Απομίμηση πυρκαγιάς στο τζάκι: πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Η συσκευή του τζακιού είναι μία από τις ενδιαφέρουσες λύσεις του εσωτερικού χώρου, δίνοντας στο εσωτερικό της κατοικίας μια εσωτερική ζεστασιά, άνεση και ερεθιστικότητα στο σπίτι. Αλλά δεν είναι πάντοτε δυνατό να ξεκινήσετε το σχεδιασμό αυτού του τζακιού. Κατά κανόνα, αυτό οφείλεται στην αδυναμία να οργανωθεί μια καμινάδα, στην έλλειψη χώρου αποθήκευσης καυσόξυλων και σε άλλους λόγους που σχετίζονται με τη χρήση ανοικτής φωτιάς στην αίθουσα.

Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο να δημιουργηθεί ένα απομιμήσεις τζάκι χωρίς θέρμανση στο διαμέρισμα με τα χέρια τους. Αυτό θα απαιτήσει φύλλα γυψοσανίδας, υλικά για εξωτερική διακόσμηση, φαντασία για το έργο και καλή διάθεση για δουλειά. Ένα ψευδο τζάκι είναι έτοιμο και το μόνο που έχει απομείνει είναι να το γεμίσει με γλώσσες τεχνητής φλόγας, να καθίσει σε μια καρέκλα και να απολαύσει το παιχνίδι του φωτός και της σκιάς.

Το κύριο καθήκον της ψευδαίσθησης της ζωντανής φωτιάς στην εστία είναι να σχηματίσει ένα θεαματικό, όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό συναίσθημα μιας καυτής φλόγας. Η απεικόνιση είναι το κύριο στοιχείο της εργασίας, αλλά όχι η μόνη. Για την πληρότητα της αντίληψης της εικόνας είναι απαραίτητη όχι μόνο η οπτική συνιστώσα, αλλά και το αντίστοιχο ραγισμό και η μυρωδιά των καυσαερίων, καθώς και η φυσική αίσθηση της ροής θερμότητας. Για να γίνει αυτό, υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι για τη δημιουργία μιας «κρύας φωτιάς» σε ένα ψευδοθάλαμο.

Λίγο ιστορία

Τα πρώτα πειράματα για τη δημιουργία μιας ασφαλούς φωτιάς και η μετατροπή των οικιακών θερμαντήρων σε στοιχεία διακόσμησης έγιναν εδώ και πολύ καιρό. Από την προέλευση αυτής της τάσης μπορεί να αποδοθεί στον ηλεκτρικό θερμαντήρα με θερμαντήρα θέρμανσης και διακοσμητικό πάνελ. Διεξήχθη με τη μορφή λαμπερού άνθρακα με εσωτερικό φωτισμό από μια συνηθισμένη λάμπα πυρακτώσεως. Τέτοιοι μιμητές βρίσκονταν στα μέσα του περασμένου αιώνα.

Λίγο αργότερα, ο οπίσθιος φωτισμός έδωσε δυναμική. Οι ηλεκτρικές συσκευές ήταν εξοπλισμένες με λωρίδες φύλλων που αυξάνονταν στη ροή του ζεστού αέρα και αντανακλούσαν τη φρικτή λάμψη στο σώμα του οργάνου, δημιουργώντας το αποτέλεσμα μιας φλεγμονώδους φλόγας.

Η πρώτη επιτυχής ψευδαίσθηση της ζωντανής φωτιάς ήταν η κοπή ελαφρού υφάσματοςταλαντεύονται σε τεχνητές εκτοξεύσεις αέρα που έχουν εγχυθεί με ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Αυτή η αρχή απομίμησης γλωσσών ανοιχτής φλόγας αποτέλεσε τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη της κατεύθυνσης του σχεδιασμού και εξακολουθεί να έχει το δικαίωμα στη ζωή.

Η ψυχρή φωτιά, που αποκτάται με αυτόν τον τρόπο "με την καθαρή της μορφή", έχει ένα επαρκές επίπεδο ψυχαγωγίας, το φως αναβοσβήνει φρικτά και μοναδικά αλλάζει τη θέση του στο διάστημα. Αλλά ο ρεαλισμός μιας τέτοιας απομίμησης είναι χαμηλός, αφού η εικόνα μοιάζει με το χέρι. Για την προσθήκη όγκου και "οπτική ζωτικότητα" χρησιμοποιείται ένα ενσωματωμένο σύστημα καθρεφτών και φίλτρων φωτός, καθώς και ηλεκτρονικός έλεγχος στοιχείων φωτισμού.

Εκτός από τους ηλεκτρονικούς μηχανικούς τρόπους για να δημιουργηθεί το φαινόμενο της ζωντανής πυρκαγιάς, σήμερα χρησιμοποιούνται ευρέως οι ψηφιακές τεχνολογίες και οι τεχνολογίες LCD, γεννήτριες ψυχρού ατμού, ολογραφικά 3D με στερεοφωνικά εφέ και άλλα επιτεύγματα της σύγχρονης ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι φωτισμού μιας ασφαλούς φωτιάς σε τζάκι ενός διαμερίσματος. Εξετάστε τα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέθοδος ένα. Απλούστερη

Αν δεν υπάρχει επιθυμία ή ικανότητα να κατασκευάσετε μια πολύπλοκη ηλεκτρονική μηχανική δομή, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απλούστερη λύση για την εργασία: επικολλήστε μια φωτογραφική εικόνα καύσης καυσόξυλων στην εστία τζάκι. Προκειμένου να υπάρξει κάποια ομοιότητα με τον ρεαλισμό, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν προβολείς με φίλτρα φωτός διαφόρων χρωμάτων.

Το πιο χαμηλό κόστος, αλλά όχι λιγότερο θεαματικό, θα είναι η χρήση της παλιάς γιρλάντας χριστουγεννιάτικου δέντρου. Για το σκοπό αυτό, οι λυχνίες μινι-οροφής είναι διακοσμημένες από μέσα με ένα φύλλο που αντανακλά το φως. Ο ελεγκτής ενσωματωμένος στη γιρλάντα θα σας επιτρέψει να προσομοιώσετε τη δυναμική της μετάδοσης του φωτός, όπως από τις ζωντανές γλώσσες της φλόγας. Για να δώσετε στην εικόνα οπτική στερεοφωνική ένταση, μπορείτε να επιλέξετε μια ολογραφική 3D εικόνα ανοικτής φλόγας κατάλληλου μεγέθους.

Ο δεύτερος τρόπος. Θεατρική

Όπως υπονοεί το όνομα, αυτή η μέθοδος δανείζεται από θεατρικά στηρίγματα. Όταν σύμφωνα με την πλοκή του σκηνικού είναι απαραίτητο να γίνει ασφαλής φωτιά, οι διακοσμητές χρησιμοποιούν ακριβώς ένα τέτοιο.

Για να κάνετε πυρκαγιά στο τζάκι, πρέπει να αποθηκεύσετε τα παρακάτω στοιχεία:

  • σιωπηλός ανεμιστήρας μέσης ισχύος.
  • λαμπτήρες αλογόνου.
  • φίλτρα φωτός χρώματος των αντίστοιχων αποχρώσεων.
  • λευκό μετάξι.

Το περίβλημα του ανεμιστήρα αποσυναρμολογείται. Το τμήμα εργασίας του είναι στερεωμένο σταθερά στον πυθμένα του τζακιού σας με τέτοιο τρόπο ώστε ο εγχυμένος αέρας να ρέει κάθετα προς τη βάση. Η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται στα κανάλια καλωδίων και εμφανίζεται έξω από το τζάκι.

Κάτω από το επίπεδο εργασίας του ανεμιστήρα τοποθετούνται τρεις λαμπτήρες αλογόνου: ένας κατά μήκος του κεντρικού άξονα του ανεμιστήρα, δύο σε γωνία 30 μοιρών σε κάθε πλευρά. Η κατεύθυνση του φωτός προς το μελλοντικό κέντρο πρέπει να είναι από κάτω προς τα πάνω.

Ως βραχίονες για λαμπτήρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπολείμματα κάμπτονου μεταλλικού προφίλ για γυψοσανίδες. Σε απόσταση 1-2 cm μπροστά από κάθε φανό τοποθετούνται φίλτρα φωτισμού. Επιπλέον, συνιστάται η τοποθέτηση ενός φίλτρου μπλε φωτός στο κεντρικό φωτιστικό, κάτι που θα δώσει στη φλόγα πιο εξωτική λάμψη.

Το επόμενο στάδιο είναι η απομίμηση φλόγας. Οι λευκές φλόγες ακανόνιστου σχήματος κόβονται από λευκό μεταξωτό και στερεώνονται στην ψησταριά σε μια «καλλιτεχνική αναστάτωση».

Ο προσομοιωτής ανοικτής φλόγας είναι έτοιμος να πάει. Παραμένει να ρυθμίσουμε την ισχύ του ανεμιστήρα, τη γωνία κλίσης των φίλτρων και να γεμίσουμε τα τεχνητά μέρη της εστίας με τον αγορασμένο άνθρακα σημύδας.

Ο τρίτος τρόπος. Υδρατμοί

Αυτή η μέθοδος προσομοίωσης μιας ανοικτής φωτιάς είναι μια τάξη μεγέθους πιο περίπλοκη από την προηγούμενη. Θα απαιτήσει πολύ συγκεκριμένο εξοπλισμό και ελάχιστες δεξιότητες στην εργασία με ηλεκτρονικά.

Αυτή η τεχνική λύση απαιτεί τα εξής:

  • ανεμιστήρα από τη μονάδα συστήματος υπολογιστή.
  • υπεριώδη γεννήτρια ομίχλης?
  • LED φώτα?
  • Αποκωδικοποιητή DMX και ελεγκτή DMX για τον έλεγχο φωτεινών συσκευών.
  • υλικά για την τοποθέτηση στοιχείων τεχνητής φωτιάς.
  • αποσταγμένο νερό.

Όλες αυτές οι συσκευές μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα ή να αποσυναρμολογηθούν από τον παλιό εξοπλισμό συναυλιών, δημιουργώντας την επίδραση του ατμού.

Οι γεννήτριες ομίχλης τοποθετούνται στον πυθμένα μιας σφραγισμένης δεξαμενής για απεσταγμένο νερό. Κάθε γεννήτρια στο σχεδιασμό της αναλαμβάνει μια μεμβράνη, η οποία λόγω της δόνησης υψηλής συχνότητας δημιουργεί τοπική μειωμένη πίεση. Υπό συνθήκες χαμηλής πίεσης, το νερό εξατμίζεται σε θερμοκρασία κοντά στην θερμοκρασία δωματίου.

Ο ανεμιστήρας στερεώνεται σταθερά στη ζώνη ενεργού εξάτμισης και οδηγεί τον ατμό που προκύπτει. Ο φωτισμός LED, που ελέγχεται από έναν αποκωδικοποιητή και έναν ελεγκτή, δημιουργεί μια πολύ ρεαλιστική οπτική αίσθηση του παιχνιδιού του φωτός και της σκιάς των ζωηρών γλωσσών.

Στο κάτω μέρος της εστίας του τζακιού, ο ατμός τονίζεται πιο έντονα και υπάρχει η αίσθηση της παρουσίας ανοικτής φλόγας. Στην κορυφή - τα φώτα είναι λιγότερο έντονα και δημιουργούν την ψευδαίσθηση του καπνού.

Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός περίσσειας συμπυκνώματος στο πάνω μέρος της εστίας, τίθεται ένα διάφραγμα.

Η τέταρτη μέθοδος. Εφαρμογή του αλεξήνεμου

Ο ηλεκτρικός λαμπτήρας άλατος είναι ένας ειδικός ηλεκτρικός λαμπτήρας. Το ανώτατο όριο είναι από φυσικό κρύσταλλο - αλάτι. Κάτω από μια τέτοια οροφή εγκατέστησε συμβατικό λαμπτήρα πυράκτωσης. Περνώντας μέσα από τις όψεις του κρυστάλλου σε διαφορετικές γωνίες, η φωτεινή ροή αναστέλλει και προς τα έξω πολύ ρεαλιστική μοιάζει με το παιχνίδι ζωντανών φλογών.

Χρησιμοποιώντας λάμπες οροφής διαφόρων χρωμάτων, δημιουργείται μια ρεαλιστική απομίμηση ζωντανής φωτιάς. Και εφαρμόζοντας λαμπτήρες διαφορετικής διαμόρφωσης και κανονικού μεγέθους, η μικρή πυρκαγιά μιμείται εύκολα.

Αυτή η μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την απλότητα στην κατασκευή μιας τέτοιας ψευδαίσθησης, του ρεαλισμού της. Επιπλέον, όταν θερμαίνεται από λαμπτήρα πυρακτώσεως, το κάλυμμα αλατιού κορεσμεί τον περιβάλλοντα αέρα με αρνητικά ιόντα.Αυτό οδηγεί στην εξουδετέρωση των θετικών ιόντων, γεγονός που έχει θετική επίδραση στην υγεία των ιδιοκτητών τους.

Τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου περιλαμβάνουν τη πολύ σημαντική τιμή των συσκευών αυτών και τη σπάνια εμφάνιση τους στην αγορά.

Ο πέμπτος τρόπος. Τηλεόραση αντί για ζωντανή φωτιά

Η χρήση επίπεδης LCD τηλεόρασης στο τζάκι είναι μια από τις πιο τεχνικά απλές λύσεις στο πρόβλημα. Αλλά, θα πρέπει να σημειωθεί, μακριά από το χαμηλό κόστος.

Εάν η επιλογή πέφτει σε μια τέτοια μέθοδο "ανάφλεξης" μιας τεχνητής φλόγας σε ένα τζάκι, τότε αρχικά είναι λογικό να επιλέξετε μια τηλεόραση LCD και μόνο τότε, με βάση το μέγεθός της, να τοποθετήσετε το σώμα του τζακιού. Η οθόνη της τηλεόρασης είναι εγκατεστημένη στην εμβάθυνση των 10-12 cm στο τζάκι. Το πλαστικό του πλαίσιο είναι κρυμμένα διακοσμητικά στοιχεία.

Η εγγραφή που βρέθηκε στο Διαδίκτυο γίνεται μέσω της θύρας USB που είναι ενσωματωμένη στην τηλεόραση στην οθόνη. Ανάλογα με τη διάθεσή σας και το περιβάλλον σας, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις παρακάτω ενδείξεις: ένα παιχνίδι με φλόγες, λαμπερά κάρβουνα ή φωτεινή φωτιά. Η επιλεγμένη καταχώρηση με πολλαπλές επαναλήψεις και θα χρησιμεύσει ως απομίμηση ζωντανής φωτιάς στην εστία.

Εάν τοποθετήσετε ένα σύστημα καθρεπτών και φίλτρα φωτός κατά μήκος των εσωτερικών επιπέδων, η εικόνα θα αποκτήσει οπτικά όγκο και θα φανεί πολύ φυσικό.

Διακοσμητικά καυσόξυλα για τζάκια

Για να δώσουμε μια τελική ματιά στο τζάκι κάτω από μια κρύα φωτιά, είναι απαραίτητο να "βάλουμε" καυσόξυλα και άνθρακα. Στα παράθυρα των εξειδικευμένων καταστημάτων υπάρχει μια τεράστια επιλογή διακοσμητικού ξύλου από πλαστικό ή κεραμικό. Τέτοιες ανδρείκελοι επαναλαμβάνουν ακριβώς την υφή ενός ξηρού ή μερικώς καμένου ξύλου. Απομιμήσεις, που αγοράζονται ή κατασκευάζονται με τα χέρια τους, θα μετατρέψουν την εστία στο κέντρο της οικιακής ζεστασιάς και άνεσης.

Προκειμένου να αποκτήσετε μεγαλύτερο ρεαλισμό κάτω από την ξύλινη οθόνη, ρυθμίστε τον οπίσθιο φωτισμό με φίλτρα κόκκινου φωτός. Σε ακριβότερες εκδόσεις διακοσμητικών καυσόξυλων παρέχεται εσωτερικός φωτισμός με μη επαναλαμβανόμενο κύκλο τρεμούλας.

Για να δώσετε την ακεραιότητα της εικόνας, συνιστάται να συμπληρώσετε μικρούς χώρους μεταξύ διακοσμητικών καυσόξυλων και φυσικού άνθρακα.

Άρωμα καύσης τζάκι

Η απεικόνιση των γλωσσών μιας φλεγόμενης φλόγας είναι το κύριο, πιο εργατικό και δαπανηρό μέρος της συσκευής ψευδο-τζάκι.Αλλά η αίσθηση της επαφής με τη ζεστασιά και την άνεση θα είναι ατελής χωρίς τη συγκεκριμένη μυρωδιά καύσης ξύλου.

Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα είναι εύκολο. Μπορείτε να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή του Oriental θυμίαμα. Υπάρχει μια ευκαιρία να αποκτήσετε μια πιο ρεαλιστική μυρωδιά από την καύση λεπτών θραυσμάτων, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να φροντίσετε την πυρασφάλεια.

Εάν ορίσετε ένα στόχο για να αποκτήσετε τον εαυτό σας το πιο ρεαλιστικό τεχνητό τζάκι, τότε είναι καλύτερο να κρύψετε τον θάλαμο καύσης κάτω από τον εξωτερικό πίνακα του τζακιού σε μια κλειστή θέση. Πρέπει να είναι εξοπλισμένο με εξαναγκασμένο εξαερισμό με βάση ανεμιστήρα υπολογιστή με έξοδο οσμής στην εστία του τζακιού.

Ξηρά κούτσουρα

Ο χαρακτηριστικός ήχος των καυσαερίων είναι επίσης απαραίτητο στοιχείο μιας ρεαλιστικής απομίμησης ζωντανής φωτιάς. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, αρκεί να καταγράψετε το ξέσπασμα μιας πραγματικής φωτιάς στη μνήμη ενός mp3 player, να ρυθμίσετε την ένταση ήχου σε φυσικό επίπεδο, να ρυθμίσετε τη λειτουργία αυτόματης αναπαραγωγής και να συμπεριλάβετε τη συσκευή αναπαραγωγής στο συνολικό ηλεκτρικό κύκλωμα του τζακιού. Σε αυτή την περίπτωση, στην "ανάφλεξη" της κρύου φωτιάς, τα τεχνητά καυσόξυλα θα κουνήσουν ταυτόχρονα.

Πραγματική θερμότητα από κρύα φωτιά

Εν κατακλείδι, θα ήθελα να αμφιβάλλω για την πραγματικότητα του τζακιού χωρίς την περιβάλλουσα ροή θερμότητας που απορρέει από αυτό. Η απλούστερη λύση είναι ένα κλιματιστικό που αναρτάται πάνω από το τζάκι, αλλά ο χαρακτηριστικός ήχος της δουλειάς του είναι πιθανό να χαλάσει ολόκληρη την εικόνα. Μικροί σιωπηλοί θερμοσίφωνες εγκατεστημένοι στο τζάκι του ψεύτικου τζακιού επιτρέπουν όχι μόνο να απολαμβάνουν τον ρεαλισμό της ψευδαίσθησης αλλά και να ζεσταίνουν τα παγωμένα χέρια πάνω από τις γλώσσες της ψυχρής φλόγας.

Για να μάθετε πώς να φτιάξετε ένα διακοσμητικό τζάκι με τα δικά σας χέρια, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο