Ξύλινα τζάκια για το σπίτι: τύποι και χαρακτηριστικά των σχεδίων

Σήμερα, ένα τζάκι με ξύλο δεν είναι μόνο μια πηγή θερμότητας. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο, διακοσμητικό στοιχείο για γραφεία και σαλόνια, όχι κατώτερο σε σχέση με τα άλλα στοιχεία του εσωτερικού χώρου. Το ξύλο τζάκι απολαμβάνει ευρεία δημοτικότητα μεταξύ των ιδιοκτητών σπιτιών και εξοχικών αρχοντικών.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα κλασικά τζάκια σε ξύλο είναι σχέδια στα οποία ο πυροσβεστικός θάλαμος εκτελείται ως η θέση που κατασκευάζεται από υλικό ανθεκτικό στη θερμότητα. Μαζί με αυτό, είναι ανοιχτό προς το δωμάτιο. Η συσκευή έχει στο σχεδιασμό της μια καμινάδα, η οποία συμβάλλει στην απομάκρυνση των προϊόντων καύσης από το δωμάτιο, καθώς και τη δημιουργία της ώσης που απαιτείται για τη συντήρηση της φωτιάς.

Η πύλη του τζακιού μπορεί να έχει σχήμα "P" ή σχήμα "D". Για την παραγωγή του χρησιμοποιείται συνήθως τούβλο ή πέτρα.

Λόγω ορισμένων χαρακτηριστικών, οι συσκευές με βάση το ξύλο κατάφεραν να ριζώσουν μόνο σε ιδιωτικές κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται συνήθως έξω από την πόλη.

Πρώτα από όλα, συνδέεται με το καύσιμο που χρησιμοποιείται σε αυτά. Η χρήση τζάκι στο διαμέρισμα δεν είναι δυνατή λόγω μη συμμόρφωσης με τους κανονισμούς πυρασφάλειας. Ναι, και για την αποθήκευση των καυσόξυλων απαιτεί πολύ χώρο. Αλλά στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά έξω από την πόλη, ξύλινες κατασκευές μπορούν να δημιουργήσουν μια μοναδική οικιακή ατμόσφαιρα, να αποτελέσουν μια πρόσθετη πηγή θερμότητας για το σπίτι και ακόμη και ένα μέρος για να μαγειρέψουν.

Είδη

Τα παραδοσιακά τζάκια σε ξύλο μπορούν να ποικίλουν τόσο στο φινίρισμα των εξωτερικών τοίχων όσο και στον τύπο της εστίας, στη θέση της, στη μέθοδο μεταφοράς θερμότητας και στον τύπο της ακτινοβολίας. Από την ποικιλία των παραδοσιακών τζακιών που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ως καύσιμα, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων τι είδους συσκευές υπάρχουν και ποιες είναι οι διαφορές τους. Ταξινόμηση με τεχνολογία mount.

Τζάκια τοίχου

Πρόκειται για ένα αυτόνομο σχέδιο, δίπλα στον τοίχο. Τέτοιου είδους τζάκια μπορούν να εγκατασταθούν ήδη σε ξανακατασκευασμένο σπίτι. Συνδέεται στον τοίχο, κατασκευασμένο από πυρίμαχα δομικά υλικά. Ο καπναγωγός μπορεί επίσης να τοποθετηθεί στον τοίχο.

Τζάκια παρόμοιας σχεδίασης έχουν συνήθως σημαντικό βάρος και στερεό μέγεθος.

Εγκαθίστανται αποκλειστικά σε ευρύχωρα δωμάτια., το δάπεδο και τα τοιχώματα των οποίων είναι σε θέση να αντέξουν ένα σημαντικό φορτίο. Οι θυρίδες των συσκευών που τοποθετούνται σε τοίχο είναι διακοσμημένες με κεραμικά πλακάκια, τούβλα, άγρια ​​ή φυσική πέτρα.

Ενσωματωμένα προϊόντα

Κατασκευασμένο στο στάδιο κατασκευής, επισκευής ή εκσυγχρονισμού του σπιτιού. Ένα μέρος της καμινάδας και της εστίας είναι ενσωματωμένο στην τοιχοποιία του ίδιου του τείχους.

Αυτά τα τζάκια είναι μικρά, επομένως μπορούν να χωρέσουν σε υπνοδωμάτια και μικρά γραφεία. φούρνο Πρόσοψη sheathe σύνορα σε ένα μισό-τούβλο, όλα τα είδη των διακοσμητικών υλικών τελειώματα.

Γωνιακά Τζάκια

Τοποθετείται στη γωνία του δωματίου, η οποία είναι πολύ διασκεδαστική όσον αφορά τη διακόσμηση δωματίου. Η καμινάδα του τζακιού "κρύβεται" σε οποιονδήποτε από τους τοίχους. Εξωτερική θραύσμα κλιβάνου που παράγονται από ελαφρύ μπλοκ, χάλυβα, σκυρόδεμα, επιφάνεια επικαλυμμένη με γύψο, καπλαμά τούβλο, άγρια ​​πέτρα και άλλα υλικά.

Φωλιά του νησιού

Αυτά είναι ανεξάρτητα σχέδια. Στο κέντρο της αίθουσας ανεγερθεί μια επίπεδη πλατφόρμα (βάση). Μπορεί να είναι κλειστός ή ανοικτός. Η βάση περνάει μέσα στον θάλαμο καπνού (κουτί καπνού), σε συνδυασμό με την καμινάδα.

Η θερμική απόδοση αυτών των τζακιών είναι χαμηλή.και η κατασκευή έχει πολύ χώρο. Η κύρια διαφορά είναι η πρωτοτυπία της απόδοσης.

Αναρτημένες δομές

Πρόκειται για μια από τις τροποποιήσεις των νησιωτικών τζακιών. Δεν είναι δεμένα στο πάτωμα, αλλά φαίνεται να κρέμονται από το ταβάνι. Οι διατάξεις ανάρτησης συνήθως κατασκευάζονται από σίδηρο, το οποίο είναι το ελαφρύτερο υλικό. Ο θάλαμος καύσης μπορεί να είναι κλειστός ή ανοιχτός.

Τροποποιήσεις τζακιών με σκοπό

Μαζί με τα παραδοσιακά τζάκια από τούβλα ή φυσική πέτρα, υπάρχουν και άλλα δείγματα.

  Τζάκια

  Τροποποίηση του συστήματος τζάκι, που συνδυάζει τη λειτουργικότητα της σόμπας και την μαγευτική, ελκυστική δύναμη του τζακιού. Συχνά, οι συσκευές θέρμανσης είναι εξοπλισμένες με δύο εστίες και δύο καμινάδες. Λόγω αυτού, μπορούν να θερμανθούν τόσο μαζί όσο και ξεχωριστά.

  Κατασκευάστε τζάκια σε εξοχικές κατοικίες, σε κτίρια κήπων, όπου είναι απαραίτητο όχι μόνο να θερμάνετε το δωμάτιο, αλλά και να μαγειρέψετε. Υπάρχουν συσκευές θέρμανσης σε μπρικέτες καυσίμων από ξύλο ή ξύλο.

  Τζάκια τύπου δρόμου

  Η δομή είναι παρόμοια με τα παραδοσιακά τζάκια. Είναι κατασκευασμένα από πέτρα, μπλοκ από σκυρόδεμα, τούβλο, μάρμαρο (το υλικό επιλέγεται ανάλογα με την κλιματική ζώνη).

  Στις καμινάδες των συσκευών οδών, δεν παρέχεται βαλβίδα πύλης.

  Ο κύριος σκοπός αυτών των συσκευών - ο σχεδιασμός της αρχιτεκτονικής τοπίου, ο σχηματισμός του περιβάλλοντος στο σπίτι.

  Τζάκια μπάρμπεκιου

  Αυτή είναι μια έκδοση της εστίας τζάκι για το δρόμο. Το αυτόνομο κέντρο, που δεν συνδέεται με κτίρια κατοικιών, είναι κατασκευασμένο για μαγείρεμα στο δρόμο. Τζάκια μπάρμπεκιου εξοπλισμένα με γκριλ, καπνό, εστία, πάνελ, νεροχύτη, τραπέζι κρεοπωλείων, κατάλληλος χώρος για σκεύη κουζίνας.

  Για να ελαχιστοποιηθούν οι επιδράσεις των ατμοσφαιρικών φαινομένων (βροχή, χιόνι) σε σχέδια mantel είναι διατεταγμένα σε κιόσκια, ανοικτού τύπου σπίτια κήπου, κάτω από τα στέγαστρα.

  Τα τζάκια είναι διακοσμητικά

  Μιλάμε για biofireplaces, ψεύτικα τζάκια, ηλεκτρικά τζάκια, δηλαδή, συσκευές που δεν απαιτούν σωλήνες καμινάδας. Ο κύριος σκοπός τους - διακόσμηση των χώρων.Μπορούν να κατασκευαστούν από μια ποικιλία υλικών.

  Τροποποιήσεις των τζακιών ανάλογα με τον τύπο του θαλάμου καύσης:

   • Ανοιχτά τζάκια. Τα τζάκια τέτοιων τζακιών μπορούν να ανοίγουν από μία, 2, 3 ή και τις 4 πλευρές (νησιωτικές παραλλαγές). Οι παραδοσιακές συσκευές θέρμανσης είναι εξοπλισμένες με ένα τζάκι, ανοιχτό από μια μπροστινή πλευρά. Συσκευές με ανοιχτό καυστήρα διατηρούν τον ρομαντισμό της αρχαιότητας, την ελκυστικότητα μιας ανοικτής φλόγας. Απαιτούν συστηματική συντήρηση, ιδιαίτερη φροντίδα, συμμόρφωση με τους κανονισμούς ασφαλείας, ανάγκη πρόσβασης σε μεγάλη ποσότητα οξυγόνου.
   • Τζάκια με πύλη. Το πυροσβεστήρας τέτοιων συσκευών καλύπτεται από γυαλί ανθεκτικό στη θερμότητα ή από πόρτα καμινάδας.

   Ταξινόμηση κατά τύπο θερμικής ακτινοβολίας:

   • Οι συσκευές με μονόπλευρη διάχυση θερμότητας έχουν παραδοσιακό σχεδιασμό. Η πυρκαγιά είναι ανοιχτή από την μπροστινή πλευρά και τα άλλα τρία τοιχώματα του θαλάμου είναι κατασκευασμένα με κλίση. Αυτός ο σχεδιασμός αυξάνει την απόδοση θερμότητας του τζακιού.
   • Διμερής (με διμερή διάχυση θερμότητας). Αυτές οι συσκευές σίγουρα φαίνονται εξαιρετικές.

   Όσον αφορά τη λειτουργία, έχουν αρκετές ατέλειες:

   1. μια μεγάλη επιφάνεια διάχυσης θερμότητας χρειάζεται περισσότερο αέρα.
   2. μπροστά από το θάλαμο καυσίμου τέτοιων τζακιών, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μεγαλύτερη προστασία.
   3. η περιοχή αντανακλάσεως του καυστήρα μειώνεται, οπότε παρέχεται πολύ λίγο θερμότητα στο δωμάτιο.
   • Τριμερής (με διαρροή θερμότητας 3 θέσεων). Η ανοιχτή φωτιά από τις 3 πλευρές κάνει τέτοιες κατασκευές αρκετά ενδιαφέρουσες. Αλλά η προστασία θα πρέπει να έχουν 3-όψεων. Η παραγωγή θερμότητας από τζάκια με ακτινοβολία θερμότητας 3 μερών είναι ασήμαντη, διότι η ακτινοβολία θερμότητας διαδίδεται μόνο από ένα μόνο επίπεδο ανάκλασης.
   • Τετράπλευρη (με διασπορά θερμότητας 4 θέσεων). Τα τζάκια είναι ανοιχτά από όλες τις πλευρές. Ως εκ τούτου, συνήθως παίζουν το ρόλο του σκηνικού χωρίς να θερμάνουν το δωμάτιο.

   Ταξινόμηση καυσίμου:

   • Καύση ξύλου - τον παραδοσιακό τύπο τζακιών με τζάκι, πύλη και καμινάδα. Συνιστάται να το κάνετε στο στάδιο της οικοδόμησης ενός σπιτιού. Οι κατασκευές αυτές πρέπει να κατασκευαστούν από επαγγελματίες, καθώς οι παραλείψεις μπορούν να προκαλέσουν καπνό, φλεγμονή και άλλες δυσάρεστες στιγμές στην αίθουσα.

   Τα τζάκια για ξύλο απαιτούν συνεχή καθαρισμό.

   Για αυτούς, ο αερισμός του δωματίου είναι επίσης μεγάλης σημασίας. Ξύλο τζάκι θα έχει μια εξαιρετική θέση σε μια εξοχική κατοικία. Αλλά πρέπει να σκεφτείτε ένα μέρος για την αποθήκευση βοηθητικού εξοπλισμού και καυσόξυλων.

   • Αέριο Οι συσκευές έχουν καλή θερμική απόδοση, αναφλέγονται γρήγορα. Δεν υπάρχει ανάγκη για καμινάδα. Ο αγωγός οδηγείται στον ανοικτό αέρα ή στον αγωγό αερίου.

   Τα τζάκια με μπλε καύσιμα είναι ασφαλέστερα και το κόστος τους είναι χαμηλότερο από την τιμή των ξύλινων τζακιών. Ο καυστήρας για καύση αέριου καυσίμου ελέγχεται σε λειτουργία αυτόματης λειτουργίας. Η απομίμηση του αρχικού τζακιού πραγματοποιείται με κεραμικά διακοσμητικά καυσόξυλα, τα οποία αναβοσβήνουν κατά τη διαδικασία της καύσης.

   Τέτοιες συσκευές μπορούν να παρέχονται στο διαμέρισμα, αλλά είναι απαραίτητο να λάβετε ένα έγγραφο εξουσιοδότησης από την υπηρεσία αερίου. Επιπλέον, η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών θα πρέπει να παράγει αέριο.

   • Ηλεκτρικές εστίες που χρησιμοποιείται για εσωτερική διακόσμηση, αλλά όχι για θέρμανση χώρου. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο για ένα διαμέρισμα πόλης. Λειτουργούν από το ηλεκτρικό δίκτυο, δεν είναι επικίνδυνα για χρήση.

   Το μικρό βάρος της συσκευής, η απουσία καμινάδας, η εύκολη εγκατάσταση καθιστούν διαθέσιμη την αυτοεγκατάσταση (χωρίς τη συμμετοχή ειδικών). Δεν χρειάζονται καθαρισμό, για να αφαιρέσετε την τέφρα από την εστία.

   • Τύπος κασέτας. Το όνομά του συνδέεται με τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, έχει μια ειδική κασέτα - μια εστία από χάλυβα που καλύπτεται από γυαλί. Μια πυρκαγιά κλειστού τύπου επιτρέπει τη χρήση της συσκευής σε εγκαταστάσεις, καθώς είναι πυράντοχη. Ως πλεονεκτήματα είναι δυνατό να σημειωθεί υψηλή λειτουργικότητα και σύντομη καμινάδα. Είναι δυνατή η χρήση της λειτουργίας μακράς καύσης.
    • Bio Τζάκια - τελειωμένες διακοσμητικές συσκευές που λειτουργούν με αιθανόλη ή οινοπνευματώδη. Στο κάτω μέρος της θήκης τοποθετείται ένας καυστήρας χάλυβα στον οποίο χύνεται καύσιμο. Το τζάκι ανάβει με έναν ειδικό αναπτήρα ή μακρύ ταιριάζει. Ένα άλλο όνομα για τα βιοκαύσιμα είναι ekokaminy. Είναι εντελώς ακίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία.
     • Πελέτα Τα τζάκια πρέπει να ταξινομούνται σε ξεχωριστή κατηγορία, διότι η δομή και ο τύπος των καυσίμων που χρησιμοποιούνται έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Οι συσκευές σε σφαιρίδια είναι κατασκευασμένες από χυτοσίδηρο ή σίδηρο. Όταν οι εργασίες φινιρίσματος στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται γυαλί και κεραμικά.

      Τα τζάκια είναι διαμορφωμένα ως εξής:

      • η εστία?
      • καυστήρα σφαιριδίων.
      • αισθητήρες θερμοκρασίας.
      • μονάδα ανάφλεξης.
      • αρκετοί ηλεκτροκινητήρες και μια μονάδα ελέγχου.
      • χώρου σφαιριδίων και τέφρας ·
      • σωλήνα καμινάδας.

      Τα πελέκια φορτώνονται σε μια ενσωματωμένη δεξαμενή. Από την ικανότητα της χωρητικότητας εξαρτάται από τη διάρκεια του τζακιού.

      Στην αυτόματη λειτουργία, τα σφαιρίδια χωρίζονται σε τζάκι. Εκεί η εξειδικευμένη συσκευή εγχέει αέρα, δημιουργώντας συνθήκες για τη φλόγα. Στην κατώτερη ζώνη του περιβλήματος υπάρχει ένας οβελίσκος, όπου η τέφρα απορρίπτεται.

      Σε τέτοιες συσκευές, μπορείτε να ρυθμίσετε την ισχύ, τη θερμοκρασία, το χρόνο ενεργοποίησης και τερματισμού λειτουργίας. Μπορείτε να συνδέσετε τα θερμαντικά σώματα με μεμονωμένες τροποποιήσεις.

      Σχεδιασμός

      Η κατασκευή ενός τζακιού σε μια κατοικία είναι ένα υπεύθυνο θέμα που απαιτεί ειδικές δεξιότητες και δεξιότητες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η απλή σχεδίαση θα είναι το κέντρο της προσοχής των κατοίκων και των επισκεπτών του σπιτιού, ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην τοποθεσία και το σχεδιασμό διακόσμηση του τζακιού.

      Διακόσμηση τζάκι μπορεί να είναι:

      • τούβλο?
      • πέτρα?
      • ξύλινα?
      • από κεραμικό πλακίδιο.

      Για την αντιμετώπιση ηλεκτρικών και falshkamina στο σαλόνι είναι κατασκευασμένα εξειδικευμένες κόγχες από την γυψοσανίδα.

      Η κάρτα επίσκεψης του τζακιού είναι μια πύλη που αποστέλλεται πάντα στο κέντρο του δωματίου.

      Ο σχεδιασμός της πύλης μπορεί να είναι:

      • γρανίτης.
      • μάρμαρο;
      • μέταλλο?
      • τούβλο?
      • κεραμικά?
      • ασβεστόλιθος;
      • από την άγρια ​​πέτρινη πέτρα.

      Γνήσια παραδείγματα χειροτεχνίας καμινάδας, τα οποία αργότερα γίνονται υπερήφανη στο σπίτι, δημιουργούνται από επαγγελματίες από τα παραπάνω υλικά. Τέτοιες εστίες συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ειρηνικής ατμόσφαιρας που φέρει ζεστασιά και άνεση για τους οικοδεσπότες και τους καλεσμένους τους.

      Κατασκευαστές

      Ανάμεσα στους ρώσους κατασκευαστές ξύλινων τζακιών μπορεί να διακριθεί το εμπορικό σήμα. "Meta"που αλληλεπιδρά με ξένες επιχειρήσεις. Η εταιρεία προσφέρει μια μεγάλη γκάμα ποιοτικών πύλων, τα οποία διακρίνονται από τη διαμόρφωση και την τιμή τους.

      Τζάκια και σόμπες που κατασκευάζονται στη Λευκορωσία "Teplodar" θα γίνει όχι μόνο μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση του δωματίου, αλλά και μια εξαιρετική μονάδα για τη θέρμανση ενός σπιτιού. Η εταιρεία παράγει συσκευές με χωρητικότητα 6-12 kW.

      Από ξένους κατασκευαστές, είναι δυνατόν να διακρίνουμε τις φινλανδικές εταιρείες τζάκι Harvia, Tulikivi και NunnaUun.

      Συμβουλές και κόλπα

      Η εστία είναι το κύριο στοιχείο του τζακιού. Μετά από όλα, τα καυσόξυλα καίγονται εδώ, η κύρια θερμότητα προέρχεται από εδώ. Το κύριο καθήκον του καυστήρα είναι να διατηρήσει τη διαμόρφωση και την ακεραιότητα σε υψηλές θερμοκρασίες. Μπορούν να κατασκευαστούν από τούβλο, χυτοσίδηρο ή σίδερο, εξαρτάται από τη συσκευή.

      Αν το καθήκον σας είναι να θερμαίνετε το σπίτι μέσω αυτής της συσκευής, τότε είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια εστία με συστατικά που συσσωρεύουν θερμότητα που θα ζεσταίνουν το δωμάτιο ακόμα και μετά την εξαφάνιση της φωτιάς. Οι χωριστές σόμπες ξύλου είναι ακόμη εξοπλισμένες με κύκλωμα θέρμανσης νερού.

      Εάν εξετάσουμε λεπτομερώς τη δομή των συσκευών σε ιδιωτικές κατοικίες, είναι απαραίτητο να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στις καμινάδες.

      Έρχονται σε δύο διαμορφώσεις:

      • άμεση καπνοδόχος - ο πιο δημοφιλής τύπος καυσαερίων, ο οποίος τοποθετείται απευθείας στη διαδικασία οικοδόμησης ενός σπιτιού.
      • Η κλίση της καμινάδας είναι μια αναγκαστική μορφή, η οποία χρησιμοποιείται όταν πρέπει να εγκαταστήσετε ένα τζάκι σε ένα ήδη κτισμένο κτίριο. Αυτή η φόρμα σάς επιτρέπει να συνδεθείτε με ένα υπάρχον σύστημα εξαερισμού.

      Για να είναι φυσιολογική, η καμινάδα πρέπει να βρίσκεται πάνω από τον τυπικό σωλήνα σόμπα.

      Εάν είναι στρογγυλή, θα μειώσει την αντοχή και θα αποτρέψει το σχηματισμό ενός παχύρρευστου υπολείμματος αιθάλης. Το όλο σύστημα λειτουργεί λόγω του διαφορετικού κορεσμού του καυτού καπνού και της εξωτερικής ατμόσφαιρας. Η περιοχή κενού απορροφά καπνό από την καμινάδα.

      Το καθήκον της καμινάδας είναι η απομάκρυνση από το δωμάτιο των προϊόντων καύσης: αιθάλη, μονοξείδιο του άνθρακα και καπνό.Είναι σημαντικό να ελέγξετε ότι όλες οι αρθρώσεις από τούβλα ή σωλήνες στην κουκούλα ήταν σωστά σφραγισμένες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί καλή πρόσφυση.

      Μια άλλη προϋπόθεση για μια καλή εξάτμιση είναι η σωστή κορυφή του σωλήνα τζάκι. Το περισσότερο που μπορεί να εφαρμοστεί είναι ένας εκτροπέας βροχής. Η υπερβολική διακόσμηση μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς τη λειτουργία της καμινάδας.

      Ένα σημαντικό στοιχείο - η σχάρα. Συνήθως είναι μια τεράστια σχάρα από χυτοσίδηρο, τοποθετείται στο κάτω μέρος της εστίας. Το καυσόξυλο τοποθετείται στην κορυφή του. Καθώς η τέφρα καίει, καταρρέει μέσα από τη σχάρα χωρίς να παρεμβαίνει στην προγραμματισμένη κατανομή της φωτιάς.

      Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

      Η πιο δημοφιλής είναι η κλασική πύλη. Ως επί το πλείστον ενσωματώνεται στον τοίχο και έχει διαμόρφωση σχήματος υ. Χαρακτηρίζεται από απλότητα και εκφραστικότητα γραμμών, συμμετρία. Στον ρόλο του σκηνικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψευδείς στήλες, ανάγλυφα και στολίδια.

      Οι σχεδιαστές συμβουλεύουν να δημιουργήσουν ένα ειδικό ράφι πάνω από το τζάκι, όπου θα κοσμούν αγάλματα, μικρά αντικείμενα και αγγεία. Για διακόσμηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γρανίτη, μάρμαρο. Το Shod lattices θα γίνει επιπλέον διακόσμηση.

      Δώστε προσοχή στο στυλ της χώρας ή στο ρουστίκ στυλ (ακατέργαστη φυσική ομορφιά).

      Τέτοιες πύλες έχουν διαμόρφωση σχήματος D μαζί με μικρές ή μεσαίες παραμέτρους. Ένα απαραίτητο εξάρτημα για ένα τέτοιο τζάκι είναι μια ξύλινη δοκός πάνω από την εστία, στην οποία βρίσκονται διάφορα μικρά αντικείμενα.

      Πάνω από τα σχέδια σε ρουστίκ στυλ μπορεί να τοποθετηθεί περίβλημα. Θα διαδραματίσει μόνο ένα διακοσμητικό ρόλο. Αυτό το ύφος περιέχει μια πύλη τοίχου ή γωνίας από τούβλο. Για την αντιμετώπιση των χρησιμοποιημένων ψαμμίτη ή πετρωμάτων.

      Το στιλ σοφίτας έγινε δημοφιλές στη δεκαετία του 60-70 του περασμένου αιώνα. Χαρακτηρίζεται από μεγάλα δωμάτια με τοίχους χωρίς γύψο και ψηλές οροφές. Σε δωμάτια με ένα τέτοιο εσωτερικό, ένα νησιωτικό τζάκι σιδερώματος με γυάλινες πόρτες θα φανεί εξαιρετικό. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το στυλ δεν παρέχει αρκετή άνεση. Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο πρέπει να έχει ένα ελάχιστο έπιπλο και ένα μέγιστο ελεύθερο χώρο.

      Ο μινιμαλισμός είναι επίσης διαφορετικός μοντερνιστικός τρόπος.

      Σε αντίθεση με το προηγούμενο έργο, ένα τέτοιο εσωτερικό προϋποθέτει ομαλές γραμμές, εστίαση στη λεπτομέρεια και τα σωστά χρώματα.Σε αυτό το δωμάτιο, τα τζάκια με τακτοποιημένο σχήμα και χρώμα, καθώς και γυάλινες και μεταλλικές συσκευές θα συντονίζονται.

      Η δομή του σύγχρονου στιλ υψηλής τεχνολογίας περιλαμβάνει σχέδια από χρώμιο, χάλυβα, ανθεκτικό στη θερμότητα γυαλί και πλαστικό. Η πύλη μπορεί να έχει οποιαδήποτε διαμόρφωση. Συχνά σε μια τέτοια συσκευή μόνο ο οπίσθιος τοίχος παραμένει αδιαφανής. Ξύλινες συσκευές σε στιλ υψηλής τεχνολογίας - η αρχική έκδοση, η οποία υλοποιείται στην τάξη.

      Δείτε το επόμενο βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τζάκι καύσης ξύλου.

      Σχόλια
       Συντάκτης
      Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

      Αίθουσα εισόδου

      Σαλόνι

      Υπνοδωμάτιο