέρνα, ή ακόμα και η μεσαιωνική Αγγλία θα ταιριάζουν.

Τα έπιπλα στη ζώνη εργασίας φαίνονται πιο εκλεπτυσμένα αν έχουν φυσικές αποχρώσεις ξύλου. Ως διακόσμηση, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ζωντανά φυτά, ένα ενυδρείο, γεωγραφικούς χάρτες στον τοίχο - όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του ιδιοκτήτη.Αυτά τα αντικείμενα θα φέρουν λίγη άνεση στο δωμάτιο, το οποίο δημιουργεί μια μεγάλη διάθεση για τον ιδιοκτήτη, η οποία με τη σειρά του είναι ιδανικά ευνοϊκή για την εργασία.

Φωτισμός

Για ευκολία κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό φωτισμό στο δωμάτιο. Στην περιοχή αναψυχής, εκτός από τον τοπικό φωτισμό συνιστάται να τοποθετήσετε έναν πολυέλαιο. Στην περιοχή εργασίας θα πρέπει να δώσετε προτίμηση στον διάχυτο φωτισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενδιαφέρουσα επιτραπέζια λάμπα ή απλίκες. Στα γραφεία, συνήθως χρησιμοποιούν κρύες αποχρώσεις λαμπτήρων φθορισμού, αλλά για ένα άτομο είναι πιο ευχάριστο και πιο ευχάριστο από την κίτρινη λάμψη των λαμπτήρων.

Δημιουργική επιλογή - χρήση λωρίδων LEDμε το οποίο είναι δυνατό να πλαισιώσει ένα ράφι ή ένα ράφι. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η θέση του παραθύρου στα αριστερά της περιοχής εργασίας (αν είστε δεξιόχειρες), αφού το φυσικό φως επιτρέπει στο άτομο να δουλεύει περισσότερο και καλύτερα.

Αυτές οι συμβουλές θα πρέπει να σας βοηθήσουν να συνδυάσετε άνετα και όμορφα όλα τα στοιχεία του καθιστικού για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Θα βρείτε συμβουλές για την οργάνωση του χώρου εργασίας σας στο παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο