Μάρμαρα τζάκια στο εσωτερικό σχεδιασμό

Το μάρμαρο είναι ένα φυσικό υλικό που χρησιμοποιείται για την τελική επεξεργασία σε διάφορες επιφάνειες. Από την αρχαιότητα, έχει γίνει ένα δημοφιλές υλικό για τη δημιουργία μιας ποικιλίας διακόσμησης στο εσωτερικό. Η εμφάνιση του μαρμάρινου προϊόντος είναι γεμάτη μεγαλοπρέπεια και εξαιρετική ομορφιά. Το μάρμαρο χρησιμοποιείται όχι μόνο για την επένδυση της πρόσοψης των κτιρίων, αλλά και για τη διακόσμηση ακουστικών, όπως τζάκι.

Ειδικά χαρακτηριστικά

Η διακοσμητική όψη του τζακιού μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του εσωτερικού χώρου. Το τζάκι χρησιμοποιείται όχι μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως πηγή θερμότητας. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται μια ειδική προσέγγιση για να επιλέξετε το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο φούρνος. Το μάρμαρο είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Το μη επεξεργασμένο φυσικό μάρμαρο είναι σχεδόν το ίδιο με άλλα απολιθωμένα υλικά. Στην επεξεργασμένη κατάσταση, το μαρμάρινο προϊόν αποκτά ένα μοναδικό μοτίβο και κομψά χρώματα.Τζάκια από μάρμαρο μπορεί να διαφέρουν σημαντικά, επειδή τα στοιχεία σχεδιασμού είναι πολύ διαφορετικά.

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση μαρμάρου για το φινίρισμα του τζακιού λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών του.

 • Φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που δεν βλάπτει την υγεία. Ακόμη και όταν εκτίθεται σε ανοικτή φλόγα, δεν εκπέμπει τοξικές ουσίες.
 • Υψηλή αντοχή του προϊόντος, που του επιτρέπει να αντέχει σε βαριά φορτία.
 • Ανθεκτικό στην υψηλή υγρασία.
 • Αντοχή στη φωτιά του υλικού. Όταν εκτίθενται σε φωτιά στην επιφάνεια, διακοσμημένα με μαρμάρινη πέτρα, παραμένουν υπό προστασία.
 • Απεριόριστη διάρκεια ζωής (περίπου 100-150 χρόνια). Η αντικατάσταση του υλικού προσώπου εμφανίζεται μόνο αν η εμφάνιση του προϊόντος μειωθεί ή γίνει αφύσικη.

Εκτός από όλα τα θετικά χαρακτηριστικά, το μάρμαρο έχει αρνητικές πλευρές. Η εξόρυξη και η επεξεργασία πέτρας διεξάγεται για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, συνεπώς το κόστος ενός μαρμάρινου προϊόντος θα είναι υψηλό.

Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η κατασκευή μαρμάρου θα ζυγίζει περίπου 200 κιλά, και δεν μπορούν όλοι οι χώροι να αντέξουν ένα τέτοιο φορτίο.

Χάρη στις υπάρχουσες μεθόδους αντιμετώπισης του τζακιού με μάρμαρο, οι ειδικοί μπορούν να αναπτύξουν μοναδικές εικόνες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού. Με τη βοήθεια της λείανσης μπορείτε να τονίσετε τον όγκο και τη δομή της μαρμάρινης πέτρας. Η επίδραση της γήρανσης σας επιτρέπει να φέρετε την εμφάνιση του φούρνου στους αρχαίους χρόνους. Η στίλβωση της πέτρας καθιστά δυνατή την ενίσχυση των φυσικών ιδιοτήτων του μαρμάρου, καθώς και την αντανάκλαση μιας φωτιάς.

Σχεδιασμός

Τα μαρμάρινα τζάκια έχουν διάφορες παραλλαγές από πέτρα.

Μάρμαρα πλακών

Το μάρμαρο για φινίρισμα είναι φυσικό και τεχνητό. Το πρώτο είδος εξορύσσεται στα έγκατα της Γης και έχει φυσική προέλευση. Φυσικές μαρμάρινες πλάκες λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής, δεν μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν για εσωτερική διακόσμηση και διακόσμηση του ακουστικού.

Οι τεχνητές πλάκες είναι ένας συνδυασμός ακρυλικού και μεταλλικού πληρωτικού. Οι τεχνητές πέτρες είναι φθηνότερες και έχουν τεράστια ποικιλία προϊόντων, σε αντίθεση με τα φυσικά πετρώματα. Αλλά τέτοια υλικά είναι κατώτερα σε αντοχή σε φυσικές πέτρες.

Υπάρχει η δυνατότητα συνδυασμού φυσικής πέτρας και τεχνητής.Σε αυτή την περίπτωση, τεχνητά υλικά χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά στοιχεία, και η βάση της επιφάνειας είναι κατασκευασμένη από φυσικό βράχο.

Εγκατάσταση μαρμάρινων πλακιδίων πραγματοποιείται μόνο στην τελική επιφάνεια τζάκι από πυρίμαχο πέτρα.

Οι μαρμάρινες πλάκες είναι: ομαλή, δομική, ματ, γυαλιστερή, με διάφορα ένθετα.

Για να αποφευχθεί η καθίζηση της αιθάλης και της αιθάλης στην επιφάνεια του μαρμάρου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε στιλπνές επιφάνειες που είναι ανθεκτικές στην καθίζηση τέτοιων ρύπων.

Έτοιμες μαρμάρινες πύλες

Η κατασκευαστική αγορά παρέχει την ευκαιρία να καπλαμάει το τζάκι με μια έτοιμη πύλη, η οποία απλοποιεί πολύ την εγκατάσταση.

Αυτή η ποικιλία των προϊόντων μαρμάρου είναι η φθηνότερη, σε αντίθεση με τη φυσική πέτρα. Η σύνθεση του τεχνητού μαρμάρου είναι συνδυασμός μαρμάρου ή γρανίτη, άμμου, χρωματισμού και πολυεστερικής ρητίνης. Αυτός ο τύπος μαρμάρινου προϊόντος είναι πιο απαιτητικός από τους καταναλωτές για τη διακόσμηση του τζακιού, διότι με τις ιδιότητές του ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις μαρμάρινες πλάκες.

Πλεονεκτήματα των μαρμάρινων πυλών:

 • υψηλή αντοχή του υλικού.
 • φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν ·
 • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.

   Έτοιμα σχέδια έχουν μια μεγάλη ποικιλία:

   • γυαλισμένη επιφάνεια με σαφείς γραμμές?
   • ακατέργαστη επίστρωση με διάφορες απομιμήσεις.
   • τζάκια με στήλες και ψηφίδες.
   • κατασκευές με γυψομάρμαρο.

   Οι μαρμάρινες πύλες είναι διακοσμημένες με γλυπτά και ανάγλυφα. Τέλεια σε αρμονία με κεραμικά, γυαλί, χαλκό. Μια ασυνήθιστη εικόνα λαμβάνεται σε συνδυασμό με ξύλο, μέταλλο και γύψο.

   Αν το δωμάτιο δεν επιτρέπει την εγκατάσταση ενός τζάκι με πλήρη λειτουργία, τότε είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε ηλεκτρικά τζάκια ή οθόνες που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στις τελικές μαρμάρινες πύλες.

   Η επιλογή ενός ή του άλλου τρόπου για το σχεδιασμό ενός τζακιού εξαρτάται από τη λειτουργία της δομής. Εάν ο κλίβανος προορίζεται για θέρμανση χώρου, είναι απαραίτητο η βάση του συστήματος να είναι κατασκευασμένη από ειδικά υλικά: αφρώδες σκυρόδεμα, αεριώδες σκυρόδεμα, πυρίμαχο τούβλο. Οι ειδικοί συστήνουν να εγκαταστήσουν γωνιακά τζάκια σε μικρούς χώρους, ενώ οι τοίχοι τοποθετημένοι στον κεντρικό τοίχο μπορούν να εγκατασταθούν σε ευρύχωρα δωμάτια.

   Η διακόσμηση των τζακιών μπορεί να γίνει μόνο έξω, διαφορετικά το μάρμαρο μπορεί να τροποποιηθεί υπό την επίδραση μιας ανοικτής φλόγας.

   Παλέτα χρωμάτων

   Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς ποικιλίες μαρμάρινων τζακιών είναι οι ακόλουθες παραλλαγές χρωμάτων.

   • Γκρι χρώμαπου έχει μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Οι περιλήψεις μπορούν να είναι μικρές και μεγάλες. Η επιφάνεια έχει διάφορες γραμμές και κηλίδες χιονισμένου χρώματος.
   • Λευκό χρώμα. Η πέτρα των λευκών αποχρώσεων έχει ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα, επειδή όταν έρθει ο ήλιος σε επαφή, εμφανίζεται μια αλλαγή στην απόχρωση του υλικού. Το φωτεινό φως συμβάλλει στην υπερχείλιση των αποχρώσεων: κίτρινο, ροζ και γκρι. Το λευκό μάρμαρο εναρμονίζεται τέλεια με ένα μωσαϊκό από ροζ και καφέ μάρμαρο.
   • Πολύχρωμη παραλλαγή Πρόκειται για ένα μείγμα διαφορετικών χρωμάτων. Τα μοντέρνα στυλ εσωτερικού χώρου σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε φωτεινά χρώματα: κόκκινο, μπλε, ροζ, ασβέστη.

   Όμορφα παραδείγματα στο εσωτερικό

   Ένα τζάκι από μάρμαρο θα φανεί εξαιρετικό σε πολλά μοντέρνα στυλ εσωτερικού χώρου.

   Κλασικό

   Οι περισσότεροι σχεδιαστές προτιμούν τα κλασικά τζάκια. Εξάλλου, η εμφάνιση τέτοιων δομών ήταν ακόμα στις ημέρες των ιπποτών και των βασιλιάδων και μέχρι σήμερα δεν έχουν χάσει την έκκλησή τους.Κυρίως τζάκια κλασικού τύπου εγκαθίστανται στον τοίχο, οπότε μπορείτε μόνο να διακοσμήσετε την επάνω περιοχή της δομής. Οι έτοιμες πύλες είναι κατασκευασμένες από διάφορα υλικά και ως διακόσμηση χρησιμοποιούνται τα ανάγλυφα και τα σκαλισμένα πάνελ. Στο τζάκι τοποθετούνται κηροπήγια, ειδώλια, φωτογραφίες στο πλαίσιο.

   Γάλλοι τρόποι

   Το τζάκι σε αυτό το σχέδιο συνδέεται με την ευγένεια και τον πλούτο. Τα ροκοκό και μπαρόκ στυλ προσφέρουν την εγκατάσταση ενός σχήματος U τζάκι. Το τζάκι είναι διακοσμημένο με γλυπτά με επιπλέον ομαλές μεταβάσεις και στο κέντρο υπάρχει μια εικόνα με τη μορφή λουλουδιού, κέλυφος, στέμμα. Η Provence συνιστά την εγκατάσταση ενός τζακιού από ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις με τραχιά επιφάνεια.

   Χώρα μουσικής

   Αυτό το σχέδιο φαίνεται άνετο και φυσικό, ειδικά σε εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες. Για αυτή την εικόνα χρησιμοποιώντας έτοιμα τζάκια (πύλες). Οι πύλες κατασκευάζονται σε μικρά μεγέθη και ως επί το πλείστον με τη μορφή του γράμματος Δ. Τα τζάκια σε στυλ χώρας πρέπει να προσθέτουν την ηρεμία και την άνεση στο δωμάτιο, οπότε για την τοποθέτησή τους παίρνουν ήρεμες αποχρώσεις με ελαφριά τραχύτητα. Η διακόσμηση του τζακιού είναι κατασκευασμένη από ακατέργαστα κομμάτια μαρμάρινων προϊόντων.Για μια ρουστίκ εικόνα, χρησιμοποιούνται ακατέργαστα ακατέργαστα στοιχεία.

   Υψηλή τεχνολογία

   Το μοντέρνο στυλ του εσωτερικού επιτρέπει τη χρήση μαρμάρου σαν τζάκι. Μετά από όλα, το μάρμαρο συνδυάζεται τέλεια με μεταλλικά και γυάλινα επιχρίσματα και διακοσμητικά στοιχεία. Επίσης, η μαρμάρινη πέτρα ενισχύει το παιχνίδι της φλόγας. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το ύφος υψηλής τεχνολογίας είναι απρόσωπες κρύες κατασκευές, αλλά συχνά γίνονται εκλεπτυσμένα και εξαιρετικά στοιχεία διακόσμησης. Αυτό το στυλ έχει ένα τεράστιο φάσμα γεωμετρικών σχημάτων.

   Art Deco

   Αυτή η εικόνα συνδυάζει τις αυστηρές μορφές μαρμάρου και υλικά από δέρμα, γυαλί και ξύλο. Η μεγαλοπρεπής εικόνα του τζακιού συνδέεται με την πολυτέλεια και τον πλούτο, προσελκύοντας έτσι την προσοχή όλων των επισκεπτών. Η κύρια διακόσμηση για το τζάκι είναι ένας καθρέφτης στο φρεζάρισμα των ακτίνων του ήλιου. Για τη διακόσμηση του τζακιού, χρησιμοποιούνται διακοσμητικά στοιχεία όπως πολύτιμοι λίθοι, ασήμι, ξύλο, δέρμα ερπετών, ελεφαντόδοντο.

   Η παλέτα χρωμάτων παρουσιάζεται σε μαύρες και ελιές.που μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καφέ απόχρωση, η οποία αραιώνεται με αποχρώσεις από ελεφαντόδοντο, επιχρύσωση.

   Σύγχρονη

   Το στυλ Art Nouveau προσφέρει τζάκια ορθογώνιου ή ημι-ωοειδούς σχήματος, χάρη στο οποίο ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε σύγχρονη εμφάνιση, δίνοντας έμφαση σε όλο το στυλ με πλεονέκτημα. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα τέτοιων κλιβάνων είναι ότι οι ευθείες γραμμές και οι γωνίες είναι ακατάλληλες εδώ, στην περίπτωση αυτή προτιμάται η διακόσμηση της βλάστησης και των λουλουδιών. Οι έτοιμες πύλες γίνονται με τη μορφή γραμμάτων P και D. Αυτό το στυλ απαιτεί ενότητα μεταξύ αρχιτεκτονικής, ακουστικών και εσωτερικού σχεδιασμού. Το τζάκι στο αρ νουβό στιλ συνδυάζεται αρμονικά με αυστηρά σκοτεινά πλαίσια και τηλεόραση πλάσματος.

   Το παρακάτω βίντεο θα σας ενημερώσει λεπτομερώς σχετικά με τη συσκευή του τζακιού.

   Σχόλια
    Συντάκτης
   Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Για κατασκευαστικά θέματα, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

   Αίθουσα εισόδου

   Σαλόνι

   Υπνοδωμάτιο