Ποιο θα πρέπει να είναι το σαλόνι σε ένα σύγχρονο σπίτι;

Ο όρος "καθιστικό" εισήχθη για πρώτη φορά από σοφούς βουδιστές μοναχούς. Προκειμένου να παρέχουν καταφύγιο σε απρόσμενους επισκέπτες και ταυτόχρονα να προστατεύσουν το σπίτι τους, αποφάσισαν να οργανώσουν ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Οι φιλοξενούμενοι σε αυτό είχαν την πιο αναγκαία: ζεστασιά, ένα μέρος για μεσημεριανό γεύμα και ξεκούραση. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, αυτή η άποψη των καθιστικών έχει υποστεί δραματικές αλλαγές. Τώρα αυτό το κύριο δωμάτιο της κατοικίας έχει σχεδιαστεί να είναι το πιο λειτουργικό, άνετο, κομψό και μοντέρνο.

Χαρακτηριστικά και σκοπός του δωματίου

Το βασικό στάδιο στη διάταξη του σαλόνι είναι η επιλογή των καθηκόντων που εκτελεί. Αυτός είναι ένας χώρος ξεκούρασης, όπου όλη η οικογένεια συγκεντρώνει καθημερινά για συνομιλίες καρδιάς-καρδιάς με το τζάκι ή παρακολουθώντας ένα home theater.Ο χώρος αναψυχής θα πρέπει να συμβάλλει πλήρως στη χαλάρωση. Δεν αρκεί να κρεμάσετε τηλεόραση στον τοίχο: πρέπει να εξοπλίσετε ένα άνετο μέρος για να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας τηλεοπτικά προγράμματα.

Μαλακό σετ επίπλων, τα μαξιλάρια θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την απαραίτητη ατμόσφαιρα άνεσης και άνεσης. Για να επισημάνετε μια μαλακή ζώνη, χρησιμοποιήστε χαλιά ή πεταλούδες.

Στο καθιστικό, τοποθετούνται συχνά συστήματα αποθήκευσης (ντουλάπες, ράφια, ράφια, μπουφέδες) στα οποία αποθηκεύονται προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, βιβλία και άλλα αξεσουάρ των ιδιοκτητών του σπιτιού. Ο χώρος εργασίας και η οικιακή βιβλιοθήκη που βρίσκεται στο σαλόνι παρέχουν μέγιστη προστασία της ιδιωτικής ζωής και σιωπή. Βρίσκονται παραδοσιακά στο πίσω μέρος του δωματίου. Για να απομονώσετε τη ζώνη, χρησιμοποιήστε τυφλό ρολό ή οθόνη.

Εάν οι επισκέπτες μένουν συχνά μια μέρα στην άλλη, το σαλόνι μπορεί να χρησιμεύσει ως υπνοδωμάτιο. Η ιδανική επιλογή για μια τέτοια λύση είναι ένας καναπέ-κρεβάτι, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμεύει ως στοιχείο ηρεμίας και τη νύχτα μετατρέπεται σε κρεβάτι. Το κρεβάτι εξαγωγής, το οποίο κρύβεται στο ντουλάπι για μια μέρα, δεν είναι λιγότερο σχετικό τώρα. Έπιπλα με μετασχηματισμό είναι μια εξαιρετική λύση στο εσωτερικό του σαλόνι.

Η σύγχρονη τάση του εσωτερικού σχεδιασμού είναι η ενοποίηση του χώρου διαβίωσης. Ένα σαλόνι συνδυασμένο με τραπεζαρία και κουζίνα είναι μια μάλλον μοντέρνα απόφαση για σήμερα. Για να χωρίσετε τη μαλακή ζώνη από την τραπεζαρία, χρησιμοποιούνται έπιπλα (για παράδειγμα, διαφανή ράφια φωτισμού, ένας καναπές ανάποδα ανάποδα στην τραπεζαρία). Ο μετρητής ράβδων μπορεί να λειτουργήσει ως στοιχείο ζωνών.

Αν ένα από τα νοικοκυριά αρέσει να παίζει μουσική, η αίθουσα μπορεί να είναι ένα ιδανικό μέρος για να οργανώσει ένα μουσικό σαλόνι. Ο χώρος συναυλιών μπορεί να διακοσμηθεί χρησιμοποιώντας το βάθρο. Το πιάνο που τοποθετείται πάνω του θα φανεί κομψό και αριστοκρατικό. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε τα κατάλληλα εξαρτήματα για αυτήν την κατάσταση.

Στυλ

Για σύγχρονες αίθουσες σχετικές με όλες τις κατευθύνσεις στυλ. Εξετάστε μερικά.

Κλασικό

Το εσωτερικό σε κλασικό στιλ προτιμάται από άτομα ώριμης ηλικίας με εξαιρετική γεύση. Η κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από ήρεμα ανοιχτά χρώματα, φυσικά υλικά διακόσμησης, έπιπλα υψηλής ποιότητας και ημι-αντίκες διακοσμητικά στοιχεία. Για ένα τέτοιο σαλόνι θα είναι σχετικές στήλες από μάρμαρο ή γύψο, γυψομάρμαρο και οποιεσδήποτε ανάγλυφες διακοσμήσεις, σφυρήλατα γείσα, τζάκι, επιχρύσωση.

Η εσωτερική εικόνα του κλασικού δωματίου συμπληρώνεται από τους μεγάλους καθρέφτες, τις ακριβές σατέν κουρτίνες και τα κομψά χαλιά στο πάτωμα.

Σαλέ

Το στυλ ενός ορεινού σπιτιού στις Ελβετικές Άλπεις έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές στην Ευρώπη. Αυτό το εσωτερικό θα απευθύνεται σε ανθρώπους που λατρεύουν τη ζεστασιά του σπιτιού, την απλότητα και την πρακτικότητα. Επαγγελματικές κάρτες αυτής της κατεύθυνσης είναι προεξέχοντες δοκοί στην οροφή, ακατέργαστη πέτρα στο φινίρισμα, μαζική ακατέργαστη σανίδα στο πάτωμα.

Ο κεντρικός αριθμός του καθιστικού είναι παραδοσιακά τζάκι, κοντά στο οποίο επικεντρώνεται ολόκληρο το εσωτερικό του σπιτιού. Ως διακοσμητικά στοιχεία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δέρματα προβάτων ή απομιμήσεις γούνας αντί για χαλιά, γεμιστά άγρια ​​ζώα, όπλα στους τοίχους.

Το σαλόνι στο πνεύμα του σαλέ θα ήταν κατάλληλο σε ένα εξοχικό σπίτι ενός μπαρ ή κορμών.

Μινιμαλισμός

Ο μινιμαλισμός προσελκύει με το μέγεθος του ελεύθερου χώρου, τη λειτουργικότητα των επίπλων και την πλήρη έλλειψη διακόσμησης. Το στυλ χαρακτηρίζεται από ουδέτερα χρώματα, χαμηλά έπιπλα από αυστηρές μορφές και πρακτικά υφάσματα. Αυτό το εσωτερικό σας επιτρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα από τον ξέφρενο ρυθμό της σύγχρονης ζωής στις θορυβώδεις μητροπολιτικές περιοχές.Διαφέρει το πλαίσιο και τα αρθρωτά έπιπλα χωρίς διακοσμητικά με δυνατότητα μετασχηματισμού.

Σοφίτα

Το στυλ βιομηχανικής σοφίτας επιλέγεται συχνότερα από τη νεότερη γενιά και δημιουργικές προσωπικότητες. Συνδυάζει επιδέξια τις τρέχουσες τάσεις και τα στοιχεία των ημιτελών επισκευών. Χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του στυλ είναι η αποκόλληση του γύψου, η τοιχοποιία ή η απομίμηση, τα ανοιχτά συστήματα επικοινωνίας, ο ανοικτός σχεδιασμός και η απουσία χωρισμάτων.

Τα έπιπλα εγκαθίστανται στις γωνίες του δωματίου, χωρίς να ξεχνάμε ότι το εσωτερικό θα πρέπει να μοιάζει με το βιομηχανικό αντικείμενο που έχει ζήσει.

Μπαρόκ

Τα μπαρόκ αριστοκρατικά σαλόνια έχουν σχεδιαστεί για να αποδείξουν τη δύναμη και τον πλούτο των ιδιοκτητών τους. Στη διακόσμηση των τοιχογραφιών των δωματίων και των θεματικών έργων ζωγραφικής, άφθονα καλούπια, ταπετσαρίες με την επίδραση της μεταξοτυπίας, μοτίβα με μονογράμματα είναι ευπρόσδεκτα. Τα πολυτελή διακοσμημένα έπιπλα θα πρέπει να είναι πλούσια διακοσμημένα με μπούκλες, σκάλισμα και επένδυση.

Το επιβλητικό σκηνικό υποδηλώνει ένα άγγιγμα ελεφαντόδοντου στη διακόσμηση και τη διακόσμηση επιφανειών υπό μορφή επιχρύσμησης. Το πάτωμα πρέπει να είναι πλακόστρωτο με μαρμάρινα πλακάκια με ημιπολύτιμους λίθους. Τα υψηλής ποιότητας υφάσματα αντιπροσωπεύονται από βελούδο, σατέν και μπροκάρ.Τα υλικά stylistics είναι ακριβά, υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα και την άνθηση του εσωτερικού.

Υλικά διακόσμησης τοίχου

Η σύγχρονη αγορά οικοδομικών υλικών προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τοίχων. Από αυτά, υπάρχουν πολλά.

Ταπετσαρίες

Ταπετσαρίες - το πιο δημοφιλές υλικό. Μια πλούσια ποικιλία και προσιτή γκάμα τιμών επιτρέπουν ακόμα και στον πιο απαιτητικό αγοραστή να επιλέξει τη σωστή επιλογή. Οι καμβάδες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, συμπεριλαμβανομένης της απλής μονής στρώσης χαρτιού.

Για κομψά σαλόνια θα πρέπει να επιλέξετε καλύτερα και πιο θεαματικά υλικά με βάση το βινύλιο, ακριβό υφάσματα, εξωτικές ταπετσαρίες.

Βαφή

Αυτό το υλικό τελειώματος σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις πιο ασυνήθιστες συνθέσεις στους τοίχους. Το μόνο μειονέκτημα του είναι το γεγονός ότι είναι κατάλληλο μόνο για μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια.

Γύψος

Διακοσμητικό γύψο σε κάθε σαλόνι φαίνεται εξωφρενικό. Το φινίρισμα μπορεί να χρησιμεύσει ως ομοιόμορφο σχέδιο, απεικόνιση σχεδίου. Επιλέγοντας ένα ανάγλυφο με τη μορφή μιας εικόνας που βλέπει στον τοίχο, μπορείτε να είστε βέβαιοιότι θα είναι μοναδικό (να επαναλάβω το μοτίβο σε αυτή την τεχνική είναι σχεδόν εξωπραγματικό).

Stone

Η φυσική ή διακοσμητική πέτρα είναι ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό υλικό φινιρίσματος. Σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τις πιο απροσδόκητες ιδέες σχεδίασης. Μπορεί να μετατρέψει το σαλόνι σε σπηλιά του Αλί Μπαμπά ή να του δώσει την επίδραση του Μεσαίωνα.

Ελαφρύ, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό βοηθά στην απόκρυψη των ανωμαλιών των τοίχων, είναι σε θέση να αλλάξει οπτικά το μέγεθος και το σχήμα του δωματίου.

Τρόποι για να τελειώσει η οροφή και το πάτωμα

Όταν κάνετε το πάτωμα του καθιστικού στο σπίτι, οι πιο επιτυχημένες επιλογές είναι:

 • Παρκέ δάπεδα - απλή και ανθεκτική λύση. Το φυσικό ξύλο φαίνεται πάντα εντυπωσιακό, δημιουργεί ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεση. Ο καθένας δεν μπορεί να αντέξει αυτή την επιλογή, επειδή το παρκέ είναι ένα ακριβό υλικό.
 • Δάπεδα από πλαστικό έχει ελκυστική εμφάνιση, υψηλή ανθεκτικότητα και σχετικά προσιτή τιμή. Η αισθητική επιφάνεια μιμείται επιδέξια τα πολύτιμα είδη ξύλου, έτσι το έλασμα συχνά συγχέεται με την σανίδα του δαπέδου. Δεν ενσωματώνει στερεό ξύλο, αλλά αυτό δεν μειώνει τα πλεονεκτήματά του.
 • Πλακάκι δεν είναι πάντα χαρακτηριστικό για το σαλόνι, αν και αυτή η έκδοση του υλικού είναι βολική στην εγκατάσταση, πρακτική και ανεπιτήδευτη στη φροντίδα. Από μόνο του, το δάπεδο είναι αρκετά κρύο στην αφή, οπότε κατά την επιλογή του, αξίζει να εξεταστεί το ενδεχόμενο της θέρμανσης δαπέδου.
 • Χαλί προσθέτει άνεση στην αίθουσα και οικεία ζεστασιά, είναι ωραίο να καθίσετε και να ξαπλώνετε ακόμη και στην κρύα εποχή. Η επίστρωση παρέχει υψηλό επίπεδο ηχομόνωσης, αλλά είναι δύσκολο να αποδίδεται σε πρακτικές επιλογές φινιρίσματος: απορροφά όλη τη βρωμιά και τις οσμές.

Διακοσμήστε το χώρο οροφής μπορεί να είναι διαφορετικό υλικό. Οι κατασκευές γυψοσανίδων και οι τεντωμένες οροφές είναι συχνότερα σε ζήτηση.

Γυψοσανίδα

Αυτό το υλικό είναι αρκετά ευέλικτο, σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τις πιο απροσδόκητες ιδέες σχεδίασης. Οι καμπύλες οροφές πολλαπλών επιπέδων δεν φαίνονται μόνο θεαματικές, αλλά:

 • να ανοίξουν ευκαιρίες για διαχωρισμό ζωνών ·
 • βοηθήστε να αλλάξετε οπτικά το χώρο του δωματίου.
 • αντικειμενικά καλύπτουν τα ελαττώματα της βάσης οροφής.

Το γυψοσανίδα μπορεί να βαφτεί και να επενδυθεί με άλλα τελικά υλικά.Είναι βολικό να ενσωματώσετε οποιεσδήποτε συσκευές φωτισμού σε τέτοιες πολυστρωματικές οροφές.

Δομές τάσης

Δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσες ψευδοροφές, το κύριο πλεονέκτημα του οποίου είναι η επίδραση ισοπέδωσης. Αποτελούν μια τέλεια επίπεδη επιφάνεια, ενώ ξοδεύουν ελάχιστη προσπάθεια.

Ανάλογα με την ικανότητα αντανάκλασης του φωτός, οι δομές τάσης μπορούν να χωριστούν σε τρεις τύπους:

 • Ματ. Θεωρούνται μια κλασική επιλογή, μην αποσπά την προσοχή από το υπόλοιπο εσωτερικό.
 • Γυαλιστερό. Μια καλή ευκαιρία να μεταμορφώσετε το δωμάτιο, να το γεμίσετε με φως και να επεκτείνετε οπτικά το χώρο.
 • Υφάσματα Κατέχουν μια φανταστική εμφάνιση, χάρη στην ανάγλυφη επιφάνεια και τη δομή των υφασμάτων, αλλά ακριβά.

Η ποικιλία των τεντωμένων οροφών σας επιτρέπει να κάνετε την επισκευή του καθιστικού σε οποιοδήποτε στυλ.

Χρώμα διαλύματα

Ο χρωματικός σχεδιασμός του καθιστικού είναι σημαντικός. Όπως κάθε δωμάτιο στο σπίτι, η αίθουσα πρέπει να έχει έναν αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων που χρησιμοποιούνται. Αυτό είναι το δωμάτιο όπου τα μέλη της οικογένειας διαφορετικών ηλικιών ξεκουραστούν. Τα χρώματα πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά, ώστε να μην ενοχλούνται, αλλά να προάγουν την ανάπαυση.

Ένας συγκεκριμένος ρόλος στην επιλογή των παιχνιδιών χρώματος και της αίθουσας απόφασης στυλ. Η σύγχρονη μινιμαλισμός σήμερα δεν δέχεται τα χρώματα που προκαλούν. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε απλές και φυσικές αποχρώσεις του φυσικού εύρους. Οι καλύτερες επιλογές σχεδιασμού για το δωμάτιο θα είναι μπεζ, ανοιχτό γκρι, γαλακτώδεις λευκές, καφέ αποχρώσεις.

Τα φωτεινά χρώματα επιτρέπονται μόνο ως τόνους, όπως κουρτίνες, ταπετσαρίες, μαξιλάρια.

Αν το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με την παραδοσιακή κλασική έκδοση, θα ήταν κατάλληλες οι καφέ-χρυσές, μπεζ, τυρκουάζ, μπορντό, πράσινες φιάλη. Θα υπογραμμίσουν ευνοϊκά την πολυτέλεια των φυσικών επίπλων, του γυψοσανίδας στους τοίχους, των υφασμάτων υψηλής ποιότητας.

Τα vintage παστέλ χρώματα είναι σχετικά με το στυλ της χώρας, το Chebbi-chic style και το γαλλικό στιλ Provence, θα επιδείξουν με χαριτωμένο τρόπο τη ζεστασιά ενός εσωτερικού χώρου ή ενός εξοχικού σπιτιού, δημιουργώντας μια ειλικρινή διάθεση. Οι χρωματικές αποχρώσεις γεμίζουν οπτικά τον χώρο με ζεστασιά και φως. Τα φωτεινά χρώματα εδώ θα είναι ακατάλληλα.

Φωτισμός

Το σαλόνι κάθε σπιτιού έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί πολλά καθήκοντα. Επομένως, ο φωτισμός σε αυτό χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό που λαμβάνει υπόψη κάθε διαθέσιμη λειτουργική περιοχή.

Ο φωτισμός οροφής είναι η κύρια αίθουσα.Η κλασική έκδοση γι 'αυτόν είναι η εγκατάσταση ενός πολυέλαιου, η επιλογή του οποίου ποικίλλει σήμερα. Ωστόσο, τα σύγχρονα συστήματα σχεδιασμού χώρου οροφής δεν επιτρέπουν πάντα τη χρήση αυτής της έκδοσης της λάμπας.

Ιδιαίτερα ευαίσθητο από αυτή την άποψη, δομές τάσης. Αλλά για αυτούς υπάρχει μια λύση: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προβολείς ή ταινίες LED. Γενικό φως χρησιμοποιείται για την υποδοχή των επισκεπτών, κρατώντας πάρτι στο σπίτι και ειδικές περιστάσεις.

Όχι λιγότερο σημαντικό για το σαλόνι είναι ένα τοπικό φως. Μικρές απλούς τοίχους, λαμπτήρες δαπέδου, ψηφιδωτά τραπέζια από μωσαϊκό κάνουν το δωμάτιο άνετο και άνετο και βοηθά να τοποθετηθούν στο εσωτερικό τόνους.

Ο τοπικός φωτισμός έχει σχεδιαστεί για ήσυχες οικογενειακές βραδιές μπροστά στην τηλεόραση, για να διαβάσετε τα αγαπημένα σας βιβλία ή να χαλαρώσετε σε μια κουνιστή καρέκλα.

Έπιπλα

Ο κεντρικός αριθμός κάθε σπιτιού είναι τζάκι ή τηλεόραση. Με βάση την τοποθέτηση αυτών των αντικειμένων, μπορείτε να κανονίσετε το δωμάτιο. Ο καναπές πρέπει να είναι άνετος, να ικανοποιεί τις αισθητικές ιδιότητες και να ταιριάζει στο επιλεγμένο εσωτερικό στυλ. Το μέγεθος του προϊόντος εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας και των επισκεπτών που έρχονται τακτικά.Οι κανονικές κονσόλες επίπλων είναι σχεδιασμένες για 3-4 άτομα. Το γωνιακό μοντέλο ή το σετ επίπλων με δεύτερο καναπέ σχετίζονται με το ευρύχωρο σαλόνι ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Το τραπεζάκι του καφέ μπορεί να είναι το πιο συνηθισμένο ή πολυλειτουργικό δίπλωμα. Το υλικό του προϊόντος εξαρτάται από την κατεύθυνση του στυλ του δωματίου. Το κλασικό είναι κατάλληλο για ένα σταθερό ξύλινο προϊόν, ένα πλαστικό μοντέλο ασυνήθιστου χρώματος έχει σημασία για το μοντέρνο στυλ, το γυάλινο τραπέζι θα φανεί καλό σε μοντέρνο στιλ. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, αξίζει να αγοράσετε ένα προσαρτημένο τραπέζι.

Τα συστήματα αποθήκευσης είναι πιο έξυπνα να επιλέξουν με βάση τον αριθμό των αντικειμένων και την έννοια σχεδιασμού. Στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους προσφέρονται όλο και περισσότερο οι εντοιχισμένες ντουλάπες. Περιέχουν πολλά πράγματα και εξοικονομούν χώρο.

Οι πολυθρόνες και οι καμπίνες πρέπει ιδανικά να είναι ένα ακουστικό με καναπέ, το οποίο συμπληρώνει το μέγιστο. Καρέκλες στο σαλόνι είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε.

Είδη διακόσμησης

Είναι ενδιαφέρον να οργανώσει το εσωτερικό του καθιστικού επιτρέπει τη διακόσμηση. Με αυτό, μπορείτε να προσθέσετε τόνους, να προσθέσετε άνεση και ζεστασιά. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πραγματικό τζάκι, μπορείτε να κάνετε electrofireplace με απομίμηση ζωντανής φωτιάς.Πολλά δείγματα βιοκαυσίμων είναι παρόμοια με τα πραγματικά ξύλινα προϊόντα, θα διακοσμήσουν τέλεια κάθε εσωτερικό χώρο.

Η διακόσμηση οποιασδήποτε κατοικίας σημαίνει τη χρήση αξεσουάρ, αγαλμάτων, αγαπητέ στην καρδιά του αξιομνημόνευτου gizmos, αγαπημένες φωτογραφίες μέσα, οικογενειακά κειμήλια. Για αυτά τα ανεκτίμητα αντικείμενα, είναι καλύτερα να ξεχωρίσετε μια ξεχωριστή γωνία. Μπορείτε να διακοσμήσετε το εσωτερικό με πίνακες, τοποθετώντας τους στους τοίχους. Τα αντικείμενά τους εξαρτώνται από την έννοια του σχεδιασμού του δωματίου. Μπορεί να είναι αναπαραγωγές ζωγραφικής από εξέχοντες καλλιτέχνες, σύγχρονες αφηρημένες συνθέσεις.

Τα ζωντανά φυτά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άνεσης και ενότητας με τη φύση, συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα.

Σχεδιασμός κάτω από την περιοχή

Η επιλογή του σαλόνι σχεδίου σχεδιασμού εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου. Οι αρχιτέκτονες καλούν την πιο ελάχιστη έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων. m, αλλά πιο άνετα είναι το μήκος των 30 τετραγωνικών μέτρων. Αυτός ο χώρος είναι σημαντικός για το σαλόνι ενός ορόφου και ενός πολυώροφου κτιρίου. Τα σαλόνια στον πρώτο όροφο θεωρούνται κλασικά του είδους. Το ειδικό επίδομά τους είναι η δυνατότητα πρόσβασης στην βεράντα και απευθείας στον κήπο.

Η διάταξη του σαλόνι σε μια διώροφη κατοικία έχει ειδικές απαιτήσεις:

 • Εάν το κύριο δωμάτιο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, θα πρέπει να ρυθμίσετε αρμονικά τη σκάλα που οδηγεί στο σαλόνι. Είναι πιο βολικό για τους επισκέπτες και τα νοικοκυριά να περνούν από το διάδρομο απευθείας στην αίθουσα.
 • Δεν χρειάζεται να υπερφορτώσετε το δωμάτιο πάρα πολύ, η χρήση υπερβολικών τεμαχίων επίπλων είναι ακατάλληλη.
 • Η άνεση στο σπίτι είναι πιο λογικό να σχεδιάσετε στον ίδιο όροφο όπου βρίσκεται το σαλόνι.
 • Κατά τον σχεδιασμό πρέπει να εξετάσετε όλα τα κτίρια στο σπίτι.

Σε σπίτια με δύο ορόφους και πιο αριστοκρατικό θα δούμε δωμάτια δύο επιπέδων. Σε αυτή την περίπτωση, δεν τίθεται το ζήτημα της διαίρεσης χώρου. Στο ισόγειο μπορεί να φιλοξενηθεί άνετα χώρος αναψυχής (καναπές, τζάκι, home cinema). Ο δεύτερος όροφος θα καταληφθεί από τη μελέτη, την οικιακή βιβλιοθήκη, τον χειμερινό κήπο ή το μίνι θερμοκήπιο.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Το μοντέρνο σαλόνι επιτρέπει τον συνδυασμό πολλών στυλ. Στο δωμάτιο με πρόσβαση στη βεράντα, το στυλ σοφίτας εκφράζεται από διακοσμητικό τοίχο από τούβλα. Ένα σχέδιο ενός ευρωπαϊκού δρόμου του 19ου αιώνα, που μοιάζει με εικονογραφήσεις των μυθιστορημάτων του Βίκτορ Ουγκό, κάνει το δρόμο του μέσα από μια τραχιά πέτρα. Το Panorama μεταφέρει με επιτυχία το στυλ των βιομηχάνων και των κατασκευαστών.

Ο φωτεινός καναπές της αρχικής μορφής ταιριάζει στο πνεύμα της σύγχρονης τεχνολογίας και της μοντέρνας υψηλής τεχνολογίας στυλ. Ένας ασυνήθιστος κινητός σχεδιασμός σε μια μεταλλική βάση μοιάζει με την εσωτερική επένδυση μιας διαστημικής επένδυσης αντί του συνηθισμένου καναπέ κατά την κατανόησή μας. Οι λακωνικοί λαμπτήρες δαπέδου στα χρωματικά πόδια συμπληρώνουν την εικόνα. Απροσδόκητο, συνοπτικό και πλήρες έργο.

Ιδέες για να ζήσετε στο σπίτι σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο