Σαλόνι σε μοντέρνο στυλ: τα μυστικά του σχεδιασμού

Η φράση "μοντέρνο στυλ" είναι πολύ δημοφιλής και σε σημερινή ζήτηση. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι πίσω από αυτό και πώς να διακοσμήσουμε το ίδιο σαλόνι, για παράδειγμα, ώστε να ταιριάζει στις αρχές αυτής της προσέγγισης. Και με αυτό υπάρχουν σχετικές απαιτήσεις για το σχεδιασμό δωματίων διαφόρων μεγεθών, την επιλογή των υλικών και τα χρώματα που επικρατούν. Οι έμπειροι σχεδιαστές προσφέρουν πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές και δίνουν τις συστάσεις τους σε αυτό το θέμα.

Χαρακτηριστικά στυλ

Το μοντέρνο στυλ είναι ελκυστικό από το γεγονός ότι είναι ιδανικό για την πραγματοποίηση τολμηρών σχεδίων, αλλά περιορίζει τον σχεδιαστή σε avant-garde απολαύσεις και αμφίβολες αποφάσεις. Κάθε χρόνο, μερικές στιγμές αλλάζουν και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη. Έτσι, στα τέλη του 2010.στην κορυφή της μόδας, υπήρχαν δωμάτια με μεγάλο χώρο όπου διατηρείται το βέλτιστο επίπεδο άνεσης. Μεταξύ των πλήκτρων στην πρώτη θέση είναι ήρεμα χρώματα.

Τα τυπικά αξεσουάρ σχεδιασμού είναι:

 • μαξιλάρι?
 • κεραμικό αγγείο;
 • λουλούδι γλάστρα?
 • ράφι τοίχου.

Η αφθονία του φωτός και η λήψη του με τη βοήθεια λαμπτήρων ασυνήθιστης εμφάνισης είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε σύγχρονου καθιστικού.

Κανόνες δωματίου για τη λήψη

Για να ξεκινήσετε εργασίες επισκευής απαιτείται από την επιλογή ταπετσαρίας. Τα ανώτατα όρια συχνά γίνονται τέντωμα, το οποίο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ελαφρότερο και πολύ καλά φωτισμένο. Για την αίθουσα στο διαμέρισμα, διακοσμημένο σε μοντέρνο στυλ, πρέπει να δημιουργήσετε το πιο ακριβές και συνοπτικό σχέδιο. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται σχεδόν πάντοτε ορθογώνια, γωνιακές επιφάνειες και τέλειοι κύκλοι. Όσον αφορά τα έπιπλα, ο πίνακας και ο καναπές θα πρέπει επίσης να είναι απλοί, αλλά αυτό το γεγονός δεν απαιτεί την εγκατάλειψη των κριτηρίων ευκολίας και πρακτικότητας.

Όποια και αν είναι η σχεδίαση και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού (διαμέρισμα), θα πρέπει να ακολουθούν τις γενικές απαιτήσεις κατά το σχεδιασμό του χώρου επισκεπτών.Μετά από όλα, αυτό το δωμάτιο είναι πάντα τοποθετημένο για δημόσια προβολή, και σύμφωνα με την εντύπωση του, οι ιδιοκτήτες και οι ίδιοι οι ενοικιαστές εκτιμούνται. Απαιτείται να συνδυαστεί η αρμονία και η δυναμική, αν και αυτά τα μοτίβα φαίνονται αντιφατικά, δεν υπάρχει άλλη επιλογή ούτως ή άλλως.

Φροντίστε να επισημάνετε και να τονίσετε το οπτικό κέντρο της σύνθεσης στο δωμάτιο. Από αυτόν αρχίζει να μετράει κατά την τοποθέτηση άλλων επίπλων, ακόμη και μικρών διακοσμητικών αντικειμένων. Είναι ο κεντρικός σημασιολογικός κόμβος που θέτει ολόκληρη τη διάθεση και η επόμενη διακόσμηση ξεδιπλώνει μόνο την προτεινόμενη έννοια του σχεδιασμού, αλλά δεν το σπάει.

Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε ότι η ελεύθερη ρύθμιση των επίπλων θα παραβιάζει κανόνα σχεδιασμού. Αντίθετα, πιέζοντας τα έπιπλα σφιχτά στους τοίχους, οι άνθρωποι πάνε ενάντια στις τάσεις της μόδας. Και οι ίδιοι στερούνται της ευκαιρίας να διανέμουν ευέλικτα ζώνες στο δωμάτιο, να λειτουργούν μεταξύ των τμημάτων τους και να κάνουν το έδαφος του σπιτιού οπτικά ευρύτερο. Επίσης, οι σχεδιαστές πρόσφατα εξέφρασαν σαφώς την προτίμησή τους για εκλεκτικές συνθέσεις, όταν έπιπλα και διακόσμηση διαφορετικών ήχων, ανόμοιων γεωμετρικών και ούτω καθεξής αναμιγνύονται τυχαία.

Τα σύγχρονα σαλόνια υπόκεινται όλο και περισσότερο σε σημασιολογική κινητικότητα. Σε λίγα λεπτά, μετατρέπονται σε μια περιοχή για φιλικές γιορτές ή για ένα συμπαθητικό συμπόσιο, και σύντομα μπορούν να γίνουν μια πλατφόρμα για τα παιχνίδια των παιδιών στο σπίτι. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται απλά: αρκεί να αγοράζετε έπιπλα που κινούνται εύκολα, απελευθερώνοντας πρόσθετο χώρο εάν είναι απαραίτητο. Αλλά ακόμα και όταν ο χώρος χρησιμοποιείται πλήρως, δεν πρέπει να είναι γεμάτοι, όλα τα διακοσμητικά στοιχεία και οι στιλτιστικές προθέσεις συμπληρώνουν μόνο το κύριο μέρος του δωματίου. Παρατηρώντας αυτούς τους απλούς κανόνες, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το μοντέρνο στυλ, όπως και κάθε άλλο, από το δρόμο.

Ιδέες για διαφορετικούς τομείς

Το καθιστικό δεν είναι πάντα αρκετά μεγάλο ώστε να μπορείτε να ενσωματώσετε μια ποικιλία από ιδέες σε αυτό, χωρίς να περιορίζεστε στον εαυτό σας με τίποτα εκτός από τη συνάφεια μιας ή άλλης λύσης. Αλλά ακόμα και σε 12 τετραγωνικά μέτρα. m, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό εσωτερικό και γι 'αυτό δεν είναι απαραίτητο να προσκαλέσετε σχεδιαστές παγκόσμιας κλάσης, να μελετήσετε πολλή λογοτεχνία ή να ξοδέψετε χρήματα για εξωτικά εσωτερικά υλικά.

Υπάρχουν μερικές απλές τεχνικές που θα σας επιτρέψουν να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα εύκολα και γρήγορα.

 • Το δωμάτιο είναι 14 τετραγωνικά μέτρα.m θα είναι κατάλληλες αποχρώσεις του μοβ, καθιστώντας το δωμάτιο εκλεπτυσμένο και εκλεπτυσμένο. Τα γκρι και λευκά χρώματα, σε μερικά σημεία αραιωμένα με λαμπερές λεπτομέρειες, θα φαίνονται πολύ δυνατά και αισθητικά ευχάριστα.
 • Σε μια έκταση 15, 16 τετραγωνικών μέτρων, είναι πολύ πιθανό να οργανωθεί ένας χώρος για να παρακολουθήσετε τηλεόραση, και μάλιστα να διαθέσετε ένα οικόπεδο που είναι ξεχωριστό από το υπόλοιπο σαλόνι.
 • Για να επεκτείνετε οπτικά μια μικρή γωνία ή να μην περιορίσετε το δωμάτιο σε 18 τετραγωνικά μέτρα. m, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τα ανοιχτά χρώματα ή τον εξαιρετικό σχεδιασμό του κύριου τοίχου.

Εάν ο χώρος καθιστικού είναι 35 τετραγωνικά μέτρα. m, μπορείτε να διαθέσετε με ασφάλεια δύο ή τρία κέντρα σχεδιασμού, και όχι ένα όπως σε μικρότερο χώρο. Ένας εξειδικευμένος σχεδιαστής εφαρμόζει εύκολα έναν πλήρη και εκφραστικό σχεδιασμό σε κάθε ένα από αυτά τα μέρη. Το κύριο πράγμα είναι ότι όλα τα διακοσμητικά στοιχεία και οι έννοιες πρέπει να αντιστοιχούν μεταξύ τους, δεν πρέπει να δημιουργούν την εντύπωση κακού γούστου και έλλειψης οργάνωσης του δωματίου.

Μόδα διακόσμηση τάσεις

Η μόδα στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού αλλάζει λίγο λιγότερο από τις εποχές. Αλλά υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις που έχουν περισσότερο ή λιγότερο καθιερωθεί τελευταία και σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μια πραγματικά ελκυστική σύνθεση.Το 2018, μια δημοφιλής λύση είναι η συγχώνευση διαφορετικών δωματίων μεταξύ τους, ειδικά σε μικρά διαμερίσματα. Ως αποτέλεσμα, όμορφα σαλόνια εμφανίζονται, καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο.

Μια άλλη μοντέρνα ιδέα είναι ο συνδυασμός της οικολογικής καθαρότητας και του εξωτερικού λακωνισμού των διακοσμητικών αντικειμένων. Τέτοιες απαιτήσεις επιβάλλονται στα αξεσουάρ, τα έπιπλα και τα υλικά τελικής επεξεργασίας.

Τα κύρια χρώματα της μόδας είναι τώρα φως., και μεταξύ των κινήτρων των σχεδίων είναι κατά πρώτον φυσικές σκηνές. Οι λαμπρές εγκλείσεις αναγνωρίζονται μόνο με μία έννοια - ως ένας τρόπος να προσελκύσουν την προσοχή σε κάτι. Το μοντέρνο στυλ των καθιστικών μπορεί να αραιώνεται με την προσθήκη άλλων στυλιστικών τάσεων. Στην κορυφή της δημοτικότητας - η χρήση μιας ποικιλίας ράφια, έλασης συρταριών και racking σχέδια. Σας επιτρέπουν να φέρετε το δωμάτιο πιο κοντά στους κανόνες του μινιμαλισμού και ταυτόχρονα να αυξήσετε την αποτελεσματικότητα της χρήσης του.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν την εσωτερική μόδα προτιμούν τώρα τα τραπεζάκια από γυαλί. Είναι πολύ πιο δημοφιλές να διαθέτουμε χώρο με τη χρήση επίπλων παρά να χρησιμοποιούμε χωρίσματα από γυψοσανίδες · σταδιακά κινούνται στην κατηγορία των ξεπερασμένων λύσεων.

Όσον αφορά την οπτική χωροθέτηση, τότε μπορεί να εφαρμοστεί σε:

 • ταπετσαρία?
 • κομψό γύψο?
 • βαφές και βερνίκια.
 • συνθέσεις λαμπτήρων (καθώς και μεμονωμένους κεντρικούς πολυελαίους και λαμπτήρες δαπέδου).

Παραδοσιακά προβλέπει τη χρήση των κεντρικών στοιχείων του εσωτερικού σχεδιασμού του δωματίου. Ως λεπτομέρεια έμφασης της αίθουσας, συχνά τοποθετούνται τραπέζια στη μέση ενός δωματίου, χρησιμοποιούνται συχνά τα επικαλυμμένα έπιπλα ή ένα κομψό τζάκι. Η κύρια διακόσμηση δεν θα πρέπει να είναι ενάντια στο υπόλοιπο δωμάτιο, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα αρμονικό, ελκυστικό σχέδιο. Μεταξύ των χρωμάτων, πρέπει να προτιμάτε τα κλασσικά βασικά, τα οποία συνδυάζονται καλύτερα με τους πρωτότυπους τόνους τόνου.

Χρώμα διαλύματα

Το χρώμα της αίθουσας σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Σε μικρά σαλόνια, οι ελαφριές αποχρώσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται πρώτα για να αντισταθμίσουν την έλλειψη πραγματικού χώρου. Μια πολύ μοντέρνα λύση είναι η χρήση πορτοκαλιών και κερασιών. Εάν η ταπετσαρία είναι κολλημένη στους τοίχους, είναι προτιμότερο να επιλέξετε το πράσινο χρώμα.

Εκτός από τις γενικές συστάσεις, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ιδιαιτερότητες κάθε συγκεκριμένου δωματίου:

 • το ύφος της?
 • αξία ·
 • χρησιμοποιημένα ή προορισμένα έπιπλα.
 • το επίπεδο φωτισμού και τη διανομή του στο διάστημα.

Όποιες προσπάθειες καταβάλλουν οι σχεδιαστές, ανεξάρτητα από τα νέα υλικά και σχέδια, τα ασπρόμαυρα χρώματα παραμένουν οι αδιαφιλονίκητοι ηγέτες. Δεν είναι περίεργο, είναι αυτοί οι ήχοι που είναι πιο ουδέτεροι, έχουν πολλές έννοιες και παραλλαγές. Ωστόσο, ένα καθαρό λευκό σαλόνι μοιάζει με δωμάτιο νοσοκομείου ή εργαστήριο. σωστά χρησιμοποιούμενη φωτεινή βαφή, η οποία εφαρμόζεται σε μία από τις επιφάνειες ή ένα μεγάλο αντικείμενο φωτεινού χρώματος, θα συμβάλει στην αναβίωση της.

Ο μαύρος τόνος υποτιμάται από πολλούς ανθρώπους, που θεωρείται κάτι τρομακτικό και συνδέεται λογικά με δυσάρεστα γεγονότα και περιστατικά. Αλλά αν κάνετε τα πάντα σωστά και αποφύγετε την υπερβολική συγκέντρωση σκούρων χρωμάτων, μπορείτε να επιτύχετε ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα με ελάχιστες απώλειες.

Τα απαλά χρώματα (ροδάκινο, κίτρινο-κρέμα, μπεζ-καφέ αποχρώσεις) έχουν τα πλεονεκτήματά τους, δημιουργούν μια ήρεμη και ισορροπημένη ατμόσφαιρα, σας επιτρέπουν να χαλαρώσετε διανοητικά και σωματικά.Οι άνθρωποι που έρχονται στο σπίτι αισθάνονται αρμονία, ισορροπία του χώρου από τα πρώτα βήματα. Δεν συνιστάται η χρήση ενός χρώματος, συμπεριλαμβανομένου του μωβ. Η απόφαση αυτή θα είναι βαρετή και ανεξέλεγκτη σε σχέση με άλλες.

Ο μπεζ τόνος πηγαίνει καλά με:

 • σοκολάτα;
 • κόκκινο;
 • κίτρινο.
 • μπλε (μπλε);
 • πράσινο χρώμα.

Σε συνδυασμό με γκρι, λευκό, μέντα και διάφορες αποχρώσεις του μπλε εκδηλώνονται καλά, η προσέγγιση αυτή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ελκυστική εικόνα και να κάνετε την ατμόσφαιρα φρέσκια. Για πρόσθετη διακόσμηση των γκρίζων καθισμάτων, οι ειδικοί συμβουλεύουν τη χρήση πιο κορεσμένων χρωμάτων, χρησιμοποιώντας διάστικτες κηλίδες χρώματος. Μια οπτική υπερφόρτωση του δωματίου με περιττές έννοιες και σύμβολα είναι ανεπιθύμητη, εκτός αν αυτή είναι η επιλεγμένη έννοια του σχεδιασμού.

Μεταξύ των θερμών αποχρώσεων πρέπει να δώσουν προσοχή στο καφέ, δημιουργώντας μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα, συντριπτικές αγχωτικές συνθήκες. Το κίτρινο χρώμα δεν πρέπει να εισάγεται υπερβολικά, γιατί τότε, αντί για αισιόδοξη διάθεση, υπάρχει αδικαιολόγητη συναισθηματική διέγερση.

Το πορτοκάλι είναι ακόμα πιο ενεργητικό από το κίτρινο και συνιστάται σε εκείνους που είναι πολύ ήρεμοι, αλλά θα ήθελαν να λάβουν μια επιβάρυνση της χαράς και της ενέργειας. Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρώμα περισσότερο από ότι για πολλά στοιχεία της διακόσμησης, θα είναι πολύ πολύχρωμο και παρεμβατικό. Οι κόκκινοι ήχοι γενικά απαιτούν προσοχή, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο σίγασης ποικιλίες αυτού του χρώματος. Φροντίστε να λάβετε υπόψη την πολυπλοκότητα της στυλιστικής ερμηνείας και την ασυνέπεια πολλών συνδυασμών με άλλα κλειδιά.

Από τα κρύα χρώματα, σχεδόν παντού, το πράσινο είναι κατάλληλο και η ποικιλία των αποχρώσεων επιτρέπει τη δημιουργία μιας άνετης ατμόσφαιρας σε οποιοδήποτε μέρος. Είναι καλύτερο να υπογραμμίσουμε τη φυσικότητα του βήματος των σχεδιαστών, εισάγοντας λευκά, καφέ και μπεζ αραιωτικά στοιχεία. Μπορείτε να μιλήσετε για τα χρώματα και τους συνδυασμούς τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είναι καιρός να αγγίξετε ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα - πώς να κόψετε το σαλόνι και τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να το διακοσμήσετε.

Υλικά

Για να καλύψουν τους τοίχους σε σύγχρονα σαλόνια χρησιμοποιούνται ευρέως υγρή ταπετσαρία, μεταξύ των συνηθισμένων ποικιλιών τους ήρθε στο προσκήνιο βινυλίου και ταπετσαρίας.Stonework είναι αρκετά δημοφιλής, αλλά οι εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση μόνο σε έναν αυστηρά καθορισμένο τοίχο, και όχι σε ολόκληρο το δωμάτιο. Οι επενδύσεις δαπέδων αντιπροσωπεύονται συχνότερα από παρκέ και σανίδες, στο φωτεινό δωμάτιο έχει ληφθεί ως επί το πλείστον σκοτεινό πάτωμα για να παίξει στην αντίθεση.

Χρησιμοποιώντας μοντέρνα καλούπια, μπορείτε να αναβαθμίσετε το χώρο χωρίς να καταφύγετε σε δαπανηρές και χρονοβόρες εργασίες στην απόδοση του παραδοσιακού γυψοσανίδας.

Τα κυρτά τμήματα έχουν πολλές βασικές λειτουργίες ταυτόχρονα:

 • διακόσμηση;
 • αρχιτεκτονική (δημιουργία αρχικών διαμορφώσεων)?
 • αντικατάσταση του συνηθισμένου πλίνθου.
 • αντικατάσταση ενός απλού στοιχείου εμπλοκής στην πόρτα.
 • το ρόλο του περιβλήματος παραθύρων.

Στα αστικά διαμερίσματα, χρησιμοποιούνται συχνά τα καλούπια από πολυουρεθάνη και πολυστυρένιο · τα προϊόντα που βασίζονται σε άλλους τύπους πλαστικών χρησιμοποιούνται σπάνια. Οι λάτρεις των φυσικών υλικών θα πρέπει να επιλέξουν στοιχεία γύψου, ειδικά επειδή πάντα φαίνονται αποκλειστικά και πρωτότυπα. Με τη βοήθεια των καλούπια διακοσμούν ακόμη και τα έπιπλα, και εκείνοι που θέλουν να πραγματοποιήσουν ένα εξαιρετικό πείραμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξύλινες ή μαρμάρινες κατασκευές.

Αποφύγετε τα συνηθισμένα λάθη, ειδικά σε εκείνους που προηγουμένως δεν είχαν εμπειρία με τέτοια προϊόντα. Στο σαλόνι με χαμηλά ταβάνια, είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε τις φαρδιές σχάρες στην κορυφή, τόσο πιο διαφορετικό είναι το χρώμα από την κύρια διακόσμηση. Για τα μικροσκοπικά δωμάτια και τα διακοσμητικά αντικείμενα θα πρέπει να επιλέγονται όχι πολύ μεγάλο.

Γενικά, η βέλτιστη αναλογία πρέπει να διατηρείται μεταξύ του μεγέθους του καλουπιού και του δωματίου. Ποια εξαρτάται από τις λεπτότητες της αντίληψης σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Για τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τα καλούπια στο δωμάτιο που θα τα ξεφορτωθεί, τότε δεν θα υπάρξουν διαστρεβλώσεις θερμοκρασίας.

Έπιπλα

Ο σχεδιασμός στο σαλόνι του μοντέρνου στυλ δεν εξαρτάται μόνο από τη διακόσμηση των τειχών, αλλά και από τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται. Η σοβαρότητα των περιγραμμάτων και των μορφών είναι σήμερα μια υποχρεωτική απαίτηση, αλλά οι ιδιοκτήτες των σπιτιών θα πρέπει να αποφασίσουν το θέμα της συμμετρίας ή της απουσίας της. Στα μοντέρνα έπιπλα, τα έπιπλα είτε δεν χρησιμοποιούνται καθόλου, είτε χρησιμοποιούνται πολύ περιορισμένα, προτιμώνται ιδιαίτερα τεχνολογικές επιλογές.

Οι πρακτικές σκέψεις κυριαρχούν στον διακοσμητικό, ο υπερβολικός κορεσμός των διακοσμητικών στοιχείων γίνεται αντιληπτός μάλλον αρνητικά.Αλλά η πρωτοτυπία του κάθε αξεσουάρ είναι ευπρόσδεκτη μόνο, καθώς πρέπει να αντισταθμίζει την αδυναμία άλλων στοιχείων σχεδιασμού.

Η επίπλωση του δωματίου πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτη, τα έπιπλα σπιτιού προσαρμόζονται σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον και πρέπει να σχηματίζουν με αυτό ένα ενιαίο, αδιάσπαστο σύνολο. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένα μινιμαλιστικό εσωτερικό με απλή αφαίρεση ορισμένων στοιχείων. Μια ορθολογική και σύγχρονη προσέγγιση απαιτεί τη χρήση νέων αντικειμένων, ενώ τα ουδέτερα χρώματα και τα αρθρωτά έπιπλα είναι τα καλύτερα για αυτό. Όλα τα είδη βολάν και διακοσμητικές πτυχώσεις σε μαλακά αντικείμενα είναι κατηγορηματικά απαράδεκτα, υποτίθεται ότι είναι αυστηρά και εξωτερικά ομαλά.

Το χρώμα επίπλων πρέπει να είναι σε ένα χρώμα, το πολύ δύο κάθε φορά, η ίδια προϋπόθεση ισχύει για τις υφές. Οι λάτρεις των πειραμάτων είναι πολύ καλύτερα αναζητώντας πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών, συνδυάζοντας μέταλλο με οικολογικό δέρμα, πλαστικό και ούτω καθεξής.

Συνδυασμός στυλ

Ανεξάρτητα από το πόσο ελκυστικά και εκφραστικά είναι τα ίδια τα κλασσικά, παραμένουν εκείνοι που δεν είναι ικανοποιημένοι.Στη συνέχεια παραμένει μόνο η εργασία σε συνδυασμό κλασικών και άλλων κινήτρων. Υπάρχουν σαφείς κανόνες εδώ: για παράδειγμα, οι έντονες ροζ αποχρώσεις είναι αρμονικά αντιληπτές παράλληλα με ακριβώς τα ίδια ή ουδέτερα. Ο συνδυασμός του μπλε και του κόκκινου θα είναι μια επιλογή win-win.

Το μοντέρνο στυλ μπορεί να συνδυαστεί ακόμα και με τον επίσημο αντίποδα του. - μια κλασική, βέλτιστη προσέγγιση στην περίπτωση αυτή είναι η προσθήκη παραδοσιακών αντικειμένων επίπλων με επιλεγμένα υφάσματα. Σε συνδυασμό με τη σοφίτα, δίνεται έμφαση στη γκάμα των ψυχρών χρωμάτων, που μπορεί να είναι η κύρια πλήρωση του εσωτερικού χώρου. Αλλά όλα αυτά είναι πολύ λεπτές και πολύπλοκες συνδυασμοί που αφήνονται καλύτερα στους επαγγελματίες σχεδιαστές. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά ο συνηθισμένος ιδιοκτήτης του σπιτιού γνωρίζει την κατοικία του και δεν αντιπροσωπεύει το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι εμπειρογνώμονες επιλέγουν τον καλύτερο τρόπο για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Συμβουλές σχεδιαστών

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το ανώτατο όριο γίνεται καλύτερα σε έναν από τους τρεις τύπους:

 • μονόχρωμη αρθρωτή?
 • με βάση ξύλινα δοκάρια.
 • χρησιμοποιώντας αναρτημένα φωτιστικά.

Για το σχεδιασμό των καθιστικών και δίνοντάς τους μια εκφραστική έμφαση συνιστάται να χρησιμοποιήσετε πίνακες ζωγραφικής. Σε νεόδμητα σπίτια και διαμερίσματα, το μοντέρνο στυλ με τη χρήση επίπλων ασυνήθιστων μορφών και χρωμάτων, οι ταπετσαρίες με αρκετά μεγάλα μοτίβα αποδεικνύονται πιο δημοφιλείς από πολλές άλλες επιλογές. Για να δημιουργήσετε μια αίσθηση πολυτέλειας και να μην γεμίσετε το δωμάτιο, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά τα χρώματα: μπεζ, γκρι, άμμο και σοκολάτα. Η ενίσχυση της αίσθησης της κομψότητας του χώρου βοηθά στη χρήση μιας μοναδικής επιλογής χρωμάτων για έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα.

Πολλοί σχεδιαστές πιστεύουν ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό γωνιακών καναπέδων, έπιπλα ντουλαπιών με συρτάρια και poufs. Από τους λαμπτήρες είναι καλύτερο να λαμβάνετε ενσωματωμένα μοντέλα ή έναν ασυνήθιστο τύπο πολυέλαιου. Το μοντέρνο σαλόνι έχει επίσης την ενεργό χρήση του οπίσθιου φωτισμού.

Τα σαλόνια με κίονες είναι διαφορετικά, καθώς σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα παλιό ανάκτορο ή στην ατμόσφαιρα ενός αρχαίου ελληνικού σπιτιού ή ναού. Παρόμοια στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με επαρκώς μεγάλη έκταση. Οι στήλες ζεύγους δίνουν μια εσωτερική πληρότητα, και η μόνη επιτρέπουν να ορίσετε συγκεκριμένο πνεύμα στο δωμάτιο. Τα σαλόνια με χώρο εργασίας συχνά δεν έχουν στήλες, επειδή αυτές οι δύο επιλογές είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Κάνοντας ένα κομψό σαλόνι δεν είναι πολύ δύσκολο.Ο λαμπρός καθρέφτης τοίχος, που μόνο σε ένα μέρος αραιώνεται από ένα αδιαφανές λευκό τετράγωνο για την αγκύρωση της τηλεόρασης - είναι μια εξαιρετική τεχνική διακόσμησης. Η σκάλα με λευκά σκαλοπάτια και το ίδιο χρώμα του δαπέδου προσθέτει στη γοητεία της και διακόπτεται μόνο μια φορά από ένα τετράγωνο ανοιχτό μπλε χρώμα.

Ένα διαμέρισμα ενός δωματίου θα πρέπει να χρησιμοποιεί το πιο ελαφρύ τούλι για τα παράθυρα, και τοποθετήστε στην οροφή μια κατευθυντική διάταξη φωτισμού. Όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία, η υπογραμμισμένη ανομοιομορφία της ανακούφισης του ανώτατου ορίου βελτίωσε μόνο την αντίληψή του, καθιστώντας την κατάσταση πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Άνετα σαλόνια με συστήματα αποθήκευσης είναι ευκολότερο να αποδειχθούν με αυτό το παράδειγμα: λευκές, επίπεδες επιφάνειες, η τοποθέτηση των ράφια είναι καθαρή κατά μήκος των επιπέδων (και ακόμη και ο χώρος γύρω από το παράθυρο που χρησιμοποιείται). Μια απολύτως λογική στιλιστική απόφαση είναι η ομαδοποίηση ολόκληρης της σύνθεσης σε έναν από τους τοίχους σε σχέση με την τηλεόραση.

Ένας άλλος τύπος ρυθμίσεως δωματίου, εμπνευσμένος από το ίδιο έργο, είναι σκοτεινό και εξαίσιο, ενώ στο εσωτερικό χρησιμοποιείται το ελίτ ξύλο. Οι τοίχοι και το δάπεδο είναι ελαφρύτερο από τα στοιχεία επίπλων, ενώ διάφορα φωτιστικά χρησιμοποιούνται για τοπικό φωτισμό.Χαλί στο πάτωμα, που εισέρχεται κάτω από το σύστημα αποθήκευσης, αλλά σε αντίθεση με το χρώμα του, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα της αντίθεση.

Το σαλόνι στο σαλόνι μπορεί να περιέχει λαμπτήρες οροφής με φανταχτερό σχήμα., και μια αλυσίδα τοιχογραφιών, που βρίσκεται στο ίδιο ύψος, και ένα σύστημα αποθήκευσης, χωρισμένο σε διαμερίσματα (που ταυτόχρονα χρησιμεύουν ως βάση για πολλά διακοσμητικά αντικείμενα).

Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα σαλόνι με ένα παράθυρο με διάφορους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το "φωτεινό σημείο", το οποίο σε μια ηλιόλουστη μέρα κυριολεκτικά πλημμυρίζεται από ρεύματα φωτός. Ελαφρώς κατώτερες κομψές κουρτίνες σπάνε τη σαφήνεια ενός τετραγώνου που διαιρείται με μια εγκάρσια ταινία και το φέρνει οπτικά πιο κοντά στη μορφή ενός "βιβλίου".

   Και εδώ αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν δύο τύπους κουρτίνες ταυτόχρονα. Στις ώρες φωτός - μια ημιδιαφανή κουρτίνα, κατά το βράδυ - βαριά, ακόμη και στην εμφάνιση, ανοιχτό κίτρινο θέμα. Η ομορφιά του παραθύρου ξεκινάει από φυτά και βιτρό παράθυρα τοποθετημένα συμμετρικά γύρω από αυτό, τοποθετημένα σε οθόνες σε κάποια απόσταση.

   Σχετικά με τα χαρακτηριστικά του εσωτερικού σχεδιασμού σε ένα μοντέρνο στυλ, δείτε παρακάτω.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο