Αίθουσα με τζάκι: ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού

Το εσωτερικό του δωματίου με τζάκι είναι πολύ δημοφιλές εδώ και πολλά χρόνια. Αρχικά, τα τζάκια ήταν πολύ μεγάλα, πήραν αρκετό χώρο και χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για τη θέρμανση του δωματίου. Τώρα όλο και περισσότερο χρησιμοποιούνται ως διακόσμηση. Τα μοντέρνα σχέδια μπορούν να έχουν διαφορετικούς τύπους: καμίνι, ηλεκτρικό, αέριο και falshkaminy.

Είδη

Τα τζάκια έχουν διαφορετική απόδοση.

 • Εν σειρά. Τα πλεονεκτήματα αυτών των μοντέλων μπορούν να αποδοθούν σε σημαντικές εξοικονομήσεις χώρου, αλλά η εγκατάσταση τους θα απαιτήσει πολύ χρόνο και οικονομικό κόστος.
 • Τα τείχη. Εγκαθίσταται απευθείας κοντά στον τοίχο. Αυτά τα μοντέλα φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα και κομψά. Χρησιμοποιούνται κυρίως για μεγάλες εκτάσεις, επειδή καταλαμβάνουν πολύ χώρο.
 • Νησί Χρησιμοποιείται για τη διάσπαση των δωματίων σε ζώνες. Τοποθετημένο στο κέντρο του δωματίου, μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή χωρίς να αγγίξει το δάπεδο ή να εγκατασταθεί στο πάτωμα.
 • Γωνία. Εγκατασταθεί στη γωνία του δωματίου. Μην χρειάζεστε πολύ χώρο, εύκολο στην εγκατάσταση και λειτουργία. Εξαιρετικό για μικρά δωμάτια.

  Ο τύπος τζάκι επιλέγεται με βάση το μέγεθος του ίδιου του δωματίου. Η επιλογή διαστάσεων τοίχου είναι ακατάλληλη σε ένα μικρό δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να επιλέγετε γωνία ή ενσωματωμένο μοντέλο. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του τζακιού πρέπει να είναι σε αρμονία με το εσωτερικό του δωματίου.

  Τις περισσότερες φορές στα διαμερίσματα δημιουργείται ένας ηλεκτροθερμικός χώρος λόγω της πολυπλοκότητας του φούρνου συσκευών, όπου θέλετε να κρατήσετε την καμινάδα. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου μοντέλου δεν θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες, ακόμα και αν κάνετε την επισκευή μόνοι σας.

  Επιπλέον, η συσκευή δεν χρειάζεται πολύ χώρο, μπορεί ακόμη και να τοποθετηθεί σε ένα δωμάτιο 18 τετραγωνικών μέτρων. m

  Τζάκια που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια έχουν τα πλεονεκτήματά τους:

  • μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.
  • γρήγορη θέρμανση του δωματίου.
  • δεν καίνε προϊόντα?
  • υψηλού επιπέδου ασφάλειας.

  Μείον μόνο στην τιμή του.Οι ηλεκτροκαμίνες είναι ακριβότερες από τις δομές ξύλου. Τα ηλεκτρικά μοντέλα παρουσιάζονται σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών, σχεδίων, λειτουργιών κλπ. Αυτό το μοντέλο μπορεί εύκολα να ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Ορισμένα προϊόντα μιμούνται ακόμη και το ξέσπασμα καίγοντας κορμούς και τις αντανακλάσεις της φλόγας.

  Τζάκια φούρνων περιλαμβάνουν όλα τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών μοντέλων. Η μόνη διαφορά είναι η χρήση ξύλου, άνθρακα και παρόμοιων υλικών για θέρμανση, η οποία απαιτεί πρόσθετη προσοχή στην ασφάλεια της χρήσης της εστίας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί εκ των προτέρων ένας χώρος αποθήκευσης καυσόξυλων ή άνθρακα. Τέτοια είδη χρησιμοποιούνται συχνότερα σε ιδιωτικά κτίρια, περιλαμβάνονται ακόμη και σε έργα μπάνιου.

  Η Falshkamina γίνεται όλο και πιο δημοφιλής σήμερα. Είναι ασφαλές και, ταυτόχρονα, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ζεστή, ζεστή ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Η πλούσια γκάμα μοντέλων καθιστά εύκολη την σωστή εφαρμογή για το εσωτερικό σας.

  Η Falshkaminy παράγει σήμερα πολλές μάρκες, αλλά ένας από τους πιο δημοφιλείς και περιζήτητους κατασκευαστές είναι ο Alex Bauman.

  Τζάκια αερίου σας επιτρέπουν να απολαύσετε τη ζωντανή φωτιά, αποκλείοντας την κίνηση με καυσόξυλα και διευθετώντας τους τον απαραίτητο χώρο. Όμως, δυστυχώς, δεν ήταν όλες οι εγκαταστάσεις είχαν αγωγό φυσικού αερίου, αλλά κάπου ήταν εντελώς απούσα. Η χρήση του ίδιου κυλίνδρου αερίου δεν είναι η καλύτερη λύση για το εσωτερικό ενός οικιστικού σπιτιού.

  Τις περισσότερες φορές, τα τζάκια δεν χρειάζονται πρόσθετη διακόσμηση, ωστόσο, αν είναι επιθυμητό, ​​μπορούν να διακοσμηθούν με τη βοήθεια σύγχρονων τύπων ταπετσαρίας και άλλων υλικών φινιρίσματος.

  Στυλ

  Τα σύγχρονα τζάκια μπορούν να κατασκευαστούν σε πολλές στυλιστικές κατευθύνσεις.

  Κλασικό

  Αυτή η τάση περιλαμβάνει τρεις τύπους ταυτόχρονα: το μπαρόκ, τον κλασικισμό και την αυτοκρατορία. Αυτά τα στυλ έχουν πολλά κοινά όσον αφορά τη μορφή, τον τύπο, τις παραμέτρους. Τις περισσότερες φορές, μια πέτρα χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κλασικών μοντέλων.

  • Μπαρόκ (σε μετάφραση - "artsy"). Στα προϊόντα που δημιουργούνται με αυτό το στυλ, υπάρχει αφθονία διακόσμησης. Αυτό μπορεί να φανεί στα τελικά υλικά και σε ασυνήθιστες μορφές. Από τα υλικά που κυριαρχείται από μάρμαρο και χαλκό με χρυσό.
  • Κλασικισμός Σε αντίθεση με το μπαρόκ, έχει μια διακριτική διακόσμηση. Για τη διακόσμηση χρησιμοποιούνται συχνά ανάγλυφα που απεικονίζουν Έλληνες θεούς. Για τη δημιουργία μοντέλων χρησιμοποιούνται μόνο φυσικές πέτρες, όπως για παράδειγμα το μάρμαρο, το οποίο εναρμονίζεται καλά με το πλαίσιο από χυτοσίδηρο και ξύλο.
  • Αυτοκρατορία (σε μετάφραση - "αυτοκρατορία").Στη διακόσμηση χρησιμοποιούνται στήλες, σκηνές από μάχες, ανάγλυφα όπλα και στεφάνια δάφνης. Οι εικόνες συχνά βρίσκουν αιγυπτιακό συμβολισμό. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι μαύρο μάρμαρο.

  Χώρα μουσικής

  Το στυλ είναι πρωτότυπο για την απλότητα και την εγγύτητά του στη φύση. Η διακόσμηση είναι πιο συχνά από τούβλα. Η πύλη του τζακιού είναι κατασκευασμένη σε σχήμα σπιτιού. Το Drovyanik βρίσκεται παραδοσιακά στο κατώτατο σημείο του προϊόντος.

  Σύγχρονη

  Αυτή η κατεύθυνση έχει απορροφήσει σχεδόν όλες τις μορφές που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία τζακιών. Το τζάκι στις περισσότερες περιπτώσεις έχει τη σωστή μορφή. Υλικό: γυαλί, πλαστικό, λιγότερο μέταλλο. Βολικός και απλός σχεδιασμός σε συνδυασμό με την κομψότητα και τη φινέτσα του σχεδιασμού.

  Υψηλή τεχνολογία

   Δωρεάν στυλ με υψηλή τεχνολογία. Το γυαλί, ο χάλυβας ή το πλαστικό αποτελούν βασικά υλικά για την κατασκευή. Στο σχεδιασμό των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων σκούρων χρωμάτων.

    Ορισμένα στοιχεία των προϊόντων καμινάδας κατασκευάζονται με το στυλ της κασσιτέρας. Μπορούν να είναι διακοσμητικά στοιχεία, καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την εργασία με την εστία, όπως πόκερ, σέσουλα και παρόμοια αξεσουάρ.

    Χρήση στο εσωτερικό

    Κατά την επιλογή ενός κατάλληλου μοντέλου, δεν πρέπει να ξεχάσετε τον συνδυασμό του τζακιού με τα υπόλοιπα έπιπλα στο δωμάτιο. Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μερικές καρέκλες και στις δύο πλευρές της φωτιάς ή σε κάποια απόσταση. Μεταξύ αυτών, μπορείτε να βάλετε ένα μικρό τραπεζάκι του καφέ, κατά προτίμηση κατάλληλο για το στυλ και το χρώμα στο τζάκι. Μπορείτε να βάλετε έναν καναπέ από το σετ, που έρχεται με καρέκλες.

    Συνδυασμένα αρμονικά με το τζάκι δεν θα πρέπει να έχουν μόνο έπιπλα, αλλά και αξεσουάρ και διακοσμητικά αξεσουάρ. Αυτά μπορεί να είναι έργα ζωγραφικής στον τοίχο, φωτογραφίες σε πλαίσιο, κατάλληλα για το ύφος των εσωτερικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων κλπ.

    Τα ράφια τζάκι μπορούν να σχεδιαστούν σύμφωνα με την κατεύθυνση στην οποία διατηρείται το κύριο προϊόν:

    • Στην κλασική έκδοση, τα ράφια του τζακιού είναι διακοσμημένα με κηροπήγια, λουλούδια σε κεραμικά αγγεία.
    • Στο μπαρόκ στυλ ματιά ωραία ρολόγια αντίκες και φωτογραφίες σε όμορφες καρέ.
    • Οι ασυνήθιστες κανάτες, οι διακοσμητικές κασέλες και οι φωτογραφίες είναι κατάλληλες για στυλ χώρας.

    Συμπληρώστε το σχέδιο των διακοσμητικών φωτιστικών τζάκι που χρησιμοποιούνται για φούρνους.

    Το τζάκι ως αντικείμενο σχεδιασμού δεν εναρμονίζεται καλά με την τηλεόραση. Και ακόμη και επιβλαβές λόγω της επιστροφής της θερμότητας (δηλαδή καπναγωγών και ορισμένων ηλεκτρικών μοντέλων) για ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ειδικά αν το δωμάτιο είναι μικρό.Ακόμη και αν η τηλεόραση είναι εγκατεστημένη στην επιφάνεια της καμινάδας, η εστία θα αποσπά την προσοχή από την παρακολούθηση της τηλεόρασης. Αν το τοποθετήσετε απέναντι από το κέντρο, τότε η φωτιά θα λάμψει στην οθόνη.

    Αποδεικνύεται ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να εγκατασταθεί τηλεοπτικός εξοπλισμός στον πλευρικό τοίχο του δωματίου. Ως αποτέλεσμα, τα έπιπλα πρέπει να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε να είναι βολικό να βλέπουν τηλεόραση.

    Μπορείτε να τοποθετήσετε μια τηλεόραση στην δεξιά ή την αριστερή γωνία του τζακιού.

    Χρήσιμες συμβουλές

    Πριν από την εγκατάσταση της συσκευής τζάκι, είναι απαραίτητο να ζυγίζονται όλες οι αποχρώσεις:

    • Εάν το τζάκι είναι ξύλο καύση, τότε, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά του, είναι απαραίτητο να δώσει ενίσχυση στη βάση του, και επίσης να παρέχει την προστασία του από υψηλή θερμοκρασία. Ως υλικά για την κατασκευή καλύτερης χρήσης τούβλων και αμιάντου.
    • Αν ένα ξύλινο πάτωμα είναι τοποθετημένο δίπλα στην εστία, το δωμάτιο θα γίνει πολύ θερμότερο. Για να ενισχύσετε το αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χνουδωτό χαλί.
    • Τζάκια εγκαθίστανται στο εξωτερικό τοίχωμα του δωματίου μόνο εάν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, αφού σε μια τέτοια διάταξη η θερμότητα θα δοθεί στο δρόμο.
    • Όλα τα έπιπλα πρέπει να τοποθετηθούν τουλάχιστον μισό μέτρο από τη φωτιά για να αποφευχθεί η πυρκαγιά.
    • Πριν επιλέξετε ένα τζάκι θα πρέπει να αποφασίσετε για το υλικό από το οποίο θα γίνει. Τζάκια από τούβλα - η καλύτερη επιλογή, καθώς συνδυάζεται με οποιεσδήποτε οδηγίες σχεδιασμού. Οι ίδιες ιδιότητες έχουν προϊόντα καμινάδας και από διάφορους τύπους πέτρας. Αλλά το τούβλο είναι πιο προσιτό, και η τοποθέτηση από αυτό αποδεικνύεται ευκολότερη και ακριβέστερη. Η ποικιλία χρώματος και το μέγεθος της πέτρας μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Φαίνεται ενδιαφέρον το σχεδιασμό των πέτρων διαφορετικών μεγεθών και χρωμάτων ανάλογα με τον τύπο του μωσαϊκού.

    Τζάκι - μια μεγάλη επιλογή για εσωτερική διακόσμηση σε διαφορετικά στυλ. Ανάλογα με το σχήμα, το σχέδιο, το υλικό κατασκευής, μπορείτε να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για οποιοδήποτε πορτοφόλι. Τα τζάκια επιτρέπουν τη χρήση διαφόρων επιλογών διακόσμησης για τη διακόσμηση του προϊόντος. Ανεξάρτητα από το μοντέλο, το τζάκι σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

    Πώς να φτιάξετε ένα τζάκι με τα χέρια σας, δείτε το επόμενο βίντεο.

    Σχόλια
     Συντάκτης
    Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

    Αίθουσα εισόδου

    Σαλόνι

    Υπνοδωμάτιο