Ηλεκτρικά τζάκια για το σπίτι

Τα τζάκια ήταν πολύ δημοφιλή ακόμη και στο μακρινό παρελθόν - τοποθετήθηκαν σε παλάτια και σε πλούσια σπίτια βρίσκονταν σε υπνοδωμάτια και σαλόνια. Μέχρι σήμερα, τα ηλεκτρικά τζάκια είναι μια υπέροχη αντικατάσταση για τις κλασικές εστίες με πραγματική φωτιά.

Είδη

Τα σύγχρονα τζάκια βρίσκονται όλο και περισσότερο σε σπίτια και διακοσμούν το εσωτερικό, αποδίδοντας το σπίτι πιο ζεστό και πιο ζεστό, ενώ δίνουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα της φωτιάς. Πριν πάτε στο κατάστημα για ένα ηλεκτρικό τζάκι, θα πρέπει να εξετάσετε ποιες επιλογές υπάρχουν για τζάκια.

 • Εξωτερική. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος και δημοφιλής τύπος τζακιών. Είναι πολύ βολικό για χρήση, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο και ο χρήστης θα είναι πάντα σε θέση να αλλάξει τον προορισμό του, καθώς δεν είναι δύσκολο να το αναδιατάξετε. Σήμερα είναι η πιο δημοφιλής ηλεκτρική φωτιά.
 • Πίνακας. Αυτά είναι πολύ μικρά μοντέλα που είναι εγκατεστημένα στο τραπέζι.
 • Τοίχου. Με τα εξωτερικά τους κριτήρια, αυτά τα τζάκια είναι παρόμοια με τις τηλεοράσεις πλάσματος. Αυτός ο τύπος ενός ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι η ιδανική απόφαση για μικρά δωμάτια, καθώς δεν έχει αρκετή θέση.
 • Τοίχος σε εσοχή. Αυτός ο σχεδιασμός αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία: το πλαίσιο και το ηλεκτρικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για τον τύπο καύσης φωτιάς και καυσόξυλων. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές τέτοιων τζακιών. Τα πλαίσια μπορούν να είναι ξύλινα, μεταλλικά, πλαστικά, κεραμικά. Αυτά συμπληρώνουν τέλεια κάθε εσωτερικό χώρο.
 • Φορητό. Στην εμφάνιση, τέτοια τζάκια είναι παρόμοια με μια μικρή θήκη και πολύ μοιάζουν με ένα πραγματικό τζάκι. Έχουν ένα ενσωματωμένο βίντεο κλιπ, λόγω του οποίου μπορούν εύκολα να μετακινηθούν γύρω από το διαμέρισμα.

Επίσης, τα ηλεκτρικά τζάκια μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με το μέγεθος. Διακρίνονται σε μίνι ηλεκτροθερμίες και ευρείες. Τα πρώτα είναι πολύ λεπτά μοντέλα που μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε: σε τραπέζι, ράφι ή περβάζι παραθύρων. Αν και είναι μικρού μεγέθους, θερμαίνονται μάλλον υψηλής ποιότητας.

Τα μεγάλα ηλεκτρικά τζάκια είναι πολύ πιο αποδοτικά όσον αφορά τη θέρμανση και φαίνονται πολύ πιο πολυτελή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι ηλεκτρικές εστίες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • πολύ εύκολο στην εγκατάσταση και λειτουργία
 • δεν απαιτούν καθαρισμό από αιθάλη και αιθάλη.
 • η εγκατάσταση του τζακιού δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες - είναι πολύ εύκολο να το εγκαταστήσετε, ο χρήστης πρέπει απλώς να αποφασίσει σχετικά με τον τόπο όπου θα βρεθεί και να τον συνδέσει στην πρίζα.
 • Η πιο σημαντική ποιότητα των ηλεκτρικών τζάκια είναι η ασφάλειά τους.
 • σε σύγκριση με μια κλασική επιλογή, ο ηλεκτροκαμπόνας θα διαχειριστεί σε πολύ μικρότερο ποσό.
 • εκτός από τη λειτουργία θέρμανσης, είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο της διακόσμησης.
 • Παραλλαγές τέτοιων τζακιών είναι περισσότερο από αρκετό, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τζάκι για όλους.

Τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών τζακιών περιλαμβάνουν:

 • εξωπραγματική φωτιά.
 • υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Λειτουργίες

Αυτό είναι το κύριο κριτήριο που πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την επιλογή ενός μοντέλου.

Οι σύγχρονοι ηλεκτροθερμικοί σταθμοί είναι εξοπλισμένοι με τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • απομίμηση φλόγας σε διάφορους τρόπους λειτουργίας.
 • υπάρχει ένα χρονοδιακόπτη στα ηλεκτρικά τζάκια με τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε τον χρόνο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του τζακιού.
 • μπορείτε να ελέγξετε το τζάκι εξ αποστάσεως.
 • Υπάρχει επιλογή τρόπου λειτουργίας: με ή χωρίς θέρμανση.
 • υπάρχει λειτουργία της υγρασίας του αέρα λόγω της γεννήτριας ατμού.
 • κατά τη λειτουργία του τζακιού μπορεί να υπάρχουν ήχοι φωτιάς.

Φυσικά, τα μοντέλα που είναι εξοπλισμένα με περισσότερη λειτουργικότητα θα είναι πολύ πιο ακριβά από τις επιλογές με μερικές λειτουργίες. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να υπολογίσετε σωστά τον προϋπολογισμό σας πριν από την αγορά.

Εγκατάσταση

  Όταν εγκαθιστάτε ένα ηλεκτρικό τζάκι, συνήθως καταφεύγετε σε τρεις κύριες επιλογές:

  • ενσωματωμένο?
  • κλασικό?
  • γωνιακό.

  Για να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή, πρέπει πρώτα να εξερευνήσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας. Μην βάζετε τζάκι μπροστά από έναν λαμπτήρα δαπέδου ή παράθυρο, καθώς η φωτεινότητα της φλόγας στο τζάκι θα είναι πολύ χαμηλότερη. Αν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια ηλεκτρική φωτιά στον τοίχο, τότε πρέπει να το καταλάβετε χρειάζονται πρόσβαση στους τομείς εξυπηρέτησης.

  Επίσης μπορείτε να εγκαταστήσετε μια ηλεκτρική συσκευή στο φούρνο ενός κλασικού τζακιού, απλά βάλτε μια καμινάδα για να αποφύγετε την εξάντληση ολόκληρης της θερμότητας μέσα στην καμινάδα, επιπλέον, το σχέδιο καμινάδας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία του ηλεκτρικού τζακιού.

  Πώς να επιλέξετε;

  Πρώτα απ 'όλα, ο αγοραστής πρέπει να είναι εξοικειωμένος με τα βασικά χαρακτηριστικά μιας ηλεκτρικής συσκευής. Πρέπει να είναι σαφής σχετικά με το πού θα εγκατασταθεί, δεδομένου ότι θα εξαρτηθεί από αυτή την απόχρωση το μοντέλο που θα λειτουργήσει γι 'αυτόν.

  Εάν το δωμάτιο είναι τόσο μικρό, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα τοίχο ενσωματωμένη ηλεκτρική φωτιά.. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε τις επιθυμητές λειτουργίες. Εάν ο χρήστης θέλει να υγραίνει τον αέρα, τότε ένα τζάκι με ατμό είναι ιδανικό. Και, φυσικά, όλα εξαρτώνται από το ποσό που ο καταναλωτής είναι πρόθυμος να δαπανήσει.

  Αρχή λειτουργίας

  Υπάρχουν πολλοί τύποι ηλεκτρικών τζακιών, και κάθε ένα από αυτά λειτουργεί διαφορετικά. Για παράδειγμα, τα ηλεκτρομηχανικά μοντέλα ενεργοποιούνται τη στιγμή που ο κινητήρας αρχίζει να περιστρέφεται. Όταν ο κινητήρας λειτουργεί, μια πλάκα με διαμορφωμένες τομές τίθεται σε κίνηση, περνώντας από το φως του λαμπτήρα. Κάνοντας στην οθόνη, μιμείται την επίδραση της κίνησης της φωτιάς.

  Οι πιο ρεαλιστικές εικόνες δημιουργούν ηλεκτρικά τζάκια με ατμό. Λόγω της γεννήτριας υπερήχων, εμφανίζεται ατμός και οι λαμπτήρες αλογόνου δημιουργούν μια εικόνα της φλόγας με τον οπίσθιο φωτισμό τους. Έτσι, ο ατμός που προέρχεται από το ξύλο, μιμείται καπνό.

  Οι ηλεκτρικές εστίες με οθόνη LCD δείχνουν βίντεο με πραγματική φωτιά.

  Τα σύγχρονα ηλεκτρικά τζάκια χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να δώσουν στη φλόγα το φυσικότερο αποτέλεσμα.

  Κατασκευαστές

   Σήμερα η αγορά με εξοπλισμό θέρμανσης είναι αρκετά εκτεταμένη και προσφέρει στους πελάτες μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών τζακιών.

   Τα κορυφαία μοντέλα είναι:

   • Electrolux EFP / Μ-5012 (Σουηδία).
   • Real-Flame Superior (Κίνα);
   • Alex Bauman Crystal 18 + πύλη Jazz (Κίνα);
   • Πραγματική φλόγα Dacota Corner (Κίνα);
   • Κλασική Φλόγα (ΗΠΑ).

   Το πιο δημοφιλές εμπορικό σήμα που παράγει ηλεκτρικά τζάκια είναι η Electrolux.. Κάθε χρόνο, οι πωλήσεις τζακιών από αυτόν τον κατασκευαστή υπερβαίνουν τα σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα. Για να επιτευχθεί αυτή η ζήτηση και να καταστρατηγηθούν οι ανταγωνιστές της, αυτή η γραμμή ήταν δυνατή λόγω της υψηλότερης ποιότητας και αξιοπιστίας της.

   Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές θετικές κριτικές σχετικά με αυτήν την εταιρεία. Η Electrolux διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, τα οποία διαφέρουν στο στυλ, το μέγεθος, τη λειτουργικότητα και την τιμή τους. Οι τιμές για τζάκια αυτού του κατασκευαστή είναι αρκετά προσιτές, πράγμα που είναι πολύ ελκυστικοί αγοραστές.

   DIY διακοσμητικά τζάκια

   Ένα όμορφο διακοσμητικό τζάκι μπορεί να δημιουργηθεί στο σπίτι. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο γυψοσανίδας. Η επεξεργασία του δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια και το ίδιο το υλικό πωλείται σε προσιτή τιμή.

   Πριν κάνετε ένα τζάκι, θα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο - μετωπικό ή γωνιακό, καθώς και υλικά,με το οποίο μπορείτε να το σχεδιάσετε περαιτέρω. Επιπλέον, πρέπει να σκεφτείτε την πλήρωση του ηλεκτρικού πυριτίου. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε το στυλ του, το οποίο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σχεδιασμό του δωματίου.

   Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σκεφτείτε τις λειτουργίες της καλά, επειδή ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να γίνει ως ένα διακοσμητικό στοιχείο ή θερμάστρα που θα μεταφέρει θερμότητα στο διαμέρισμα. Μετά από αυτό, το νόημά της θα πρέπει να λυθεί.

   Συχνά σε τέτοια τζάκια γίνεται απομίμηση της εστίας. Μπορείτε να οργανώσετε καυσόξυλα σε αυτό και να τοποθετήσετε διάφορα αξεσουάρ - φαίνεται ότι η εστία είναι πραγματική και ό, τι παραμένει είναι να προσθέσετε μια σπίθα, και η ζεστασιά και η άνεση θα εισρεύσουν στο σπίτι.

   Ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τζάκι ως τραπέζι, και να θέσει σε αυτό μια ποικιλία αντικειμένων διακόσμησης: ένα βάζο, βιβλία, ειδώλια και άλλα οικιακά αντικείμενα. Πώς θα χρησιμοποιηθεί το τζάκι εξαρτάται μόνο από τη φαντασία και την πρωτοτυπία του ιδιοκτήτη.

   Η απλούστερη επιλογή για να μιμηθεί μια φλόγα σε ένα σπιτικό τζάκι είναι τα κεριά και τα βιοκαύσιμα., από την οποία δεν υπάρχει αιθάλη και δυσάρεστη οσμή. Αλλά τέτοια καύσιμα δεν είναι φθηνά: περίπου δέκα δολάρια, και ένα λίτρο καίγεται σε λιγότερο από τρεις ώρες.

   Για να επιλέξετε ένα σχέδιο ενός διακοσμητικού τζάκι, πρέπει να θυμάστε σχετικά με το μέγεθος του δωματίου στο οποίο να το θέσω. Δεν πρέπει να φαίνεται γελοίο σε σύγκριση με άλλα εσωτερικά αντικείμενα.

   Πώς να το κάνετε;

   Το πρώτο πράγμα που πρέπει να απελευθερώσετε ένα μέρος όπου μπορείτε να βάλετε ένα τζάκι. Στη συνέχεια, πρέπει να εκτελέσετε τη σωστή σήμανση, η οποία είναι πολύ σημαντική, επειδή το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από αυτό.

   Φύλλα από γυψοσανίδες πρέπει να κοπεί προσεκτικά στο σχέδιο. Για να αποφύγετε σφάλματα, μπορείτε να εφαρμόσετε παζλ. Προκειμένου το φύλλο να γίνει καμπυλόγραμμο σε σχήμα, είναι απαραίτητο να το υγρανθεί με νερό και μερικές φορές να περπατήσει πάνω του με έναν κύλινδρο βελόνας. Μετά από λίγο πρέπει να λυγίσει, δίνοντάς του το σχήμα που απαιτείται. Η εγκατάσταση γίνεται σε μεταλλικό προφίλ, προσκολλημένο στο πάτωμα και στον τοίχο.

   Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, μπορείτε να προχωρήσετε στο τέλος. Αρχικά είναι απαραίτητο να επεξεργαστούν οι ραφές, οι γωνίες και οι κεφαλές των βιδών με αυτοκόλλητο. Το Putty πρέπει να εφαρμοστεί σε δύο στρώσεις με λείανση. Στη συνέχεια, η επιφάνεια είναι γεμάτη.. Μετά από αυτό θα είναι απαραίτητο μόνο να κολλήσετε ή να χρωματίσετε το τζάκι και να κάνετε την εγκατάσταση της φλόγας. Σε αυτή τη διαδικασία δημιουργίας τζακιού είναι πλήρης.

   Η ανανέωση ενός πραγματικού τζακιού είναι μια πολύ περίπλοκη και κουραστική διαδικασία. Όλα πρέπει να σχεδιαστούν προσεκτικά και να εξοπλιστούν με ένα σύστημα καμινάδας. Κατά τη λειτουργία του θα είναι απαραίτητο να καθαριστεί η δομή από αιθάλη και αιθάλη.. Συνήθως, κατά την επισκευή των χώρων αποσυναρμολογείται εξαιτίας της άχρηστης.

   Σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα, είναι επίσης δυνατό να δημιουργηθεί μια πραγματική εστία, αλλά αυτό θα είναι πολύ προβληματικό, οπότε θα είναι ευκολότερο να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο τζάκι. Ένα τεχνητό τζάκι για μια εξοχική κατοικία μπορεί να διακοσμηθεί με πέτρα.

   Ηλεκτρικά τζάκια - αυτό δεν είναι τίποτα σαν μια θερμάστρα με ένα όμορφο πλαίσιο. Αυτά τα τζάκια εγγυώνται αξιοπιστία και ασφάλεια και είναι επίσης πολύ εύκολο στην εγκατάσταση και λειτουργία.

   Με ηλεκτρική φωτιά, όλα είναι πολύ πιο εύκολα. Το μόνο που απαιτείται από το χρήστη είναι να επιλέξετε το επιθυμητό μοντέλο και όμορφη πύλη, να εγκαταστήσετε και να απολαύσετε την ομορφιά, τη ζεστασιά και την άνεση στο σαλόνι. Αυτή είναι μια εναλλακτική λύση σε αυτόν τον φούρνο., το οποίο θα ζεστάνει το διαμέρισμα και θα κάνει το εσωτερικό του δωματίου πολύ πιο πολυτελές.

   Πώς να φτιάξετε ένα τζάκι από γυψοσανίδα, δείτε το παρακάτω βίντεο.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο