Κάνοντας ένα διακοσμητικό τζάκι με τα χέρια σας

Ένα τζάκι με καυσόξυλα που καίγεται και ξινίζει συχνά συναντάται σε μια ταινία ή ένα βιβλίο, αλλά πολύ σπάνια στην καθημερινή ζωή, καθώς θεωρείται στοιχείο πολυτελείας. Πράγματι, ένα πραγματικό τζάκι δεν είναι μια φτηνή ευχαρίστηση και είναι εξαιρετικά δύσκολο να το φτιάξετε σε ένα διαμέρισμα της πόλης. Αλλά υπάρχει μια εναλλακτική λύση, δηλαδή ένα διακοσμητικό τζάκι. Θα κοστίσει πολύ φθηνότερο, είναι εύκολο στη χρήση, απολύτως ασφαλές, και το πιο σημαντικό - μπορεί να γίνει με το χέρι.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ένα ψεύτικο τζάκι είναι ένα σχέδιο που μιμείται μια πραγματική εστία. Συνήθως εγκαθίσταται όταν, για οποιονδήποτε λόγο, δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί μια πραγματική εστία ξύλου, για παράδειγμα, ένα διαμέρισμα πόλης (σε αστικές περιοχές είναι δύσκολο να αποκτηθεί η άδεια να χτιστεί τζάκι, δεν υπάρχει καμινάδα στα σπίτια) ή ένας περιορισμένος χώρος δωματίου.

Οφέλη από το ψεύτικο τζάκι:

 • Χαμηλό κόστος. Θα πρέπει να ξοδεύετε χρήματα μόνο για την αγορά οικοδομικών υλικών.
 • Διαθεσιμότητα υλικών. Μπορείτε να τα βρείτε κυριολεκτικά σε οποιοδήποτε κατάστημα υλικού.
 • Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου τζακιού μπορεί να αλλάξει κατά την κρίση σας όσες φορές θέλετε.
 • Για να διακοσμήσετε το τζάκι, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά υλικά, μπορείτε να πάρετε αρκετά προϋπολογισμό, αλλά παρουσιάσιμες επιλογές.

Δεν υπάρχουν ουσιαστικά ελαττώματα στο ψεύτικο τζάκι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα στοιχείο διακόσμησης και μερικές φορές χρησιμεύει για τη θέρμανση του δωματίου. Για να γίνει αυτό δεν είναι δύσκολο. Μπορείτε να αναπτύξετε το δικό σας έργο και να σχεδιάσετε ένα σχέδιο ή να χρησιμοποιήσετε το τελικό σχέδιο. Το διακοσμητικό τζάκι είναι απολύτως ασφαλές, μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη και να εγκατασταθεί ακόμα και στο μικρότερο δωμάτιο.

Είδη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει κατά τη δημιουργία ενός τεχνητού τζακιού είναι να αποφασίσει για τον τύπο της κατασκευής.

Τα διακοσμητικά τζάκια χωρίζονται σε τρεις ομάδες:

 • Αυθεντικό Αυτά τα τζάκια είναι σε θέση να μιμηθούν πλήρως τα πραγματικά. Είναι παρόμοια με το παρόν σε μέγεθος και σχέδιο. Στην εστία βρίσκεται συνήθως καυστήρας βιοκαύσεως,το οποίο αναδημιουργεί με μεγάλη ακρίβεια την επίδραση καύσης και θερμαίνει το δωμάτιο. Αυτή η επιλογή είναι αρκετά ακριβή, αλλά από όλα είναι η πιο πιθανή.
 • Προϋπόθεση. Περιορίζεται στην πύλη προς τα εμπρός. Η πύλη είναι διακοσμημένη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και διάφορα στοιχεία διακόσμησης, όπως κεριά ή κούτσουρα, εγκαθίστανται στον κλίβανο.
 • Συμβολική. Τα πιο ανόμοια, δημιουργούνται ακόμη και από απλά αυτοκόλλητα με την εικόνα της φωτιάς ή του σχεδίου, με επιπλέον διακόσμηση. Με άλλα λόγια, μόνο το σχήμα του τζακιού διατηρείται χωρίς εσοχή κάτω από την εστία.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φωτιάς απομίμησης:

 • Απομιμήσεις. Το μόνο που μοιάζει υπό όρους είναι το πραγματικό. Ο ρόλος της φλόγας παίζεται μέσα στα κεριά ή στους πίνακες που απεικονίζουν φλόγες.
 • Ηλεκτρικά. Σε αυτή την περίπτωση, η προσομοίωση εκτελείται από μια ειδική ηλεκτρική συσκευή, η οποία πλαισιώνεται από μια θέση. Αυτή η επιλογή είναι πολύ ρεαλιστική, καθώς η ψευδαίσθηση βίντεο για μια φλόγα καύσης εμφανίζεται στην οθόνη και το δωμάτιο θερμαίνεται επίσης.
 • Bio Τζάκι Η εστία είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό τζάκι και με το κατάλληλο σχέδιο το αντιγράφει εντελώς. Η φωτιά σε αυτό καίει σε βάρος ενός ειδικού καυστήρα, του οποίου η εργασία υποστηρίζεται από μια ουσία όπως η βιοαιθανόλη. Ο σχεδιασμός μείον είναι στο υψηλό κόστος του.

Κάθε είδος διαφέρει στο κόστος και την πολυπλοκότητα της κατασκευής. Φυσικά, η φθηνότερη επιλογή είναι μια επιλογή μίμησης που μπορεί να διακοσμηθεί με τα χέρια σας, χωρίς να αγοράσετε επιπλέον ακριβό εξοπλισμό και υλικά. Αλλά τα διακοσμητικά τους αποτελέσματα υποφέρουν πολύ και οπτικά είναι κάπως καρικατούρα. Τα υπό όρους και αξιόπιστα τζάκια είναι πιο συχνά κατασκευασμένα από γυψοσανίδες και τοποθετούνται μέσα στα κεριά, με διάφορους λαμπτήρες, λωρίδες LED ή ηλεκτρική φωτιά.

Στυλ και σχεδιασμός

Κάνοντας ένα ψεύτικο τζάκι εξαρτάται απόλυτα από το στυλ του δωματίου στο οποίο τοποθετείται. Για παράδειγμα, τα τετράγωνα τζάκια διακοσμημένα με γυψομάρμαρο ή ανάγλυφο είναι κατάλληλα για κλασικό ύφος. Φαίνεται επίσης μεγάλη φινίρισμα απομίμηση κεραμιδιών, τούβλο ή μάρμαρο.

Ο μοντερνισμός είναι πιο κατάλληλο υλικό με μια κατοπτρική ή ανακλαστική επιφάνεια. Το μη τυποποιημένο σχήμα της ίδιας της κατασκευής διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υψηλή τεχνολογία, για παράδειγμα, ένα τζάκι με οξεία γωνία που έχει διακοσμηθεί με καθρέφτες. Το απλό και φυσικό στυλ της country music έλαβε επίσης υψηλό επιπολασμό, αντίστοιχα, και το ψεύτικο τζάκι θα πρέπει να είναι απλό και ακόμη κάπως ακατέργαστο.Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται περιττά διακοσμητικά στοιχεία.

Η απομίμηση μιας φλόγας σε μια τεχνητή εστία είναι ικανή να δημιουργήσει μια οικεία ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο. Σήμερα, για το σκοπό αυτό, μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική ηλεκτρονική συσκευή που είναι σε θέση να απεικονίσει μια εικόνα μιας καύσης φλόγας, καθώς και να αναπαράγει τους χαρακτηριστικούς ήχους κροταλίσματος. Η απλούστερη αναψυχή της φωτιάς είναι ένα αυτοκόλλητο στον πίσω τοίχο του τζακιού με ένα διακοσμητικό μοτίβο καίγοντας κούτσουρα. Επίσης, οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν τη χρήση της αποκαλούμενης ηλεκτρονικής κορνίζας φωτογραφιών. Απλώς ανεβάζει μια "ζωντανή" εικόνα.

Ωστόσο, δεν απαγορεύεται να προσεγγίζετε αυτό το έργο δημιουργικά και να διακοσμείτε το τζάκι. Για παράδειγμα, εγκαταστήστε έναν συνηθισμένο καθρέφτη στον πίσω τοίχο του τζακιού και μπροστά του βγάλτε μερικά κεριά και κούτσουρα. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη μόνο για γυψοσανίδες.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λύση θα ήταν η τοποθέτηση ενός φακού μεσαίου μεγέθους μέσα. Αλλά θα χρειαστεί να βρούμε μια μεταμφίεση του καλωδίου από τη λάμπα, έτσι ώστε αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ή να την απενεργοποιήσετε χωρίς να παρατηρήσετε. Η θέση είναι κλειστή με ένα φιλμ, το οποίο μπορεί να είναι διαφανές, κίτρινο ή πορτοκαλί.Παρεμπιπτόντως, ο οπίσθιος φωτισμός της ταινίας των δύο τελευταίων χρωμάτων θα δημιουργήσει μια "ζεστή λάμψη" αποτέλεσμα, η οποία συνήθως προέρχεται από πραγματική φωτιά. Αντί ενός λαμπτήρα μέσα, μπορείτε να εγκαταστήσετε αρκετούς μικρούς λαμπτήρες ή μια χριστουγεννιάτικη γιρλάντα, ενώ δεν καλύπτετε τη θέση με το φύλλο.

Πολύ συχνά, ένα ρολόι που κρέμεται πάνω από μια εστία ή απλά στέκεται σε ένα ράφι βρίσκεται δίπλα σε ένα πραγματικό τζάκι. Ως εκ τούτου, οι σχεδιαστές προσφέρουν την ίδια κίνηση και με μια διακοσμητική εστία, τοποθετώντας το ρολόι μέσα στο τζάκι, για παράδειγμα, σε μια εστία ή μια θέση. Μια τέτοια απόφαση σίγουρα θα προσελκύσει την προσοχή.

Ασυνήθιστο και ενδιαφέρον θα φανεί τα ράφια που είναι εγκατεστημένα στον κλίβανο, διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργικότητά τους. Τοποθετούν μικρά σουβενίρ, κεριά και άλλα χαριτωμένα πράγματα. Δεν θα διακοσμήσουν μόνο το δωμάτιο και το ντιζάιν, αλλά θα δημιουργήσουν και μια ευχάριστη σπιτική ατμόσφαιρα. Τα βιβλία τοποθετούνται στα ίδια ράφια, ειδικά με φωτεινά και πολύχρωμα καλύμματα. Η φωτογραφία ή η φωτογραφία θα ταιριάζει τέλεια σε μια θέση. Για παράδειγμα, μπορείτε να κρεμάσετε αρκετά μικρά πλαίσια γύρω από το τζάκι, και στη θέση μια μεγάλη, η οποία θα είναι το κεντρικό στοιχείο ολόκληρης της σύνθεσης.

Δίπλα στην πραγματική φωτιά δεν μπορεί να είναι κοντά σε ζωντανά φυτά, αλλά κοντά στο ψεύτικο μπορεί να είναι. Φρέσκα λουλούδια σε γλάστρες και μικροσκοπικά φυτά τοποθετούνται κοντά ή μέσα.Το Lzhekamin μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως ένα εξαιρετικό βάθρο για οποιαδήποτε συλλογή ή ένα είδος μπαρ, και αντιπροσωπεύει γυαλιά που τοποθετούνται στο επάνω ράφι.

Επίσης, κατά την εγγραφή διακοσμητικά γύψο είναι δημοφιλής. Προηγουμένως, η επιφάνεια είναι λειασμένη, σφράγισε όλες τις αρθρώσεις μεταξύ των στοιχείων και όλες τις ανωμαλίες. Αφού το στόκο καθαριστεί με γυαλόχαρτο και γύψο.

Στην πραγματικότητα, είναι δυνατόν να διακοσμήσετε ένα ψεύτικο τζάκι με τίποτα. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία, το εσωτερικό στυλ και τις πρακτικές δεξιότητες του ιδιοκτήτη ή υπαλλήλου, ο οποίος θα σχεδιάσει το τζάκι.

Απαραίτητα εργαλεία και αξεσουάρ

Το δεύτερο στάδιο της εργασίας θα μετρηθεί και η απόκτηση των απαραίτητων δομικών υλικών.

Για την κατασκευή γυψοσανίδων θα χρειαστεί:

 • προφίλ - ράφι και οδηγοί.
 • φύλλα γυψοσανίδας ανθεκτικά στην υγρασία.
 • στοιχεία για συνδετήρες (πείροι, βίδες κ.λπ.) ·
 • υλικό τελειώματος (αστάρι ή στόκος, κόλλα πλακιδίων και ενέματα), ανάλογα με την επιλογή της επένδυσης.
 • εργαλεία: ηλεκτρικό τρυπάνι, κατσαβίδι, μεταλλικά ψαλίδια, μαχαίρι, μετροταινία, επίπεδο.

Για σχεδιασμό πολυουρεθάνης:

 • πύλη τζάκι πολυουρεθάνης?
 • κόλλα επαφής;
 • στόκος ·
 • τελικό υλικό.

Για ξύλινες κατασκευές:

 • φύλλα κόντρα πλακέ?
 • μηχανή λείανσης ξύλου?
 • ηλεκτρικό παζλ?
 • κατσαβίδι?
 • τελικό υλικό.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Τεχνητό τζάκι είναι συχνά κατασκευασμένο από γυψοσανίδας. Αυτό το υλικό είναι φθηνό και μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα δομικών υλικών. Θα χρειαστείτε βίδες, βίδες (πρέπει να έχουν μια μυστική κεφαλή για φύλλα στερέωσης) για μέταλλο, πείρους, καρφιά και υλικό επίστρωσης.

Βήμα-βήμα οδηγίες για την κατασκευή ενός διακοσμητικού τζάκι γυψοσανίδας:

 • Η βάση των βασικών στοιχείων είναι ένα σκίτσο της μελλοντικής κατασκευής. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε ακριβώς πού θα τοποθετηθεί το τζάκι και τις κατά προσέγγιση παραμέτρους του. Μετά από αυτό, με βάση το σκίτσο, υπολογίζονται οι ακριβείς διαστάσεις και η ποσότητα του απαιτούμενου υλικού.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το γωνιακό τζάκι συναρμολογείται αρχικά και μόνο τότε εγκαθίσταται. Αν η κατασκευή βρίσκεται κοντά στον τοίχο, τότε το πλαίσιο μπορεί να συναρμολογηθεί απευθείας στον τοίχο.

 • Κάνοντας το πλαίσιο στον τοίχο. Στο σημείο τοίχου σημειώστε τα σημεία όπου θα προσαρτηθούν τα προφίλ. Θα χρησιμεύσουν ως βάση για το πίσω τζάκι. Σε γενικές γραμμές, τα προφίλ είναι στερεωμένα με πείρους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για πυκνά υλικά πλήρους σώματος.
 • Στερεώστε το προφίλ οδηγού κατά μήκος των σημαδεμένων γραμμών.Εάν ο τοίχος είναι σκυρόδεμα, τότε οι οπές για τους πείρους πρέπει να τρυπηθούν με ένα τρυπάνι και μετά την εγκατάσταση των προφίλ.
 • Προφίλ τοποθέτησης σε ράφια τοποθετούνται σε οδηγούς και στερεώνονται με βίδες. Για να αυξήσουμε το περιθώριο ασφαλείας, συνδέουμε τα οριζόντια και κάθετα προφίλ με επιπλέον σχισμές.
 • Μετά το σχέδιο, κάνουμε το πλαίσιο, πρώτα για ολόκληρη τη δομή, και μετά - για την πύλη με μια εστία. Προκειμένου ο σχεδιασμός να είναι ισχυρός, με ένα διάστημα 30 cm, φτιάχνουμε jumpers. Απαιτούνται για να αναλάβουν το κύριο φορτίο των αντικειμένων που είναι υψηλότερα. Με άλλα λόγια, θα επιτρέψουν να τοποθετήσουν στο τζάκι διάφορα στοιχεία διακόσμησης χωρίς να βλάψουν τη δομή.
 • Αν σχηματιστεί ένα τόξο στο μέλλον, τότε είναι απαραίτητο να κασέρετε το προφίλ κατά μήκος της πλευράς και στη συνέχεια να του δώσετε το κατάλληλο σχήμα.
 • Μόλις το πλαίσιο είναι έτοιμο, μπορεί να επενδυθεί με γυψοσανίδα με βίδες αυτοεπιπεδούμενης 25 mm. Είναι καλύτερα να το κόψετε με ένα χαλύβδινο ή παζλ, αλλά ένα συνηθισμένο μαχαίρι είναι αρκετά ικανό να αντεπεξέλθει σε αυτό το έργο.
 • Τα θραύσματα επένδυσης στερεώνονται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες με πάχος στερεώσεως 10-15 cm.

​​​

 • Έτσι, το τζάκι είναι έτοιμο και τώρα μπορείτε να το ολοκληρώσετε.

Μπορείτε να διακοσμήσετε γυψοσανίδας κυριολεκτικά τίποτα, ξεκινώντας με τη συνηθισμένη ζωγραφική και τελειώνει με κόλλα κεραμίδια. Η επιλογή της μεθόδου επένδυσης εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατασκευή. Επιπλέον, το γυψοσανίδα είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό που επιτρέπει πλήρη αυτοσχεδιασμό.

Κατά τη βαφή του καλύμματος των βιδών πρέπει να μεγιστοποιηθείέτσι ώστε να μην προεξέχουν πάνω από την επιφάνεια. Η ίδια η επιφάνεια εργασίας είναι γεμάτη, καστανωμένη και μόνο μετά από όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες που αρχίζουν να ζωγραφίζουν.

Όταν κολλάτε πλακάκια, είναι απαραίτητο να εργαστείτε και να προετοιμάσετε την επιφάνεια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της συγκολλητικής σύνθεσης. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι είναι δυνατή η τρίψιμο των ραφών μόνο 24 ώρες μετά την τοποθέτηση του κεραμιδιού. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η σύνθεση πρέπει να στεγνώσει και να στερεώσει σταθερά το πλακίδιο.

Παραγωγή ενός ψεύτικου τζάκι από ένα χαρτοκιβώτιο:

 • Το χαρτόνι είναι το καλύτερο για τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής. Για να γίνει πιο σταθερή και κανονική μορφή, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κιβώτιο από κάτω από οικιακές συσκευές.
 • Απαραίτητα εργαλεία: μολύβι, ψαλίδι, συρραπτικό και κατασκευή scotch.
 • Όπως και στις προηγούμενες οδηγίες, κάνουμε το αρχικό σκίτσο ολόκληρης της δομής. Αφού μεταφέρετε το σχέδιο στο κουτί.
 • Κόβουμε όλα τα περιττά και στερεώστε τη βάση με συρραπτικό, κολλήστε τις αρθρώσεις με ταινία.
 • Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι χαρτικής για να κόψετε την εστία στη βάση: κόβουμε το πάνω και τα πλευρικά τοιχώματα και στη συνέχεια διπλώνουμε το χαρτόνι προς τα μέσα. Θα πρέπει να είναι ένα σύνταγμα που πρέπει να σταθεροποιηθεί με ταινία scotch.
 • Συνδέουμε το τελικό πλαίσιο στον τοίχο με κολλητική ταινία διπλής όψεως.
 • Χαρτόνι μπορεί να επικολληθεί ταπετσαρία με ένα τούβλο ή άλλο μοτίβο ή ραβδί αυτοκόλλητο φιλμ. Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι οι ταπετσαρίες φαίνονται πιο φυσικές.
 • Το πάνω μέρος είναι διακοσμημένο με ένα ράφι από χαρτόνι ή διακοσμητικό αφρό.

Για να γίνει η εργασία πιο ομαλή και οτιδήποτε ήταν ορατό, συνιστάται να παρακολουθήσετε ένα από τα πολλά βίντεο με μια κύρια τάξη, η οποία δείχνει και μιλά για όλες τις στιγμές εργασίας και τις αποχρώσεις.

Υλικά

Υλικό για το τζάκι, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε: μια πέτρα, ξύλο, τούβλο, και ούτω καθεξής. Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη την πολυπλοκότητα της επεξεργασίας και της εγκατάστασής της, ειδικά εάν η δομή βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα πόλης, όπου μπορεί να είναι πάρα πολύ περίπλοκη.Πιο βολικό από αυτή την άποψη, γυψοσανίδας, το οποίο είναι απλό στην εργασία και είναι ένα ευπροσάρμοστο υλικό.

Αν έχετε τις δεξιότητες για να φτιάξετε ένα τζάκι από διακοσμητικά τούβλα. Αυτό το υλικό παρέχει τη μέγιστη ομοιότητα με την πραγματική εστίαση. Ωστόσο, σε ένα διαμέρισμα της πόλης θα πρέπει να είναι συμπαγές ώστε να μην καταλαμβάνει πολύ χώρο. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ακριβώς εάν η επικάλυψη μπορεί να υπερνικήσει το φορτίο από την τελική δομή, ειδικά εάν το τζάκι υποτίθεται ότι είναι μεγάλο. Μερικές φορές απλά βάζουν ένα πλαίσιο για το τζάκι - τη λεγόμενη πύλη τζακιού.

Το ξύλινο τζάκι μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι. Αλλά αν δεν υπάρχει δεξιότητα για το χειρισμό ενός δέντρου, τότε είναι καλύτερα να αρνηθείτε αυτή την επιλογή ή να προσλάβετε επαγγελματίες. Αν υπάρχει στο σπίτι ένα παλιό περιττό ντουλάπι, τότε μπορεί να γίνει η βάση για ένα τζάκι, στο οποίο στη συνέχεια επισυνάπτονται τα απαραίτητα στοιχεία.

Οι πλάκες με ελασματοποιημένη επίστρωση (μοριοσανίδες) και παρόμοια υλικά είναι ιδανικά για τη συναρμολόγηση ενός ψεύτικου τζακιού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε με ακρίβεια τον μελλοντικό σχεδιασμό και μόνο στη συνέχεια να μεταφέρετε τα δεδομένα στην πλάκα.Εάν όλα γίνονται σωστά, ο σχεδιασμός θα είναι τακτοποιημένος, και το πιο σημαντικό, πολύ ελκυστικό. Ένα πιο αναλογικό προϋπολογισμό των ελασματοποιημένων πλακών είναι η μοριοσανίδα ή η MDF.

Συνήθως χρησιμοποιείται πολυουρεθάνη για τη δημιουργία διακοσμητικών αντικειμένων και διακοσμήσεων. Αλλά με μια ισχυρή επιθυμία, διάφορα καλούπια, ημι-στήλες και πλατφόρμες μπορούν να κολληθούν στον τοίχο. Ωστόσο, αυτή η σχεδίαση δεν θα εξακολουθήσει να θεωρείται ως πλήρες τζάκι, αλλά είναι ιδανική για ενδιαφέρουσα απεικόνιση πυλών.

Τις περισσότερες φορές για την εργασία επιλέξτε γυψοσανίδα. Αυτό το υλικό χαρακτηρίζεται από ευκολία στη λειτουργία και σας επιτρέπει να φέρετε στη ζωή τα σχέδια κάθε πολυπλοκότητας. Με όλα τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, το υλικό είναι φθηνό και εύκολα προσβάσιμο από ένα ευρύ φάσμα καταναλωτών.

Διαστάσεις

Οι διαστάσεις του ψεύτικου τζακιού εξαρτώνται απόλυτα από τις εγκαταστάσεις και σε κάθε περίπτωση επιλέγονται ξεχωριστά. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό και πρέπει να εξοικονομήσετε χώρο, τότε το τζάκι μπορεί να γίνει μικρός τοίχος και καλύτερα γωνιακό. Σε αυτή την περίπτωση, το βάθος θα πρέπει να είναι περίπου 330 cm, και το μήκος - 1,3 m. Ένα μικρό δωμάτιο είναι μια περιοχή από 16 έως 20 m2.

Για μια μέση επιφάνεια από 20 έως 30 m2, είναι πιο κατάλληλες οι μαζικές κατασκευές., για τα μεγέθη των οποίων δεν υπάρχουν τέτοιες άκαμπτες απαιτήσεις. Επιτρέπεται η εγκατάσταση ραφιών, countertops και πλήρης. Η πύλη μπορεί να διακοσμηθεί με τεχνητή ή φυσική πέτρα, πλαστά αντικείμενα και ξύλο. Περίπου οι παραμέτρους: κάτω - 1,5 m, κορυφή - 1,49 m, βάθος - 345 cm.

Για μεγάλα δωμάτια - περισσότερα από 30 m2, μπορείτε να ενσωματώσετε οποιαδήποτε ιδέα σχεδιασμού. Αν τα χρήματα επιτρέπουν, η πύλη μπορεί να κατασκευαστεί από υλικά όπως το μάρμαρο, το συμπαγές ξύλο και το μέταλλο. Κατά προσέγγιση παραμέτρους: πλάτος - 2 μ., Ύψος - 1.285 μ., Βάθος - 90 εκ. Είναι εύκολο να εντοπίσετε ένα μεγάλο αέριο ή ηλεκτρική συσκευή μέσα σε αυτό.

Χρώματα

Το χρώμα του ψευδο-τζάκι θα πρέπει να προέρχεται από το ύφος στο οποίο κατασκευάζεται το δωμάτιο και από το γενικό σχέδιο χρωμάτων. Σε γενικές γραμμές, όλα τα χρώματα μπορούν να χωριστούν σε αποχρώσεις: ζεστό (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο), κρύο (μπλε, μοβ, μπλε) και ουδέτερο (λευκό, γκρι, μαύρο).

Εάν το εσωτερικό κυριαρχείται από λευκό ή μπεζ χρώμα, τότε το τζάκι μπορεί να είναι διακοσμημένο με λευκό, κόκκινο, άμμο, μαύρο, κίτρινο ή ροζ. Οπτικά, τα φωτεινά χρώματα καθιστούν τον χώρο ευρύτερο και ελαφρύτερο, επομένως η εστία πρέπει είτε να συνδυάζεται αρμονικά με τα πάντα είτε να έχει ένα αντίθετο φωτεινό χρώμα.Για ένα κρύο δωμάτιο, εφαρμόστε την ίδια επιλογή.

Για ένα αυστηρό δωμάτιο με κυριαρχία σκοτεινών και μαύρων χρωμάτων, το πιο κατάλληλο τζάκι είναι λευκό, πράσινο, μαύρο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Ωστόσο, αξίζει να θυμάστε ότι οι σκούρες αποχρώσεις επηρεάζουν αρνητικά τη συναισθηματική κατάσταση, οπότε δεν πρέπει να παρασυρθείτε.

Το εσωτερικό, σε ουδέτερο γκρι χρώμα, συμπληρώνεται από ένα γκρι, κίτρινο, πράσινο, λευκό, κόκκινο, μπλε, μπεζ και καφέ τζάκι.

Τα φωτεινά, πλούσια χρώματα συνδυάζονται αρμονικά με κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, λευκό, γκρι και μαύρο εστία. Τα φωτεινά χρώματα διεγείρουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και αυξάνουν τη διάθεση. Επίσης, πολύ ελκυστικά είναι χρώματα όπως το γάλα, η σοκολάτα, το φιστίκι, το μοβ και το μπλε.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

Ένα τζάκι, τοποθετημένο στο κεντρικό τμήμα ενός από τους τοίχους του σπιτιού, είναι ικανό να εξασφαλίσει τη συμμετρία ολόκληρης της διάταξης. Η διακοσμητική εστία θα γίνει ένα είδος κεντρικού σημείου γύρω από το οποίο τοποθετούνται κομμάτια επίπλων. Η περιοχή πάνω από την πύλη είναι διακοσμημένη με λαμπτήρες ή βιβλία, μια εικόνα ή ένα πάνελ με κηροπήγια, τοποθετημένη τηλεόραση ή ένα μεγάλο καθρέφτη.

Μπορείτε να γεμίσετε το χώρο στο τζάκι με όλες τις επιλογές που παρουσιάζονται παραπάνω. Από το τζάκι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βιβλιοθήκη, ένα βάθρο για διάφορα ορυκτά, αναμνηστικά και ούτω καθεξής. Η λύση θα φανεί εντυπωσιακή: ένα σιδερένιο πλέγμα με φυσικά κούτσουρα, τα οποία τοποθετούνται τόσο μέσα όσο και ακριβώς δίπλα στην εστία.

Το τζάκι ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό του υπνοδωματίου και δημιουργεί μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.που διευκολύνει τη διαδικασία ύπνου. Το πιο σημαντικό, είναι απολύτως ασφαλές, και οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την υγεία τους. Τα σύγχρονα ηλεκτρικά τζάκια μπορούν να απενεργοποιηθούν ανεξάρτητα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα ή απλά να διατηρήσουν τη θερμοκρασία που έχει ρυθμιστεί στο δωμάτιο.

Κάνοντας την εστία στην κρεβατοκάμαρα, δεν πρέπει να το κάνετε πολύ τραχύ και υπερβολικά φωτεινό. Θα πρέπει να γίνεται σε χαλαρωτικά χρώματα. Το ντεκόρ είναι καλύτερο να φτιάχνετε κομψά, για παράδειγμα, κεριά, μικρά σουβενίρ, φρέσκα λουλούδια και τα παρόμοια. Επίσης ελκυστικά είναι ανακλαστικά στοιχεία, διακοσμητικά γύψο ή κεραμίδι.

Lzhekamin - ο μόνος και απολύτως ασφαλής τρόπος να ενσωματωθεί ένα παρόμοιο σχέδιο στο εσωτερικό του νηπιαγωγείου Επιπλέον, μπορεί να προσαρμοστεί για παιδικά παιχνίδια, για να κολλήσει την πύλη με μια ειδική μαγνητική μεμβράνη, η οποία είναι κατάλληλη για σχεδίαση και σύνδεση μαγνητικών μερών. Τα βιβλία, τα παιχνίδια και τα άλλα εξαρτήματα για παιδιά αποθηκεύονται στην εστία. Ο σχεδιασμός του τζακιού το καθιστά φωτεινό και πολύχρωμο, που θα προσελκύσει τα μικρά ψιθυριστά.

  Στην τραπεζαρία και στην κουζίνα, το τζάκι μπορεί να είναι οποιοδήποτε: συμπαγές ή μεγάλο, σταθερό ή φορητό, ηλεκτρικό ή απομιμήσεις - σε κάθε περίπτωση, η εστία θα δημιουργήσει μια ζεστή και ζεστή ατμόσφαιρα για ένα γεύμα. Το στυλ είναι διαφορετικό, διακοσμώντας από το εσωτερικό του δωματίου.

  Μπορείτε να δείτε μια κύρια τάξη για την κατασκευή διακοσμητικού τζάκι σε αυτό το βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο