Ξύλινα τζάκια: τύποι και στυλ

Για χιλιάδες χρόνια, εστίες και τζάκια διακοσμούν και ζεσταίνουν τα σπίτια μας. Το ξέσπασμα του καυσόξυλου και το παιχνίδι της φλόγας γοητεύουν και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα άνεσης και χαλάρωσης, δημιουργούν μια ρομαντική διάθεση. Παρόλο που οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, η υπέρυθρη ακτινοβολία και το φυσικό αέριο έχουν εφευρεθεί, τα κέντρα ξύλου είναι πολύ δημοφιλή. Αυτό είναι ένα κλασικό, αποδεδειγμένο στους αιώνες.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Σήμερα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία τύπων και μοντέλων ξύλινων τζακιών και αξεσουάρ για αυτά. Μπορούν να αγοραστούν έτοιμα σε κατάστημα ή να παραγγελθούν, ή μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας και να τα διακοσμήσετε με το δικό σας γούστο και επιθυμία.

Οι αυστηρές απαιτήσεις πυρασφάλειας δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση τζακιού με ανοιχτό τζάκι στο διαμέρισμα, αλλά σε ιδιωτικό σπίτι ή στη χώρα, το τζάκι λειτουργεί ως όαση ειρήνης και άνετης ξεκούρασης, ειδικά σε βρεγμένους χειμερινούς καιρούς.

Αυτό το τζάκι καύσης ξύλου έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα και λειτουργίες:

 • μπορεί να θερμάνει ένα δωμάτιο 20-25 m2.
 • ορισμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ξήρανση τροφίμων και υγρών πραγμάτων.
 • χρησιμεύει ως διακόσμηση οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου και δημιουργεί τη μοναδική ατμόσφαιρα μιας οικειότητας στο σπίτι.
 • εύκολο στη συντήρηση και την εργασία.
 • μπορούν να εργαστούν σε διαφορετικούς τύπους καυσίμων
 • βοηθά τον αερισμό του δωματίου.

  Έχει επίσης μειονεκτήματα:

  • είναι μόνο μια πρόσθετη μέθοδος θέρμανσης.
  • λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, απαιτείται προσοχή κατά τη χρήση.
  • υπάρχει ανάγκη για καύσιμα και ένα ειδικό μέρος για να τα αποθηκεύσετε στο σπίτι.
  • να εγκαταστήσετε ή να τοποθετήσετε ένα τζάκι σωστά είναι μια επίπονη και δαπανηρή επιχείρηση.
  • πρέπει να καθαρίζετε συνεχώς την καμινάδα.

  Αυτά τα μειονεκτήματα μπορεί να μην είναι, εάν χρησιμοποιήσετε σωστά το τζάκι και φροντίστε προσεκτικά γι 'αυτόν.

  Τύποι και σχέδια

  Ένα τζάκι είναι μια σόμπα, μόνο με μια εστία ανοιχτή στο πλάι του δωματίου. Αποτελείται από μια πύλη που πλαισιώνει το τζάκι και εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία, την εστία, στην οποία καίει το καυσόξυλο, μια καμινάδα στην οποία τραβάει ο καπνός. Για να αφαιρέσετε τα αέρια και την καύση, η σόμπα είναι εξοπλισμένη με κουτί καπνού και καμινάδα - έναν ειδικό κατακόρυφο σωλήνα που αφαιρεί τα προϊόντα καύσης από τον κλίβανο στον δρόμο χρησιμοποιώντας ένα σωλήνα καμινάδας.

  Παρά την απλότητα του σχεδιασμού, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία τύπων ξύλινων συστημάτων θέρμανσης. Για καύσιμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο το εύφλεκτο υλικό, όπως ξύλο, χαρτόνι. Ειδικά για τζάκια, καυσόξυλα μακράς καύσης - κατασκευάζονται σφαιρίδια.

  Διαφορετικές εστίες στον τόπο εγκατάστασης στο δρόμο και στο σπίτι. Εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο δρόμο και χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα στην ψησταριά, τη θέρμανση του νερού και, φυσικά, για να διακοσμήσει το χώρο μπροστά από το σπίτι. Η δεύτερη - εσωτερική για εγκατάσταση σε δωμάτια.

  Ο διαχωρισμός είναι ο τρόπος που τοποθετείται ο κλίβανος στο δωμάτιο. Τα σχέδια νησιών τοποθετούνται στη μέση του δωματίου σε απόσταση από τις γωνίες και τους τοίχους. Μια τέτοια μέθοδος είναι η πιο χρονοβόρα, αλλά φαίνεται σαν ένα νησί εντυπωσιακά, συχνά είναι αμφίδρομη και θερμαίνει πολύ μεγαλύτερη έκταση από ό, τι τα άλλα είδη. Το κρεμαστό τζάκι φαίνεται ασυνήθιστο, η πύλη καύσης μπορεί να είναι και γυάλινη και ανοιχτή.

  Γωνιακά τζάκια δικαιολογούν πλήρως το όνομά τους και βρίσκονται στη γωνία του δωματίου, συνήθως είναι στο πάτωμα, σε εσοχή. Δίνουν λιγότερη θερμότητα από τα νησιά, αλλά δημιουργούν μια πραγματική γωνιά χαλάρωσης και φαίνονται πολύ κομψά.Η τοποθέτηση ενός τέτοιου κλιβάνου είναι ευκολότερη από το να στέκεσαι μόνος του.

  Επιλογή τοίχου - το πιο εύκολο να εκτελέσετε. Αυτό το τζάκι είναι χτισμένο στον τοίχο, συνήθως ο μεταφορέας. Εξοικονόμηση του χώρου του δωματίου, αλλά μέρος της θερμότητας πηγαίνει στον τοίχο, έτσι ώστε να έχει λιγότερη θερμική απόδοση από άλλους τύπους. Επίτοιχα μοντέλα τοποθετούνται επίσης στον τοίχο, κοντά στον τοίχο ή φορητά, τα οποία μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε ασφαλές μέρος του δωματίου κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη.

   Με βάση τον τύπο της αίθουσας εκτέλεσης, τα τζάκια χωρίζονται σε διάφορες ομάδες:

   • Κλασική απόδοση. Αυτή η σόμπα, επενδεδυμένη με παραδοσιακά φυσικά υλικά σύμφωνα με την πρότυπη, αποδεδειγμένη τεχνολογία εδώ και αιώνες. Η πύλη καύσης είναι ορθογώνια ή τετράγωνη.
   • Μοντέλο σε μοντέρνο σχεδιασμό με διάφορες μορφές πυροσβεστικών μέσων και κατασκευασμένο από μέταλλο, γυαλί και άλλα πρωτότυπα υλικά.
   • Το συγκεκριμένο σχήμα D με ξύλινη δοκό στην κορυφή φαίνεται εντυπωσιακή και αξιόπιστη.

    Με τον τρόπο χρήσης, τζάκια διαφέρουν, τα οποία, εκτός από την κύρια διακοσμητική λειτουργία τους, εκτελούν επιπρόσθετα οικιακά καθήκοντα:

    • τζάκι-φούρνο, στην οποία υπάρχει μια εστία στην κορυφή και μπορείτε να μαγειρέψετε τα τρόφιμα?
    • τζάκι-λέβητα, το οποίο χρησιμοποιείται ως λέβητα, θερμοσίφωνα?
    • καμίνι θέρμανσης, σχεδόν χωρίς καμινάδα, που είναι το κύριο στοιχείο θέρμανσης στο δωμάτιο. Οι έτοιμες σόμπες γίνονται με τη δυνατότητα σύνδεσης του κυκλώματος θέρμανσης, των λεβήτων ξύλου με πελέτες.

    Οι φούρνοι κατασκευάζονται με δύο τύπους καυστήρων - ανοιχτά και κλειστά. Η πρώτη επιλογή είναι πολύ δημοφιλής λόγω της αίσθησης και του αρώματος μιας ανοιχτής φλόγας, η δεύτερη είναι πιο ασφαλής, σε αυτήν η φλόγα καλύπτεται με πυρίμαχο γυαλί.

    Αρχή λειτουργίας

    Η αρχή της λειτουργίας του τζακιού είναι παρόμοια με αυτή της συμβατικής σόμπας. Τα καυσόξυλα ή άλλα στερεά καύσιμα τοποθετούνται στο τζάκι. Το καυσόξυλο καίει, εκπέμπει ενέργεια ακτινοβολίας θερμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. Η θερμοκρασία του στρώματος καύσης είναι 800-850 μοίρες. Μέρος της θερμότητας εισέρχεται στο δωμάτιο και μερικοί πηγαίνουν στον οπίσθιο τοίχο και τα πλευρικά τμήματα του τζακιού, τότε αντανακλούν τους τοίχους και εισέρχονται στο δωμάτιο, αλλά σε μικρότερες ποσότητες οι αριθμοί μειώνονται κατά περίπου το ήμισυ. Δημιουργείται θερμότητα ενώ η καύση βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος ανεπιθύμητων και επιβλαβών προϊόντων καύσης στο δωμάτιο μέσω του ανοιχτού μπροστινού τμήματος της εστίας, δημιουργείται μια ειδική ροή αέρα, η οποία εισέρχεται στο φούρνο μέσω της εισροής και προχωράει περισσότερο στο κουτί καπνού.Ο καπνός και τα αέρια, τα οποία σχηματίζονται κατά την καύση, καθώς και μέρος της θερμότητας, έλκονται μέσα στην καμινάδα με τη βοήθεια έλξης και απομακρύνονται στο δρόμο μέσω ενός σωλήνα. Ο αέρας για τη διατήρηση της καύσης τραβιέται απευθείας από το δωμάτιο, υπάρχει φυσικός αερισμός.

    Υπάρχουν συνδυασμένες μέθοδοι εργασίας - μπορείτε να ενεργοποιήσετε το ηλεκτρικό και μπορείτε να ενεργοποιήσετε το καυστήρα ξύλου.

    Υλικά

    Για την κατασκευή των τζακιών χρησιμοποιούνται ως παραδοσιακά φυσικά υλικά, η χρήση των οποίων έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας, και σύγχρονες καινοτόμες, πρόσφατα εφευρέθηκε.

     Η επιλογή του υλικού εξαρτάται από τις ειδικές ιδιότητές του, οι οποίες είναι απαραίτητες για ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία:

     • θερμική αγωγιμότητα, μεταφορά θερμότητας.
     • της διαπερατότητας ατμών και της διαπερατότητας του αερίου.
     • αντοχή στη θερμότητα, θερμική ισχύς.
     • συρρίκνωση, αλλαγή όγκου κατά τη διάρκεια της θερμοκρασίας και υγρασίας άλματα?
     • αντοχή στη φωτιά, αντοχή στη φωτιά,
     • δύναμη;
     • πλαστικότητα και ελαστικότητα ·
     • χημική αντοχή όταν εκτίθεται σε αλκάλια, οξέα, αέρια.

     Τα παραδοσιακά υλικά, όπως το πέτρινο τσιμέντο από σμάλτο, έχουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά για χρήση στη διαμόρφωση των κλιβάνων για διάφορους σκοπούς.Τα φινλανδικά τζάκια είναι κατασκευασμένα από ταλκομαγγέτη ηφαιστειακής προέλευσης. Η πέτρα Mammoth, όπως αποκαλείται επίσης, έχει εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα και φυσική ομορφιά.

     Από τα σύγχρονα υλικά, το πιο συνηθισμένο είναι το πυρίμαχο σκληρυμένο γυαλί, το οποίο χρησιμοποιείται για να κλείσει την πύλη καύσης έτσι ώστε να μπορεί να φανεί η φλόγα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν γυαλιά που στέκονται σταθερά σε θερμοκρασία περίπου +750 μοίρες. Για να ληφθούν αυτές οι ιδιότητες, το πυρίμαχο γυαλί σκληρύνεται επιπλέον. Υπάρχουν γυαλιά χαλαζία, το όριο θερμοκρασίας των οποίων είναι +1000 μοίρες. Μπορούν να πλαστικοποιηθούν και να χρωματιστούν κατόπιν αιτήματος.

      Τα τζάκια από χάλυβα αποτελούν αξιόλογη εναλλακτική λύση για την πέτρα και το τούβλο. Αυτό το υλικό έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

      • Συμπαγές και μικρό βάρος σε σύγκριση με άλλους τύπους. Τέτοιες κάμινοι μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς θεμέλια, να μετακινηθούν από τόπο σε τόπο.
      • Υψηλή απόδοση μεταφοράς θερμότητας. Ένα δωμάτιο με τζάκι από χάλυβα θα ζεσταθεί γρήγορα, αλλά ένα τέτοιο τζάκι ψύχεται επίσης γρήγορα.
      • Ευκολία φροντίδας. Το μέταλλο είναι εύκολο να σκουπίσει, μπορεί να πλυθεί με ειδικά εργαλεία.

      Το φύλλο χάλυβα είναι ευκολότερο να επεξεργαστεί από το χυτοσίδηρο, έτσι οι σχεδιαστές μπορούν να δώσουν σε τέτοια τζάκια περίπλοκα σχήματα φαντασίας.

      Η τεχνητή πέτρα μιμείται φυσικά ανάλογα, αλλά είναι πιο διαθέσιμη στην τιμή. Είναι επενδεδυμένα με κλασικές πύλες τζάκι. Τεχνητή πέτρα μπορεί να τοποθετηθεί ολόκληροι οι τοίχοι και τα πλαίσια που πλαισιώνουν τον κλίβανο.

      Μεγέθη και σχήματα

      Διακοσμητικές σόμπες και ξύλινα τζάκια έρχονται σε μια μεγάλη ποικιλία μεγεθών και είναι τεράστια πέτρα, με πάνελ και καμινάδες στην οροφή, οι οποίες είναι το αναμφισβήτητα εντυπωσιακό κέντρο ολόκληρου του εσωτερικού. Γύρω τους σχηματίζονται τα υπόλοιπα διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα.

      Αν τα αρχεία δωματίων δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μια μεγάλη δομή, μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο πιο συμπαγές, φορητό ή αναρτημένο, τοίχο. Αυτοί οι τύποι δεν γεμίζουν το χώρο και φαίνονται εύκολα στο εσωτερικό. Ακόμη και τα τζάκια πωλούνται μίνι, είναι συνήθως κινητά και δημιουργούν μια γωνιά χαλάρωσης και άνεση σε οποιοδήποτε μέρος κατόπιν αιτήματος των ιδιοκτητών.

      Σε κάθε περίπτωση, κατά την επιλογή, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το μέγεθος του δωματίου, έτσι ώστε το τζάκι να φαίνεται ανάλογο με τα άλλα αντικείμενα στο δωμάτιο.

      Το σχήμα του τζακιού καθορίζει τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του.Το τζάκι και η καμινάδα υπαγορεύουν το επίμηκες σχήμα των καμίνων που είναι ενσωματωμένα στον τοίχο ή στη γωνία. Τα στρογγυλά τζάκια φαίνονται υπερσύγχρονα και κομψά, απαιτούν τοποθέτηση στο κέντρο του δωματίου και ορατότητα από όλες τις πλευρές. Τέτοιες κατασκευές τοποθετούνται ή αναστέλλονται σε ευρύχωρα δωμάτια. Σήμερα είναι δυνατόν να κατασκευαστούν οι πιο περίεργες και εξαιρετικά διακοσμημένες εστίες.

      Τα κλασικά ορθογώνια τζάκια έχουν συνήθως συμπαγές μέγεθος και έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν έμφαση στην εντυπωσιακή και μνημειώδη αξία της αίθουσας ή της αίθουσας στην οποία βρίσκονται. Μπορούν να πνιγούν σε μια θέση ή να προεξέχουν από τον τοίχο.

      Οι κυλινδρικοί φούρνοι βρίσκονται συχνά έξω, σε μια περιοχή αναψυχής και χρησιμοποιούνται για το μαγείρεμα ψησταριάς.

      Στυλ και σχεδιασμός

      Κάθε τζάκι, φυσικά, είναι το κεντρικό αντικείμενο του εσωτερικού χώρου και αυτός καθορίζει το συνολικό ύφος του δωματίου. Εάν το εξοχικό, το σαλόνι ή το γραφείο είναι έτοιμο και έχουν το δικό τους μοναδικό στυλ, τότε μια τεράστια ποικιλία μοντέλων σόμπων θα σας επιτρέψει να επιλέξετε το σωστό σχεδιασμό και να εναρμονίσετε αρμονικά το τζάκι στη συνολική σύνθεση.

      Παραδοσιακά, σε ιδιωτικά σπίτια βάζουν τζάκια στο ύφος χώρα ή ρουστίκ. Αυτά τα τζάκια είναι επενδεδυμένα με φυσική ή τεχνητή πέτρα, ξύλο.Έχουν συχνά μια θέση για την αποθήκευση καυσόξυλων. Τα ράφια του τζακιού είναι διακοσμημένα με οικογενειακές φωτογραφίες σε πανέμορφα σκελετά, αγγεία, διακοσμημένα σε ρουστίκ στιλ.

      Ορθογωνικός θάλαμος φωτιάς, στήλες ή ανάγλυφα στη διακόσμηση, μαρμάρινη ή πέτρινη επένδυση - όλα αυτά είναι εγγενή στοιχεία κλασικά. Τέτοιες λύσεις θα φαίνονται εξαιρετικά στο ίδιο κλασικό περιβάλλον.

      Διάφοροι αρχαίοι ήρωες και μυθικά ζώα, φυτικά ανάγλυφα, λευκό μάρμαρο και στήλες δημιουργούν ένα πολυτελές και εκλεπτυσμένο στυλ. Αυτοκρατορία Τα έπιπλα, οι κουρτίνες και τα διακοσμητικά δωμάτια πρέπει να είναι σε αρμονία με ένα τέτοιο αρχικό τζάκι.

      Σύγχρονη που χαρακτηρίζεται από τη χρήση ασυνήθιστων μορφών στη διακόσμηση και μη τυποποιημένους συνδυασμούς υλικών, όπως ξύλο, χάλυβα, γυαλί. Τέτοιες τζάκια τινάξουν τη φαντασία και δίνουν στο δωμάτιο μια μοντέρνα και μοντέρνα εμφάνιση.

      Στυλ υψηλής τεχνολογίας φιλοδοξεί στο μέλλον και συνδυάζει τη σαφήνεια των γραμμών και τη γεωμετρική κανονικότητα των μορφών. Τα πυροπροστατευτικά καινοτόμα υλικά που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση τέτοιων κέντρων προσελκύουν την προσοχή και ιδανικά ταιριάζουν σε υψηλής τεχνολογίας ή μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους. Ο χάλυβας και το γυαλί δίνουν στη δομή διαφάνεια και ελαφρότητα, αφήνοντας ένα αίσθημα ανοιχτού χώρου και ευελιξίας στο δωμάτιο.

      Μάρκες

      Μαζί με γνωστούς ευρωπαίους κατασκευαστές με ιστορικό αιώνα, των οποίων τα τζάκια βρίσκονται στα καλύτερα σπίτια στο Παρίσι και το Λονδίνο, οι νέοι κατασκευαστές εισέρχονται στην αρένα, τα προϊόντα των οποίων δεν είναι κατώτερα από τους πλοιάρχους αυτού του τομέα σε ποιότητα και αξιοπιστία. Η Ρωσία είναι ενεργός καταναλωτής των αγαθών αυτών των εταιρειών. Πολωνική εταιρεία Kratki, Ιταλικά Palazzetti γαλλικά Supraισπανικά Fugar δίνουν ζεστασιά και άνεση στους ανθρώπους και προσφέρουν μια πλούσια ποικιλία από τζάκια για οποιεσδήποτε, ακόμη και τις πιο απαιτητικές γεύσεις.

      Στη Ρωσία, υπάρχουν επίσης εταιρείες που κατέχουν με ηγετική θέση ηγετική θέση στην αγορά και λαμβάνουν εξαιρετικές κριτικές από πελάτες που χρησιμοποιούν φούρνους για πολλά χρόνια.

      Εταιρεία "Βεζούβιος" ειδικεύεται στην παραγωγή τζακιών από σίδηρο και χάλυβα διαφόρων μεγεθών και σχημάτων. Αυτές οι εστίες είναι διακοσμημένες σε διαφορετικά στυλ και είναι διαθέσιμες τόσο με κλειστή εστία όσο και με ανοιχτό, πυρίμαχο γυαλί. Όλα τα προϊόντα ελέγχονται πριν από την πώληση, γεγονός που δίνει στους πελάτες την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα των φούρνων και φούρνων "Vesuvius".

      Εταιρεία "Meta" 20 χρόνια εργασίας στην εγχώρια αγορά. Οι ειδικοί χρησιμοποιούν τις πιο προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής και εγγυώνται υψηλή αξιοπιστία των πλήρως πιστοποιημένων προϊόντων τους.Οι αγοραστές σημειώνουν την άνεση στη χρήση και τη φροντίδα των μοντέλων αυτής της εταιρείας. Η ομάδα "Meta" παράγει επίσης εξαρτήματα και εξαρτήματα για φούρνους.

      Κομψές ιδέες στο εσωτερικό

      Στο μοντέρνο σαλόνι με στιλ υψηλής τεχνολογίας, το τζάκι είναι το κύριο αντικείμενο διακόσμησης και βρίσκεται στο κέντρο του ευρύχωρου δωματίου. Χάρη στην γυάλινη οθόνη και στην ανοιχτή εστία, μπορείτε να σκεφτείτε τη φλόγα από κάθε γωνιά του δωματίου. Η εστία ζωντανεύει το ψυχρό γεωμετρικό εσωτερικό και δίνει μια ζεστή επαφή.

      Ολόκληρο το σαλόνι είναι σχεδιασμένο σε αντίκες. Στήλες από λευκό μάρμαρο, στολίδι και σχήμα καρέκλας τονίζουν την πολυπλοκότητα και την πολυτέλεια του εσωτερικού. Ένα όμορφο τζάκι, με επένδυση από το ίδιο μάρμαρο, και στήλες επαναλαμβάνουν τις λεπτομέρειες των τοίχων και των επίπλων. Η εστία της εστίας είναι εσοχή σε μια θέση, μπροστά είναι καλυμμένη με γυάλινη οθόνη. Ο σχεδιασμός της καμινάδας εναρμονίζεται με το στυλ του δωματίου και δημιουργεί ένα όμορφο σύνολο.

      Όμορφο λόμπι εξοχικού σπιτιού σε στυλ χώρας. Η εγγύτητα της φύσης και του φρέσκου αέρα, το δάσος πίσω από τα τεράστια παράθυρα, τα φυσικά υλικά στη διακόσμηση του δωματίου και στο κέντρο της σύνθεσης - ένα τεράστιο πέτρινο τζάκι με μάντρες, πάγκους, διακοσμητικά στοιχεία. Η φλόγα ενεργοποιεί και δίνει μια αίσθηση ευτυχίας ζεστασιάς και άνεσης.

      Πώς τζάκια ξύλου δουλεύουν, κοιτάξτε στο παρακάτω βίντεο.

      Σχόλια
       Συντάκτης
      Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

      Αίθουσα εισόδου

      Σαλόνι

      Υπνοδωμάτιο