Ηλεκτρικά τζάκια με το αποτέλεσμα μιας ζωντανής φλόγας στο εσωτερικό

Ένα τζάκι με το αποτέλεσμα μιας ζωντανής φλόγας θα βοηθήσει να φέρει μια αίσθηση στο εσωτερικό, προσθέστε ένα σπίτι για την άνεση και τη θερμότητα στο σπίτι. Τα μοντέρνα μοντέλα μιμούνται τελείως την πραγματική φωτιά, και εκείνα που συγκεντρώνονται γύρω από την εστία θα ακούσουν ακόμη και τη χαρακτηριστική συντριβή της καύσης κούτσουρων. Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο εξάρτημα δεν έχει καπνό ούτε απειλή πυρκαγιάς. Δεν απαιτεί συμμόρφωση με όλες τις απαιτήσεις πυρασφάλειας, είναι αρκετά απλή στην εγκατάσταση, εργονομική και επομένως μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και σε αστικές κατοικίες.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Τα τζάμια αυτού του είδους είναι, μάλλον, συσκευές θέρμανσης, που χαρακτηρίζονται από την παρουσία συστήματος απομίμησης φωτιάς. Οι συσκευές με την επίδραση μιας πραγματικής φλόγας είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός.

Περιλαμβάνει 2 κύρια, αλλά αυτόνομα λειτουργικά συστήματα:

 • σύστημα θέρμανσης.
 • ζωντανό σύστημα απομίμησης φωτιάς.

Λόγω του ότι τα συστήματα δεν είναι διασυνδεδεμένα, ο χρήστης μπορεί να απολαύσει τη θέα μιας ανοικτής φωτιάς, αλλά ταυτόχρονα να απενεργοποιήσει τη λειτουργία θέρμανσης.

Μεταξύ άλλων στοιχείων αυτών των συσκευών περιλαμβάνονται:

 • συσκευή για την προσομοίωση της φλόγας.
 • ένα μοντέλο του φούρνου.
 • τεχνητό, που μιμείται φυσικά κάρβουνα και κορμούς ·
 • διακοσμητική σχάρα;
 • το τηλεχειριστήριο με το οποίο επιλέγετε και ρυθμίζετε τον τρόπο λειτουργίας του ηλεκτρικού θερμαντήρα.

Οπτικά, τα περισσότερα από τα τζάκια χωρίζονται σε 2 μέρη - αυτή είναι η πύλη (το εξωτερικό τμήμα που πλαισιώνει τη φλόγα) και το τζάκι (καύση καυσόξυλων ή καυσίμων εδώ, η φωτιά καίει). Ορισμένα μοντέλα δεν διαθέτουν πύλη. Το κέντρο, με τη σειρά του, είναι ενσωματωμένο (έχει ένα ορισμένο μέγεθος, είναι ενσωματωμένο στην πύλη και είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο τροφοδοσίας) και εναλλάξιμο (χρειάζεται ένα ειδικό πλαίσιο, συνήθως κατασκευασμένο κατά παραγγελία).

Σε αντίθεση με τα τυποποιημένα τζάκια ξύλου και φυσικού αερίου, τα ηλεκτρικά έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

 • Η εγκατάστασή του δεν χρειάζεται να συντονιστεί με τις αρμόδιες αρχές και για την εγκατάσταση στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν να καλέσει κάποιον ειδικό.
 • Τα ηλεκτρικά τζάκια είναι εύκολο να συντηρηθούν, επειδή δεν έχουν καθαριστεί ούτε καμινάδα, ούτε καμινάδα, καλύπτονται περιοδικά με αιθάλη. Όλη η φροντίδα είναι να σκουπίσετε τη σκόνη από την επιφάνεια, να αντικαταστήσετε τους λαμπτήρες και να αλλάξετε το νερό.
 • Η ασφάλεια οφείλεται στο γεγονός ότι όταν καίγονται δεν εκλύονται τοξίνες και μονοξείδιο του άνθρακα και αποκλείεται επίσης η ακατάλληλη λειτουργία του συστήματος.
 • Μικρές διαστάσεις, δεν χρειάζεται να οργανωθεί μια καμινάδα επιτρέπουν τη χρήση ηλεκτρικών τζακιών ακόμη και σε μικρούς χώρους που δεν έχουν εντυπωσιακά ύψη οροφής. Ο μόνος τύπος χώρου όπου η εγκατάσταση εξαρτήματος είναι απαράδεκτη είναι τα δωμάτια με υψηλή υγρασία.
 • Η παρουσία ενός θερμοστάτη στο τζάκι του επιτρέπει να θερμαίνει το δωμάτιο σε μια ορισμένη θερμοκρασία, χωρίς υπερβολική ξήρανση του αέρα. Υπάρχει μια λειτουργία για να απενεργοποιήσετε εντελώς τη θερμότητα.
 • Η παρουσία πρόσθετων επιλογών, μεταξύ των οποίων τα πιο δημοφιλή είναι η υγρασία και ο καθαρισμός του αέρα, η δυνατότητα μουσικής συνοδείας της εργασίας της εστίας.
 • Το κόστος του ηλεκτρικού τζακιού είναι κατά μέσο όρο 5 φορές μικρότερο από την τιμή αγοράς και εγκατάσταση αναλογικού αερίου ή ξύλου. Επιπλέον, η λειτουργία της ηλεκτρικής έκδοσης είναι επίσης φθηνότερη.Το κύριο στοιχείο των δαπανών - η πληρωμή της ηλεκτρικής ενέργειας.
 • Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις πηγές καύσης, επειδή τα τζάκια τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό.

  Πολλοί φοβούνται ότι η εγκατάσταση ηλεκτρικού θερμαντήρα θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του ενεργειακού κόστους. Τέτοιες ανησυχίες είναι αβάσιμες, δεδομένου ότι όταν χρησιμοποιείτε τη διακοσμητική λειτουργία του τζακιού (χωρίς θέρμανση) το κόστος πληρωμής των λογαριασμών θα αυξηθεί ελαφρώς. Όταν χρησιμοποιείται ως σύστημα θέρμανσης, καταναλώνει τόση ηλεκτρική ενέργεια από τα οικιακά θερμαντικά σώματα.

  Είδη

  Διακοσμητικό τζάκι μπορεί να είναι πολλών τύπων.

  • Kaminokompleksy, που αποτελείται από ξεχωριστά μέρη - ηλεκτροθερμικό και πύλη σε αυτό. Και μπορούν να πωληθούν ως σετ ή ξεχωριστά (ο ίδιος ο αγοραστής συνδυάζει τα στοιχεία με βάση τις απαιτήσεις του στυλ). Τέλος, μπορείτε να αγοράσετε ένα τζάκι και να φτιάξετε μια πύλη σε αυτό.
  • Συμπαγείς συσκευές, εξωτερικά παρόμοιο με το σχεδιασμό μιας τηλεόρασης πλάσματος. Αυτό το μοντέλο είναι ιδανικό για ένα μικρό διαμέρισμα, επειδή ο σχεδιασμός του τζακιού μπορεί να χτιστεί στον τοίχο ή να τοποθετηθεί σε μια ειδική θέση και ακόμα και να κρεμαστεί στον τοίχο.

  Παρεμπιπτόντως, ενσωματωμένες εκδόσεις με επαρκή ισχύ μπορεί να αντικαταστήσουν αρκετά τμήματα μπαταρίας. Ενσωματωμένα μοντέλα, που βρίσκονται σε κόγχες τοίχων, φαίνονται συμπαγή, μην αλλάζετε τη γεωμετρία του δωματίου.

  Η έκδοση τοίχου είναι απλά τοποθετημένη σε συγκεκριμένο τοίχο και είναι ο πιο συμπαγής τύπος. Μια ποικιλία συμπαγών συσκευών είναι εστίες διπλής όψης.

   Οι κινητές συσκευές, οι οποίες με κάποιο τρόπο μοιάζουν με σόμπες, σίγουρα μεταφέρονται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Είναι απλό να ενεργοποιήσετε αυτό το τζάκι - αρκεί να τοποθετήσετε το φις στην πρίζα.

   • Μικροσκοπικές εστίεςπου αντιπροσωπεύουν μικρά καλάθια, καμίνους από σφυρήλατο σίδερο. Δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι είναι γεμάτη με ξύλο και άνθρακα, που σιγά-σιγά καίει. Δεν είναι επίσης δύσκολο να ενεργοποιήσετε ένα τέτοιο φωτιστικό - απλά συνδέστε το στο ηλεκτρικό δίκτυο.

   Αν μιλάμε για την τεχνολογία της φλόγας, τότε τα τζάκια είναι διαφόρων τύπων.

   • Ηλεκτρομηχανικήστην οποία η φλόγα παράγεται από αλογόνο ή φως LED. Όταν περιστρέφεται ο κινητήρας, η ειδική μάσκα της λυχνίας λάμπει και στην οθόνη εμφανίζονται η λάμψη και οι αντανακλάσεις που είναι χαρακτηριστικές της φωτιάς.
   • Ατμόςστην οποία η επίδραση της φωτιάς παρέχεται από τον ατμό. Επισημαίνεται με έγχρωμα φώτα. Χάρη σε ένα ζευγάρι είναι δυνατό να αποκτήσετε όχι μόνο την εμφάνιση φωτιάς, αλλά και τον καπνό.

   Το αξεσουάρ ατμού ή νερού σας επιτρέπει να έχετε την πιο ρεαλιστική καύση. Αυτό επιτυγχάνεται με την επισήμανση των λαμπτήρων υδρατμών. Παρά την ποικιλία σχεδίων τέτοιων συσκευών, όλα έχουν την ίδια "γέμιση" - πρόκειται για ατμογεννήτριες και σύστημα φωτισμού. Και για να διασκορπίσει τον ατμό σε όλο το τζάκι, υπάρχει μια ειδική διάχυση στη συσκευή του.

   Η συσκευή διαθέτει δεξαμενή νερού που πρέπει να ξαναγεμίζει περιοδικά. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η ποιότητα και ο βαθμός καθαρισμού του νερού, διαφορετικά η δεξαμενή θα καλύπτεται γρήγορα με ιζήματα και η ίδια η συσκευή θα καταστεί άχρηστη. Με βάση τον όγκο του δοχείου, η εστίαση δεν απαιτεί τη συμπλήρωση του νερού από μία ημέρα έως αρκετές ημέρες εργασίας.

   • Τζάκι στην οθόνη του οποίου εμφανίζεται το βίντεο του κέντρου καύσης. Τα μοντέρνα μοντέλα έχουν μια τρισδιάστατη προοπτική, επιτυγχάνοντας έτσι μέγιστο ρεαλισμό της απεικονιζόμενης εικόνας. Το μειονέκτημα των βίντεο τζάκια είναι η κυκλική φύση της εικόνας, δηλαδή, μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο που η φλόγα βίντεο αρχίζει να επαναλαμβάνεται,πηγαίνετε σε κύκλο.

   Ανάλογα με το "καύσιμο" που χρησιμοποιείται, υπάρχουν διάφοροι τύποι τζακιών.

   • Στο ξύλο. Σε διάφορους βαθμούς, μπορούν να μιμηθούν τα φυσικά κορμούς από σχεδόν πλήρως συντηρημένα μέχρι να καούν σημαντικά. Τα ανόητα κούτσουρα, όπως και τα πραγματικά, μπορούν να τοποθετηθούν δίπλα στο τζάκι σε ένα ειδικό καλάθι ή θέση του τζακιού. Μια τέτοια διακόσμηση θα συντρίψει με την αυθεντικότητα και την αρμονία.
   • Στα κάρβουνα. Οι συνήθεις άνθρακες τοποθετούνται στην παλέτα. Όταν λειτουργούν οι λαμπτήρες, επιτυγχάνεται η επίδραση των λαμπερών άνθρακα.
   • Στα βράχια. Σε αυτή την περίπτωση, διακοσμητικές πέτρες τοποθετούνται στο τζάκι.

      Η καύση μιας ψευδούς φωτιάς μπορεί να προέλθει από τη διαφθορά, μια μικρή φωτιά σε μια πιο επιβλητική φλόγα.

      Ανάλογα με το μέγεθος, υπάρχουν τζάκια τέτοιων τύπων:

      • πρότυπο (520x620xx240 mm).
      • (μέχρι 1000 mm).
      • πολύ ευρεία (μέχρι 2500 mm).

      Υπάρχουν επίσης μικρά (φορητά) τζάκια, ακόμα και στο τραπέζι.

      Στυλ

      Οι "θερμαντήρες" ταιριάζουν απόλυτα σε περισσότερα σαλόνια και ντουλάπια σε κλασικό στιλ. Οι πιο συνηθισμένες επιλογές για υλικά φινιρίσματος τέτοιων τζακιών είναι το ξύλο, η πέτρα, το κεραμίδι, ο διακοσμητικός γύψος, ο στόκος μπορεί να είναι η διακόσμηση.Χαρακτηρίζονται από μνημειώδηση, παρουσία πυλών. Στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία, καθώς και στο γραφείο φαίνονται στυλιζαρισμένες σόμπες-burzhuyki.

      Για να αποκτήσετε αρμονικούς εσωτερικούς χώρους, συνιστάται η τοποθέτηση φυσικών κορμών και εργαλείων για την ανάμιξη άνθρακα, διάφορα λαβίδες κοντά στο τζάκι.

      Για εσωτερικούς χώρους σε μοντέρνο στιλ Είναι καλύτερα να επιλέξετε ηλεκτρικά τζάκια πλαισιωμένα με γυαλί, πλαστικό, καθρέφτες, διάφορα σύγχρονα υλικά με έγχρωμα ή μεταλλικά εφέ.

      Η ομορφιά των σύγχρονων συσκευών είναι ότι μπορούν να έχουν μια ουδέτερη σκιά ή να δρουν σαν φωτεινό έγχρωμο προφορά του δωματίου. Ωστόσο, συνήθως έχουν μια απλή συνοπτική μορφή και διακριτικό φινίρισμα.

      Στο μοντέρνο στιλ

      Για φαγητό country style Είναι σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν τζάκια, περισσότερο σαν σόμπες. Είναι αρκετά μεγάλα, έχουν πύλες. Ως υλικό φινιρίσματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια που μιμούνται τοιχοποιία, γυψοσανίδα κάτω από πηλό ή κιμωλία επιφάνειες.

      Το εσωτερικό θα πρέπει να συμπληρώνεται με ξύλινα έπιπλα, φυσικά υφάσματα, αξεσουάρ λυγαριάς.

      Χώρα μουσικής

      Είναι άδικο να υποθέσουμε ότι το τζάκι δεν θα χωρέσει στα σύγχρονα αστικά στυλ - hi-tech ή σοφίτα. Ωστόσο, σε τέτοιες αίθουσες, δεν πρέπει να έχει το συνηθισμένο ντεκόρ. Προτίμηση πρέπει να δοθεί στην αρχική μορφή των τζακιών. Φαίνεται ενδιαφέρον οι αμφίπλευρες συσκευές, οι οποίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για το διαχωρισμό χώρου.

      Υψηλή τεχνολογία
      Σοφίτα

      Το εσωτερικό του πατάρι αρμονικά βλέπει αξεσουάρ σε ένα στυλ ρετρό, μέσα στο οποίο συνδυάζονται εκλεκτικά στοιχεία της αρχαιότητας και των σύγχρονων στοιχείων.

      Είναι επίσης κατάλληλο για φινίρισμα με φυσική πέτρα, κεραμίδια, που μιμούνται ακατέργαστα τούβλα.

      Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

      Προκειμένου να σωθεί, καθώς και να επιτευχθεί αποκλειστικότητα του τζακιού, η πύλη του μπορεί να γίνει με το χέρι. Οι σπιτικές πύλες μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά. Το πιο προσιτό και προσιτό θα είναι γυψοσανίδας, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την ανθεκτική στην υγρασία ποικιλία του. Μια άλλη επιλογή προϋπολογισμού είναι μια πύλη από μοριοσανίδες ή ινοσανίδες (κατασκευασμένη με βάση το συμπιεσμένο ξύλο).

      Για να δημιουργήσετε περισσότερους ευγενείς και μοναδικούς εσωτερικούς χώρους, η επιλογή πρέπει να σταματήσει σε ένα δέντρο. Ωστόσο, αυτό το σχέδιο θα είναι αρκετά ακριβό.Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τις πέτρινες πύλες. Η επιλογή τους είναι ποικίλη - από το πιο προσιτό ροκ κέλυφος έως τον πολυτελή γρανίτη. Αυτά τα υλικά δεν θα λειτουργήσουν και να κόψουν στο σπίτι, οπότε θα πρέπει να παραγγείλετε κομμένα στοιχεία για το τζάκι σε εξειδικευμένα εργαστήρια.

      Κομψή και μοντέρνα είναι η χύτευση πολυουρεθάνης. Έχει ένα μέσο κόστος, ενώ είναι εύκολο να συναρμολογηθεί, φαίνεται αρμονικό στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους.

      Αρχικά κόψτε το βάθρο της πύλης. Το καλύτερο υλικό για αυτό είναι πολυστρωματικό MDF, δεδομένου ότι χαρακτηρίζεται από αντοχή στην υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες. Η βάση πρέπει να είναι ευρύτερη από την ίδια την πύλη. Για ένα κλασικό τζάκι, κατασκευάζεται ένα βάθρο - ένα ορθογώνιο, ενώ το ίδιο στοιχείο στο γωνιακό τζάκι έχει σχήμα πεντακάθαρου.

      Ο σκελετός του τζακιού είναι καλύτερο να εκτελέσει γυψοσανίδας τους. Είναι σταθερό, εύκολο να κοπεί και έχει χαμηλό κόστος. Πρώτα απ 'όλα, το πλαίσιο εκτελείται με τη βοήθεια προφίλ (rack και οδηγός). Πρώτον, στον τοίχο τραβιέται η σήμανση του μελλοντικού τζακιού, που αντιστοιχεί ακριβώς στα σκίτσα. Μεταφέρεται επίσης στο έδαφος.Για άλλη μια φορά, ελέγχοντας προσεκτικά την ακρίβεια της σήμανσης, προχωρήστε στην εγκατάσταση προφίλ. Το αποτέλεσμα είναι ένα παραλληλεπίπεδο προφίλ.

      Για να ενισχυθεί το άνω μέρος του παραλληλεπίπεδου, όπου θα υπάρχει "καμινάδα", συμπληρωματικά προφίλ διασταυρώνονται. Ομοίως, με τη βοήθεια των προφίλ, γίνεται απομίμηση της καμινάδας. Ωστόσο, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

      Η αξιόπιστη λειτουργία του ηλεκτρικού θερμαντήρα καθορίζεται από την ποιότητα της καλωδίωσης. Χρησιμοποιεί το σύρμα αυτόματης κατάσβεσης, το οποίο τοποθετείται αποκλειστικά σε μεταλλικό μανίκι στην πύλη. Παρουσία ενός συστήματος γείωσης στο δωμάτιο χρησιμοποιείται καλωδίωση από το τριπλό καλώδιο!

      Η υποδοχή πρέπει επίσης να είναι γειωμένη, ιδανικά εάν είναι κεραμική. Αν η πρίζα βρίσκεται πίσω από το τζάκι, κάντε ξεχωριστό διακόπτη για αυτό. Έτσι, μπορείτε εύκολα να αποσυνδέσετε τη συσκευή από το δίκτυο.

      Σχετικά με την κατασκευή των προφίλ με πείρους για μεταλλικά στερεωμένα τεμαχισμένα φύλλα γυψοσανίδας.

      Για λόγους ασφαλείας, ο χώρος μεταξύ του τείχους του δωματίου και του "πίσω" τζάκι τοποθετείται με θερμομονωτικό υλικό (συνήθως ανθεκτικό στη θερμότητα ορυκτοβάμβακα).

      Οι αρμοί μεταξύ των φύλλων γυψοσανίδας είναι κρυμμένοι με στόκο.Για να προστατέψετε τις γωνίες της δομής από ζημιές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάτρητες γωνίες. Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των γυψοσανίδων, εκτελέστε ένα σχέδιο τραχύ τελείωμα - έδαφος, στόκος, κάνουν τρύπες για εξαερισμό.

      Η κατασκευή ενός τζακιού με τα δικά του χέρια το διακοσμεί.

      Φυσική πέτρα, υφή σοβά, μεταλλικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υλικό για το εξωτερικό (το τελευταίο είναι κατάλληλο για τζάκια υψηλής τεχνολογίας).

      Συμβουλές και κόλπα

      Ως εσωτερική λεπτομέρεια, η ηλεκτρική φωτιά θα πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του δωματίου.

      Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τόπος εγκατάστασης του τζακιού. Με την παρουσία μιας ελεύθερης γωνίας στο δωμάτιο, μπορείτε να σταματήσετε την επιλογή στο γωνιακό τζάκι με μια πύλη. Αυτά τα μοντέλα φαίνονται μνημειώδη και δίνουν στο δωμάτιο μια ιδιαίτερη αξιοπιστία και πληρότητα. Ωστόσο, όταν αυτές οι εκδόσεις βρίσκονται σε μικρούς χώρους, μπορεί να είναι περίπλοκες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε κινητά ή ενσωματωμένα, τοποθετημένα τζάκια.

      Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε το είδος του τζακιού. Είναι σημαντικό να αξιολογούνται όχι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων αλλά και η δική τους δύναμη.Μετά από όλα, διαφορετικά είδη τζάκια απαιτούν διαφορετική φροντίδα. Έτσι, αρκεί να αφαιρέσετε τη σκόνη από τζάκια-οθόνες, ενώ μηχανικά ανάλογα αναβαθμίζουν περιοδικά την επισκευή και τη ρύθμιση. Θα πρέπει να στραφούν σε επαγγελματίες. Σε εκδόσεις ατμού, πρέπει να φροντίσετε για την κατάσταση της κασέτας και μην ξεχάσετε να προσθέσετε νερό.

      Αφού αποφασίσετε πού είναι το μελλοντικό σας τζάκι (δηλαδή, καταλαβαίνετε το μέγεθος της συσκευής) και ποιος τύπος είναι, μπορείτε να αρχίσετε να αξιολογείτε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το στυλ του εσωτερικού, το χρωματικό σχέδιο του δωματίου.

      Αφού επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, ελέγξτε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, διαβάστε τους όρους εγγύησης της εγγύησης.

      Το τζάκι, όπως και κάθε συσκευή, πρέπει να είναι εξοπλισμένο με προστασία από υπερθέρμανση. Αυτά είναι συνήθως συστήματα αυτόματης απενεργοποίησης όταν πληρούνται ορισμένα κριτήρια (υπερθέρμανση, μακροχρόνια λειτουργία). Αν ψάχνετε για ένα μοντέλο θέρμανσης, δώστε προσοχή στη δύναμή του. Αυτός ο δείκτης πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 kW.

      Το τζάκι πρέπει να εγκατασταθεί μετά από προσεκτικούς υπολογισμούς. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι φαίνεται στο εσωτερικό του αρμονικά και συμπαγώς.Αγοράζοντας ηλεκτρικό τζάκι για ένα ιδιωτικό σπίτι, αναγκάζοντας τα συνηθισμένα τζάκια, επιλέξτε ένα τεράστιο, κλασικό μοντέλο. Διαφορετικά, η συσκευή απλά θα χαθεί σε μια μεγάλη περιοχή.

      Κατασκευαστές

      Σήμερα, στην αγορά ηλεκτρικών τζακιών, υπάρχουν 2 κύριοι τύποι.

      • Μαζική παραγωγή, δηλαδή που κατασκευάζονται σύμφωνα με τα καθιερωμένα συστήματα. Κατά κανόνα, πρόκειται για κινητές συσκευές που ζυγίζουν μέχρι 25 κιλά και κοστίζουν έως και $ 700.
      • Αποκλειστικήτα οποία κατασκευάζονται από κατασκευαστές σύμφωνα με ειδικά σχεδιασμένα συστήματα. Τυπικά, τέτοια τζάκια δεν μπορούν να βρεθούν στα καταστήματα, παρουσιάζονται σε καταλόγους και γίνονται άμεσα για τον πελάτη. Τα τζάκια διακρίνονται από τον μέγιστο ρεαλισμό και το μοναδικό σχεδιασμό. Είναι λογικό το κόστος τους να είναι υψηλότερο, ξεκινά από $ 1.000.

      Μεταξύ των σύγχρονων κατασκευαστών, ορισμένα σήματα αξίζουν προσοχή.

      • Χάρκ. Τα διακοσμητικά τζάκια από τη Γερμανία χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη ποιότητα και το ίδιο υψηλό κόστος. Παράγονται τυποποιημένα σχέδια, δηλαδή η σειριακή παραγωγή προσαρμόζεται.
      • Dimplex. Τα τζάκια της Ιρλανδίας είναι δημοφιλή στους αγοραστές.Ο τελευταίος οφείλεται στην ποικιλία των μοντέλων τζακιών, καθώς και στη δυνατότητα κατασκευής φούρνου με τη σειρά. Επιπλέον, ο κατασκευαστής προσφέρει πολύ μεγάλα τζάκια (Marana). Η σειρά Opti-Myst αυτής της μάρκας θεωρείται πιο ρεαλιστική. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας τρισδιάστατης εικόνας της φλόγας, η οποία μπορεί να προβληθεί από οποιαδήποτε γωνία.

      Πώς λειτουργεί το ηλεκτροθερμικό πεδίο Dimplex με ζωντανή φλόγα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

      • Electrolux. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του κατασκευαστή - μια αφθονία στη γραμμή των ενσωματωμένων τζάκια σε προσιτή τιμή. Υπάρχουν πολλά μοντέλα που αντιμετωπίζουν τη λειτουργία θέρμανσης λόγω της παρουσίας θερμαντήρα ανεμιστήρα ή ανακλαστήρων καθρέφτη. Ταυτόχρονα, η μέγιστη δυνατή ισχύς σε αυτά τα μοντέλα είναι 2 kW. Τα πιο ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με υγραντήρες αέρα και μιμούνται τον ήχο των ραγισμάτων κατά την καύση των κορμών.
      • Helios. Τζάκια αυτού του εμπορικού σήματος χαρακτηρίζονται επίσης από μέγιστο ρεαλισμό, επιπλέον, τα μοντέλα συνδυάζουν προηγμένη τεχνολογία και τέλειο σχεδιασμό. Πρέπει να δοθεί προσοχή στο ηλεκτρικό "RealFlame", που αναφέρεται στον ατμό. Υπάρχει ηχητική επίδραση, λειτουργία θέρμανσης, 2 τρόποι θέρμανσης.
        • Αθηνά. Η παραγωγή αυτών των τζακιών διεξάγεται στη Ρωσία σύμφωνα με τις κινεζικές τεχνολογίες. Αυτά τα μοντέλα είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων μικρών πόλεων, επειδή τα μοντέλα είναι συμπαγή. Οι περισσότερες δομές βασίζονται σε MDF, η οποία αποδίδει την αντοχή και την οικονομική τους άνεση. Η διακοσμητική πέτρα χρησιμοποιείται συχνά ως διακόσμηση, ωστόσο, δεν βρέθηκαν επιπλέον ή σχισμένα στοιχεία κοντά στα τζάκια αυτής της μάρκας.

        Οι εστίες, που προορίζονται επίσης για θέρμανση, έχουν ελάχιστη ισχύ, επομένως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κύρια πηγή θέρμανσης.

        Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

        Κατά την τοποθέτηση του τζακιού είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη τα στιλιστικά χαρακτηριστικά και το μέγεθος του δωματίου.

        Παραδοσιακά, τα τζάκια έχουν στο σαλόνι. Σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη θέση για αυτούς είναι τοίχοι παράλληλα με το παράθυρο. Για τα δωμάτια στο κλασικό εσωτερικό είναι καλύτερα να επιλέξετε τζάκια τοίχου με το σώμα και την πύλη, καθώς και γωνιακά αντίστοιχα. Αλλά ένα μικρό γωνιακό ομόλογο χωρίς μια πύλη είναι μια εξαιρετική λύση για μικρές περιοχές.

        Για την τοποθέτηση σε ζώνες είναι προτιμότερο να επιλέγετε ξεχωριστές ή αιωρούμενες εστίες. Για να δημιουργήσετε μια ζεστή γωνιά κοντά στον καναπέ, υπάρχουν καναπέδες, πολυθρόνες και ένα χαλί στο πάτωμα.

        Όταν τοποθετείτε ένα τζάκι στο υπνοδωμάτιο θα είναι σε θέση να γεμίσει το δωμάτιο με μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και ρομαντισμού. Η εστία θα πρέπει να τοποθετείται μπροστά από το κρεβάτι, διακοσμώντας το τζάκι με φωτογραφίες.

        Στους κλασικούς εσωτερικούς χώρους, τα τζάκια με πέτρα, ξύλινη διακόσμηση φαίνονται καλά. Χρησιμοποιούνται για την επένδυση των κέντρων σε στυλ ρουστίκ, χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται να είναι πλήρως επενδεδυμένη με πέτρα.

        Όταν επιλέγετε ένα τζάκι διακοσμημένο με φυσική πέτρα, επιλέξτε έπιπλα από φυσικά υλικά, για παράδειγμα, επικαλυμμένα με δέρμα ευγενών καφέ αποχρώσεων.

        Τις περισσότερες φορές, τζάκια εγκαθίστανται σε σαλόνια και υπνοδωμάτια, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας. Τίποτα δεν εμποδίζει την εγκατάσταση ηλεκτρικής φωτιάς, για παράδειγμα, στο μπάνιο. Είναι αλήθεια ότι γι 'αυτό πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο.

        Στην τραπεζαρία, το τζάκι θα δημιουργήσει επίσης μια ατμόσφαιρα άνεσης, σπιτική ζεστασιά.

        Μην ξεχνάτε ότι ανεξάρτητα από την τοποθεσία, το τζάκι θα πρέπει να γίνει το στιλιστικό κέντρο του δωματίου. Για να γίνει αυτό, όλες οι προθέσεις πρέπει να κατευθύνονται προς την εστία. Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο μοντέλο εναντίον ενός λευκού τοίχου.

        Σχόλια
         Συντάκτης
        Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

        Αίθουσα εισόδου

        Σαλόνι

        Υπνοδωμάτιο