Διαθέτει ηλεκτρικά τζάκια

 Διαθέτει ηλεκτρικά τζάκια

Με την έναρξη του κρύου καιρού, κάποιος θέλει να αισθανθεί τη ζεστασιά και την άνεση του σπιτιού, ακούγοντας το κούμπωμα καυσόξυλων στην εστία. Τζάμια σε αυτή την κατάσταση θα είναι πολύ ευπρόσδεκτη. Αλλά τι εάν το διαμέρισμα στο υπνοδωμάτιο ψηλό κτίριο δεν σας επιτρέπει να αισθανθείτε σαν σε ένα αρχοντικό χώρα; Μια καλή λύση για το πρόβλημα θα εξυπηρετήσει τα ηλεκτρικά τζάκια, που παρουσιάζονται σε μια μεγάλη ποικιλία στη σύγχρονη αγορά.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Πολλοί φοβούνται ότι ένα τζάκι που τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό δίκτυο θα καταναλώνει υπερβολική ενέργεια, με υψηλή ισχύ. Ωστόσο, αν επιλέξετε το σωστό θερμαντήρα για τα λειτουργικά εξαρτήματα, δεν θα είναι λιγότερο οικονομικό από ένα απλό θερμαντήρα λαδιού.

Σημαντικά χαρακτηριστικά όταν επιλέγετε ένα τέτοιο προϊόν σε ένα διαμέρισμα είναι ο τρόπος εγκατάστασης του, η περιοχή που καταλαμβάνει στο δωμάτιο.

Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζεται η διακοσμητική πύλη που περιβάλλει την κύρια κατασκευή είναι επίσης σημαντικά. Όσο για τις διάφορες αρχές λειτουργίας των ηλεκτρικών συσκευών, εδώ οι συνθήκες θα ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε δωμάτιο με την εγγύτητα μιας ποιοτικής εξόδου. Η εξαίρεση είναι το τζάκι με ατμογεννήτρια, επειδή πρέπει να φέρεται στον τόπο όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση στο νερό.

Παρά την όποια φαινομενική δυσκολία στην επιλογή αυτού του εξοπλισμού, αρκεί να κατανοήσουμε για ποιους σκοπούς θα εξυπηρετήσει και πόσο χώρο στο δωμάτιο μπορεί να πάρει. Και, φυσικά, πρέπει πάντα να υπολογίσετε τον προϋπολογισμό σας εκ των προτέρων και, ανάλογα με αυτό, να επιλέξετε τόσο το εμπορικό σήμα και το μοντέλο του τζακιού, τον σχεδιασμό της πύλης και τα αξεσουάρ του.

Είδη

Για να ξεκινήσετε είναι να μάθετε ποια τζάκια υπάρχουν στα ρωσικά καταστήματα. Οι ταξινομήσεις είναι διαφορετικές, αλλά η κύρια είναι η διαβάθμιση ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης.

Εξωτερική

Το τζάκι έχει ένα μικρό μέγεθος και, κατά συνέπεια, η τιμή. Η κύρια ευκολία της έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι τοποθετημένο στον τοίχο, αλλά είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι του εσωτερικού χώρου, εύκολα μετακινούμενο στο χώρο.Έτσι, αν το δωμάτιο σχεδιάζεται να επισκευαστεί, ένα τέτοιο τζάκι, είτε είναι μακρύ είτε μικρό, μπορεί εύκολα να μεταφερθεί προσωρινά σε άλλο δωμάτιο.

Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τροχούς, οι οποίοι απλοποιούν περαιτέρω τη χρήση τους, για παράδειγμα, κατά το πλύσιμο των δαπέδων.

Πίνακας

Τέτοιες ηλεκτρικές μίνι-τζάκια, ως υποδιαίρεση του δαπέδου, εκτελούν μια μάλλον διακοσμητική λειτουργία. Η χαμηλή τιμή σε σύγκριση με ένα συμβατικό θερμαντήρα σας επιτρέπει να κάνετε ένα πολυτελές δώρο στους φίλους και την οικογένεια που πάντα ονειρευόταν μια τέτοια εσωτερική λεπτομέρεια. Ωστόσο, η μικρή περιοχή του διαμερίσματος ή η εγγύτητα των επίπλων δεν επιτρέπει την εγκατάσταση ακόμη και της έκδοσης δαπέδου.

Από την επιφάνεια εργασίας συμπεριλαμβάνονται επίσης τζάκιαπου εργάζονται με το αλκοόλ ή τη λεγόμενη βιοαιθανόλη. Σε αυτή την περίπτωση, το μοντέλο συνδέεται παράλληλα με το δίκτυο. Αυτή η ουσία είναι απολύτως ακίνδυνη για το περιβάλλον, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε σπίτια όπου υπάρχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Συχνά παραγγέλλονται σε ένα πλαίσιο από ανθεκτικό στη φωτιά διαφανές γυαλί και τοποθετούνται σε μια κουζίνα ή τραπεζάκι του καφέ.

Τοίχου

Ένα ηλεκτρικό τζάκι είναι εγκατεστημένο με τη μορφή ενός πίνακα πλάσματος τηλεόρασης, δηλαδή είναι στερεωμένο με βραχίονες στον τοίχο κοντά στην έξοδο.Η ευκολία του έγκειται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει πλήρης ενσωμάτωση στον τοίχο, επομένως, εάν είναι επιθυμητό, ​​τέτοιος εξοπλισμός μπορεί εύκολα να μετακινηθεί γύρω από το σπίτι.

Με αυτήν την επιλογή, μπορείτε να δώσετε δωρεάν την φαντασία της πύλης, δηλαδή, ένα είδος αρθρωτού πλαισίου στην οθόνη, όπου τα κάρβουνα λάμπουν. Εάν το χτίζετε με το ίδιο στυλ με τα έπιπλα ή άλλα έπιπλα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο με το πλούσιο ευγενές σπίτι του XIX αιώνα.

Ενσωματωμένο

Το πιο φυσιολογικό και κοντά στο πραγματικό τζάκι είναι η ενσωματωμένη επιλογή (μερικές φορές ονομάζεται πύλη). Φυσικά, μια τέτοια απόκτηση συνεπάγεται σημαντικές δαπάνες και μεγάλη αναμονή για την παραγγελία, την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης. Είναι απλώς αδύνατο να εξοπλιστούν με ορισμένους τύπους χώρων. Τα πάντα μπορούν εύκολα να λυθούν αν στο δωμάτιο, ακόμη και κατά το σχεδιασμό, τοποθετήθηκε μια θέση για τη σόμπα ή το τζάκι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε απλά να παραγγείλετε το ίδιο το τζάκι στο μέγεθος της θέσης, αφού παρείχε προηγουμένως μια υποδοχή για την παροχή ρεύματος.

Μικρή τέτοια δομή δεν μπορεί να καλείται, και αν θέλετε να αλλάξετε το εσωτερικό δεν μπορεί να μετακινηθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να επιλέξετε αμέσως ένα κατάλληλο δωμάτιο - ένα καθιστικό ή ένα γραφείο όπου ένα ηλεκτρικό τζάκι μπορεί να τοποθετηθεί για πάντα.

Μια άλλη ταξινόμηση των ηλεκτρικών τζακιών είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, όπως τα αποτελέσματα απομίμησης:

Τζάκι με λαμπερά κούτσουρα

Θεωρείται το πιο δημοφιλές μεταξύ των ιδιοκτητών εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων σε μητροπολιτικές περιοχές. Εργασία, συμπεριλαμβανομένου, και ως θερμάστρα, ένα τέτοιο τζάκι δημιουργεί μια ψυχολογική αίσθηση πραγματικής πυρκαγιάς. Τα κούτσουρα, ωστόσο, συνήθως δεν είναι πραγματικά εδώ, αλλά αντλούνται από τον καλλιτέχνη και επισημαίνονται με LED και άλλες ειδικές συσκευές φωτισμού.

Έμπερα τζάκι

Δεν έχει μόνο τον οπίσθιο πίνακα, αλλά και μια ειδική θέση πίσω από τον πίνακα με μια δεξαμενή γεμάτη από αληθινά κάρβουνα. Μερικές φορές αυτοί δεν είναι φυσικοί υδρογονάνθρακες, αλλά πολυανθρακικά αβλαβή υποκατάστατα. Το μεγάλο συν τους είναι ότι δεν λεκιάζουν το ίδιο το τζάκι και τον περιβάλλοντα χώρο, και επίσης δεν εκπέμπουν δυσάρεστες οσμές. Οι έμβολοι μπορούν να γίνουν για να λάμπουν και να τρεμοπαίζουν με διαφορετικούς τρόπους, ανακατεύοντας συνεχώς, και τότε η ατμόσφαιρα παρουσίας σε μια εξοχική περιουσία δεν θα πάρει πολύ χρόνο για να περιμένει.

Τζάκι με απομίμηση φωτιάς

Εξοπλισμένο με γεννήτρια ατμού, που συμβάλλει στην αίσθηση της πραγματικής θερμότητας από τον κλίβανο.Το στοιχείο ατμού έχει δεξαμενή με νερό, η οποία πρέπει να ανανεώνεται περιοδικά. Εάν δεν θέλετε να θυμάστε συχνά ότι το νερό τρέχει στο τζάκι, μπορείτε να παραγγείλετε μια δεξαμενή μεγάλης χωρητικότητας, τουλάχιστον 50 λίτρα. Ωστόσο, αυτή η χωρητικότητα δεν θα φαίνεται πολύ ωραία στο εσωτερικό, διακοσμημένη με εκλεπτυσμένη αρχαιότητα.

Το τζάκι με 5D εφέ θεωρείται ως το πιο υψηλής τεχνολογίας προϊόν στη γραμμή των ηλεκτρικών ομολόγων του. Αυτό είναι όπου ένα άτομο αισθάνεται ότι τα κούτσουρα καίγονται γύρω του και τα ηλεκτρικά στοιχεία είναι εντελώς αόρατα.

Το πάνελ 5D, από την άποψη της ανθεκτικότητάς του και της αντίστασης στη φθορά, δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερο από τα συμβατικά μοντέλα που κατασκευάζονται από γυαλί και πλαστικό, αλλά τα παιδιά σίγουρα θα σας ευχαριστήσουν περισσότερο.

Σε ηλεκτρικά τζάκια, έχουν προστεθεί πρόσφατα νέες λειτουργίες, συμβάλλοντας σε μεγαλύτερη φιλικότητα προς το περιβάλλον και φροντίδα για το περιβάλλον. Αυτές οι ιδιότητες αντιστοιχούν σε πολλά μοντέλα.

 • Τζάκι με θερμαντήρα ανεμιστήραόπου εισάγεται μια ειδική σπείρα με λεπίδες, εκκενώνοντας αέρα κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Όλα αυτά συμβάλλουν στη διατήρηση της θερμότητας στο δωμάτιο και στην ομοιόμορφη κατανομή του στις μάζες του αέρα. Αυτό το πρόσθετο στοιχείο απορροφά λίγο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από ένα συνηθισμένο τζάκι, αλλά η ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο βελτιώνεται αισθητά.
με θερμαντήρα ανεμιστήρα
 • Υπνοδωμάτιο με τζάκι παίζει για τον ίδιο ρόλο όπως μια σάουνα με παρόμοιο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι η ακτινοβολία μικρού μήκους δεν απορροφάται μόνο από το ανθρώπινο σώμα χωρίς βλάβη, αλλά, αντίθετα, είναι προς όφελος του ιδιοκτήτη ενός τέτοιου τζακιού. Ένα συσσωμάτωμα με λειτουργία υπέρυθρης ακτινοβολίας δεν είναι, φυσικά, φθηνό σε σύγκριση με τα συνηθισμένα ομόλογά του, αλλά η υγεία, όπως λένε, είναι ακριβότερη.
 • Ηλεκτρικά τζάκια με ιονιστές και υγραντήρες επίσης να διευκολύνουν την αναπνοή των ανθρώπων στην αίθουσα. Από οποιοδήποτε στοιχείο θέρμανσης, ο αέρας, όπως είναι γνωστό, είναι πολύ ξηρός και το παράθυρο δεν μπορεί να ανοιχτεί για εξαερισμό, σε καμία περίπτωση. Σε τέτοιες περιπτώσεις, συσκευές που καθιστούν τον αέρα πιο κατάλληλο για κανονική ζωή έρχονται στη διάσωση. Για ορισμένα μοντέλα τζακιών, μπορείτε να αγοράσετε αργότερα έναν ιονιστή ή έναν υγραντήρα χωριστά ως μέρος του σχεδιασμού ή μπορείτε να εγκαταστήσετε απλά τέτοιες συσκευές ξεχωριστά από το τζάκι.
υπέρυθρη έκθεση
με ιονιστές και υγραντήρες

Η κύρια διαίρεση του υποείδους των ηλεκτρικών τζακιών γίνεται σε λειτουργική βάση.

Πριν να παραγγείλετε ένα τζάκι, πρέπει να ορίσετε σαφώς για ποιο σκοπό το χρειάζεστε.

 • Ένα τζάκι που θα μιμείται απλά καυσόξυλα ή άνθρακα, όπου η εικόνα των κορμών και των φώτων μπορεί να χρησιμεύσει μόνο ως διακοσμητικό στοιχείο.
 • Τζάκι με λειτουργία μεταφοράς θερμότητας, όπου τα φώτα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Ένα τέτοιο τζάκι παίζει το ρόλο μιας πασίγνωστης θερμάστρας.
 • Καθολικό τζάκι, το οποίο, όπως λένε, και ζεσταίνει, και ευχαριστεί το μάτι - το πιο δημοφιλές, αλλά και το πιο ακριβό. Σε διαφορετικές παραλλαγές, μπορεί να εξοπλιστεί με τον έλεγχο της θέρμανσης, για παράδειγμα, για να απενεργοποιήσει τη θερμότητα το καλοκαίρι και να απολαύσει μόνο τον οπίσθιο φωτισμό. Υπάρχουν τζάκια με τηλεχειριστήριο που ρυθμίζει όχι μόνο τη θερμοκρασία θέρμανσης, αλλά και τον τρόπο και με ποια ένταση θα τρεμοπαίζουν οι κάρβουνοι.
με λειτουργία μεταφοράς θερμότητας
με απομίμηση λαμπερού ξύλου
Γενικό τζάκι

Στυλ και σχεδιασμός

Το ηλεκτρικό τζάκι δημιουργεί μια διάθεση χάρη στον κεντρικό πίνακα, όπου τα φώτα χορεύουν, αλλά μέσω του σχεδιασμού της πύλης μπορείτε να κρίνετε τη γεύση του οικοδεσπότη. Αξίζει να σκεφτείτε πώς να εμπιστευτείτε το φινίρισμα της πύλης τζάκι σε έναν επαγγελματία σχεδιαστή. Ο πλοίαρχος θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσει στα σκίτσα του εξωτερικού μέρους του τζακιού με τον πελάτη, έτσι ώστε οι διαφορές στις προτιμήσεις να ελαχιστοποιηθούν.

Μπορείτε να το δοκιμάσετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια του καλλιτέχνη για να σχεδιάσετε ένα σκίτσο του σκελετού του τζακιού. Τόσο απλά μπούκλες, μονογράμματα ή μίμηση κολώνων στις πλευρές της εστίας, καθώς και περίπλοκα διακοσμητικά φυτικά ή διακοσμητικά στοιχεία με ένθετα γραμμάτων από το οικογενειακό όραμα είναι ευπρόσδεκτα.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το τζάκι έχει ήδη συνηθίσει στο εσωτερικό, αλλά ο ιδιοκτήτης της βίλας ή του διαμερίσματος έρχεται στο μυαλό για να κάνει επισκευές. Για τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε αρχικά να φτιάξετε μια αφαιρούμενη πύλη ή ένα πλαίσιο από υλικά πολυουρεθάνης και θερμοανθεκτικό μοριοσανίδων, κατάλληλο για βαφή. Τώρα, ακόμη και αν το εσωτερικό του δωματίου αλλάξει δραματικά, μπορείτε να ρυθμίσετε το ηλεκτρικό τζάκι σε ένα νέο σχέδιο με ελάχιστο κόστος.

Όσον αφορά το σχεδιασμό των τζακιών, ανάλογα με το γεωμετρικό σχήμα της πύλης, οι πιο κάτω επιλογές είναι πιο δημοφιλείς σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα.

Γωνιακή Πύλη

Μπορεί να είναι ημικυκλική ή τριγωνική. Αυτή η επιλογή είναι πολύ καλή για δωμάτια με μικρή έκταση ή δωμάτια με μη τυποποιημένη διάταξη. Εάν στη γωνία υπάρχει τελειωμένη ομοιότητα μιας θέσης, τότε το τζάκι θα φαίνεται σωστά σε αυτό το σημείο. Με τη σωστή διάταξη επίπλων σε ημικύκλιο γύρω από την εστία, μπορείτεγια να φτάσει στην ατμόσφαιρα της άνεσης και της ζεστασιάς με τον ίδιο τρόπο όπως και αν υπήρχε ένα πλήρες τζάκι στο κέντρο.

Υψηλή τεχνολογία

Η διακόσμηση της πύλης σε στιλ υψηλής τεχνολογίας μπορεί να υποδηλώνει εντελώς απρόβλεπτα σχήματα σε συνδυασμό με τεχνητά υλικά, κάμπτοντας σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Έτσι, γίνεται ένα ηλεκτρικό τζάκι, για παράδειγμα, με τη μορφή ανοιχτής εστίας, που βρίσκεται στο μέσο του δωματίου και είναι επενδεδυμένο σε κύκλο με πέτρα ή τούβλο. Σε μια τέτοια τεχνητή πυρκαγιά σε συνθήκες δωματίου, είναι δυνατόν να συνδέσετε ένα σωλήνα εξάτμισης στην κορυφή που προσομοιώνει τον καπνό που βγαίνει από το δωμάτιο.

Ο σχεδιασμός των τζαμιών υψηλής τεχνολογίας μπορεί να δει κανείς με τη μορφή αργυρού χάλυβα ή λευκών πλαστικών επιφανειών. Αυτό το στοιχείο διακόσμησης πρέπει να ταιριάζει με τα άλλα στοιχεία του δωματίου. Το σύγχρονο τζάκι με έπιπλα αντίκες δεν συνδυάζεται με κανένα τρόπο.

Σύγχρονη

Τα τελευταία χρόνια, οι Art Nouveau πύλες έχουν γίνει επιτυχία σε όλα τα εξειδικευμένα καταστήματα και εργαστήρια. Ένα τέτοιο τζάκι χαρακτηρίζεται από ομαλές καμπύλες γραμμές, μια φωτεινή ποικιλία χρωμάτων (συνήθως το αποκαλούμενο χρώμα καφέ με γάλα ή ελεφαντόδοντο), μια πληθώρα ένθετων λουλουδιών, φύλλων και μαλακών στρογγυλών μονογραμμάτων. Αυτή η κομψή λύση πρέπει να είναι συνεπής με τα υπόλοιπα έπιπλα στο δωμάτιο.Είναι επίσης καλό να συνδυαστεί με την πύλη με το μοντέρνο στυλ, θα υπάρχει ελαφριά στόκος στην οροφή, επαναλαμβανόμενα μοτίβα και γραμμές διακόσμησης τζάκι.

Ο φανταστικός σχεδιασμός μπορεί να δημιουργηθεί επιλέγοντας την απλούστερη πύλη, αν το διακοσμήσετε με υψηλής ποιότητας και πρωτότυπο υλικό.

Συσσωμάτωμα χαλαζία

Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι η επένδυση των μπροστινών πλαισίων του συσσωματώματος χαλαζία από τζάκι. Αυτό το υλικό φινιρίσματος είναι εύκολο να χειριστεί και να φροντίσει, σχεδόν δεν απορροφά βρωμιά και αιθάλη, καθώς και ανθεκτικό στη θερμότητα. Το υλικό χαλαζία μοιάζει σχεδόν με το φυσικό μάρμαρο, με μικρά πολύχρωμα εγκλείσματα στην πέτρα, που δημιουργούν ένα πρόσθετο ρεύμα που προσθέτει το παιχνίδι χρωμάτων σε τεχνητή φωτιά.

Ακρυλικό

Η ακρυλική πέτρα είναι επίσης πολύ καλή για τη διακόσμηση ενός ηλεκτρικού τζακιού. Εάν το επιλέξετε σωστά, θα λάμψει ευγενικά, συνδυάζοντας όμορφα μια αλλαγή ματ και γυαλιστερό παιχνίδι. Το ακρυλικό είναι πολύ δημοφιλές, κυρίως λόγω της δυνατότητας απρόσκοπτης εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι όταν τελειώσετε και χυτεύσετε, δεν θα είναι ορατές ούτε οι αρμοί ούτε οι πλεονασματικές ραφές, που επιτρέπουν αυτή την επιλογή φινιρίσματος να ανταγωνιστεί με λεπτές επιφάνειες φυσικών λίθων.

Μια σημαντική ποιότητα ακρυλικού είναι η δυνατότητα θερμοδιαμόρφωσης., που τους επιτρέπει να καλύπτουν σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια και όχι μόνο την πύλη ενός ηλεκτρικού τζακιού. Έτσι, αν θέλετε, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ενιαία σύνθεση του ίδιου του τζακιού και της πύλης, του τζαμιού, της καπνοδόχου, του τμήματος του τοίχου δίπλα σε όλη αυτή τη μεγαλοπρέπεια.

Η τεχνητή πέτρα είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί - αρκεί να την σκουπίσετε με ένα υγρό πανί. Σε αντίθεση με τα υλικά φινιρίσματος φυσικών λίθων, η παλέτα χρωμάτων των οποίων περιορίζεται από τη φύση, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε σκιά, σε συνδυασμό με έπιπλα ή ταπετσαρίες.

Ορείχαλκος

Ανοξείδωτος ή μπλε χάλυβας, επιχρωμιωμένη επίστρωση - όλα αυτά είναι τα υλικά που καθιστούν δυνατή τη δημιουργία ενός μοναδικού σχεδιασμού όχι μόνο σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Ένα τζάκι με σιδερένια στοιχεία μοιάζει με ένα κομμάτι έπιπλα από ένα μεσαιωνικό κάστρο, το οποίο θα φανεί ιδιαίτερα εντυπωσιακό σε μια εξοχική κατοικία.

Ένα αναπόσπαστο στοιχείο του σχεδιασμού των σύγχρονων ηλεκτρικών τζακιών είναι αξεσουάρ όπως το ξύλο με πραγματικά ξύλα καυσόξυλων., καθώς και ένα κουβά με λαβίδες για την περιστροφή των κορμών και μια σέσουλα για να σκουπιστεί ο άνθρακας.Τα καυσόξυλα μπορούν να είναι τεχνητά, σε τόνο ζωγραφισμένα στην πλάκα του τζακιού. Η μυρωδιά του πραγματικού ξύλου και η ατμόσφαιρα άνεσης μεταδίδονται μόνο με φυσικά υλικά. Μην ξεχνάτε ότι το δέντρο σαπίζει, οι σκαθάρια του φλοιού μπορούν να πέσουν στο ξύλο, επομένως τα κορμούς θα πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με ειδικά εργαλεία κάθε λίγους μήνες.

Πού να τοποθετήσετε;

Συχνά πριν αγοράσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι, τίθεται το ερώτημα του πού ακριβώς θα πρέπει να εγκατασταθεί. Η στιγμή της επιλογής του εσωτερικού χώρου είναι πολύ σημαντική, διότι ανάλογα με αυτό, επιλέγεται κάποια ισχύς της συσκευής και ο σχεδιασμός της πύλης. Το αγαπημένο μέρος των ρωσικών αγοραστών είναι το σαλόνι, γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο δωμάτιο στο σπίτι, όπου όλη η οικογένεια αρέσει να μαζεύει τα βράδια ή ένα εορταστικό τραπέζι, όταν φτάνουν οι επισκέπτες.

Κατά την παραγγελία ενός τζακιού ορισμένου μεγέθους και θέρμανσης, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε από τον υπολογισμό ότι για κάθε 10 τετραγωνικών μέτρων χώρου υπάρχει 2-3 kW ισχύς για ομοιόμορφη θέρμανση. Έτσι, είναι καλύτερα να ξοδεύετε χρήματα σε μια αίθουσα 20-30 τετραγωνικών μέτρων σε μια μεγάλη εξοχική κατοικία και να αγοράσετε ένα μεγάλο και δυνατό τζάκι έτσι ώστε το χειμώνα να εκτελεί όχι μόνο μια αισθητική λειτουργία αλλά επίσης να συσσωρεύει θερμότητα.

Το πιο συνηθισμένο λάθος κατά την τοποθέτηση του τζακιού - η τοποθέτησή του μπροστά στο παράθυρο. Η αρχή είναι η ίδια με την τηλεόραση - το φως από το παράθυρο, που πέφτει στον πίνακα, θα φωτίσει την εικόνα με λαμπερά κούτσουρα και θα είναι αμυδρό.

Είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα ηλεκτρικό στοιχείο σχεδίασης κατά μήκος του πλευρικού τοιχώματος.μακριά από την μπροστινή πόρτα και το τραπέζι του καφέ. Η τελευταία παρατήρηση είναι αλήθεια, διότι, διαφορετικά, η γυάλινη επιφάνεια του τραπεζιού και του τζαμιού μπορεί να ζεσταθεί ο ένας από τον άλλο. Αν και τα σύγχρονα τζάκια είναι εξοπλισμένα με ειδική προστατευτική θωράκιση, η οποία παραμένει λίγο ζεστή ακόμη και μετά από μακροχρόνια λειτουργία της μονάδας, είναι προτιμότερο να είναι ασφαλής.

Στην περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια πλήρη απομίμηση ενός πραγματικού τζακιού με καμινάδα και ένα ράφι καμινάδας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ανώτατο όριο στο δωμάτιο είναι αρκετά υψηλό για μια τέτοια ομορφιά. Έχοντας παραγγείλει ένα περίπλοκο έργο εγκατάστασης, είναι καλύτερα να μάθετε εκ των προτέρων τι τείχος στο διαμέρισμα φέρει, ώστε να μην καταστρέφει τίποτα περιττό όταν κατασκευάζετε τζάκι.

Με ένα αρθρωτό τζάκι, όλα είναι πολύ απλούστερα. Μπορεί να κρεμαστεί στην τηλεόραση μπροστά από τον καναπέ, αν οι κάτοικοι του σπιτιού μια ήρεμη εικόνα των σχισμών άνθρακα είναι πιο ενδιαφέρουσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές.Ωστόσο, συνδυάζοντας σε ένα δωμάτιο και μια τηλεόραση, και ένα τζάκι με αρθρώσεις, είναι καλύτερο να τα μεταφέρουν μακριά ο ένας από τον άλλο. Τοποθετώντας και τους δύο τύπους εξοπλισμού σε διαφορετικούς τοίχους, μπορείτε να τους προστατεύσετε όχι μόνο από την αμοιβαία θέρμανση αλλά και να αποφύγετε την αποτυχία σε ηλεκτρικές καλωδιώσεις όταν δύο συσκευές με υψηλή ισχύ συνδέονται στην ίδια έξοδο.

Τώρα, επίσης, συχνά παραγγείλετε μικρά ηλεκτρικά τζάκια για την κρεβατοκάμαρα.για να δημιουργήσετε μια αρμονική οικεία ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιλογή γωνίας ή τοίχου είναι η καλύτερη εφαρμογή. Το κύριο πράγμα δεν είναι να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό πολύ κοντά στο κεφάλι του κρεβατιού, επειδή το τζάκι στεγνώνει τον αέρα και παίρνει υπερβολικό οξυγόνο.

Στην κρεβατοκάμαρα είναι καλύτερα να τοποθετήσετε επιπλέον έναν υγραντήρα για να κοιμηθείτε ακόμη και με ένα τζάκι εργασίας ήταν άνετο.

Το τζάκι πρέπει να κρεμαστεί κάτω από τον ορίζοντα, επειδή θα θαυμάσει κυρίως από μια οριζόντια θέση, που βρίσκεται στο κρεβάτι.

Ένα μικρό δωμάτιο δεν περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός ηλεκτρικού τζακιού. Για ένα τέτοιο κυβικό δωμάτιο μπορείτε να αγοράσετε ένα μίνι τζάκι και να το εγκαταστήσετε οπουδήποτε - στο τραπέζι, στο κομοδίνο ή απλά στο πάτωμα.Είναι απίθανο ότι θα ζεσταθεί η παγωμένη χειμωνιάτικη νύχτα, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει ως αξιόλογη αντικατάσταση για ένα νυχτερινό φως ή μια τηλεόραση.

Συμβουλές

Πριν εγκαταστήσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι, ειδικά σε ένα μικρό διαμέρισμα ή ένα παλιό πολυόροφο κτίριο, καλύτερα να πάρετε κάποιες συμβουλές.

 • Έχοντας μια στενή πόρτα εισόδου, είναι απαραίτητο να μετρήσουμε εκ των προτέρων το μήκος-πλάτος-ύψος όλων των ανοιγμάτων μέσω των οποίων το τζάκι θα μεταφερθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης.
 • Προσδιορίστε το ρουλεμάν και τα πλευρικά τοιχώματα σύμφωνα με το σχέδιο κατασκευής του διαμερίσματος, επειδή η εγκατάσταση ενός τζακιού και η καταστροφή του φέροντος τοίχου απλώς απαγορεύεται από το νόμο ή απαιτεί πρόσθετη άδεια για ανάπλαση σε σχετικούς οργανισμούς στέγασης και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ακόμη και οι βραχίονες για το τζάκι τοίχου στον τοίχο στήριξης θα είναι πρακτικά αδύνατο να βιδωθούν, μόνο η ταπετσαρία θα καταστραφεί και το μηδέν θα είναι χρήσιμο.
 • Ελέγξτε την ποιότητα των καλωδίων και των συνδέσεων των υποδοχών στις οποίες θα συνδεθεί το τζάκι, καθώς και της γεννήτριας ατμού, του ιονιστή αέρα και άλλων συναφών συσκευών. Στην ίδια αίθουσα δεν θα πρέπει να εργάζονται ταυτόχρονα δύο ή περισσότερες συσκευές με υψηλή ισχύ, όπως τζάκι, φούρνο μικροκυμάτων, πολλές τηλεοράσεις και ούτω καθεξής.Για τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων σε πολυώροφο κτίριο, μια τέτοια κατάσταση μπορεί να είναι απλώς επικίνδυνη, διότι με μια ξαφνική διακοπή ρεύματος ορισμένες συσκευές μπορεί να αποτύχουν. Αυτό που είναι πιο τρομερό, αυτή τη στιγμή, πολλοί γείτονες μπορούν να παραμείνουν χωρίς φως.
 • Τα διακοσμητικά στοιχεία της πύλης πρέπει επίσης να επιλέγονται ανάλογα με τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του δωματίου και ακόμη και με το αν υπάρχουν μικρά παιδιά ή ζώα στο σπίτι. Εάν είναι, τότε δεν πρέπει να διακοσμήσετε πλούσια με γυψομάρμαρο την περιοχή κοντά στο πάτωμα, ειδικά όταν τα διακοσμητικά στοιχεία προεξέχουν έντονα στην ομαλή επιφάνεια της πύλης. Ανήσυχα νοικοκυριά μπορούν να σπάσουν ή να γρατζουνίσουν όλα τα πλούσια διακοσμητικά στοιχεία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και τελικά το κόστος τέτοιων κομψών σχεδίων είναι τόσο μεγάλο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το ηλεκτρικό τζάκι στο σπίτι έχει φυσικά πολλά πλεονεκτήματα:

 • Κόστος αποτελεσματικότητας σε σχέση με την αγορά αυτού του τζακιού κατά τη στιγμή της αγοράς και με περαιτέρω συντήρηση και φροντίδα.
 • Η δυνατότητα εγκατάστασης ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα στην πόλη, επειδή τώρα δεν χρειάζεται να επισυνάψετε την καμινάδα στην έξοδο προς το δρόμο, οπότε το τζάκι στο σπίτι είναι ευκολότερο από μια κουκούλα κουζίνας.
 • Εάν δεν υπάρχει απολύτως θέση για ένα τζάκι στο πάτωμα - κρεμάστε το στον τοίχο ή βάλτε μια μινι-έκδοση στο τραπέζι ή το κομοδίνο.
 • Η πύλη για το τζάκι μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά ή να κατασκευαστεί σύμφωνα με ένα μεμονωμένο σκίτσο, έτσι ώστε να μην μοιάζει με ξένο αντικείμενο στο εσωτερικό του δωματίου. Τα πάνελ από τεχνητά υλικά σας επιτρέπουν να βάψετε ξανά το πλαίσιο του τζακιού ή να αντικαταστήσετε μέρος των διακοσμητικών στοιχείων, εάν υπήρξε επισκευή ή το παλιό τζάκι απλώς δεν σας άρεσε.
 • Είναι δυνατόν να προσαρμόσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι ακόμη και για μια σάουνα στη χώρα - κάρβουνα και πυρακτώσεως σε ξεχωριστή δεξαμενή, και στην κορυφή υπάρχει μια όμορφη εικόνα των λαμπερών κορμών.

Υπάρχει μια σειρά ενοχλήσεων κοντά στο τζάκι στο σπίτι, αν και δεν μπορούν να θεωρηθούν σημαντικά:

 • Σε σύγκριση με μια συμβατική θερμάστρα, ένα τζάκι είναι ακριβό, παρόλο που μπορείτε πάντα να βρείτε ένα φθηνότερο μοντέλο, όλα εξαρτώνται από τον προϋπολογισμό του νοικοκυριού σας.
 • Από την εργασία ενός ισχυρού τζάκι καλωδίωση μπορεί να αποτύχει, ειδικά αν ενεργοποιήσετε πολλές ηλεκτρικές συσκευές την ίδια στιγμή.
 • Κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας λειτουργίας ενός ηλεκτρικού τζακιού, ο αέρας είναι ξηρός, καθώς κατά τη διάρκεια της αντίδρασης της απελευθέρωσης θερμότητας απορροφάται οξυγόνο.Ο τακτικός αερισμός ή η αγορά ενός υγραντήρα θα λύσει εύκολα αυτό το πρόβλημα.

Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

Το ηλεκτρικό τζάκι σε αυτό το δωμάτιο ταιριάζει στο εσωτερικό του δωματίου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά τον επικίνδυνο συνδυασμό τριών υλικών στο φινίρισμα της πύλης. Η κύρια επένδυση του σκούρου ξύλου αντιπαραβάλλεται καλά με το φόντο των λευκών τοίχων, και το ελαφρύ τούβλο στα άκρα χρησιμεύει ως επέκταση του τοίχου. Το σκοτεινό ενέματα μεταξύ των μεμονωμένων τούβλων δεν επιτρέπει στο τζάκι να συγχωνευθεί με τον περιβάλλοντα χώρο. Η σκοτεινή σχάρα ανοξείδωτου χάλυβα περνά ομαλά στην επιφάνεια της οθόνης με λαμπερά κούτσουρα, δίνοντας στο τζάκι φυσική εμφάνιση. Ένας ενσωματωμένος περιβραχιόνιος σας επιτρέπει να συμπληρώσετε την εικόνα με αντικαπνιστικά αξεσουάρ, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα άνεσης.

Όχι πολύ προεξέχον από την πύλη τοίχου σε νεοκλασικό στιλ φαίνεται εκπληκτική σε ένα δωμάτιο με αυστηρή ατμόσφαιρα. Ο κύριος πίνακας μοιάζει με αρχαίο ελληνικό ναό με ημικύλιες στο χείλος. Ένα ελάχιστο κόσμημα σε συνδυασμό με στρογγυλά στοιχεία της λεγόμενης δωρικής τάξης στις γωνίες δίνουν ολόκληρη τη δομή επίσημο και μνημειακό.Μια ασυνήθιστη λύση με τη μορφή ενός διπλού πλαισίου σάς επιτρέπει να εξετάσετε τα τσιπούρα με τη μορφή της εικόνας. Πρώτον, περιβάλλεται από ξύλινο σκελετό, και μόνο τότε μια ευρεία λευκή πύλη. Οι τοίχοι του δωματίου είναι δύο τόνοι πιο σκούροι από την πύλη, γεγονός που επιτρέπει στο τζάκι να μην συγχωνεύεται με άλλα εσωτερικά αντικείμενα στο δωμάτιο.

Το τζάκι υψηλής τεχνολογίας στο εσωτερικό του δωματίου μοιάζει ελαφρώς με μια παραδοσιακή εστία στα αρχαία ιαπωνικά σπίτια, χάρη σε μια ασυνήθιστη πύλη, με επένδυση από συμπαγή ξύλινα δοκάρια που συγκλίνουν σταυρωτά και προεξέχουν από τον τοίχο. Το εσωτερικό μπεζ σκελετό είναι βαμμένο με το ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Αυτό επιτρέπει στο τζάκι ως σύνολο να αναμειγνύεται αρμονικά με τον τοίχο. Στις ανώτερες και κατώτερες ξύλινες επιφάνειες, μπορείτε να βάλετε αξεσουάρ με παρόμοιο στυλ για να δημιουργήσετε ένα αυθεντικό ανατολίτικο πνεύμα.

Ο καθένας επιλέγει ανεξάρτητα αν αξίζει να κάνει μια τέτοια ασυνήθιστη αγορά για να βελτιώσει τον σχεδιασμό του διαμερίσματός του. Αφενός, ένα πνευματικό ηλεκτρικό τζάκι μπορεί να αντικαταστήσει ένα συνηθισμένο θερμαντήρα, από την άλλη πλευρά, αντί για λαμπερά κούτσουρα, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να δούμε την οθόνη της τηλεόρασης. Εν πάση περιπτώσει, το τζάκι σίγουρα θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια μοναδική ατμόσφαιρα άνεσης και ζεστασιάς, η οποία μπορεί να συγκεντρώσει όλη την οικογένεια τα βράδια για μακρά συνομιλίες ή κατανάλωση τσαγιού.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας πύλη για το ηλεκτρικό τζάκι, θα μάθετε από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο