Σύγχρονα τζάκια: τύποι και ιδέες σχεδίασης

 Σύγχρονα τζάκια: τύποι και ιδέες σχεδίασης

Σήμερα, τα τζάκια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Και αν αρχικά εγκαταστάθηκαν κυρίως σε σαλόνια, τώρα τοποθετούνται σε εκείνο το μέρος του σπιτιού ή του διαμερίσματος όπου οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο, δηλαδή στην κουζίνα. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να θεωρηθεί ενδιαφέρουσα και μάλλον τολμηρή.

Είδη

Αλλά πώς να επιλέξετε την εστία τζάκι έτσι ώστε να συνδυάζεται αρμονικά στο εσωτερικό της τραπεζαρίας; Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να πλοηγηθείτε με την επιλογή μιας μελλοντικής απόκτησης.

Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • χαρακτηριστικό του χώρου διαβίωσης.
 • περιοχή του ·
 • πρότυπα τεχνικής ασφάλειας.

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι τζακιών.

Κλασικό

Ο πρώτος τύπος στερεού (ξύλινου) καυσίμου - ένας από τους πιο συνηθισμένους. Είναι κατανοητό, ζωντανή φωτιά δεν μπορεί να πιάσει το μάτι. Όντας κοντά σε ένα τέτοιο εσωτερικό στοιχείο, αισθάνεστε άνεση, ζεστασιά και ηρεμία. Ο ραγισμένος ήχος των κορμών έχει επίσης ευεργετική και χαλαρωτική επίδραση στην ανθρώπινη κατάσταση.

Ένα τζάκι με επιφάνεια μαγειρέματος, η λειτουργία του οποίου αποτελείται όχι μόνο από τη θέρμανση του χώρου διαβίωσης, είναι επίσης ευρέως διαδεδομένη · μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το μαγείρεμα.

Όμως, δυστυχώς, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων δεν έχουν την ευκαιρία να εγκαταστήσουν ένα τέτοιο κέντρο, καθώς απαιτεί την εγκατάσταση ξεχωριστού αγωγού καπνού.

Επίσης, τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας πηγής θερμότητας περιλαμβάνουν το γεγονός ότι είναι μάλλον περίπλοκο να διατηρηθεί, απαιτεί πάντα μια μεγάλη ποσότητα καυσόξυλου που πρέπει να αποθηκευτεί κάπου. Επιπλέον, η ίδια η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά χρονοβόρα. Ως εκ τούτου, οι κλασικές επιλογές τοποθετούνται κυρίως σε εξοχικές κατοικίες ως θέμα διακόσμησης και όχι για να ζεσταθεί το σπίτι.

Αέριο

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σόμπα φυσικού αερίου, επειδή για τη λειτουργία του δεν απαιτεί στερεό καύσιμο και χάρη στον καυστήρα έγχυσης η φλόγα είναι πραγματική. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν επίσης κινητές εκδόσεις τέτοιων εγκαταστάσεων, οι οποίες, αν είναι απαραίτητο, μπορούν να μετακινηθούν. Αλλά, πριν εγκαταστήσετε τη συσκευή αερίου, απαιτείται να συντονιστεί αυτό το ζήτημα με την εταιρεία διαχείρισης, καθώς υπάρχει κίνδυνος αυθόρμητης διαρροής αερίου, εάν τοποθετηθεί λανθασμένα.

Ηλεκτροθερμία

Αυτή είναι η πιο αποδεκτή παραλλαγή για την τραπεζαρία. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αξιόπιστο, εύκολο στη χρήση και θερμαίνει πολύ καλά το δωμάτιο. Φυσικά, μια τέτοια μονάδα είναι σε αντίθεση με ένα πραγματικό κέντρο και είναι απλώς ένα αντίγραφο αυτής, αλλά παρά το γεγονός αυτό, το σχέδιο είναι πολύ οργανικά σε συνδυασμό με άλλα αντικείμενα και είναι κατάλληλο τόσο για σπίτια όσο και για τα περισσότερα διαμερίσματα.

Falshkamina

Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για την πυρκαγιά στο σπίτι.

Η απομίμηση της παρούσας κατασκευής θα τονίσει θετικά τα πλεονεκτήματα του διαμερίσματος και θα κρύψει τα μειονεκτήματά του.

Πύλη τζάκι

Το εξωτερικό στοιχείο ή, με άλλα λόγια, η πύλη είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά, όπως πλαστικό, κεραμικό πλακίδιο, ξύλο, πέτρα και μάρμαρο.Οι δομές που βρίσκονται μπροστά από τον τοίχο είναι, κατά κανόνα, διακοσμημένες με φυσική ή τεχνητή πέτρα. Μερικές φορές καλύπτονται από φυσικό ξύλο, δημιουργώντας έτσι απομιμήσεις γνήσιων σόμπων. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από σύνθετα υλικά, όπως το μαρμάρινο χυτοσίδηρο, καθώς και τα ηλεκτρικά τζάκια από γυαλί-κεραμικό και γυαλί, φαίνονται πολύ εντυπωσιακά.

Κάθε πύλη πρέπει να πληροί τις ακόλουθες απαιτήσεις:

 1. Αποκλεισμός οποιασδήποτε πιθανότητας ανάφλεξης του κύριου τμήματος του κτιρίου κατά τη λειτουργία της εστίας τζάκι.
 2. Εξασφάλιση της ασφάλειας των ιδιοκτητών κλιβάνου κατά τη χρήση του. Δηλαδή, κατά την εγκατάσταση μιας ηλεκτρικής πηγής θερμότητας, πρέπει να γίνεται προστασία από ηλεκτροπληξία.

Άλλα χαρακτηριστικά, όπως διαστάσεις, υλικό, στυλ, τοποθεσία, παρέχουν λύσεις σχεδιασμού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Επομένως, εάν έχετε επιλέξει τον κατάλληλο τύπο τζάκι, θα πρέπει να αποφασίσετε πώς να το τοποθετήσετε καλύτερα στην τραπεζαρία.

Θέση στον φούρνο

Κατά την τοποθέτηση της εστίας τζάκι, πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με τις συστάσεις για εγκατάσταση:

 • ξύλο ή, όπως καλείται επίσης, το αγγλικό τζάκι πρέπει να εγκατασταθεί με τέτοιο τρόπο ώστε η καμινάδα να είναι ευθεία.
 • κατά τον προσδιορισμό του χώρου τοποθέτησης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα, εξαιρουμένων εκείνων όπου υπάρχουν ρεύματα βυθίσματος.
 • η καλύτερη θέση είναι ο τοίχος, ο οποίος βρίσκεται σε ορθή γωνία με τα παράθυρα.
 • μια γωνιά ανάπαυσης θα πρέπει να βρίσκεται έτσι ώστε να είναι άνετο να είναι κοντά στην εστία τζάκι.

Έτσι πώς καλύτερα να οργανώσετε ένα τζάκι για έναν αρμονικό συνδυασμό με άλλα έπιπλα;

Ακολουθούν μερικές μέθοδοι τοποθέτησης:

 1. Νησί, δηλαδή με τη μορφή ξεχωριστής δομής. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση γίνεται στο κέντρο του δωματίου, η οποία χωρίζει οπτικά την κουζίνα και το σαλόνι σε δύο εξαρτήματα. Αυτή η παραλλαγή είναι πολύ πρακτική όσον αφορά τη θέρμανση χώρου.
 2. Στερέωση στον τοίχο. Αυτή η μέθοδος πραγματοποιεί την εγκατάσταση τζακιού και ηλεκτρικών τζακιών σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού.
 3. Εξωτερική τοποθεσία. Η πιο γνωστή τοποθέτηση, η οποία είναι χαρακτηριστική τόσο για κλασικό όσο και για φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό τζάκι.
Νησί
Τοίχου
Εξωτερική

Στυλ

Μόλις αποφασίσετε για μια κατάλληλη επιλογή και για τη θέση της μελλοντικής δομής, πρέπει να αναλύσετε πώς αρμονικά θα ενταχθεί στο περιβάλλον. Είναι σημαντικό ότι ο σχεδιασμός συμπληρώνει οργανικά την τραπεζαρία. Και μόνο με αυτή την προσέγγιση είναι δικαιολογημένη η απόφαση σχεδιασμού για την πραγματοποίηση αλλαγών.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ που μπορούν να καθοδηγηθούν κατά την επιλογή ενός μοντέλου του κλιβάνου.

Κλασικό

Κατά κανόνα, τζάκια κλασικού τύπου είναι χτισμένα στον τοίχο, έτσι μόνο ο θάλαμος καύσης και η είσοδος σχήματος U είναι διακοσμημένα. Η διακόσμηση μπορεί να γίνει από μελανίτη, μάρμαρο ή όνυχα. Χύτευση, τοιχογραφίες και στήλες χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά στοιχεία.

Αγγλικό στυλ

Η σόμπα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της αίθουσας και γύρω της να οργανώνεται μια γωνιά ανάπαυσης. Τέτοια σχέδια μοιάζουν με τα κλασικά. Γίνονται επίσης με τη μορφή του γράμματος "P", αλλά σε αντίθεση με τα κλασικά, ορθογώνια σχήματα επικρατούν εδώ. Δεν περίπλοκο κόσμημα. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι μια εντυπωσιακή πύλη, διακοσμημένη με κεραμικά πλακίδια, μεταλλικά προϊόντα ή πολύτιμο ξύλο.Ο θάλαμος καύσης είναι μικρός αλλά αρκετά ευρύχωρος.

Προβηγκία

Αυτή η κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από φυσική εμφάνιση και έλλειψη υπερβολών. Κατά τη διαδικασία σχεδιασμού ενός τέτοιου τζακιού λαμβάνει υπόψη κάθε λεπτομέρεια. Το χρωματικό σχήμα είναι κυρίως ήρεμα παστέλ χρώματα. Μερικές φορές εφαρμόζεται η επίδραση παλαιού χρώματος. Η τελική επίστρωση γίνεται με κεραμίδι, φυσική πέτρα ή κεραμίδι.

Είναι σπάνιο να βρείτε σχέδια διακοσμημένα με πολύτιμα ξύλα.

Χώρα μουσικής

Η μνήμη ενός εξοχικού σπιτιού, η άνεση και η ζεστασιά μιας οικογενειακής εστίας είναι χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά του στυλ της χώρας. Τέτοιες κάμινοι χαρακτηρίζονται από μαζικότητα και εντυπωσιακές διαστάσεις. Το μπροστινό τμήμα μοιάζει με το γράμμα "D", υπάρχει ένα αποθηκευτικό χώρο για καυσόξυλα στο κατώτατο σημείο και η εστία είναι πάνω. Τέτοια τζάκια εγκαθίστανται με την παρουσία μεγάλου ελεύθερου χώρου. Ως καύσιμα, χρησιμοποιούν κούτσουρα ή αέριο, οπότε χρειάζεται καμινάδα. Οι φούρνοι είναι διακοσμημένοι με φυσικό χαλαζίτη, τούβλο ή ξύλο.

Σύγχρονο, μινιμαλισμό και hi-tech

Για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν το επιχειρηματικό ύφος με το ρομαντισμό ενός εξοχικού σπιτιού, υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις:

Στην καρδιά του τζακιού στεγάζει το μοντέρνο στυλ - μια κλασική σόμπα με τα κύρια εξαρτήματα αλλά μια τροποποιημένη μορφή. Μάρμαρο, γρανίτη, φυσική πέτρα ή μέταλλο χρησιμοποιούνται ως υλικά για τη διακόσμηση της εστίας τζάκι.

Σήμερα, η μινιμαλιστική τάση είναι πολύ δημοφιλής. Χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη διακόσμησης. Πρώτον, γίνεται η βάση: ένας θάλαμος καύσης και μια καμινάδα, και στη συνέχεια κρύβονται πίσω από ένα διακοσμητικό πάνελ που μετατρέπεται σε τοίχο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα αίσθημα ανοιχτού χώρου φλόγας.

Τέτοιες εστίες μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε απόσταση από το δάπεδο σύμφωνα με το σχέδιο μελέτης.

Με βάση τις συνεχώς αναπτυσσόμενες τεχνολογίες, τα τζάκια υψηλής τεχνολογίας κατασκευάζονται από υλικά αιχμής. Αυτή η κατεύθυνση χαρακτηρίζεται από ευθείες γραμμές, έντονα όρια, την ικανότητα ρύθμισης της έντασης της φλόγας, την ύπαρξη συστημάτων μετά την καύση και το τραπέζι με φωτεινό χρώμα.

Τέτοιες κάμινοι μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή ενός τραπεζίου καφέ ή ανασυρόμενων ράφια στα οποία τοποθετείται ο θάλαμος καύσης. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία μορφών εστίες τζάκι: ρόμβος, πρίσμα, σφαίρα, πυραμίδα ή κολοβωμένος κώνος, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στον τοίχο ή στην οροφή.

Υπάρχουν ασυνήθιστα περιστρεφόμενα τζάκια, με καταρράκτη και άλλα. Για αυτό το στυλ χρησιμοποιήστε γυαλί και μέταλλο. Για τα εκχυλίσματα τζακιού χρησιμοποιήστε τα ίδια δομικά υλικά.

Σε γενικές γραμμές, εντοπίσαμε τα βασικά σημεία που πρέπει να καθοδηγηθούν κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με την αγορά τζακιού για τον χώρο της κουζίνας και τον σωστό προγραμματισμό. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε επιλογή, εάν έχετε μια συνδυασμένη κουζίνα με σαλόνι ή διαμέρισμα στούντιο.

Για εξωτερική κουζίνα ιδιωτικής κατοικίας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μία από τις εκδόσεις. Η καλοκαιρινή βεράντα έχει επίσης από πολλές απόψεις επαρκείς διαστάσεις για μια τέτοια συσκευή θέρμανσης. Ακόμη και παρά τους περιορισμούς, κάθε άτομο μπορεί να βρει ένα κατάλληλο τζάκι.

Διαφορετικά, ακολουθήστε τις προτιμήσεις και τις φαντασιώσεις σας.

Μπορείτε να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα τζάκι από τούβλα με τα χέρια σας από το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο