Τζάκια με λεπτή σχεδίαση

Σε ένα διαμέρισμα της πόλης, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να διακοσμήσουν το εσωτερικό με ένα όμορφο τζάκι με καμινάδα. Μια τέτοια επιλογή είναι το προνόμιο των ιδιωτικών κατοικιών. Ωστόσο, η επιλογή της απόκτησης ενός σύγχρονου ηλεκτρικού μοντέλου για τη διευθέτηση ενός διαμερίσματος ή ενός εξοχικού σπιτιού θα είναι εξίσου καλή.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Ο σχεδιασμός των σύγχρονων τζακιών διαφόρων διαμορφώσεων είναι τόσο διαφορετικός ώστε μπορείτε να το παραλάβετε για το εσωτερικό του κάθε δωματίου. Είναι δυνατόν να φτιάξετε διακοσμητικά φινιρίσματα για διαφορετικό στυλ δωματίου, ξεκινώντας από τα κλασικά και τελειώνοντας με τις τελευταίες εκδόσεις της κατεύθυνσης υψηλής τεχνολογίας.

Το τζάκι στο εσωτερικό είναι ένα θέμα, χάρη στο οποίο είναι πολύ εύκολο να υλοποιηθούν ιδέες πρακτικού σκοπού., αλλά και να τοποθετούν σωστά τόνους στο δωμάτιο, καθιστώντας το κέντρο της προσοχής ή απλώς το φόντο και το ντεκόρ για άλλα αντικείμενα, είτε πρόκειται για έπιπλα είτε για στοιχεία διακόσμησης και διακόσμησης.

Είναι πολύ σημαντικό να εξετάσετε πώς θα λειτουργήσει η συσκευή: στο φυσικό καύσιμο, από τον ηλεκτρισμό ή απλά για να προσομοιώσετε τη λειτουργία αυτής της συσκευής. Υψηλής ποιότητας psevdokaminy εκτελούνται τόσο επιδέξια ότι είναι συχνά δύσκολο να τους διακρίνει από αυτές τις συσκευές. Ωστόσο, δεν θα θερμαίνουν το δωμάτιο, αλλά ο αρχικός φωτισμός μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικό έργο τέχνης στο δωμάτιο.

Σημαντική είναι επίσης η θέση του.Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί σε αυτό το ζήτημα, όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του δωματίου. Συνδυάζει αρμονικά τον χώρο μιας κουζίνας ή καθιστικού, καθώς και ένα υπνοδωμάτιο και ακόμη και ένα μπάνιο.

Κατά την επιλογή ενός χώρου για το τζάκι θα πρέπει σίγουρα να ληφθεί υπόψη η περιοχή του δωματίου. Αν το δωμάτιο είναι μικρό, καλύτερα να επιλέξετε τη γωνιακή θέση. Όταν το ζήτημα της εξοικονόμησης χώρου μπροστά από τους ιδιοκτήτες της κατοικίας δεν αξίζει τον κόπο, η πλέον συμφέρουσα επιλογή θα ήταν να οργανώσει ένα τζάκι σε έναν από τους κεντρικούς τοίχους με τηλεοπτικό πίνακα ή μια εικόνα πάνω από αυτό.

Μετά την επίλυση των κυριότερων προβλημάτων, μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε το σχεδιασμό της συσκευής.

Σχεδιασμός

Τα καθολικά κλασικά θα είναι πάντα στην κορυφή της δημοτικότητάς τους.Ο σχεδιασμός του τζακιού σε ένα τέτοιο σχέδιο θα δώσει έμφαση μόνο στο κύριο χαρακτηριστικό τέτοιων εσωτερικών χώρων - βασιλική πολυπλοκότητα και σταθερότητα. Η διακόσμηση της συσκευής σε αυτό το στυλ γίνεται με φυσικά και ακριβά υλικά. Η διακόσμηση του τζακιού σε κλασικό στιλ, δεν πρέπει να επιτρέπετε την περιττή επιείκεια και τη βία των χρωμάτων.

Οι αυστηρές και κανονικές γραμμές, η καθαρή γεωμετρία του σχεδίου στην επιφάνεια του τζακιού, τα δυσδιάκριτα χρώματα αποτελούν τα κύρια συστατικά των σύγχρονων κτιριακών κτιρίων. Παρόμοιες σχεδιαστικές επιλογές χρησιμοποιούνται με επιτυχία σε εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα πόλης. Μερικοί σχεδιαστές κοσμούν το χώρο γύρω από το τζάκι χρησιμοποιώντας διακοσμητικά καλούπια και καλούπια. Στο σαλόνι, που κατασκευάζεται σε κλασικό στυλ, μπορείτε να τακτοποιήσετε στο επάνω ράφι μαντέμι που καλύπτονται από φυσική ή τεχνητή πέτρα, το οποίο θα συμπληρώνει το εσωτερικό με διάφορα στοιχεία διακόσμησης ή αντικειμένων από οποιαδήποτε συλλογή.

Οι εικόνες που βρίσκονται πάνω από το κέντρο θα είναι επίσης σχετικές., συνθέσεις ή πίνακες βαμμένων υάλων σε μια ήρεμη και ζεστή παλέτα. Λαμπτήρες ή λάμπες τοίχου μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο για πρόσθετο φωτισμό και διακόσμηση της περιοχής του τζακιού.Αν διακοσμήσετε τον τοίχο κοντά στη φωτιά με μαρμάρινα πλακάκια, τότε το εσωτερικό θα αποκτήσει επιπλέον πολυτέλεια.

Το μοντέρνο σαλόνι με τζάκι θα παρουσιάζεται με πολύ πλεονεκτήματα σε μοντέρνο στιλ. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κατεύθυνσης είναι η απλότητα, οπότε η διακόσμηση και η θέση του τζακιού γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την ορθολογική χρήση του χώρου, όπου κατά πρώτο λόγο λειτουργούν η θέρμανση του δωματίου με μια συσκευή και μόνο η διακόσμηση στο δωμάτιο. Ο σχεδιασμός των συσκευών σύγχρονου ύφους παρουσιάζεται πάντα με πολύ πρωτότυπο τρόπο με όλη την αυστηρότητα αυτής της τάσης.

Η Falshkamina στη γωνία του δωματίου είναι μια επιλογή για δωμάτια όπου η εξοικονόμηση χώρου είναι σημαντική. Η διακόσμηση της εστίας θα προσθέσει ζεστασιά και ο σχεδιασμός της συσκευής, που θα γίνει με τη βοήθεια πολύχρωμων ψηφιδωτών πλακιδίων, θα κάνει το δωμάτιο πιο φωτεινό και πολύχρωμο. Μπορείτε να βάψετε την επιφάνεια του τζακιού σε λευκό χρώμα για να δημιουργήσετε μια αντίθεση φωτιάς και φλόγας, περικλεισμένη σε λευκότητα.

Το εσωτερικό ενός υπνοδωματίου ή καθιστικού σε στιλ της Προβηγκίας έχει απορροφήσει όλες τις κύριες αποχρώσεις που δίνουν την πολυτελή διακόσμηση, την αρμονία της μοντέρνας διακόσμησης και των επίπλων, καθώς και τη ρομαντική διάθεση της γαλλικής επαρχίας.Αυτή η κατεύθυνση δίνει στο δωμάτιο μια εικόνα της αρχαιότητας, ώστε το τζάκι να μπορεί να διακοσμηθεί με τον πιο φυσικό και φυσικό τρόπο. Πυρίμαχα τούβλα, κεραμικά στοιχεία (κεραμίδια), καθώς και πέτρα (μάρμαρο, γρανίτης) χρησιμοποιούνται συχνά για να το τελειώσουν. Ο χρωματικός σχεδιασμός προτιμάται να εκτελείται σε καφέ ή πράσινες αποχρώσεις. Ολοκλήρωση της καμινάδας με ξύλινα πλαίσια για ζωγραφική είναι μια ασφαλής επιλογή, χάρη στην οποία μπορείτε να τονίσετε το εσωτερικό στυλ και να διακοσμήσετε την επιφάνεια όμορφα.

Τα δωμάτια υψηλής τεχνολογίας μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν τζάκια. Για αυτή την κατεύθυνση, η διακόσμηση των συσκευών γίνεται με τα πιο σύγχρονα υλικά. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά τζάκια, ειδικά κατασκευασμένα για αυτό το είδος εσωτερικού σχεδιασμού. Συνήθως εγκαθίσταται στο πιο προεξέχον σημείο.

Τα τζάκια σε στυλ χώρας έχουν ρυθμίσει την ρουστίκ κατεύθυνση στο εσωτερικό. Για το σχεδιασμό του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στοιχεία από πέτρα (φυσικά ή τεχνητά) και ξύλο. Για ένα σαλόνι συνδυασμένο με μια κουζίνα, ένα τζάκι και ένα τραχύ φινίρισμα σε μονοχρωματικά χρώματα από υγρή πέτρα ή ξύλο θα βοηθήσει στη ζώνη του χώρου, θα το διακοσμήσει,και αν η συσκευή χρησιμοποιείται επίσης για θέρμανση χώρου, η ανάγκη για μπαταρίες δωματίου θα εξαφανιστεί από μόνη της.

Τα πιο ευπροσάρμοστα μοντέλα τζάκι που σας επιτρέπουν να τα τοποθετήσετε αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό, θεωρούνται μινιμαλιστικές ή κλασικές εκδόσεις. Στην τελευταία περίπτωση, το τζάκι είναι εν μέρει ή τελείως κρυμμένο πίσω από το ψεύτικο πάνελ, οι δομές καμινάδας και αερισμού βρίσκονται στο κουτί και δεν επισημαίνονται.

Υπάρχουν διάφορα βέλτιστα υλικά για την πλαισίωση της επιφάνειας:

 • σκυρόδεμα ·
 • μεταλλική επικάλυψη;
 • πορσελάνη.

Μπαρόκ στοιχεία - μια ποικιλία από στήλες, θόλους, καθώς και προστατευτικές γρίλιες για την εστία θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πολυτελή εικόνα για το τζάκι και την κατάσταση στο σπίτι.

Διακοπές ιδέες διακόσμησης

Για να φέρετε μια σπιτική ατμόσφαιρα, ειδικά στις οικογενειακές μέρες ή στις Πρωτοχρονιά και τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, μπορεί να οργανωθεί ένας χώρος κοντά στο τζάκι, όπου συγκεντρώνονται όλα τα νοικοκυριά ή οι επισκέπτες, με τον ιδιαίτερο τρόπο, σύμφωνα με το ύφος και τις παραδόσεις που είναι εγγενείς στο θέμα της γιορτής.

Ένα όμορφα διακοσμημένο τζάκι θα δίνει μόνο θετικά συναισθήματα, όμορφες και αξέχαστες αναμνήσεις.

Για τις χειμερινές διακοπές για να διακοσμήσετε ένα τζάκι είναι εύκολο. Για τους σκοπούς αυτούς, τα κατάλληλα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και πούλιες, ή, έχοντας δείξει τη φαντασία, μπορείτε να φτιάξετε το κόσμημα μόνοι σας. Το κύριο πράγμα - μην ξεχάσετε την ασφάλεια και τον αρμονικό συνδυασμό χρωμάτων. Για τα αυτο-κατασκευασμένα κοσμήματα μπορεί να είναι χρήσιμο σύρμα, κορδέλες και Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια, καταρτίζοντας καταλλήλως τα οποία μπορείτε να φτιάξετε ένα στεφάνι Χριστουγέννων ή γιρλάντα. Διακοσμήσεις κώνων, βελόνων και ειδωλίων που κόβονται από χαρτί θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για εορταστική διακόσμηση της εστίας.

Για να γιορτάσετε εορτασμούς ή γενέθλια, μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από το τζάκι με φωτογραφίες του γενεθλίων ή εικόνες από τον γάμο με εορταστικές και πολύχρωμες επιγραφές, αριθμούς, γραμματόσημα και άλλα βοηθητικά είδη.

Το πλέγμα, διακοσμημένο με στοιχεία που αντιστοιχούν στον εορτασμό, βρίσκεται πάνω από το τζάκι ή το πλαισιώνει, θα δώσει στο τζάκι μια διάθεση διακοπών.

Τζάκια, ψεύτικα τζάκια ή συσκευές ενσωματωμένες στον τοίχο είναι το θέμα του εσωτερικού χώρου, που εκτελούν τη λειτουργία της θέρμανσης όχι μόνο σε ιδιωτικές κατοικίες, αλλά και σε εστιατόρια. Η διεξαγωγή διάφορων εκδηλώσεων στο ίδρυμα απαιτεί επίσης διακόσμησητζάκια. Και η ατμόσφαιρα άνεσης που δημιουργείται από αυτή τη συσκευή είναι σημαντική όχι μόνο το χειμώνα αλλά και την άνοιξη.

Ο πιο ζεστός και δημοφιλής τόπος συνάντησης για φίλους ή ζευγάρια θα είναι η περιοχή κοντά στο τζάκι. Η συσκευή μπορεί να είναι όμορφα διακοσμημένη, για παράδειγμα, στην ημέρα των εραστών, χρησιμοποιώντας γιρλάντες καρδιές, φιγούρες αγγέλων και κεριών.

Επιλογές για διαφορετικά δωμάτια

Το τζάκι μπορεί να διακοσμήσει οποιοδήποτε χώρο, μετατρέποντάς το σε χώρο αναψυχής. Αυτό ισχύει όχι μόνο για οικιακούς χώρους, αλλά επίσης, για παράδειγμα, μπαλκόνια ή λότζες. Εάν το χώρο το επιτρέπει, η εγκατάσταση μιας μικρής ηλεκτρικής συσκευής καθιστά δυνατή την απόλαυση της ομορφιάς της φωτιάς και το σημαντικότερο είναι να παραιτηθεί από τις άσχημες μπαταρίες και να διατηρήσει μια άνετη θερμοκρασία με τη βοήθεια ενός τέτοιου θερμαντήρα.

Για τέτοιες αίθουσες τζάκια μπορεί να έχουν διακοσμητική γυάλινη πόρτα. ή μεταλλική σχάρα. Αλλά αν θέλετε μια πραγματική φλόγα, τότε ένα βιοαέριο θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για ένα μπαλκόνι - θα χρησιμεύσει ως μια πρόσθετη πηγή θερμότητας και φωτός. Η συσκευή είναι απολύτως ασφαλής και ο σύγχρονος σχεδιασμός μιας τέτοιας συσκευής είναι απλός και ευέλικτος, οπότε είναι ιδανικός για κάθε δωμάτιο.

Ενσωματωμένα τζάκια για το στούντιο, όπου η τραπεζαρία και το καθιστικό δεν έχουν τοίχους μεταξύ τους, είναι μια μεγάλη επιλογή για τη διαίρεση του χώρου. Ανάλογα με το στυλ, το τζάκι μπορεί να είναι διπλής όψης, με τοίχους από γυαλί ή μοντέλο με επιφάνεια διακοσμημένη με πέτρα. Η καμινάδα είναι ραμμένη με πάνελ ή καπλαμά με φυσικά υλικά.

Ένα τζάκι στη βεράντα ενός εξοχικού σπιτιού ή εξοχικής κατοικίας θα κάνει το δωμάτιο πολύ ζεστό και πρωτότυπο. Η συσκευή για ανοιχτές ή κλειστές βεράντες πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το γενικό στυλ του δωματίου. Τα φυσικά και σύγχρονα υλικά διακόσμησης θα είναι μια πολύ σωστή απόφαση, αφού η χρήση τους για τη διακόσμηση του τζακιού θα συμβάλει στην αρμονική προσαρμογή του σε μια όμορφη εικόνα της φύσης που ανοίγει στην περισυλλογή της βεράντας.

Στο διάδρομο ή το διάδρομο του ελεύθερου χώρου δεν είναι τόσο πολύ. Ωστόσο, αυτό δεν προσθέτει μια αίσθηση στο σχεδιασμό του δωματίου. Το κλασικό ηλεκτρικό τζάκι προσφέρει μέγιστη άνεση και ζεστασιά από την πόρτα.

Για αισθητικούς λόγους, το ενσωματωμένο ψεύτικο τζάκι με φωτισμό, το οποίο μπορεί να έχει τη μορφή κεριών διαφορετικών μεγεθών ή να λειτουργεί από το ηλεκτρικό δίκτυο, θα φανεί εξαιρετικό στο διάδρομο.Το απαλό φως σε ένα δωμάτιο όπου δεν υπάρχουν ανοίγματα παραθύρων θα είναι πάντα χρήσιμο.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Ένα τζάκι στο εσωτερικό μπορεί να είναι ένα θέμα που θα θέσει την κατεύθυνση για περαιτέρω διακόσμηση και το σχεδιασμό του δωματίου.

Συμμετέχοντας στη δημιουργία του σχεδιασμού της συσκευής, μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία αυτών των θερμαντήρων, να επιστρέψετε στις ρίζες και να ακολουθήσετε τις σημερινές τάσεις και να εφαρμόσετε ενεργά τις τελευταίες τάσεις και υλικά. Ποια από τις επιλογές που επιλέξατε - μια επιλογή που βασίζεται μόνο στις προτιμήσεις και τις προτιμήσεις του καθενός. Ωστόσο, κάθε τζάκι είναι ένα έργο τέχνης που μπορεί να δημιουργήσει μια εντελώς μοναδική ατμόσφαιρα και αύρα γύρω του, ανεξάρτητα από το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται και αν χρησιμεύει πραγματικά για τη θέρμανση του με πραγματική φωτιά ή μιμείται μόνο αυτό.

  Ένα τζάκι διπλής όψης, πλήρως διαφανές, που μοιάζει με ένα ενυδρείο και εκτείνεται στην οροφή, είναι ένα εσωτερικό στοιχείο που εγγυάται ότι θα γίνει μια φωτεινή προφορά σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Αυτή η επιλογή ταιριάζει απόλυτα στον χώρο, οπότε είναι κατάλληλος για τον διαχωρισμό του καθιστικού και της τραπεζαρίας.

  Ένα γυάλινο τζάκι ενσωματωμένο στον τοίχο είναι μια πολύ τολμηρή λύση σχεδιασμού για σύγχρονα σπίτια.Αλλά για το κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού, μια τζάμια βεράντα ή έναν χειμερινό κήπο, με επένδυση από φυσική πέτρα ή χειροποίητες τοιχογραφίες, θα είναι η ιδανική λύση, διότι παρέχει θέρμανση και αισθητική απόλαυση από την παρατήρηση της φωτιάς και της φύσης έξω.

  Σχετικά με τις περιπλοκές του σχεδιασμού των τζακιών, δείτε το παρακάτω βίντεο.

  Σχόλια
   Συντάκτης
  Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

  Αίθουσα εισόδου

  Σαλόνι

  Υπνοδωμάτιο