Πώς να κάνει ένα τζάκι από χαρτόνι: συμβουλές και κόλπα

Περάστε ένα ζεστό βράδυ, basking στο τζάκι, δεν μπορεί να αντέξει πολλούς. Αλλά για να φτιάξετε μια μικρή φάλσαμπινα με τα χέρια τους είναι αρκετά πιθανό, θα δώσει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε το όνειρο της εστίας στο σπίτι. Ακόμη και ένας συνηθισμένος άνθρωπος χωρίς ικανότητες θα είναι σε θέση να κατασκευάσει ένα προϊόν από χαρτόνι μόνος του · θα πρέπει να λάβετε υπόψη μόνο τις συστάσεις για την κατασκευή αυτού του προϊόντος.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Στα ιδιωτικά νοικοκυριά συχνά εγκαθίστανται τζάκι. Ένα τέτοιο προϊόν βρίσκεται συνήθως στο κεντρικό τμήμα του σπιτιού. Ένα τέτοιο πρωτότυπο μοντέλο θα διακοσμήσει κάθε δωμάτιο, η τοποθέτησή του θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα προϊόντα που είναι διακοσμημένα με φωτεινές γιρλάντες, παιχνίδια και κεριά για το νέο έτος ή για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ένα τζάκι σε ένα σπίτι σε πολλές χώρες θεωρείται ένα αντικείμενο που συμβολίζει την ευτυχία στην οικογένεια.

Στα σύγχρονα διαμερίσματα είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε ένα πραγματικό τζάκιΩς εκ τούτου, για να κάνει ένα όνειρο να γίνει πραγματικότητα, μπορείτε να κάνετε ένα χαρτονέντο στοιχείο με δική σας, εκτός, η falshkamine δεν θα αποδώσουν σε αυτό το αντικείμενο στην ομορφιά του. Είναι δυνατή η κατασκευή και τοποθέτηση ενός προϊόντος από χαρτόνι σε οποιοδήποτε, ακόμη και το μικρότερο δωμάτιο.

Το διακοσμητικό τζάκι σίγουρα θα προσελκύσει την προσοχή των επισκεπτών, οπότε πρέπει να το βάλετε στο πιο βολικό μέρος για να δείτε καλύτερα. Το προϊόν θα φαίνεται πολύ βιολογικό, ειδικά εάν το εγκαταστήσετε ανάμεσα στα παράθυρα.

Συχνά, διακοσμητικά αντικείμενα εγκαθίστανται σε κοινόχρηστους χώρους, όπως σαλόνια, τραπεζαρίες, όχι λιγότερο οργανικά, θα μοιάζουν με τζάκια στο υπνοδωμάτιο. Κατά την κατασκευή τους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το προϊόν αυτό πρέπει να ταιριάζει στο γενικό στυλ του δωματίου. Τέτοιου είδους σχέδια είναι απίθανο να είναι κατάλληλα στις εγκαταστάσεις, που κατασκευάζονται σε υψηλής τεχνολογίας ή μοντέρνο στυλ.

Ένα έθιμο τζάκι θα πρέπει να συμπληρώσει ένα υπάρχον σχέδιο., για να βελτιώσετε το επιλεγμένο στυλ. Στη διαδικασία της κατασκευής και της διακόσμησης, μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικά σχέδια και να καταλήξετε σε ασυνήθιστα χαρακτηριστικά.

Είναι δύσκολο να κάνετε φωτιά σε ένα διακοσμητικό τζάκι, το καθήκον του είναι μόνο μια διακοσμητική λειτουργία. Για να καταστεί η φλόγα πιο ρεαλιστική, μπορείτε να βάλετε κεριά ή να συνδέσετε μια ηλεκτρική γιρλάντα αντί για τη συνήθη φωτιά βαθιά μέσα στο τζάκι. Falshkaminy από χαρτόνι, δεν διαφέρουν από αυτά τα προϊόντα από τούβλα.

Τα πλεονεκτήματα του χαρτονιού falshkamina:

 • τα προϊόντα έχουν μια πολύ πρωτότυπη και όμορφη εμφάνιση.
 • είναι σε θέση να δώσει την περιποίηση του δωματίου?
 • τοποθετούνται σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος.
 • η κατασκευή τέτοιων δομών με τα χέρια σας μπορεί να δώσει την ευκαιρία να νιώσετε σαν έμπειρος σχεδιαστής.
 • για την κατασκευή ενός τέτοιου τζακιού δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες υλικών?
 • την ικανότητα να αποσυναρμολογείτε γρήγορα ένα τέτοιο προϊόν εάν είναι απαραίτητο.

Τα μειονεκτήματα αυτών των δομών περιλαμβάνουν:

 • Αναξιοπιστία της κατασκευής. Για την κατασκευή των προϊόντων λαμβάνουν μαλακά υλικά, όπως χαρτόνι, χαρτί, έτσι ώστε με την πάροδο του χρόνου, το προϊόν μπορεί να παραμορφωθεί.
 • Είναι αδύνατο να κάνετε μια πραγματική φωτιά σε ψεύτικες πυρκαγιές, επομένως ένα τέτοιο προϊόν θα έχει μόνο μια διακοσμητική λειτουργία και δεν θα δημιουργήσει θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους.
 • Για την κατασκευή της δομής θα πρέπει να περάσουν μερικές ημέρες για την κατασκευή και τη διακόσμηση του.

Στυλ και σχεδιασμός

Πριν από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του χαρτονιού κατασκευή είναι να εκτελέσει τις προπαρασκευαστικές εργασίες. Πρέπει να καθορίσετε τον τόπο εγκατάστασης του προϊόντος. Για αυτόν τον πιο κατάλληλο τοίχο χωρίς έπιπλα ή γωνία του δωματίου. Για να προσδιοριστεί το μέγεθος της δομής, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί απευθείας στη θέση εγκατάστασης. Ένα μοντέλο ή μοντέλο για μελλοντική κατασκευή θα σας επιτρέψει να αποφασίσετε για το μέγεθος του προϊόντος και να επιλέξετε ένα ντεκόρ για αυτό.

Ένα έθιμο τζάκι μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέγεθος.Κατά την επιλογή του βέλτιστου μήκους και πλάτους για αυτό, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το στυλ του δωματίου. Το Falshkamina θα πρέπει να μοιάζει αρμονικά στο εσωτερικό κάθε δωματίου. Δεν πρέπει να επιτρέπετε στο προϊόν να γεμίσει το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου ή όχι σε αρμονία με τα έπιπλα. Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάσετε το μέγεθος του προϊόντος και να μην το κάνετε πολύ μικρό αν το δωμάτιο είναι ογκώδη έπιπλα. Ένα τζάκι πρέπει να συμπληρώνει τη συνολική εικόνα και να κάνει το δωμάτιο πιο ενδιαφέρον, αντί να το πνίγει ή να φέρνει σε αντίθεση.

Όταν επιλέγετε ένα φινίρισμα για το προϊόν, είναι σημαντικό να θεωρήσετε ότι πρέπει να διακοσμηθεί πολύ προσεκτικά, διαφορετικά μπορεί να παραμείνουν ελαττώματα, πράγμα που θα μειώσει την επίδραση του έργου.Για να αποκτήσετε ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο προϊόν, μπορείτε να σχεδιάσετε ασυνήθιστες και ενδιαφέρουσες ιδέες από έμπειρους σχεδιαστές ή να σχεδιάσετε ένα τζάκι με βάση τις προτιμήσεις σας.

Απαραίτητα εργαλεία και αξεσουάρ

Κατά την κατασκευή δομών από χαρτόνι με τα δικά τους χέρια, είναι απαραίτητο να προετοιμάζονται εργαλεία και υλικά που μπορεί να χρειαστούν κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Είναι καλό αν υπάρχει ένα μεγάλο κουτί από χαρτόνι από εξοπλισμό γραφείου ή έπιπλα στο σπίτι. Αρκεί να κατασκευάσουμε το σχεδιαζόμενο μοντέλο. Αν δεν υπάρχει μεγάλο κιβώτιο, τότε μπορείτε να πάρετε μικρότερα παπούτσια για εργασία. Εάν το σπίτι δεν αποθηκεύει περιττά πράγματα, τότε μπορείτε να αγοράσετε μόνο τα κουτιά. Ένα ενδιαφέρον μοντέλο του τζακιού μπορεί να φτιαχτεί από ταχυδρομικά κουτιά για αγροτεμάχια.

Εκτός από τα κουτιά, θα πρέπει να προετοιμάσετε:

 • υπάλληλος μαχαίρι?
 • ψαλίδι;
 • Κολλητικό τύπου PVA και οποιαδήποτε συγκολλητική ουσία για την εργασία με διακοσμητικά στοιχεία.
 • Ζωγραφική, διπλής όψεως και κανονική κολλητική ταινία.
 • βαφή με βάση το νερό.

Εκτός από τα βασικά εργαλεία, θα χρειαστείτε επιπλέον αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο κατά τη διάρκεια της εργασίας όσο και κατά τη διακόσμηση του προϊόντος:

 • ταινία μέτρο?
 • κυβερνήτης.
 • ένα μολύβι?
 • χαρτοπετσέτες?
 • πλακάκια αφρού.
 • διαφορετικοί τύποι χρωμάτων.
 • βερνίκι?
 • απλή ή διακοσμητική ταπετσαρία.

Κατά τη λειτουργία, τα σφουγγάρια και τα στεγνά πανιά είναι χρήσιμα. Για διακόσμηση, μπορείτε να αγοράσετε διάφορα μέρη, όπως καλούπια, στήλες, αντικείμενα από γυψομάρμαρο. Όλα αυτά τα υλικά και διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να αγοραστούν στο κτίριο και στο γραφείο.

Για να φτιάξετε το τζάκι σαν πραγματικό, για να χτίσετε μια απομίμηση φωτιάς, είναι απαραίτητο να αποσυντεθεί το καυσόξυλο, τοποθετώντας μια συσκευή με φώτα που αναβοσβήνουν κάτω από αυτό. Χάρη σε αυτό το φως, θα έχετε την εντύπωση ότι ένα πραγματικό τζάκι καίει στο δωμάτιο.

Επιπλέον, μπορείτε να ενσωματώσετε μια στήλη συνδεδεμένη σε μια συσκευή σε ένα διακοσμητικό σχέδιο. Μια τέτοια συσκευή θα δημιουργήσει ήχους που μιμούνται το ξέσπασμα εύφλεκτου ξύλου. Όταν τα φώτα είναι απενεργοποιημένα με μια πηγή ήχου και φωτισμού που συνδέεται με το τζάκι, θα δημιουργηθεί μια ασυνήθιστα ζεστή και υπέροχη ατμόσφαιρα. Η μάσκα που είναι εγκατεστημένη στο μπροστινό μέρος του προϊόντος θα φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα.

Η απόκτηση εξαρτημάτων και υλικών εξαρτάται από το μοντέλο σχεδιασμού που σχεδιάζεται. Διακοσμητικά αντικείμενα μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα ή να κατασκευάσουν ανεξάρτητα διακοσμητικά αντικείμενα για τη φαλσμάκι.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Αφού αποφασίσετε για τα υλικά και τα εργαλεία, θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα σχέδιο με λεπτομερείς μετρήσεις. Οι οδηγίες βήμα προς βήμα θα απλοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία κατασκευής τζακιού από χαρτόνι.

Κάνοντας μια κατασκευή από χαρτόνι είναι ένα απλό θέμα, αν προσεγγίζετε την εργασία με υπευθυνότητα. Κάθε μάνατζερ έχει τα δικά του μυστικά για την κατασκευή του προϊόντος, οπότε αξίζει να εξοικειωθείτε με τη ροή εργασίας, βλέποντας αρκετές επιλογές στο βίντεο ή επισκεπτόμενος μια κύρια τάξη, όπου να βυθιστείτε πιο λεπτομερώς στην ατμόσφαιρα εργασίας.

Ακόμη και η απλούστερη εκδοχή της κατασκευής του σχεδίου πρέπει να αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 • είναι απαραίτητο να επιλέξετε το είδος του προϊόντος, να καθορίσετε τη μορφή και τον τόπο γι 'αυτό.
 • επιλογή υλικών για την κατασκευή του πλαισίου και μετέπειτα φινίρισμα.
 • να προετοιμάσει τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά ·
 • σημειώστε τις λεπτομέρειες στο χαρτόνι.
 • κόψτε όλα τα μέρη, κολλήστε τα μαζί και εγκαταστήστε τη δομή.
 • κάντε ένα εξωτερικό φινίρισμα του προϊόντος

Εξετάστε την επιλογή όπου λαμβάνεται ως βάση η κατασκευή ενός μεγάλου χαρτονιού. Από αυτό το κουτί θα έχετε ένα ορθογώνιο προϊόν. Κατά την επιλογή ενός μεγέθους, οι ειδικοί συστήνουν να εστιάζουν στο ύψος του προϊόντος περίπου 90 cm με πλάτος 80-90 cm.Το μέγεθος του τζακιού μπορεί να είναι διαφορετικό, εξαρτάται από τις προτιμήσεις του κύριου κατασκευαστή. Επιπλέον, είναι συχνά πιθανό να δείτε μοντέλα πολύ υψηλότερα, ευρύτερα και βαθύτερα από τα τυπικά μεγέθη και ορισμένα από αυτά μπορούν να εξοπλιστούν με διακοσμητικές καμινάδες και ορθοστάτες και ράφια.

Στην κατασκευή των προϊόντων πρώτα να το κεντρικό τμήμα, τότε αρχίζουν να σχηματίζουν τις στήλες. Το κύριο πράγμα - να μετρήσουν και να λυγίσουν τις λεπτομέρειες στις σωστές θέσεις. Προκειμένου οι στήλες να είναι ομοιόμορφοι, μπορείτε να πάρετε έναν χάρακα ή άλλο ανθεκτικό αντικείμενο και πιέζοντας το χαρτόνι, να το λυγίσετε. Μετά την προετοιμασία των εξαρτημάτων, είναι επικολλημένα και βαμμένα. Για να κολλήσετε τα εξαρτήματα, χρησιμοποιήστε ταινία κάλυψης, με τη βοήθεια των μερών κολλώνται και στις δύο πλευρές. Προκειμένου να καταστεί η δομή πιο ανθεκτική, συνιστάται η κόλληση ενός επιπλέον διαχωριστικού στους τοίχους.

Σε αυτό το στάδιο ολοκληρώνεται το κύριο μέρος της εργασίας. Πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω εργασίες σχετικά με τη ζωγραφική του προϊόντος και τη διακόσμηση του τζακιού. Δεδομένου ότι μια κολλητική ταινία χρησιμοποιήθηκε για να κολλήσει το χαρτόνι, θα πρέπει να κρύβεται έτσι ώστε τα ίχνη του να μην είναι ορατά. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να τραβήξετε ένα μεγάλο φύλλο λευκού χαρτιού και να το επικολλήσετε σε ολόκληρη την επιφάνεια με αυτό ή να εφαρμόσετε ένα αστάρι στο μοντέλο και μόνο μετά την προετοιμασία να βάψετε το προϊόν.

Αφού στεγνώσει το χρώμα, αρχίζουν να τελειώνουν το τζάκι.Τέτοιες εργασίες μπορούν να προσεγγιστούν δημιουργικά και να δημιουργήσουν μέρη για το σχεδιασμό διαφορετικών υλικών. Μπορείτε απλά να κολλήσετε την επιφάνεια με ταπετσαρία που μιμείται τοιχοποιία ή να φτιάξετε τούβλα με τα χέρια σας από χαρτόνι, αφρώδες πλαστικό ή άλλα υλικά.

Εάν το χαρτόνι επιλέγεται για να μιμηθεί ένα τούβλο, πρέπει να βαφτεί με λευκό ή χρωματισμένο με βάση το νερό γαλάκτωμα. Μετά την ξήρανση, για να δώσουν το τούβλο ένα τιμολόγιο, οι πιο συνηθισμένες χαρτοπετσέτες είναι κολλημένες στους τοίχους του τελικού προϊόντος, οι οποίες στη συνέχεια στίζονται με κόλλα PVA. Μετά την ξήρανση, η επιφάνεια θα δώσει την εντύπωση ότι χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά τούβλα για να τελειώσει το τζάκι.

Κατάλληλο για το σχεδιασμό του προϊόντος και αυτοκόλλητο χαρτί, από το οποίο κόβουμε τις μορφές σε μορφή τούβλων και τις απλώνουμε στην επιφάνεια σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Για να μιμηθεί την τοιχοποιία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αφρώδες πλαστικό, από το οποίο κομμένα τμήματα που θα χρησιμεύσουν ως τούβλα για τη διακόσμηση του τζακιού. Οι αφρώδεις πλαστικές φιάλες είναι κολλημένες με κόλλα PVA στην επιφάνεια του τζακιού, τότε καλύπτουν τα σημεία όπου υπάρχουν ελαττώματα, τότε εφαρμόζεται βαφή με βάση το νερό.Όταν κάνετε τα προϊόντα συχνά χρησιμοποιούν καλούπια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία, κόψτε τις γωνίες.

Συναρμολόγηση του προϊόντος:

 • Με ένα σχέδιο στο χέρι, μπορείτε να συλλέξετε όλες τις λεπτομέρειες. Ο σχεδιασμός ενός διακοσμητικού τζάκι από χαρτόνι αποτελείται από τη βάση και την πύλη του.
 • Για τη βάση επιλέξτε το ορθογώνιο σχήμα του προϊόντος, το οποίο είναι κολλημένο μαζί με ταινία. Το χαρτόνι είναι συμπαγές, γι 'αυτό, πολλά κομμάτια είναι κολλημένα μεταξύ τους. Τώρα η δομή δεν θα πέσει.
 • Η βάση του σχεδίου πρέπει να είναι 7 εκατοστά περισσότερο από το πάχος του τζακιού και το μήκος του 10 εκατοστά θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το πλάτος.
 • Για την πύλη και το μπροστινό μέρος του καλύτερο να πάρει ένα κομμάτι χαρτόνι. Μέσα στο φύλλο κόβει τη μέση, που θα είναι φωτιά. Με τη βοήθεια της αυτοκόλλητης ταινίας στα πλευρικά τοιχώματα που είναι στερεωμένα στο πίσω τοίχωμα.
 • Τα στοιχεία πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους.
 • Αφού όλα τα στοιχεία του τζακιού είναι κολλημένα μαζί, έχει έρθει η ώρα για το ντεκόρ. Η όλη δομή πρέπει να είναι επικαλυμμένη με λευκό χρώμα με βάση το νερό. Προσεκτικά λεκέδες ραφές και αρθρώσεις.
 • Εάν θέλετε, μπορείτε να αφήσετε το τζάκι σε λευκό ή να κάνετε απομιμήσεις από τούβλα.
 • Μετά την ξήρανση, ολόκληρη η δομή επικαλύπτεται με ένα άχρωμο βερνίκι. Οι λακαρισμένες επιφάνειες θα είναι λιγότερο μολυσμένες.Τα προϊόντα αυτά είναι ευκολότερα καθαρά, δεν φοβούνται την υγρασία, εκτός από αυτά φαίνονται πιο θεαματικά από ότι χωρίς βερνίκι.
 • Το τελικό προϊόν είναι εγκατεστημένο στο μόνιμο μέρος του και διακοσμημένο με κεριά, πούλιες, διακοσμητικά προϊόντα.

Εάν δεν υπάρχει μεγάλο κουτί στο σπίτι, αλλά υπάρχουν κιβώτια παπουτσιών, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Είναι καλύτερα να παραλάβετε πολλά κομμάτια με το ίδιο μέγεθος. Για εργασία, πρέπει να κασέρετε το κατώτατο σημείο του κιβωτίου με ταινία και να συνδέσετε πολλά ταυτόσημα στοιχεία μαζί.

Είδη

Τα διακοσμητικά τζάκια για τα δωμάτια έχουν συχνά:

 • Κοντά στον τοίχο. Οι δομές τοίχων τοποθετούνται κοντά στον τοίχο, ενώ η πρόσοψη του προϊόντος θα προεξέχει σε κάποια απόσταση.
 • Γωνία επιλογή. Τοποθετήστε το αντικείμενο στη γωνία του δωματίου.
 • Ενσωματωμένη κατασκευή. Ένα τέτοιο προϊόν τοποθετείται απευθείας στον τοίχο.
 • Νησί. Τέτοιες falshkamina που στο κέντρο του δωματίου.

Κάθε συγγραφέας του προϊόντος του μπορεί να το κάνει από διαφορετικά υλικά, διαφορετικές μορφές και σε οποιοδήποτε στυλ. Το κύριο πράγμα είναι ότι το προϊόν συνδυάζεται με τη διακόσμηση του δωματίου, σε αρμονία με το επιλεγμένο εσωτερικό. Το προϊόν θα φανεί πολύ ωραίο σε ένα δωμάτιο διακοσμημένο σε κλασικό ή αγγλικό στιλ.Για δωμάτια διακοσμημένα με στυλ art deco, ταιριάζουν μοντέλα με μπούκλες και πρωτότυπα σχέδια. Αν το δωμάτιο είναι διακοσμημένο σε ρουστίκ ύφος, είναι καλή ιδέα να φτιάξετε ένα τζάκι με ορθογώνιο φούρνο ή σε σχήμα καμάρας. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ένα τζάκι που θα συμπληρώνει το γενικό στυλ του δωματίου και θα ταιριάζει απόλυτα στο σχεδιασμό του δωματίου.

Αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, αξίζει να τα παίρνετε ως βοηθοί. Οι μαθητές μπορούν να εμπιστευτούν την κατασκευή του απλούστερου μοντέλου falshkamina. Τα παιδιά θα χαρούν και θα χαρούν να χτίσουν ένα διακοσμητικό τζάκι παιχνιδιών.

Για την κατασκευή ενός τζακιού παιχνιδιών θα χρειαστούν τα ίδια υλικά και εργαλεία, αλλά οι διαστάσεις του προϊόντος θα πρέπει να γίνουν μικρές για να διευκολυνθεί η διαδικασία εργασίας. Η κατάρτιση σχεδίου και σχεδίου, η προετοιμασία του υλικού και η αποκοπή των λεπτομερειών θα είναι στην εξουσία των μεγαλύτερων φοιτητών. Τα μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της διακόσμησης του μοντέλου εφαρμόζοντας κόλλα ή κόβοντας τα τούβλα για το τζάκι.

Το λιγότερο σύνθετο μπορεί να ονομαστεί επιλογή όπου το τζάκι έχει τη μορφή του γράμματος "P". Μια τέτοια κατασκευή μπορεί να συμπληρωθεί σταδιακά με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Υλικό

Όταν επιλέγετε υλικά που προσομοιώνουν ένα πραγματικό τζάκι, μπορείτε να επιλέξετε όχι μόνο χαρτόνι.Μπορείτε να κάνετε ένα προϊόν από κόντρα πλακέ, πλακάκια αφρού, γυψοσανίδας. Αλλά το τζάκι από χαρτόνι είναι το πιο εύκολο να το κάνει και φαίνεται πολύ ωραίο μετά την εγγραφή. Το κύριο πράγμα που δουλεύετε με το χαρτόνι είναι να κάνετε τα πάντα σωστά και σχολαστικά, διαφορετικά, αντί για ένα όμορφο προϊόν μπορείτε να πάρετε ένα ρηχό σπίτι από χαρτόνι. Για να γίνει το υλικό πιο άκαμπτο, προσκολλάται ένα πρόσθετο στρώμα από χαρτόνι στις πλευρές του εδράνου του προϊόντος.

Για την κόλληση της επιφάνειας, θα πρέπει να επιλέξετε ταινία κατασκευής ή χαρτί για επικόλληση παραθύρων. Μπορείτε να πάρετε τη συνήθη ταινία, αλλά είναι κατάλληλο αν σκοπεύετε να επικολλήσετε την επιφάνεια με ταπετσαρία. Όταν βάφετε το προϊόν σε κανονική κολλητική ταινία, το χρώμα μπορεί να μην είναι ομοιόμορφο.

Κατά τη συναρμολόγηση, οι γωνίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τις γωνίες του προϊόντος πολύ πιο ομαλές. Είναι δυνατόν μετά τη συναρμολόγηση και να μην τα βγάλουμε έξω, δεν θα είναι ορατά, αλλά ένα τέτοιο προϊόν θα γίνει πιο ανθεκτικό.

Δεδομένου ότι το προϊόν συναρμολογείται από εξαρτήματα, τα εσωτερικά μέρη πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία πριν από τη διαδικασία συναρμολόγησης. Για το λόγο αυτό, είναι τοποθετημένα στο πάτωμα, ζωγραφισμένα ή επικολλημένα. Ιδιαίτερα αφορά έναν θάλαμο πυρκαγιάς, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να φτάσει σε αυτόν για επεξεργασία σε διπλωμένη μορφή.Εάν η τρύπα για την επιλογή της είναι μικρή, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να την ολοκληρώσετε πριν τη συναρμολόγηση του προϊόντος.

Αλλά η εξωτερική πλευρά του σχεδίου είναι να κάνει έξω στην τελική μορφή. Επιπλέον, αν σκοπεύετε να βάψετε το προϊόν, πρέπει πρώτα να προετοιμαστεί η επιφάνεια, ώστε να μπορείτε να κρύψετε τα ίχνη της κολλητικής ταινίας.

Διαστάσεις

Για να καθορίσετε το μέγεθος που απαιτείται για το τζάκι, αξίζει να σκεφτείτε εκ των προτέρων το σημείο όπου θα είναι και να καθορίσετε πόσο καλά θα προσαρμόζεται αυτό το μοντέλο στην αίθουσα. Αξίζει επίσης να δούμε τι υλικά και κουτιά είναι στο απόθεμα. Αν υπάρχει ένα μεγάλο κιβώτιο, μπορείτε να φτιάξετε έναν τύπο δομής και με πολλά μικρά κιβώτια παπουτσιών, ο σχεδιασμός μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός.

Σχεδίαση τζάκι από ένα μεγάλο κουτί

Πολλοί προτιμούν τα γωνιακά μοντέλα. Αυτά τα προϊόντα καταλαμβάνουν λίγο χώρο. Γωνιακά τζάκια είναι πιο κατάλληλα για μικρά δωμάτια, ένα τέτοιο καλό προϊόν είναι κατάλληλο για υπνοδωμάτιο ή παιδικό δωμάτιο.

Σχέδιο του γωνιακού τζακιού

Τα περισσότερα διακοσμητικά αντικείμενα τοποθετούνται σε κοινόχρηστους χώρους, έτσι ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να περάσουν κάποιο ελεύθερο χρόνο γύρω τους.Ένα τζάκι διακοσμημένο με χαρακτηριστικά της Πρωτοχρονιάς θα προσθέσει αμέσως μια εορταστική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο. Εάν δίπλα βάζετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και οργανώνετε δώρα, ένα τέτοιο δωμάτιο με διακοσμητικό τζάκι θα είναι το πιο όμορφο και ζεστό μέρος για να περάσετε χρόνο με την οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους σας.

Το μέγεθος των διακοσμητικών τζάκια πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του δωματίου. Για μικρά δωμάτια, μπορείτε να επιλέξετε ένα τυπικό μέγεθος, και για ένα μεγάλο ευρύχωρο δωμάτιο θα χτίσετε ένα τζάκι με μέγεθος από 1,5 έως 2 μέτρα.

Χρώματα

Επιλέγοντας ένα χρώμα για ένα διακοσμητικό προϊόν, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα λευκά προϊόντα, καθώς και στα μοντέλα στα οποία χρησιμοποιήθηκαν τα χρώματα των φυσικών υλικών για τούβλα, πέτρα ή επιλέξτε το χρώμα του προϊόντος κατά την κρίση σας.

Δεδομένου ότι το τζάκι θα πρέπει να συνδυάζεται με το σχέδιο του δωματίου και να είναι σε αρμονία με τα έπιπλα, το χρώμα του προϊόντος πρέπει να ταιριάζει στη συνολική χρωματική παλέτα του δωματίου. Τα σύνορα για αυτό μπορούν να ζωγραφιστούν σε σκούρες κερασιές, και για τη βαφή τούβλων, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κόκκινα ή χρυσά χρώματα.

Συχνά για τους τοίχους του τζακιού επιλέξτε θέμα ταπετσαρία.Συχνά για τέτοια προϊόντα, χρησιμοποιήστε καμβά με μοτίβο σε μορφή τοίχου από τούβλα. Για τις Πρωτοχρονιάτικες αργίες, μπορείτε να επιλέξετε ταπετσαρία με μοτίβο ελάφια και χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Αν και τα τζάκια με τα ελάφια και ο Άγιος Βασίλης στη ζεστή εποχή μπορεί να φανεί λίγο έξω από το θέμα.

Για να γίνει το σχέδιο πιο ενδιαφέρον, αξίζει να προσθέσετε επιπλέον αποτελέσματα. Δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η πραγματική πυρκαγιά σε ένα τζάκι από χαρτόνι, μπορείτε να κάνετε μια απομίμηση φωτιάς.

Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους:

 • Χρησιμοποιώντας κεριά. Τοποθετούνται στα αρχικά κηροπήγια και τοποθετούνται στα βάθη του τζακιού.
 • Μπορείτε να πάρετε ξηρό καύσιμο. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη μόνο για βραχυπρόθεσμη χρήση.
 • Με ταπετσαρίες φωτογραφιών. Κολώνουν στον πίσω τοίχο της δομής. Αξίζει να επιλέξετε ένα ενδιαφέρον σχέδιο που θα έχει καλή ποιότητα εκτύπωσης.
 • Κατά την εγκατάσταση, κατασκευάζουν ηλεκτρικό φωτισμό ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές που θα μιμούνται τη φλόγα στο τζάκι.

Για να συμπληρώσετε την επίδραση της φυσικότητας, μπορείτε να βάλετε στο τζάκι κλαδιά, ξύλο. Αυτή η διακόσμηση θα συμπληρώσει τη συνολική εικόνα, επιπλέον, μια ελαφριά ξυλώδη οσμή θα προσθέσει μια ξεχωριστή γιορτινή πινελιά διάθεσης.

Συμβουλές και κόλπα

 1. Δημιουργώντας δομές από χαρτόνι, είναι καλύτερο να ληφθούν καθολικοί οδηγοί μετάλλων για επιμετάλλωση. Ένα τέτοιο ανθεκτικό πλαίσιο εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής.
 2. Για την επένδυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κεραμίδια κάτω από φυσική πέτρα. Ένα μωσαϊκό πέτρα θα φανεί πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο.
 3. Μπορείτε να κάνετε μια ψεύτικη φωτιά χρησιμοποιώντας λαμπτήρες κόκκινου φωτός.

Για να διακοσμήσετε ένα διακοσμητικό προϊόν, θα πρέπει να επιλέξετε έναν από τους τρόπους:

 • Μπορείτε να ζωγραφίσετε τους τοίχους του τζακιού. Πριν από την εφαρμογή του χρώματος, η επιφάνεια πρέπει να επικαλυφθεί και να καθαριστεί με γυαλόχαρτο.
 • Χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητο φιλμ. Πριν κολλήσετε το φιλμ, η επιφάνεια είναι λειασμένη και καθαρισμένη.
 • Να στρώσει τεχνητή πέτρα. Μια τέτοια πρόσοψη θα φανεί πολύ ενδιαφέρουσα και κομψή.
 • Για να τελειώσετε με γύψο. Συχνά στην κατασκευή γύψου που χρησιμοποιείται, χάρη σε αυτό το υλικό, μπορείτε να προσομοιώσετε την επιφάνεια ενός τούβλου ή πέτρας.
 • Διακοσμήστε με κεραμικά πλακίδια. Προκειμένου το κεραμίδι να διατηρηθεί καλά σε μια επιφάνεια, χρησιμοποιήστε ένα ενισχυμένο πλέγμα.
 • Χρησιμοποιήστε γυψομάρμαρο. Για τη διακόσμηση του τζακιού, μπορείτε να πάρετε γυψομάρμαρο πολυουρεθάνης, το οποίο είναι καλύτερο να στερεωθεί στην επιφάνεια με κόλλα στερέωσης.

Επιτυχημένα παραδείγματα και επιλογές

Αν δεν υπάρχει εμπειρία στην κατασκευή διακοσμητικού τζάκι από χαρτόνι, μπορείτε να ξεκινήσετε με τα πιο απλά μοντέλα. Αυτό το τζάκι είναι καλύτερο να τεθεί σε ένα μικρό δωμάτιο.

Ένα λευκό τζάκι από χαρτόνι την παραμονή των διακοπών του νέου έτους θα συμβάλει σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Falshkamina από ένα κουτί από χαρτόνι, που καλύπτεται με ταπετσαρία, φαίνεται πολύ πρωτότυπο και χαριτωμένο.

Δημιουργία τζάκι από τα κουτιά.

Απλή σχεδίαση τζάκι με σχάρα.

Πώς να φτιάξετε ένα τζάκι με τα χέρια σας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Σχόλια
 Συντάκτης
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Αίθουσα εισόδου

Σαλόνι

Υπνοδωμάτιο