Ηλεκτρική φλόγα 3D τζάκι: παραλλαγές και εγκατάσταση

 Ηλεκτρική φλόγα 3D τζάκι: παραλλαγές και εγκατάσταση

Αρχική τζάκι - ένα όνειρο όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εξοχικών κατοικιών, αλλά και για τους κατοίκους των αστικών περιοχών. Η ζεστασιά και η άνεση που προέρχονται από μια τέτοια μονάδα θα δώσουν μια καλή διάθεση ακόμα και στο χειμερινό κρύο.

Ωστόσο, όχι κάθε δωμάτιο θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε μια σόμπα με μια καμινάδα - στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να αγοράσετε ένα ηλεκτρικό τζάκι με 3D φλόγα αποτέλεσμα.

Τι είναι αυτό;

Οι ηλεκτρικές εστίες με 3D εφέ, ή όπως ονομάζονται επίσης "εφέ ζωντανής φωτιάς", αναπαριστούν πλήρως το όραμα της καύσης του ξύλου. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια γεννητριών ατμού κρύου αέρα.

Η αρχή είναι η εξής: ο ατμός βγαίνει από το ξύλο και αρχίζει να τονίζεται. Ένας σημαντικός παράγοντας στη λειτουργία της μονάδας είναι η φωτεινότητα του οπίσθιου φωτισμού, η οποία είναι υπεύθυνη για την ποιότητα της ψευδαίσθησης της καύσης. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ψηλότερα.

Μια τέτοια συσκευή είναι ιδανική για το διαμέρισμα και για το σπίτι.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Παρά τις προφανείς διαφορές μεταξύ ηλεκτρικών τζακιών και σόμπων με καμινάδα, έχουν ένα τεράστιο αριθμό πλεονεκτημάτων, λόγω των οποίων η δημοτικότητά τους γίνεται όλο και πιο ψηλά κάθε μέρα.

Τα σύγχρονα μοντέλα έχουν αυξημένη ασφάλεια και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης απενεργοποιούνται αυτόματα. Η πλήρης συμμόρφωση με τις απαιτήσεις πυρασφάλειας εξασφαλίζει την ηρεμία στο σπίτι και πέραν αυτού. Επιπλέον, οι ηλεκτρικές μονάδες είναι φιλικές προς το περιβάλλον και δεν εκπέμπουν τοξικά αέρια που είναι επιβλαβή για την υγεία του σώματος. Και λόγω της απουσίας πραγματικών καυσίμων, εξαιρείται επίσης η εκπομπή μονοξειδίου του άνθρακα.

Σε αντίθεση με τα αντίστοιχα αέρια τους, αυτές οι συσκευές δεν απαιτούν την παρουσία υδρατμών και η απουσία του εκπεμπόμενου καπνού δεν απαιτεί την αφαίρεση και την εγκατάσταση μιας καμινάδας. Η παρουσία θερμοστάτη παρέχει τη βέλτιστη θερμοκρασία και το επίπεδο παροχής θερμότητας μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα. Στην περίπτωση που βρεθεί ένα ηλεκτρικό τζάκι με το αποτέλεσμα μιας ζωντανής φλόγας σε ένα μικρό δωμάτιο, μπορεί να χρησιμεύσει ως η κύρια πηγή θερμότητας, αν η θέση του σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο, τότε μπορεί να παίξει το ρόλο ενός πρόσθετου θερμαντήρα.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η κινητικότητα. Εάν χρησιμοποιείται ένα αυτόνομο μοντέλο, μπορεί να μετακινηθεί εύκολα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Είναι δυνατή η εγκατάσταση της συσκευής σε οποιοδήποτε σημείο όπου υπάρχει υποδοχή. Η εγκατάσταση και η αποσυναρμολόγηση αυτής της μονάδας είναι αρκετά απλή και δεν απαιτεί πρόσθετη άδεια για την εγκατάστασή της.

Τέτοιες τζάκια είναι πολύ εύκολο να διατηρηθούν, γεγονός που θα ικανοποιήσει τις περισσότερες νοικοκυρές. Για να διατηρείται καθαρό, δεν απαιτείται καθαρισμός του καρουλιού ούτε άλλες ενέργειες που πραγματοποιούνται με τα αντίστοιχα αέρια τους ή τους κλιβάνους με καυστήρα. Αρκεί να το σκουπίσετε από τη σκόνη με ένα υγρό πανί. Για οπτική υποστήριξη της φωτιάς, είναι απαραίτητο να αλλάζετε τις λάμπες που εκτοξεύονται μόνο κατά διαστήματα.

Το ηλεκτρικό τζάκι με το αποτέλεσμα μιας ζωντανής φλόγας θα φέρει την άνεση και την πρωτοτυπία σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ωστόσο, πέρα ​​από ένα μεγάλο αριθμό πλεονεκτημάτων, μια τέτοια μονάδα έχει αρκετά μειονεκτήματα. Για παράδειγμα για να αλλάξετε τους λαμπτήρες θα πρέπει να αγοράσει μόνο τα στοιχεία για αυτό το μοντέλοοι οποίες ενδέχεται να απουσιάζουν ή να έχουν αυξημένη τιμή. Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα αυτής της συσκευής είναι η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, η οποία θα συνεπαγόταν μεγάλους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Συσκευή

Οι κύριες λεπτομέρειες στη συσκευή αυτής της μονάδας προσομοιώνουν ζωντανή φωτιά και θερμότητα. Αυτές οι λειτουργίες λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο, το οποίο σας επιτρέπει να φέρετε την αίσθηση άνεσης ακόμα και το καλοκαίρι. Τα σύγχρονα ηλεκτρικά τζάκια μπορούν να εξοπλιστούν με λειτουργία ατμού, βίντεο ή ηχητικό σύστημα με τον ήχο των καυσόξυλων.

Υπάρχουν μοντέλα με μουσική για την επιλογή του ιδιοκτήτη. Εάν θέλετε, μπορείτε να αυξήσετε την επίδραση της καύσης - αυτό συμβαίνει με τη βοήθεια καθρέπτων ενσωματωμένων στην εστία.

Κάθε ηλεκτρικό τζάκι αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη: ένα ψεύτικο στοιχείο φωτιάς, μια συσκευή που προσομοιώνει ένα φαινόμενο 3D φλόγας, τεχνητές ράβδους σχάρας, άνθρακα και καυσόξυλα, καθώς και ένα τηλεχειριστήριο για τον έλεγχο της μονάδας.

Προηγουμένως, η επίτευξη του οπτικού αποτελέσματος της καύσης πραγματοποιήθηκε σε διάφορα στάδια. Από την αρχή χρησιμοποιήθηκαν εικόνες με πυρκαγιά, μετά από λίγο άρχισαν να παράγονται συσκευές, όπου η φλόγα δημιουργήθηκε οπτικά με τη βοήθεια τεμαχίων υφάσματος που μετακινούνται από ένα θερμαντήρα ανεμιστήρα.Τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λαμπτήρες, των οποίων το φως χύνεται σε σταγόνες νερού από τη γεννήτρια ατμού.

Είδη

Τα ηλεκτρικά τζάκια κατά παραμέτρους σχεδιασμού χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • Εξωτερική. Αυτό το βλέμμα μοιάζει με ένα συνηθισμένο τζάκι στο ξύλο. Τοποθετείται σε μια ειδική θέση ή απλά κατά μήκος του τοίχου στο πάτωμα. Κατά κανόνα, τζάκια τοίχων είναι εγκατεστημένα στο σαλόνι για να του δώσει μεγαλύτερη άνεση.
 • Φορητό. Αυτά τα τζάκια διαφέρουν σε μικρές διαστάσεις και διαθέτουν τροχούς για πιο άνετη μεταφορά. Μπορούν εύκολα να μετακινηθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο, το οποίο είναι πολύ βολικό.
 • Τοίχου. Αυτά τα ηλεκτρικά τζάκια έχουν δύο ακόμη ονόματα: αναρτημένα και αρθρωτά. Τέτοια μοντέλα μοιάζουν περισσότερο με διακοσμητικά πλαίσια που κρέμονται στους τοίχους. Λεπτές μονάδες σώματος ταιριάζουν απόλυτα ακόμη και σε ένα μικρό δωμάτιο και φέρνουν την πρωτοτυπία στο εσωτερικό.
 • Ενσωματωμένο. Αυτός ο τύπος ηλεκτρικών τζακιών με το αποτέλεσμα ζωντανής φωτιάς είναι ενσωματωμένος μέσα στον τοίχο ή είναι εγκατεστημένος στην πύλη. Είναι μικρά και εξοικονομούν χώρο.
 • Ανακυκλώστε τα δοχεία. Μοιάζει με μεταλλικό τζάκι.Αυτές οι σόμπες θα είναι μια εξαιρετική επιλογή για δωμάτια διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ, καθώς έχουν ένα πρωτότυπο σχήμα και θα φέρουν τη δική τους ιδιαίτερη γεύση σε ένα τέτοιο εσωτερικό.
 • Γωνία. Αυτός ο τύπος ηλεκτρικών τζακιών θεωρείται βέλτιστος για μικρούς χώρους, καθώς όχι μόνο εξοικονομεί χώρο, αλλά και επεκτείνεται οπτικά λόγω της εξομάλυνσης των γωνιών. Το ηλεκτροθερμικό μέρος μπορεί να παραγγελθεί τόσο σε συμμετρική όσο και ασύμμετρη μορφή.

Κάθε ένα από αυτά τα είδη έχει τα δικά του ειδικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τα ενσωματωμένα μοντέλα έχουν μεγάλες διαστάσεις και αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.

Το αρθρωτό ηλεκτροκαταψείο χρησιμοποιείται, κατά κανόνα, για διακοσμητικούς σκοπούς, καθώς δεν θερμαίνει το δωμάτιο στο απαραίτητο επίπεδο, οπότε κατά την αγορά ενός τέτοιου συνόλου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτό το χαρακτηριστικό. Το λευκό τζάκι με αρμούς θα είναι μια μεγάλη προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό.

Κάθε τύπος ηλεκτρικού τζακιού με 3D φλόγα έχει διαφορετική απομίμηση φωτιάς και καύσης.

Πώς να επιλέξετε;

Τα σύγχρονα καταστήματα προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από ηλεκτρικά τζάκια διαφόρων σχεδίων, διαστάσεων και ενσωματωμένων λειτουργιών. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε πριν αγοράσετε ένα τζάκι είναι να αναπτύξετε ένα έργο που θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά του.Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, πρέπει να λάβετε υπόψη το κατάλληλο μέγεθος, το οποίο θα εναρμονιστεί αρμονικά με το δωμάτιο και δεν το επιβαρύνει ή, αντίθετα, φαίνεται πολύ μικρό.

Στη συνέχεια επιλέγεται ο σχεδιασμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συσκευή, διακοσμημένη με γλυπτά και κλασικά σχέδια, δεν μπορεί να χωρέσει στο μοντέρνο στυλ, καθώς και η γυάλινη μονάδα με μεταλλικά ένθετα δεν μπορεί να είναι σε αρμονία με το κλασικό εσωτερικό.

Η ισχύς του θερμαντήρα είναι επίσης πολύ σημαντική, καθώς η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται εξαρτάται από αυτό. Πρέπει να αναλύσετε προσεκτικά την καλωδίωση και να βεβαιωθείτε ότι η πρίζα μπορεί να αντιμετωπίσει τη συσκευή τροφοδοσίας. Το φθηνότερο το τζάκι, τόσο χαμηλότερη είναι η χωρητικότητά του. Η παράμετρος ισχύος αναφέρεται πάντοτε στο διαβατήριο της μονάδας.

Πώς να εγκαταστήσετε;

Εγκατάσταση ηλεκτρικής φωτιάς με την επίδραση μιας ζωντανής φλόγας, κατά κανόνα, δεν είναι δύσκολη, ειδικά αν η συσκευή αποσυνδεθεί. Αυτό το τζάκι είναι αρκετό για να βάλει δίπλα στην έξοδο και να μετατραπεί σε αυτό.

Η εγκατάσταση αυτής της μονάδας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ειδικά διακοσμημένες κόγχες ή πύλες από ξύλο, πλαστικό, κεραμικά πλακίδια ή τεχνητή πέτρα. Συμβαίνει ότι αυτές οι συσκευές είναι ενσωματωμένες σε κόγχες και γυψοσανίδεςδιακοσμημένα με διάφορα υλικά φινιρίσματος. Υπάρχουν μοντέλα που σας επιτρέπουν να ενσωματώσετε τον εαυτό σας στα έπιπλα.

Στην περίπτωση της τοποθέτησης μιας αρθρωτής ηλεκτρικής φωτιάς, θα χρειαστεί πρώτα απ 'όλα να ενισχυθεί ο τοίχος αν δεν είναι φορέας και μόνο μετά από αυτές τις ενέργειες θα είναι δυνατή η τοποθέτηση της συσκευής στις τέσσερις γωνίες. Θα πρέπει να φροντίσει πρόωρα την καλωδίωση και την έξοδο για ένα τέτοιο ηλεκτρικό τζάκι - πρέπει να είναι πίσω του, έτσι ώστε να μην χαλάσει τη συνολική εμφάνιση του εσωτερικού.

Δημοφιλή μοντέλα

Σήμερα, ένας τεράστιος αριθμός σημάτων παράγει ηλεκτρικά τζάκια με το αποτέλεσμα της ζωντανής φωτιάς. Παρακάτω είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα κάθε τύπου.

Ηλεκτρικές εστίες με ατμό

Αυτά τα τζάκια είναι η καλύτερη επιλογή για κρύες χειμωνιάτικες βραδιές, καθώς εκτός από την άνεση, θα φέρουν ζεστασιά και ομορφιά στο σπίτι.

 • Βασιλική Φλόγα Pierre Luxe. Διαστάσεις - 77x62x25 εκ. Τα κύρια πλεονεκτήματα της συσκευής είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, η δυνατότητα ελέγχου της θερμοκρασίας, η ευρεία μορφή της εστίας, η ηλεκτρονική οθόνη, ο ήχος των ξύλων πυρκαγιάς και ο έλεγχος της θερμοκρασίας.
 • Dimplex Danville Μαύρο Opti-Myst. Διαστάσεις - 52x62x22 εκ.Τα πλεονεκτήματα αυτής της ηλεκτρικής φωτιάς είναι η δυνατότητα ελέγχου της έντασης του παραγόμενου ατμού, η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, καθώς και η ξεχωριστή λειτουργία του θερμαντικού στοιχείου και η επίδραση της φωτιάς.

Εντοιχισμένα ηλεκτρικά τζάκια

Αυτά τα μοντέλα είναι μικρού μεγέθους και έχουν περισσότερο διακοσμητική λειτουργία από τη θέρμανση, αν και τα περισσότερα από αυτά είναι εξοπλισμένα με θερμαντικό στοιχείο. Ενσωματωμένα ηλεκτρικά τζάκια με 3D εφέ θα ταιριάζουν απόλυτα σε ένα κλασικό εσωτερικό.

 • Inter Flame Spectrus 28 LED. Διαστάσεις - 60x75x29 εκ. Τα πλεονεκτήματα της Inter Flame είναι η παρουσία μιας οθόνης LCD και η δυνατότητα προσαρμογής των παραμέτρων που τη χρησιμοποιούν, ένα σύστημα βραδείας ξεθώριασης φωτός, αρκετές λειτουργίες φωτεινότητας καύσης, ενσωματωμένο ήχο κροταλίας, καθώς και εσωτερική προστασία κατά της υπερθέρμανσης.
 • Κασετίνα Alex Bauman 3D Fog 24. Διαστάσεις - 51x60x25 εκ. Τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η βαθμιαία οπτική θέρμανση και η απόσβεση της φλόγας, ο ήχος των ξύλων πυρόλυσης, ο ενσωματωμένος υγραντήρας αέρα καθώς και η μακρά διάρκεια λειτουργίας χωρίς πρόσθετη πλήρωση δεξαμενής.

Ηλεκτρικά τζάκια τοίχου

Αυτός ο τύπος συσσωματωμάτων είναι πολύ λεπτότερος από τους αντίστοιχους λόγω του γεγονότος ότι το αποτέλεσμα της καύσης μιας φλόγας στο εσωτερικό δημιουργείται χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα και μερικές φορές μια ακολουθία βίντεο. Κατά κανόνα, αυτές οι μονάδες είναι κρεμασμένες στον τοίχο ως διακοσμητικά.

 • Electrolux EFP / W - 1100 ULS. Διαστάσεις - 52x66x9 εκατοστά. Παρά το πολύ λεπτό σώμα, η συσκευή διαθέτει δύο λειτουργίες ισχύος και μπορεί να θερμαίνει γρήγορα το δωμάτιο. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η οικονομική κατανάλωση ενέργειας.
 • Βασιλικός χώρος φλόγας. Διαστάσεις - 61x95x14 εκ. Υλικά υψηλής ποιότητας εξασφαλίζουν την άριστη λειτουργία της συσκευής, ο οπίσθιος φωτισμός έχει τρεις παραλλαγές, τη δυνατότητα ελέγχου της φωτεινότητας της καύσης, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Τα ηλεκτρικά τζάκια με την επίδραση της ζωντανής φωτιάς είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα αντίστοιχα μεταλλικά ή τούβλα, επειδή είναι πολύ πιο βολικά και έχουν ένα τεράστιο αριθμό πλεονεκτημάτων. Μια τέτοια μονάδα θα είναι μια μεγάλη προσθήκη σε κάθε δωμάτιο.

Πώς να επιλέξετε ηλεκτρική φωτιά, δείτε στο επόμενο βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο